Találatok a következő kifejezésre: Meddig kapom gyest (7 db)

Ha egy kismamának csak GYES jár, mert mire kiderült, hogy terhes addigra megszűnt a munkahelye, akkor azt szülés után mettől meddig kapja?

Ugyanúgy kapja mint akinek jár a GYED is? Tehát aki nem jogosult GYED-re csak GYES-re az is csak a 2 éves kortól 3 éves korig kap GYES-t? Addig semmit nem kap?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy születésétõl kapod a gyest addig amíg be nem tölti a 3 at.

Én úgy tudom hogy születésétõl kapod a gyest addig amíg be nem tölti a 3 at.
Ugyan úgy 3 évig jár a Gyes .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mind a kettõtöknek a válaszokat.
Szia! A szülés utáni naptól jár a GYES normál esetben a gyerkõc 3 éves koráig. Ikerterhességnél azt hiszem iskolakezdésig, tartós beteg gyermek esetén pedig 10 éves koráig. Én azért a kérdés elsõ felénél felmerült helyzetre is reagálnék: Ha a munkaviszonya megszûnésekor még nem tudta, hogy állapotos, de az volt, akkor a munkáltatónak kötelessége visszavennie.
Én szerintem passzív táppénzre jogosult lennél. Vhogy menje le oephez és járd ki, kérdezd ki ezeket a dolgokat, mert lehet kapnál. Amúgy gyest mindenképp kapsz a kicsi születésének napjától 3 éves koráig. Alanyi jogon jár. Bár most Gordon meg akarja változtatni, de az már rád nem fog vonatkozni. Ja és amúgy arra azért figyel, hogy lehet gyes mellett dolgozni korlátlanul majd, de csak a gyerek egy éves kora után. 1 éves koráig még gyes mellett sem lehet dolgozni. Sokan ebben sem biztosak! De mondom mindkenképp járj utána a dolgoknak hátha még a passzív táppénzt el lehetne intézni. Vagy valami olyasmit. Nem mindegy.
Hát most olvastam ezt a passzív táppénzes dolgot, nem biztos hogy erre tudsz menni, úgyhogy lehet nem jó ötlet. De mindenképp menj el oephez, tbhez hátha van vmi ötletük. Minél elõbb. Vagy ha van könyvelõ ismerõsöd.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. A passzív táppénzt megkérdeztem de már nem jár. Azt mondták menjek el munkanélkülire és ha az lejár próbáljak meg megkérni egy ismerõst jelentsen be cégébe és én magam fizessem a TB-t, adóelõleget, magánnyugdíjt. Ha ez sikerül akkor még GYED-et is kapnék.

A lányom 17 éves 3 hónapos a babája ő kapja utánna a gyest és a családi pótlékot, magántanuló és még én is kapom utánna a családi pótlékot! Voltunk a családvédelmi szolgálatnál hogy jogosan kapom-e így vagy hogy meddig kapom de nem tudtak segíteni!?

Ha tudtok róla valamit írjátok már meg?beszólogatással kíméljetek meg kioktatással!?

Legjobb válasz: Gratula fiatal nagymama :) annyukam is 17 evesen szult engem :) es orulok h ilyen fiatalon enis mamiva tehettem,igaz en 24 evesen szultem dE o fiatal meg :)y Szoval, ha van iskolai viszonya ,kap papirt rola akkkor ugy tudom 18 eves koraig kapod ra

Gratula fiatal nagymama :) annyukam is 17 evesen szult engem :) es orulok h ilyen fiatalon enis mamiva tehettem, igaz en 24 evesen szultem dE o fiatal meg :) y Szoval, ha van iskolai viszonya , kap papirt rola akkkor ugy tudom 18 eves koraig kapod ra
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy segítettél mert van egy másik ismerõsöm aki úgyan így volt magántanuló lett a lánya de már tõle akkor elvették a csp-t mikor a lánya terhes lett!
Nem jár, de neked kell lemondanod, mert az államkincstár nem tud egyesével nézegetni mindenkit, de mihamarabb tedd meg, mert a már kifizetett összeget vissza kell utalnod nekik
A legtisztább, ha felhívod az államkincstárat, elmondod, hogy mi a helyzet, akkor õk elmondják, mitévõ légy. http://www.allamkincstar.gov.hu/info/call_center
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget mindenkinek hétfõn be is telefonálok!

Meddig kapom a gyest?

Ha januárban igényelem a gyest az els? gyermekem után, akkor folyamatosan kapom azt, míg 3 éves nem lesz?

Legjobb válasz: Ezt már annyiszor megválaszoltuk. Egy családban csak egyféle támogatást lehet igénybe venni. Vagy a GYES, vagy a GYED, vagy a TGYÁS. Hiába vagy jogosult két gyerekkel többre, akkor is csak egy jár. A második születésekor le kell mondani a GYESt és igényelni a TYGÁSt. Ez van. Tudjuk, hogy nem fair, de ez így mûködik. nekem is 18 hónap van a lányaim között, tehát biztos.

Ezt már annyiszor megválaszoltuk. Egy családban csak egyféle támogatást lehet igénybe venni. Vagy a GYES, vagy a GYED, vagy a TGYÁS. Hiába vagy jogosult két gyerekkel többre, akkor is csak egy jár. A második születésekor le kell mondani a GYESt és igényelni a TYGÁSt. Ez van. Tudjuk, hogy nem fair, de ez így mûködik. nekem is 18 hónap van a lányaim között, tehát biztos.


Meddig kapom a gyest?

mivel gyedre nem vagyok jogosult mert nincs annyi ledolgozott munkanapom ezért csak gyest kapok!!de azt hány évig?ugytudom 3 de ez nembiztos!!ha tudvalaki segíteni írjon!!köszi a válaszokat!!

Legjobb válasz: Ha jól tudom a gyermek 3 éves koráig jár a gyes.

Ha jól tudom a gyermek 3 éves koráig jár a gyes.
De biztos, hároméves korig jár a GYES, az nem számít, hogy kapsz-e GYED-et vagy sem.
Amikor a gyermek betölti a 3. életévét, utána egy nappal sem tovább.

Ausztriából kapom a 2 gyerkőc után a családit és a gyest. Meddig jár, a gyerek hány éves koráig?

a férjem kint dolgozik,nekem itt a nagy születése után 3hónappal megsz?nt a munkaviszonyom(idén júliusig passzív gyedet kaptam)onnantól kintr?l...

Legjobb válasz: én is kintrõl kapok mindent.ugyan ugy mint te.férjem kint nekem nem volt munkám.a gyest 3 féle idõre kaphatod.mi 2 és fél évre kértük.igy havi 450 eurót kapunk.a családit is kintrõl kapjuk.a teljes összeget.az addig jár míg tanulnak a gyerekek.mi 2 havonta kapjuk.nekem 4 gyerekem van arra kapok 1600 eurót.évente kell a családit meg igényelni a gyest csak egyszer.ha még tudok valamibe segiteni irj.már 6 éve onnét kapjuk.

én is kintrõl kapok mindent.ugyan ugy mint te.férjem kint nekem nem volt munkám.a gyest 3 féle idõre kaphatod.mi 2 és fél évre kértük.igy havi 450 eurót kapunk.a családit is kintrõl kapjuk.a teljes összeget.az addig jár míg tanulnak a gyerekek.mi 2 havonta kapjuk.nekem 4 gyerekem van arra kapok 1600 eurót.évente kell a családit meg igényelni a gyest csak egyszer.ha még tudok valamibe segiteni irj.már 6 éve onnét kapjuk.

Most hogy van ez a variálás a GYED-del és a GYES-sel, aki most GYED-en van az meddig maradhat otthon és utána kap még vagy az akkor már nem jár? Most 6 honapos a fiam, tehát 1, 5 év mulva kapok még GYES-t?

Legjobb válasz: Többször elmondták már (rádió, tv), hogy visszamenõleg nem módosítják a jogosultságot. Akinek a hatálybalépésig járni fog, az továbbra is kapja, akinek utána születik a babája, az az új rendszer szerint fogja kapni.. Mondjuk, ez is elég visszás dolog,... de hát ez itt Magyarország... vagy tényleg egy Operettország.

Többször elmondták már (rádió, tv), hogy visszamenõleg nem módosítják a jogosultságot. Akinek a hatálybalépésig járni fog, az továbbra is kapja, akinek utána születik a babája, az az új rendszer szerint fogja kapni.. Mondjuk, ez is elég visszás dolog, ... de hát ez itt Magyarország... vagy tényleg egy Operettország.
De, fogunk GYES-t kapni. Nekem másfél éves a fiam, novembertõl GYES-re vagyok jogosult, felhívtam a MÁK-ot és azt mondták, hogy én még mindenképpen jogosult leszek rá.
Szerintem ez csak akkor fog kiderülni, ha véglegesen el lesz fogadva ez a törvénymódósítás. Nekem nyáron lesz 1 éves a kisfiam, ha az 1. év után elveszik a gyedet nem tudom mihez kezdünk, ehhez bölcsik és munkahelyek is kellenének, ahová normálisan visszaveszik az embert.
Szerintem nem kapunk már GYESt.Nekem most múlt 5 hónapos a kicsim és most igénylem a passzív GYEDet.Én úgy értelmezem, hogy nekünk még meglesz a 2év GYED, de utána nem kapunk majd semmit
Ez még csak tervezet nincs elfogadva, de ha elfogadják, akkor te már nem kapsz gyes-t és én sem. 2 évig jár pénz majd és az vagy gyed, vagy gyes lesz. Szívás, de itt mi nem az? Az a helyzet hogy a törvénymódosítás arra is vonatkozik akinek már folyamatban lévõ ügye van- pl. a halál büntetés eltörlésekor sem végezték már ki az elõbb elítélteket.
A kérdező hozzászólása: Na mostmár tényleg nem tudok kiigazodni akkor most kapk vagy sem?!

Lejárt a gyesem, a munkahelyemre nem vesznek vissza, újat nem találtam még, kapok munkanélküli segélyt? Ha igen meddig és mennyit?

Legjobb válasz: Nagyon sok dologtól függ,hogy kapsz-e. Telefonon érdeklõdd meg s menj el személyesen a gyeses papíroddal.Nekem is ezt mondták,de én már 15 éve vagyok itthon s továbbképzés miatt érdeklõdtem volna.Állítólag csak 3 hónapig jár a munkanélküli én másoktól így hallottam. 4 gyerkõc anyukája

Nagyon sok dologtól függ, hogy kapsz-e. Telefonon érdeklõdd meg s menj el személyesen a gyeses papíroddal.Nekem is ezt mondták, de én már 15 éve vagyok itthon s továbbképzés miatt érdeklõdtem volna.Állítólag csak 3 hónapig jár a munkanélküli én másoktól így hallottam. 4 gyerkõc anyukája
Igen, 3 hónapig tuti kapsz valami pénzt. Hogy ez munkanélküli-e vagy mi pontosan, azt nem tudom.
Ha az elmúlt 3 évben volt 365 nap munkaviszonyod, márpedig volt, akkor kapsz járadékot. Hogy meddig kapod az attól függ, mióta van munkaviszonyod. 10 munkanap után jár 1 nap járadék. Tehát Max 90 napot adnak. 900valamennyi munkanap kell ahhoz, hogy megkapd a 90 napra a járadékot. Az összeg 47E+párszáz forint lesz.
3.vagyok. Nekem nemrég járt le a munkanélküli járadék, szintén gyes után hasonló okok miatt mentem, mint te.
3.vagyok. Elküldenek, vagy közös megegyezéssel lépsz le?
Sziasztok! Velem is ez a helyzet, nem vesznek vissza, rendes felmondással elküldenek, de így legalább kapok végkielégítést. Engem is az érdekelne, hogy milyen összeg a munkanélküli segély, (azt tudom, hogy 3 hónapig jár). Elõtte folyamatos munkaviszonyom volt 15 évig.
3.vagyok: aki gyed/gyes után megy munkanélkülire, annak 47E párszáz forint lesz a járadék, 3 hónapig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!