Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell a babát hogy (24 db)

Meddig kell a babára sapit adni? És hogyan vigyem ki?

4 hós múlt. Ha kiviszem ráadjam akkor is, ha huszon fok van? Vagy inkább a nyári vászon sapit? Meddig kell betakargatni? Ti hogyan viszitek ki a babát, ha mondjuk 22-23 fok van és picit fúj a szél?

Legjobb válasz: Én egyenlõre annyival vagyok "lazább", hogy már nem adom rá a vastag kötött sapkát, és nem a bundaoverált hordjuk, hanem egy valamivel vékonyabb kezes-lábast. Sapiból most egy kicsit vékonyabbat adok rá. Az én fiam is 4 hónapos múlt. Én is várnám tapasztaltabb anyukák véleményét is.

Én egyenlõre annyival vagyok "lazább", hogy már nem adom rá a vastag kötött sapkát, és nem a bundaoverált hordjuk, hanem egy valamivel vékonyabb kezes-lábast. Sapiból most egy kicsit vékonyabbat adok rá. Az én fiam is 4 hónapos múlt. Én is várnám tapasztaltabb anyukák véleményét is.
az én picurom 10.5 hós. Tavasszal született, nagyon hamar jött a meleg.Májusban egy hosszú ujjú bodyt, egy vékonyabb kantáros rugit adtam rá és ha kellett betakartam egy vékony pamut takaróval. Sapkát csak akkor adtam rá, ha fújt a szél.De ha meleg szél fújt, beizzadt a kis feje. Tudni fogjátok ti is, hogy az adott helyzetben mit kel ráadni. A fõ ellenségünk a nap volt. Hogy ne égjen le a kis lába, mindig betakartam vékony textil pelussal.

Azért kell büfiztetni a babát, hogy bukik e? Ha nem ette túl magát akkor ugye nem bukik, de akkor honnan tudom meddig kell büfiztetni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.

Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.
Azért kell büfiztetni, hogy kijöjjön a levegõ, hogy ne fájjon a hasa, mert ha felül nem jön ki a levegõ, kijön alul és akkor hasfájást okozhat neki. A kisbabáknak még nem zár úgy a gyomorszájuk, ezért fordulhat elõ, hogy visszabukják a kaját, de más oka is lehet, pl. reflux. Addig kell büfiztetni, amíg a levegõ ki nem jön, nálunk 1-2 büfi szokott lenni. De mikor még nagyon pici volt, nem mindig sikerült. Én nem szerettem a vállamra tenni, úgy lógott ott. Én a mellkasomra fektettem és kicsit hátradõltem, úgy ültem az ágyban, ez vált be. Álatlában 1 nagy büfi volt, aztán esetleg még 1 pici is. Most már 4, 5 hós múlt és kicsit sétálunk vele, akkor jön ki a leghamarabb. De a babák már egész pici kortól tudnak hason büfizni. Én így altattam, mert pár hétig fájt a hasikája és így biztos kijött a nem kívánt levegõ, alvás közben is.
Én is ledöbbentem amikor leesett nekem, hogy a büfi igazából böfögésés csan néha kaja :) (nem is tudom mit hittem)
A kérdező hozzászólása: Aham:) Igy már értem:) Köszi a gyors választ!

Hogyan kell használni a viburcol kupot? Egészet kell a babának felhelyezni? Meddig kell benntartani, vagy az kijön magátol?

Legjobb válasz: Azt hogy érted, hogy meddig kell benntartani? Egy egészet bedugsz a fenekébe és esetleg kicsit összeszorítve tartod a popóját, nehogy kinyomja (bár az én lányom sosem szokta). Az a jó, ha minél több felszívódik belõle és nem jön ki. Monjduk én az utána következõ kakinál szoktam látni a maradékot (áttetszõ nyálkás cucc), ami nem szívódott fel. Egyébként pedig követsd a használati utasítást.

Azt hogy érted, hogy meddig kell benntartani? Egy egészet bedugsz a fenekébe és esetleg kicsit összeszorítve tartod a popóját, nehogy kinyomja (bár az én lányom sosem szokta). Az a jó, ha minél több felszívódik belõle és nem jön ki. Monjduk én az utána következõ kakinál szoktam látni a maradékot (áttetszõ nyálkás cucc), ami nem szívódott fel. Egyébként pedig követsd a használati utasítást.


Meddig kell kiskádban fürdetni a babákat? Hogyan lehet a nagykádban fürdetni, tegyem bele és hajoljak be lefürdetni? Vagy ti hogy csináljátok, és mikortol?

Legjobb válasz: A barátnõm kicsi kádat vett,3 hósan kinõtte a kicsi, így a kádhoz térdelt és úgy fürdette, de mindene fájt, mert tartani kellett, tehát jobb, ha megvárod amíg a baba tud kicsit ülni és nem kell annyira tartanod. Szerintem 6-8 hósan , addig jó ha nagyobb a babakád.

A barátnõm kicsi kádat vett, 3 hósan kinõtte a kicsi, így a kádhoz térdelt és úgy fürdette, de mindene fájt, mert tartani kellett, tehát jobb, ha megvárod amíg a baba tud kicsit ülni és nem kell annyira tartanod. Szerintem 6-8 hósan , addig jó ha nagyobb a babakád.
Szia! Nálunk amar kinõtte a bébi, pedig nem nagy, csak nagyon szeret lubickolni és félõ volt már, hogy beveri a buksiját. Kb. 3-4 hónapos kora óta a nagykádban fürdik. A behajolással az a baj, hogy szétmegy a derekad. Mi egy összehajtott törölközõre térdepelve benyúlunk a kádba. Kb. 1 hónapig behajoltunk, aztán már elengedett kézzel is ment a fürdés. Üdv.
Attól függ, hogy mennyi idõs a babád. A kislányom 8 hós lesz a héten. Mi vettünk neki ülõkét, ami direkt erre van kitalálva, hogy belerakod a nagy kádba és ebbe ülteted bele a picit. 6 hótól lehet használni. Megtartja a babát minden oldlaról és könnyen meg tudod fürdetni.
Szia! Nálunk nem tud még ülni a bébi, hanem háton ill. hason fürdik, élvezi, hogy szabadon mozog mindene. Nekem nem tetszettek az ilyen ülõkék, bár biztos van olyan bébi aki meg azt élvezi. Üdv.: 2.
Nekünk nagyobb fajta kiskádunk van, de kinõtte a lány már 3 hósan. A lába végigért benne, ahogy rugdosott a fejét bevert. Így átszoktunk most 4, 5 hósan a nagykádban (eddig babafürdetõvel kibekkeltük) én lezuhanyozok, utána engedek vizet a kádba, apa mellém adja a kicsit, és a lábamra fektetem, hogy a feje kint legyen a vízbõl, a popsija meg a kád alján van. Locsizunk, megfürdetem, megfordítom, megmosom a popsiját is, és aha kiveszi, megtörli amíg én is megtörölközöm. Nekünk ez így bevált, eljön majd az idõ, mikor apa fürdik vele, és elõbb utóbb hogy mindkettõnkkel:-) Én nem hajolgatok, gond van a gerincemmel, így is fáj, nem ám még ha hajolgatnék is! amúgy hallgass a szivedre, és akkor tedd nagykádba, ha jónak érzed.)
Kislányom most 9 hós, már régóta stabilan ül, de mivel nagyon csúszós a nagykád, még nem mertem ott fürdetni. Én is vettem azt az ülõkét a kádba, nekünk naggyon bevált, sajnos küszködök a derekammal és nincs apa itthon minden este, hogy segítsen (külföldön dolgozik). Kb egy hónapja használjuk, remekül eljátszik a kádban és nem kell félnem, hogy beleborul a vízbe. Már akkor elkezd sikongatni, mikor készülõdünk a fürdéshez és meglátja a pancsi-csücsüjét :)

Meddig "kell" forgatni a babát, hogy oldalt is aludjon, háton, hason?

kezdek elkényelmesedni..

Legjobb válasz: Sose forgattam, nem is hallottam még ilyenrõl, hogy kellene.

Sose forgattam, nem is hallottam még ilyenrõl, hogy kellene.
amíg kicsi, esetleg arra figyelj, hogy ne mindig egy irányba legyen a kis feje, hogy ne laposodjon el, de ez mindegy, hogy most oldalán, hasán, hátán alszik-e, a lényeg, hogy ne mindig csak ugyanazon a fejecske oldalon aludjon... hogy pl. ne legyen merev a kis nyakacskája, és ne biccentse folyton egy irányba a kis kobakját(nálunk ilyen volt, de tornával helyre jött pikk-pakk) amikor már forog, akkor úgyis mindegy. amúgy meg, BÍZZ AZ ÖSZTÖNEIDBEN :) valószínû nem kényelmesedtél el, hanem érzed, hogy nem kell forgatni, nem kell macerálni a babát. bízz abban, amit érzel. ha nem érzed fontosnak, hogy forgasd, akkor ez azért van, mert nem kell forgatni :) kényeztesd a picit. szeret hason aludni? aludjon úgy :)
Soha nem forgattam, ha alvásról volt szó. Aludjon úgy, ahogyan neki kényelmes. Fõleg, jogy utált hason lenni. Viszont napközben sojat tettem hasra, hogy szokja. Azóta jól el van hason, de aludni csak háton tud.
Én se hallottam ilyet, mondjuk forgott magától pár hetes korától (oldal-hát persze), de tuti nem forgattam volna álmában, örültem, hogy aludt.
nem kell forgatni a babát :D ilyen hlyeséget, már bocs, de ha hason szeret aludni, miért kéne hanyattfekve altatni??? az a lényeg, hogy minden irányból feküdjön, tehát ne 24 órát legyen háton, mert úgy elnyomódik a feje. de szó nincs arról, hogy ezt alvás közben kell megoldani, ébren is remekül tud másik oldalon feküdni ;)
Én sosem forgattam. Csak hason volt hajlandó aludni, hiába tettem le hanyatt, úgy csak kínlódott. A fejét sem forgattam, hogy most jobb, most bal oldalán legyen, mert pár naposan már áttudta fordítani a fejét.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nem álmában kell forgatni :) a kórházban csinálták így minden újszülöttel (másik osztályon voltunk, bent kellett még maradnunk) tehát minden etetés (3 óránként)után máshogy tették le õket. vagy mindegyik baba jobb oldalon aludt, vagy mindegyik balon, háton, hason. a babáknálnincs ilyen hogy kényelmes, vagy nem, mert jobb esetben nincs semgerinferdülésük, sem csípõbajuk, sõt még az sincs kialakulva, hogy jobb, vagy balkezesek, mindenhogy simán aludt minden újszülött(10 napig voltunk) de mióta már nagobb, egyre többet mozog, háton nekem nehéz altatni, mert kalimpál. megj, : anno gyógytesire jártam(gerincferdülés), ott mondta a tanár, ha jobb oldalon alszom mert úgy kényelmes, aludjak balon. a szervezet mindig próbálja levenni a terhet, ahol gyengébb az izomzat és másik testrészt terhel, ami nem mindig helyes, stb stb nem megyek bele.
A kérdező hozzászólása: amúgy nem kötelezõ, csak tanácsos

Meddig kell vigyázni arra, hogy a babák alvás közben ne gyűrjék a fülüket?

Kisfiam 8,5 hós,mostanában alvás közben ahogy forgatja a fejét,gy?ri a fülét. Lehetnek még elálló fülei ett?l,ha eddig nem volt?

Legjobb válasz: Én soha nem igazgattam a gyerekeim fejét: Már néhány naposan is úgy fordították, ahogyan nekik jó volt. éjjel nem keltem fel amiatt, hogy megnézzem, nem feküdt-e a fülére... lehet, hogy emiatt valaki csúnyákat gondol rólam... 3 óránként keltek szopizni, utána letettem õket aludni, aztán maguk eligazították a fejüket úgy, ahogy nekik jó volt. Szerintem egy 8,5 hónapos baba már forgolódik, nem állhatsz õrt egész nap,hogy figyeld, nem alszik-e a fülén :)

Én soha nem igazgattam a gyerekeim fejét: Már néhány naposan is úgy fordították, ahogyan nekik jó volt. éjjel nem keltem fel amiatt, hogy megnézzem, nem feküdt-e a fülére... lehet, hogy emiatt valaki csúnyákat gondol rólam... 3 óránként keltek szopizni, utána letettem õket aludni, aztán maguk eligazították a fejüket úgy, ahogy nekik jó volt. Szerintem egy 8, 5 hónapos baba már forgolódik, nem állhatsz õrt egész nap, hogy figyeld, nem alszik-e a fülén :)
Én ilyet nem is hallottam, hogy valaki figyeli, hogy a gyerek ne gyûrje a fülét, pedig van 4 gyerekem! Az elálló fül genetika!
A kérdező hozzászólása: Mielõtt félreértenétek, én annyira nem figyelem, nem állok az ágyánál õrt, és éjszaka sem kelek fel ezért. De nappal ha észreveszem, azért megigazítom.

Meddig kell mérlegelni a babát hogy mennyit eszik?

3 hónaposak vagyunk és mérlegfügg? vagyok, ha picit kevesebbet eszik már pánikolok. Hogy szokhatok le róla?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 7 hetes, és eddig soha nem mértük az evések után. Hetente egyszer szoktuk megmérni, akkor, amikor a védõdõ jön, hogy tudjuk neki a súlyát megmondani. Ennek ellenére jól fejlõdik, az átlagosnál többet gyarapodik. Szerintem próbáld csökkenteni a mérések számát. Pl. csak minden második szopi után mérd, majd pár nap múlva csak naponta egyszer, majd pár nap múlva csak minden második nap...

Az én kisfiam 7 hetes, és eddig soha nem mértük az evések után. Hetente egyszer szoktuk megmérni, akkor, amikor a védõdõ jön, hogy tudjuk neki a súlyát megmondani. Ennek ellenére jól fejlõdik, az átlagosnál többet gyarapodik. Szerintem próbáld csökkenteni a mérések számát. Pl. csak minden második szopi után mérd, majd pár nap múlva csak naponta egyszer, majd pár nap múlva csak minden második nap...
Ha a babád jókedvû, eleget mozog, ha felébred kéri a cicit és a színe is egészséges, tutira eszik eleget. Én egyáltalán nem vagyok híve a méregetésnek. Teljesen felesleges. Merj az ösztöneidre hallgatni! Te vagy az anyja, észre fogod venni, ha van valami gond.
Szia.Jótanács! Ne mérd, mert ha véletlen 1-2 napig kevesebbet eszik, kétségbe fogsz esni mi lehet vele.A babák tudják mennyit egyenek hogy jóllakjanak.Úgy is látod rajta ha éhes.Én soha nem mértem, most 2és fél éves a lányom, 2 évig cicizett, de nincs is itthon babamérleg és nem is hiányzott.
Én is mérlegfüggõ voltam egy pár hónapig kb. 3-ig, aztán meguntam, mert soha nem annyit evett, mint amennyit elõre kikalkuláltam szegénynek, pedig jól fejlõdött és most is azt teszi. Én sem eszem mindig ugyanannyit...
Nekem korababám van, azért kellett méregetnem az elején, de fokozatosan elmaradt, fõleg, mert 4 hónapos kora körül már sajnos a tápszer dominált. Nem kell róla leszokni, el fog maradni szépen lassan, ne aggódj. :)
Elég, ha heti egyszer azonos idõben, például fürdetésnél megméred, mennyit hízott egy hét alatt.

A baba vizet (Jana) felbontás után meddig adhatom a babának, ha fel van forralva (rá van írva hogy fel kell) és vissza van öntve a palackba?

Legjobb válasz: És akkor mit csináltok azzal a rengeteg maradékkal? Hiszen olyan keveset iszik meg egyszerre.

A kérdező hozzászólása: És akkor mit csináltok azzal a rengeteg maradékkal? Hiszen olyan keveset iszik meg egyszerre.
Szia ha jól tudom akkor 48 óráig.
Az elsõ 24 órában nem kell felforralni a vizet, csak a 24 óra elteltével. Van kisebb kiszerelésben is jana baby, én is azt vettem régen. Igaz, így drágább, de nem marad annyi forralni való. Egy pár hét után meguntam, és sima csapvizet adtam forralva.

Hogy kell melegiteni az anyatejet? Akik fejik es cumisuvegbol adjak a tejet hogy melegititek meg? Meddig lehet hutoben tarolni? Mikor kell lefagyasztani? Mennyit kell adni egyszerre egy 2hetes babanak?

Legjobb válasz: Mikróban tilos. Én ha ilyet csináltam, mindig a cumisüveget állítottam bele forró vízbe, és addig hagytam benne, amíg a kívánt hõmérsékletet el nem éri. (De jóval nagyobb babával, talán elõször 4 hónaposan, amikor el kellett valahova mennem, ahova nem vittem a babát, és hagytam neki tejet otthon) Megkérdezhetem, hogy a két hetes babád miért nem cicibõl kapja?

Mikróban tilos. Én ha ilyet csináltam, mindig a cumisüveget állítottam bele forró vízbe, és addig hagytam benne, amíg a kívánt hõmérsékletet el nem éri. (De jóval nagyobb babával, talán elõször 4 hónaposan, amikor el kellett valahova mennem, ahova nem vittem a babát, és hagytam neki tejet otthon) Megkérdezhetem, hogy a két hetes babád miért nem cicibõl kapja?
És hogy mennyit? Ez jó kérdés, amennyit kér. Ki kell próbálnod, hogy mennyit szopizik kb. ez nagyon változó lehet. Saccra 10-100 ml között, egy ilyen picinél, de ez tényleg függ a súlyától is stb. És persze ilyen picinek nem mindig az éhség miatt szopiznak, hanem hogy kielégüljön a szopó tevékenységük, vagy mert mamaközelre vágynak... elsõ
A kérdező hozzászólása: cicibõl szopizik!!! csak olvastam hogy sokan lefejik és cumisüvegbõl adják a tejet ha el kell menniük valahova. én is ezt szeretném pl ha el kell menni valahova vizsgálatra ami messzebb van.jobb mintha tápszert vinnék. rendelõben pedig nem szeretnék szoptatni...
A kérdező hozzászólása: miért nem lehet mikrózni?
Kimennek az anyatejbõl pont azok a tápanyagok, amitõl anyatej az anyatej! :)
Én szoptattam amíg lehetett, közben fejtem mint egy nem normális, szép mennyiség összegyûlt a fagyasztóban, kis joghurtos poharakban raktam el lefóliázva. Mikor szükség volt rá, akkor fólia le, cumisüvegmelegítõbe be, olyan volt, hogy lehetett állítani a hõmérsékletet. A pohárkának a széle pont megtartotta, így nem kellett félnem, hogy elsüllyed. A fagyasztást úgy csináltam, hogy ha rögtön összegyûlt egy pohárnyi, azt tettem is el, késõbb, amikor már csak keveseket tudtam fejni egyszerre, akkor reggeltõl estig gyûjtögettem, addig a sima hûtõben volt, aztán lefekvés elõtt be a fagyóba.

Sapka. De meddig? Meddig kell óvni a babák fülét kiemelkedően? Az én kisfiam 11 hónapos. Ma kint voltunk, kutya meleg volt, ezt nyilván mindenki tudja, de fújt a szél. És én nem tudom, hogy ilyenkor kell rá sapka, vagy sem?

Árnyékban voltunk, tehát a nap ellen nem kellet volna, de a szél? A meleg szél is szél, de az is árthat?

Legjobb válasz: Kisfiam 5 hónapos, és nem adok rá sapit. Csak kalapot, a nap ellen.

Kisfiam 5 hónapos, és nem adok rá sapit. Csak kalapot, a nap ellen.
Szerintem nem kell sapi. Szegény babámnak így is folyt a fején a víz! A dokinkkal pont ma futottunk össze séta közben és mondta, hogy nehogy ráadjak sapit, a mózesbe egyébként sem fúj be!
15 hos babamra is szoktam vekony sapit adni, ha fuj a szel, akkor a fulet is vedem, ha csak napos ido van, akkor azert. Ezek direkt vekony nyari sapik, erre vannak. En ugy tudom, hogy kell vedeni a fulet. Nalunk Pesten, igaz, nagyon meleg volt, de arnyekban nagy szelben jol joot a sapi.
Lehet ilyen hipervékony füles sapit, kalapot venni, de rajtunk ma olyan sapi volt, aminek "karimája van", vékony kis babakalap, és az szerintem eléggé védte a fülét is.
Szerintem ha fúj a szél, védeni kell a fülét. Ha nem, csak meleg van, akkor a fejét kell védeni a napszúrástóé. Ergo vékony kis sapi mindig kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat:-)
Csak kalap volt ma a lányomon.Nem kell a fülét védeni, hiszen meleg szél fúj.
kislányom 2.5 hónapos, és ma meg tegnap is már sapi nélkül volt a játszón. Õ az árnyékban volt mózesben, de nem nagyon ment rá a szél, mert úgy állítottom le a babakocsit. Szerintem belesült volna a feje...naaagyon meleg volt...
A kérdező hozzászólása: Akkor Te nem véded külön a fülét?
A kérdező hozzászólása: Igen, mózesbe nem fúj be, de az enyám már nincs mózesben. sõt..tavaly amikor mózesben volt én sem adtam rá sapkát, õrültség lett volna. De most már õ nincs védett helyen, "jön megy", triciklin ül, babakocsiban ül, ugyanúgy éri a szél mint pl engem. Ezért kérdeztem a sapkát. Vannak azok a kis vékony sakák, olyan volt ma rajta, de mindenáron le akarta szedni, folyt a víz róla még abban is. Én meg nem adtam rá vissza mitán letépte magáról.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!