Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell a homokot, (5 db)

Meddig kell mosni a homokot, és ha picit zavaros, árthat-e a bettámnak?

Ma vettük meg életünk els? akváriumát egy bettával.

Legjobb válasz: Gondolom életed elsõ akváriuma 1 pár lilyós üveggömb. Na már most ebbe nem raknak szûrõt levegõztetõt stb.-> ezért gyakran kell vízcserével tisztítanod. Hogy ez könnyen menjen én nem raknék bele homokot. Akkor már vmi szines müanyag kavicsot. Bár ez elég giccses, de legalább tudod takarítani. Ha mindenképpen homokat akarsz akkor azt fõzd ki, és addig mosd míg egyáltalán nem lesz a víz zavaros az apró szemcséktõl. Ha így belerakod (zavaros vízbe) akkor valószínüleg a törmelék belekerül a kopoltyújába... ne részletezzük

Gondolom életed elsõ akváriuma 1 pár lilyós üveggömb. Na már most ebbe nem raknak szûrõt levegõztetõt stb.-> ezért gyakran kell vízcserével tisztítanod. Hogy ez könnyen menjen én nem raknék bele homokot. Akkor már vmi szines müanyag kavicsot. Bár ez elég giccses, de legalább tudod takarítani. Ha mindenképpen homokat akarsz akkor azt fõzd ki, és addig mosd míg egyáltalán nem lesz a víz zavaros az apró szemcséktõl. Ha így belerakod (zavaros vízbe) akkor valószínüleg a törmelék belekerül a kopoltyújába... ne részletezzük
A homok mindig zavaros marad! Tegyél bele sódert, sz biztos tiszta.
Szerintem is mellõzd ahomokot. Én aprószemû kék kavicsot raktam alá, gyorsan lemegy a víz aljára akkor is ha felkevered.mondjuk pucolni macerás mert odatapad mindenhez de jobb mint a homok. 250 ft egy ilyen kaviccsomag és bõségesen megtölti a hét lityós akváriumom alját. vegyél natúr színût ha mindenképp homokszerû hatást akarsz elérni.
Igen fent kell maradnia.Végig.
Fenn marad, nem esik vissza.Legalábbis átlag körülire nem!Teszt?
A hõ mindenképpen fenn marad a menszeszig, ebbõl NEM LEHET babára következtetni. Ha késik, és a hõ még akkor is fent van, már több, mint 16 napja, na AZ lesz a babás jel.

Milyen a görbém? Nagyjából a 12-ik napon volt PÉ. Meddig kell még magasan maradnia a hőmnek?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7ef79448c1d59d4ee889e2..

Legjobb válasz: Tüszõrepedés után még 18 napig magasan kell lennie.De amúgy jó a görbéd,jó sok mindent szedsz-iszol.

Tüszõrepedés után még 18 napig magasan kell lennie.De amúgy jó a görbéd, jó sok mindent szedsz-iszol.
A luteális szakasz 14 nap. Tehát peteérés után 14 napig kell magasan lennie a hõnek. Persze ha sikerül a terhesség akkor a hõ fenn marad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Az nem jó, ha ennyi mindent szedek?
Szia! Elevetitet mindenképpen szedjél. A folsavról a dokik véleménye megoszlik. Egyik szerint kell szedni a másik szerint elég csak az elevit. Mi genetikusnál jártunk és nekem mindkettõt ajánlották, sõt napi 2x1 szemet kellene szednem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az infót.


Ez alapjan meg meddig kell fent lennie a homnek? 29 naposak a ciklusaim. Picit orulhetek?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/53e3037cab1588e176f2ea..

Legjobb válasz: 6 nap múlva tesztelhetsz elõször, kb addigra lesz + . de akkor biztos a terhesség, ha PÉ után 18 napig fent van a hõ

6 nap múlva tesztelhetsz elõször, kb addigra lesz + . de akkor biztos a terhesség, ha PÉ után 18 napig fent van a hõ
Szia! Ez még nagyon korai, egy hét múlva talán.
Szerintem is egy hét.

28napos ciklussal 33 napnál járok, a mai tesztem is negatív lett. A hőm még mindíg fenn, tüneteim vannak. Meddig kell legkésőbb kimutatnia a tesztnek hogy terhes vagyok-e?

Legjobb válasz: A megtermékenyítéstõl kb. 1 hét telik el a beágyazódásig. Ez után kezd termelõdni a HCG, amit a tesztek kimutatnak.

A megtermékenyítéstõl kb. 1 hét telik el a beágyazódásig. Ez után kezd termelõdni a HCG, amit a tesztek kimutatnak.
Pontosan ahogy írták, de szerintem ez nem baba, a höd azért maradt magas mert még a menzeszed nem jött meg. hcg szintednek kellene olyan magasnak lenni hogy kimutassa a teszt már.
szia!! én 6 napos késés után teszteltem, érzékeny teszttel, reggeli vizeletbõl. igyekeztem biztosra menni. és akkora 2 csík virított a kis eszközön, hogy csak na :) remélem, neked is fog!! még egy kis türelem!! 34 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Sajna nem jött össze:( majd következõre !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!