Találatok a következő kifejezésre: Meddig dolgozhatok ha (7 db)

Tegnap derült ki, hogy HÍV-POZITÍV vagyok, autóbusz vezetőként dolgozom, ma nem mertem bemenni dolgozni, beteget jelentettem szerintetek ilyen betegséggel dolgozhatok? Ha igen meddig?

Legjobb válasz: Amennyiben elfogadod a kezelést, akkor teljes életet élhetsz, munkádat pedig betöltheted, nem veszélyeztetsz ezzel senkit sem. Tehát ha betartod az elõírt kezelést, akkor jó eséllyel még nyugdíjat is fogsz kapni.

Amennyiben elfogadod a kezelést, akkor teljes életet élhetsz, munkádat pedig betöltheted, nem veszélyeztetsz ezzel senkit sem. Tehát ha betartod az elõírt kezelést, akkor jó eséllyel még nyugdíjat is fogsz kapni.
Nem kell mindenkinek elmondanod, hogy mi a bajod, de viseld a következményeit, ha kiderül. Ha betartod a kezelési utasításokat, szeded a gyógyszereket, úgy dolgozhatsz, de vigyázz az egészségügyi elõírásokra. Pl. a fogorvosnak, ha foghúzásra kerülne a sor, el kell mondanod. Legfeljebb elutasít, és nem végzi el a beavatkozást, de a többiekkel szemben tisztességtelen lenne letagadnod.
Szia! Mindenkeppen menj el a Szent Laszlo Korhazba, ott kaphatod a legjobb kezelest. Szerintem orvossal kellene megbeszelned a tovabbiakat, kerd ki a velemenyet.
szia! Sztem dolgozhatsz csak kérd ki az orvosod véleményét, hogy mit lehet és mit nem. Amúgy, hogy sikerültt elkapnod?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Még senkinek sem mondtam el, még a családban sem. A Szent László Kórházba amint tudok elmegyek. Mióta kiderült, azóta böngészem az internetet.A kezelést természetesen el fogom kezdeni.
én is hiv poz. vagyok de nincs semmi tünetem.anonim teszten derült ki, nem mentem vele tovább orvoshoz.csak egy dologra kell vigyázni a védekezésre. nekem van pasim nem tudja rolam de ragaszkodom mindig az ovszerhez.neked van partnered?
Tegnap 21:30 válaszoló vagyok. Kérlek, írj privit, nem akarom itt elmondani, de szeretnék segíteni Neked.
A lényeg a helyes táplálkozás és a rendszeres testedzés, hogy az immunrendszered a lehetõ legjobb állapotban legyen, akkor nem lesz nagyobb baj. Szerintem is fontos, hogy akiket szükséges, azokat minél elõbb tájékoztasd.
Szerintem is dolgozhatsz. Ha végiggondolom, az egyetlen mód arra, hogy megfertõzd pl. a váltótársadat, az, ha esetleg megsérül az ujjad, a kezed, és netán véres lesz a kormánykerék, a társad pedig a -szintén sebes- kezével belenyúl.A HIV testnedvekkel (vér, ondó, stb.) terjed, közvetlen kontaktus során, vagyis a fertõzés megtörténhet homo- vagy heteroszexuális nemi érintkezés, vér és vérkészítmények adása, vérrel szennyezett tûk, fecskendõk használata, sérült bõr ill. nyálkahártya fertõzött testnedvvel történõ érintkezése révén. Ha odafigyelsz ezekre, szerintem senkinek nem okozol bajt. Kívánom, hogy maradj csak hordozó, és ne alakuljon ki az AIDS!:(
A kérdező hozzászólása: Egy futó kapcsolt által sikerült elkapnom.
Persze, hogy dolgozhatsz, a munkádban nincs olyan veszély, hogy a testnedveiddel érintkeznek. Mielõbb menj el a Szent László Kórházba, hogy kiderüljön, mikor, milyen kezelésre lesz szükséged, meg hogy szakértõnek tehesd fel a kérdéseidet. Olvasd "Shivamantra" blogját, sok erõt meríthetsz belõle, és sok információt is kapsz. Azt, hogy kinek mondod el a családtagjaid, barátaid közül, te döntöd el. Normál napi élet mellett nem jelentesz veszélyt rájuk, viszont a többség alig tud valamit errõl a betegségrõl, és nagyon szélsõséges reakcióik lehetnek. Én is úgy tudom, megfelelõ életmód és kezelés mellett sokáig, teljes életet élhetsz.
Ameddig érvényes, legalábbis a nõvérem addig dolgozott.
ameddig érvényes az iskolalátogatási papírod.
Elsõ komment + ameddig le nem buksz. :) Ha már bemutattad, és amíg nem kérnek újat, nem fognak cseszegetni. Bár inkább tanultál volna, akkor több lehetõséged lehet a jövõben.
Akár végig.
Ameddig csak akarsz/birod. Nekem gondom nem volt, én másfél hóval a szülés elõtt mégis elmentem táppénzre, mert addigra olyan nagy lett a hasam, hogy nagyon kényelmetlen volt az irodában ülni, fájt a hátam, karom tõle. De agyilag birtam volna.
én elsõ Gondolj bele, hogy a második vagy harmadik gyereknél a végén otthon ugyanúgy "dolgozol" a nagyobbakkal. Én is a végéig emelgettem õket, fõztem, mostam, takarítottam, játszottam velük, sétálni mentem. Nem hiszem, hogy egy irodai munka megterhelõbb mint 2 apró kisgyerek.
az elején úgy voltam, hogy, hú, én végig dolgozom, az irodából megyek majd szülni, aztán a 31. héttõl mégis itthon voltam (a 37.-en szültem). Vidékrõl kellett Volán buszozni, majd onnan még 40-45 perc BKV (busz-metro-troli), úgyhogy nekem az utazás volt már nagyon fárasztó. Az irodában még csak el lettem volna, bár az ülésnél már nagyon nyomta a gyomromat, de a tömegben az utazás megterhelõ volt. Meg a korai kelés, mert éjjel általában 2x fel kellett kelnem WC-re. 3 hónapos kislány anyukája

Ha bejelentem a főnökeimnek, hogy terhes vagyok, utána még meddig dolgozhatok?

Úgy értem, hogy én legalább a 7-8. hónapig szeretnék dolgozni, de ha szólok, hogy terhes vagyok, akkor ?k úgyis rögtön keresni fognak valakit a helyemre. Attól félek, hogy amint találnak, én már feleslegessé fogok válni. A munkámat egy ember is el tudja látni, kett? teljesen felesleges. Vagy szóljak nekik, hogy addig ne vegyenek fel senkit?

Legjobb válasz: mindenképpen szólj nekik! elvileg nem küldhetnek el, táppénzre sem kötelezhetnek. addig dolgozol, ameddig akarsz. én is 8. hónapig akarok melózni.

mindenképpen szólj nekik! elvileg nem küldhetnek el, táppénzre sem kötelezhetnek. addig dolgozol, ameddig akarsz. én is 8. hónapig akarok melózni.
Addig dolgozhatsz amíg jól érzed magad. Elküldeni meg nem küldhetnek el, a törvény tíltja. A lényeg hogyha ilyesmire kerülne a sor semmit ne írj alá. Sok boldogságot!
Szia, szerintem az a tisztességes, ha szólsz. Én egybõl megmondtam, hogy terhes vagyok és járnom kell különbözõ vizsgálatokra. A 36.héten mentem el szülési szabadságre és már nagyon várnak vissza dolgozni. Szerintem ez kompromisszum kérdése. Ha te nem vagy velük õszinte, hogy várjad el hogy számítsanak a munkádra?!
Attól függ, milyen munkát végzel. Ha olyat, ami nem veszélyezteti a baba egészséges fejlõdését, akkor semmi akadálya annak, hogy dolgozz. Miért keresnének bárkit a helyedre, ha te is el tudod végezni a munkádat? Ezt úgy szokták, hogy te megmondod, hogy meddig akarsz dolgozni, és az utána lévõ idõszakra keresnek helyettes munkaerõt. Ha már megvan a kismamakönyved, akkor nem is rughatnak ki, és ha már szültél, utána vissza kell venniük dolgozni (legkésõbb amikor lejár a GYES). Úgyhogy nyugodtan szólj, hogy terhes vagy, így illik, és a terhes nõknek elég sok joguk van ami a munkavégzést illeti.
Így van és nem csináltathatnak veled olyan munkát sem, ami árt a babának vagy amit nehéznek ítélsz meg. Nem tudom mi a munkád, de ilyet szoktak sajna csinálni és mikor azt mondja az ember, hogy ezt õ nem szeretné megcsinálni, mert nem bírja vagy mert ártalmas, akkor jönnek azzal, hogy akkor felvesznek valakit.Úgyhogy azért légy résen.

Meddig dolgozhatok mezőgazdaságban, ha teherbe esek? (emelgetés, kén belélegzése, stb... )

Legjobb válasz: Üvegházban dolgozom->40-60 fok meleg, 9-10 óra munka ...

A kérdező hozzászólása: Üvegházban dolgozom->40-60 fok meleg, 9-10 óra munka ...
Szerintem ahogy megtudod, hogy terhes vagy onnantól kezdve ne dolgozz. Tudjuk, hogy az elsõ 3 hónap kritikus a baba fejlõdésében. Nem jó, ha nehezet emelsz, mert elmehet a baba, a kén meg pláne nem, mert attól meg agyi károsodása lehet. A helyedben én ilyen esetben azonnal otthon maradnék.
Semeddig! Tappenz azonnal, ahogy megtudod, hogy jon a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Amúgy én is így gondoltam...(Csak, ha jól tudom a doki 5 hétnél elõbb nem tudja megállapítani a terhességet, igaz?!)
Kén ellen gondolom maszkot kell viselni.Az emelgetés, 4-5 kiló még nem vészes, csak egy idõ után, ah lazulnak az izületek pokolian tud fájni.Szerintem, ha papír van arról, hogy baba van a pocakban, sõt, már mikor a ndoki elõször vizsgál, mondd meg neki, hogy mi a helyzet, és majd õ megmondja, hogy mit lehet.A meleg amúgy nem árt, ha nem lesz nagyon alacsony a vérnyomásod, csak sok folyadékot kell inni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos kén ellen nincs maszk és a helyzet az, hogy Ausztriában dolgozom! Ugye ott is ugyanúgy el lehet menni rögtön táppénzre, mivel ilyen helyen veszélyeztetett terhesnek számítok? Esetleg, aki már volt ilyen szituban kérem írjon! Köszi elõre is!!!
A kérdező hozzászólása: Ugyanis kintrõl szeretném kapni a gyes-t stb...

Bölcsödében dolgozom. Ha jön a baba, meddig dolgozhatom ott?

Nem vagyok véglegesítve. 3 havonként vagyok újítva.

Legjobb válasz: Ez sajna munkáltató függõ, a fönökõddel beszéld meg. Meg szerintem egy munkajoggal foglalkozó jogászt is megkérdezhetnél, hogy ez igy törvényes-e hogy 3 havonta újítanak téged a melohelyen!!!

Ez sajna munkáltató függõ, a fönökõddel beszéld meg. Meg szerintem egy munkajoggal foglalkozó jogászt is megkérdezhetnél, hogy ez igy törvényes-e hogy 3 havonta újítanak téged a melohelyen!!!
Én 3 hónapig "mertem" dolgozni, ugyanis a Bölcsöde Fertõzés és Járványügyileg veszélyeztetett terület, igy természetes volt számomra, h a Pocaklakó az elsõ... Amugy táppénzre vesznek, ha gondolod, mivel rizikós ilyen helyen tovább dolgozni a Magzat érdekében, sztem.. Boldog Kismamaságot!!
A kérdező hozzászólása: Végülis veszélyeztetett terhes lettem így nem dolgozom. Köszönöm a válaszokat:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!