Találatok a következő kifejezésre: Maripen gyengíti a (3 db)

Maripen gyengíti e a lindynette 20 fogamzásgátló hatását?

Legjobb válasz: Nem tudom, mi az a Maripen, de a dokidtól kel megkérdezned, hogy az gyengíti e a hatását, Én is lyndinette-et szedek, ugy emlékszem csak az antibiotikumok gyengítik.

Nem tudom, mi az a Maripen, de a dokidtól kel megkérdezned, hogy az gyengíti e a hatását, Én is lyndinette-et szedek, ugy emlékszem csak az antibiotikumok gyengítik.
A kérdező hozzászólása: maripen az antibiotikum... meddigkell kiegészítõ védekzés?
Hát az attól függ, hogy mennyi ideig kell szedned a Maripent, amig szeded, addig biztos, a tájékoztatón nem írja pontosan, hogy utána mi van, de szerintem inkb dokit kétdezz pontosan, én személy szerint ha az antibiotikumot több mint 1 hétig szeded, utána kiegészítõt használnék legalább 2 hétig.
nem minden antibiotikum gyengíti azért. Rá lehet keresni a neten is, de csak a tényleg lórugás antibiotikumok szedése mellett lehet gond a tabi hatásával, amilyen a semicillin vagy a penicillin. Én Nolicin-t kaptam felfázásra a dokimtól, az is egyfajta antibiotikum. És mellette nem volt áttöréses vérzésem meg semmi...sõt a dokim azt mondta, hogy nem is lesz semmilyen hatása a fogamzásgátlóra. Viszont szerintem mindenképpen kérdezd meg, a dokik gyógyszerkölcsönhatásban tudni szokták a tutit.
Ha kb. 6 óra telik el a két gyógyszer bevétele között, akkor nem kell kieg. védekezést alkalmazni! Én már többször voltam így, és nem lett semmi bajom!

Gyengíti a Maripen extra a Tri Regol 27+1 fogamzásgátló hatását?

Torokfájásra felírt a háziorvosom 2 doboz Maripent(20szem) és tegnap múlt el a menstruációm.Az utolsó szem Maripent tegnap el?tt vettem be, reggel.A fogamzásgátlóból ma vettem be a 2. szemet. Ma pedig lefeküdtem a barátommal(gumi nélkül) Lehetséges hogy terhes leszek?

Legjobb válasz: Szerintem nem, de olvasd el a tájékoztatót, abban írják, ha a gyógyszer módosíthatja más gyógyszerek hatását. De ha félsz, használjatok gumit egy darabig, és vegyél egy terhességi tesztet, hogy megnyugodj! De szerintem nincs ok aggodalomra. Haven

Szerintem nem, de olvasd el a tájékoztatót, abban írják, ha a gyógyszer módosíthatja más gyógyszerek hatását. De ha félsz, használjatok gumit egy darabig, és vegyél egy terhességi tesztet, hogy megnyugodj! De szerintem nincs ok aggodalomra. Haven
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy válaszoltál a kérdésemre, részben meggyugtattál. Amúgy mindig odaszoktunk figyelni csak ez most egy véletlen volt:)
"1. Milyen típusú gyógyszer a Maripen és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Maripen tabletta ANTIBIOTIKUM, egyes meghatározott baktériumok okozta betegségek kezelésére szolgál." "Tri Regol 27+1 és az egyéb gyógyszerek alkalmazása: Néhány gyógyszer (epilepszia elleni készítmények, ANTIBIOTIKUMOK, nyugtatók) csökkenthetik a Tri-Regol 21+7 drazsé hatását." Szóval igen, terhes lehetsz! Ha elolvastad volna a 2 gyógyszer betegtájékoztatóját, akkor tudtad volna, hogy antibiotikum kúra alatt és után is kell kiegészítõ védekezés. Csinálj majd tesztet!
A kérdező hozzászólása: köszi a hsz-t, de el lett olvasva, csak megfeledkeztünk :S akkor inkább úgy kérdem hogy mekkora rá az esély h teherbe essek?

A Maripen antibiotikum gyengíti a Volina fogamzásgátló hatását? És meddig kell kiegészítő védekezést alkalmaznunk?

Most kaptam ezt a gyógyszert torokfájásra, ezért szeretnék biztos lenni abban hogy szedhetem-e, mert eléggé parázós vagyok. Elolvastam a betegtájékoztatót is, meg megkérdeztem a háziorvosomat hogy gyengíti-e, azt mondta hogy igen. Szóval egyet tudok, azt hogy gyengíti a fogamzásgátló hatását. De meddig kell gumit használnunk? Gondolom az antibiotikum szedése alatt, meg utána is kell védekezni.

Legjobb válasz: Még kérdeznék valamit: Az antibiotikum mennyi idõre hatástalanítja a Volina fogamzásgátló hatását? 1 hónap? Meddig védekezzünk? A következõ vérzésig? És a vérzésbe is bezavarhat? Egyébként kb 9 hónapja szedem a Volinát. És a nõgyógyászomat nem tudom elérni. Kérlek válaszoljatok!!

A kérdező hozzászólása: Még kérdeznék valamit: Az antibiotikum mennyi idõre hatástalanítja a Volina fogamzásgátló hatását? 1 hónap? Meddig védekezzünk? A következõ vérzésig? És a vérzésbe is bezavarhat? Egyébként kb 9 hónapja szedem a Volinát. És a nõgyógyászomat nem tudom elérni. Kérlek válaszoljatok!!
Antibiotikumok szedése esetén (kivéve rifampicin, grizeofulvin) a barrier elvû fogamzásgátlást elegendõ a gyógyszer elhagyását követõ 7 napig alkalmazni. Amennyiben a barrier elvû fogamzásgátlás ideje a Volina filmtabletták ciklushosszánál tovább tart, a szokásos tablettamentes idõszakot kihagyva meg kell kezdeni az új doboz szedését.
Tehát az utolsó szem maripen után hét napig gumi.
Igen, gyengíti. Igen, kell óvszer, amíg szeded + 7-10 nap, ha közben megjön, akkor onnantól újra véd. Tehát a 7 napos szünet után már nem kell védekezned, akárhány nap telt el. Addig igen. Bekavarni nem fog, áttöréses vérzést okozHAT a menzesz elõtt, de nem hinném, hogy fog. Nem kell aggódnod. NEM KÖVETENDÕ PÉLDA, mert én más helyzetben vagyok, mint te, de én soha nem védekeztem antibiotikum mellett (mármint + fog.gátló mellett), pedig jópárszor szedtem együtt. Soha nem volt baj. De ezt csak megnyugtatásul írom, hogy óvszer mellett ne parázz, mert nálunk nem lenne tragédia, ha becsúszna a baba, férjnél vagyok és fel tudjuk nevelni. Más ne utánozzon, mert attól, hogy nálunk nem volt baj, az nem 100%-os garancia, hogy másnál sem lesz.
*Amennyiben a barrier elvû fogamzásgátlás ideje a Volina filmtabletták ciklushosszánál tovább tart, a szokásos tablettamentes idõszakot kihagyva meg kell kezdeni az új doboz szedését. Én rákerestem a Volina betegtájékoztatójára, semmi ilyesmit nem írnak antibiotikum esetére. Én nem csinálnám, mert jó eséllyel lesz áttöréses vérzésed a köv. ciklus alatt attól, hogy 42 tablettát vettél be 21 helyett. Rákerestem az idézetre is: valóban kiadott egy oldalt a net, ahol ezt írják, de ez EGY oldal több másikkal szemben. Legjobb lenne, ha a kérdezõ elolvasná a saját betegtájékoztatóját, ami a dobozban volt, az a leghitelesebb (legújabb) verzió.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!