Találatok a következő kifejezésre: Meddig jó tej (7 db)

Boni Mlieko tej (kék dobozos, tartós tej) meddig jó?

Az van a dobozára írva, hogy 06.21. Akkor addig simán lehet inni belőle? Pont egy hete vettem, egyszer ittam belőle, azóta nem.

Legjobb válasz: Felbontás nélkül jó addig...felbontás után átlag 3-4 nappal kiöntheted- de ez a dobozon is szerepel.

Felbontás nélkül jó addig...felbontás után átlag 3-4 nappal kiöntheted- de ez a dobozon is szerepel.

Az UHT-s tej megbontás után meddig jó?

Vannak azok a tejek amik sokáig jók a címke szerint. Na, ha egy ilyet felbontok akkor az meddig lesz jó? Csak egy hétig a felbontás után, vagy ugyanúgy addig ameddig rá volt írva?

Legjobb válasz: nekem úgy 1-2 hét. de ha teszel bele 1-2 csipet sót, akkor még ha erjedni is kezd, inkább joghurtféle lesz belõle, nem aludt tej vagy keserû savós cucc. még több sótól egyrészt már sós íze lesz, másrész viszont még annyira sem fog megerjedni.

nekem úgy 1-2 hét. de ha teszel bele 1-2 csipet sót, akkor még ha erjedni is kezd, inkább joghurtféle lesz belõle, nem aludt tej vagy keserû savós cucc. még több sótól egyrészt már sós íze lesz, másrész viszont még annyira sem fog megerjedni.
Rá van írva a dobozra:) Viszont általában max 1 hetet írnak rá, ettõl függetlenül kóstold meg utána is, hátha jó még.
Egy hétig biztonsággal tarthatod sima hûtõben felbontva is, nem lesz semmi baja.Nálunk is kb egy hét alatt fogy el egy liter.
Ultrahomogénezett tejrõl beszélünk. Azt jelenti, hogy a zsírgolyócskákat baromi apróra szaggatják, így nem csapódik ki a tej tetején, és nem engedi megromlani azt. 2-3 hétig is jó, függetlenül attól, hogy 1 hetet írnak rá. De a szaga elárulja, ha megsavanyodott.
Az UHT nem a homogenizálást jelenti... az igaz belõle, hogy a zsírt teszi homogénné, egynemûvé, így már 40 éve is-amikor kezdték alkalmazni- arra törekedtek, hogy a zsír ne csapódjon ki a zacskós tej oldalára. Ma már az üzemekbõl kikerülõ MINDEN tej homogenizált, így minden cseppjében ugyanannyi a zsírtartalom. Az UHT ultrapasztõrözési technológiához ennek semmi köze.Ott az ultramagas, 135 C fok körüli hõkezelés biztosítja a hosszú eltarthatóságot.

Meddig jó a tartós tej?

Múltkor vettem egy tartós tejet, és kb. két hétig meg volt bontva a hűtőben, és nem lett semmi baja, pedig a dobozra rá van írva, hogy felbontás után hűtőben 3 napig fogyasztható. Ezt akkor nem olvastam el, csak most. Szóval eláll tovább is? Mert nem fogom 3 nap alatt meginni.

Legjobb válasz: Ha felbontás után 2 hétig sem romlott meg akkor annak sok köze lehet az igazi tejhez.

Ha felbontás után 2 hétig sem romlott meg akkor annak sok köze lehet az igazi tejhez.
Bocsi, hogy ilyen hibásan írok, de vendég vagyok a háznál, és egy idegen gépen partizánkodok:) olyan bolhap*csnyi minden, de nem merek állítani semmit rajta XD.
A kérdező hozzászólása: Ja jó, csak csavaros tejbõl szoktam inni.
a tejnél nem a csvaros kupakosra gondoltam, , hanem amelyiknek lenyisszantkák a végét:) ) a csavarmenetes üdítõbõl elvileg csak saját magunk iszunk, eõttümk nem tapizta le senki , elvileg....:)
A kérdező hozzászólása: akkor jó :) egyébként az üdítõs palackokkal mi van? azt sterilizálják, vagy mért lehet belõlük inni?
azt nem állíttotam:) )
A kérdező hozzászólása: Persze, a domestos finomabb
nem akartalak megbántani, csak goldold át a doboz, hány redves kézen megy eresztül, míg a hûtõbe teszed. legalább egy dosmesztos ronggyal törölgesd jól át, ha tényleg a dobozból iszod:)
A kérdező hozzászólása: Ez jó :) Egyébként általában dobozból iszom a tejet literszámra, csak mostanában kicsit hanyagolom, és csak banánturmixhoz kell, ezért tényleg nem úgy ittam. Finom dobozból, bár nem ajánlott
m, ár írtam, a gyártót kötelezik egy biztonsági idõ megjelölésére, ami jelen esetben 3 nap, de , mint a kérdezõ is jelezte, hogy egy hét múlva is jó volt, én abban erõsítettem meg, hogy nyugodtan fogyaszthatja akár két hétig is.ez pedig a tapasztalat és a termékek ismerte mondatja velem. persze nincs kizárva a TE ellképzelésed sem, mert, ha valaki beleiszik a dobozba pl (brrrr) akár bacit is vihet át. de gondolom a kérdezõ és más épeszû ember nem a dobozból cumizza ki, majd teszi vissza a hûtõbe. régmúltban lehetett látni embereket, hogy foggal kiharapták a zacskós tejet, és úgy itták...
"135 fokon sterilizálják, ez a "titka":) )" Ahha.. És ha FELBONTVA áll a hûtõben akkor is steril marad? Vagy ott már esetleg kerülhet bele 1 nap után olyan baktérium ami miatt meg kéne romoljon?
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
nyugi, igazi tej, mibõl másból lenne, kedves elsõ?? 135 fokon sterilizálják, ez a "titka":) )
bõven eláll felbontás után is legalább 14-16 napig. mindig Uht tejet veszek, ráadásul ismerem a technológiát is:) a 3 nap biztonsági elõírás. maga a szavidõ minimum 90 nap bontatlanul, de gyártától függõen, 5-6 hónap is lehet. üdv-tejes-
Ennyit a tejrõl: Dr. Robert M. Kradjian orvos a honlapján kifejti hogy a szakirodalom például 1988 és 1993 között 2700 tanulmányban foglalkozott a tejjel a "gyógyászat" címszó alatt. Ebbõl õ személyesen közel 500-at vizsgált meg. Ezt írta: "Hogyan foglalhatnám össze ezeket a cikkeket? Még a borzalmas minosítésnél is rosszabbak egy picivel. Eloször is, egy szerzõ sem beszélt a tehéntejrõl mint egy mellékhatás nélküli kiváló ételrõl és mint 'teljes értékû étel'-rõl, mint ahogy azt az ipar elhitette velünk. A kiadott riportok fõ fókuszában ezek voltak: bélgörcs, bélfertõzés, belsõ vérzés, vérszegénység, allergiás reakciók csecsemõknél és gyerekeknél, valamint fertõzések mint például salmonella. Még baljóslatúbb a szarvasmarha fehérvérûség vírusától való félelem, vagy a BIV (bovine immunodeficency virus) nevû szarvasmarha AIDS-szerû vírusától, valamint a gyermek cukorbetegség elõidézésével való kapcsolatától. A tejben levõ vérrel és fehér (genny) sejtekkel, valamint a benne levo kémiai anyagok, permetek egész sorával is foglalkoztak. Gyermekeknél ezek a problémák merültek fel: allergia, fül- és mandula fertõzés, ágybavizelés, az asztma súlyosbodása, bélvérzés, görcsök, és 1-es típusú cukorbetegség. A felnõtteknél a problémák inkább a szívbántalmak és ízületi gyulladás, allergiák, homloküreg gyulladás, és a sokkal komolyabb fehérvérûség, meg a lymphoma-ban és rákban való közremûködése."

Meddig jó a tej felbontás után? Rá van írva a dobozra hogy friss tej 21 napig, ez csak felbontás előtt érvényes?

Legjobb válasz: Igen, csak a felbontás elõtt érvényes.Ha kinyitottad, 2-3 napig eláll hûtõben.

Igen, csak a felbontás elõtt érvényes.Ha kinyitottad, 2-3 napig eláll hûtõben.
A kérdező hozzászólása: :( egy hete bontottam fel
Akkor már ne fogyaszd el inkább.
kóstold meg. a pasztõrözött tejtõl nem lesz semmi bajod, ha meg savanyú ne idd meg.
21 napig "friss" tej? Ugyan már! :) Addig lehet meginni, amíg nem savanyú.
túrót még tudsz belõle csinálni:) lassú tûzön forralod, míg a tetején nem úszik a sûrûsödõ cucc, majd elzárod, hagyod kihûlni és leszûrheted...:)
szia! a 21-napos szav.idõ egy új "ESL" technológia, a friss 6 napos és az UHT tej közötti úgynevezett féltartós tej.maga a szav.idõ az a termékek esetében túlbiztosított, tehát, ha jól van tárolva /hûtve/akkor még napokig fogyasztható.fõleg a savanyított termékek, joghurt, kefír , tejföl. a tej kényesebb, de , ha szaga és az íze kifogástalan, nyugodtan fogyasztható. üdv-tejiparos-

Meddig jó a tej? Szavi határig?

A bolti tej dobozáraaz van írva hogy ma 12:14kor járt le a szavija. Vajon tényleg addig iható? Vagy ez csak úgy van odaírva?

Legjobb válasz: Nálunk a tej (amit a Profiban veszünk), a szavatossági határ elõtt 1-2 nappal lejár...

Nálunk a tej (amit a Profiban veszünk), a szavatossági határ elõtt 1-2 nappal lejár...
A tartóstej elõbb lejár, ha felbontod, akkor 3 napig lehet inni. Attól is függ, hogy hogy tárolod.
A kérdező hozzászólása: Mizo dobozos tej.

2 honapos kisfiamat szoptatom es elszeretnek rakni tejet a melyhutobe, miben kell tarolni es meddig jo a melyhutott anyatej?

Legjobb válasz: http://baba-mama.vatera.hu/szoptatas_etetes/egyeb/anyatejtar.. én ilyenben tároltam, mert sokkal olcsóbb mint az avent pohár vagy medela zacskó. azok horror áron vannak újonnan. úgy tudom fél évig lehet mélyhûtõben tárolni.

http://baba-mama.vatera.hu/szoptatas_etetes/egyeb/anyatejtar.. én ilyenben tároltam, mert sokkal olcsóbb mint az avent pohár vagy medela zacskó. azok horror áron vannak újonnan. úgy tudom fél évig lehet mélyhûtõben tárolni.
vagy tesco tejgyûjtõ zacsi.baba cuccoknál találod.kb 1500-2000ft, 40 db és 250ml.dobozában benne van a tárolási lehetõségek

Jo dolog fagyasztgatni a tejet? Mit csináljak? Fagyasztgassam, érdemes? Meddig áll el?

8 hetes baba anyuka

Legjobb válasz: hogyan lehet késöbb olvasztani? mikro? vagy csk kiteszem? vagy forro vizbe rakom dobozostol?

A kérdező hozzászólása: hogyan lehet késöbb olvasztani? mikro? vagy csk kiteszem? vagy forro vizbe rakom dobozostol?
Ha van böven, akkor fagyaszd, jó lessz késöbb fözelékbe, esetleg reggelire. Ird rá a dátumot mindeggyikre.Én úgy tudm, hogy 5-6 hónapig áll el.Melegvízbe állítsd bele, vagy mikroban is olvaszthatod.
Én is fagyasztom, egyrészt megnyugtató, hogy van tartalék, másrészt viszont késõbb nagyon jó lesz fõzelékbe.Sok baba állítólag nem fogadja el a lefagyasztott tejet, nekem szerencsére nem volt ilyen gondom, pedig a 4. hét környékén rászorultam a tartalékra egy kis átmeneti tejválság miatt. 6 hónapig eláll, a mikrós melegítést viszont nagyon sokan nem tanácsolják. Boldog babázást!
5 hósak vagyunk eddig fagyasztgattam de valószinüleg soha nem fogom felhasználni mert van elég tejem, tehát a fõzelékbe is tudok "friss" tejet tenni. Egyébként másra van szüksége egy 2 hós ill. 6 hós babának a tej összetételét illetõleg, hiába áll el 6 hónapig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!