Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell a cumisüvegeket, kanalakat, (2 db)

Meddig kell kifőzni a cumisüvegeket, kanalakat, mikortól elég csak elmosni?

Legjobb válasz: Szerintem olyan 6-8 hónapos kortól már nem kell, de kérdezd meg inkább a védõnõtõl, lehet, hogy õ jobban tudja, mint én. :-))

Szerintem olyan 6-8 hónapos kortól már nem kell, de kérdezd meg inkább a védõnõtõl, lehet, hogy õ jobban tudja, mint én. :-))

Meddig kell sterilizálni a baba cumisüvegeit, kanalait, cumijait?

Most 4 hósak vagyunk, minden kaja után kif?z?m a használt üveget cumit, kanalat, a játszócumikat is naponta vagy ha leesett. Meddig ajánlatos?

Legjobb válasz: Szia! Én 3 hós koráig sterilizáltam, azóta csak forró vízzel mosogatószerrel elmosom. Hadd szokja a környezetet (erõsödjön az immunrendszere), a levegõt se sterilizáljuk, nem akarom búra alatt nevelni. Boldog babázást! 6,5 hós kislány anyukája

Szia! Én 3 hós koráig sterilizáltam, azóta csak forró vízzel mosogatószerrel elmosom. Hadd szokja a környezetet (erõsödjön az immunrendszere), a levegõt se sterilizáljuk, nem akarom búra alatt nevelni. Boldog babázást! 6, 5 hós kislány anyukája
Emlékeim szerint kb. három hónapos koráig sterilizáltam, de minden evés után még az elsõ napokban sem, csak naponta egyszer. Aztán ahogy elkezdett mindent a szájába venni már értelmetlenné vált. Most nyolc hónapos, és még egyszer sem volt beteg. A túl steril környezet nem tesz jót, mert minél késõbb találkozik bizonyos kórokozókkal, annál nehezebben fejlõdik ki az immunrendszere. Nyilván nem koszban kell tartani, de az a tisztaság, amiben a család többi tagja is él, három-négy hónapos kortól már bõven elég.
Én is vadul sterilizáltam, aztán a védõnõ mondta, h elég heti egyszer. Azóta így csinálom, bár kicsit felesleges, mert a fakockától a zoknijáig, a babakocsi övétõl a (tiszta!) pelenkáig mindent a szájába vesz, ha egy pillanatra nem figyelek oda! 5, 5 hós.
õszintén szólva, én kb 3-4 hós koráig csináltam. azóta kb egy héten egyszer sterilizálom, amúgy csak forró vízben átmosom õket. Lehet, hogy sterilizálni kellene, igazából én nem kérdeztem errõl szakembert.
én az elsõ idõkben szorgalmasan sterilizáltam, de rámszólt a férjem, hogy elég hetente egyszer. úgyhogy azóta heti egyszer, pedig csak öt hetes a manó. a válaszok alapján lehet újra elkezdek szorgalmasan sterilizálni.
Féléves korig ajánlott, de szerintem én tovább fogom.
2 hetes koráig minden evés után, ezután 3 hónapos koráig naponta, azóta pedig hetente egyszer.
nekem 6hós korig mondták, utána elég a sima elmosás-persze saját szivaccsal. én ettõl függetlenül a cumisüvegét-csak abból hajlandó még mindig inni a kakaót meg a teát- este és reggel benyomom a mikrós sterilizálóba az evõeszközével együtt. de biztos én reagálom túl :) ) 16hós bébi mamája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!