Találatok a következő kifejezésre: Meddig áll a (307 db)

Meddig áll a fasírt?

A párom külföldön dolgozik,munkatársai mennek vissza szabiról és szeretnék csomagot küldeni neki.Ha holnap kisütöm,(mert hétf? hajnalban indulnak és este adom oda(persze éjszaka h?t?ben lenne)kibírná az utat hétf? estig?

Legjobb válasz: Meddig áll el a fasírt?Bocsi így akartam!

A kérdező hozzászólása: Meddig áll el a fasírt?Bocsi így akartam!
Persze simán eláll=) A fasírtot mi még 3.4. napon is megesszük, ha marad=)
Süssed ki, és fagyaszd le. Akkor biztosan eláll 3-4 napig.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor küldök egy kis hazait!
amíg le nem ül! xD bocsi, de ezt muszáj volt...am egy pár napig biztos, sõt talán egy hétig is! :)

Meddig állnak a régi panellakások, házak?

Mikor fogják eldózerolni õket, meddig bírják?

Legjobb válasz: Állítólag karbantartással 150 évig tuti.

Állítólag karbantartással 150 évig tuti.
Arra én nem vennék mérget... A 70-es években a nagy panel-építési hullám idején úgy szólt a propaganda, hogy AKÁR 100 évig is állHATNAK majd ezek az épületek. Aztán majd idõvel kiderül, mennyit rág a betonon és a vason az idõ vasfoga. Az, hogy idõközben az összes vezeték (villany, víz...) elavul, és cserére szorul, magától értetõdik.
A múltkor volt egy épp ezzel a témával foglalkozó tudományos mûsor a tv-ben, és azt mondták benne, hogy hihetetlenül sokáig épek maradnak a falak. Jóval többet mondtak, mint 100 év, de már pontosan nem emlékszem, mennyit.
A kérdező hozzászólása: A magyar panelekrõl szólt? Melyik adó, nem emlékszel?
Nem a hmagyar, hanem általában a panelekrõl. Nem emlékszem, Spektrum vagy digiworld.
Az attól függ, hogy mikor építették. A hetvenes évek elõtt épült panelek elég masszívak. A hetvenes években beindultak, hogy minél gyorsabban és több lakást tudjanak elkészíteni és sok mindent ki is spóroltak az akkor épült panelekbõl. Majd a 80-as években rájöttek, hogy ez gyors romlást is eredményez az épületekben. Ezért a 80-as években már megint jobb minõségû épületeket kezdtek el gyártani. De hiába, akkor már a panel iránti negatív tapasztalat miatt már nem volt kereslet a panelekre. Nagyon leértékelõdtek. Lebontani egyenlõre nem fogják, mert nem tudják megoldani az ott élõk elhelyezését. Talán amikor gazdaságilag erõsebb helyzetben lesz az ország, akkor majd belekezdenek a bontásba, de valószínû, hogy a 70-es években épült panelekkel kezdik.

Franciasaláta meddig áll a hűtőben?

ma szeretném elkészíteni, jó lesz még szombat. vasárnap? Nem rakok bele tojást, csak bolti majonézt aminek a szav ideje még több hónap:S

Legjobb válasz: Szombat, vasárnapig még talán jó lesz ha lefeded valamivel a hûtõben de tovább nem rakd el, mert megromlik. Apám szakács és õ mondja mindig, hogy gombás és majonézes kajákkal nagyon vigyázni kell.

Szombat, vasárnapig még talán jó lesz ha lefeded valamivel a hûtõben de tovább nem rakd el, mert megromlik. Apám szakács és õ mondja mindig, hogy gombás és majonézes kajákkal nagyon vigyázni kell.
Szombat még oké.DE amugy attol h majonéz eláll sokáig van benne más romlando is, pl: a tejföl:) (szintén szakács:)
Én 24-én pénteken csináltam franciasalátát. Vasárnap még ettünk belõle, nem volt semmi baja. Mivel jó nagy adagot csináltam, ezért még hétfõn is volt belõle egy kicsi. Én már nem mertem enni belõle, mert terhes vagyok, de a férjem evett belõle és azt mondta jó volt még. Mondjuk a mi hûtõnk nagyon hût és lefedve, lezárva tettem be. Ha ma megcsinálod, az simán jó még szombaton, vasárnap már csak vigyázva egyetek belõle.


Ha hûtõben tárolod akkor elég sokáig eláll.
Simán megihatod, fõleg, ha hidegen volt! Egyébként kóstold meg! Érezni, ha rossz...
Korlátlan ideig.
Elállni eláll, de érdemes felbontani mert palackban már nem fejlõdik tovább (nem úgy mint a bor, pálinka stb...)csak hanyatlik, fõleg ha rosszul tárolják.

Az egynap alatt (osszeontott) lefejt anyatej hutoben meddig all el? Ezutan lehagyasztom. Igy a fagyasztoban meddig all el a tej?

Legjobb válasz: Én úgy olvastam hogy 48 órát lehet hûtõben tárolni. Bár én 24 óránál tovább sosem tartottam. Fagyasztva pedig 6 hónapig.

Én úgy olvastam hogy 48 órát lehet hûtõben tárolni. Bár én 24 óránál tovább sosem tartottam. Fagyasztva pedig 6 hónapig.
én is úgy tudom, hogy 48 óra.és így is csinálom.fagyóban 6 hónap

A sajttorta meddig áll el/ meddig jó?

Rendeltünk kaját a Wasabiból, és küldtek hozzá ajándékba egy szelet sajttortát, ilyen gyümölcsöset (azt hiszem meggy), ugye holnap még megehetem? :)

Legjobb válasz: Ma simán megeheted, semmi baja nincs.

Ma simán megeheted, semmi baja nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)
szerintem eláll 2 napig is.

A ricinusolaj meddig áll el, meddig jó?

Van egy kb 1,5 éves üvegem használhatom vagy dobjam ki?Ja a szempillámra kenem és a szemöldökömre, nem hashajtónak használom.

Legjobb válasz: Könnyed rá azt majd elválik.

Könnyed rá azt majd elválik.
hát amit most vettem a gyógyszertárban arra az van ráírva hogy 6 hónapig jó. de a hajadra sztem kenheted nyugodtan

Ha ma megsütöttem a sütőtököt hűtőben meddig áll el? Meddig adhatok belőle? Ha lefagyasztom akkor hogy engedjem ki és hogy adjam oda?

Legjobb válasz: Ha igazán finom két napig biztosan eláll. Harmadnap ha már nem kivánjátok de maradt még leveles tésztába kanalazz kis halmokat belõle borsozd meg és boritsd be egy másik tésztalappal vágd körbe derejevágóval formázz rombuszokat v. kockákat és fagyaszd le késõbb kifõzve sajttal megszórva egy vacsi.

Ha igazán finom két napig biztosan eláll. Harmadnap ha már nem kivánjátok de maradt még leveles tésztába kanalazz kis halmokat belõle borsozd meg és boritsd be egy másik tésztalappal vágd körbe derejevágóval formázz rombuszokat v. kockákat és fagyaszd le késõbb kifõzve sajttal megszórva egy vacsi.
Bocs hogy elkanyarodtam. Két napig nyugodtan adhatod. Lefagyasztás: kis poharakba v. tálkába kanalazd adagonként hütõben engedd ki v. a pulton. Ugyanúgy esetleg ha már eszik húst akkor keverj bele húst v. sajtot kicsit javit az izén.
Nagyon sokáig nem áll el, mert sajnos tapasztalatból mondom, hogy megpenészedik a hûtõben is. Szerintem érdemesebb fagyasztani.
Én úgy szoktam csinálni, hogy megsütöm, majd 1-2 napi adagot beteszek a hûtõbe, a többit leturmixolom és poharakba (aventbe szoktam) lefagyasztom kisebb-nagyon adagokba. Mikor kell, kiveszem, meleg vízbe állítom, majd fõzök hozzá krupmlit, csirkemellet és még félig fagyottan beleteszem a lábosba, ott ki is olvad, át is melegszik, majd leturmixolom a krumpli-hússal és kész. Vagy elõzõ este veszem ki a fagyasztóból.
hát 2 napig szerintem eláll, ha sokat csinálsz inkább egy részét fagyaszd le, ugyanúgy kell kiolvasztani mint mást- kiveszed a ládából és megvárod mig kiolvad:)

Meddig áll el a Baileys? Meddig tárolható?

ha pl szeretnék karácsonyra baileyst készíteni ajándék gyanánt

Legjobb válasz: Szerintem hutoben par hetig mindenkepp. De mivel tejszin van benne, vigyaznek vele. Miert nem veszel Bailey's-t boltban valami szep diszcsomagolasban? Az elall honapokig - vagy tovabb - ha nem bontjak fel.

Szerintem hutoben par hetig mindenkepp. De mivel tejszin van benne, vigyaznek vele. Miert nem veszel Bailey's-t boltban valami szep diszcsomagolasban? Az elall honapokig - vagy tovabb - ha nem bontjak fel.
Ez nem tárolható, azonnal meg kell inni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!