Találatok a következő kifejezésre: Meddig, hány korukig (125 db)

Meddig van szüksége a gyereknek tejitalra a tápszer után? Mondjuk elmult 1 éves, adok neki üzleti tejet mindennap, de meddig, hány éves korig kell mindennap tejet innia?

Legjobb válasz: Mindenkinek még a felnõtteknek is fontos lenne minden nap legalább 1x 2 deci tejet meginnia!! Kamasz korukig, amíg fejlõdésben vannak mindenképp lényeges a kalcium miatt a csontoknak!!

Mindenkinek még a felnõtteknek is fontos lenne minden nap legalább 1x 2 deci tejet meginnia!! Kamasz korukig, amíg fejlõdésben vannak mindenképp lényeges a kalcium miatt a csontoknak!!
3 éves korig napi fél liter tejalapú ételre van szüksége. Ebbe benne vannak ugye a tejtermékek. Nem baj, ha nem iszik tejet mindennap, de akkor tejterméket egyen.

Meddig / hány hónapos korig ill. hány kilóig/ érvényes a súlyx150 g-os folyadék ill. tejcsi mennyiség igény?

Valahol azt olvastam, hogy egy id? után nem n? úgy az igény, mint amennyit ezzel a módszerrel lehet kiszámolni. Én mérlegfügg? vagyok, babám 2 hónapos és még a mai napig mérem, hogy mennyit eszik.Ha nem eszik annyit ammennyit én ezzel a módszerrel kiszámolok, akkor este az utolsó szopi után adok neki a lefejt tejcsib?l kiegészítést. Kíváncsi vagyok , szerintetek meddig kell még mérni, számolni.

Legjobb válasz: Nálam a napi 1 liter anyatejig volt érvényes ez a "szabály". Többet már nem igazán evett (mennyiségileg).Ez kb. 4-5 hónapos koráig volt így. A baba 7 kilós súlyáig. Egyébként nem csak a mennyiség számít, hanem a minõség is. Ezt úgy értem, hogy a baba életkorával változik a tej összetétele. Nagyobb babának zsírosabb tej kell, mivel a kalória igénye is megnõ, amit a szervezeted meg is termel neki. Nem érdemes ennyire ragaszkodni a 150 ml/testsúlykg-hoz. További sikeres szoptatást!

Nálam a napi 1 liter anyatejig volt érvényes ez a "szabály". Többet már nem igazán evett (mennyiségileg).Ez kb. 4-5 hónapos koráig volt így. A baba 7 kilós súlyáig. Egyébként nem csak a mennyiség számít, hanem a minõség is. Ezt úgy értem, hogy a baba életkorával változik a tej összetétele. Nagyobb babának zsírosabb tej kell, mivel a kalória igénye is megnõ, amit a szervezeted meg is termel neki. Nem érdemes ennyire ragaszkodni a 150 ml/testsúlykg-hoz. További sikeres szoptatást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos választ!!!

Meddig, hány éves korig kell a reggeli, esti tápszert adni?

1 éves múlt a babám, mikortól ehet már "rendes" reggelit és vacsorát?

Legjobb válasz: Szia, nálunk úgy alakult, hogy a rendes reggeli és vacsora nem kiváltotta a tápszert/tejet/kakaót, hanem pluszba jött. Így: felkel megiszik 2 dl kakaót fél 7 körül, fél 9-kor reggelizik rendesen, este meg 6-fél 7 vacsora 8 körül kakaó. Ez kb fél éve így van, most 20 hónapos.

Szia, nálunk úgy alakult, hogy a rendes reggeli és vacsora nem kiváltotta a tápszert/tejet/kakaót, hanem pluszba jött. Így: felkel megiszik 2 dl kakaót fél 7 körül, fél 9-kor reggelizik rendesen, este meg 6-fél 7 vacsora 8 körül kakaó. Ez kb fél éve így van, most 20 hónapos.
Szia! Nálunk is hasonló, mint az elõttem szólónál. Inkább plusszba van, de én még sokáig szeretném adni neki, az orvos tanácsa is ez (koraszülött volt, most lassan 1.5 éves). Felkelés után tápszer, majd 1-2 óra múlva reggeli/tízórai, vacsora 7 küröl, majd 8 után az esti tápszer. Tejet még amúgy sem kaphat sokáig, mert érzékeny rá, ekcémás. Ezt meg legalább szereti, és megissza, azon sem kell aggódnom, hogy meglegyen a napi tejtermékmennyiség.

Meddig, hány hónapos korig kell mindig kifőzni a cumit, cumisüvegeket?

Legjobb válasz: azért ennyir enem kell túlaggodni a dolgot.igenis jol jön otthonra egy tartalék cumisüveg,mert bármi lehet.mi ugy jártunk hogy a kórházba már a 3. napon 40 grammokat evett a babo,aztán hazajöttem és anyosom akkora stresszet rakott rám azzal hogy mindenbe beleszol hogy hirtelen nem volt mit ennie a babónak.és éjjel kellett tápszerért rohannunk mert a baba egész végig üvöltött...ugyhogy nem árt..kifõzni meg a "lazább anyukák " 3 hónapos korig a többiek fél éves korig szokták. én 4 hónapos korátol csak alaposan elmosom..remélem segitettem

azért ennyir enem kell túlaggodni a dolgot.igenis jol jön otthonra egy tartalék cumisüveg, mert bármi lehet.mi ugy jártunk hogy a kórházba már a 3. napon 40 grammokat evett a babo, aztán hazajöttem és anyosom akkora stresszet rakott rám azzal hogy mindenbe beleszol hogy hirtelen nem volt mit ennie a babónak.és éjjel kellett tápszerért rohannunk mert a baba egész végig üvöltött...ugyhogy nem árt..kifõzni meg a "lazább anyukák " 3 hónapos korig a többiek fél éves korig szokták. én 4 hónapos korátol csak alaposan elmosom..remélem segitettem
Sziasztok! Kicsit szerintem eltértünk a témától, de a fentiekhez szeretnék mindenképpen hozzászólni. Manapság az a képlet, hogy aki kizárólag szoptat az jó anya, aki valamilyen oknál fogva cumisüveget használ, az kevésbé. Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hogyan-mibõl táplálja a kisbabáját, hiszen úgyis õ tudja a legjobban, hogy mi a jó neki. Én kizárólag anyatejjel táplálom a kisfiamat, és mégis használunk cumisüveget, mert a mi esetünkben ez úgy alakult, hogy amíg az egyik mellembõl szoptatok, a másikból ömlik a tej, jó 30 ml.-nyi. Mivel nem szeretném, hogy kárba vesszen, ezt késõbb üvegbõl adom oda neki, és nagyon szívesen el is fogadja ráadásnak. Én a cumisüvegeket egy éves koráig tervezem kifõzni azon az alapon, hogy ha majd vizet kap, azt is egy éves koráig kell neki forralni, legalábbis én ezt oilvastam. Jó babázást mindenkinek: egy 2 és fél hónapos kisfiú anyukája
Kislányom 7 hónapos, ezeket a tárgyakat nem is ismeri. Ha még nem szültél, ne vegyél ilyenket, ha szoptatni szeretnél! Amúgy, ha nekem lenne, azért kifõzném, amíg használja..
Az elsõ válaszolónak: én a lányomnak adtam vizet cumisüvegbõl és 3 hetes korától cumija is volt. Ennek ellenére 14 hónapos koráig tudtam szoptatni. Én 1 éves koráig fertõtlenítettem, utána csak forró vízzel elmostam.
Rengeteg anyuka panaszkodik, h cumisüveg, cumi után nem szopizik a gyermeke. Minek kísérletezni? Amúgy a vízzel csak lemossa az anyatejet a bél faláról, ami az immunrendszerét erõsíti. Igen, ettõl még lehet egészséges a gyereked, de miért ne tegyünk meg mindent?? Amúgyis bõven elég az anyatej, mi sem bizonyítja jobban, minthogy kislányom lassan 7 hónapos, anyatejen él kizárólagosan, 9 és fél kiló, a kiszáradásnak még egy apró jelét sem adja?? Kicsattan az egészségtõl. Akkor hol van az, hogy " nyáron muszáj a folyadékpótlás"?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Köszönöm a lényegretérõ és törõ válaszodat! Boldog Babázást!
Én úgy tudom, hogy fél éves korig ajánlott naponta. Utána csak néha. De sokan már elõtte sem fõzik ki állandóan, és valószínûleg nem lesz semmi bajuk a gyerekeiknek. Én spec. a cumisüveget minden használat után gõzölöm, a cumikat pedig csak naponta. 4 hónapos kislány anyukája

Meddig, hány hónapos korukig hasfájósak a babák?

Most három hónapos. Adom neki mindig kb 3-4 alkalommal az espumisan cseppeket. Volt hogy egy nap nem adtam, estére nagyon fájt a pocija. De nem akarom vele "mérgezni" ha nem muszáj. Viszont nem szeretném, hogy fájjon a hasikája. Mit tanácsoltok? Vagy lesz ami lesz és inkább ne adjam. Az infacolt kihányja.Köszi.

Legjobb válasz: Szerintem már ki kellett volna nõnie, legalábbis az enyém 5-6 hetes koráig volt csak hasfájos. De azt olvastam, hogy 3 hónapos korban az esetek többségében ez megszûnik. Én az espumisant csak akkor adtam, ha már fájt a pocija, tehát nem megelõzésként, mert azt bármikor be lehet adni és viszonylag gyorsan hat. De csak 1 hónapig jó a szavija / nem okoskodni akartam, csak nem tudom, hogy tudod-e /. Szerintem próbáld neki csak akkor adni, ha látod, hogy hasfájás miatt sír. És tedd sûrûn hasra, attól nagyokat fog pukizni.

Szerintem már ki kellett volna nõnie, legalábbis az enyém 5-6 hetes koráig volt csak hasfájos. De azt olvastam, hogy 3 hónapos korban az esetek többségében ez megszûnik. Én az espumisant csak akkor adtam, ha már fájt a pocija, tehát nem megelõzésként, mert azt bármikor be lehet adni és viszonylag gyorsan hat. De csak 1 hónapig jó a szavija / nem okoskodni akartam, csak nem tudom, hogy tudod-e /. Szerintem próbáld neki csak akkor adni, ha látod, hogy hasfájás miatt sír. És tedd sûrûn hasra, attól nagyokat fog pukizni.
Nem minden baba hasfájós! Nem lehetséges hogy estleg te eszel olyat vagy iszol amitõl fájhat a hasa? Állítólag laktoherb tea ami tejserkentõ attól szokott fájni a babák hasa. A Hipp Natal teától nem. Próbáld meg kikisérletezni az étrendeddel hogy mi történik ha valamin változtatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor nem iszom tovább! És mostantól nem adok cseppeket sem, ha fáj a poci csak akkor. Mindent köszi
szia! az én nagyobbik fiam egy hónaposan bekapcsolt és üvöltött három hónapos koráig. akkor viszont mintha elvágták volna... mi is kisérleteztünk mindennel, infacol, ilyen tea olyan tea, én is figyeltem, h mit eszem... egyetlen megoldás a szélcsõ volt és az esténkénti pocakmasszázs. ha viszont úgy látod, h semmi sem segít, akkor menj a dokihoz, õ majd megmondja, õk olyanok :0)

Ha valaki elkap nemi betegseget pl szifilisz vagy HIV meddig szamit korai kezelesnek? Kb hany honap? Es mennyi Ido utan keso mar kezelni?

Legjobb válasz: Nincs késõn kezelés. Ha úgy gondolod, bármelyiket elkaphattad, fordulj minél elõbb orvoshoz! Azt azonban jobb ha tudod, hogy a HIV nem gyógyítható. Korai kezelés nincs, lappangási idõ van, amíg nem mutatható ki a HIV (kb. 6-8 hét), szifilisznél nem tudom mennyi idõ.

Nincs késõn kezelés. Ha úgy gondolod, bármelyiket elkaphattad, fordulj minél elõbb orvoshoz! Azt azonban jobb ha tudod, hogy a HIV nem gyógyítható. Korai kezelés nincs, lappangási idõ van, amíg nem mutatható ki a HIV (kb. 6-8 hét), szifilisznél nem tudom mennyi idõ.
Szia Szifilisz roszabb mint a hív rövid idõn belül szövödmények is lehetnek ami már visszafordithatatlan, viszont gyogyitható 3x2 penicilin
17, és még mindig tart. 20L
17, még jelenleg is tart. 19/L
15 évesen s méh tart. 16/L
h=g
24 évesen. Még mindig tart, (házasok vagyunk) 28/N

Pár nap mulva lesz egy 8 hetes németjuhász kiskutyám. Már nincs annyira hideg kint, kenelben lehet már tartani? Vagy még behozzam? Ha igen meddig, hány hetes, hónapos korig?

Legjobb válasz: A mienk régen kint született, Novemberben,tegyél be neki egy kis szalmabálát,annál jobb nincs is,szépen kiteregeti magának,melegebb mint a dunyhád.

A mienk régen kint született, Novemberben, tegyél be neki egy kis szalmabálát, annál jobb nincs is, szépen kiteregeti magának, melegebb mint a dunyhád.

Meddig, hány éves korig szoktak kb. a sztárokba szerelmesek lenni?

A legtöbb tini átesik ezen, de hány éves korig tart kb? Mett?l kezdve lesz már gáz? (akár "szerelem", akár csak nagyon tetszik)

Legjobb válasz: Tedd hozzá, hogy lány!!!! Fiúkra nem jellemzõ.

Tedd hozzá, hogy lány!!!! Fiúkra nem jellemzõ.
Én nem voltam soha szerelmes sztárba, ez inkább nõknél fordulhat elõ. Onnantól lesz gáz, ha emiatt nem tud értelmes kapcsolatot létesíteni.
nekem sokaig. talan 18-20 aztan a masztirol attertem a szexre :) az kielegitobb
16/L vagyok, de soha nem voltam szerelmes sztárokba... Csak olyanba tudok 'beleesni", akiket ismerek... Látásra max rajongani, de azt se tettem szval.. :D
én nem tudom de szerelmes vagyok 1 pornó sztárba XD
én sz*rok mindenki véleményére, de 17 éves fiú vagyok, és k*rvára bejön Arielle kKebbel... :D <3
Magamat ismétlem. Nincs vele gond, amíg tud mellette létesíteni rendes kapcsolatot. Ha kapcsolatban van, akkor meg nem arról a személyrõl fantáziálgat, akár szex közben is.
jajjj ez olyan hülyeség :D 17 vagyok de nagyon bejön Samu Haber.Akkor most gáz vagyok:D Egy csomó 30-as nõ imádja brad pittet vagy Tom cruise-t
12-13
A kérdező hozzászólása: oké, lányokról van szó :D Nekem nincs ilyen problémám, régen se voltam sose szerelmes sztárokba, csak esetleg tetszett egy-kettõ. Az egyik barátnõm ihlette a kérdésemet. De lehet, hogy csak túlzottan rajong! 17 éves. Köszi az eddigi válaszokat. 18/L
Általánosban még elmegy. De késõbb ciki.
Úgy 12 szerintem, vagy is, nekem addig tartott a rajongás, amit akkor szerelemnek hittem. Aztán késõbb rájöttem, hogy semmit nem is tudok arról az emberrõl.

Ki meddig, hány hónapos koráig tudta használni a babahordozót?

0-13kg-ig van nekem is Chipolino a márkája, most 7,5 kg a fiam és én úgy látom kicsi neki, pedig nem hatalmas baba... Azt olvastam(miután már megvettem...) hogy kisebb a chipolino hordozója mindt a többinek. Gondoltam hogy veszek neki peg perego-t, mert utazásnál könnyebb lenne, ha babakocsira tehetném(van peg perego kocsink is.) Mi a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: 9 hónapos volt a lányom és 8 kiló, mikor kapott rendes ülést, mert a hordózó már kényelmetlen volt neki. A babakocsira még jó volt, de a kocsiban való utazáshoz már kicsi.

9 hónapos volt a lányom és 8 kiló, mikor kapott rendes ülést, mert a hordózó már kényelmetlen volt neki. A babakocsira még jó volt, de a kocsiban való utazáshoz már kicsi.
8 hónaposan kapott rendes ülést, mert már nagyon "kilógott" belõle.
1 évesen vettünk gyerekülést, mert akkor lett 9 kg. Már jóval hamarabb kinõtte a hordozót - fõleg hosszra -, de nem akartunk 0-18 kg-os ülést venni, így egy kicsit még "szenvedett" benne. :) Nem jártunk sokat kocsival, így nem volt annyira sürgõs.
8 hónapos koruk körül vettünk a gyerekeknek rendes ülést, mert már ordítottak a hordozóban, mindenük kilógott, utálták, el se lehetett velük indulni, amint beraktuk a hordozóba, kezdõdött az ordítás. Amint megkapták az üléseiket, soha többé nem volt gond az utazással.
7 hónapos koráig!
6 hónapos koráig, utána a 0-18kg kategóriát vettük.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!