Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell a D-vitamint a (9 db)

Kisfiam decemberbe született. A D-vitamint (Vigantol) meddig kell neki adni? És hogy szoktátok beadni? Anyatejjel vagy csak simán kiskanállal?

Kisfiam decemberbe született.A D-vitamint(Vigantol)meddig kell neki adni?És hogy szoktátok beadni?Anyatejjel vagy csak simán kiskanállal?

Legjobb válasz: Szia!

Szia!
én úgy csinálom, mint a 9:27-es! Az én babám is elõszeretettel cuppog neki.
Nálunk 2 éves korig kell adni, én a szájába cseppentem. Téli, napsütés nélküli idõszakban kettõ cseppet, tavasszal, nyáron egy cseppet javasolt a gyerekdokink.
Én kiskanálba cseppentek, hozzá egy kis anyatej és így kapja meg.
Elvileg gy van, hogy 1 éves korig, aztán már csak a napsütéshiányos hónapokban. mivel a te babád decemberi, így neked jövõ tavaszig (május, amikor már lazábban lehet öltöztetni, éri a nap)mindenképpen adnod kell. Én eleinte anyatejbe cseppentettem, mert az üveghez nem volt pipetta. Most, amit vettem, ehhez már van, így egyenesen a szájába megy :)
Azt már írták elõttem, hogy meddig kell.Én cumira cseppentem, úgy lenyalogatja.
Szia, a d-vitamint min.1 éves koráig adni kell a babának, én mindig esti fürdésnél (hogy ne felejtsem el) cseppentettem bele a szájába, egész hamar megtanulta és utána már õ nyitotta hogy cseppetsek neki:)
Nekünk is 1, 5 évig kell adni, mert szintén októberben született.Én közvetlenül a szájába cseppentem.Egy ideig kiskanállal adtam, de a fele rajta maradt.
Bocsi!A babám októberben született és nekem a védõnõ azt mondta, hogy 1, 5 éves koráig kell adnom neki a d-vitamint, mert téli baba.Lehet, hogy nektek tovább
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat!

Meddig kell adni a babának a D vitamint (Vigantol)?

Az én kislányom már 23 hónapos, hónapok óta nem adom. A gyermekorvosunk azt mondta, hogy adjam, de mindig elfelejtem! Természetesen az els? 1,5 évben szinte egy napot sem hagytunk ki!

Legjobb válasz: Elvileg 1 évig naponta, utána csak októbertõl áprilisig, szóval a téli idõszakban, 3 éves kora után már nem kell. Én az enyémeknek nem adtam szinte egyáltalán. Sokat vagyunk kint és az elég volt. Kutya bajuk sincs. Úgyhogy ne aggódj sztem.

Elvileg 1 évig naponta, utána csak októbertõl áprilisig, szóval a téli idõszakban, 3 éves kora után már nem kell. Én az enyémeknek nem adtam szinte egyáltalán. Sokat vagyunk kint és az elég volt. Kutya bajuk sincs. Úgyhogy ne aggódj sztem.
Mi 2 évesek vagyunk és még szedni kell.De én is folyton elfelejtem...szerintem 3 éves koráig tuti kell
Nekünk 2 évig mondták. Milyen jó ez a nagy összhang.
nálunk 3éves kort mondtak. 1éves koráig minden nap, utána csak kb. okt-márc./ápr.-ig.
januárban volt 1 éves a fiam. A dokinéni azt mondta, áprilisig adjam neki, utána majd csak októbertõl. Már nem kap, csak ha néha eszembe jut, kb. 2* hetente.
fiam juniban lesz egy éves...akkor addig adja neki én is eszembe jut, és utánna meg nem kell csak télen majd???
Nekem is ápr. végét mondtak, de mostanában már nem nagyon adom. Eleget vagyunk a kint, biztos felér 1 csepp Vigantollal. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Meddig kell szedni a D-vitamint?

Kislányom másfél éves és még májusban leállította a véd?n? a d-vitamint. Azóta nem szólt, hogy a rossz id? miatt kellene szedni. Meddig kell szedni? Adjam neki?

Legjobb válasz: Változó szerintem. Nekem most volt egy éves a picúr és most fogyott el a D-vitamin. Mentünk a szokásos kontrollra és felírt még egy üveggel. Mondta, hogy szedjük nyugodtan mert még kell. Majd szólni fog, ha már nem kell tovább szednünk. Szóval gyerektõl is függ szerintem. De mivel ez egy zsírban oldódó vitamin, én nem adnám neki orvosi tanács nélkül. Kérdezd meg a gyermekorvost feltétlenül, mivel az influenza ellen legalább olyan fontos mint a C-vitamin.

Változó szerintem. Nekem most volt egy éves a picúr és most fogyott el a D-vitamin. Mentünk a szokásos kontrollra és felírt még egy üveggel. Mondta, hogy szedjük nyugodtan mert még kell. Majd szólni fog, ha már nem kell tovább szednünk. Szóval gyerektõl is függ szerintem. De mivel ez egy zsírban oldódó vitamin, én nem adnám neki orvosi tanács nélkül. Kérdezd meg a gyermekorvost feltétlenül, mivel az influenza ellen legalább olyan fontos mint a C-vitamin.
Náluk a doki a gyerek 3 éves koráig írta elõ, napi 1 cseppel. (Az õ esetében télen-nyáron, mert a másfél éves fiamnak még nem nõtt be a kutacsa.) Viszont annak is 3 éves koráig kell a doki szerint szednie, akinek benõtt, de annak csak télen.
5 éves a lányom, és a mi dokink még mindig tanácsolta a heti 1x 7 csppet kokacukorrA, és utána egy kis tejet igyon a lányom, mert az zsírban oldódik. és nekem meg azt mondta, hogy nekem sem árt néha, mert nem idõs korban kell
Én úgy tudom hogy 3 éves korig októbertõl májusig mindenképpen kell szedni szerintem add neki!!!
Szia! 1 éves koráig kell csak. Semmi köze a megfázáshoz, a csontosodás miatt kell adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) tudom, hogy nincs köze a megfázáshoz, a rossz idõ alatt azt értettem, hogy most nincs elég napfény, tehát többet kell pótolni a d-vitamint. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek is!
Nekünk is most szólt a védõnõ, hogy szedjük-e a D vitamint. Mondom: nem, miért még kell? Azt mondta 3 éves koráig októbertõl májusig. Õ pont májusban lesz 3 éves. Szóval újra elkezdtem adni. Végülis csak az október maradt ki. 1 éves korig viszont télen- nyáron kell.
A kérdező hozzászólása: köszi, megkérdezem a védõnõt, de szerintem adom neki.


Vigantolt (D vitamint) meddig kell adjak a 15, 5 hós gyerkőcömnek?

Vigantolt(D vitamint)meddig kell adjak a 15,5 hós gyerk?cömnek?

Legjobb válasz: Az idõjárástól is függ. Ha szép lesz az idõ, sokat lesztek majd kint a szabad levegõn, egyre kevesebb ruha is elég lesz, befejezheted a D-vitammin adagolását. Én tavaly március végén, április elején hagytam abba, mert akkor már szép volt az idõ. A lányom most 2,5 éves, már nem kapta a múlt héten, de most, hogy újra borús az idõ, újra adom.

18 hós a fiam, nekünk azt mondta a doki, hogy májusig kapja, aztán októbertõl újra
nekünk a májust mondta az orvos
Az idõjárástól is függ. Ha szép lesz az idõ, sokat lesztek majd kint a szabad levegõn, egyre kevesebb ruha is elég lesz, befejezheted a D-vitammin adagolását. Én tavaly március végén, április elején hagytam abba, mert akkor már szép volt az idõ. A lányom most 2, 5 éves, már nem kapta a múlt héten, de most, hogy újra borús az idõ, újra adom.
Most a tavasz végéig és aztán majd õsztõl újra jövö év tavaszig. 2-2, 5 éves korig adtam.
2 hetes kortól napi egy csepp 1 éves koráig, utána 6 éves koráig õsztõl tavaszig, illetve serdülõkorban is lehet adni.
Az én lányom 17 hónapos, és azt mondta a doki, hogy áprilisig.
Az én kisfiam is 18 hónapos, és a mi dokink is azt mondta, május végéig kapja, aztán onnantól 3 hónapig nem kell, utána megint kell adni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat! Április közepéig vagy végéig adjam?
Lassan abba kéne hagyni és napocskára vinni.:) )
Nálunk három éves korig kell adni. Két éves a kisfiam, nyárig napi kettõ cseppet kap, utána õszig szünet. Decemberi születésû, tehát õsztõl még egy pár hónapig, decemberig, januárig biztosan adom majd neki.
Nekem tegnap mondta a védõnõ, hogy ápr. végéig adjam, és novembertõl kezdjem ismét.

D-vitamint meddig kell adni a babáknak?

Vigantol-olajat adok a kicsinek napi egy cseppet. Meddig kell adni?

Legjobb válasz: 1 éves korig

1 éves korig
2 éves koráig minden nap 1 cseppet.
Nem 2 évig. De 1 éves kor után ha sokat van kint akkor a nyári hónapokban vagy nem kell, vagy két naponta. Ahogy az orvos rendeli
2 éves koráig kell adni! Az enyém augusztusban töltötte be a kettõt, a védõnõ mondta, hogy most már nem kell adni. Nyáron egyébként én sem adtam csak egy héten egy-kétszer, akkor a napsütésbõl is elegendõ bejut.
én úgy tudom egy éves korig
Hát ez érdekes. Nekem mindhárom gyerekemnél 1 éves koráig mondta az orvos.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam a dokinál, 3 évet mondott... Na most légy okos:-) Azért köszönöm a válaszokat:-)

Meddig kell adni a D-vitamint a babáknak?

Úgy értem a lányom kilenc hónapos, és eddig adtam. Nem tudom, hogy ha jön a nyár nyáron is kell adni a napi egy cseppet, vagy lehet szüneteltetni, és majd összel újra kezdeni?

Legjobb válasz: addig kell amig szopik mert nincs a tejben

addig kell amig szopik mert nincs a tejben
Eredetileg egy éves koráig. Nekem két gyerekem van azt javasolta a védõnõm, hogy adjam egy éves kora után is.
Szia! Amit az elsõ válaszoló írt, az a konakion, K vitamin az nincs az anyatejben. A vigantol cseppeket az a D vitamin az orvos ítéli meg, hogy meddig kell adni.A kutacs nagyságától függõen.1 éves kor körül szokott záródni, de van akinek késõbb, azzal tovább szedetik.Vagy akinek túl nagy, annak 2 cseppet javasolna naponta.A napfény pedig segít hasznosítani csak, de nem kell nyárra sem abbahagyni, hacsak a dokitok nem azt javasolja. Boldog babázást.
Nekem azt mondta a doki, hogy 1 éves korig és a következõ életévben a téli idõszakban.
Mindenképpen az orvosod döntse el.Mert a D vitamin csontosodást okoz, ezért szedetik a kisbabákkal amíg nem záródik a kutacs.De csak akkor, ha szükséges.Mert néhány esetben nem az.Van ismerõsöm, akinek a kisfiának 3 hónaposan záródott a kutacsa, meg kellett miatta mûteni, mert nincs hely az agynak a növekedéseben.Ez okozhat gyengeelmélyûséget, és más fogyatékosságot is az ilyen esetekben. Tehát az orvos mindig egyénileg mérlegel.Gyengébb csontozatú babákkal tovább szedetik. Üdv, 3-ik válaszoló.
én úgy tudom, hogy legalább 2 éves korig. És nem csak a csontosodásért felel, hanem az immun rendszert is erõsíti. D vitamin híán (tavasszal és összel, amikor már nem süt a nap - és a felnõtt szervezet sem tud már elõállítani kellõ mennyiségû D vitamint), mi is könnyebben leszünk náthásak, influenzásak stb. Szóval ha az orvos máként nem rendeli sokáig! akár ovis korig.

Meddig kell adni a D-vitamint a gyereknek?

Én úgy tudom, hogy 3 éves koráig, de áprilistól-októberig nem kell. Ez igaz?

Legjobb válasz: én úgy tudom az elsõ évben. illetve nehany gyerekdoki adatja tovabb is, de ez orvosfuggo, az "egység" az egy év

én úgy tudom az elsõ évben. illetve nehany gyerekdoki adatja tovabb is, de ez orvosfuggo, az "egység" az egy év
én is úgy hallottam ahogy te tudod kedves kérdezõ, ugyanakkor valóban orvos függõ (pl mi a tabisat kapjuk míg sokan nem adják mert hogy milyen 'elavult' :) )
Szia! Nekem is azt mondták, hogy egy éves koráig minden nap. Viszont utána is kell még tavasszal meg õsszel, de annak a mennyiségét még nem tudom. 3 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi!
1 éves korig naponta az orvos rendelése szerint 1-2 csepp. Utána 3 éves korig szeptembertõl májusig (a kevésbé napsütéses hónapokban) kell adni.
Nekem azt mondta doki, hogy 2 éves koráig.

Meddig kell adni a D vitamint? 3 hós baba anyukája!

Legjobb válasz: ezt minden gyerek orvos és védõnõ máshogy mondja.Nekünk azt mondták egy éves koráig minden nap egy csepp.utána az r-es hónapokban heti egyszer 5 csepp három éves koráig.Van aki csak egy éves koráig adja.Addig mindenféleképpen add.A fiam két éves,mi most majd októberben kezdjük megint,mert a szeptember eddig még bõvelkedik napsütésben.Egy éves koráig minden nap kapta.

ezt minden gyerek orvos és védõnõ máshogy mondja.Nekünk azt mondták egy éves koráig minden nap egy csepp.utána az r-es hónapokban heti egyszer 5 csepp három éves koráig.Van aki csak egy éves koráig adja.Addig mindenféleképpen add.A fiam két éves, mi most majd októberben kezdjük megint, mert a szeptember eddig még bõvelkedik napsütésben.Egy éves koráig minden nap kapta.
Felénk is az a "divat", hogy 1 éves koráig naponta, utána 3 éves korig õsztõl tavaszig, orvosi utasítás szerint, nálunk heti 2X2 csepp az "elõírás".
nálunk egy éves korig 1 csepp, 3 éves korig õsztõl tavaszig egy csepp. mivel fiam korán állt fel és picit görbe volt a lába, 1, 5 évesen nyáron is kellett adni neki. szerintem gyerek és doki függõ, de 3 hónaposan még bõven kell minden orvos szerint :)
Nálunk is egy éves koráig napi egy csepp. 3 éves koráig pedig õsztõl tavaszig napi egy csepp.

22 hónapos kisfiamnak mikortól kell újra adni a Vigantolt (D vitamint) s meddig? Marad a napi 1 csepp?

22 hónapos kisfiamnak mikortól kell újra adni a Vigantolt(D vitamint) s meddig? Marad a napi 1 csepp? Ti már adjátok?

Legjobb válasz: Mi elkezdtük már. Elméletileg napi egy csepp, de mivel ilyenkor több kenõdik a kanálra, mint ami a szájába kerül, én inkább hetente kétszer adom neki, akkor persze 4-4 cseppet (a plusz egy csepp úgyis a kanálon szétkenõdik).

Mi elkezdtük már. Elméletileg napi egy csepp, de mivel ilyenkor több kenõdik a kanálra, mint ami a szájába kerül, én inkább hetente kétszer adom neki, akkor persze 4-4 cseppet (a plusz egy csepp úgyis a kanálon szétkenõdik).
Én úgy tudom, hogy ebben a korban nem kell már adni a Vigantolt. A gyermekorvos sem említette.
2 éves státuszon mondta a doki (szept.vége), hogy kezdjem adni (akkor már 2 hete adtam neki heti 2 cseppet), napi 1 cseppet. Én közvetlenül a szájába cseppentem, így pont annyi megy, amennyi kell. Tavaszig biztos fogja kapni (ápr.).
A kérdező hozzászólása: Heti 2-szer 2 cseppet írt fel a gyerekorvos! Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!