Találatok a következő kifejezésre: Meddig buknak babák (7 db)

Meddig buknak a babák?

Legjobb válasz: Ez természetesen több mindentõl is függ. Elõször is általában csak azok a babák buknak, akik szopiznak. Másodszor a kisfiúk bukósabbak, mint a lányok. Harmadszor, az a gyerek aki evés közben sok levegõt nyel, nagyobb valószínûséggel bukik. Egyébként jó a kérdés, mert engem is nagyon izgatott, hogy meddig fog tartani, de mi már túl vagyunk rajta, így le tudom írni a tapasztalatokat. A kisfiam csak anyatejet eszik a mai napig. Az elsõ két és fél hónapban gyakorlatilag csak az éjszakai evés után nem bukott, minden egyéb esetben igen. Volt, hogy a szopi után két órával, szinte már "túrósat". Nem volt tõle persze semmi baja, mert csak az jön ki ilyenkor, ami már felesleges. - ezt jó tudni - De engem idegesített a dolog. Most töltötte be a három hónapot a kisfiam és ezek a bukások - mintha a szél fújta volna el õket - egyszer csak elmúltak. Így azt gondolom, hogy ha nagyon bukós babáról is van szó, nem tarthat sokkal tovább 3-4 hónapnál.

Ez természetesen több mindentõl is függ. Elõször is általában csak azok a babák buknak, akik szopiznak. Másodszor a kisfiúk bukósabbak, mint a lányok. Harmadszor, az a gyerek aki evés közben sok levegõt nyel, nagyobb valószínûséggel bukik. Egyébként jó a kérdés, mert engem is nagyon izgatott, hogy meddig fog tartani, de mi már túl vagyunk rajta, így le tudom írni a tapasztalatokat. A kisfiam csak anyatejet eszik a mai napig. Az elsõ két és fél hónapban gyakorlatilag csak az éjszakai evés után nem bukott, minden egyéb esetben igen. Volt, hogy a szopi után két órával, szinte már "túrósat". Nem volt tõle persze semmi baja, mert csak az jön ki ilyenkor, ami már felesleges. - ezt jó tudni - De engem idegesített a dolog. Most töltötte be a három hónapot a kisfiam és ezek a bukások - mintha a szél fújta volna el õket - egyszer csak elmúltak. Így azt gondolom, hogy ha nagyon bukós babáról is van szó, nem tarthat sokkal tovább 3-4 hónapnál.
Szia!Az én fiam már 8 hónapos, és még mindig bukik.De az elmúlt egy hónapban sokat mérséklõdött a dolog.
Nem igaz, hogy csak anyatejes babák buknak. Az én fiam 3 hónapos kora óta tápszeres, amúgy meg már csak fõzeléket meg szilárdat eszik szinte, és még mindig bukik néha. Most 9 hónapos, napi kétszer háromszor szokott még bukni, de van, hogy egy napig egyáltalán nem. Úgy tudom, egy éves korra el kell múlnia, extrém esetben két éves korra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor várunk türelmesen.

Meddig buknak a babák?

Azt olvastam valahol, hogy 6 hónapos korra kinövik. A kisfiam néhány nap múlva lesz 6 hónapos, de még most is sokszor bukik. (tápszert pedig antirefluxosat használunk)A rendes tápszernél azért sokkal jobb. Most akkor aggódjak?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy aggódnod kellene, sok baba ilyenkor kezd el bukni. Mikor másznak, forgolódnak, mocorognak, felkavarják a gyomrukat, és buknak. De azért persze kérdezd meg a doki véleményét, de nem hinném, hogy aggódnod kellene:-)

Nem hiszem, hogy aggódnod kellene, sok baba ilyenkor kezd el bukni. Mikor másznak, forgolódnak, mocorognak, felkavarják a gyomrukat, és buknak. De azért persze kérdezd meg a doki véleményét, de nem hinném, hogy aggódnod kellene:-)
Ne aggódj, szerintem. Sokat bukik? Nem csak ha kicsit megbolygatod kaja után? Kis játék ilyesmi? Vagy nem büfizett eleget? Az én kicsim kb 6 - 6, 5 hósan nõtte ki. És utána is lesz bukás még hébe-hóba. Most 9 hós a lányom és mára már nem igen van, de még sokszor, ha dugig, olyan mintha akarna kicsi visszajönni, de semmi. :)
Mi is így voltunk.7-8 hó körül már nem kellett az AR-es táp.Nálunk igazi változás akkor volt, mikor több lett a napi bébiételadag.Kitartás:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Egyébként nem bukik vissza sokat, inkább csak sokszor, váratlanul visszalöttyen belõle. A gyümi, meg a fõzi az nem jön vissza, esetleg csak akkor, ha nagyon sok teát vagy vizet iszik rá.Köszi mégegyszer is mindenkinek és jó babázást kívánok!

Milumil AR Optima tápszert meddig adtad babádnak? Meddig támogatott? 5 hónaposan még mindig bukik.

Legjobb válasz: Ki kellene vizsgáltatni, nem e refluxos. 5 hósan már nem nagyon szoktak bukni. Egyébként kb. 3 hós koráig kapta, utána nem volt rá szükség.

Ki kellene vizsgáltatni, nem e refluxos. 5 hósan már nem nagyon szoktak bukni. Egyébként kb. 3 hós koráig kapta, utána nem volt rá szükség.
6 hósan csökkent a bukások száma, most 7 és fél hós, mikor jön a foga, megint sokszor bukik. Nem refluxos. Egyszerûen õ ilyen. Mi nem kaptunk AR tápszert, és nem is sûrítettem a tápszerét, mert fejlõdött rendesen.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is fogzik már. Lehet ettõl az, hogy bukás elleni tápszert eszik mégis bukik?
Igen, lehet. Én annyira örültem, mikor 6 hósan 1 egész hétig nem bukott. Akkor már kijött 2 foga. Aztán megint bukni kezdett, 2 hét múlva kibújtak a felsõk. Megint volt kis szünet, és most megint bukik, megint jön 2 foga. Ha hízik rendesen, ne foglalkozz a bukásokkal, el fog múlni. Azt meg, hogy meddig használjatok AR-t, a dokiddal beszéld meg.
Még annyit, én úgy tudom, abból is van kettes, ami szintén támogatott.
Kislányom 1 éves koráig itta, addig biztos, hogy támogatott volt. Az én lányomnál enyhült a bukás amikor elkezdett magátók felülni, (ez 7 hónaposav volt) de igazi javulás akkor volt amikor már darabos kaját evett, ez kb. 10 hónapos korában volt. Ja és õ sem volt refluxos.


Általában meddig buknak a babák?

A rota-vírus elleni oltást egyelőre elhalasztottuk, mert most 2 hós fiam rengeteget bukik még. Reménykedem hogy 20 hetes koráig el tudjuk kezdeni oltatni mert csak addig lehet, viszont nem szeretnénk ha kibukná a drága oltóanyagot.

Legjobb válasz: nekem még 1 évesen is sokat bukott a kisfiam, ki is vizsgálták minden rendben van vele, csak épp a gyomorszája nem szûkûlt be, mint ahogy azt kellene 6 hónapos koráig általában.

nekem még 1 évesen is sokat bukott a kisfiam, ki is vizsgálták minden rendben van vele, csak épp a gyomorszája nem szûkûlt be, mint ahogy azt kellene 6 hónapos koráig általában.
6, 5 hónapos korában hagyta abba a bukást a lányom.
az én babám refluxos és 5, 5 hónapos koráig nagyon bukott. Akkor elkezdtük a hozzáetetést, és radikálisan lecsökkent. Ez 3 hete tart, vannak rosszabb napok. Hivatalosan az a biológiai okfejtés, h 8 hónapos korára erõsödik és fejlõdik ki megfelelõen a gyomorszáj-záróizma. Azaz 8 hónapos korig teljesen normális. Utána csökkennie kellene, illetve meg is kéne szûnnie. De biztos van kivétel.

Meddig buknak a babák?

Kisfiam 9 hónapos, de még elég sokat bukik.Igaz, hogy rengeteget mozog.

Legjobb válasz: Az enyém is 9 hós múlt, õ is elég mozgékony gyerek és nálunk is elõfordulnak még bukások, szerencsére már kevesebb mint kisebb korában. Remélem lassacskán el fog múlni.

Az enyém is 9 hós múlt, õ is elég mozgékony gyerek és nálunk is elõfordulnak még bukások, szerencsére már kevesebb mint kisebb korában. Remélem lassacskán el fog múlni.
Nekem 9, 5 hónapos a kisfiam, de kb. 1-2 héten csak 1X bukik, de akkor egy kiadósat. Már vagy 2 hónapja. Akkor is csak azért mert már megy és néha olyan akrobata mutatványokat csinál, hogy attól nekem is visszajönne:)
Huu! Én is mit szenvedtem a bukásoktól! Állandóan hányás szagom van/ volt..:S Szerencsére, már most, hogy betöltöte a 9 hónapos kórt, már kevesebbet bukik. Szerencsére. Õ is egy örökmozgó. Most már nem kell minden nap pelenkákat mosni nem kell naponta 5x átöltöznöm a gyerekkel együtt. Néha, még elõfordul most is, de már csak 4-5 naponta talán van egy kevés...Szerintem már nem tart sokáig. Kitartást! Kócos Barby, egy 9 és fél hós kisfiú édesannya

Azért kell büfiztetni a babát, hogy bukik e? Ha nem ette túl magát akkor ugye nem bukik, de akkor honnan tudom meddig kell büfiztetni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.

Azert kell bufiztetni, hogy a levego jojjon ki amit lenyelt. Nem a jollakatosagol fugg, hogy bukik-e. Vannak babak akik szinte mindig buknak vissza etelt, es vannak babak akik szinte vagy soha. Addig kell bufiztetni amig a levego ki nem jon ami fesziti a hasat.
Azért kell büfiztetni, hogy kijöjjön a levegõ, hogy ne fájjon a hasa, mert ha felül nem jön ki a levegõ, kijön alul és akkor hasfájást okozhat neki. A kisbabáknak még nem zár úgy a gyomorszájuk, ezért fordulhat elõ, hogy visszabukják a kaját, de más oka is lehet, pl. reflux. Addig kell büfiztetni, amíg a levegõ ki nem jön, nálunk 1-2 büfi szokott lenni. De mikor még nagyon pici volt, nem mindig sikerült. Én nem szerettem a vállamra tenni, úgy lógott ott. Én a mellkasomra fektettem és kicsit hátradõltem, úgy ültem az ágyban, ez vált be. Álatlában 1 nagy büfi volt, aztán esetleg még 1 pici is. Most már 4, 5 hós múlt és kicsit sétálunk vele, akkor jön ki a leghamarabb. De a babák már egész pici kortól tudnak hason büfizni. Én így altattam, mert pár hétig fájt a hasikája és így biztos kijött a nem kívánt levegõ, alvás közben is.
Én is ledöbbentem amikor leesett nekem, hogy a büfi igazából böfögésés csan néha kaja :) (nem is tudom mit hittem)
A kérdező hozzászólása: Aham:) Igy már értem:) Köszi a gyors választ!

Meddig szól az élet a szoptatásról? Babóm 3hetes és gyakran egy-másfél órákig szopik, viszont utánna van, hogy 3órát alszik. Mikorra áll be a rendszeresség? Ha mohón eszik akkor bukik? ő bukik, de nem sokat! Az ugye nem betegség?

Legjobb válasz: Csak azért kérdeztem,mert én is bimbóvédõvel szoptattam,mert máshogy nem tudtam,és az jutott eszembe hogy köze lehet hozzá esetleg,nehezebben tudja szivni,vagy lassaban vagy valami.

A kérdező hozzászólása: vettem mini aventes kiemelõt, azóta 20perc a kaja.Ez volt a gond szerintetek?
A kérdező hozzászólása: aventeset
Csak azért kérdeztem, mert én is bimbóvédõvel szoptattam, mert máshogy nem tudtam, és az jutott eszembe hogy köze lehet hozzá esetleg, nehezebben tudja szivni, vagy lassaban vagy valami.
Másfél óra szerintem sok.Én 20 hónapig szoptattam, fél évig kizárólag, de amíg pici és úgymond nagyobb meló-nekik, akkor is félóra, késöbb 20-10 perc volt a szopi nálunk.Egy háromhetes baba szopik, alszik és igen ez az élet még neki.A bukás természetes, sõt büfiztetni kell hogy a lenyelt levegõ ki jöjjön.Mi konkrétan a kérdés?A renszer magától fog beállni, de szerintem kevesebb ideig tartson a szopi-idõ.Remélem segítettem :)
Milyen védõt használsz?
A minit? Pedig az nagyon hasonlít a cicire, nekem simán szopizott cicibõl utána. Igaz, nem 3 hetesen. Egyébként én úgy emlékszem, hogy a 6 hetes fejlõdési ugrás után állt be nálunk egyfajta rugalmas rendszer, szóval türelem :)
Dehogy gond. Ha egyébként jól érzi magát, szépen fejlõdik (minden értelemben, nemcsak súlyra!), akkor minden oké. Õ tudja, hogy mire van szüksége. Ha ennyi idõ kell neki, hogy teleegye magát és nagyot aludjon, akkor ez így pont jó. Ilyenért nem aggódunk ám, sõt! Inkább olyanért fogsz majd te is, hogy már megint miért nem alszik vagy miért ilyen keveset.. ;)
Én is Aventeset használtam.A 4óra alvás nem gond, nekem azt mondták, 5-6 óránál tovább ne hagyjam nappal aludni.
Csatlakozom a második válaszolóhoz. Az én babám is ilyen hosszan szopizott. A kórházban nekem is mondták, hogy 20 perc után vegyem el tõle, mert a cici nem játék, szokja meg, hogy enni kell belõle. Na, ezek a komfortszopiról soha nem hallottak még? De ha elvettem 20 perc után, még tényleg csak 20 gr-nál tartott. Kb 3 hónapos koráig ilyen nagyon sokáig tartott a szopi. Az elsõ gyerekemnél ugyanez volt, úgy látszik családi örökség. Akkor nem bántam, mert fekve szoptatok, így legalább én is tudtam pihenni. A másodiknál már nagyon gáz, be kellett vetnem az elektronikus babysittert (tv), hogy a nagyobbat lekösse. Akkor én is azt hittem, hogy ez egy örökkévalóság, de pár hónap alatt elmúlik. A bukás nem gond, ha szépen fejlõdik a baba.
A kérdező hozzászólása: akkor az, hogy eltelik 4, négy és fél óra két szopi között az nem gond?
Szerintem próbáld azért idõnként nélküle is, hátha sikerül, mert az lenne a legjobb. (Pl. félálomban, éjjel vagy amikor nem éhes és inkább csak cumizni szeretne.) Ha sikerülne, az jó, de ha nem, attól még lehet próbálgatni idõnként. Akkor legközelebb majd akkor lesz rá nagy esély, ha elkezdi rágni a kezét és utána elfogadja már a sima bõrt is.
Elõzõ vagyok.Nekünk a befelé forduló mellbimbó miatt kellett.Amugy az hogy utána 3 órát alszik az teljesen rendben van.
A kérdező hozzászólása: nem megy neki nélküle:(
Nekem max 10-20 perc volt a szoptatás bimbóvédõvel és rengeteg tejem volt, de lehet, hogy nálatok nem tud így hatékonyan szopizni. Próbáltad nélküle? Sebes a cicid?
Szerintem ne használd a védõt, ha nem muszáj!!! Az is nehezítheti, nyújthatja a szopást és a tejtermelésre is rossz hatással lehet, mert a mûanyagon keresztül nem éri annyi inger a melled, mint sima szopásnál. Ha fájó vagy sebes mellbimbó miatt használod, akkor pláne nem kell, mert nem ez a legjobb "gyógymód", hanem a helyes szoptatási póz megtalálása. (Idõvel úgyis hozzáedzõdik a melled ehhez a terheléshez.)
A kérdező hozzászólása: viszont utánna vagy, hogy 3órát is alszik.ez normális?
A kérdező hozzászólása: igen azzal, csak azzal tud még?azért tart tivább?
Az esetek nagy részében ha eddig tart egy szoptatás, akkor a baba már csak cumizik, játszik rajta.Állitólag 20 percig kéne tartania egy szoptatásnak...mi voltunk a kivétel.A csecsemõsnõvérrel a kórházban, amikor 4 hetes volt a babám, azon vitatkoztunk, hogy aztmondta csak 20 percig szoptassak, mert utána már nem is szopik, csak szórakozik.Mondtam hogy nem, õ tényleg 1, 5órát szopik.Lemértük etetések után, olyan 80at, 100 at leszivott.Aztmondta hogy ezt biztos hogy leszivja még az elsõ 20 percben.Hát nem ugy volt, 20 perc után levettük a cicirõl, és akkor tartott 30 ml nél, ugyhogy tényleg vannak babák akiknek eddig tart!Olyan fél éves korára csökkent le 40 percre, egy órára.Az elsõ 2-3 hónapban volt olyan húzós hogy 1, 5 órát tartott egy evés.Bimbóvédõvel szoptatsz?
Nem lehet tudni. De az biztos, hogy a kiemelõ sokkal ártalmatlanabb, mint a védõ. (És akinek lapos a mellbimbója, annak meg fõleg nem a védõ való...!)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!