Találatok a következő kifejezésre: Meddig engedik túlhordani a babákat (3 db)

Nálatok meddig engedik túlhordani a babát?

40+5 napos vagyok, nagyon nem szeretné indított szülést!

Legjobb válasz: 2hét. Debrecen. Ennek ellenére elsõ babámat 40+3 hetesen, másodikat 41+2 hetesen indították. Miért félsz az indítástól?

2hét. Debrecen. Ennek ellenére elsõ babámat 40+3 hetesen, másodikat 41+2 hetesen indították. Miért félsz az indítástól?
Nálunk maximum 8 napot, attól függ, hogy van-e valamilyen anyai alapbetegség vagy bármi probléma. Én terhességi cukros voltam, így kiírt idõpont után 5. napon indították volna.
Uzsokiban Budapest volt egy szobatársam 42 hetesen indították volna a babát , de 41+6 elindult magától.
A kérdező hozzászólása: kettõt szültem indítás nélkül, jó élmény volt, és azt mondják a barátnõim, hogy nem volt olyan jó az indított szülés, fájdalmasbb is pl.
Nem tudom, hogy az én szülésemre mit lehet mondani, mert mikor betöltöttem a 41. hetet befektettek és kaptam oxitocint. Ugy tudom azzal probálták meg megindítani a szülést, de semmi sem történt. majd másnap jóslófájások estére 5 perces fájások és mentem is szülni. Hajnalra meglett a lányom. De nem volt nehéz ahhoz képest hogy 4, 5 kilós lett.
Nálunk 1, 5 hét. Utána indítják.

Meddig engedik manapság túlhordani a babákat?

Holnapra vagyok kiírva. Eddig úgy tudtam, hogyha a szülésre kiírt napot 1 nappal túllépjük, akkor befektetnek és a 42. hétig békén hagynak, ha mindent rendben találnak, pl. nem kakilt bele a baba a vízbe, a lepény nincs elöregedve stb. Ma viszont azt hallottam a n?gyógyászati szakrendel?ben egy olyan kismamától akinek a múlt héten lett meg a babája és jött ki a kórházból, hogy egy új rendelet szerint a kiírt nap után még 2 napot várnak és utána meg kell indítani a szülést. Igaz lehet ez, vagy ez is csak pletyka szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Engem csütörtökön fektettek be. Ha nem indult volna meg a szülés , hétfön lett volna a próba. Ha nem indult volna meg, akkor csütörtökön inditottak volna. Szerencsére pénteken szültem. Ugyhogy csak 1 hetet várnak max

Szia! Engem csütörtökön fektettek be. Ha nem indult volna meg a szülés , hétfön lett volna a próba. Ha nem indult volna meg, akkor csütörtökön inditottak volna. Szerencsére pénteken szültem. Ugyhogy csak 1 hetet várnak max
Szió! Én még nem hallottam errõl a rendeletrõl, de nem kizárt, hogy van. Nekem a dokim azt mondta, hogy a 41. hét után indít. Mondjuk ez az elején volt. Azóta kiderült, hogy császár lesz.:((Kérdezd meg az orvost, vagy a védõnõt. Jó babázást!
Kórháza, dokija is válogatja, meddig hagy békén. Én ma töltöttem a 41. hetet, már a múlt hét pénteken be akartak fektetni és legkésõbb most indítani. Mivel a baba teljesen jól van, nem engedtem beavatkozni, ehhez alá kellett írnom egy papírt, hogy saját felelõsségre, orvosi tanács ellenére teszem. De amíg minden rendben van odabent, semmi esetre sem hagyok beavatkozást. Ehhez törvény adta jogom van, ráadásul a babák legtöbbször jobban tudják, mikor kell jönniük.
Szia nekem 42. hét betöltésekor akartak indítani, de 41.hét + 6 naposan spontán megindult, 3 órával az indítás elõtt elfolyt a magzatvizem :-) Amúgy csak aznap fektettek be, és csak az indítás miatt. (Orosháza) Nõvéremnek megvárták a 43. hetet, mert addig minden rendben volt! (Szeged)
42 hétig nincs túlhordás. Addig mindenhol várnak többnyire. Utána a magzat, ill. az anyuka állapotát nézve döntik el, hogy mikor indítják meg a szülést.

Meddig engedik a babát túlhordani? Mikor szokták a kismamát befektetni abban az esetben, ha minden vizsgálat rendben van?

Legjobb válasz: Maximum a 42. hétig, de az orvosok nem várnak annyit. Ált. 1 hetet hagynak, van aki annyit sem, de hivatalosan a 42. hétig kell várni.

Maximum a 42. hétig, de az orvosok nem várnak annyit. Ált. 1 hetet hagynak, van aki annyit sem, de hivatalosan a 42. hétig kell várni.
Az én dokim +1 hetet mondott. Üdv, 28 hetes kismami
Ne félj!! A túlhordást kórháza válogatja, vagy egy hét, vagy 10 nap, de max 2 hét.! Annál tovább nem engedik. És túlhordás alatt már nem feltétlen nõl a baba, sõt, van hogy veszít súlyából . A becslésre meg nem kell adni, sokszor tévednek! Befektetni sem mindenhol szoktak, van ahol csak elõzõ nap kell bemenni, engem az napra hívtak be, de elõbb megszültem. BEszélgess a babáddal, ki fog bujni:-))
A 42. hétig. De ha csak 1 centire is kitágulsz idõben, akkor viszont megindítják. Legalábbis eddig az összes ismerõsömnél így volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor reménykedem, hogy hét elején megszülhetem a kisfiam. Nagyon félek attól, hogy túl nagy lesz a baba, mert már a 36. héten azt mondta a doki, hogy átlagosnál nagyobb. Ráadásul faros is. Nem szeretnék szétszakadni teljesen.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy ez kórházfüggõ dolog, de kiváncsi voltam ki mit tud. Holnap töltöm be a 41. hetet, és reggel megyek a 4. magzatvíz vizsgálatra. Már nagyon szeretnék szülni. Sok sikert kívánok Mindenkinek!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!