Találatok a következő kifejezésre: Meddig él egy tengerimalac (5 db)

Meddig él egy tengerimalac?

Van egy fiú malacom ugy 2 év körüli egyedül tartom de nap mint nap foglalkozok vele! azért szeretném tudni,hogy meddig él mert nem akarok majd ugy hazajönni,hogy kihunyt belöle az élet! mindig mikor hazajövök visong megsimogatom és elhallgat így üdvözöl!Mikor belegondolok,hogy már nem lesz többé mindig kicsordul a könny a szememböl!

Legjobb válasz: Ha egyedül tartod, nem fog sokáig....

Ha egyedül tartod, nem fog sokáig....
Nyugi, ne gondolkodj ilyeneken. Ha jól tartod nagyon sokáig elélhet. Képzeld, egyik ismerõsöm tengerimalaca 14 évig élt!!! Ez nem vicc, hanem komoly. Az átlag élettartalmuk olyan 6-7 év, de leginkább azon múlik, hogy megfelelõen tartod-e. Ha odafigyelsz rá, akkor nagyon sokáig élni fog még. :)
3-4 év. Sajnos egyszer minden és mindenki meghal. Én is nehezn dolgoztam fel az összes állatom halálat. Mikor a 12 éves kutyám akivel a születése óta testvérek voltunk meghalt... Körülbelül nyolc hónapig pszichológushoz jártam. Mert az több volt mint egy egyszerû kapcsolat ami kutya és a gazdája között van. De már a mennybõl tutul a harangra. :(

MEDDIG ÉL EGY TENGERIMALAC? FONTOS!

Legjobb válasz: amig meg nem hal :D

amig meg nem hal :D
ha helyesen van tartva, táplálva akkor akár 8-10 évig is elél
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszolómnak köszönöm ! :) második válaszolómnak te is tudsz asztán válaszolni xD elsõ válaszolómnak mégetszer köszönöm
3 évet ha eteted is akkor 2, 5 év
( 1 válaszoló vagyok) igazán nincs mit:D utolsó válaszoló: minimum 3 évet él egy tengerimalac-.-" xD
minimum 3 mat de kb : Egy tengerimalac átlagosan 5-7 évet élhet
6-7 évig tapasztalatból mondom higgy nekem meg van egy állatorvos ismerõsöm õ segített amikor új tengerimalacot kaptam
minimum életkor nincs... kislány tengerimalackám 4 hónaposan halt meg:( de az átlag 5-7 év, de van amelyik 10 évig is elél

Meddig él egy olyan tengerimalac, amelyik egyedül, társ nélkül van tartva? Ki tartott már egy db tengerimalacot, és írna nekem pár sort erről?

Legjobb válasz: Szia!! az én malackám is egyedül van, most egy éves. Nem hiszem hogy korábban halna meg azért mert egyedül van. Nekünk volt párja is sajnos õ meghalt terhességi mérgezésben, és fiút meg nem tûrt meg maga mellett..Szóval lányt nem akartunk mellé még1x, a fiú kiesett...így egyedül maradt. Ha jól van tartva, nem hinném hogy az egyedüllét befolyásolja a korát. Legalábbis remélem...Biztos van aki jobban tudja nálam, kiváncsi vagyok a válaszokra énis.

Szia!! az én malackám is egyedül van, most egy éves. Nem hiszem hogy korábban halna meg azért mert egyedül van. Nekünk volt párja is sajnos õ meghalt terhességi mérgezésben, és fiút meg nem tûrt meg maga mellett..Szóval lányt nem akartunk mellé még1x, a fiú kiesett...így egyedül maradt. Ha jól van tartva, nem hinném hogy az egyedüllét befolyásolja a korát. Legalábbis remélem...Biztos van aki jobban tudja nálam, kiváncsi vagyok a válaszokra énis.
A mi malackánk már 8 éves és egész életében egyedül volt. Persze mi sokat foglalkozunk vele.:)
Az én malacom, tinikoromban 7 évet élt, ami teljesen átlagos malacéknál. Egyedül volt, de szinte családtag volt, jött fõzni a konyhába, meg tévézett - persze ez neki nem is természetes, és nem is feltétlenül jó. Most is van egy jópár malackánk (10-12), de már kinti 4nm-es kifutóban, szalmabálákból épített várban laknak, nyulakkal és olyan remekül megvannak, hogy öröm nézni. Látszik, hogy ez az "igazi" élet nekik, nem egy üvegkalitka. Rohangálnak, intézkednek, ahogy az nekik jó.
Ugyan annyit él szerintem is, olyan 6-10 évig
Nekem volt egy drága malackám, õ 8 (!) évig élt, ami igen ritka malacéknál. Õ egyedül volt, mondjuk én nagyon sokat foglalkoztam vele. Szerintem az életkoruk nem függ egyébként attól, hogy mennyien vannak.
A tengerimalac társas állat, szociálisan vonzódik a fajtársakhoz. Lehet egyedül is tartani, szegény (nem tehet mást) alkalmazkodik, emiatt nem fog elpusztulni, de ez a fajta tartás nincs összhangban a természetes szükségleteivel. Mint leendõ gazdi, fontos a számodra, hogy sokáig éljen. Legyen ennyire fontos az is, hogy hogyan, milyen körülmények között. Teremts olyan feltételeket a számára, amely minél magasabb szintû jólétet biztosít neki, egyik alapfeltétele ennek a fajtárs közelsége. Kedvencként azonos nemûeket jó tartani, vedd ezt jótanácsként.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi!!! Nem szeretném mindig egyedül tartani, lesz majd társa, de most még olyan helyzetben vagyok, hogy nem tarthatok két malacot/külföld/.
Nekem eddig mindig egyedül volt a malacom. Az elsõ 5 évig élt, a második sajnos csak 1 évig mert a hátsó foga túlnõt és belenõt a húsába így vérmérgezésben meghalt (mert amikor észrevettük már késõ volt) most pedig a harmadik van, most fél éves. reméljük sokáig velünk lesz
szia az enyém 8 éve egyedül van papagájokkal (2vel)szokott játszadozni meg van óriási pöpde csnálva nekik sokat játszok vele olyan kicsi még alig nõtt igazából remélem jó sokáig élni fog:) <3
Ha egyedül van, azt szokja meg, úgy éldegél, és könnyebb magadhoz szoktatni, kisebb mutatványokra is akár. Bújócskázni szeret, alagutak, ki-bebújókák stb. Neki az a játék, nem a labda. Vagy pl az eledel megszerzése, amiért nyújtózkodni kell, kúszni-mászni érte.
Ez nem attól függ, de mindenképpen jobban érzi magát társaságban. Nekem elõször egy volt majd vetünk még egyet szaporodtak de csak az anyukát , meg a lányát tartottuk meg, de az egyik 4 évesen meghalt a másik pedig tegnap este 5 és fél évesen :'(


Meddig él egy kopasz tengerimalac?

Legjobb válasz: Ameddig meg nem hal.

Ameddig meg nem hal.
szerintem ugyan addig mint a többi
Nem él kevesebbet, de sokkal érzékenyebb a szõrös változatánál. Különleges bánásmódot igényelnek, nagyon tiszta almot, az átlagosnál magasabb környezeti hõmérsékletet, a szokásosnál több táplálékot - mindezt éppen azért, mert nincs bundájuk, érzékenyebbek a hidegre, több kalóriát fogyasztanak el a test hõmérsékletének fenntartására.
5-8 évig. A strapabíró, egészséges állatkák akár 10 évig is elélnek.
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló nagyon humoros vagy...

Meddig él átlagosan egy tengerimalac?

Legjobb válasz: Szia! Átlag 8 év, de 12 sem kizárt. A lényeg hogy sokat futkározhasson szabadon, sok friss zöldséget, gyümölcsöt, és mindig friss vizet kapjon a táp mellé! A huzat és a zajártalom megölheti. (Na meg a rátaposás) Az enyém sajna 5 évig élt csak, rákban hunyt el:(

Szia! Átlag 8 év, de 12 sem kizárt. A lényeg hogy sokat futkározhasson szabadon, sok friss zöldséget, gyümölcsöt, és mindig friss vizet kapjon a táp mellé! A huzat és a zajártalom megölheti. (Na meg a rátaposás) Az enyém sajna 5 évig élt csak, rákban hunyt el:(
Én 6-8 évet tudok, de nem biztos, hogy jól tudom. Mindenesetre sokat segít, ha nincs cica a közelben. Az enyémek közül volt, aki sajnos ilyen véget ért. :-( Mondjuk cica még mindig van, de a ketrec macskabiztos!
8évig biztos él egy tengerimalac.Nagyon aranyos állat én nagyon szerettem csak a csipogása az egy picit zavaró, zacskócsörgést hal és már azt hiszi õ kap.Enyém daganatos volt és ráadásúl úgy vettem, hogy terhes volt.3kismalacom lett pluszba és mikor vettem azt mondták, hogy most született.Erre jó odafigyelni. :D
Ha jól van tartva, 7 vagy annál több évig is élhet, de egyedül magányos kell neki egy társ ha nem akarod hogy szaporodjon akkor azonos nemûeket tarts.
6-8 év :)
Brutál egy macskád lehet hogyha bántotta a tengerimalacot!! Nálunk van három mindegyik terráriumba van és csak rájuk néznek és elmennek. Amugy egy malac ha megéri a négy évet az már jónak számít. De átlagasan tényleg olyan 6-8 év. Sajna figyelni kell hogy nehogy túlnõjön a foguk mert abba bele is halhatnak. Bélcsavarodást kaphatnak.
Nekem azt mondták hogy csak 2 évig élt akkor ezek szerint hülyeségxÐ
Nekem most 7 éves körül van a tengerimalacom és él és virul. Nekem is van macskám, de ha ahhoz odateszem a tengerimalacomat elmegy onnan.
Nekem kopasz malacom volt, 6 év 3 hónap 27 nap. Hozzáteszem, valami baja volt, mert az egyik szeme kiskorától váladékozott, de ettõl õ tök jól elvolt... hol én tisztogattam az arcát, hol a tesója. Ne tápláld egyoldalúan, ha csak répát kap, kinyírod vele. De: gemon.ro -> magyarul is van, ez a nagy malacbiblia!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!