Találatok a következő kifejezésre: Masfel eve dolgozom! (9 db)

Ha másfél éve dolgozom a cégnél határozatlan idejű szerződéssel és múlt hét óta terhes táppénzen vagyok fenyegető vetéléssel akkor elküldhetnek? Mert sajnos közvetítő cég által van a munkaviszonyom nem céges dolgozó vagyok!

Legjobb válasz: Neked a közvetítõ ill. munkaerõkölcsönzõ céggel van szerzõdésed, úgy hiszem. Nekik kell írásban bejelentened, hogy babát vársz. Így felmondási védelem alatt állsz. Nem küldhetnek el.

Neked a közvetítõ ill. munkaerõkölcsönzõ céggel van szerzõdésed, úgy hiszem. Nekik kell írásban bejelentened, hogy babát vársz. Így felmondási védelem alatt állsz. Nem küldhetnek el.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Azt megtettem csak félek mert elküldések lesznek jövõ hónapba! De akkor sem küldhet el ugye?
Nyugi nem. Nagyon szigorú a törvény rá.Írásba kell bejelenteni ahogy az egyes válaszoló írta! Boldog babavárást!! :) 38hkm
Nem küldhetnek el. A munkaviszonyod nem fog megszûnni. Legfeljebb a cég kér másik dolgozót helyetted, de az már rád nem tartozik, mert neked a kölcsönzõ céggel van szerzõdésed. 1-es voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Most már azért nyugodtabb vagyok!

Milyen megtakarítási formát tudtok ajánlani egy kezdőnek? Fiatal vagyok, másfél éve dolgozom. Nem vagyok járatos ebben a témában.

Sziasztok! Szeretnék kezdeni valamit a megtakarított pénzemmel, kb. 1 millió Ft-ról van szó. A bankomnál kössem le megtakarítási számlán? Vagy milyen lehetőségek vannak még? Előre is köszönöm a segítséget! 26/n

Legjobb válasz: Bankodban kérd meg, hogy mondják el a lehetõségeket. Nekem az ING-ben van szerzõdésem, és felvázoltak minden lehetõséget, õk nyilván jobban értenek hozzá, mint itt bárki más.

Bankodban kérd meg, hogy mondják el a lehetõségeket. Nekem az ING-ben van szerzõdésem, és felvázoltak minden lehetõséget, õk nyilván jobban értenek hozzá, mint itt bárki más.
Fontos, hogy csak olyan emberrel ülj le tárgyalni, aki komolyan vehetõ a témában. Nekem is lenne pár jó ötletem és az oldalon még biztos sokaknak, akár biztonságos, akár kockázatos megtakarítást szeretnél. De élõben látott emberekkel dönts a pénzedrõl, ne egy kérdezõoldalon adott válaszok befolyásoljanak nagyrészt. Akivel meg fogod beszélni -legyen banki alkalmazott, tanácsadó, ügynök-, kérdezd meg tõle nyugodtan hogy milyen pénzügyi végzettségei vannak, amiktõl ennyire ért a munkájához, konkrétan õ miben tartja a pénzét, mennyi tapasztalata van. A legtöbben ezeken a kérdéseken azért sem sértõdhetnek meg, mert ne felejtsd el, hogy te vagy az ügyfél. Nekem a pénzem azon része, amit biztonságos helyre tettem, a Magyar Államkincstárnál van állampapírokban és most 5-10% közötti kamatokon ketyegnek. Ha most viszed oda a pénzed, a bankinál kicsivel magasabb kamatot kapsz és nincs számlavezetési díj sem. Csak a tranzakciós adóért fizetsz, de azért ugye mindenhol kell. A kockázatosabb helyen kezelt pénzem a KBC Equitas brókercégnél van, ahol a meglévõ értékpapírszámlámon különbözõ részvényekben, ETF-ekben és befektetési alapokban van a pénz.
kb a fenti válaszadók tanácsai hasznosak. vésztartalékot kösd le a bankba és felejtsd el ( ez legyen hat havi megélhetés) utána döntsd el hogy mire kell a pénz. ha lakást akarsz érdemes lakástakarékot kötnöd, ha csak gyûjteni szeretnél és hosszabb távra nem kell akkor ajánlom a TBSZ számlákat. egy a lényeg, MLM-be ne szállj be és biztosítást ne köss:) ezekkel bukni fogod a lóvét. szép napot.

Miért van az, hogy már másfél éve dolgozok a hasamon, de alig akaródzik lemenni?

A testalkatom normális 21-es a BMI-m, de van egy pici pocim, amit nem szeretek, és már másfél éve próbálom hasizomgyakorlatokkal, és kardio edzésekkel laposítani, de nem sikerül. miért van ez így? :(

Legjobb válasz: kemény diéta

kemény diéta
nem azt írta, hogy izmos vagyok, hanem hogy a 75 kilóm nem zsírból tevõdik össze :) és lehet csak 188-189 cm.. régóta nem méricskélem, és a nagyobb pontosság kedvéért sem áll szándékomban :) egyébként szerencséd van, ha hasonló külsõ jegyek jönnek be neked. sok magas fiú van, és valójában nem lenne nehéz a legtöbbjüknek magasnek és sportosnak lenni mellette, amúgy szerintem is ideális a szálkás, kissé izmos testfelépítés. azt meg csak tisztelni tudom, aki veszi a fáradságot, és kimondottan hangsúlyos, méretes izomzatot dolgozik magára.
A kérdező hozzászólása: az egyik azaz, hogy 190 vagy és 75 kiló, és izmos , ami pont az esetem, szal ez kicsit furi volt...xd meg az, hogy izmos vagy...
nos.. igazat írtam, de melyik része volt ilyen gyanús, hogy rákérdeztél?
A kérdező hozzászólása: ha hazudtál is, azért nagyon nagyon szépen köszönök mindent, amit linkeltél, rettenetesen sokat fog segíteni :) )
A kérdező hozzászólása: most komolyan? :|igazat mondasz, vagy csak át akarsz b*szni? ezt nem bunkóságból kérdezem, de a hazug embert elõbb utol érik, mint a sánta kutyát :)
fiút írtam volna? hol az egóm...? természetesen férfi.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :) egyépként te mennyi idõs vagy? hány centi, és hány kiló, és mien nemû? bocsi, hogy ennyit kérdezek, de számomra fontos lenne, ha megírnád :)
ennek igazán örvendek. akkor az elméleti alapok étkezésrõl és edzésrõl itt kezdõdnek. http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=558 ha érdekel is a téma, és lelkes vagy, akkor szerintem tetszeni fog. ne az étrend tervezéssel kezdd, hanem az "alapismeretek I-IV" legyen a sorrend. utána írhatsz kérdést ide, illetve keresek még érdekességet (magam számára is) ha találok és korrektnek ítélem meg, akkor linkelem..
A kérdező hozzászólása: kedves .aczél.! nagyon szépen köszönöm a válaszodat, és meg is fogom fogadni :) egyépként 174 centi, és 60 kiló vagyok :)
azért írtam azt amit, mert szerintem az, hogy az ember nem eszik mocskot, ALAP kellene, hogy legyen
kedves utolso szetinted amit irtal az nem dieta? na ezert van rohadt nagy fogalomzavar mindig. amugy hadon levo hajat csak ugy lehet teljesen eltuntetni a ha testzsirt leviszi az ember minimalisra.ahhoz pedig kemeny dieta kell. kerdezzetek meg barmiyen szakerto edzot testepitot
nem is kell diétázni. csak nemkell enni mindenféle cukros sz*rt, ami marha egézségtelen, a chipsrõl meg ezekrõl a mocskokról nem is beszélve. egézséges ételeket kell enni, sok zöldség, stb.
akkor nem lesz lapos hasad.:-)
A kérdező hozzászólása: 14 éves lány vagyok, és avval, hogy edzettem a hasamra, 6 kilót fogytam le, és a szüleim megtiltották, hogy diétázzak, szóval az kilõve ;)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, hogy nem hazudsz nekem :) éshogy az igazat megmondjam, nekem leginkább a kigyúrt magas pasik jönnek be. és énis ugy vagyok, mint te, hogy tisztelem, hogy meg idõt szán rá :)


A hugom másfél éve dolgozik egy sörözöben. Pár hete táppénzre ment és most a fönöke kéri az elözö munkahelyi papirjait, hogy az kell a táppénzhez. Ez valoban igy van? Mert az is furcsa, hogy tavaly is volt táppénzen pár napot és akkor nem kérte.

Legjobb válasz: Már a munkaviszony létesítésekor szüksége lett volna a fõnöknek az elõzõ munkahely kilépõpapírjaira... Ha annyira nem kérdezte, akkor jó eséllyel csak valamikor mostanában jelenthette be a húgod, eddig lehet, hogy feketézett!

Már a munkaviszony létesítésekor szüksége lett volna a fõnöknek az elõzõ munkahely kilépõpapírjaira... Ha annyira nem kérdezte, akkor jó eséllyel csak valamikor mostanában jelenthette be a húgod, eddig lehet, hogy feketézett!
A "multis hr"-es vagyok. Valóban, a nagy cégek, nem sumákolják el úgy a dolgokat, mint a kisvállalkozások. Pont ezért írtam a végére zárójelbe, hogy ez persze nem jelenti azt, hogy nem sumák a munkáltatója nevezett kérdezõ húgának. Inkább próbáltam elmagyarázni, hogy mi lehet ennek az oka. De pofon egyszerû, irány a TB és megmondják be van-e jelentve!
A "multi-HR"-esnek:lehet, hogy Ti általában korrektek vagytok, bár volt rá példa (term.multicégnél), hogy egy fél brigád TB-jének a befizetése úgy el lett felejtve, mint a sicc, de tévedni emberi dolog.Egy maszek azonban nem mamutvállalat, ha meg akar élni valaki, bizony, nem árt egy kis rafkózás, egy kis:"Jut is, de fõleg marad is /Nekem/"-effektus. "To Seek the Wolf in Thyself!"(My favourite song)
Csak olyankor gáz, mikor hirtelen jön egy baleset/rosszullét, és akkor derül ki a dolog.Minden hónapban mégse kilincselhet az ember a TB-nél.Bár, ha belegondolok...
Tavaly táppénzen volt, vagy pedig betegszabadságon? Ha táppénzen akkor viszont be volt jelentve.
Szerintem inkább a Tb-hez menj be, lekérni az adatokat, mert valószínû, hogy az eddigi napok el lettek sumákolva, az pedig nem túl jó.
iagaza van az elsö hozzászólónak. és a tb rózsaszin kiskönyvet ie lekellett volna adnia mikor belépett.
Utolsó vagyok. Tavaly betegszabin lehetett, ha nem kérték ezeket a papírokat.
Szerintem meg nyugi, nem lett elsumákolva semmi. Én egy multinál vagyok munkaügyes. Amikor felveszünk valakit valóban le kéne adnia a munkavállalónak a kézzel írott jövedelemigazolását. Ha nincs leadva, akkor kell utólag bekérni, mert a táppénzt az elõzõ év alapján számolják. Azért kérik, hogy tudják, mi lesz a táppénz alapja a húgodnak! Nyugi (persze ez nem zárja ki, hogy tényleg nincs bejelentve)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Az f.sza, ha nem volt bejelentve...Hétfön bemegy a munkaügyibe és utána érdeklõdik...

Masfel eve Angliaban dolgozom! Most 28 hetes terhes vagyok! Mire szamithatok, ha hazamennek?

Ellatas, gyes stb. Erdekelne!

Legjobb válasz: semmire. vagy is annyira amennyit otthon egy nem dolgozo kap. a tb-t otthon kell fizetned 8ha gyesen-gyeden leszel akkor nem) DE ha az angol munkahelyedröl mész el szülni akkor az ottani "gyest, gyedet" kell kapnod, és családipotlékot.

semmire. vagy is annyira amennyit otthon egy nem dolgozo kap. a tb-t otthon kell fizetned 8ha gyesen-gyeden leszel akkor nem) DE ha az angol munkahelyedröl mész el szülni akkor az ottani "gyest, gyedet" kell kapnod, és családipotlékot.
még véletlenül sem kéne hazamenned, én is angliában élek, és itt nagyon jó. az angoloktól majd megkapod azt amikre szükséged van.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolso hozzaszolo! Tudnal nekem priviben irni, hogy milyen juttatasokban reszesultel? Mit hogyan es hol lehet igenyelni, feltetelek stb. Olvastam mar ezekrol, de szemelyes tapasztalatok is erdekelnenek! Elore is koszonom!

Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok és már másfél éve nincs menszeszem, már sok mindent kiprobáltam, de semmi sem segít! Hőhullámaim vannak és rosszullétek! Dolgozom korházban, mint gyógymasszőr és munka közben is szakad rólam a víz! Már nem bírom idegekke

Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok és már másfél éve nincs menszeszem, már sok mindent kiprobáltam, de semmi sem segít! Hőhullámaim vannak és rosszullétek! Dolgozom korházban, mint gyógymasszőr és munka közben is szakad rólam a víz! Már nem bírom idegekkel. Kérem, segítsen nekem, hogy könnyebb legyen! Remifeminit, klimint és különböző teákat ittam, de nem változott semmi, sőt rosszab! Köszönöm, Zsuzsa

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben tünetei nem csökkentek, keressen fel egy nőgyógyászati szakrendelést, ahol tájékoztatják a további kezelési lehetőségekről. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben tünetei nem csökkentek, keressen fel egy nőgyógyászati szakrendelést, ahol tájékoztatják a további kezelési lehetőségekről. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok és már másfél éve nincs menszeszem, már sok mindent kiprobáltam, de semmi sem segít! Hőhullámaim vannak és rosszullétek! Dolgozom korházban, mint gyógymasszőr és munka közben is szakad rólam a víz! Már nem bírom idegekke

Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok és már másfél éve nincs menszeszem, már sok mindent kiprobáltam, de semmi sem segít! Hőhullámaim vannak és rosszullétek! Dolgozom korházban, mint gyógymasszőr és munka közben is szakad rólam a víz! Már nem bírom idegekkel. Kérem, segítsen nekem, hogy könnyebb legyen! Remifeminit, klimint és különböző teákat ittam, de nem változott semmi, sőt rosszab! Köszönöm, Zsuzsa

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben tünetei nem csökkentek, keressen fel egy nőgyógyászati szakrendelést, ahol tájékoztatják a további kezelési lehetőségekről. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben tünetei nem csökkentek, keressen fel egy nőgyógyászati szakrendelést, ahol tájékoztatják a további kezelési lehetőségekről. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Melyik bank adna 7. 000. 000. Ft hitelt, ha szeretnék egy használt lakást/házat venni és van a kezünkbe 5. 000. 000Ft? A férjem nettója 120. 000ft, és 5 éve dolgozik cégnél. Van egy másfél éves gyerekünk is.

Legjobb válasz: egyik se. nem a 7 millióval van gond vagy az 5 milla önrésszel, de az 120 nagyon kevés ehhez, ha van 3 tagú család. abbólnem lehet törleszteni

egyik se. nem a 7 millióval van gond vagy az 5 milla önrésszel, de az 120 nagyon kevés ehhez, ha van 3 tagú család. abbólnem lehet törleszteni
gondolom a férjednek van 120ezer ft nettó jövedelme, Te gyedet vagy gyest kapsz és van a családi pótlék. Mennyi gyedet kapsz? van fennálló hiteletek? mi az ingatlan irányítószáma, amit vennétek? 30 évre számoltam egy elõszûrést feltételezve, hogy gyest kapsz és nincs hiteled és van, ahol hitelképesek vagytok. 30 év futamidõvel 69 és 75 ezer ft közötti törlesztõvel tudtok kalkulálni.
A KSH létminimum 2 felnõtt + 1 gyerekre kb. 190.000 Ft. Ha nincs ennyi nettó jövedelmetek, akkor szerintem egyik banknál sem lesztek hitelképesek. Azt nem írtad, hogy te mennyi pénzt kapsz (gyed, CSP). Másik oldalról, a bank felértékeli az ingatlant, és az alapján (is) állapítja meg, hogy arra a biztosítékra max. mennyi hitel vehetõ fel. Szerintem hívd fel néhány bank hitelvonalát, call centerét és érdeklõdj, csináltass elõszûrést, az nem kerül semmibe, viszont jobban képbe kerülhetsz.
Ha a megszokott napirendje nem borul, észre sem fogja venni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!