Találatok a következő kifejezésre: Meddig engedik túlhordani a (5 db)

Nálatok meddig engedik túlhordani a babát?

40+5 napos vagyok, nagyon nem szeretné indított szülést!

Legjobb válasz: 2hét. Debrecen. Ennek ellenére elsõ babámat 40+3 hetesen, másodikat 41+2 hetesen indították. Miért félsz az indítástól?

2hét. Debrecen. Ennek ellenére elsõ babámat 40+3 hetesen, másodikat 41+2 hetesen indították. Miért félsz az indítástól?
Nálunk maximum 8 napot, attól függ, hogy van-e valamilyen anyai alapbetegség vagy bármi probléma. Én terhességi cukros voltam, így kiírt idõpont után 5. napon indították volna.
Uzsokiban Budapest volt egy szobatársam 42 hetesen indították volna a babát , de 41+6 elindult magától.
A kérdező hozzászólása: kettõt szültem indítás nélkül, jó élmény volt, és azt mondják a barátnõim, hogy nem volt olyan jó az indított szülés, fájdalmasbb is pl.
Nem tudom, hogy az én szülésemre mit lehet mondani, mert mikor betöltöttem a 41. hetet befektettek és kaptam oxitocint. Ugy tudom azzal probálták meg megindítani a szülést, de semmi sem történt. majd másnap jóslófájások estére 5 perces fájások és mentem is szülni. Hajnalra meglett a lányom. De nem volt nehéz ahhoz képest hogy 4, 5 kilós lett.
Nálunk 1, 5 hét. Utána indítják.

Meddig engedik túlhordani a terhességet?

Tényleg 42 hétig?:O harmadik baba

Legjobb válasz: Igen. nekem 41. -ig engedték.

Igen. nekem 41. -ig engedték.
Mivel túlhordás a betöltött 42. hét után van, ezért elvileg addig, ha egyébként minden rendben van.
Nekem 41.hét leteltével kellett befeküdnöm ez pénteki nap volt. Hétfõn kaptam oxit 1 órára hátha beindul(de nekem már vasárnap éjjel gyenge fájásaim voltak) így hétfõn este meg is szültem. Barátnõmmel egy idõre voltunk kiírva egyszerre is feküdtünk be õ is velem volt oxi terhelésen, neki nem indult meg.Vártak vele szerdáig, kapott valami tágító kúpot de császár lett a vége.
Egyénileg változó. Ez a vizsgálatok eredményétõl függ. Van, akinek tényleg a 42. hétig hagyják benn a babát, de van, akinek a 40. hét végén megindítják a szülést. Barátnõmet a 40. héten napra pontosan befektették, és a 41. hét közepén megindult a szülés. Sógornõmnek a 42. héten próbálták megindítani, de nem indult meg a szülés, így kivették a picit.

A 2. terhességet meddig engedik túlhordani? Az elsőt is 40+4 naposan indították.

Bár 36 hetesen be kellett feküdnöm magas vérnyomás miatt, de ez rendez?dött is másnapra.Szerintem ez is lehetett az indítás oka, most nincs ilyen probléma.

Legjobb válasz: szia, nekem az elsõvel volt magas vérnyomásom, 2 nappal túlhordtam, de nem indították, elindult maga. a másodikat 6 nappal túlhordtam, megindult, másnap indította volna a doki. amúgy itt nem volt semmi magas vérnyomás. elvileg mindkettõnél tuti a túlhordás, mert a ciklusom mindig pontos, plsuz a fogantatást is mindkettõnál tudtam véletlenül. :) amúgy sztem orvosfüggõ is biztos.

szia, nekem az elsõvel volt magas vérnyomásom, 2 nappal túlhordtam, de nem indították, elindult maga. a másodikat 6 nappal túlhordtam, megindult, másnap indította volna a doki. amúgy itt nem volt semmi magas vérnyomás. elvileg mindkettõnél tuti a túlhordás, mert a ciklusom mindig pontos, plsuz a fogantatást is mindkettõnál tudtam véletlenül. :) amúgy sztem orvosfüggõ is biztos.
Nem a terhesség számától függ, hogy mikor indítják, meddig lehet túlhordani:) Elsõ 40+4, második 42+0. Más-más doki volt, más-más kórházban.
42+0nál semmi esetben sem várnak többet de ilyenkor már a 40.héttõl két naponta vizsgálnak áramlást(flowmetria) nézik, meg ha nyitva van a méhszáj akkor kukkolják a magzatvizet.Bár mi nem tervezünk több babát a 2. babával elég jól elszámoltak:( 6hetesen nézték 12.hetesnek és nem hitték el h a menstruációm is megvolt, ami szintén azt igazolta hogy nem voltam még babás abban az idõbenmmint 6 hetesen mentem dokihoz mire közölte 12 hetes vagyok ezért a szerinte vél 41.héten indítottuk a szülést ez már másik doki volt mert nem fogadtam bár furcsállta hogy nem szállt le a baba feje és elég "pici" is az esõhöz képest...Meg índította 40 percel késõbb babáztam s ki is derûlt hogy az én babácskám még csak 36+napos volt mert utána számolgatott nem hagyta nyugodni.Így még szerencse hogy nem elõbb indították meg mert kora baba lett volna:( végülis igen picike 2850g és 50 cm lett :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma voltunk, és 1 hetet mondott az orvos.Így mostmár biztosan tudom.

Meddig engedik a babát túlhordani? Mikor szokták a kismamát befektetni abban az esetben, ha minden vizsgálat rendben van?

Legjobb válasz: Maximum a 42. hétig, de az orvosok nem várnak annyit. Ált. 1 hetet hagynak, van aki annyit sem, de hivatalosan a 42. hétig kell várni.

Maximum a 42. hétig, de az orvosok nem várnak annyit. Ált. 1 hetet hagynak, van aki annyit sem, de hivatalosan a 42. hétig kell várni.
Az én dokim +1 hetet mondott. Üdv, 28 hetes kismami
Ne félj!! A túlhordást kórháza válogatja, vagy egy hét, vagy 10 nap, de max 2 hét.! Annál tovább nem engedik. És túlhordás alatt már nem feltétlen nõl a baba, sõt, van hogy veszít súlyából . A becslésre meg nem kell adni, sokszor tévednek! Befektetni sem mindenhol szoktak, van ahol csak elõzõ nap kell bemenni, engem az napra hívtak be, de elõbb megszültem. BEszélgess a babáddal, ki fog bujni:-))
A 42. hétig. De ha csak 1 centire is kitágulsz idõben, akkor viszont megindítják. Legalábbis eddig az összes ismerõsömnél így volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor reménykedem, hogy hét elején megszülhetem a kisfiam. Nagyon félek attól, hogy túl nagy lesz a baba, mert már a 36. héten azt mondta a doki, hogy átlagosnál nagyobb. Ráadásul faros is. Nem szeretnék szétszakadni teljesen.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy ez kórházfüggõ dolog, de kiváncsi voltam ki mit tud. Holnap töltöm be a 41. hetet, és reggel megyek a 4. magzatvíz vizsgálatra. Már nagyon szeretnék szülni. Sok sikert kívánok Mindenkinek!!!

Meddig engedik manapság túlhordani a babákat?

Holnapra vagyok kiírva. Eddig úgy tudtam, hogyha a szülésre kiírt napot 1 nappal túllépjük, akkor befektetnek és a 42. hétig békén hagynak, ha mindent rendben találnak, pl. nem kakilt bele a baba a vízbe, a lepény nincs elöregedve stb. Ma viszont azt hallottam a n?gyógyászati szakrendel?ben egy olyan kismamától akinek a múlt héten lett meg a babája és jött ki a kórházból, hogy egy új rendelet szerint a kiírt nap után még 2 napot várnak és utána meg kell indítani a szülést. Igaz lehet ez, vagy ez is csak pletyka szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Engem csütörtökön fektettek be. Ha nem indult volna meg a szülés , hétfön lett volna a próba. Ha nem indult volna meg, akkor csütörtökön inditottak volna. Szerencsére pénteken szültem. Ugyhogy csak 1 hetet várnak max

Szia! Engem csütörtökön fektettek be. Ha nem indult volna meg a szülés , hétfön lett volna a próba. Ha nem indult volna meg, akkor csütörtökön inditottak volna. Szerencsére pénteken szültem. Ugyhogy csak 1 hetet várnak max
Szió! Én még nem hallottam errõl a rendeletrõl, de nem kizárt, hogy van. Nekem a dokim azt mondta, hogy a 41. hét után indít. Mondjuk ez az elején volt. Azóta kiderült, hogy császár lesz.:((Kérdezd meg az orvost, vagy a védõnõt. Jó babázást!
Kórháza, dokija is válogatja, meddig hagy békén. Én ma töltöttem a 41. hetet, már a múlt hét pénteken be akartak fektetni és legkésõbb most indítani. Mivel a baba teljesen jól van, nem engedtem beavatkozni, ehhez alá kellett írnom egy papírt, hogy saját felelõsségre, orvosi tanács ellenére teszem. De amíg minden rendben van odabent, semmi esetre sem hagyok beavatkozást. Ehhez törvény adta jogom van, ráadásul a babák legtöbbször jobban tudják, mikor kell jönniük.
Szia nekem 42. hét betöltésekor akartak indítani, de 41.hét + 6 naposan spontán megindult, 3 órával az indítás elõtt elfolyt a magzatvizem :-) Amúgy csak aznap fektettek be, és csak az indítás miatt. (Orosháza) Nõvéremnek megvárták a 43. hetet, mert addig minden rendben volt! (Szeged)
42 hétig nincs túlhordás. Addig mindenhol várnak többnyire. Utána a magzat, ill. az anyuka állapotát nézve döntik el, hogy mikor indítják meg a szülést.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!