Találatok a következő kifejezésre: Meddig érdemes használni (22 db)

Meddig érdemes használni a Windows 7-et? Mikor kell másik oprendszerre váltani?

Legjobb válasz: egyaltalan nem kell valtani. ha az igenyeidnek megfelel, hasznald amig jolesik. a mai napig windows xp-t hasznalok, eddig szinte mindenre jo volt, amire nekem kellett (jatekokra is).

egyaltalan nem kell valtani. ha az igenyeidnek megfelel, hasznald amig jolesik. a mai napig windows xp-t hasznalok, eddig szinte mindenre jo volt, amire nekem kellett (jatekokra is).
nem kell váltani.. addig használod ameddig akarod.. még jó pár évig lesz rá támogatás.

Bimbókiemelőt mikor-meddig érdemes használni, és melyik típus vált be leginkább?

Se nagy cicim, se nagy mellbimóm nincs, arra gondoltam így talán sikeresebben kezdhetem a szoptatást. Gondolom utánna a folyamatos szívásra amúgy is kiemelkedik jobban.

Legjobb válasz: Én Chicco bimbókiemelõt használtam, 1 hétig szopott vele a lányom, utána egyszerûen kiköpte. Azóta is csak a bimbót szopizza.

Én Chicco bimbókiemelõt használtam, 1 hétig szopott vele a lányom, utána egyszerûen kiköpte. Azóta is csak a bimbót szopizza.
A kérdező hozzászólása: Szia, lehet, hogy már összekeveredtem, de nem a bimbóvédõre, hanem a kiemelõre gondoltam. Ez utóbbit nem szoptatáskor kell használni.
Nekem sem nagy a mellbimbóm, és az egyik alapállapotban befele fordul. Erre a nõgyógyász és a védõnõ is az mondta hogy ha kézzel, picit összenyomva kiemelkedik a mellbimbó, akkor nem kell bimbókiemelõt használni. A bimbókiemelõ használatával kapcsolatban egyébként azt mondta a védõnõ, hogy a terhesség vége felé már tilos használni, mert a bimbó ingerlésével oxitocin termelõdés indulhat meg és az méh összehúzódásokhoz vezethet, ami koraszülést okozhat. Ezt a leírást találtam: http://www.kekpanda.hu/product.php?bid=AVT019&begin=50
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítségeteket, közben én is utánna jártam más utakon is. Talán a kérdés elõtt kellett volna? Utolsó: köszönöm az oldalt, tényleg hasznos! Ha ésszerûen végig gondolom, tényleg szülés után kellene kipróbálni, már ha kell egyáltalán.


Pólyát meddig érdemes használni?

Ha beteszem a kiságyba, nem szoktam bekötni de felvételkor biztonságosabbnak és kényelmesebbnek érzem.

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ 6 hétben jó, utána már emgerõsödik annyira, hogy biztonságosan tudd fogni anélkül is :)

Szerintem az elsõ 6 hétben jó, utána már emgerõsödik annyira, hogy biztonságosan tudd fogni anélkül is :)
Én egy hónapig használtam.Jól´érezte benne magát a babám.
Én is egy hónapig használtam, olyan jó volt a fiamnak hogy valami körbeveszi :)
Én nem használtam pólyát, mert a kórházban volt egy idõs nõvér akinek szokása volt lekötözni a gyerek kezeit a pólyába!!!!!!Nagyon kiakadtam tõle, mintha kényszer zubbonyban lett volna.Én párnán etetem és nem kel félni a kézbevételnél, így legalább érzi a babó a karod biztonságát és odabújik a mellkasodra, olyan jó érzés:) Szerintem nem okoz kárt, mert ha belegondolsz a kõrházban is abban aludt!De szerintem kényelmesebb szabadon hagyni õt és takaróval takard be.Én ennek a híve vagyok, vedd ki alóla a pólyát és bátran fogd meg a babádat!!
Nekünk sosem volt:) Még egyben van a kislányom.
Én nem is vettem egyáltalán. Nem érzem szükségét. Vannak babák, akik kifejezetten nem szeretik a bezártságot, jobban esik nekik, hogy szabadon mozgolódhatnak. Ráadásul nem félek attól, hogy összetöröm a gyereket, ha felemelem. De ha neked biztonságot ad a pólya, használd nyugodtan! Ha neked jó és a babának is, tök mindegy, ki mit mond.

Akinek naagysulyu, hosszu babája van! Meddig tudtátok használni a 0-18kg-ig jo autosülést? Milyen fajtát, márkát érdemes venni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem nagysúlyú volt a babám, 35hétre 2950g, 54 cm. És 5 hónapos koráig tudtuk használni, mert a vastag rucik miatt nem tudtam bekötni. Nekem az auchanban lett véve 9000 Ft-ért 1 éve, ha most vennék sem vennék drágábbat, mert nem éri meg( bár nézõpont kérdése). De nagyon jó dolog.Akinek most születik a babája az biztos tovább tudja használni, nekem májusi a kisfiam.

Szia! Nekem nem nagysúlyú volt a babám, 35hétre 2950g, 54 cm. És 5 hónapos koráig tudtuk használni, mert a vastag rucik miatt nem tudtam bekötni. Nekem az auchanban lett véve 9000 Ft-ért 1 éve, ha most vennék sem vennék drágábbat, mert nem éri meg( bár nézõpont kérdése). De nagyon jó dolog.Akinek most születik a babája az biztos tovább tudja használni, nekem májusi a kisfiam.
4200 g-mal született és 6 hónaposan autósülést kellett venni, mert a másikat kinõtte, a téli ruhában egyáltalán nem bírtam bekötni.
szerintem az eddigi válaszolók a 0-13 kilós hordozókra válaszoltak. azért nem hiszem, hogy 5 hónaposan nem fér bele abba, ami 4 éves korig haználható:) ) gondolom félreolvasták a kérdést. elméletileg 4 éves kor, de ha nagy a baba, akkoris 3 évig tuti jó.
kb 4 éves korig jó, de max 18 kilóig. szerintem a 0-18 kilós kényelmesebb nekik, mi is azt fogjuk venni a babánknak.
és hát hogy milyet vesztek az elég rendesen pénztárcafüggõ sajna.
Szia! Nekünk maxi cosi Tobi volt és 2, 5 éves koráig tudtunk használni, mert túlért a buksija a háttámlán. 4000 g-al, 58 cm-el született.
Szia! Concorde-ot javaslok, árban elég drága, most akciósan brendonban 45ezer, babyoutletben 50ezer. De állítható a fejtámasz magassága, és teljes fekvõ helyzetbe is állítható. Az olcsóbb kategóriáska állítólag (az eladók szerint) csak egy rétegû mûanyagból készülnek, és ütközés esetén könyebben törnek. Nehéz kérdés ez. Vagy rákölti a gatyáját az ember, vagy a gyermeke biztonságát 'kockáztatja'.
A kérdező hozzászólása: Kösz, az utolsonak igaza van biztos arra irtak, de mi a hordozot akarnánk 0-18asra cserélni és az érdekelne hogy az meddig jo?Vagy inkább 9-18ig jo ülést vegyünk, egyáltalán mi akülömbség?
elvben 18kg-ig.
Gyakorlatban meg nem. Mi nagyon keveset használtuk, szinte semmit :( De a gyerekülésünk nagyon szuper csak ajánlani tudom. Kiddy comfort pro.
A kérdező hozzászólása: A kiddy meg a cybexnel is dragabb o jaj
Nekünk cybex pallas van. 3 éves kora elõtt kicsivel már nem használtuk a pajzsot. Akkor már közel járt a 15kg-hoz, és egyszerûen már nem fért el benne kényelmesen. Próbáljátok ki a boltban, de én azt mondom, ha kifejezetten vékonyka a fiad, talán még fél évet tudnátok a pajzsos részét használni.
Barátnõmék 2 éves ikreknek vettek pajzsosat, de 1 percig se használták! A boltba még beleültek a gyerekek, de már az autóba "élesbe" nem tudták elviselni a pajzsot.

2, 5 évesnek érdemes 80x160-as fix leesésgátlós gyerekágyat venni? Vajon meddig fogja használni? Tapasztalat?

Nem nagy növés?, úgyhogy gondolom méretileg még pár évig használhatnánk, de lehet, hogy már 2-3 év múlva kisbabás lesz a leesésgátló miatt.

Legjobb válasz: Mi is tervezünk egy új ágyat venni neki, és ezen a méreten gondolkodunk, amit te is írtál. Elvileg a 160-as ágyat sokáig tudja használni, kb. 8-10 éves korig, attól függ kicsi vagy nagynövésû. A leesésgátlókat általában le lehet szedni, így nem lesz kisbabás. Milyen ágyat néztetek és hol?

Mi is tervezünk egy új ágyat venni neki, és ezen a méreten gondolkodunk, amit te is írtál. Elvileg a 160-as ágyat sokáig tudja használni, kb. 8-10 éves korig, attól függ kicsi vagy nagynövésû. A leesésgátlókat általában le lehet szedni, így nem lesz kisbabás. Milyen ágyat néztetek és hol?
Mi épp ezért nem vettünk fix leesésgátlósat egyik gyerkõcnek se, mindkettõrõl leszerelhetõ ez a támla. 160x80 as a fiam és a lányom ágya is a fiam 3 éve alszik benne a lányom 1 éve (3 és 5 évesek) és még jódarabig jók lesznek szerintem. Mindössze 16 nm a gyerekszoba és így addig se foglal nagyobb helyet a 2 ágy (ezért nem vettünk egybõl felnõtt méretût)amíg egy szobában laknak. A fiam 120 centi a lányom 102.
Mi növelhetõ méretû ágyat vettünk, amihez volt egy leesésgátló is. 90, 16, végül 190 cmre lehet kihúzni, úgyhogy tini koráig használhatja. Középre be lehet tenni a leesésgátlót. Bár nekünk sose volt rá szükségünk, a kislányom 1, 5 éves kora ebben alszik.
Szerintem nem érdemes. Másfél éves korában kapott a fiúnk 90x200-as, leesésgátló nélküli ágyat. Még soha sem esett le róla. (most 26 hónapos)
A kérdező hozzászólása: Az interneten néztem használtan egy szép fenyõ ágyat. A leesésgátló szerintem nekünk szükséges, sokszor látom, hogy úgy alszik a fiam, hogy nekitámasztja a hátát a kiságy rácsának, ha nem lenne ott lefordulna.

Meddig érdemes hálózsákot használni? Ti meddig használtátok?

A lányom 10 hónapos, szereti, nem zavarja, tud benne mozogni és fel is áll benne! Nekem is megnyugvás, mert nem takarózik ki és nem is fázik, mert amúgy mindig kitakarózna.

Legjobb válasz: 2 éves, még abban alszik, mert a takaró alól seperc alatt kifordul. Tud benne menni, nem zavarja a forgolódásban sem. 2 hálózsákja van, volt mindig ha bepisil, vagy leissza legyen váltás míg mosom szárad.

2 éves, még abban alszik, mert a takaró alól seperc alatt kifordul. Tud benne menni, nem zavarja a forgolódásban sem. 2 hálózsákja van, volt mindig ha bepisil, vagy leissza legyen váltás míg mosom szárad.
Mi is használjuk másfél évesen. Bár ma volt az 1. alkalom, hogy azt is leszedte magáról. Mire bementem megnézni, hogy miért nem alszik még, azt láttam, hogy a hálózsák az egyik végen, õ meg a másikon ücsörög:) ) Amúgy meg érdemes venni, fõleg téli idõszakra!
Most biztos meglepõdtök, de a lányom 6 éves és abban alszik. Ragaszkodik is hozzá, és amúgy is állandóan kitakarózik, így legalább tuti van rajta valami. Nem tudom meddig lesz így, azért talán már jó lenne leszokni róla..
Szia! Jan-ban lesz 4 éves a fiam, de még mindig zsákban alszik :) Simán ki- és bemászik, nagyon szereti. Takaróval is szokott aludni, de a zsák neki is kényelmesebb.
Én leszek a kivétel. Vettem a babámnak 56-74 es méretû hálózsákot, de mindössze 2x aludt benne. Nekem nem jött be, a picim hason alszik, de igazából azért nem tetszik, mert így a karjait nem tudtam betakarni. Én is teljesen bebújok a takaró alá, õ is így szereti és a paplanját egyáltalán nem rúgja le magáról. Most 8 hós.
A hálózsák a legjobb találmány! 15 hónapos, most vettünk neki egy újat, nagyon jó. 21 fok van nála éjjel, hosszú ujjú body és harisnya van rajta. A zsák amit vettünk, 6-36 hónapos korig jó. Nem olcsó az igaz, de jó sokáig használható és szuperjó minõség! http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/18824?storetype=s..
Szia! Mi is 20 fokban alszunk, a kicsin hosszú ujjú body és talpas naci van, a hálózsákja bélelt plüss. A nagyon hosszú ujjú, hosszúnacis pizsi és néha zokni, ha kéri. Az õ hálózsákja is bélelt plüss.
Bocs az offért, de mit adtok rá hálózsák alá? Én most vettem egy bélelt, téli háló szákot, és csak egy hosszú ujjú bodyt adok alá. Kb. 20 fok lehet a szobában, elég az?
Mi is használjuk, 18 hónapos a lányom, szerintem még sokáig fogjuk, egyébként én azért is szeretem, mert szerintem a hálózsákban melegebb van mint sima takaró alatt, és nem is kell úgy aláöltöztetni! 2 van nekünk is hogy legyen váltás
fiam 14, 5 hónapos, én is most vettem új zsákokat, mert a régieket kinõtte.amíg megtûri magán, addig marad.így nyugodt vagyok, hogy nem fázik meg.még mászni is tud benne
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Akkor érdemes beszerezni egy nagyobb méretût is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok, akkor ezek szerint ha már járni is fog, akkor sem fogja zavarni. :) Szerintem is jó találmány, bár ismerek olyat akinek nem vált be, de lehet inkább neki, mintsem a babájának!

érdemes ilyen sport babakocsit venni? Megéri? Mik a tapasztalatok? 15 hónapos a lányom. Kb. meddig lehet használni? Hány kilóig?

az els?t néztem ki (rózaszín, 5790 ft)

Legjobb válasz: Nekem inkább azért nem tetszik, mert tél van, és egy 15 hónapos gyereknek szerintem még korai. Egyébként nyáron jó. 2 éves kora után is lehet használni. Már ha a gyerek beleül.

Nekem inkább azért nem tetszik, mert tél van, és egy 15 hónapos gyereknek szerintem még korai. Egyébként nyáron jó. 2 éves kora után is lehet használni. Már ha a gyerek beleül.
A kérdező hozzászólása: miért, amúgy egy 15 hónapos babát miben viszed sétálni, ha nem spotbabakocsiban??? mózesban??? :DDD
nem jó a link
A kérdező hozzászólása: Bocsi, remélem ez már jó lesz : http://www2.depo.hu/fisher-price/oroszlanos_bebitaxi
szerintem ne ezt vedd itt nézz szét: http://smoby.hu/index.php?kat_id=0&akat_id=0 sokkal olcsóbbak, mert több funkciójuk van, pl. rá is tud ülni a picúr


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!