Találatok a következő kifejezésre: Meddig ajánlott dolgozni (1 db)

Meddig ajánlott várandósan dolgozni?

Általánosan mi a megszokott, bevállt id?, ha minden rendben van?

Legjobb válasz: AZ én kolléganõm a 9. hónapot töltötte csak otthon. Semmi gondot nem okozott neki bejárni. De persze ez attól is függ, hogy mennyire stresszes helyen dolgozol vagy kell-e emelgetned.

AZ én kolléganõm a 9. hónapot töltötte csak otthon. Semmi gondot nem okozott neki bejárni. De persze ez attól is függ, hogy mennyire stresszes helyen dolgozol vagy kell-e emelgetned.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Kár, hogy mindig számolgatni kell.... :o(
Ameddi ugy érzed, hogy bírod!!! a tisztázás kedvéért! a gyest tényleg fix összeg! de a tgyást és gyed-et pedig az elõzõ év keresetének az átlagából számolják, ami azt jelenti, ha idén szülsz akkor a tavalyi év az aéap és ez nem fog beleszámítani ha idén mész táppénzre!
a 3. válaszolónak: a gyes fix összeg! mindenki ugyanannyit kap! nem alapja a kereset!
igaza van az elõttem írónak! persze, hogy számít anyagilag, hoyg v.ki dolgozik a terhessége alatt!
bocs, szülést megelõzõ ÉV
a gyed-et a szülést megelõzõ és keresete alapján számolják! ha te táppénzen voltál, nyilván kevesebb volt a jövedelmed, tehát te az alapján fogod kapni a gyed-et. kevesebbet, mintha dolgoztál volna. ez biztos! gondolod, ha nem így lenne, akkor bárki is dolgozna terhesen? az nem is lenne reális, ha ugyanannyit adnának annak, aki otthon volt, mint annak, aki dolgozott a terhesség alatt.
Táppénz után senki nem kap tégyást v gyedet, mert a táppénz ezeknek nem alapja, a táppénzt megelõzõ idõszaknak a bére alapján kell majd a gyest, tégyást kiszámolni. Én a 6. héttõl itthon vagyok, mert hánytam, mint a lakodalmas disznó semmi nem maradt meg bennem, több mint 3 hónapig fel se tudtam kelni jóformán. Vszont idegbeteg munkahelyem van, azok a lányok, akik szerencsésen tünetmentes várandóssággal vannak megálva, azok is mihamarab ( amugy ez egy iroda, nem kell emelgetni stb) lelépnek, v azért mert iszonyat nagy bent a stressz vagy azért, hogy nehogy egy elütött a-betû szintû hiba miatt fegyelmivel elküldjék õket ( volt már ilyen is). Sztem, ha azt érzed, h testileg vagy lelkileg jobb lenne Neked már inkább ha nem dolgoznál, akkor menj táppénzre nyugodtan bármikor, viszont, ha tök jó mindent és úgy érzed, akkor tökjó nagyhaskóval is dolgozni ( ha van rá lehetõség).
ameddig úgy érzed, hogy jól bírod a munkát. az én ismerõseim (titkárnõ, pedagógus)is a 8. hónap végéig dolgoztak. a szülés elõtt 3-4 héttel maradtak csak otthon. sajnos, náluk a pénz is meghatározó volt, hiszen nem mindegy, hogy a táppénz vagy a rendes fizetésed után kapod majd a gyed-et!
A táppénz nem kereset, hanem a szociális juttatások közé tartozik. A tégyás alapja pedig a megelõzõ idõszak bére és nem pedig a táppénz, mert az nem bérjövedelem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fiú-lány próba? Bejött?

Kicsit babona, bocsánat, ha vkinek nem tetszik, játéknak szánom.
Biztosan ismeritek: gyűrűt fel kell lógatni egy cérnára, poci felé rakni, s ha köröz, lányod lesz, ha fel-le mozog, kisfiú :)
Aki próbálta: bevált? :)

7

Márciusra kiírt kismamik hogy vagytok?

Mikorra vagytok kiírva?

18

S. O. S 12 hetes kismama vagyok kétségbe vagyok esve miért nem érzem hogy mozog?

eddig éreztem aktívan a baba mozgását de ma reggel óta meg sem moccant , legalább is nem érzem:( ez miért van ?
Baj lehet ? :(

17

Hyperechogén papilláris izommal született egészséges baba? Volt olyan, akinél ilyet diagnosztizáltak és elmúlt? Ha igen mikor? Akinél nem múlt el azoknál Downos baba lett?

A 18. heti uh-on találtak a babámnál egy hyperechogén papilláris izmot a bal szívkamrában. A nőgyógyász azt mondta ez utalhat Down kórra. Kérdeztem, hogy mi a további vizsgálat. Egy újabb uh-ra küldött Dr. Lintner Balázshoz az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumba. Õ megvizsgálta a babát és azt mondta ez el fog múlni a 30. hét környékére. Tekintsük úgy a baba esélyeit, mintha nem is lenne ott. Egyébként mindent rendben találtak. (tarkóredő, magzatvíz, orrcsont stb.) Mégis félek!

3

Járt valaki mostanában Dr. Loloknál?

mennyibe kerűl a 4d-s uh?
van még valaki tatabányán aki csinál 4d uh-t?
hány hetesen érdemes elmenni?

0

Lansinoh kézi pumpát probalta valaki bimbokiemelesre?

Lapos mellbimbom van amivel az elso babát nem tudtam szoptatni. Gondolkozok ezen a kézipumpán vagy inkabb Medela kagylo bimbokiemelo legyen? nem BIMBOVEDORE gondolok.

3

Õssejtlevétel szerződéssel kapcsolatban most mi lesz?

A Krio őssejtbanknál jelentkeztünk hogy ott szeretnénk leveteni az őssejtet,sokat vaciláltunk a Cord Blood és a Krio között de végül az utobbi mellett döntöttünk.Ki is jött a levételi csomag és az aláirandó szerződés.
De mivan ha meggondoltuk magunkat?
Még nem irtunk semminek alá,csak a 37,400ft-os doboz jött meg amibe teszik a vért majd.
Van valakinek ilyennel tapasztalata?

2

Hogyan zajlik a magánrendelés, ha nem ismerem az orvost, soha nem voltam nála?

Lehet, hogy buta a kérdés, de nem tudom hogyan is megy ez. Kismama vagyok, van egy kiszemelt orvos akiről sok jót hallottam, szeretnék hozzá járni terhesgondozásra, szülni, illetve a későbbiekben is szeretném biztos pontnak tudni. Azt tudom, hogy nála sorszámos rendszer működik, nem telefonos egyeztetés. Veszek egy sorszámot, bemegyek és tovább? Elmondom panaszom, megvizsgál, elküld uh-ra vagy vizsgálatra, na de mondjam neki, hogy hozzá akarok járni? Nem fura ez úgy, hogy még sosem találkoztunk? Mármint láttam már, tudom ki az de én még nem voltam nála. Nagyon béna vagyok ebben, tudnátok nekem segíteni? Köszii :)

6

31 hetes vagyok és UH-n 2 fokú érett méhlepényt látott a doki, evvel meddig húzhatom még?

5

9-hetes vagyok, normális a fehér folyás?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!