Találatok a következő kifejezésre: Meddig kell a Belara (18 db)

Cumisüveg kifőzés? Nincs sterilizálóm, hogyan kell kifőzni a cumisüveget? Beleteszem minden részét a vízbe és felforralom? Meddig kell "főzni"? Szilikon a cumija, azt is bele lehet tenni?

Bevinném a kórházba, hogy ha esetleg szükség van rá, ne az ottanit kelljen használni.

Legjobb válasz: Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.

Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.
én neomagnolt is szoktam belerakni a vízbe. ill. van egy Chicco sterilizáló folyadék, de az drága. Bár sokáig elég.
Lábosba teszed, és ahogy az elõttem is írták, felforralod, és pár percig forralod. Nem kell neki sok. Amúgy én is ezt a Chicco sterilizáló folyadékot vettem, 1300 Ft, és ahogy olvastam a használati utasítást, elég sokáig elég lesz. Szerintem megéri.
Szia! Szerény véleményem szerint nem kell a vízbe semmit sem tenni, mert a forralással elpusztul minden kórokozó. Egyébként: az elsõ gyereknél még jó alaposan megmos az ember mindent, a másodiknál már csak letörli, a harmadiknál már a kutya szájából kiszedett cumit nyomja a gyerek szájába :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Avent mellszívót meddig kell forralni? Csak simán bedobom a lobogó vízbe? Minden alkatrész mehet bele?

Cumit is belerakhatom és cumifejeket is?

Legjobb válasz: Kb. 5 percig elég forralni. Én nem fõztem ki azt az alkatrészt, amit nyomkodni kell, hogy vákuumot képezzen és a tetejére való kupakot. Cumikat, cumisüveget is nyugodtan fõzheted.

Kb. 5 percig elég forralni. Én nem fõztem ki azt az alkatrészt, amit nyomkodni kell, hogy vákuumot képezzen és a tetejére való kupakot. Cumikat, cumisüveget is nyugodtan fõzheted.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
én úgy tudom nem a lobogó vizbe kell dobni, hanem a még hideg vizbe és forrástól számitva még 5 percig benne hagyni

A barátcserje kapszulát a cikluson belül meddig kell szedni?

Most kezdtem el, és úgy értem a kérdést, hogy a köv. mensi els? napjáig kell, vagy közben szünetet kell tartani? Vagy mensi alatt is?

Legjobb válasz: Én is most szereztem be a barátcserjét, amit a köv. ciklusomban fogok szedni. Én a ciklus elsõ napjától fogom szedni és szerintem nem kell szünetet tartani. 3 hónapon keresztül fogom szedni, majd abbahagyom. Azt olvastam, hogy több idõ kell neki, hogy kifejtse hatásást.

Én is most szereztem be a barátcserjét, amit a köv. ciklusomban fogok szedni. Én a ciklus elsõ napjától fogom szedni és szerintem nem kell szünetet tartani. 3 hónapon keresztül fogom szedni, majd abbahagyom. Azt olvastam, hogy több idõ kell neki, hogy kifejtse hatásást.
A kérdező hozzászólása: Én a ciklus 11.napján kezdtem(akkor tudtam venni). Remélem nem ártottam vele semmit, és inább használ már. Nagyon várom a hatását ;-) És köszönöm Neked, hogy írtál.
Milyet vettél? Én zafirt és az van ráírva, hogy 3 hónapig kell egyfolytában és utána csak havonta 2 hetes kúrakat kell tartani
A kérdező hozzászólása: Szia! Zafirt vettem én is, de ez amit irtál valahogy elkerülte a figyelmemet. Köszi, hogy leirtad, és bocsi, hogy megkérdeztem, de tényleg nem láttam a tájékoztatóban. :-)

Augmentint írt fel az orvos (napi 3x1 szem 1 hétig). Este 8kor szoktam bevenni a fogamzásgátlót (Belara). Mennyire csökkenti a hatását az antibiotikum és meddig kell kiegészítő védekezés?

Tudom, hogy sok kérdés volt már ezzel kapcsolatban, de szeretnék a sajátomra választ kapni! :)

Legjobb válasz: Az Augmentin csökkenti a fogamzásgátló hatását. És ez nincs órához kötve, hanem a fehérjekötõdéshez van köze. Egyszer megkérdeztem a háziorvosomat õ mondta. Az Augmentin szedése alatt és még 7 napig kiegészítõ védekezés kell

Az Augmentin csökkenti a fogamzásgátló hatását. És ez nincs órához kötve, hanem a fehérjekötõdéshez van köze. Egyszer megkérdeztem a háziorvosomat õ mondta. Az Augmentin szedése alatt és még 7 napig kiegészítõ védekezés kell
Én a következõ levél fogamzásgátló szedéséig alkalmaznék kiegészítést. Én Amoxicillint szedek most a fogamra, mi is fogunk máshogy is védekezni, mert én is gyógyszert szedek.
A kúra után is min. 1 hét egyéb védekezés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Meddig használtátok a legkisebb autos ülést-hordozót? Babám 4 hós és alig fér bele. Mikor kell venni a következőt, a nagyobbat? És mire kell figyelni a megvételnél?

Legjobb válasz: 9kgtól van a következõ babaülés vagy a hordozóból van olyan fajta ami 0tól 18kgig jó. Az a fajta ami 9kgtól van akkor használd amikor már a baba tud ülni, De van olyan is ami ffektethetõ. Fontos az europai szabvány rajta legyen, jó ha mosható ahuzat, a kombi ami 9tól 36kgig jó érdemes azt venni, mert ujonnan is lehet 13ezerért venni és többet nem kell venned. Fontos, hogy könnyû legyen bekötni, elsõ illetve hátsó ülésre is. És ha garancia is van hozzá, az se egy utolsó szempont.

9kgtól van a következõ babaülés vagy a hordozóból van olyan fajta ami 0tól 18kgig jó. Az a fajta ami 9kgtól van akkor használd amikor már a baba tud ülni, De van olyan is ami ffektethetõ. Fontos az europai szabvány rajta legyen, jó ha mosható ahuzat, a kombi ami 9tól 36kgig jó érdemes azt venni, mert ujonnan is lehet 13ezerért venni és többet nem kell venned. Fontos, hogy könnyû legyen bekötni, elsõ illetve hátsó ülésre is. És ha garancia is van hozzá, az se egy utolsó szempont.
van olyan ülés ami újszülött kortól 18 kilóig jó, mi is most vettük, amikor betöltötte a 4 hónapot, mert január egytõl már csak az újabb üléseket szabad használni. Nem tudom pontosan, milyen biztonsági kategóriást, de a régi hordozónkat már nem szabad használni és abban pl 3 pontos volt a biztonsági öv, ezen az új ülésen 5 pontos, meg jól ki van párnázva.
Ha kilóg a lába, akkor csere, sztem várj tavaszig, hátha a kabát, pulcsik lekerülésével nyertek egy kis idõt.
mi is most állunk ülésvásárlás elõtt. a fiamnak is lelóg a lába, pedig elméletileg 13 kilóig használható lenne. én kinéztem 1 ülést, 18 kilóig, szerintem olcsó is... giordani zerouno. a 36kg-ig ülésekkel az a baj, h tök nagyok és a babád el fog még veszni benne. de próbáld ki, hátha nektek beválnak azok is
miért veszne el abba a babaülésbe ami 9tõl 36kgig van? Bélés van benne meg szúkitõ, állitható a fejtámla.
én ezt tapasztaltam. ne kapjál már be légy kedves!!! köszi

Meddig kell kiskádban fürdetni a babákat? Hogyan lehet a nagykádban fürdetni, tegyem bele és hajoljak be lefürdetni? Vagy ti hogy csináljátok, és mikortol?

Legjobb válasz: A barátnõm kicsi kádat vett,3 hósan kinõtte a kicsi, így a kádhoz térdelt és úgy fürdette, de mindene fájt, mert tartani kellett, tehát jobb, ha megvárod amíg a baba tud kicsit ülni és nem kell annyira tartanod. Szerintem 6-8 hósan , addig jó ha nagyobb a babakád.

A barátnõm kicsi kádat vett, 3 hósan kinõtte a kicsi, így a kádhoz térdelt és úgy fürdette, de mindene fájt, mert tartani kellett, tehát jobb, ha megvárod amíg a baba tud kicsit ülni és nem kell annyira tartanod. Szerintem 6-8 hósan , addig jó ha nagyobb a babakád.
Szia! Nálunk amar kinõtte a bébi, pedig nem nagy, csak nagyon szeret lubickolni és félõ volt már, hogy beveri a buksiját. Kb. 3-4 hónapos kora óta a nagykádban fürdik. A behajolással az a baj, hogy szétmegy a derekad. Mi egy összehajtott törölközõre térdepelve benyúlunk a kádba. Kb. 1 hónapig behajoltunk, aztán már elengedett kézzel is ment a fürdés. Üdv.
Attól függ, hogy mennyi idõs a babád. A kislányom 8 hós lesz a héten. Mi vettünk neki ülõkét, ami direkt erre van kitalálva, hogy belerakod a nagy kádba és ebbe ülteted bele a picit. 6 hótól lehet használni. Megtartja a babát minden oldlaról és könnyen meg tudod fürdetni.
Szia! Nálunk nem tud még ülni a bébi, hanem háton ill. hason fürdik, élvezi, hogy szabadon mozog mindene. Nekem nem tetszettek az ilyen ülõkék, bár biztos van olyan bébi aki meg azt élvezi. Üdv.: 2.
Nekünk nagyobb fajta kiskádunk van, de kinõtte a lány már 3 hósan. A lába végigért benne, ahogy rugdosott a fejét bevert. Így átszoktunk most 4, 5 hósan a nagykádban (eddig babafürdetõvel kibekkeltük) én lezuhanyozok, utána engedek vizet a kádba, apa mellém adja a kicsit, és a lábamra fektetem, hogy a feje kint legyen a vízbõl, a popsija meg a kád alján van. Locsizunk, megfürdetem, megfordítom, megmosom a popsiját is, és aha kiveszi, megtörli amíg én is megtörölközöm. Nekünk ez így bevált, eljön majd az idõ, mikor apa fürdik vele, és elõbb utóbb hogy mindkettõnkkel:-) Én nem hajolgatok, gond van a gerincemmel, így is fáj, nem ám még ha hajolgatnék is! amúgy hallgass a szivedre, és akkor tedd nagykádba, ha jónak érzed.)
Kislányom most 9 hós, már régóta stabilan ül, de mivel nagyon csúszós a nagykád, még nem mertem ott fürdetni. Én is vettem azt az ülõkét a kádba, nekünk naggyon bevált, sajnos küszködök a derekammal és nincs apa itthon minden este, hogy segítsen (külföldön dolgozik). Kb egy hónapja használjuk, remekül eljátszik a kádban és nem kell félnem, hogy beleborul a vízbe. Már akkor elkezd sikongatni, mikor készülõdünk a fürdéshez és meglátja a pancsi-csücsüjét :)

Meddig tüzelnek a szuka kutyák? Amikor elkezdődik a "barnázással" azt is bele kell számítani?

Legjobb válasz: ez mindedjik kutyánál máshogyvan sztem!!!!!!

ez mindedjik kutyánál máshogyvan sztem!!!!!!
Ha elkezdödõtt a barnázás akkor már belekell számítani a tûzelésbe.Amúgy 3hétig tüzelnek.Elsõ héten még nem érdekli a szuka kutyát, hogy mi is van csak a fiú kutyák foglalkoznak vele.Második héten már engedi így már vigyázni kell vele ha nem akarod pároztatni.Harmadik héten meg már nem engedi be a fiú kutyákat, de ezt észre veszed te is.
elvileg a 9-14.napon fogamzóképesek, akkor engedi magát a szuka.de az én kutyám az elsõ naptól kezdve hagyná magát.ha erre jár egy fiucska kidugja a popsiját a kerítésen.de én egybõl ottvagyok.ez már a 3.hét.remélem nemsokára vége lesz.:-)
szerintem ez kutyától függ az én kutyám 1 hétig szokott tüzelni
szijasztok!! totom nem chat es oldal de vki tud fejér megye közelében egy törpe pincser kan kutyát??? a kutyumat kellene pároztatni. Szo az én kutyámnál a tüzelés kb. 21 nap azaz 3 hét. idén lesz 3 éves.(remélem a pároztatásból még nem futott ki)

Simsonban s50 ben ki cseréltem a dugót gyűrűt henger a régi mert a túl méretes dugó jó bele meddig kell koszos benzinnel járni?

Koszos= 1:25 ös benya és mennyi idő ameddig nem lehet nyelezgetni meg szerpentinre vinni döntögetni a szerpentin az kb 60fokos!azzal képen vagyok hogy addig ameddiga vékony oil film réteg ki nem alakul rajta de ez kb mennyi idő rendszeresen van használva napi 7 km azért csak ennyit hogy ne süljön be a friss dugesz meg a gyüszi 1.2. 3.ban fél gázon ez a legnagyobb amit adok neki hogy uj a dugó gyűrű! és az egy tank benzint ki járatása után már lehet vele szerpentinezni??:)

Legjobb válasz: Hogy mondod, kopott hengerbe túlméretes dugó? Ne nagyon döngess te azzal, örülj, ha beindul. :))))

Hogy mondod, kopott hengerbe túlméretes dugó? Ne nagyon döngess te azzal, örülj, ha beindul. :) )))
A kérdező hozzászólása: így van 40.72 es dugó belement és picit szorult ...miért ne döntögessem?? :) utcai guma van rajta nem simo gumi eleinte csinálta hogy beindult le állt de egy rúgás és ketyeget szóval már megy szépen alapon nem áll le csak normálisan be akaromjáratni a gyüszit meg a dugeszt mert az elõzõ gazdájaneki küldete friss dugóval a hegynek ahol a Quadosok mászkálnak ki kb 90 fokos hegynek!!

Meddig kell szednem a Belara fogamzásgátló tablettát, hogy gumi nélkül is lefeküdhessek a barátommal?

Legjobb válasz: Ha elõzõleg (utolsó havi cikusban) nem szedtél semmiféle hormonális fogamzásgátlót: A fogamzógátlás kifejlõdéséhez legalább 1 heti folyamatos alkalmazás szükséges és ez a hatás a 7 napos gyógyszermentes idõszakban is fennáll. További info a betegtájékoztatón: http://www.pharmindex.hu/gyogyszer-betegtajekoztato.xhtml?ti..

Ha elõzõleg (utolsó havi cikusban) nem szedtél semmiféle hormonális fogamzásgátlót: A fogamzógátlás kifejlõdéséhez legalább 1 heti folyamatos alkalmazás szükséges és ez a hatás a 7 napos gyógyszermentes idõszakban is fennáll. További info a betegtájékoztatón: http://www.pharmindex.hu/gyogyszer-betegtajekoztato.xhtml?ti..
Nekem a nõgyógyászom azt mondta, hogy az elsõ levél beszedése után már védettséget nyújt a tabletta.
Megerõsítem: 1 hét
nézd meg a tájékoztatot, biztos rajta van, de ha jol tudom 5 honap!
Szerintem várj 1 hónapot! Addigra biztos, hogy kialakul a védetség.
A védettség. Bocsi.
Én is olyat szedek és egy hétre van szükség.
ciklusban :)
Ha a ciklus 1. napján kezdted szedni, akkor 1 hét után védett vagy, ha viszont utána, akkor 1 honapig ajánlott a más védekezés is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!