Találatok a következő kifejezésre: Masodik gyermekemmel terhes, (6 db)

Ha most ismét terhes lennék, akkor a megemelt alapbérem lenne a második gyermek után járò tgyás és gyed alapja?

Januárig vagyok itthon még gyedem,közben tervezzük a kistesot,aki addig már, nem fog megszületni.Ebben az esetben úgy tudom a szerződés szerinti bérem lesz az alapom.Azt viszont tavaly januárban emelték.

Legjobb válasz: Igen, a szüléskor, illetve a tgyás igényléskor érvényben lévõ szerzõdés szerinti bér lesz az alap, ha nem lesz meg a 180 bérezett napod.

Igen, a szüléskor, illetve a tgyás igényléskor érvényben lévõ szerzõdés szerinti bér lesz az alap, ha nem lesz meg a 180 bérezett napod.

Én egy 6 hetes terhes második gyermekét váró anyuka vagyok. Milyen jelei vannak, ha a baba méhen belül elhal? Ultrahangon nem tudták megmondani, h csak kicsi v már elhalt, mert még nem látszott szívhang! De ha hányok az jó?

Legjobb válasz: Sajnos más jele nem igen van. Tünetek még akkor is lehetnek, ha elhalt a baba,mert a hcg még jelen van a szervezetben, nem mindenkinek ugyanolyan gyorsan ürül ki. Tehát csak a következõ uh-on lehet látni,hogy mi van!

Sajnos más jele nem igen van. Tünetek még akkor is lehetnek, ha elhalt a baba, mert a hcg még jelen van a szervezetben, nem mindenkinek ugyanolyan gyorsan ürül ki. Tehát csak a következõ uh-on lehet látni, hogy mi van!
11.14-es vagyok! Nagyon gratulálok, még a hideg is futkározott rajtam a soraidat olvasva. Vigyázz magatokra, jó babavárást!
Utolsó vagyok, nagyon örülök!Boldog baba várást!És ne aggódj most minden rendben lesz! 17hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindenkinek, aki szurkolt nekünk, a babánk él :) ))))!Nagyon jól esett, h biztattatok! Nagyon köszönöm!!!
Én nagyon szoritok neked!Már én is sajnos elveszitettem 5 babát és tudom milyen nagyon rossz!Most 17 hetes terhes vagyok és remélem mostmár nem lesz baj.Nagyon-nagyon szoritok!!!
Ne izgulj!Reméljük nem lesz semmi gond!Te addig is próbálj meg nem ezen agyalni!Majd írj ám, hogy mi volt a köv. uh-on!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatásokat, az igazsághoz az is hozzátartozik, h a lányom elõtt volt 5 elhalásom és 1 méhen kívüli terhességem, ez a pici véletlenül jött ajándék, szurkoljatok, köszi!
a terhességi tünetek elhalás esetén is megmaradnak még egy ideig, sõt egy ideig még a teszt is pozitív (bár halványodik). Gondolom, kaptál idõpontot egy pár nappal késõbbi ultrahangra. Most nem tudsz mást tenni, mint várni. Kívánom, hogy minden rendben legyen.
Szerintem ezt nem veszed észre. De 6 hetesen még nem mindig van szívhang. Nekem se 7 hetesen, se 8 hetesen nem volt még, pedig én is émelyegtem egyfolytában. A végén 9 hetesen missed ab lett sajnos belõle. De azóta már van egy csodálatos 14 hónapos kislányom. Fel a fejjel, a jövõ héten már hátha ott dobog az a pici szívecske...
Én csak most írok, nagyon örülök!!!!

Ha második gyermekemmel vagyok terhes, és olyan kórházban szeretnék szülni, ahol sokféle módot választhatok, akár éjszakára is velem maradhat a baba, aranyosak a nővérek, és párom és kisfiam is bejöhetnek, megfoghatják az újszülöttet, hova menjek?

Legjobb válasz: szt. istván! bababarát kórház, 0-24 órás babamama együttlét, rooming-in, ja és gyengéd szülés/alternatív szülés, választható 1ágyas szoba (kb 7000/éj) Én is ide mennék, de már a szt.imrét választottuk, az orvos ott van. az is pont ilyen, 2 különbséggel. a pozitív az imre javára: a körülmények magasabb színvonalúak, a másik meg az istvánnál jobb: bemehetnek a látogatók hozzád, nem csak az elõtérben találkozhatsz velük.

szt. istván! bababarát kórház, 0-24 órás babamama együttlét, rooming-in, ja és gyengéd szülés/alternatív szülés, választható 1ágyas szoba (kb 7000/éj) Én is ide mennék, de már a szt.imrét választottuk, az orvos ott van. az is pont ilyen, 2 különbséggel. a pozitív az imre javára: a körülmények magasabb színvonalúak, a másik meg az istvánnál jobb: bemehetnek a látogatók hozzád, nem csak az elõtérben találkozhatsz velük.
Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Budapest, X. kerület. Bababarát kórház, 1 ágyas szülõszobák, alterantív szülõszoba is van (káddal, csak vajúdni lehet benne, szülni nem). A szülésznõk nagyon kedvesek, segítõkészek. Nekem nem volt fogadott szülésznõm, de nagyon meg voltam elégedve az ügyeletessel. A gyemekágyas szobák 1-2-3-4 ágyasak, 24 órás rooming-in. Ezek ingyenes szobák. Van fizetõs szoba is, 1 és 2 ágyasak, 9000 ft/éj. Akármikor akárki bemehet hozzád és bent lehet nálad. Mármint a baba születése után, a szülésnél egy hozzátartozó lehet bent. Az újszülöttes nõvérek mondjuk nem éppen a legszívélyesebbek, de a 2. babánál feltehetõleg nem is lesz rájuk nagyon szükséged.
Szt István kórház!!!! Már két gyerekem van, mind a ketten ott születtek, csak jót tudok mondani róla!!!
A Bajcsyt inkább hagyjuk. Két ismerõsöm szült ott a közelmúltban és nem jókat mondtak.
Mondjuk egy város nevet írhattál volna... Vagy alap, hogy minden csak Budapestre vonatkozik, és én vagyok túl paraszt?
A kérdező hozzászólása: Akartam írni, csak lemaradt, de láttam, hogy rögtön pestieket mondanak, azért nem módosítottam, bocsánat. De igen, budapest... Köszi mindenkinek a hozzászólásokat! Igazság szerint még csak próbálkozóban van a baba, így ráér, bár remélem már nem olyan sokáig, csak szeretnék minél hamarabb helyet nézni, az elsõt a J.F. Dél-pestiben szültem, és azzal nagyon nem voltam megelégedve:(

Masodik gyermekemmel vagyok terhes, de allandoan rettegek, hogy valami baja van a babanak. Hogyan tudnam megnyugtatni magam? Esetleg tudna e valaki egy pszihologust ajanlani, akivel interneten lehetne beszelni?

Az elso gyermekem betegen szuletett es 1 nap utan meghalt.Ettol rettegek most is.

Legjobb válasz: a www.depresszio.hu oldalon remek pszichológusnõ foglalkozik a kérdésekkel hozzá nyugodtan fordulhatsz

a http://www.depresszio.hu oldalon remek pszichológusnõ foglalkozik a kérdésekkel hozzá nyugodtan fordulhatsz
Szerintem nem szabad folyton ezen rágódni. Próbálj meg pozitív dolgokra gondolni a terhességeddel kapcsolatban. Esetleg gyakrabban felkeresheted az orvosodat, hogy megnyugodj.

Milyen érzés, hogy először vagy terhes, de a párodnak ez már a második/harmadik gyermeke lesz?

Nem aggódtatok, hogy lerágott csont lesz neki a terhesség? Hogy már semmi újdonság nem lesz neki benne, pl nézd, ilyenkor már ekkora a baba... Kicsit félek, hogy ett?l nem lesz olyan, mintha valóban újdonság lenne egy baba érkezése. Esetleg ha valaki az apuka oldalról átélt tapasztalatokat elmondaná, segítene.

Legjobb válasz: Nálunk hasonló a helyzet. A páromnak második gyereke lesz, ..DE.. az elsõnél nem is tudta hogy terhes a barátnõje (szóval ez "új" neki. A nevelésben nem nagy szerepe volt (a csaj lelépett a gyerekkel), majd most lesz benne része. Remélem érthetõen írtam le, mert ha részletezném itt ülhetnénk egy napig is.

Nálunk hasonló a helyzet. A páromnak második gyereke lesz, ..DE.. az elsõnél nem is tudta hogy terhes a barátnõje (szóval ez "új" neki. A nevelésben nem nagy szerepe volt (a csaj lelépett a gyerekkel), majd most lesz benne része. Remélem érthetõen írtam le, mert ha részletezném itt ülhetnénk egy napig is.
Ja és nekem ez most az elsõ terhességem..18 hkm

Hány hónapos/éves volt az elsőszülött gyermeked, mikor terhes lettél a másodikkal?

Ma vettem be az utolsó fogamzásgátló gyógyszeremet és többet nem íratok. Viszont most gondoltam bele, hogy azért merész vagyok, mert a gyerekünk 15 hónapos és nem biztos, hogy fel vagyok készülve egy újabb "menetre".

Legjobb válasz: a második általában nagyon hamar összeszokott jönni:) mi évekig próbálkoztunk az elsõvel a 2. két év múlva, 1 hónap alatt jött össze:) Van aki nagy korkülönbséget mond mert akkor a kicsivel többet tudsz foglalkozni és az elsõ sem érzi elhanyagolva magát,ráadásul be tud neked segíteni,valaki a kis korkülönbséget mondja jónak mert igy egyszerre letudja.

a második általában nagyon hamar összeszokott jönni:) mi évekig próbálkoztunk az elsõvel a 2. két év múlva, 1 hónap alatt jött össze:) Van aki nagy korkülönbséget mond mert akkor a kicsivel többet tudsz foglalkozni és az elsõ sem érzi elhanyagolva magát, ráadásul be tud neked segíteni, valaki a kis korkülönbséget mondja jónak mert igy egyszerre letudja.
23-ai 10:33-asnak! Ha vissza kell menned dolgozni, és 3 éves korában beadod oviba, reggel 8-4-ig, akkor te sokkal kevesebb idõt töltesz a gyerkõccel, mint az aki otthon van a kicsivel, és a nagy csak 8-12-ig van az oviban.
Az utolsó válaszolónak! Te megteheted, hogy 5 éves koráig otthon maradj vele? Irigyellek ám! Mert aki nem engedheti meg magának, és 2 évesen bölcsibe (vagy sokkal hamarabb) bölcsibe adja, az sem jobb. Szerintem az eleje nagyon nehéz mindenkinek, de késõbb sokkal jobb lesz a gyerekeknek is. Együtt nõnek fel.
Én minimum 5 évet várok a másodikkal, egy picinek pont az elsõ évek a legfontosabbak, azt vele akarom tölteni, ha most jönne egy másik baba(16 hós a fiam)akkor nem tudnék ugy figyelni rá.Meg akarok mindent adni neki, ez most az õ ideje és nem akarom h elhanyagolva érezze magát, most nagy szüksége van az anyára és a figyelemre, ezt nem venném el tõle semmiképpen.A 2. meg jobb is ha akkor jön amikor az elsõ nagyobb igy rá szintén jobban tudnék figyelni:) Tudom sokan vannak 2-3 gyerekkel akik között kicsi a kor, de sztem nem az a jó.Brátnõm lánya 2 éves volt mikor jött a tesó és a kislány visszahúzódó lett sendes és csak 3 évesen kezdett beszélni szakemberhez vitték, ugy látják az a baj h a pici miatt nem kapta meg azt a törõdést idõt amire szüksége lett volna.
8hónapos volt a nagyobbik
A kisfiam 23 hós volt, amikor teherbe estem a 2. babával. Most 16 hetes vagyok, még nem tudjuk, hogy fiú vagy lány. A kisfiam 15 hónap után sikerült, már nagyon aggódtam, hogy esetleg nem is lesz gyerekem, igaz 12 évig szedtem a gyógyszert. Most nem szedtem semmit a két gyerkõc között, és a 2. baba rögtön az elsõ próbálkozásra sikerült. Én így is akartam, mert vissza kellett volna mennem dolgozni, falun élünk, bölcsi nincs, anyóséknál és anyuéknál lett volna felváltva, és ezt nagyon nem akartam. Biztos nehéz lesz, de legalább együtt nõnek fel. A szomszédunkban a nõnek már volt egy lánya amikor összejött a férfival. Elõbb akarták, hogy õk hárman összeszokjanak, meg hogy mennyire lesz tartós a dolog. Utána pedig nem sikerült teherbe esnie. Aztán egy balesetnél (ahol vétlenek voltak), a stressz miatt elvetélt 10 hetesen, utána megint nem lett terhes. Végül már lemondtak róla, akkor sikerült. A két gyerek között 11 év a korkülönbség, és a lánynak csak teher a kistesó. Mindig vigyázni kell rá, pedig õ már a barátnõivel szeretne lenni. Ezzel csak azt akartam, hogy a túl nagy korkülönbség se jó.
Szia! Én is PCO-s voltam, több évet vártunk a babára, aztán spontán jött 2007-ben. 15 hónapos volt, amikor reggelent rosszul éreztem magam és a tesz is azt igazolta, hogy ismét babát várok, aki tavaly decemberben megszületett. 11 hónapos volt a nagyobbik, amikor megjött a menzeszem és rá 4 hónapra ismét spontán estem teherbe. Azt modnják, hogy a másoik már könnyebben összejön. Hát nálunk így volt, remélem lesz harmadik is. Sok sikert!
19 hónapos volt a kisfiam, mikor eldöntöttük a kistesót, aki azonnal jött! :) Én/mi már felkészültünk és alig várjuk a következõ "menetet" :) 23h.kismama
A fiam alig múlt 1 éves, már terhes voltam a kislányommal.Nem nagy korkülönbség van köztük, alig 18 hónap, most lesz a fiam 3 éves, a lányom pedig másfél lassan.Amikor megszületett a pici, nehéz volt, mert a fiam akkor volt annyi idõs, mint most a kislány és mig megszokta a kishugit, idõbe telt, meg akkoriban volt kis értetlenke, dacos, ráadásul a férjem akkoriban hagyott el, úgyhogy rámszakadt minden.Most visszagondolva, nehézkes idõszak volt, de most már könnyebb velük egy fokkal és nem bántam meg, hogy ilyen hamar jöttek egymás után. :)
Nekem 23hónapos volt a lányom, mikor terhes lettem. Most már 2hónapos a pici, a nagy meg most lesz 3éves, de eddig még nem vészes. Az elsõke véletlen jött össze, a második pedig 5hónap probálkozás után.
13 hónapos a fiam, és most teherbe estem. Nemtudom mit csináljak, a párommal nem egyezik az akaratunk, nem vagyunk egy gazdag család õ nem akarja megtartani a babát, énmeg már most összezuhantam a gondolattól hogy esetleg elvetetem. :S
van egy barátnõm akinek 2 év különbség van a fiai között azt mondta nekem sose szüljek igy mert nagyon fárasztó, ha tehetné õ is várt volna még inkább
Nálam még nem aktuális a gyerektéma (26/N), de pl. amikor az én édesanyám terhes lett velem, a nõvérem akkor 5 (!) hónapos volt. Nem hiszem, hogy tervezett gyerek voltam, nem szoktunk ilyenekrõl beszélni... mindenesetre biztos, hogy nem volt könnyû dolga anyánknak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!