Találatok a következő kifejezésre: Marad örök a (1228 db)

Sírtatok már órán a suliba?

és ha igen a tanár észrevette ? :)

Legjobb válasz: Igen,de nem vették észre mert csak könnyeztem.

Igen, de nem vették észre mert csak könnyeztem.
10 éve volt már és igen észrevette a tanár. Igazából nem érdekelte...
Igen. Gimi elején rossz jegyek miatt sokszor.
Igen, hittanon, mert nagyon [email protected]ák az agyam-.-"
Utoljára a ballagásomon, és a tanárbúcsúztatómon tavaly :( Persze nem vagyok egy nagy sírós, nem fordult velem elõ gyakran, de búcsúzató és a ballagás annyira megható volt, hogy nem tudtam megállni, hogy ne ejtsek pár könnycseppet. :) 15F
Igen, többször is... 20/L
Igen, mikor bejött valaki és közölte, hogy meghalt egy fiú :)
Igen, de csak a röhögéstõl :D
Kb. 3 hete, torna órán. ...de azért, mert eszembejutott Anyu, aki 3 hónapja halt meg:-(

Vettetek már órákat a fittvideon? Ha igen, akkor érdekelnének a vélemények.

Én azért gondolkozom rajta mert nem kellene minden nap ugyanazt csinálni.

Valaki fogadott már örökbe a Szánhúzó alapitványtól? Mi a folyamata? Mennyit kell fizetni a kutyusért?

Legjobb válasz: Szerintem keresd meg õket és nagyon szívesen segítenek Neked! Központi telefonszáma: 36 70 576 12 47 Levelezési címe: 2016, Leányfalu, Õz.u.5

Szerintem keresd meg õket és nagyon szívesen segítenek Neked! Központi telefonszáma: 36 70 576 12 47 Levelezési címe: 2016, Leányfalu, Õz.u.5
A kérdező hozzászólása: Még csak gondolkodóba vagyok nagyon, és ezért érdekelnének vélemények, vagy tapasztalatok. De azért, köszönöm.


1 éves staffor kutyám orra kis korában foltos rózsaszín volt, de ma már 1 éves és még mindig olyan, már több a fekete rész de még mindig nem teljesen, vajon később teljesen fekete lesz vagy ez hiba?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy teljesen be fog feketedni. Az én malamutomnak is rózsaszín volt kölyökként az orra, 14évig élt, és az orra közepe végig rózsaszín maradt. Azt mondták pigment hiány. Nem tudom a staffordál mennyire számít hibának, de fájdalmat, betegséget nem okoz neki.

Nem biztos, hogy teljesen be fog feketedni. Az én malamutomnak is rózsaszín volt kölyökként az orra, 14évig élt, és az orra közepe végig rózsaszín maradt. Azt mondták pigment hiány. Nem tudom a staffordál mennyire számít hibának, de fájdalmat, betegséget nem okoz neki.
Genetikai hiba, de ha nem szándékozod tenyészteni akkor ez nem gond.
Rosszul pigmentált, sajnos nemcsak esztétikai hiba, sok esetben más "gyengeségekkel" is együtt jár. :(
Hiba. Ha egy évesen még nem teljesen fekete, akkor nem is biztos, hogy az lesz. De nem tudsz ellene tenni semmit, az én kutyámé is olyan még, bár õ még csak 10 hónapos.
Szia! Még van esély rá, hogy tiszta fekete legyen. Az én boxeremnek volt ilyen az orra. Még 15 hónaposan sem volt még teljesen fekete. Majd utána késõbb tûntek el a foltok.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, persze attól ugyan úgy szeretjük, és nekünk így is szép..

Valaki vett már ilyen órát a vaterán?

http://www.vatera.hu//item/view/index.php?cod=159994578

Legjobb válasz: Ennyi pénzért már rendes óra szaküzletben is kapsz egy automata órát, 2 év garanciával. Ahol még fel is próbálhatod h egyáltalán jól áll e a kezeden.

Ennyi pénzért már rendes óra szaküzletben is kapsz egy automata órát, 2 év garanciával. Ahol még fel is próbálhatod h egyáltalán jól áll e a kezeden.

Hány órát dolgoztok egy nap? Emellett hogy marad idő a családra, kisgyerekre?

Legjobb válasz: 8,5 órát 8-16:30-ig,ehhez fél8kor el kell jönni otthonról,ha sehova nem kell menni,5re otthon vagyunk. Fõzés fél óra,miközben fõ,elmosogatok,párom rendbeteszi a lakást.Ami kaja több mint fél óra,azt meg ott lehet hagyni fõni.Hétköznap annyi takaritás van amit párom megcsinál abban a fél órában,és mosogatás,pult letörlés általam.Utána együtt vagyunk,gyerek ovis,játszunk,fürdetünk,elvagyunk. Nem azért élek hogy a port 2naponta eltüntessem mindenhonnan vagy hogy katonás rendben álljon a gyerek játéka.

8, 5 órát 8-16:30-ig, ehhez fél8kor el kell jönni otthonról, ha sehova nem kell menni, 5re otthon vagyunk. Fõzés fél óra, miközben fõ, elmosogatok, párom rendbeteszi a lakást.Ami kaja több mint fél óra, azt meg ott lehet hagyni fõni.Hétköznap annyi takaritás van amit párom megcsinál abban a fél órában, és mosogatás, pult letörlés általam.Utána együtt vagyunk, gyerek ovis, játszunk, fürdetünk, elvagyunk. Nem azért élek hogy a port 2naponta eltüntessem mindenhonnan vagy hogy katonás rendben álljon a gyerek játéka.
Csak szeptembertõl fogok dolgozni, de a programom a következõ 8tõl 1ig dolgozom egy óvodában, reggel viszem az egy szem gyereket magammal, 1kor hozom haza. Aztán onnan a házimunka, gyerek. 4tõl besegít a férjem és közben anya. Jó munkakörülményeim és idõbeosztás van, szerencsés vagyok! Neked hogy van?
Fél 8tól dolgozunk mindketten, én általában 4ig, férjem tovább, sokszor 6ig. Az a gond hogy nincsenek nagyszülõk a közelben, ha én is tovább vagyok mindig meg kell kérni valamilyen barátnõt, vagy sógornõim közül valamelyiket. 5 éves ikreim vannak. 2 éves koruk óta van ez így. Kibírható egyébként. Csak szervezés kérdése. Utána együtt vagyunk. Fõzünk közösen vagy játszunk. Takarítást hétvégére idõzítem, este csak lazulunk, élvezzük hogy együtt vagyunk. Ha sulisok lesznek nehezebb lesz majd
A kérdező hozzászólása: Most kezdtem el dolgozni, igaz csak 4 órát(ami 6 mert 1-1 óra az út oda vissza), de így pont elvesz annyit hogy már nehéz legyen megoldani, a kisfiam bölcsis még 2és fél éves. Bûntudatom van hogy nem vele vagyok hanem dolgozom, viszont kell a munkámból bejövõ pénz is:( Vagy nagyon korán kell bevinnem bölcsibe ha délelõttös vagyok(7elõtt) vagy ha délutános akkor megkell kérnem mindig valakit hogy vigyázzon rá...úgy érzem nehéz lesz ez hosszútávon. Férjem reggel 6-este 20ig dolgozik majdnem mindennap:(
8 orát dolgozok. 2 éves gyerek van. 4 után érek haza. Akkor fozok, osszepakolok, játszunk, furdés, fektetés. A nagymosás és a nagytakarítás hétvégén van. Fozni általában 2 napra szoktam. Nyáron van kert, udvas, de hosszabb is a nap és így konnyebb. Nem egyszer fordult elo, hogy éjjel fél 11-kor még felmostam a házat. Most meg este 7-kor már élni sem akaródzik. Ilyen a téli idoszak.
Én reggeli 8-tól 4-ig dolgozom, de ez azt jelenti, hogy 7 órakor indulok el otthonról, és fél 5-re érek haza. Ha boltba be kell menni, vagy a városban elintézni valamit, akkor fél 6-ra érek haza. Heti 2x sportolok 1-1 órát, ezek fél 7-tól és 7-tõl vannak. Így elég kevés idõm van pl fõzni, takarítani. Gyakran elõfordul, hogy este 10-ig, 11-ig fõzök. Nagytakarítani sajna 2 hetente szoktam csak. A kisebb melókat minden nap elvégzem. Gyerkõc még nincs. Most, hogy így belegondoltam, fogok beszélni a férjemmel, õ ugyanis a házi munkákban alig segít :(. Én pedig ezt nem gyõzöm. Igaz, õ rosszabb beosztásban dolgozik, 12 órás mûszakokban, de ez még nem ok arra, hogy annyira fáradt legyen, hogy nincs ereje helyettem elmosogatni vagy hajtogatni, igaz? Én is fáradt vagyok, pláne, ha még ugráltam is egy órát. Nagy poén sport után 9-kor nekiállni fõzni... Erõsítsetek meg, légyszi, hogy többet kell segítenie ... XD
Mostanában 8, 5 órát dolgozom + 20 perc ebédidõ. Az oda-vissza út 1, 5-2 óra. Így napi 10-13 órát vagyok távol otthonról.
Nekem változó, ma pl reggel 6-este 8ug vagyok, aztán hazamegyek, gyorsan lefekszem, holnap. reggel 6-delután 1, de szokott olyan mûszak is lenni, hogy 13_20, vagy 22_04, vagy 13_04 vagy 04_13. Párom gyesen van, otthon tud lenni a picivel, majd ha dolgozni kezd, valahogy megoldjuk, hogy valaki vigyázzon rá...
szia ! Igaz , hogy még a babám pocakban van ! Viszont így is nagyon sokat dolgozok , 8-9 órát naponta legalább ! Ugye reggel 8 megyek , de ugye már 7:30 bekel érnem ! És délután 16:00-17:00 óra körül végzek ! Igaz , hogy ez az utolsó hónap ! Óvónéni vagyok ! És a párom beteg az óvodába , így már 2 hónapja egyedül vagyok egész nap a picikkel !Majd haza érek , vacsora fõzés , pihenés ezerrel !

Twitteren csökkenhet a követők száma vagy ha valakit követek az már örökre úgy marad?

Legjobb válasz: Twitteren az embereknek van az adatlapján egy gomb,ha arra rá kattintasz követed az embert,ha vissza kattintasz vissza vonod a követést.Szóval nem örökre marad úgy...

Twitteren az embereknek van az adatlapján egy gomb, ha arra rá kattintasz követed az embert, ha vissza kattintasz vissza vonod a követést.Szóval nem örökre marad úgy...

Végül mi lett a gyes melletti 8 órával? Eltörölték tegnap? Aki idén már kapja a gyest, annak is eltörlik jövőre?

A kérdésem az lenne, hogy ha én már kapom a gyest 8 órás munka mellett, akkor jöv?re t?lem is elveszik?

Legjobb válasz: Heti 30 órában korlátozták a gyes melletti munkavégzést. vannak kivételek: Tartósan beteg gyereket illetve ikreket nevelõkre nem vonatkozik a munkaidõ korlát. Akik az idén már dolgoznak gyes folyósítása mellett, azok jövõre még legfeljebb március 31-ig dolgozhatnak 8 órában.

Heti 30 órában korlátozták a gyes melletti munkavégzést. vannak kivételek: Tartósan beteg gyereket illetve ikreket nevelõkre nem vonatkozik a munkaidõ korlát. Akik az idén már dolgoznak gyes folyósítása mellett, azok jövõre még legfeljebb március 31-ig dolgozhatnak 8 órában.
2.vagyok. Azért van a családipótlék...A nevében is benne van. Igen sok pénz elfolyik olyan helyekre, ahol nem is tudnk elszámolni.Sajnos ez ellen senki nem tehet. Mint az ellen sem, hogy a politikusok, igazgatók havonta milliokat visznek haza.
és az lemaradt, hogy nem sok munkahely támogatja a részmunkaidõt vagy, hogy 3, 6, esetleg 9 évig kiess a munkádból hacsak nem bolti eladó vagy, mert ott nem sok minden változik 9 év alatt. De én mint könyvelõ 9 év alatt elmegy mellettem minden, fõleg a munkahelyem, aztán segélybõl nevelhetem a gyermekeim. Hurrá!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Azon egyszerû oknál fogva, mert eddig járt! :) Az elmúlt években miért kaphatták???? Azzal teljesen egyet értek, hogy azoknak nem sok értelme van adni, akik már fõállásban dolgoznak, hiszen a gyerek nagy valószínûséggel bölcsiben van, viszont nagyon örültem volna neki ha nem akkor törlik el, amikor nekem is járna végre. Tudod, olyan rengeteget keresek hogy nekem sokat számít az a 25ezer forint! Egyébként meg igen, lepontoznak, legalábbis én biztos, mert ez nem válasz a kérdésemre, hanem kötekedés!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Szomorú vagyok, mert dec.28-ától kezdek újból dolgozni, úgyhogy akkor ezek szerint kemény 3 hónapig kapok csak gyest.... :((
Kedves utolsó, attól, hogy a gyermekünk bölcsiben van, a pelenkáját, étkezését, ruházkodását mi is fizetjük. A bölcsi nem ad semmit. A bölcsi egy hónapra min. 15-20 ezer forint (étkezés, szalvéta, pelenka, popsitörlõ, popsikenõcs, zsebkendõ, üditõ, gyümölcs, csereruhák), mivel az állam ebbõl semmit. Akkor legyenek ingyenesek a bölcsödék. Mi cserébbe adót fizetünk, ellentétben azokkal, akik csak otthon ülnek, vagy feketén dolgoznak GYED mellett. Magyarázd el nekem, én miért vagyok alsóbb rendû éllampolgár? Hiszen, nem veszem fel a 79000 Forint Gyedemet, munkát biztosítok a bölcsisnéniknek, fizetek adót, tb járulékot stb., cserébe még a 25.000 Forintot elveszik e zsebembõl és odaadják a kisebbséginek, hadd szüljön még 8 gyereket. Azt ne mond, hogy 25ezer forintból lehet tisztességesen gyereket nevelni!
Nem is értem...Ha 8 órában dolgozol mire fel akarnád még a gyest is???? Akkor már nem is a gyerekkel foglelkozol...... Tudom, hogy lepontoztok ezért a válaszért, de.....
A Gyes azért jár, hogy otthon légy a gyerekeddel. A bölcsi pedig nemcsak a szülõnek, hanem az államnak is nagy kiadás. Azt fennkell tartani stb., ami nem kis pénz. Ne akarjatok két helyrõl is az államtól pénzt! Akkor sem, ha valóban szükségetek lenne a pénzre!
Másodikkal értek egyet. A gyest azért találták ki, hogy, miután szültél, otthon tudj maradni a gyerekeddel, ne kelljen dolgoznod, és mégis kapj egy kis pénzt. Még ha ez nagyon kevés is. Te magad is azt írod, hogy nincs értelme, hogy a fõállásban dolgozók is kapják a gyest. Csak hát szarul esik, elhiszem én, de éppen ezzel a mondatoddal adtál igazat annak, akit lepontoztál.
Nekem 2 gyerekem van, és igenis járjon a a fizu a gyes mellett!Én tudom hogy gyesbõl nem lehet megélni!A párom jól keres mégsem elég!A számlákat nem vihetem a parlamentbe hogy valaki fizesse már ki!
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak! Szerintem nagyon-nagyon sok olyan pénz folyik ki az állami kasszából ami tök felesleges. Van aki 70-80 ezerbõl él meg egy hónapban, mások milliókat kapnak csak jutalomra, a luxus autókról nem is beszélve... Szóval lenne hol megfogni a pénzt szerintem, de mint mindig, most is az alsóbb osztályon teszik!!!!
A kérdező hozzászólása: A 13.23-asnak üzenem, hogy nem segélyekbõl élünk és nem tudom honnan vette ezt! A párom is én is 19 éves korunk óta dolgozunk, most már 11 éve.... Jó lenne ha nem itt osztanád az észt!!! Azt hogy szeretnék rongyos 25 ezret kapni még egy évig, az nem azt jelenti hogy eszetlenül vállaltam gyereket!!!!!!
lányok!én így oldanám meg csak sajnos nem rajtam múlik! szóval a gyereknek és az anyukának is az a jó ha 3 évig együtt tudnának lenni és utána vissza tudna menni dolgozni ugye?nos én azt csinálnám hogy megszüntetném a bölcsiket és abból a pénzbõl amit a bölcsik fenntartására és a dadusok bérére stb.fordít az állam azt inkább oda adnám az anyukáknak!így nem lenne kérdés hogy éri e valami lelki baj ha bölcsibe kerül, hogy felveszik e egyáltalán stb..ja és valami törvénnyel kötelezném a munkaadókat hogy köteles legyen vissza venni az anyukákat, ha meg nem tudja akkor fizessen neki addig amíg nem talál másik munkát!na mit gondoltok?
Én nem attól venném el a támogatást, aki dolgozik és próbál valamit tenni a családjáért. Annak pl. egy fillért sem adnék, aki egy percet sem dolgozott szülés elõtt.Máris lehetne ebbõl támogatni a dolgozó anyukákat a sok ingyenélõ helyett.
komolyan mondom, nem értem azokat akik balhéznak amiért nem dolgozhatnak 8 órában gyes mellett!! Mi kellene még nektek, a csillagok az égrõl???? Lehet ÉSSZEL is gyereket vállalni, mondjuk biztos egzisztenciát teremteni szülés elõtt és nem a SEGÉLYEKBÕL megélni! Amíg ez a szemlélet nem változik, mármint hogy mindenkinek JÁR minden, amikor nem tett a közösbe semmit, addig ebben az országban semmi sem fog változni....
3. és 4. vagyok. Íme egy összeállítás, hogy miért találták ki a GYESt: http://www.gazdagmami.hu/gyes-alatt/a-3-eves-gyes-tortenete A másik, hogy a nevükben is benne van, miért találták ki: GYED : gyermekgondozási DÍJ GYES: gyermeknevelési SEGÉLY A nevük alapján is el lehet tudni dönteni, hogy melyik van azért, hogy otthonb ülj a gyermekeddel, és melyik azért, hogy kicsit segítsenek a gyermeked felnevelésében!
A kérdező hozzászólása: Azért találta ki az állam, hogy a 3. éven is otthon tudjak maradni a gyerekemmel??? Hát akkor adjon három évig gyedet!!!! Mert azért kíváncsi vagyok ki az aki a 25ezer forint mellett otthon tud maradni a 3. éven!?!?!?! Tuti hogy nem sokan és nem az átlagkeresetûek!!! És igen, lepontozom a másodikat, mert nem azt kértem hogy ki tud jó érvvel belekötni a kérdésembe, hanem ki tud rá hasznos választ adni... Az övé maximálisan nem volt az!!!!
A kérdező hozzászólása: Ez egy nagyon jó megközelítés, erre nem is gondoltam! Valóban, ha így nézzük, teljesen igazad van és igen is adhatnák azt a 25ezret azoknak is akik 8 órában dolgoznak!!!!
Megáll az ész! Egyesek azt gondolják, hogy aki nem ül otthon a gyerekével mert dolgozik a gyerek meg bölcsiben, már nem is kéne hogy járjon neki semmi, mert nem foglalkozik vele?! Döbbenet!

Miért van az, hogy nekem órákat, kb.5-6 órát vesz igénybe 2 tantárgyból megtanulnom, amit meg kell? Ismerek olyanokat, akiknek ugyanez csak 1-2 óráig tart és mégis jó jegyet kap. Nekem miért ilyen nehezen maradnak meg a dolgok a fejemben?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy nem érdekel az, amit tanulsz? A töri, fizika, nekem is kb. 2,5-2,5 órába telik, viszont pl. ugyanennyi biosz megvan 10, max. 30 perc alatt. Szerintem csak akkor aggódj, ha olyat is ennyi idõbe telik megtanulnod, ami érdekel.

Nem lehet, hogy nem érdekel az, amit tanulsz? A töri, fizika, nekem is kb. 2, 5-2, 5 órába telik, viszont pl. ugyanennyi biosz megvan 10, max. 30 perc alatt. Szerintem csak akkor aggódj, ha olyat is ennyi idõbe telik megtanulnod, ami érdekel.
Ajánlanék neked egy módszert, másoknál bevált, nem veszitesz semmit, ha megpróbálod! Tehát, mivel nincs mindig kéznél valaki, kinevezel valamit (egy képet a falon, egy lámpát, az egyik sarkot, mindegy, lényeg hogy egy vonalban legyen veled, amikor tanulsz), õ lesz a Tök Hülye, igen igy fogják hivni. Átolvasod az anyagrészt egyster-kétszer, és amikor úgy érzed, hogy megvan a lényeg, akkor elkezded megmagyarázni a Tök Hülyének. Ha elakadsz, belepillantasz, ha már nem kell belenézni, kiállhatsz akár az egész iskola elé is elõadást tartani. Fontos, hogy komolyan vedd, és hangosan magyarázz a Tök Hülyének. Hidd el, hatásos! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nem érdekel, amit tanulok. Ami érdekel azt semennyi idõ alatt képes vagyok megjegyezni. De ami nem érdekel, hogy lehet a leggyorsabban, legeredményesebben megtanulni?

Egy nagyváros egyik lakójával 8 órakor közlünk egy hírt. Õ negyedóra alatt azt 3 embernek elmondja, majd a) aki újonnan tudta meg a hírt; b) mindenki, aki már tudja a hírt, negyedóra alatt 3-3 újabb embernek adja azt tovább?

Mennyi id? alatt értesül a hírr?l 50 ezer ember?

Legjobb válasz: 1/4 óra alatt 3* annyi ember tudja meg, tehát köb (x*1/4 óra) alatt lesz 50e helycsere (köbgyök 50e)=x*1/4 x*1/4=(x*1)/4, tehát /1 (köbgyök 50e)=x/4 / /4 (köbgyök 50e)*4 ,és mivel ez csak az eltelt órák száma, hozzáadjuk a 8 óhoz: 8+(köbgyök 50.000)*4=

1/4 óra alatt 3* annyi ember tudja meg, tehát köb (x*1/4 óra) alatt lesz 50e helycsere (köbgyök 50e)=x*1/4 x*1/4=(x*1)/4, tehát /1 (köbgyök 50e)=x/4 / /4 (köbgyök 50e)*4 , és mivel ez csak az eltelt órák száma, hozzáadjuk a 8 óhoz: 8+(köbgyök 50.000)*4=


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!