Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell a cumisüvegeket, (13 db)

Meddig kell a cumisüvegeket sterilizálni?

9 hónapos a kislányom és ma elromlott a sterilizálónk,meddig kellene emég setrilizálni az edényeit?Minél több választ várok!Érdemes venni új sterilizálót?

Legjobb válasz: Én 6 hónapos korig hetente csináltam, azóta pedig havonta egyszer. Nekem nincs sterilizálóm, simánk kifõzöm vízben.

Én 6 hónapos korig hetente csináltam, azóta pedig havonta egyszer. Nekem nincs sterilizálóm, simánk kifõzöm vízben.
Én 6 hós koráig minden cumisüveg-részt kifõztem naponta 1x. Sztem ne vegyél újat, elég ha alposan elmosogatod a baba dolgait. Nemsokára pohárból iszik!:)
9 hósan már bõven nem kell, sõt!
Én 4 hós koráig sterilizáltam, a dokinõ utána már feleslegesnek tartja... Semmi baja a 15 hós fiamnak, csak egyszer volt beteg.

Ha lefejem a tejet meddig tárolható a cumisüvegben vagy egyáltalán hogyan kell tárolni?

Bocs, tudom hülye a kérdés, de szülés el?tt állok és fogalmam nincs ezekr?l a dolgokról.

Legjobb válasz: Szia! Hûtõben 24 óráig tárolható,fagyasztóban 6 hónapig. Én meleg vízbe állítva melegítettem ill. olvasztottam ki. Mikrózni nem szabad. Ha lesz annyi tejed,hogy fagyasztani is tudsz,a gyógyszertárban lehet venni kis mûanyag poharat tetõvel 20-30 ft/db áron.:)

Szia! Hûtõben 24 óráig tárolható, fagyasztóban 6 hónapig. Én meleg vízbe állítva melegítettem ill. olvasztottam ki. Mikrózni nem szabad. Ha lesz annyi tejed, hogy fagyasztani is tudsz, a gyógyszertárban lehet venni kis mûanyag poharat tetõvel 20-30 ft/db áron.:)
ha úgy látod majd, hogy nem fogy el a tej aznap akkor fejés után rögtön fagyaszd le, én sokszor jártam úgy, hogy a hûtõben állt egy fél napot, lefagyasztottam aztán amikor kiolvasztottam romlott volt. ajánlom az Avent isis mellszívót, én többet is próbáltam és ez volt a legjobb, újonnan 15 ezer körül van, én 3ezerért vettem használtan a teszveszen. ahhoz közvetlenül lehet az avent cumisüveget csatlakoztatni és abba tudsz fejni, vagy lehet hozzá kapni ilyen kis edényeket, amiben rögtön fagyaszthatod is. Én is meleg vízben olvasztottam mindig, amikor kiolvadt rázd össze, mert a zsír kiül a tetejére. a hûtõben ha tárolod soha ne rakd az ajtóba, a legfölsõ polcon az ajtó nyílásával ellentétes sarokban tárold, ott van a legtávolabb az ajtótól és ott van a leghidegebb. a szoptatáshoz pedig sok sikert kívánok, ha bármi nehézséged adódik ne add fel, kérj segítséget tanácsídóktól, védõnõtõl, ne hagyd, hogy lebeszéljenek róla. ajánlom a http://www.mamami.hu oldal fórumát, ahol sok szoptatási tanácsadó szokott beszélgetni, ha segítségre lenne szükséged.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszolat mindkettõtöknek! Tényleg sokat segítettetek!:) Sok boldogságot Nektek!

Cumisüveg kifőzés? Nincs sterilizálóm, hogyan kell kifőzni a cumisüveget? Beleteszem minden részét a vízbe és felforralom? Meddig kell "főzni"? Szilikon a cumija, azt is bele lehet tenni?

Bevinném a kórházba, hogy ha esetleg szükség van rá, ne az ottanit kelljen használni.

Legjobb válasz: Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.

Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.
én neomagnolt is szoktam belerakni a vízbe. ill. van egy Chicco sterilizáló folyadék, de az drága. Bár sokáig elég.
Lábosba teszed, és ahogy az elõttem is írták, felforralod, és pár percig forralod. Nem kell neki sok. Amúgy én is ezt a Chicco sterilizáló folyadékot vettem, 1300 Ft, és ahogy olvastam a használati utasítást, elég sokáig elég lesz. Szerintem megéri.
Szia! Szerény véleményem szerint nem kell a vízbe semmit sem tenni, mert a forralással elpusztul minden kórokozó. Egyébként: az elsõ gyereknél még jó alaposan megmos az ember mindent, a másodiknál már csak letörli, a harmadiknál már a kutya szájából kiszedett cumit nyomja a gyerek szájába :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


Meddig kell (hany honapos koraig)sterilizalni a cumisuvegeket?

3 honapos a babam 6db cumisuvegunk van es en minden este sterilizalom oket mikroba valo sterilizaloval. Nem mintha nagy faradsagot venne igenybe csak kivancsi vagyok masok hogy csinaljak.A csalad fokent anyukam szerint hulyeseg mar nem kicsi a baba es nem kell felteni mindentol. Meg hogy a tapszerhez se forraljam a vizet hanem lehet mar rendes csapviz is. Szerintetek?

Legjobb válasz: Én nem sterilizálok minden alkalommal.Legelején mindent, aztán mindig elmosogattam a cumisüvegeket.Felesleges!!Ennyire nem szabad védeni a kicsit mindentõl!Igaza van anyukádnak, abban viszont nincs, hogy nem kell felforralni a vízet a tápszerhez. Mindig forralt vízet adj neki, majd 1 éves kor után adhatsz neki csap vízet, vagy lehet, hogy még késöbb!

Én nem sterilizálok minden alkalommal.Legelején mindent, aztán mindig elmosogattam a cumisüvegeket.Felesleges!!Ennyire nem szabad védeni a kicsit mindentõl!Igaza van anyukádnak, abban viszont nincs, hogy nem kell felforralni a vízet a tápszerhez. Mindig forralt vízet adj neki, majd 1 éves kor után adhatsz neki csap vízet, vagy lehet, hogy még késöbb!
Már elég heti egyszer fertötleni, vagy akkor sem.A könyvek szerint 5 hoig.A vizet még forralni kell, vagy használj babavizet azt elég ha melegited
Ezt pont tegnap kérdeztem a dokinénitõl, õ azt mondta, hogy addig, amíg stabilan nem ül. Azért mert amikorra ekkora fizikai ereje van, akkorra stabilizálódgat picit már az immunrendszere is, ráadásul akkor már ténylag mindent bekap, nem csak azt, amit frissen mosva vasalva készítettél mellé. A vizet legalább egy éves korig forrald, de ha nagyon klóros még tovább is érdemes.

Meddig kell, meddig érdemes sterilizálni a cumisüveget?

Kíváncsi vagyok, hogy ti meddig sterilizáltátok a baba cumisüvegeit? Mikor lesz elég, ha csak mosogatógépbe dobom, vagy kézzel elmosom?

Legjobb válasz: 11 hós múlt a lányom még mindig sterilizálom.

11 hós múlt a lányom még mindig sterilizálom.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és a kanalat amivel eteted, tányérját azt nem sterilizálod, ugye?
Nem dehogy:) Azt mosogatógépben mosom. Elsõ voltam.
En feleves koratol nem sterilizalom mar, ugy 1 eves koraig heti 1x meg megcsinaltam, utana mar nem.
6 hós korig.Most már csak forró vízben elmosom.
6 hetes korig kell sterilizálni. Utána szerintem már teljesen felesleges, de persze lehet. Mert tényleg kérdés mi van a többi holmival és ha azokat nem sterilizálod a cumisüveget miért? (gondolok itt játékokra, cumira, bár volt aki azt írta azt is sterilizálja minden használat után, bár addig nem ér a fantáziám hogyan, pohárra, kanálra)
Kb. 2 hós koráig fertõtlenítettem minden héten a dolgait. Azóta kb havonta, fél éves korától meg már csak elmosom.

Meddig kell kifőzni a cumisüvegeket, kanalakat, mikortól elég csak elmosni?

Legjobb válasz: Szerintem olyan 6-8 hónapos kortól már nem kell, de kérdezd meg inkább a védõnõtõl, lehet, hogy õ jobban tudja, mint én. :-))

Szerintem olyan 6-8 hónapos kortól már nem kell, de kérdezd meg inkább a védõnõtõl, lehet, hogy õ jobban tudja, mint én. :-))

Kislányom hétfőn lesz 3 hónapos. Meddig kell minden nap sterilizálni a cumisüvegeket?

2 hetes korától kell pótlást adnom neki,viszont a napokban teljesen elapadt a tejem,mert megjött és már nem ízlett neki tejem,tehát mivel elutasította el is apadt gyorsan.Minden nap kifőzöm a cumisüvegeket.Meddig ajánlott ezt a műveletet minden nap csinálni?

Legjobb válasz: Kb. egy éves korára erõsödik meg az immunrendszerük, ezért addig ajánlják! Én fél éves koráig minden etetés elõtt sterilizáltam, utána csak napi egy alkalommal!

Kb. egy éves korára erõsödik meg az immunrendszerük, ezért addig ajánlják! Én fél éves koráig minden etetés elõtt sterilizáltam, utána csak napi egy alkalommal!
Én soha nem fõztem ki minden nap. Csak heti 2x. Most 5hónapos de mai napig igy csinálom. Heti max.2x. Semmi baja a lányomnak :)
ismerõs a helyzet :( én úgy csinálom, hogy alaposan elmosom a cumisüvegeket (forró vízben, külön szivaccsal) eleinte heti kétszer, majd 3 hónapos korában már csak heti egyszer sterilizáltam a cumisüvegeket, és még nem volt fél éves, amikor abbahagytam. úgyis mindent a szájába vett addigra.
Soha nem sterilizáltam. Minden evés után elmostam és ennyi. Nem kell mindent túlsterilizálni, mert attól is lehet baja. Barátnõm minden nap kifõzte a cumisüveget, a babája pedig ettõl kapott szájpenészt.
Kétlem, hogy a napi egyszeri sterilizálástól kapott volna szájpenészt! :) Én most készülök elrakni a sterilizátort (a mellszívóval együtt), mert már nem látom értelmét használni. Lassan 10 hónapos a fiam, és tényleg szó szerint a földet nyalja! A nagyszülõk még mindig megkérdezik, hogy jaj mit csináljanak a cumival, mikor a földre köpi a fiam, hát jót mosolygok, letörlöm egy textilpelussal és mehet vissza a szájába. Tényleg feleslegesnek tartom már onnantól, hogy a földön van és mindent a szájába tud venni. De nekem pl nem volt terhes a sterilizálás: nap végén bepakoltam gyorsan a cumisüvegeket, alkatrészeket, és a mikroba pár perc alatt meg volt - reggel onnan indítottam mndig a mûveletet :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.eléggé megoszlanak a vélemények, de mondjuk ez várható volt.Nekem sem terhes megcsinálni napi egyszer és fõzöm a dolgokat.Sok helyen olvasom, hogy 10-20 percig kell forralni én 1-2 percig szoktam, mert mire felforr már szinte steril is szerintem és még soha nem volt baja.Akkor ezt így csinálom, amíg el nem kezd mászni.Legfeljebb 6 hónapos korától lecsökkentem heti 2-re.

Meddig kell sterilizálni a cumisüvegeket?

Legjobb válasz: épp most sterilizáltam.elmúlt 4 hós,de már csak 2,3 naponta sterilizálok.

épp most sterilizáltam.elmúlt 4 hós, de már csak 2, 3 naponta sterilizálok.
Én születése óta csak 2-3 használat után sterilizáltam a cumisüvegeket amit nemigen használtunk mert anyatejes, a cumikat meg kb.2 napig használjuk. Most 3 hós, eddig nem volt ezzel baj. Én is úgy tudom, hogy 6 hós korig kell.
Én a mikróba beteszem a cumisüveget vizzel teli, felforralom az egészet és ezzel van vizem a babának, és a mikró garantáltan megöli az összes kórokozót is az üvegen. Tehát külön nem sterilizálok.
Elméletileg 6 hónapos korig.

Meddig forraltátok ki a cumisüveget amiből iszik vizet a baba? 11 hónapos, most heti 1x forralom. Kell még?

Legjobb válasz: Én már nem forralnám. Soha nem is forraltam, csak elmostam. Soha, semmi baja nem volt.

Én már nem forralnám. Soha nem is forraltam, csak elmostam. Soha, semmi baja nem volt.
Már nem igazán kell. Meg kell hogy ismerkedjen a gyerek már ilyenkor az alapvetõ baktériumokkal.
13 hónapos a kislányom, kb 5 hónapos korától egyáltalán nem forralom, akkor is már csak hébe-hoba forraltam. Meg kell ismerkednie a bacikkal, különben hogyan védekezne a szervezete. Nem volt beteg a kislányom még.
Soha nem forraltam...szerintem már ekkora gyereknek nem kell.
kb 6 hós koráig de egyre ritkábban, most 11 hós és mosogatógépben mosom. Soha nem volt beteg.
nekem most 6 hós de már nem forralom, mivel úgyis mindent a szájába vesz. Nem lenne értelme. Forró vízben elmosom és kész.
Nem kell már kifõzni a cumit, meg ilyesmit. Én 3 hónapos kora óta nem fõzöcskélem, jól elmosom és nem törölgetem. Ha nagyon csúnya akkor esetleg kifõzöm, de ha meg már olyan kap újat.
én 2 hetes koráig forraltam...
Forró vízzel kiöblítem!2hós baby anyukája

Meddig kell kifőzni a baba cumisüvegeit? Hány hónapos koráig?

Legjobb válasz: én kb 5-6 hónapos koráig fõzögettem, azóta a Chicco foly. fertõtlenítõt használom mindenhez

én kb 5-6 hónapos koráig fõzögettem, azóta a Chicco foly. fertõtlenítõt használom mindenhez
hello védõnõi és doktornõi tanácsra sem fertõtlenítek már 6 hetes kor óta
kb. féléves korig naponta többször is megtettem. most már csak néha talán havonta, kéthavonta (10 hós)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!