Találatok a következő kifejezésre: Meddig / hónapos (398 db)

Meddig "hetes", meddig "hónapos" a baba és mikortól lesz csak simán "éves-fél éves"?

Legjobb válasz: Hát ez embere válogatja, ki, hogy mondja. pl. én: 9 és fél hónapos, de mondhatnám épp 49 hetesnek is... :-)

Hát ez embere válogatja, ki, hogy mondja. pl. én: 9 és fél hónapos, de mondhatnám épp 49 hetesnek is... :-)
12 hetesig hetes, utána hónapos, másfél-2 évestõl éves :)
Nálam valahogy 20 hetes korig "hetesnek" mondtam, utána hónaposnak, és két éves korától már éves :) ))
Nálam 12 hetes koráig volt hetes, azóta hónapos. (most 16 hónapos)
12 hetesig volt hetes, egyszer mondtam még, hogy 15 hetes, aztán láttam a barátnõm arcán, hogy számol, úgyhogy hagytam. 18 hónapnál másfél évet mondtam, de pl 20 hónapos is volt, és nem azt mondtam, hogy 1, 5 éves múlt. Most 2 éves 2 hónapos, simán csak éves, vagy nemrég múlt 2 éves...
nálam 8 hétig volt hetes, azóta hónapos. De múltkor anyuka a rendelõben mondta, h 29 hetes a babája, én meg számolhattam..:)

Miért sír állandóan 7 hónaposom és meddig tart?

kb 2 hete nem jó neki senki csak én, ha nem az én kezemben van lilára üvölti a fejét, és ahogy átveszem, egyből elhallgat és vigyorog. még wc-re se tudok úgy elmenni, hogy ne üvöltsön. éjjel 5-6x felkel sírva, pedig eddig átaludta az éjszakát. meddig tart ez? már nagyon nehezen bírom...

Legjobb válasz: Nálunk a 9 hónapos Kisfiam csinálja ezt, igaz nem ennyire, mint a te babád, de azért változott. Eddig jól elvolt nélkülem, most viszont mindent én csinálhatok csak. Szerintem részben okozza a szeparációs szorongás, ami nem tudom, hogy 7 hónaposan már van-e, de ahogy viselkedik ráillik, ill. a fogzás okozta nyûgösség, ha nehezen viseli, és most már elég okos, hogy különbséget tud tenni az õt körülvevõ személyek között, és most egy kicsit anyásabb. Hogy meddig tart azt nem tudom, én is várom a végét, mi kb 20-szor kelünk éjjel.

Nálunk a 9 hónapos Kisfiam csinálja ezt, igaz nem ennyire, mint a te babád, de azért változott. Eddig jól elvolt nélkülem, most viszont mindent én csinálhatok csak. Szerintem részben okozza a szeparációs szorongás, ami nem tudom, hogy 7 hónaposan már van-e, de ahogy viselkedik ráillik, ill. a fogzás okozta nyûgösség, ha nehezen viseli, és most már elég okos, hogy különbséget tud tenni az õt körülvevõ személyek között, és most egy kicsit anyásabb. Hogy meddig tart azt nem tudom, én is várom a végét, mi kb 20-szor kelünk éjjel.
A kérdező hozzászólása: akkor nektek se túl jó :(
szerintem szeparációs szorongás, nem fog, és igen 6-7 hónaposan kezdõdik általában. kitartást nektek!
az én fiam is ezt csinálja. jövõ héten lesz 7hónapos. nálunk szerencsére ez nem egyfolytában van, hogy csak én kellek és éjjel is ritkán kel fel. de a kezemben alszik el reggeli után és amíg én reggelizek meg wczek addig örjöng. most vettem neki egy hintát, remélem ez megoldja a problémát. még nem szereltük fel
Az én kisfiam kb. 2 hete kezdte, akkor volt 7 hónapos. Hétvégén anyukáméknál volt, szombat 10 körül vittük, úgy volt, hogy ottalszik, de este fél 7-kor hívott anyu, hogy egy órája csak sír, értementünk, meglátott, átvettem, mintha elvágták volna, semmi baja nem volt. Mozijegyünk volt este 6-ra, még jó hogy nem mentünk el. :-) Délután 4 után már csak én kellek neki, se apa, se senki... Egyébként nagyon cuki, csak hát már nem merek nélküle sehova elmenni. Egyértelmûen szeparációs szorongás.

Jane matrix babakocsinak meddig használtátok a matrixát babakocsin, és meddig kocsiülésként? A baba hány hónapos/kilós koráig?

Legjobb válasz: Mi kb 3 hónapos koráig használtuk mint babakocsi, utánna már nem , mert szinte beleszorult a kisfiam. Akkor volt kb olyan 6kg30. Most 6 hónapos és babyhordozóként használjuk még, de nem az autóban, hanem a lakásban, mert vastagabb ruhában nem lenne kényelmes neki. Most 8kg40.

Mi kb 3 hónapos koráig használtuk mint babakocsi, utánna már nem , mert szinte beleszorult a kisfiam. Akkor volt kb olyan 6kg30. Most 6 hónapos és babyhordozóként használjuk még, de nem az autóban, hanem a lakásban, mert vastagabb ruhában nem lenne kényelmes neki. Most 8kg40.
3 hónaposan a kisfiam beöltöztetve (tavaly decemberben) alig fért el benne, már nagyon vártam, hogy használni tudjuk a sport részét. AZt hiszem, 6 hónapos koráig kínlódtunk a hordozó részével, aztán jött a sportrész, ami viszont tök jó tágas!!
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert most cseréltük le és én nagyon sajnálom, de a lányom már felült benne, nem szerette, hogy nem lát ki. Õ most 7 hónapos, 8, 5 kg. Autósülésként meddig jó?
Kislányom 6 hós koráig használtuk babakocsiként, ez pont nyáron volt, egy szál bodyba elfért benne, kb. 7 kilós volt. Még autós ülésként használjuk, bár overállban kicsit szûkös. Most 10 hós, 9200gr. Kb. egy éves koráig tervezem használni.
Második vagyok: 9 hónapos koráig használtuk autósülésként a hordozóját.


8 hónapos kisfiam iszonyatosan fél az idegenektől. Főleg ha megszólítják, vagy a képébe vigyorognak. Másnál ilyen tapasztalat? Meddig tart ez?

...ha valaki hozzászól, annyit mondanak neki hogy Sziaaaa Balázs,megsimogatják,egyszerűen elkezd nagyon sírni,kapaszkodik a pulcsimba,alig tudom megvigasztalni.Hiába mondom az ismerősöknek,akikkel találkozunk hogy hagyják egy darabig,ne is szóljanak hozzá,majd ő nyitni fog feléjük,nem hajlandóak megérteni,szerintük elrontottam az egész gyereket,mert az nem normális hogy ilyen idősen fél az idegenektől.Ha valamelyik barátnőm meglátogat,leül úgy hogy hozzá se szól,a kisfiam nézi kb 5-10 percig,majd magától odamászik,és játszani kezd vele.de aki "jópofán" lerohanja,attól rázza a hideg.

Legjobb válasz: Szia!Nekünk is volt ilyen félõs,bújós korszakunk.Szerintem ez minden gyereknél változó hogy meddig tart.Olyan 10 hónaposan jött ki ez nála,most 2,5 éves és nagyon közvetlen mindenkivel.Majd kinövi ezt is,ne aggódj.Ilyen periódusai is vannak a gyerekeknek.

Szia!Nekünk is volt ilyen félõs, bújós korszakunk.Szerintem ez minden gyereknél változó hogy meddig tart.Olyan 10 hónaposan jött ki ez nála, most 2, 5 éves és nagyon közvetlen mindenkivel.Majd kinövi ezt is, ne aggódj.Ilyen periódusai is vannak a gyerekeknek.
ismerõs a szitu. akit ritkán lát a gyerek, azzal ismerkednie kell, újra és újra. néha viszem magammal a piacra, és ott az öreg nénik 'unytyulumuntyulu, de árányos' és mászik a gyerek képébe, persze, hogy sírva fakad a kicsi. már tigrisként védem a babámat, és rájuk szólók jó hangosan, hogy ne bántsa, ne akarja fogdosni! csak az értelmesebbje fogja fel, hogy nem szabad lerohanni a gyereket... remélem 1-2 hónapig tart csak ez az idõszak, bár ez is gyerekfüggõ.
Szegény baba, abszolút meg tudom érteni, hogy nem tetszik neki, ha vadidegenek az arcába másznak, még egy felnõtt sem szereti. Nem tudom, hogy miért nem lehet ezt megérteni, szó sincs elrontásról. Nekünk a nagypapára is szokott sírni, pedig már mindjárt 16 hónapos. Mondjuk az idegenekre az utcán már nem, inkább akkor, ha beözönlenek a vendégek a lakásba. Persze mindenki rá is kurjongat, persze, hogy nem tetszik neki. Szerintem ez teljesen normális. Ezt a felnõtteknek kéne megérteni, hogy hagyják picit békén, õ úgyis kíváncsi lesz egy idõ után.
Pont 8 hónaposan van ez az idegenektõl való félelem.Normális fejlõdésre utal, a babában tudatosul, hogy anya más személy, nem õ.Hamar elmúlik.Viszont egy felnõtt embernek kéne annyi megértés, hogy pont ebben a korban ne támadja le a gyereket.
ó én megkaptam, hogy nem jól nevelem a fiam, mert sírt mikor meglátogattak minket a rokonok.Többet kéne emberek közé vinnem :) Azt tudni kell, hogy volt nálunk egy kisfiú, aki elunta magát, aztán üvötözve rohangált.Még én is megijedtem, mikor elõször rázendített a gyerek :) Érdekes azoktól nem fél, akik megvárják, hogy õ kezdeményezzen.

Sapka. De meddig? Meddig kell óvni a babák fülét kiemelkedően? Az én kisfiam 11 hónapos. Ma kint voltunk, kutya meleg volt, ezt nyilván mindenki tudja, de fújt a szél. És én nem tudom, hogy ilyenkor kell rá sapka, vagy sem?

Árnyékban voltunk, tehát a nap ellen nem kellet volna, de a szél? A meleg szél is szél, de az is árthat?

Legjobb válasz: Kisfiam 5 hónapos, és nem adok rá sapit. Csak kalapot, a nap ellen.

Kisfiam 5 hónapos, és nem adok rá sapit. Csak kalapot, a nap ellen.
Szerintem nem kell sapi. Szegény babámnak így is folyt a fején a víz! A dokinkkal pont ma futottunk össze séta közben és mondta, hogy nehogy ráadjak sapit, a mózesbe egyébként sem fúj be!
15 hos babamra is szoktam vekony sapit adni, ha fuj a szel, akkor a fulet is vedem, ha csak napos ido van, akkor azert. Ezek direkt vekony nyari sapik, erre vannak. En ugy tudom, hogy kell vedeni a fulet. Nalunk Pesten, igaz, nagyon meleg volt, de arnyekban nagy szelben jol joot a sapi.
Lehet ilyen hipervékony füles sapit, kalapot venni, de rajtunk ma olyan sapi volt, aminek "karimája van", vékony kis babakalap, és az szerintem eléggé védte a fülét is.
Szerintem ha fúj a szél, védeni kell a fülét. Ha nem, csak meleg van, akkor a fejét kell védeni a napszúrástóé. Ergo vékony kis sapi mindig kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat:-)
Csak kalap volt ma a lányomon.Nem kell a fülét védeni, hiszen meleg szél fúj.
kislányom 2.5 hónapos, és ma meg tegnap is már sapi nélkül volt a játszón. Õ az árnyékban volt mózesben, de nem nagyon ment rá a szél, mert úgy állítottom le a babakocsit. Szerintem belesült volna a feje...naaagyon meleg volt...
A kérdező hozzászólása: Akkor Te nem véded külön a fülét?
A kérdező hozzászólása: Igen, mózesbe nem fúj be, de az enyám már nincs mózesben. sõt..tavaly amikor mózesben volt én sem adtam rá sapkát, õrültség lett volna. De most már õ nincs védett helyen, "jön megy", triciklin ül, babakocsiban ül, ugyanúgy éri a szél mint pl engem. Ezért kérdeztem a sapkát. Vannak azok a kis vékony sakák, olyan volt ma rajta, de mindenáron le akarta szedni, folyt a víz róla még abban is. Én meg nem adtam rá vissza mitán letépte magáról.

Meddig kell még kamillába fürdetni a 3 hónapos babámat éa meddig nem használhatok sampont és tusfürdőt?

Legjobb válasz: Én mindig vízben fürdettem a babámat, nem kamillában, és kb 6 hónapos koráig gyógyszertári fürdetõvel kentem be fürdéskor. Sampont pedig a Bébé koszmó ellenit használtam már a legelejétõl kezdve(nagy hajjal született), azt is kb fél éves koráig, akkor fogyott ki, azóta Gabi termékeket használok fürdéshez is, hajmosáshoz is.

Én mindig vízben fürdettem a babámat, nem kamillában, és kb 6 hónapos koráig gyógyszertári fürdetõvel kentem be fürdéskor. Sampont pedig a Bébé koszmó ellenit használtam már a legelejétõl kezdve(nagy hajjal született), azt is kb fél éves koráig, akkor fogyott ki, azóta Gabi termékeket használok fürdéshez is, hajmosáshoz is.
Eddig miért kellett kamillában fürdetni? Ha ennek oka volt, akkor kérdezz rá a dokinál, meddig kell még így fürdetni. Én soha nem fürdettem kamillában. A patikai fürdetõt használtam az elsõ fél évben, utána pedig vettünk Neogranormonos sampont és fürdetõt neki. De van, aki még sokáig patikai fürdetõt használ, és van olyan is aki már korábban fürdeti valamilyen más márkával (pl. Gabi).
kamillában????? kimondott ilyet neked?? szerintem ennél rosszabbat egy börrel nem tehetnél. a kamillának extra szárító hatása van csak tedd bele naponta 5 percre a kezedet szétszárad pár napalatt. gondolom egy kiló krémet kenysz a börére naponta. nekünk a korházban másról sem beszéltek csak hogy ki ne szárítsuk a baba börét, mert a féléves gyerekeke között a legnagyobb baj a száraz bör és az ami azután jön, ekcéma akár gombásodás stb... ezért azt mondták ha lehet heti 1x fürdessük (én 2 naponta azért fürdettem)és minél kevesebb kozmetikumot használjunk, ha kell kicsi testápoló, de hadjuk természetesnek a börét. hú kamilla nagyon durva.
Az hagyján, hogy szárít, de még allergizálhat is! Sokan azt gondolják, hogy a legtutibb gyógynövény mindenre és senki nem allergiás rá. Pedig igazából elég sokan nem is bírják. Jesszus, még nem hallottam ilyenrõl, hogy vki ezt tanácsolná a másiknak! Te kitõl hallottad? Ahogy írták, nyugodtan használj gyógyszertári fürdetõt, neogranormon tusfürdõt, stb... Kozmetikus anyuka
Nem fürdettem kamillában. Egyrészt eszembe sem jutott volna, másrészt jómagam allergiás vagyok a kamillára. Babának ebben fürdettek, majdnem megfulladtam, kialakult az allergia. Ha valaki kamillás kézkrémmel keni be magát a közelemben, már annyitól beindul az allergiás roham. Persze, ha védõnõ tanácsára tetted, így érthetõ, de szerintem térjetek át a fürdetõre!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, látom jókora darázsfészekbe nyúltam. Erdélybõl írok, vagyis kérdezek és itt a védõnõk a kamillásvízbe való fürdetést ajánlották, a doki tudtával 6 hónapig. Most 3 hónapnál járunk, mivel már nagyon unom az esti vizforralást és kamillateázást ezért kérdeztem, és nagyon örülnék egy pici illatnak is az antiallergén öblítõ illata helyett, ezért kérdeztem a sampont és a tusfürdõt. Köszönök minden hozzászólást! Szép estét!
Én azt gondolom, hogy hacsak nincs valamilyen konkrét oka, hogy rendszeresen kamillás vízben fürdessük a babát, akkor nem is kell abban fürdetni. Mert tényleg száríthat és allergizálhat is, mégha minimális mennyiséget is teszel bele. Ha a baba érzékeny rá (és ezt elõre nem lehet tudni), akkor a kevés is pont elég lehet. Kérdezõ, kérdezd meg errõl az orvosodat, mert ha okod volt rá, hogy kamilláztasd, akkor õ tudni fogja, hogy meddig javasolt még. De ha "csak úgy" tetted ezt eddig, akkor akár most is abbahagyhatod, mert nem szükséges. Ha bolti terméket nem akarsz, használj még pár hónapig gyógyszertári fürdetõt, a dokid írja fel.
A kamillába fürdetõ vagyok:-) Csak azért, mert sokan ezt nem ismerik még nem kell lehurrogni, szerintem ez a "legfinomabb" egy babának, de nem úgy kell elképzelni, hogy tömény kamillába áztatom a gyereket:-) Azért az is túlzás, ahogy 1-2ember válaszolt, mintha savba tennénk a gyereket. Egyszer próbáljátok ki a kamillás vizet nagyon jó, néha ha még most is készítek a gyereknek.
Nem kell így bántani a akérdezõt, ha megkérdezitek édesanyátokat, lehet titeket is kamillás vízben fürösztöttek. Régen szerintem ez volt a szokás, valaki még most is így tesz. Én kezdettõl sima vízben és gyógyszertáti fürdetõvel fürösztöttem és 3 hónaposan tértem át a Gabi termékekre.
Én se fürdettem soha kamillában, nem is hallottam még ilyet. Mindig víz + gyógyszertári fürdetõ, késõbb amikor már nagyobb akkor valami babakozmetikum.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt ki mondta neked. És nem tök száraz a babád bõre????
én sem értem, a kamilla épp szárítja a bõrt. újszülött korától kezdve vízben és gyógyszertári fürdetõvel fürdik, 2 hós kora óta babe samponnal mossuk a haját.
Én sem fürdettem kamillában. Sima víz gyógyszertári fürdetõvel. A haját is ezzel mostam. Kb. 3 hónapos korában fogyott el, azóta gabit használok.
Miért kell kamillában fürdetni!Vigyázat vele mert az szárít és ilyenkor még a babák bõre nagyon vékony! gyógyszertári fürdetõ a legjobb ebben a korban! Kérdezz rá a dokinál, védõnõnél miért és meddig kell kamillában fürdetni!
Én is kamillába fürdettem de csak 2 hónapig:-)Utána már sima víz és gyógyszertári fürdetõ:-)Te is beleteszed a kamillás vízbe a fürdetõt?
21.34-es vagyok. Újszülött korától gyógyszertári fürdetõt, és babasampont használtunk.

33 hónapos lesz a kisfiam a jövőhéten. Mondatokban kb.1-2 hónapja beszél, de most elkezdett dadogni, ismétli a szavak elejét. Meddig tart ez az állapot?

Attól félek, hogy ez így marad, mert én is dadogok, ha ideges vagyok vagy hasonlók. De ha figyelek, és lassan beszélek, akkor nincs gondom vele. Olvastam, hogy a dadogó n?knek gyakrabban lesz a gyermekük is az. Én már kicsi korom óta az vagyok, hordtak logopédushoz is, de megmaradt. Valószín?, idegrendszeri probléma. Igazából ez miatt nem szenvedtem hátrányt semmiben, ugyan úgy bántak velem. De azért okozott már 1-2 kellemetlen percet a dolog.

Legjobb válasz: Meddig számolod még hónapokban az életkorát? Egyébként én 445 hónapos vagyok. :D

Meddig számolod még hónapokban az életkorát? Egyébként én 445 hónapos vagyok. :D
Megõrülök ettõl a 33 hónapozástól.....
A kérdező hozzászólása: ja, és dadog a legidõsebb bátyám is, de õ szinte mindég. A középsõ bátyámnak nincs ilyen problémája.
Szerintem vidd el egy szakemberhez, minél elõbb fedezik fel a bajt, HA van baj egyáltalán, annál sikeresebben tudják kezelni. Nincs veszíteni valód, legfeljebb megnyugtatnak, hogy majd x hónap alatt kinövi, és még hasznos tippeket is adhat. Én elvinném a helyedben. Fõleg azért is, mivel azt írod több hasonló panasz fordult elõ a családodban.
Ezt olvasd el: http://www.beszed.hu/szemle/elettani_dadogas Valószínû ez van a fiadnál is most, de fontos, hogy ne tudatosítsd benne, ne hívd fel rá a figyelmét. Ha tartósnak bizonyulna (fél-egy évig is eltartana) felkereshetsz logopédust, de egyenlõre ez még nem szükséges.
Az elõzõ hasznos tanácsokhoz (kivéve a feleslegesen "megõrülõs" választ) hozzáteszem, hogy az esetek egy jelentõs részében lelki probléma, komolyabb esetben esetleg trauma áll a dadogás mögött. Tudom, drága a kineziológus (bár remek munkát végez a tudat alá fojtott lelki bajok feloldásában), de "házilagos" megoldás lehet, ha kellõen ráérzel a gyermek lelkivilágára és segítesz kijátszania önmagából, ami nyomasztja, akár szerepjátékkal, valamint érdemes nézned, mit és hogyan rajzol (javaslok tanulni gyermekrajzelemzést, bár fõleg érzék kell ehhez, ami mindenkiben meg van, ha van motivációja, azaz ha szeretné megérteni a gyermeket). Valamint beszélgess vele sokat, és próbálj ráérezni az érzékeny pontokra benne, és ennek megfelelõ játékot javaslok indítani vele, hogy kifejezhesse önmagából, hátha rátapintottál valami fájdalmasra - muszáj feloldani, még ha a feloldás is fájdalmas eleinte, azonban onnantól elkezd oldódni a probléma (pl. a dadogás) lelki gyökere, oka, avval együtt meg a tünet (jelen esetben a dadogás) is. (Pusztán a tünetkezelés csupán ideiglenes megoldás lenne.) Fontos az is , hogy odaadó figyelmet mutass lehetõleg mindig, iránta. Valószínûsítem, hogy az általam javasoltak közül van, ami jellemzõ rád, megtetted rendszeresen, de ezek mindegyikét javaslom a kellõ siker eléréséhez.
A kérdező hozzászólása: kedves 2. és utolsó. Egyéb esetekben úgy mondom, hogy 2, 5 éves. De itt fontos lehet a kor, esetleg a pontos hónap is. Egyébként meg ha nem tetszik egy kérdés, akkor ne válaszolj.
szia!szerintem is csak élettani dadogásról van szó, ami jellemzõbben 2, 5-3 éves kor körül fordul elõ, de ha nem múlik el magától, akkor arra is gondolhatsz, hogy a hajlam a dadogásra örökölhetõ.

Meddig adjam babámnak forralva a vizet? Ti meddig forraltátok? Bár van a csapon víztisztítónk, de elég rossz nálunk a víz (szerintem). Most 9 hónapos.

Legjobb válasz: Budapesten lakunk... 14 hónapos fiamnak ha csapvizet adok, akkor csak forralás után adom!!! Én se iszom meg itt a csapvizet. Egyébként inkább szentkirályi mentes vizet veszek, és azt isszuk mindannyian!

Budapesten lakunk... 14 hónapos fiamnak ha csapvizet adok, akkor csak forralás után adom!!! Én se iszom meg itt a csapvizet. Egyébként inkább szentkirályi mentes vizet veszek, és azt isszuk mindannyian!
én 1 éves koráig
1 éves koráig kell forralni. Én utána ásványvizet adtam neki, csapvizet nem.
8 hónapos korától kap csapvizet, illetve elõtte is azt kapott, de forralva. Nagyon jó minõségû a víz, sokkal több ásványi anyag van benne, mint némelyik ásványvízben, nameg a tisztasága is olyan, hogy bátran adható. (16. kerület) Ha nem itthon vagyunk, akkor üveges babavizet adok a kisfiamnak.
9 hónapos koráig forraltam.

Meddig lehet húzni a 2 hónapos oltást, lehet olyan, hogy a végén nem kapja meg? 11 hetes a lányom, még nem kapta meg a 2 hós oltást nátha meg gyulladt szeme miatt és a szeme most megint gyulladtnak tűnik.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is volt ilyen, csak a 3 hónapos elõtt betegedett meg a fiam. A 3 hónaposat 5 hónaposan, a 4 hónaposat fél évesen kapta meg. A dokink egyáltalán nem aggódott. Szerintem kérdezd meg Te is! Jobbulást!

Szia! Nálunk is volt ilyen, csak a 3 hónapos elõtt betegedett meg a fiam. A 3 hónaposat 5 hónaposan, a 4 hónaposat fél évesen kapta meg. A dokink egyáltalán nem aggódott. Szerintem kérdezd meg Te is! Jobbulást!
Az oltást mindenképp meg kell kapnia. Tehát amikor egészséges lesz meg fogja kapni. Mivel ez egy oltás sorozat és ha egy kimarad beteg lehet. Vagy ha nem lesz beteg fertõzhet... Egyébként meg ha nem adatod be neki a kötelezõ oltást eljárást lehet indítani ellened. De most nem errõl van szó. mivel ha beteg nem lehet beadni egyelõre nem fogja megkapni. Az orvos ezt tudja és nem fogja beoltani a legkisebb fertõzéskor sem. S neki kell tudnia, hogy ezt hogyan oldja meg. Mivel ez az oltás ennyire csúszik , majd a következõt is csúsztatni fogja. Emiatt ne izgulj.
Szia! 11-én lesz 2 hónapos a kislányom, 30-án kell mennünk oltásra.Én nem aggódok, doki biztos tudja... :-)

Az őrlő fogak meddig kínozzák a babát? Amíg a teljes felülete ki nem bújik (mármint a teteje)? Annyira szenved 11 hónapos fiam, hogy kénytelen vagyok éjszakára fájdalomcsillapító kúpot adni neki. De meddig? Már 4. éjszaka kapja.

Legjobb válasz: Ez nagyon változó! Mi a harmadik babával tartunk itt, épp most bújik alul két rágó foga, még csak a csücske van kint, de nem tudom, meddig fog fájni neki, hisz minden baba más. Volt olyan is, hogy napokig szenvedtek meg olyan is, hogy észrevétlenül bújt ki 1-2 fog. Annyit javasolhatok, hogy pár naponta váltogasd a fájdalomcsillapítót, mert hosszú távon mindegyik árthat. Én úgy szoktam, ha napokig kell adni, hogy 2-3 napig paracetamol (Panadol), majd 2-3 napig ibuprofén (Nurofen). Vagy fordítva. Kitartás, nem sokára túl lesztek rajta!

Ez nagyon változó! Mi a harmadik babával tartunk itt, épp most bújik alul két rágó foga, még csak a csücske van kint, de nem tudom, meddig fog fájni neki, hisz minden baba más. Volt olyan is, hogy napokig szenvedtek meg olyan is, hogy észrevétlenül bújt ki 1-2 fog. Annyit javasolhatok, hogy pár naponta váltogasd a fájdalomcsillapítót, mert hosszú távon mindegyik árthat. Én úgy szoktam, ha napokig kell adni, hogy 2-3 napig paracetamol (Panadol), majd 2-3 napig ibuprofén (Nurofen). Vagy fordítva. Kitartás, nem sokára túl lesztek rajta!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!