Találatok a következő kifejezésre: Maradjak a vagy menjek át (2 db)

Maradjak a MEOE-nél vagy menjek át az MNJK-ba?

Van egy 9 hónapos németjuhász kutyám a törzskönyvét a MEOE adta ki. Azt tanácsolták nekem hogy honosítsam MNJK-ra mert hogy a MEOE-ban nagy változások lesznek. Azt tudom hogy a két létesítémény között már régen dúl a vita. Ha honosítattom a törzskönyvet akkor az nekem milyen el?nyökkel illetve hátránnyal járhat??

Legjobb válasz: Elméletben a regisztrációjuk díjtalan. ( Legalábbis ezt írják. ) A legjobb talán, amit tehetsz, hogy elmész tenyésszemlére, vagy indítod juniorban a kutyát és a törzskönyvmásolatot, az elért eredményt igazoló lap másolatával benyujtod az MNJK-ba is. Nyugodtan lehetsz mindkét helyen tag, de a MEOE tagságot nem érdemes meszüntetni, mert még birkóznak az FCI-vel, hogy elfogadja-e a kizárólag MNJK-s törzskönyveket. Ami fontos, hogy 1,5 évesen csináltasd meg a DP szûrést, és a munkavizsgát, mert ezek nélkül komoly versenyeken szóba sem állnak veletek. ( Valamint érdemes tudni, hogy egyáltalán érdemes-e tenyésztésbe venni a kutyát! )

Elméletben a regisztrációjuk díjtalan. ( Legalábbis ezt írják. ) A legjobb talán, amit tehetsz, hogy elmész tenyésszemlére, vagy indítod juniorban a kutyát és a törzskönyvmásolatot, az elért eredményt igazoló lap másolatával benyujtod az MNJK-ba is. Nyugodtan lehetsz mindkét helyen tag, de a MEOE tagságot nem érdemes meszüntetni, mert még birkóznak az FCI-vel, hogy elfogadja-e a kizárólag MNJK-s törzskönyveket. Ami fontos, hogy 1, 5 évesen csináltasd meg a DP szûrést, és a munkavizsgát, mert ezek nélkül komoly versenyeken szóba sem állnak veletek. ( Valamint érdemes tudni, hogy egyáltalán érdemes-e tenyésztésbe venni a kutyát! )

Menjek át a másik suliba vagy maradjak itt?

Kéttannyelv? tagozat 0. osztályába járok és jól megy meg szeretem is, az osztályom is jó, de a suli közösségével egyáltalán nem vagyok megelégedve :( meg igazából nagyon sok lány van (énis lány vagyok) és ez engem idegesít, mert a fiúk csak olyan lányokkal tör?dnek akik ilyen ribancok (már bocsi), és így olyan rosszul telik minden napom... szóval arra gondoltam hogy átmegyek egy olyan suliba ami f?ként fiú suli de lányok is járnak oda páran, infó tagozatra. Szerintetek?

Legjobb válasz: hát az kicsit messze van sajnos :DD

A kérdező hozzászólása: hát az kicsit messze van sajnos :DD
Gyere kõbányára a Pataky szakközépbe, a 9.c szívesen fogad
Afene pedig ott igen csak csaj hiány van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!