Találatok a következő kifejezésre: Mar teljesen vagyok (661 db)

Meddig lesz még ez a lelki terror? Most már teljesen kész vagyok. Nem tudok örülni életem legszebb pillanatának, és néha már bánom hogy pont most vagyok terhes.

Tiszta ideg vagyok,és nem tudom mi lenne a jobb. Oltani vagy nem. Konkrétat ugye senki sem tud mondani,ami megnyugtatna. Én meg honnan a francból tudjam. Eddig nem foglalkoztam vele,de már sokkol hogy ennyi kismama van rosszul.

Legjobb válasz: Szia!Ugyanígy vagyok ahogy te...!:S Túlfeszülnek már az idegeim attól ami folyik ebben a tetvedék országban!Eddig ellenezték az oltást kisgyermekeknek és terhes nõknek,most már bátran állítják hogy be lehet adatni!De ezek a hírek teljesen a frászt hozzák rám!Mert ha nem adatom be és elkapom,akkor is én leszek a hibás,de ha beadatom és baja lesz a babámnak,akkor szintúgy én leszek a hibás és a hátralevõ életem egy kényszerzubbonyban fogom tölteni...!Nem tudom mi tévõ legyek,én már totálisan magam alatt vagyok! 29hetes kismami

Szia!Ugyanígy vagyok ahogy te...!:S Túlfeszülnek már az idegeim attól ami folyik ebben a tetvedék országban!Eddig ellenezték az oltást kisgyermekeknek és terhes nõknek, most már bátran állítják hogy be lehet adatni!De ezek a hírek teljesen a frászt hozzák rám!Mert ha nem adatom be és elkapom, akkor is én leszek a hibás, de ha beadatom és baja lesz a babámnak, akkor szintúgy én leszek a hibás és a hátralevõ életem egy kényszerzubbonyban fogom tölteni...!Nem tudom mi tévõ legyek, én már totálisan magam alatt vagyok! 29hetes kismami
Hívj fel egy orvost akiben megbízol és csináld azt amit mond. A sima influenzától si minden évben rosszul vannak, kórházba kerülnek elvetélnek kismamák.
A svájci és a német orvosok szerint tilos oltani terheseket, az én orvosom nem adná be terhesnek (Amerikában és Svédországban dolgozott kb. 10 évet, tehát nem falusi körorvos) Nem azért mert azt mondja, hogy baj lesz, hanem azt mondja, hogyha baj lesz, akkor nagy. Szerintem ezt mindenki csak úgy döntheti el, ha annak hisz akiben bízik. (Egyébként a Czeizel is tulajdonképp semleges véleményt mondott)
Oltasd be magad semmi bajod nem lesz tõle és nem fogsz parázni.
Szia én is küzdök magammal nem tudom mi lenne jobb anno a terhességem elején dokim megtiltotta hogy beadassam most kifeezetten ajánlja ugyanez a háziorvosom és a védõnöm véleménye hogy eddig ne de már nagyon fontos...oltani de az én döntésem jaja ha meghal a babám bennem attol örülök meg ha azért mert elkapom és az miatt akkor mert azért semmi nem jo komolyan.De eddig is meghaltak influenzába vagy bármi másba de nem lett belõle ügy vagyis nem lett felgujva.Csak most ez érdekes de mindegy egy gyógyserész barinõm mondta hogy a franc tudja de inkább ne oltassak szedjem a vitamit sok gyümi.NINCS TESZTELVE!ÉS OLYAN KISMAMA MÉG NEM SZÜLT AKI BE LETT OLTVA:És meghalt olyan kismama aki oltatott és az oltásba halt bele valahol olvastam itt...szoval sztem nem fogok nem merek.és fura hogy csak a kismamákat célozzák nem????A gyerekeket miért nem és a fiatalokat idõsebbeket?Érdekes és elgondolkodtato ez az egész és nagyon furcsa sztem.Ha ugy vesszük csak a kismamák a célpontok ugy néz ki!!!
Az orvosok, a tudomány, az ANTSZ, Czeizel Endre szerint az oltás segít. mégis kinek kellene még mondania, hogy elhidd végre?
Nekünk megbízható, magán orvosunk van aki azt mondta oltassak...megtettük és semmi bajunk nem lett, azóta nem idegeskedem és a család többi tagja is megkapta az oltást. Én nem bántam meg, sõtt!!!! 34 hetes kismama
Egyfolytában ingadozom, oltassak-e vagy sem. Most megint nem oltatnék, a hgany miatt, az antsz is megmondta, hogy veszélyes, és az oltóanyagban 50 mgr van az 5 mgr helyett. Az sok, és a higanytól nem véletlenül óvjuk amagzatot, az idegkárosító hatása miatt. nem tudom, ez a hozzászólás is meggyõzõ, idézem: ½Az új influenza oltás tartalmaz higanyt. Mivel egészen fiatal csecsemõket is beoltanak, továbbá kiemelt fontosságúnak tekintik a terhes anyák beoltását, akikben az éretlen idegrendszerû magzatokra különösen veszélyes lehet a higany, remélem nem büntetendõ cselekmény felvetni azt a gondolatot, hogy talán a vizsgálat fényében újra kéne gondolni a higany veszélytelenségérõl kiadott hivatalos közleményeket. Önmagában nem jó érv, hogy kevés higany van az oltásokban, ugyanis egy nagyon fiatal magzatnak sok lehet az, ami már nem veszélyes egy csecsemõre. Azt sem tudni, hogy kinek mekkora a higanyterhelése (amalgám tömésekbõl kioldódó higany, élelmiszerekkel, pl. halak fogyasztásával bevitt higany mennyisége) és az meddig marad a szervezetében (lebontási problémák, enzimzavarok, májprobléma, stb.).
Én is rengeteget gondolkodtam rajta, kutattam interneten, mindenhol. Végül beoltattam magam. Kettõs, amerikai-magyar állampolgár vagyok és pont az út a kiutam elött oltattam. Amiért az oltás mellett döntöttem, az az volt, hogy maga az oltóanyag pont ugyanaz mint a szezonális influenza oltás, csak a vírustörzs más. A sima influenza oltással pedig már évek óta oltják a kismamákat. Fõleg kint, szinte az elsõ kismama viziten beadatják. Rengeteg ismerõsöm szült és kapott oltást, szezonálisat és egyik babának sem lett semmi baja. A másik ok, pedig, hogy majd ha márciusban megszülök, lesz egy hatalmas világjárvány én pedig be leszek szorulva a házba egy újszülöttel, mert könnyen belehalhat egy ilyen vírusba. Így neki is védettsége lesz, amire megszületik. Már több mint egy hónapja kaptam az oltást, és a baba egyelõre tökéletes. Én is aggódom, rágódom rajta, de remélem, hogy a két rossz közül a kevésbbé rosszat választottam!
és lehet azt is tudni hogy mikor adatta be és mikor szült?mert mi van ha 6-10hónap múlva jelentkezik valami a babán?Ne adja Isten... nekem sem ajánlotta a nõdokim 12hetes, most írtam neki emailt és kérdeztem meg, most hogy járvány van, mit javasol?Mert még mindig inkább ellene vagyok-de annyira aggaszt ez az egyre növekvõ szám :-( 16hetes vagyok...egyszerûen nem tudok, merek dönteni.és helyettem senki sem fogja vállalni a felelõsséget.
Szült már kismama, aki beadatta, itt is többen írtak már. Én nem olvastam sehol, hogy oltásba belehalt volna kismama. Azért hülyeségeket ne találjon már ki senki.
Elvileg ez lenne életem legszebb idõszaka...... Én meg rettegek lassn..... és azért, mert mindenki mást mond! Így hozz felelõsségteljes döntést! Czeizel is eleinte ellenezte. Mindenki más is. Most meg pánik van és ajánlják. Jó nehéz döntés ez! Talán a legnehezebb!
A kérdező hozzászólása: Errõl beszélek, ettõl vagyok ki így hogyan döntsek??? Mikor mindenki mást mond???
A kérdező hozzászólása: A háziorvosom és a védõnõm, eddig még semmit nem mondott. Konkrétan még szóba sem hozták. A nõgyógyászom meg annyit mondott, mikor megkérdeztem hogy õ sem lebeszélni sem rábeszélni nem akar. Szóval döntsem el én!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Én eddig soha nem oltattam magam semmilyen influenza ellen. Soha nem is érdekelt. Ez az elsõ terhességem, és paráztat ez a sok ellentmondás amit mindenfele hallok. Még az orvosok, és akik állítólag értenek hozzá azok sincsenek egy véleményen. Én a babámat féltem, de nagyon mert senki sem tudja mi lesz késõbb! Ha nem lennék terhes biztosan nem oltatnék, de így meggondolom.

Ha már teljes állományú készenléti rendőr vagy és aközben a semmiből hirtelen becsípődne a derekam úgy hogy összerogynék a földre, elbocsájtanának a derekam miatt vagy nem?

Legjobb válasz: Rosszul tettem fel a kérdést! Íme a helyes: Ha már teljes állományú készenléti rendõr vagyok és aközben a semmibõl hirtelen becsípõdne a derekam úgy hogy összerogynék a földre, elbocsájtanának a derekam miatt vagy nem?

A kérdező hozzászólása: Rosszul tettem fel a kérdést! Íme a helyes: Ha már teljes állományú készenléti rendõr vagyok és aközben a semmibõl hirtelen becsípõdne a derekam úgy hogy összerogynék a földre, elbocsájtanának a derekam miatt vagy nem?
Gondolom haza/orvoshoz küldenének. Orvos megállapítaná a becsípõdés okát. Ha orvosolható/átmeneti, akkor betegszabadság vagy táppénz, kezelik, majd ha az állapotod engedi, visszamész dolgozni. Amennyiben súlyos, munkában akadályozna, elküldhetnek.

Az orrcsepp már nem segít, teljesen meg van duzzadva az orrnyálkahártyám. Parlagfű allergiás vagyok, ráadásul terhes. Hogy lehetne jobb? Már teljesen el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Nekem erre írta ki az orvosom a Rhinocort aquát és már az elsõ fújásnál segített, receptre kapható!!!

Nekem erre írta ki az orvosom a Rhinocort aquát és már az elsõ fújásnál segített, receptre kapható!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nekem nem akarta felírni -korábban ezt használtam-, merthogy szteroidos... Meddig használtad? És milyen gyakorisággal?
Egy darabig 3*1, aztán már csak akkor szoktam fújni amikor nehezen kapok levegõt, de nem gyakori!!!
Igen, már teljesen biztos, hogy védett vagy.
Hát az én betegtájékoztatómban benne van, hogy ha menzi elsõ napján kezdem szedni akkor azonnal véd, úgyhogy szerintem fölösleges várni egy hónapot. Több millióan szedik, ha mindenki betartja és mégsem jó, akkor szívás lenne. Odafigyelnek rá rendesen, több 10 évig tesztelik. Én megbízom benne, ennyi.
ha nemlenne ezaz oldal, akkoris megtalálnák a módját, h megtudják, anélkül h felkéne hívni az orvost, amúgymeg mindegyik mást mond, nekem mondta h elsõ szemtõl, mondta h 1 hónap után, mindent mondtak. így megvártam inkább az elsõ menzeszem, és aztán vetettem bele magam a szexuális életbe. mindnekinek eztkéne tennie, így biztonságosabb, ésakkor ilyen kérdések sem lennének, ha nemakarna mindneki minél elõbb szexelni:D kilehet bírni azt az 1 hónapot. vagy ottazóvszer, ha edfdig jóvolt, addig az 1 hónapig is jólesz
Csak néha belegondolok mi lenne ha nem lenne ez az oldal. Élete végéig várna vagy mi? Én neten rá tudtam keresni. Egyébként nem idegesít, nyugi. Nem vagyok az az idegeskedõ fajta, szimplán csak megmosolyogtam :)
de mi a francnak, mikor ittis megmondják? csak azért h te nekapj idegbajt?:D
Föl lehet hívni az orvost. Az a dolga, hogy válaszoljon. Tapasztalat.
nos, az embernek szája is van, de....:D 1. ott helyben elfelejtette megkérdezni...ezért senkit nemkell megkövezni, és nemfogja csakezért felhívni az orvosát, h ezt megkérdezze, mikor kismillióan szedik ezt a gyóccert, eccerûbb ide kiírni. 2. van amelyik orvos, ezt mondja, van amelyik orvos azt mondja....tapasztalat
És szád van? Orvos írta fel a tabit?
mindenki rohadjon meg, aki az ilyen kérdésekre azt válaszolja, hogy BETEGTÁJÉKOZTATÓ. ugyanis, nem minden foggátló tájékoztatójába van ez beleírva. az enyémbe pl NINCSEN!!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen az elsõ válaszolónak! :)
Tudsz olvasni?
enyémbe meg semmi nemvolt errõl írva h mikor véd, ígyhát biztonság kedvéért vártam 1 hónapot.

A barátom nemi szerve kb.17cm hosszú. Mikor szopom, teljesen tövig le tudom nyomni a torkomon. Ez már jó, vagy teljesen átlagos teljesítmény?

Legjobb válasz: Akkor tehát a valódi gond az, hogy a pasid nem ismeri el az igyekezetedet. Szerintem, ha ezt akarom hallani, ez nem mindennapi "teljesítmény" - én nem szoktam mélytorkozni, és az általam megkérdezett nõk nagy részénél sem általános, hogy e (sokunk által kellemetlennek tartott módon) törjék magukat. Úgyhogy a pasid igazán örülhetne, ha már éppen erre vágyik. Lehet egyébként, -valószínû-, hogy örül, csak nem mondja. Lehet, úgy van vele, minek azt mondani... Tudom, jobban esik a spontán dícséret, e azért kérdezd meg, és finoman jelezd, hogy Neked szükséged van a visszajelzésre. Illtve az is segíthet, ha Te dícséred, hogy milyen jól nyal (már ha ez igaz) Hypathia

Akkor tehát a valódi gond az, hogy a pasid nem ismeri el az igyekezetedet. Szerintem, ha ezt akarom hallani, ez nem mindennapi "teljesítmény" - én nem szoktam mélytorkozni, és az általam megkérdezett nõk nagy részénél sem általános, hogy e (sokunk által kellemetlennek tartott módon) törjék magukat. Úgyhogy a pasid igazán örülhetne, ha már éppen erre vágyik. Lehet egyébként, -valószínû-, hogy örül, csak nem mondja. Lehet, úgy van vele, minek azt mondani... Tudom, jobban esik a spontán dícséret, e azért kérdezd meg, és finoman jelezd, hogy Neked szükséged van a visszajelzésre. Illtve az is segíthet, ha Te dícséred, hogy milyen jól nyal (már ha ez igaz) Hypathia
én utálom a mélytorkot, de 17 cm-rel még elbajlódok.
Grat! Nem átlagos. De figyi ha számodra, miért fontos ez?! Barátod biztos vagyok benne, hogy élvezi. Csak a ne menjen tönkre a hányinger-t segítõ izom csoport a torkodba.
Értem, hogy szereted csinálni, nincs ezzel semmi baj, én nem szeretem ebben a formában, de attól még nem undorító. (Kedves elõzõ, több nyitottságot! Arról még nem hallottál, hogy mindannyian mások vagyunk? Ha nem tetszik valami, Te nem csinálod, és kész! De ne akarj másokat arra kényszeríteni, hogy õk se csinálják, mert Téged sincs joga senkinek arra kényszeríteni, hogy azért is csináld!!! Nekik legyen joguk csinálni, nekem meg legyen jogom nem csinálni, és kész. Ne minõsítsük egymást) Mondom, Kérdezõ, a visszajelzés hiányával van a bajod. Nincs mese, meg kell kérdezni, tetszik-e neki a dolog.
A technika elsajátításával nagyobbat is be lehet tövig venni. A 17 cm egy átlagos méret, az kényelmesen bekapható. Petranova
jav. ha ezt akaroD hallani, ...
(Ja, megint Hypathia voltam.)
UNDORÍTÓ!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem-nem, én imádom ezt csinálni...avval nincs baj...
A kérdező hozzászólása: én nem tudom magam hánytatni, a fogkefe is lemegy teljesen, akkor sem!:) Nemtudom, fontos..a pasim sose mondja hogy jó vagyok-e!
Ugyes kislany vagy, de miert kell hogy teljesen lenyomd a torkodon? Lehet hogy azert nem szereti mert erolkodsz, es arra koncentralsz hogy minel tobb a szadban legyen. De a farka elejevel es kozepevel es nyalogatasaval is lehet am jatszani! Azert meg ne fulladj am!Csinald elvezettel akkor biztos mondja majd hogy isteni, de kulonben nem mindegyik pasi beszedes szex kozben (meg amugy sem)

Mit tehetnék még? Ez az állapot már teljesen kikészít mindenkit! Sajnos már nagyon feszültek vagyunk a férjemmel e miatt.

4 és fél hónapos a kislányom,és nagyon nyugtalan sírós baba már születését?l. Állandóan vele kel lenni valakinek,mert egy percet nincs el maga. Még szerencse hogy van segítségem mert már rég megbolondultam volna. Semmi nem köti le igazán. Nappal is sokat ny?gl?dik,alig alszik de az éjszakák borzalmasak. Este fürdés után olyan 8-9óra között minden áldott nap,rájön egy borzalmas hisztiroham és úgy üvölt meg visít hogy azt már elviselhetetlen. Az égvilágon semmivel nem lehet megnyugtatni,vagy lecsillapítani. Már voltunk vele gasztroenterologusnál hogy nem e allergiás valamire,és azért sír ilyen sokat. Nem találtak semmit. Azt tanácsolták alakítsunk ki napirendet,de az már az elejét?l meg van. Meg hogy fürdés után vigyük ki a leveg?re,de ez sem használ. Már rettegek az estékt?l mert 2óránál tovább is eltart a sírása. Panelban lakunk és csoda hogy eddig nem szólt senki,mert minimum azt hihetik hogy verem. Borzalmas ahogy üvölt,már szinte fuldoklik. Éjjel is többször felkel,állandóan forog,jár keze lába. Anyósom szerint a sírással fárasztja magát,és a kórházban csinálhattak vele valamit. Mit csináljak??? Vigyem ideggyógyászhoz? A gyerekorvos szerint hagyjam sírni,meg majd kinövi,de ? még nem hallotta üvölteni!

Legjobb válasz: próbáltál neki énekelni?lehet ezért páran megköveznek,de esetleg a tv sem köti le?nekünk is mindig vannak ilyen hullám völgyek,de akkor kiviszem a levegõre,dumálok neki meg nevetek neki,és akkor õ is nevet,vagy énekelek arra mindig figyel,de a tv-t is elnézegeti a kezembe.nálunk még a kutya ami leköti,ha nyügös mindig behívom és mondja neki 1000-rel.a nagy melegben amikor nyügös volt,megfürdettem.pocit nem kérdezem mert ahogy olvasom nem csak evés után van a sírás.nem lehet hogy érzi rajtad hogy feszûlt vagy?mert ez nálunk is elõfordult és akkor vettem egy mély levegõt és teljesen higgadtan próbáltam a kicsihez állni.sajnos több ötletem nincs.

próbáltál neki énekelni?lehet ezért páran megköveznek, de esetleg a tv sem köti le?nekünk is mindig vannak ilyen hullám völgyek, de akkor kiviszem a levegõre, dumálok neki meg nevetek neki, és akkor õ is nevet, vagy énekelek arra mindig figyel, de a tv-t is elnézegeti a kezembe.nálunk még a kutya ami leköti, ha nyügös mindig behívom és mondja neki 1000-rel.a nagy melegben amikor nyügös volt, megfürdettem.pocit nem kérdezem mert ahogy olvasom nem csak evés után van a sírás.nem lehet hogy érzi rajtad hogy feszûlt vagy?mert ez nálunk is elõfordult és akkor vettem egy mély levegõt és teljesen higgadtan próbáltam a kicsihez állni.sajnos több ötletem nincs.
Mit eszik a baba??? Anyatej vagy tápszer??
Ha ezen a netes oldalon nézelõdsz, lehet, hogy segít egy kicsit: http://www.dokimami.hu/2009/08/21/az-esti-altatas-feler-egy-.. Most épp az altatást linkeltem, de van ott még sok dolog, ami hasznos lehet.
Sok okos dolgot írtak már elõttem. Valóban zongorázd végig, hogy nem hasfájás-e a baj, nézd meg a fülét, arra elég az is ha belecuppantasz egy puszit, ha eltol magától vagy sírni kezd, akkor biza fáj neki. Ha minden rendben, akkor javaslom, töltsetek el máshol egy éjszakát. Anyukádéknál vagy Párod Anyukájáéknál. És nézd meg, ott is üvöltés van-e. Nálunk 0-24 órás üvöltés volt, csöndben csak akkor volt a fiam amikor elaludt. Meg amikor kiléptünk a lakásból. Sehol máshol, mindenki hülyének nézett, hogy az én fiam nem is sírós...Hazaértünk, üvöltött. Elköltöztünk, lásd minden probléma megoldódott, AZONNAL abbahagyta az új házban az üvöltést... Ha fizikailag nem is zavarja semmi, nem fáj semmi, nem éhes, nem szomjas, nem fázik, nincs melege, akkor bizony lehet hogy "más" van a háttérben...
Ki fogsz nevetni, de nálunk az jött be, hogy beraktam egy cd-t a lejátszóba, és annak az ütemére "táncoltunk" a gyerekkel. Vállamra vettem, és táncoltam, és õ meg a második számnál elaludt. A mai napig, ha nagyon túlpörög, nehezen alszik el, nyûglõdik, sír, vergõdik, olyankor "bevetem" Ramazzottit (mindig ugyanazt az albumot hallgatjuk már pici baba kora óta ilyenkor), és már alszik is a vállamon, viszem a szobájába, és kész. Férjem azon szokott poénkodni, hogy ha késõbb majd eljut a gyerek egy Ramazzotti-koncertre, az elsõ 10 perc után be fog aludni... :-D Egyébként alszik eleget napközben? Nem lehet, hogy túl fáradt? Csak "vaktában lövöldözök", de ez nem lehet oka az esti sírásnak? Nálunk is ilyen volt egyébként az elsõ fél év, de aztán szépen abbamaradt. Kitartás! Egy másfél éves miniterrorista anyukája
Fürdés után.Igen, nálunk ugyanez volt a helyzet.Csak nekünk értelmes az orvosunk, és addig vizsgálta, és kérdezgette mi hogy van pontosan, míg rájött, hogy belemegy a víz a fülébe, és begyullad neki.Azért sír keservesen.(sikító sírás=fülfájás)Ilyen kicsik még nem sírnak ok nélkül!A hallójáratnál ami kiáll kis "pöcök", azon a részen nyomd meg neki, és ha sír , akkor bizony be van neki gyulladva, és irány a fülészet! Majd írj, hogy megoldódott-e a kérdés, és, hogy mi volt a baja a picikének! Mielõbbi nyugodt napokat!
Mi párommal elégbkitartóak vagyunk nálunk a ringatás vált be, ölembe fogtam fektetve és ringattam énekrltem neki cumi a szájába, eleinte 2 óra ringatás volt mire megnyugodott elaludt, majd hozzászokott és 2 hét után már 1 perc ringatás megnyugodott és elaludt! Vettünk egy hintát hogy míg nappal ezt azt csinálok az ringassa helyettem bevàlt. 1 éves korától egyedül elalszik. Vedd ölbe ha sír, feküdj mellette olvass neki, vegyetek egy tornáztatót tedd fölé had ismerkedjen vele nézegesse lökdösse rajta a csörgõket. Gondolj bele, ha ölben van lát mindent érdekesebb úgy, feküdj le mellé és mit látsz, a plafont vagy a körforgón lógó állatok lábát hát az nem valami izgalmas! Tedd magadellé a hordozóban és vass neki mutasd neki az állatos könyveket tv, valamivel próbáld legoglalni! Fektesd le egy textil pelust rázz fölötte játszatok kukucskálóst vele!
Én mikor már végképp nem tudtam mit tegyek vele (teli has, tiszta pelus stb.), fogtam és a mellkasomra fektettem hassal és olyan jól elaludt, mint a sicc. Nem kell aggódi, hogy csak így fog elaludi, mert nem mindig igényelte illetve ez csak az életük egy kicsiny szakasz ami gyorsan eltelik. Lehetséges, hogy csak a közelséged hiányzik neki!
Sok okosat irtak már elõttem, de arra még nem tért ki senki, hogy vannak nagyon érzékeny babák. Velük azon kivül, hogy minnél nyugodtabb légkört próbálunk teremteni, nem sok mindent tehetünk. Ilyen esetekben az orvosok sem tudják megállapitani a bej okát, összefoglalva három hónapos hasfájásnak hivják, bár egyáltalán nem biztos, hogy a hasávalvan a gond. Anyósom elsõ babája volt ilyen. minden éjjel 1-1, 5 órát üvöltött. Nem lehetett megnyugtatni. Minden létezõ okot kivizsgáltak nála, nem találtak semmit. Másfél éves korában egyik napról a másikra múlt el. Semmi baja, ma nagyon tehetséges festõmûvész. Szóval, ha már minden szóbajöhetõ oknak utánnajártatok és minden nyugtatási ötletet is, akkor nincs más hátra, mint elfogadni, hogy õ ilyen és bizni benne, hogy minnél hamarabb túl lesztek rajta. Kitartást és sok türelmet kivánok!
Nappal mindenképp hagyjátok kicsit egyedül-fokozatosan. MEg kell tanulnia egyedül ellenni. A sírást meg ki kell vizsgáltatni, amennyiben nem hasfájásról van szó, mert sajna vannak babák, akik akár 8-9 hós korukig is hasfájósak. Idegörlõ, tudom, de a legjobb megoldás hirtelen, hogy lenyugszol és nem félsz az estétõl. Lehet ennek is az az oka, hogy ideges vagy és megérzi. Leheet már semmi baja nem lenne, ha nem lennél ideges. Próbáld meg mától, hogy úgy várod az estét, hogy "tudom, hogy sírás lesz, nem tudok mit tenni vele, majd elmúlik.." Nehéz, de pár nap alatt javulás állhat be-nálunk annó bevált.
Szia! Én is elvinném egy kivizsgálásra. A lányom az este 6-tól csinálta a fesztivált. Egyfolytában üvöltött...Elõször azt hittük a pocak, de rá kellett jönni, hogy nem. Bárhol voltunk, bármit csináltunk ha aludt is, fel kelt és elkezdett üvölteni torkaszakadtából. Eleinte próbáltam nyugtatni, felvenni, de csak feszítette magát. Letettem az ágyába, hagytam sírni...aztán mikor bementünk hozzá, kinyitotta a szemét, meglátott és még jobban üvöltött...ekkor úgy döntöttem, hogy akkor ordíts. Szóval minden este kb. 1 hónapig volt üvöltés, 1-1, 5 órát...utána aludt egy kicsit. Mikor felkelt mintha mi sem történt. Ezen túl kellett lennünk. Tápszeres baba? Viborcul kúp?
Bár segíteni nem tudok, de ha ennyit sír én is arra tippelnék hogy nem árt egy kivizsgálás. Nekem 4 hónapos a kisfiam és õ akkor üvölt amikor nagyon fáradt már!
Elõször is cseréld le a gyerekorvost, ilyet hogy mondhat már. Az elsõ hónapok meghatározóak a gyerek számára, most tanulja meg, hogy számíthat-e rátok. Szóval mindenképp meg kell nyugtatni. Néha az én gyerekemnek is vannak ilyen napjai, akkor kenguruban hordozom magamon, mert ha leteszem, üvölt. Elég fárasztó, de már csak néhány hónapig tart. Azért egy kivizsgálásra elvinném. Én voltam a fiammal kórházban, és mellettünk pont egy ilyen gyerek feküdt. Õt még megetetni sem lehetett, annyira hisztizett folyamatosan. Semmit a világon nem találtak nála, és pár nap alatt a kórházban megnyugodott. Szerintük is a napirend miatt. Pedig azért õt nem dajkálták a nõvérkék nagyon. Éjszakára rezgõs pihenõszékbe tették, abban aludt. Esetleg azt próbáltátok?
4, 5 fél hósan két evés között már egyedül kellene megmaradnia. Ha mindig vele vagytok, akkor soha nem lesz el egyedül. Éjjel pedig valóban kellene hagyni sírni. De jobb, ha elviszed ideggyógyászhoz, mert ha ilyen hosszan sír, az nem természetes. Anyósodnak abban igaza lehet, hogy a sok sírással kifárasztja magát, és emiatt nem tud elaludni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Kedves utolsó, az én kislányom is pont ilyen mint ahogy leírtad.

Mit csináljak? Már teljesen kész vagyok miattuk idegileg.

Itthon a szüleim semmi mást nem tudnak, csak ordibálni, sosem beszélnek velem, nem is érdekli ?ket az egész életem, semmi. Az egyetlen beszélgetésünk az az, amikor kiabálnak velem a hülyeségek miatt. Van egy n?vérem, aki mindenbe beleköt, mindenkivel bunkón viselkedik, velem a legjobban. Az iskolában pedig az osztálytársaimmal nem jövök ki. Azaz inkább a lányokkal. Reggelente már rendesen félek bemenni az iskolába, mert tudom, biztos megint engem beszélnek ki. Alig vannak barátaim, az utóbbi id?kben nagyon visszahúzódó lettem, az osztálytársaim között még inkább, mert már hozzájuk se merek szólni, nehogy valami hülyeséget mondjak és ezért is kibeszéljenek. Meg úgy egyébként se szeretnék velük beszélgetni, mert kellemetlenül érzem magam a társaságukban, mert ?k szépek, szinte minden lánynak van pasija, én meg ronda vagyok és nincs barátom se.

Legjobb válasz: Köszönöm a választ. Hát a fiúk között sincsenek túl normálisak, aki még olyan jófej lenne, állandóan a lányokkal lóg. Egyébként azért tartom magam rondának, mert tényleg az vagyok. A suliban évekig cikizett 2 osztály is, de õk szerencsére már elballagtak. De amúgy én magamat azért tartom rondának, mert az utóbbi idõben elég sokat híztam és bár fogytam is, ez az 5 kiló nem akar lemenni, aztán tele van mitesszerrel az egész arcom, és kozmetikusra nincs pénzünk, magamnak meg nem tudom kinyomni az összeset, mert nagyon sok van. Ráadásul nagyon fáj is, ezért néha csak ilyen 3-at 5-öt megpróbálok kinyomni, de mindig visszajönnek :S Aztán nagy az orrom. Mármint nem a hosszúságával van a baj, hanem azzal, hogy ilyen széles, húsos. És mindig irigykedek aszokra, akiknek ilyen szép, vékony, hosszú orruk van, mint pl Nelly Furtado-nak. Nagyon kicsik a szemeim. És bár vannak ilyen sminkes praktikák, hogy optikailag hogy tûnjön nagyobbnak a szemünk, nem merem sminkelni magam, mert félek, hogy pár év múlva a sok sminktõl ráncos leszek. Aztán azért is, mert a bõröm hófehér, a szõrzetem meg erõs és sötét és gyakran beszólogatnak miatta, hogy pl. milyen undorító szõrös a karom, lábam, nyakam hátulja is. Ép ezért már felkötni se merem a hajamat, mert akkor kilátszik a nyakam. A lábamról meg a karomról meg annyit, hogy régebben a lábamat borotváltam, de azóta nem akarom, mert már nagyon megerõsödött a szõr, a karomat meg epilálom, de így is pár nap alatt visszanõ. A szám is ronda. A hajam vége nagyon töredezik, pedig nem is vasaltam soha meg nem csinálok vele semmi ilyesmit, sõt még hajmosás után is csak a hajam tövét szoktam megszárítani, a végét meg hagyom, hogy magától megszáradjon. Ja és amíg a hajam vizes, meg se szoktam fésülni, mert elvileg attól is töredezhet. És nagyon lassan nõ, ráadásul ilyen lelapulós, és nincs semmi formája, se nem hullámos, se nem egyenes...olyan, hogy felül egyenes az egész, rálapul a fejemre, alul meg a vége kiáll oldalra. Szóval ezt is utálom magamban. A fogaim csálén állnak, a felsõ és alsó négy legelsõ fogam között egy legalább másfél milliméteres hézag van. És még fogszabályzót sem kaphatok, mert nincs rá pénzünk. És még sorolhatnám órákig, miért vagyok ronda. A szüleim minden miatt cseszegetnek, azért is, ha nem öltözök fel rendesen, azért is, ha reggel fázok és téli kabátban megyek el a suliba, azért is, ha megszólalok és nem hallják tõlem a tévét... Mindenért. Már nagyon régóta akarok boxolni, de a szüleim nem engedik, mert szerintük nem tudnánk kifizetni, meg mindig kitalálnak valamit, ma pl. azt, hogy nem érdemlem meg, mert még arra se vagyok képes, hogy rendesen elmosogassak. Ugyanis mosogattam és véletlenül egy kicsit vizet lett a mosogató végénél lévõ rész vagy mi, szóval ami a fal mellett van és ott egy pici ilyen csemperész van, és oda szoktuk tenni a mosogatószert meg ilyeneket és ott vizes lett. Meg még azt is mondták, hogy miattam van annyi számla, mert sok vizet használok mosogatáshoz, amikor õk ugyanennyi vizet használnak, már ha azt a 2 mosogatónyi vizet nem számoljuk bele, mert úgy szokták, hogy mind a 2 mosogatót teleengedik vízzel, mindkettõbe raknak egy csomó mosogatószert és abban a vízben mossák el a cuccokat, majd még külön leöblítik. Lehet, hogy hülye vagyok matekból, de a hülye is látná, hogy nem pont én vagyok az, aki sok vizet használ mosogatásnál...

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Hát a fiúk között sincsenek túl normálisak, aki még olyan jófej lenne, állandóan a lányokkal lóg. Egyébként azért tartom magam rondának, mert tényleg az vagyok. A suliban évekig cikizett 2 osztály is, de õk szerencsére már elballagtak. De amúgy én magamat azért tartom rondának, mert az utóbbi idõben elég sokat híztam és bár fogytam is, ez az 5 kiló nem akar lemenni, aztán tele van mitesszerrel az egész arcom, és kozmetikusra nincs pénzünk, magamnak meg nem tudom kinyomni az összeset, mert nagyon sok van. Ráadásul nagyon fáj is, ezért néha csak ilyen 3-at 5-öt megpróbálok kinyomni, de mindig visszajönnek :S Aztán nagy az orrom. Mármint nem a hosszúságával van a baj, hanem azzal, hogy ilyen széles, húsos. És mindig irigykedek aszokra, akiknek ilyen szép, vékony, hosszú orruk van, mint pl Nelly Furtado-nak. Nagyon kicsik a szemeim. És bár vannak ilyen sminkes praktikák, hogy optikailag hogy tûnjön nagyobbnak a szemünk, nem merem sminkelni magam, mert félek, hogy pár év múlva a sok sminktõl ráncos leszek. Aztán azért is, mert a bõröm hófehér, a szõrzetem meg erõs és sötét és gyakran beszólogatnak miatta, hogy pl. milyen undorító szõrös a karom, lábam, nyakam hátulja is. Ép ezért már felkötni se merem a hajamat, mert akkor kilátszik a nyakam. A lábamról meg a karomról meg annyit, hogy régebben a lábamat borotváltam, de azóta nem akarom, mert már nagyon megerõsödött a szõr, a karomat meg epilálom, de így is pár nap alatt visszanõ. A szám is ronda. A hajam vége nagyon töredezik, pedig nem is vasaltam soha meg nem csinálok vele semmi ilyesmit, sõt még hajmosás után is csak a hajam tövét szoktam megszárítani, a végét meg hagyom, hogy magától megszáradjon. Ja és amíg a hajam vizes, meg se szoktam fésülni, mert elvileg attól is töredezhet. És nagyon lassan nõ, ráadásul ilyen lelapulós, és nincs semmi formája, se nem hullámos, se nem egyenes...olyan, hogy felül egyenes az egész, rálapul a fejemre, alul meg a vége kiáll oldalra. Szóval ezt is utálom magamban. A fogaim csálén állnak, a felsõ és alsó négy legelsõ fogam között egy legalább másfél milliméteres hézag van. És még fogszabályzót sem kaphatok, mert nincs rá pénzünk. És még sorolhatnám órákig, miért vagyok ronda. A szüleim minden miatt cseszegetnek, azért is, ha nem öltözök fel rendesen, azért is, ha reggel fázok és téli kabátban megyek el a suliba, azért is, ha megszólalok és nem hallják tõlem a tévét... Mindenért. Már nagyon régóta akarok boxolni, de a szüleim nem engedik, mert szerintük nem tudnánk kifizetni, meg mindig kitalálnak valamit, ma pl. azt, hogy nem érdemlem meg, mert még arra se vagyok képes, hogy rendesen elmosogassak. Ugyanis mosogattam és véletlenül egy kicsit vizet lett a mosogató végénél lévõ rész vagy mi, szóval ami a fal mellett van és ott egy pici ilyen csemperész van, és oda szoktuk tenni a mosogatószert meg ilyeneket és ott vizes lett. Meg még azt is mondták, hogy miattam van annyi számla, mert sok vizet használok mosogatáshoz, amikor õk ugyanennyi vizet használnak, már ha azt a 2 mosogatónyi vizet nem számoljuk bele, mert úgy szokták, hogy mind a 2 mosogatót teleengedik vízzel, mindkettõbe raknak egy csomó mosogatószert és abban a vízben mossák el a cuccokat, majd még külön leöblítik. Lehet, hogy hülye vagyok matekból, de a hülye is látná, hogy nem pont én vagyok az, aki sok vizet használ mosogatásnál...
A kérdező hozzászólása: Köszi. Majd megpróbálom akkor kigõzölni. A jegyeim...hát változó. Úgy általában eddig csak 4-eseim és 5-öseim vannak, de matekból van eddig asszem 2 1-esem és egy 2-esem. Mondjuk ez nem hiszem, hogy az én hibám, legalább is az biztos nem véletlen, hogy egy egész osztálynak ilyen 1-es 2-es a matek átlaga...A tanár nem magyaráz el semmit. De úgy egyébként próbálok javítani, már több idõt fordítok délutánonként a tanulásra is. Az iskolában csak kosár van meg ilyen nem sporttal kapcsolatos szakkörök, de 8.-ban már nem lehet kosarazni se. Legalábbis az osztályfõnök ezt mondta.
A kérdező hozzászólása: Igen teljesen nyitott! akkor igazából semmi jelentõsége, már (szex)! köszi:)
A kérdező hozzászólása: Itt a front! remélem a hajnalt mindketten a szülészeten töltjük!:)
A kérdező hozzászólása: akkor nyugodtam mehet nélküle? nem lesz a babynak semmi baja?
nyitott méhszájnál gumit javasolnak a fertõzésveszély miatt! Inkább használjatok gumit, ha teljesen nyitott a méhszájad a spermiumok nem kellenek már:)
Remélem nektek beválik, nekünk eddig még nem vált be! :( 40+5 hkm
Gumival szexelni nincs sok értelme (legalábbis ebbõl a szempontból), mert pont a spermiumban van valami, ami megindítja a szülést. :-)

Nõgyógyászon kívül kellett már valamilyen dokinál teljesen vagy bugyira levetkõzni? Titeket is zavar ha férfi a doki?

Legjobb válasz: Engem nem zavar. Tízmillió beteget láttak elõttem egy szál semmiben, és még további tízmilliót fognak. Az orvost nem érdekli. Õ ott orvos, nem férfi. Abban az esetben zavarna csak, amennyiben nem látnám az értelmét annak, hogy miért kell ennyire levetkõzni. Amúgy mûtétkor kell teljesen csupaszra vetkõzni, felülrõl a háziorvosnál már elõfordult, alulról meg urológusnál. Nem igazán izgat ez a kérdés :)

Engem nem zavar. Tízmillió beteget láttak elõttem egy szál semmiben, és még további tízmilliót fognak. Az orvost nem érdekli. Õ ott orvos, nem férfi. Abban az esetben zavarna csak, amennyiben nem látnám az értelmét annak, hogy miért kell ennyire levetkõzni. Amúgy mûtétkor kell teljesen csupaszra vetkõzni, felülrõl a háziorvosnál már elõfordult, alulról meg urológusnál. Nem igazán izgat ez a kérdés :)
Természetesen nagyon zavar, de ez egy szükséges rossz. Ha lehet nõi orvost keresek a vetkõzõs vizsgáltokhoz.
Igen volt hogy kellett .Nem zavar.
Igen volt hogy kelett bugyira, és meztelenre is.Bõrgyógyásznál és belgyógyásznál is.. Kicsit zavart hogy férfi de neki ez a dolga.
Ja igen, szívultrahangon is teljesen le kellett vetkõzni felül.
Meg még mammográfia vizsgálaton, mell ultrahang vizsgálaton
Még tüdõ röntgennél is le kell vetkõzni (felül)
A doki ORVOS, nem férfi. Otthon férfi, az asszonnyal az ágyában. Amikor dolgozik, akkor neki csak egy test vagy, egy szenvedõ beteg. Tudod, hogy vannak nõi orvosok is? Urológusok is? Nekik sem önti el rögtön a lé a bugyijukat, csak mert benyúlnak egy pasi hátsójába. És igen, merthogy mûtöttek már egypárszor. A hasmûtéthez még a fanszõrzetet is leborotválják, nemhogy bugyiban vagy gatyában lehessen az ember lánya-fia.
Nem zavar. Akkor zavarna, ha látnám, hogy "úgy" néz rám. De ilyen még nem volt. 22L
"A doki ORVOS, nem férfi. Otthon férfi, az asszonnyal az ágyában. " Ez természetesen nem igaz, nem így mûködik a dolog hogy ha fehér köpeny van rajta akkor nem "férfi", ahogy leveszi, akkor viszont azzá válik. Csak uralkodik magán, ahogy minden civilizált ember. A kabinos sem fog ráugrani az uszodában a vendégekre.

VATERA! Miért nem vagyok már teljes jogú felhasználó? Már több mint 24 órája elutaltam nekik a pénzt. Segítség!

Mit csináltam rosszul?

Legjobb válasz: Szerintem csak hétfõtõl várd a státuszod megváltozását. "Az utalás után mikor kapom meg a teljes jogú státuszt? Az Ön átutalását és a banki jóváírást követõen (ami az Ön szerzõdött banki partnerétõl és a hazai Giro rendszer által eszközölt jóváírás gyorsaságától függõen 1-3 munkanapig tart) az összeget a beérkezést követõ 24 órán belül jóváírjuk az Ön Vatera egyenlegén. Ezt követõen az Ön felhasználói státusza automatikusan megváltozik. Az átutalt 100 Ft-ot a banki jóváírás után 24 órán belül átvezetjük az Ön Vatera egyenlegére."

Szerintem csak hétfõtõl várd a státuszod megváltozását. "Az utalás után mikor kapom meg a teljes jogú státuszt? Az Ön átutalását és a banki jóváírást követõen (ami az Ön szerzõdött banki partnerétõl és a hazai Giro rendszer által eszközölt jóváírás gyorsaságától függõen 1-3 munkanapig tart) az összeget a beérkezést követõ 24 órán belül jóváírjuk az Ön Vatera egyenlegén. Ezt követõen az Ön felhasználói státusza automatikusan megváltozik. Az átutalt 100 Ft-ot a banki jóváírás után 24 órán belül átvezetjük az Ön Vatera egyenlegére."
Hiába utaltad el 24 órája, van hogy 2-4 nap után írják jóvá!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! :) az baj amúgy, ha a felhasználónevemet nem tüntettem fel a közleménybe?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!