Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell a D-vitamint a babáknak (3 db)

Meddig kell adni a babának a D vitamint (Vigantol)?

Az én kislányom már 23 hónapos, hónapok óta nem adom. A gyermekorvosunk azt mondta, hogy adjam, de mindig elfelejtem! Természetesen az els? 1,5 évben szinte egy napot sem hagytunk ki!

Legjobb válasz: Elvileg 1 évig naponta, utána csak októbertõl áprilisig, szóval a téli idõszakban, 3 éves kora után már nem kell. Én az enyémeknek nem adtam szinte egyáltalán. Sokat vagyunk kint és az elég volt. Kutya bajuk sincs. Úgyhogy ne aggódj sztem.

Elvileg 1 évig naponta, utána csak októbertõl áprilisig, szóval a téli idõszakban, 3 éves kora után már nem kell. Én az enyémeknek nem adtam szinte egyáltalán. Sokat vagyunk kint és az elég volt. Kutya bajuk sincs. Úgyhogy ne aggódj sztem.
Mi 2 évesek vagyunk és még szedni kell.De én is folyton elfelejtem...szerintem 3 éves koráig tuti kell
Nekünk 2 évig mondták. Milyen jó ez a nagy összhang.
nálunk 3éves kort mondtak. 1éves koráig minden nap, utána csak kb. okt-márc./ápr.-ig.
januárban volt 1 éves a fiam. A dokinéni azt mondta, áprilisig adjam neki, utána majd csak októbertõl. Már nem kap, csak ha néha eszembe jut, kb. 2* hetente.
fiam juniban lesz egy éves...akkor addig adja neki én is eszembe jut, és utánna meg nem kell csak télen majd???
Nekem is ápr. végét mondtak, de mostanában már nem nagyon adom. Eleget vagyunk a kint, biztos felér 1 csepp Vigantollal. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

D-vitamint meddig kell adni a babáknak?

Vigantol-olajat adok a kicsinek napi egy cseppet. Meddig kell adni?

Legjobb válasz: 1 éves korig

1 éves korig
2 éves koráig minden nap 1 cseppet.
Nem 2 évig. De 1 éves kor után ha sokat van kint akkor a nyári hónapokban vagy nem kell, vagy két naponta. Ahogy az orvos rendeli
2 éves koráig kell adni! Az enyém augusztusban töltötte be a kettõt, a védõnõ mondta, hogy most már nem kell adni. Nyáron egyébként én sem adtam csak egy héten egy-kétszer, akkor a napsütésbõl is elegendõ bejut.
én úgy tudom egy éves korig
Hát ez érdekes. Nekem mindhárom gyerekemnél 1 éves koráig mondta az orvos.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam a dokinál, 3 évet mondott... Na most légy okos:-) Azért köszönöm a válaszokat:-)

Meddig kell adni a D-vitamint a babáknak?

Úgy értem a lányom kilenc hónapos, és eddig adtam. Nem tudom, hogy ha jön a nyár nyáron is kell adni a napi egy cseppet, vagy lehet szüneteltetni, és majd összel újra kezdeni?

Legjobb válasz: addig kell amig szopik mert nincs a tejben

addig kell amig szopik mert nincs a tejben
Eredetileg egy éves koráig. Nekem két gyerekem van azt javasolta a védõnõm, hogy adjam egy éves kora után is.
Szia! Amit az elsõ válaszoló írt, az a konakion, K vitamin az nincs az anyatejben. A vigantol cseppeket az a D vitamin az orvos ítéli meg, hogy meddig kell adni.A kutacs nagyságától függõen.1 éves kor körül szokott záródni, de van akinek késõbb, azzal tovább szedetik.Vagy akinek túl nagy, annak 2 cseppet javasolna naponta.A napfény pedig segít hasznosítani csak, de nem kell nyárra sem abbahagyni, hacsak a dokitok nem azt javasolja. Boldog babázást.
Nekem azt mondta a doki, hogy 1 éves korig és a következõ életévben a téli idõszakban.
Mindenképpen az orvosod döntse el.Mert a D vitamin csontosodást okoz, ezért szedetik a kisbabákkal amíg nem záródik a kutacs.De csak akkor, ha szükséges.Mert néhány esetben nem az.Van ismerõsöm, akinek a kisfiának 3 hónaposan záródott a kutacsa, meg kellett miatta mûteni, mert nincs hely az agynak a növekedéseben.Ez okozhat gyengeelmélyûséget, és más fogyatékosságot is az ilyen esetekben. Tehát az orvos mindig egyénileg mérlegel.Gyengébb csontozatú babákkal tovább szedetik. Üdv, 3-ik válaszoló.
én úgy tudom, hogy legalább 2 éves korig. És nem csak a csontosodásért felel, hanem az immun rendszert is erõsíti. D vitamin híán (tavasszal és összel, amikor már nem süt a nap - és a felnõtt szervezet sem tud már elõállítani kellõ mennyiségû D vitamint), mi is könnyebben leszünk náthásak, influenzásak stb. Szóval ha az orvos máként nem rendeli sokáig! akár ovis korig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!