Találatok a következő kifejezésre: Meddig a a (12371 db)

Mi az oka, hogy pl a Media Marktban a Sony xperia SP ára 120e Forint, egyes GSM-ekben (2 éves gyári garanciával) 80e körül kapható. Van minőségbeli különbség?

Kérlek olyanok írjanak, akik tényleg tudják az oko(ka)t, erről az árbeli különbségről. Köszi a válaszokat, !

Legjobb válasz: Úgy, hogy a Media Markt árrése sokkal nagyobb, mint a GSM üzleteké. Ezáltal sokkal nagyobb profithoz jutnak egyes készülékeknél. Viszonyításképp a Media Marktban most kerül annyiba egy iPhone 5, mint amennyiért én tavaly vettem egy GSM üzletben. Egyébként ha megnézed, minden termék drága a Media Marktban.

Úgy, hogy a Media Markt árrése sokkal nagyobb, mint a GSM üzleteké. Ezáltal sokkal nagyobb profithoz jutnak egyes készülékeknél. Viszonyításképp a Media Marktban most kerül annyiba egy iPhone 5, mint amennyiért én tavaly vettem egy GSM üzletben. Egyébként ha megnézed, minden termék drága a Media Marktban.
Media markt egy túlárazott sz.r
igen, az egyik az, hogy az MM k_rvadrága, de a másik, hogy GSM boltban nem feltétlenül kapsz 80ért Sony gyári garanciát, hanem max egy GSM boltosat. MM-ben meg gyári garanciások.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek lehetséges minõségbeli különbség?

átjárhatósági után medig nemlehet nemi életet élni? és utánna medig érertétek rosszul magatokat ugyértem meddig fájt a méhetek, és mikor lehet kikelni az ágyból

Legjobb válasz: Nekem pénteki napon csinálták, és azt a hétvégét végigfeküdtem, de hétfõn már mentem dolgozni! Fájdalmam annyira nem volt, inkább feszítõ érzésem volt, mintha föl lettem volna fújódva! Viszont még kb 4-5 napig véreztem utána!

Nekem pénteki napon csinálták, és azt a hétvégét végigfeküdtem, de hétfõn már mentem dolgozni! Fájdalmam annyira nem volt, inkább feszítõ érzésem volt, mintha föl lettem volna fújódva! Viszont még kb 4-5 napig véreztem utána!
Elõzõ vagyok! Az elsõ kérdésedre nem válaszoltam : ) Nekünk már abban a ciklusban lehetett próbálkozni! Nekem a 10 ciklusnapomon csinálták, és mi már a 13.-tól próbálkoztunk, úgyhogy bátran!
Szia! Nekünk azt mondta a dokim, hogy nyugodtan lehet próbálkozni az adott hónapban is. Nekem az nap iszonyatos fájdalmam volt hsg után pár órával, de görcsoldó csodákra volt képes:) .Amikor csinálták egyálltalá nem fájt csak egy feszülést éreztem a méhemben. Másnap már semmit nem éreztem. Ki lehet birni. :)

A sztárok fizetnek a médiának, vagy a média fizet a sztároknak?

A mostani "sztárok", pl. playmate-k, volt megasztárok, valóságshow-h?sök és még sorolhatnám fizetnek a tv-knek, bulvár újságoknak, hogy benne legyenek, vagy tv, újságok fizetnek nekik? Kinek éri az meg, hogy xy megmutatja a reggeli m?sorban a kutyáját? Vagyis ki fizet kinek? Tudom, fura kérdés, de érdekelne, hogy lehet egy intelligens tv vezet?ség annyira ostoba, hogy ezért a hírért, ami nem is hír, pénzt ad?

Legjobb válasz: Szerintem bizonyos ismertség felett már a média fizet a sztároknak, ha megjelenésükkel emelik egy-egy show fényét. Az alatt pedig pénzen vásárolható meg, hogy bekerülj a mûsorba. Ezektõl a beszélgetõs mûsoroktól amúgy túl sok mélységet nem kell várni. Nem lehet mindig fordulatos, robbanásokkal teli filmekhez hasonló adásokat adni, mert azok elõállítása sok pénzbe és munkaidõbe kerül. Ezek az érdektelen kutyamutogatós adások nyilván a sztár (vagy esetleg a kutya) rajongóit célozzák meg, a többiek pedig hadd bambulják azt, amit készen kapnak. Egyébként nyilván a közönség keze is a dologban van, ilyenek a magyar emberek, nem kelnek ki a média elalacsonyodása ellen, hanem akkor is nézik a mûsort, ha sz*rt kapnak, így hát a médiának nincs túl sok oka változtatni a dolgokon.

Szerintem bizonyos ismertség felett már a média fizet a sztároknak, ha megjelenésükkel emelik egy-egy show fényét. Az alatt pedig pénzen vásárolható meg, hogy bekerülj a mûsorba. Ezektõl a beszélgetõs mûsoroktól amúgy túl sok mélységet nem kell várni. Nem lehet mindig fordulatos, robbanásokkal teli filmekhez hasonló adásokat adni, mert azok elõállítása sok pénzbe és munkaidõbe kerül. Ezek az érdektelen kutyamutogatós adások nyilván a sztár (vagy esetleg a kutya) rajongóit célozzák meg, a többiek pedig hadd bambulják azt, amit készen kapnak. Egyébként nyilván a közönség keze is a dologban van, ilyenek a magyar emberek, nem kelnek ki a média elalacsonyodása ellen, hanem akkor is nézik a mûsort, ha sz*rt kapnak, így hát a médiának nincs túl sok oka változtatni a dolgokon.
Attól függ, hogy mit akar írni a média :) Amennyiben valami igazi bulvárhír van, akkor sok esetben meg sem kérdezik az illetõt, nemhogy fizetnek neki. Max. azért kérnek pénzt a sztártól, hogy ne derüljön ki az a hír... A showmûsorok már másról szólnak. Ahol az egyértelmû szórakoztatás (pl. Heti hetes, Fábry showder) a cél, azaz a mûsor értéke növekszik és SZÓRAKOZTATÁS a cél, ott a fellépõknek fizetnek. De pl. egy Este c. mûsorban, Friderikuszban, vagy bármi hasonló hírmûsorban a "sztár" (gondolok itt pl. egy miniszterre, politikusra, egyházi fõméltóságra, stb.) megintcsak nem kap "pénzt" a kérdezett. Tehát erre egyértelmûen nem lehet válaszolni.
Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem nagyon tele van mindenem azzal, hogy örökké celebekkel és pléjmétekkel van tele a média. A szavak jelentését meg sem magyarázzák, gondolom alapból tudni kellene a jelentésüket. Nem akarok károgni és haladó gondolkodásúnak tartom magamat, de nekem nem téma sem a Kelemen Anna, sem pedig Gyõzike. (nem a cigány származása miatt, mert nem vagyok rasszista, de a butaságot és a közönségességet nem tartom szórakoztatónak) Hogy ne legyek off: sajnos a TV-k elég busásan fizetnek ezeknek a kreált "sztároknak" mert ez növeli a nézettséget, minõsítvén a közönséget, a nézettség növelése pedig növekvõ reklámbevételekhez juttatja a tv társaságokat. Még szerencse, hogy 44 csatornám és távirányítós TV-m van.

Császár után meddig fáj a has, meddig gyenge az ember és meddig vérzek?

Legjobb válasz: A páromnak 1 hétig fájt,fájogatott,vérezni csak 1-2 napig a korházban. Kibírható.

A páromnak 1 hétig fájt, fájogatott, vérezni csak 1-2 napig a korházban. Kibírható.
Én 4 hétig véreztem, az elsõ 2 nap brutál szülés után, aztán napról napra könnyebb. A hasam a varratszedés után már kevésbé fájt / 5 nap szülés után /, de kb. 2 hét telt el, mire nagyjából rendbe jött.
Nekem két császárom volt. A vérzés mindkettõnél kb.2hét volt. Mire jöttem haza már gyengén elég volt a normál betét. Az elsõnél csak úgy tudtam felülni, hogy az ágyba kapaszkodva húztam fel magam és nagyon fájt kb.3-4napig, de aztán gyorsan rendbejöttem. Olyan 1-2hétig azért kellemetlen bármit is csinálni. A másodiknál már másnap felültem, járkáltam a szobatársam meg csak nézett, hogy csinálom. Mondjuk én is, mert ugye a rossz emlék megvolt.
Én is kb. 2 hétig véreztem, de nem volt túl erõs szerencsére. A hasam a kórházban még nagyon fájt én is csak kapaszkodóval bírtam magam felhúzni. Lépcsõzni is csak a 3. nap tudtam. Utána otthon is még kb. 2 hétig elég gyengének éreztem magam, és sétálni sem igen tudtam hosszú távon, mert akkor nagyon fájt a hasam (kb. 4 hétig).
Én 6hétig véreztem, amíg a varratot nem szedte ki a doki (2het), addig fájt és húzódott, most 7hetes a babám és hason még kissé kellemetlen aludnom, de ez egy hasi seb, így gondolom hosszabb ideig tart a gyógyulás :O(

Meddig érvényes a matricám? Meddig utazhatok diákkal?

2013/2014 -es matricám van a diákigazolványomon. Elmúltam 18-éves így már nem vagyok tanköteles sem. A kérdés az lenne hogy vehetek-e tanulóbérletet most júliusban? Mivel a tanév véget ért ugye júniusban és hogy attól még vehetek tanulóbérletet? Budapesten szeretnék utazgatni.

Legjobb válasz: Elvileg október 31-ig érvényes.

Elvileg október 31-ig érvényes.
A kérdező hozzászólása: kösszi :D

Meddig maradhat a FIDESZ hatalmon?

A jelenlegi felmérések és az átalakított választási rendszer alapján borítékolható, hogy a 2014-es választásokat szinte biztosan megnyerik, de ez még nem lenne kirívó eset, hiszen volt már nálunk példa 8 éves kormányzásra. Ami konkrétan érdekelne, az Orbán nem sokkal a választási gyõzelme után tett kijelentése, hogy "15-20 évre rendezkedik be". Az eddigi intézkedéseik alapján úgy tûnik, hogy valóban nagyon keményen a hatalom megtartására játszanak. Valóban elképzelhetõ egy ilyen hosszas Orbán kormányzás, vagy ez a törekvés pusztán csak álmodozás és demagógia? (Az, hogy ez jó lenne-e, vagy sem, a kérdésem szempontjából érdektelen, nem akarok vitát kezdeményezni, arra ott van számos másik kérdés, pusztán arra vagyok kíváncsi, hogy politológiai szempontból mekkora ennek az esélye, realitása.)

Legjobb válasz: Meddig maradhat hatalmon? 2014 áprilisáig. Akinek kis esze is van, nem rájuk szavaz.

Meddig maradhat hatalmon? 2014 áprilisáig. Akinek kis esze is van, nem rájuk szavaz.
Már 2006-ban megmondta a Mikola, ha a Fidesz nyer, akkor 15-20 évre minden eldõl ebben az országban.
Van esélye, mert nincs ellenfele.. a baloldal szétesett a választásokat nem Orbán nyerte meg 4 éve, hanem az MSZP veszítette el.. azért kaptak 8 évet, mert mindenki úgy látta, hogy Gyurcsánynak van annyi vér a pucájában, hogy megreformálja az országot.. hát nem volt! Reformokat ígért és aki egy picit is ért a gazdasághoz, az tudja, hogy reformok nélkül sehová nem jut az ország, tehát az emberek megadták neki az esélyt, hogy tessék változtass, ha kell nyögünk 4 évig vagy tovább, de induljon már el valami...hát nem csinált semmit, mint ahogy újabb 4 évet pazarolt el Orbán Viktor is, ugyanis az adóemelésekkel el lehet lavírozni egy darabig, de hosszú távon nem.. reformokra van szükség!
A jelenlegi felmérések és az átalakított választási rendszer alapján borítékolható, hogy a 2014-es választásokat szinte biztosan megnyerik. (addig míg az ellenzék azzal van elfoglalva, hogy egymást marja, pocskondiázza nem is várható más. kivétel talán a Jobbik, aminek a támogatása a 35 év alatti fiatalok körében bevallottan, 80% körül van. (tehát a fiatalok, ha elmennek szavazni, meleg helyzetet teremthetnek a hatalmon lévõ pártnak!)
Utolsó! Ez nem teljesen igaz. A gazdag családok, trafikosok, talpnyalók nem fordultak el tõle, mert õket pénzeli rendesen abból , amit a munkás embertõl elvesz.
"És szépen lassan a lakosság is elfordul tõle." Az már így is elfordult.
Az elsõ választásig.
Tulajdonképpen nem a fidesznél van a labda. Nagyon sok fog azon múlni, hogy hogyan alakul a nemzetközi környezet a számára. Ha kedvezõen alakulna, azaz sok ország átvenné a magyar modellt, akkor sokáig, de ha nem tudja az Orbáni-megoldásokat exportálni akkor gyorsan meg fog bukni, mert egyszerûen elfogy körülötte a levegõ.És szépen lassan a lakosság is elfordul tõle.
mivel úgy módosították a választókörzeteket ahogy nekik megfelel így gondolom én az elsõ sortûzig igazából lényegtelen ki nyer mert úgy beépítette a fidesz a posztokba az embereit hogy vagy 10-15 évig nem lehet õket kirobbantani azok meg mindent gáncsolni fognak csak a fityisznek legyen igaza
Amíg el nem fogy körülötte a levegõ, és már nem tud mit ígérni.Csak az ígéretek tartják hatalmon, mert nagy áttörés, és valódi sikerük nincs.Populista módszerekkel, és kitalált "spanyol viaszos" megoldásokkal operál, és tartja ámulatba a népet.
Ha egy kormány populista ígéretekkel hatalmon tud maradni, akkor az az ország meg is érdemli a sorsát!

Arthroskopos térd műtét után meddig tart a felépülés, meddig kell kórázba lenni?

Legjobb válasz: Attól függ, mit csinálnak. Ha csak kopott vagy diagnosztikus artorszkópia, akkor mûtét után 1-2 éjszakát. Ha szalagpótlást csinálnak, akkor 2-10 éjszakát. Orvostól, kórháztól, sérüléstõl, mûtéti megoldástól függ.

Attól függ, mit csinálnak. Ha csak kopott vagy diagnosztikus artorszkópia, akkor mûtét után 1-2 éjszakát. Ha szalagpótlást csinálnak, akkor 2-10 éjszakát. Orvostól, kórháztól, sérüléstõl, mûtéti megoldástól függ.
reakciós provokátor!!!!
A "sikerszéria" már RÉG véget ért. Azt szokták mondani, hogy a God of War 2 volt a PS2 utolsó dobása... 2007-ben. Attól függ. Nekem már majdnem hét éve megvan, és még mindig megy. Egyszer hibásodott meg (olvasófej), de az a garanciából ki is jött. Na meg ez tipikus PS2 hiba, nem is volt vele nagy munka, megtisztították, "kapott egy kis törõdést", és ennyi :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor lényegében csak az olvasó mehet tönkre? Sikerszériát úgy értettem, hogy még a mai napig is népszerû, és veszik az emberek! Nem biztos, hogy mindenkit érdekel a csúcsgrafika, hisz a ps2-nek is jó a grafikája, és rengeteg jó játék jelent meg rá. És tudom, hogy a ps3 a ps2-höz képest még félidõben jár kb, de az azért érdekes adat, hogy a ps3-ból 50, a ps2-bõl meg 150 millát adtak el világszerte....
Az az 50 nagyon kevésnek tûnik nekem, hisz 2 évvel ezelõtt volt 56 vagy mennyi. Tehát most a SuperSlim érkezésével szerintem a 65 millió megvan már. Azt nem vetted figyelembe, hogy a PS2 megjelenése idején a konkurencia meg se közelítette a Sony-t. Akkor volt a Sega Dreamcast (10 millió) az XBOX (25 millió) meg a Nintendo Gamecube (20 millió). Na, most van az XBOX360 (65 millió), meg a Nintendo Wii (90 millió). Van még kérdés :) ?
A kérdező hozzászólása: De ps2-öt most is vesznek. :) Azt elhiszem neked, hogy mikor megjelent, akkor mi volt, de a helyzet az, hogy mikor kijöttek az új játékkonzolok, utána is vettek ps2-öt nem is kevesen! Menj rá a netre, és egy csomó olyan hírt találsz, hogy mennyire fogy a ps2, meg hogy nem gyõzik gyártani stb....! FIFA 2013 is kijött rá, miközben például a GC-ra már évek óta nincs fifa ha jól tudom! 12 éves gép, és még mindig veszik, csak erre akartam utalni!! Bár én szeretem a ps2-öt, de nekem favorit a NINTENDO! :)
A kérdező hozzászólása: Tudod ki....csak azért, mert nem értek dolgokkal egyet, és elmondom, amit gondolok! xd
náci
A kérdező hozzászólása: Mondhatsz bármit, nem veszem magamra, sértegess csak nyugodtan, legalább egy jót röhögök. :) :) :)
A kérdezõnek igaza van én is 2011 vagy 2010-ben kaptam egy ps2-öt és én megvagyok vele elégedve.

Nektek meddig tartott a mindjárt megjön érzés? Nekem eddig 2x volt erősebben, pont mikor meg kellett volna jönnie, aztán pár nap múlva elmúlt. Kinek meddig tartott? Hány hónapos koráig? 11hkm

Legjobb válasz: nekem 2 hétig volt (havi kimaradásától számított 2 hét) utána elmúlt. azóta egyszer volt, amikor meg kellett volna jöjjön, de már ez sem jelentkezik :)

nekem 2 hétig volt (havi kimaradásától számított 2 hét) utána elmúlt. azóta egyszer volt, amikor meg kellett volna jöjjön, de már ez sem jelentkezik :)
Nekem csak akkor volt, mikor meg kellett volna jöjjön. Az egész terhesség alatt nem jött újra ez az érzés.
Én most járok a 9. hétben, a 4. hét óta kb minden nap érzem.
3. válaszoló vagyok. Tulajdonképp minden nap érzem, de a 4. és 8. héten (vagyis amikor normál esetben mensim lenne) éreztem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!