Találatok a következő kifejezésre: Meddig él egy (401 db)

Meddig él egy német juhász, a tiétek meddig élt?

Legjobb válasz: A miénk 14 évig élt.

A miénk 14 évig élt.
Az életkort a tartási körülmények, etetés, is befolyásolja. Átlagban 10-15 év.
Nagypapámnak volt egy német juhász kutyája, az 12 évig élt.
Páromnak 12-13 évesen haltak meg a németjuhászai.
14 év

Meddig él egy labrador?

Van egy 13 éves labrador kutyám, és már körülnéztem hogy kb meddig fog még élni de mindenhol mást írtak.

Legjobb válasz: Szia. Amiket néztél az átlag életkor szóval nem él minden labrador 15 évig. A te kutyád élhet 20 évet is. Igaz az ritka. Szóval pontosan nem lehet megmondani hogy meddig fog élni. Szerintem ha 13 évet élt eddig és jóbörben van akkor még élhet 1-2 évet. Remélem segitettem.

Szia. Amiket néztél az átlag életkor szóval nem él minden labrador 15 évig. A te kutyád élhet 20 évet is. Igaz az ritka. Szóval pontosan nem lehet megmondani hogy meddig fog élni. Szerintem ha 13 évet élt eddig és jóbörben van akkor még élhet 1-2 évet. Remélem segitettem.
Sajnos a fajtatiszta kutyák kevesebb ideig élnek általában mint a keverékek.Az én kutyám keverék volt és 15 évig élt.Állitólag 12 év az átlag életkor.Sajnos a kutyáknál hirtelen jön a leépülés (nálunk is ez történt)Elsõnek a hallása majd a látása romlott meg végül már enni se akart.Reméljük nálatok ez még messze van.
Szomszédunk 14 éves labradorja tavaly végelgyengülésben halt meg, az állatorvos azt mondta, fajtatisztához képest meglepõen sokáig húzta szegény.
Ez nem fajtájától függ.Hanem hogy van-e valamilyen betegsége meg genetikai adottság.Nekem régebben volt egy fajtiszta tacskóm 17 évig bírta.Most van egy idõs fajtiszta pulim aki nemsoká 19.életévét tölti.Szoval ez teljesen változó.Olvastam valahol a neten hogy a rekordok könyvében a világ legöregebb kutyája 29 évig élt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az enyémnek már a hallása abszolút a nullán van, csak akkor figyel fel ha az orra elõtt tapsolok. Egyébként ha leviszem sétálni nem marad le, de itthon éjjel nappal alszik. Remélem még 1-2 évig elél.
Én már olyat is hallottam, hogy a kutya méretétõl függ, hogy meddig él. Az átlag életkor a kistestû kutyáknál (pl. olasz agár, tacskó, pincsi) 14-16 év Közepes testû kutyák (pl. vizsla, dalmata, beagle, skót juhász) 12-14 év Nagytestû kuyták (pl. Golden retriver, labrador, malamut) 9-12 év Órástestû kutyák (pl. kuvasz, bernáthegyi, ír farkas, rottweiler) 7-9 év. De ez szerintem mind relatív. Sok minden függ a gazditól is és a betegségegtõl. Ezt nem lehet kiszámítani, ahogy az embernél sem. Van aki 90-100 évig él és van aki 20 éves koráig. De gondolom minden gazdi, aki igazán szereti a kutyáját/macskáját/bármilyen házi kedvencét mindent meg tesz azért, hogy minél tovább mellette maradjon. Remélem a Te kuytusod is még sok örömet fog neked okozni. De a 13 év is nagyon szép kor. Remélem az én kutyusom is élni fog legalább 13 évig.

Meddig él egy vombat?

Legjobb válasz: Szabadban 10-15 évig, állatkertekben, fogságban volt már 25 éves példány is. http://www.zoobudapest.com/meddig-elnek-vombatok

Szabadban 10-15 évig, állatkertekben, fogságban volt már 25 éves példány is. http://www.zoobudapest.com/meddig-elnek-vombatok


Akinek papagája van: meddig él egy papagáj?

Szeretnénk egy papagájt venni, de nem tudom, meddig él. Viszont ha megszeretjük, és hamar meghal, akkor nagyon sajnálnánk.

Legjobb válasz: Akinek papagája van, az nem tudja, hogy meddig él. Csak az tudja, akinek meghat a papagája, annak viszont nincs.

Szia! Végülis milyet választottál? Nekem volt hullámos papagájom 6 éves koromtól 15 éves koromig, aztán sajnos meghalt. Utána pár hónappal - bár én nem akartam - anyu vett egy másik kis hullámosat. Most vagyok 36 és akárhogy számolom, a kistollas mostanában lesz 20(!!) éves. Ez már matuzsálemi kor. :) Nem volt másképp tartva, másképp etetve, semmi. Genetika, úgy, mint az embernél.
7!esnek mondom, hogy senkit nem érdekel, hogy te kinek hiszel is kinek nem. A kérdezõt meg fõleg nem. Emberek között is van, aki 65éves korig él, és van aki megéli a 100-at is. Ugyanígy lehet ez papagájoknál is, nem azt mondom, hogy 20 évig élnek a hullámosok, de hogy egy sem élhet addig az sem igaz. Én hiszek neki, de ez se érdekel senkit. 8-asnak meg mondom ne törõdj az ilyenekkel, nem kell bizonygatni semmit, aki akarja elhiszi, aki nem az nem...
Naiv? Könyörgöm, 22 éves vagyok, rengeteg fénykép van, ahol 2 éves vagyok, és a madár ott csücsül a vállamon, és rengeteg emlékem fûzõdik ahhoz a madárhoz. 2010-ben pusztult el! A nagymamámat meg nem ötévente láttam, minden hétvégén nála voltam, hiszen 5 km-re lakott tõlünk. De légyszi ne fikázd nagyanyámat, pár hónapja halt meg sok szenvedés után, és k.urvára nem esik jól, hogy egy vadidegen magyaráz róla. Amúgy is, nem ismersz engem, nem tudsz rólam/rólunk semmit, nem értem hogy van merszed ilyeneket írni. Ha nem lenne igaz, le sem írnék ilyet, nem vagyok olyan ember. Úgyhogy szépen kérlek, ne írogass olyat, hogy naivak vagyunk, meg "benéztük", szállj le errõl a témáról, és rólam is. A további válaszaidra meg nem fogok reagálni, ha te abban látod örömöd, hogy kötözködsz másokkal, akkor nyugodtan éld ki magad, nem veszem el az örömöd.
Elsõ vagyok. Az a papagáj 20 éves volt. Nem a mamám állította ezt, én is láttam a madarat az "elejétõl a végéig". Úgyhogy ne okoskodj, itt egy valaki nézett be valamit, és az te vagy. Hullámos papagáj volt, nem nimfa vagy más fajta. De nem fogom itt neked bizonygatni, higgy, amit akarsz!
Akinek papagája van, az nem tudja, hogy meddig él. Csak az tudja, akinek meghat a papagája, annak viszont nincs.
Elsõ válaszolónak irnám, a mamád valamit nagyon benézett, hullámos papagáj nem él 20 évig semmilyen életkörülmény között ez biztos.
Milyen papagájra gondolsz? Hullámos átlag 10-12 évig él. Nimfa 20-25 év körül. Jákó 80-90 évig is élhet, és a két véglet közt fajtánként mások az átlagok. Minden függ a tartási körülményektõl is. Nem kell fényesre nyalni a papagájok seggét, hogy szép életkoruk legyen, elég, ha rendesen eteted, tartod, takarítod és röpteted, illetve van párja. A pár fontos egy papagáj életében, ezt ne feledd, ha venni akarsz.
Te is higgy amit akarsz, nyugodtan lehetsz ilyen naiv, az nem élt 20 évig.
ahogy az elsõ írta, nem mindegy milyen fajta. Az "C kategóriás" madarak (árban) élnek a legrövidebb ideig általában. Ha utánanézel a neten a madarakra vonatkozó élettartam akkor érvényes ha fényesre van nyalva a fenekük, olyan jól tartod õket.
Hát attól függ, milyen papagáj. :) MErt van olyan, amelyik elél akár 80 évig is. Nekem 3 hullámos papagájom van, abból a legidõsebb 7 éves. A mamának volt egy papagája, szintén hullámos, 20 évig élt. Minden csak a tartáson múlik. Ha papagájt szeretnél, akkor elõtte nézz utána, mire van szükségük, és mekkora ketrec a megfelelõ. Ja, és csak párban tartsd õket.
13évig:(
Elég hosszú életû fajta, 15 körülig simán eléldegél.
Most van a 18. életévében. Sajnos nem lát és nem hall, de a szimata óriási. Csak úgy udvarol a tüzelõ kutyáknak (bár meg van operálva). Imádjuk...
14-15 évig ha jól vannak tartva simán elélnek. A miénk 16 évesen pusztult el.
Az én tacsim a 19. évét töltötte volna. Alig döcögött már. Kis csontkolekció volt. de nem volt miért elaltatni.
nekem most lesz 1 éves hát simán elélnek 14 évig biztos de akár többig is

Meddig él egy szúnyog?

Bent ragadt a szobámban egy szúnyog, és nem találom. Minden este ott zümmög a fülembe, és alig tudok aludni. Meddig kell várnom még hogy megdögöljön?

Legjobb válasz: Nem tudom meddig él, de én hamar le szoktam csapni õket. Ami természetesen nem hoz megnyugvást, hiszen jön helyette másik. Érdekes módon mindig csak 1 támad egyszerre, ha azt leütöm, akkor jön a következõ a rangsorban, vagy én nem tudom hogy van ez :D

Nem tudom meddig él, de én hamar le szoktam csapni õket. Ami természetesen nem hoz megnyugvást, hiszen jön helyette másik. Érdekes módon mindig csak 1 támad egyszerre, ha azt leütöm, akkor jön a következõ a rangsorban, vagy én nem tudom hogy van ez :D
"Meddig kell várnom még hogy megdögöljön?" LOOL.:) ) nem egyszerûbb ha megfogod és lecsapod? amúgy nem élnek túl sokáig. És ez miért a "vadállatok" témakörben van?:) )
elsõ vagyok. én sem értem hogy hogy van, velem is ez szokott lenni :) ) ráadásul az a furcsa, hogy mindig a fülemnél repül, nagyon szar érzés úgy "aludni"
Átlag 1-6 hét.A vadállatok:)
Nálunk ha szúnyog van akkor a paplan alá bújok amíg a páromból nem lakmározik. :) az úgyse ébred fel rá, ha meg villanyt kapcsok, hogy lecsapjam akkor nyavajog. (rendszeres véradó úgyhogy nemkár érte XDDD)
A kérdező hozzászólása: mindig felkelek, és elkezdem keresni, de addigra leáll valahol, és hallgat, így nem találom XD
A kérdező hozzászólása: ja, és ha valaki megpróbál mellettük aludni, megérti, hogy miért vadállatba raktam
Addig mi lenem ütöm :D De amúgy nem élhetnek olyan sokáig. Kicsivel több mint egy hónap....
Épp kiakartam írni, de látom már ki van :) Mennyit bírt a te szúnyogod? Nekünk most van egy, de még ez se akar kipurcanni.. (pár hete)

Meddig él egy lakásban tartott brit rövidszőrű?

Akinek van tapasztalata, megmondaná, hogy meddig élhet egy lakásban tartott (legfeljebb az erkélyre megy ki), jól táplált, szépen gondozott, ivartalanított kan brit rövidszőrű cica? Mert a miénk most nyáron volt 9 éves valahogy lustább lett, nyilván, mert öregszik. Ráadásul, ha meghalna, akkor mi a teendő? Nyilván nem dobnám ki a kukába, eltemetni a panelrengetegben nincs lehetőségem. Ilyenkor mit kell csinálni? Köszi előre is a válaszokat.

Legjobb válasz: Egy lakásban tartott, megfelelõen táplált cica 15-16 évig is élhet, de egyre gyakoribb, hogy akár 20 évig is elélnek. Úgyhogy a te cicádnak valószínûleg van még jó pár szép éve. Ha elpusztul egy állat, el lehet vinni egy állatorvoshoz, aki utána gondoskodik az elszállításáról. Nekem ez a megoldás nem igazán szimpatikus, mert tudom, mi történik ezután az állatokkal, de ezt nem szívesen részletezném. Ha van esetleg rokona, ismerõse az embernek, akinek van kertje, ott is el lehet temetni. Ma már van lehetõség a kisállatok hamvasztására is, igaz még nem túl sok helyen, de egyre jobban kezd elterjedni.

Egy lakásban tartott, megfelelõen táplált cica 15-16 évig is élhet, de egyre gyakoribb, hogy akár 20 évig is elélnek. Úgyhogy a te cicádnak valószínûleg van még jó pár szép éve. Ha elpusztul egy állat, el lehet vinni egy állatorvoshoz, aki utána gondoskodik az elszállításáról. Nekem ez a megoldás nem igazán szimpatikus, mert tudom, mi történik ezután az állatokkal, de ezt nem szívesen részletezném. Ha van esetleg rokona, ismerõse az embernek, akinek van kertje, ott is el lehet temetni. Ma már van lehetõség a kisállatok hamvasztására is, igaz még nem túl sok helyen, de egyre jobban kezd elterjedni.
9 éves, a veséjére vigyázni kell, ha senior tápot kap sokáig elél még :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, nagyon rendes vagy.

Meddig él egy hullámos papagáj, és meddig képes szaporodni?

Legjobb válasz: 10+ évig. És ha jól tudom, 6-7 éves korukban leállnak már. Természetesen a tenyésztésre tartott példányok jóval hamarabb elpusztulnak.

10+ évig. És ha jól tudom, 6-7 éves korukban leállnak már. Természetesen a tenyésztésre tartott példányok jóval hamarabb elpusztulnak.

Meddig él egy macska?

Van egy 5 éves nem ivartalanitott kandurom kinti-benti

Legjobb válasz: Hát én nagy reményekkel 20 boldog, egészséges évet saccolok a cicáimnak. :) Az 5 éves cica nem idõs. Volt egy szintén kinti-benti ivartalanított kandúr macsom, akit sajnos el kellett altatni, mert olyan betegsége volt, hogy folyamatosan romlott az állapota, de nem tudták a dokik sem mi az (a lábát kezdte nyalogatni egy helyen, aztán injekciózták, lebénult, utána meg gyorsan romlott az állapota). Szóval elméletileg neki semmi baja nem volt, látott, hallott, szép bundája volt, jó súlyban volt és szerintem boldog is volt, nem látszott rajta a kora 14 év, de sajna az a valami véget vetett a cimicke életének. :( Nagyon megnõtt a cicák átlag életkora, mivel ivartalanított is így nagy eséllyel hosszú életû lesz.

Hát én nagy reményekkel 20 boldog, egészséges évet saccolok a cicáimnak. :) Az 5 éves cica nem idõs. Volt egy szintén kinti-benti ivartalanított kandúr macsom, akit sajnos el kellett altatni, mert olyan betegsége volt, hogy folyamatosan romlott az állapota, de nem tudták a dokik sem mi az (a lábát kezdte nyalogatni egy helyen, aztán injekciózták, lebénult, utána meg gyorsan romlott az állapota). Szóval elméletileg neki semmi baja nem volt, látott, hallott, szép bundája volt, jó súlyban volt és szerintem boldog is volt, nem látszott rajta a kora 14 év, de sajna az a valami véget vetett a cimicke életének. :( Nagyon megnõtt a cicák átlag életkora, mivel ivartalanított is így nagy eséllyel hosszú életû lesz.
10 évig egy kinti macska is elél, legalábbis a nõstények. Benti macsekok simán megélnek 15-20 éves kort is. Nem ivartalanított kinti-benti kandúr általában nem valami hosszúéletû, mert elcsavarog, kinyírja egy másik kandúr, elüti az autó, stb. Ha szeretnéd, hogy tovább éljen, ivartalaníttasd!!!
14-18 évig, de ez a fajtájátol is függ, A világ legtovább élt macskája 37 éves korában halt meg.
enyém az 24 évig élt csak lakásban volt!
A benti cicák általában tovább élnek, mint a kintiek. Én 15 évet mondanék átlagnak, de az ismerõseim között a legtöbb cica még ennél is tovább élt. A 12 meg minden, csak nem matuzsálemi kor egy macskánál..
Tudomásom szerint 8 és 12 év között. Az 12 éves már matuzsálem, olyan mint egy ember 90 körül.
Van egy 13 éves perzsa cicám, egyáltalán nem öreges. Szerintem 18 éig simán élni fog, szerencsére:-)
14 éves nõstény cica. Szobacicának született, ennek ellenére egész életében kint lakott. Soha nem kapott oltást! Soha nem volt beteg, nem látta soha állatorvos. A társas kapcsolatokért él. Van társa és kiegyensúlyozott, már nem olyan szép a bundája mint régen, de testalkata normális. Remélem még jó pár évig így is marad.

Meddig él egy hucul?

Van egy hucul póni, 28 éves. elég jó kondiban van, tavaly még versenyeztünk is vele,díjlovaglásban mikor még iskolaló volt... Nagyon szeretem, és rengeteget töröm a fejem hogy vajon mennyi ideje van még hátra... Néztem könyvekben neten, meg mindenhol, de semmilyen egyértelmű választ nem kaptam még... Valaki tudna segíteni?

Legjobb válasz: A hucul kisló, a kislovak pedig általában tovább élnek, mint a nagyobb társaik, melyek 30-35 évet élnek általában, így neki jó esélye lehet a 35-40 körülire is, bár már nyugdíjas korban van, azért legelõn még lehet vele játszani, és remek társ lehet legelõre egy másik ló számára is. :) Azt tudnod kell, hogy rengeteg dologtól függ azért ez, kezdve attól, hogy volt tartva csikókorától, milyen edzései voltak, mit evett, stb-stb.

A hucul kisló, a kislovak pedig általában tovább élnek, mint a nagyobb társaik, melyek 30-35 évet élnek általában, így neki jó esélye lehet a 35-40 körülire is, bár már nyugdíjas korban van, azért legelõn még lehet vele játszani, és remek társ lehet legelõre egy másik ló számára is. :) Azt tudnod kell, hogy rengeteg dologtól függ azért ez, kezdve attól, hogy volt tartva csikókorától, milyen edzései voltak, mit evett, stb-stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, ha valaki tud még valami fontosat a huculról szívesen várom ide a válaszát!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!