Találatok a következő kifejezésre: Mar nem fogamzasgatlot (460 db)

Volt már valakinek ilyen? 3 nődokinál is voltam, mindegyik tagadta, hogy a fogamzásgátló miatt van, de én már nem hiszek nekik.

Azelőtt nem volt ilyen problémám,de mikor a Jangee-t kivonták a forgalomból, felírta az orvosom a Yasminelle-t. Amikor a másfeledik héten jártam a szedésében, furcsa ütögetést éreztem a hüvelyemben, és tágulást. Ehhez társult ráadásul szinte egész napos nemi izgalom, szerencsére, az már csak ritkán van. Mikor ülök, semmi gond, de ha felállok,és gyalog megyek vhová, húzódást érzek, szárazságot, mintha a gravitáció tépné a hüvelyemet.Csak Lidocain krémmel bírom elviselni a napokat, és ez már négy hónapja keseríti meg az életemet. Kivel fordult ez elő? Mitől lehet? Kihez forduljak, aki segíthet rajtam? Ha tudtok erről valamit, kérlek, írjatok, mert már élni sincs kedvem, annyira elkeseredett vagyok.Csak egy levelet szedtem be a Yasminelle-ből, utána visszaálltam a régi gyógyszeremre, és mégsem múlt el, másfél hete pedig már abbahagytam a fogamzásgátlót, nem szedek semmit.

Legjobb válasz: Igazából a Yasminelle és a Jangee ugyanaz, én inkább arra tippelek, hogy elkaphattál egy fertõzést, a gombák tényleg könyebben elszaporodhatnak a fogamzásgátló szedése alatt. Mennyi ideje szedtél már fogamzásgátlót, elõtte voltak menstruációs zavaraid, hormonális zavarra utaló jelek?

Igazából a Yasminelle és a Jangee ugyanaz, én inkább arra tippelek, hogy elkaphattál egy fertõzést, a gombák tényleg könyebben elszaporodhatnak a fogamzásgátló szedése alatt. Mennyi ideje szedtél már fogamzásgátlót, elõtte voltak menstruációs zavaraid, hormonális zavarra utaló jelek?
Ez fertõzés, gyulladás, nem tabletta. Semmi köze a tablettához, bármennyire szeretnéd ezt hinni. Nem Lidocain kell, hanem gyógyszer.
A fogamzásgátlóknak elég sok mellékhatása van, de mindenkinél máshogyan, és más mértékben jönnek ki ezek a tünetek. De valóban van hüvelyszárazság a lehetséges mellékhatások között. Ez nem jelenti, hogy biztos attól van, de elõfordulhat. Az orvos meg persze azt szeretné, hogy minél több foggátlót szedjél be, mert õt a gyártók nagyon jól megfizetik. Elég régóta szeded már a bogyót, lehet, hogy a szervezeted ezzel jelezte, hogy elege van és szünetet kér. Veszíteni nem veszítesz ha megpróbálod, hátha elmúlik a dolog. De lehet, hogy pár hónapot várnod kell mire tisztul a szervezeted. A hüvelyszárazságon kívül más furcsa tüneteid voltak? Pl hõhullámok? Mennyi idõs is vagy?
Elsõ vagyok, nem laikus és bocsi, de sokszor kiakaszt, hogy minek kér tanácsot az ember, ha nem fogadja meg és csak azt a választ hajlandó elfogadni amit õ elõtte már kiguglizott. Sajnálom, hogy ez rajtad csattant. Javaslom, hogy menj el általános sebészeti kivizsgálásra is!
Szerintem ez keringési probléma, lehet, hogy kialakult egy értégulat a hüvelyedben.Ezen kívül lehet valamilyen hüvelyszárazság-érzést okozó fertõzésed is, pld.gomba.
Én hét éve szedem a Yasminelle-t, 2 szünetet tartottam már, soha semmi bajom nem volt tõle. Amúgy ha három orvosból háromnak nem hiszel akkor nem tudom, mit vársz a laikusoktól...
Sebészeten gazdagodtál valami okossággal?
A kérdező hozzászólása: Igen, a sebészet is eszembe jutott, csak más nem említette rajtad kívül, köszönöm ezt az ötletedet is!
A kérdező hozzászólása: Ma 7:19-esnek: 27 éves vagyok, nincsenek hõhullámaim, csak ez a borzasztó húzódó érzés, amit leírtam, olyan, mintha egy csomó vér a hüvelyem köré tolult volna. Más tünetem jelenleg nincs, és akkor érzem leginkább, ha megyek. Ha leülök, megszûnik a rossz érzés. Nagyon nehéz így takarítani, fõzni elvégezni a mindennapi teendõimet, sokszor már felállni sincs erõm, csak ülni. Elsõ válaszolónak: semmi gond, csak azért esett rosszul, mert már 4 hónapja szenvedek, és 3 orvos próbál meggyõzni arról, hogy semmi bajom, hiába mondtam, hogy márpedig van.Ezért fordultam inkább hozzátok segítségért, egyébként pedig semmi bajom az orvosokkal, csak ettõl, amitõl ennyire szenvedek, nem tudnak megszabadítani, az egyik a 3-ból pedig nem is akart. Kijelentette, vizsgálat nélkül, hogy semmi bajom, és ezeket a tüneteket csak beképzelem magamnak...(???) Utoljára a Lactofeel-t próbáltam ki, de az sem használt, pedig az fertõzésre is jó, és elég drága volt. Próbáltam a Protexin Gynophillust is, Canestent is, egyik sem vált be. Köszönöm, hogy visszaírtál, hidd el, bármilyen tanácsot megfogadok, és én az orvosok elõtt egyáltalán nem nézelõdtem a google-on. Azt írtad, nem vagy laikus. Szóval, ha van ötleted, kérlek, írd meg nekem, minden vélemény számít, hidd el, mert tényleg végsõ elkeseredettségemben írtam erre az oldalra.Végre boldog életem lehetne, de ez a valami tönkretesz. Már aludni sem tudok, annyira rámtör a kétségbeesés, és csak sírok órákon keresztül. Nem csattant rajtam semmi, biztos vannak olyanok, akik miatt kicsit fokozottabban reagáltál, én megértem, de én nem ilyen vagyok. Szóval semmi gond, sõt, ha tudsz valami kezelési módot még, kérlek, írd meg.
A kérdező hozzászólása: Ja, és egyébként az egyik gyógyszertárban egy gyógyszerész a szemembe megmondta, hogy igenis okozhat ilyet egy fogamzásgátló.
A kérdező hozzászólása: 22:04 Tíz évig szedtem fogamzásgátlót, 1 szünettel. Elõtte nem voltak menstruációs zavaraim, se hormonzavarra utaló jeleim.
A kérdező hozzászólása: Háromból kettõ nõgyógyász is megvizsgált, és mindent rendben találtak, és nincsenek egyértelmû fertõzésre utaló jeleim. De ha mégis az, örülnék, mert akkor legalább kezelhetõ lenne. Az egyik orvoshoz magánpraxisba mentem direkt, õ sem talált semmit, a fertõzést pedig fel sem vetette egyik orvos sem, és már csomót költöttem gomba elleni kenõcsökre, egyik sem használt. Azért várok választ kedves elsõ válaszoló, ahogy te mondtad, laikusoktól, mert az orvosok nem segítettek, és gondoltam, hátha van itt valaki, akinek volt hasonló problémája. Ilyen egyszerû. Kímélj meg a cinikus kérdésedtõl, mert így is van elég bajom, köszi. Egyébként én is valami keringési rendellenességre gondolok, de ha ez van, létezik rá gyógyszer?
A kérdező hozzászólása: Á, nem, kiderült, hogy húgyúti gyulladásom van, hüvelygyulladással fûszerezve, csak ezt Pécsen képtelenek voltak megállapítani... két hete kezelnek, de még mindig nem vagyok jól. Végülis nem csoda, egy 9 hónapja tartó kezeletlen gyulladás nem fog ilyen hamar eltûnni. A gond csak az, hogy már élni sem akarok, annyira kikészültem.

Monural granulátumot kaptam húgyúti fertőzésre, mellette pedig fogamzásgátlót szedek (Symicia). Ha ma este megiszok egy tasak Monuralt, holnap pedig már nem, ettől az egy tasaktól is csökkenhet a fogamzásgátló hatékonysága?

Legjobb válasz: Monural nem csökkenti a hatását. Nekem a nõgyógyász írta, rákérdeztem, és azt mondta, nincs hatással rá. Már 3x szedtem Monuralt, de semmi gond nem volt a fogamzásgátló hatásával..

Monural nem csökkenti a hatását. Nekem a nõgyógyász írta, rákérdeztem, és azt mondta, nincs hatással rá. Már 3x szedtem Monuralt, de semmi gond nem volt a fogamzásgátló hatásával..

Van olyan, hogy fogamzásgátló abbahagyása után 1 hónappal normálisan megjön a menstruáció, de utána már nem? Vagy ez nem a fogamzásgátló miatt van?

Júliusban hagytam abba a fogamzásgátlót, augusztusban 29 napra megjött a vérzésem, de most már késik (37. napon vagyok). (Nemi életet nem élek.) Mikor kell orvoshoz fordulni ilyen esetben?

Legjobb válasz: Bizony lehet amiatt! Szerintem várj még egy-két hetet, és menj vissza mindenképp a doikhoz (és egy évig szedtem, nekem is megjött utána hónapban, azóta fél éve nem). Komoly gondokat is okozhat a fogamzásgátló, de az is lehet hogy kell egy kis idõ a szervezetednek. Mindenképp menj orvoshoz! 18L :)

Bizony lehet amiatt! Szerintem várj még egy-két hetet, és menj vissza mindenképp a doikhoz (és egy évig szedtem, nekem is megjött utána hónapban, azóta fél éve nem). Komoly gondokat is okozhat a fogamzásgátló, de az is lehet hogy kell egy kis idõ a szervezetednek. Mindenképp menj orvoshoz! 18L :)
Igen sajnos ez a késés okoz gondot, mert félõ hogy nem érek vissza a fontos órákra :/. Köszönöm a segítséged! :)
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, hogy csak most írok, de nagyon belemerültem a szakdolgozat írásába. :) Kedden voltam dokinál, 12-re értem oda, de az orvos csak 13-ra ért be és volt még egy magánbetege is, vele is elment 20 percre. Szóval háromnegyed 2 körül jutottam be, én voltam a 4. Összesen kb. 8-an lehettek, nem is szokott tömeg lenni. Az orvos mindig késik, legyen szó bármelyikrõl. Szóval számíts majd késésre, minimum fél órára, de lehet több is belõle.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy tetszik. :) Írok mindenképp. :)
Igen, tetszik nagyon:) Örülök, hogy megjött neked, nekem sajnos már május óta kimarad:/ Megköszönném, ha írnál, fõleg az érdekelne, hogy sokan vannak-e, mennyit kell várni:)
A kérdező hozzászólása: Érdekes lehet. :) Hogy tetszik az egyetem? :) Szerencsére ma megjött nekem, de azért egy kontrollra elmegyek kedden. Ha gondolod, megírom majd hogy mi volt. :)
Rendben, majd kitapasztalom akkor. :) Antropológiára.:)
A kérdező hozzászólása: Igen, jól tudod. Voltam már mind a kettõnél. :) Igazából nem szeretnélek befolyásolni, de nekem Fenesi doki szimpatikus és Õ mindig kedves volt velem, mással viszont egyáltalán nem. Ez nagyon egyénfüggõ. Sikó dokit nem kedvelem, másnak meg inkább Õ a jobb. Szóval tapasztald majd ki Te is. :) Milyen szakra jársz, ha nem titok? :)
Na de! :D igen, ME-n vagyok, most elsõs. :D és igen azért nem tudok menni én sem, mert átrakták keddre/szerdára a rendelést ha jól tudom 12-tõl 13-ig.:/ :D Egyébként voltál már ott valamelyik dokinál régebben? Én most mennék elõször.
A kérdező hozzászólása: Akkor gondolom a Miskolci Egyetemre jársz, nem? :) Én is oda járok, vagyis már csak a szakdolgozat van hátra. :)
A kérdező hozzászólása: Na, ne. :D Én is, pontosabban miskolci vagyok. Esetleg nem a MISEKBE szerettél volna menni? Mert ott (is) változott a rendelés és ott szoktak nyáron szabadságra menni több hétre.
Borsod:)
A kérdező hozzászólása: Én is voltam kedden, de megváltoztatták a rendelési idõpontot és nem értem oda. :) Jövõ héten viszont elmegyek mindenképp. Köszi a jókívánságot, aranyos vagy! Remélem nálad is minden rendbe jön. Azt megkérdezhetem hogy melyik megyében laksz?
4 hónapja készülök orvoshoz, de nem tudtam eljutni, mert szabadságon voltak, most pedig áttették a rendelést, így egyenlõre az egyetem miatt nem tudok elmenni :/ (a megyében nincs más nõgyógyászati-endokrin szakrendelés, magánra pedig nincs pénzem). Neked viszont tényleg javaslom hogy menj minél elõbb orvoshoz, és remélem hogy nincs nagy gond nálad! :)
A kérdező hozzászólása: Te voltál orvosnál? Hogy kezeltek?
A kérdező hozzászólása: Én csak fél évig szedtem, de úgy látszik ennyi is elég volt ahhoz, hogy felboruljon a hormonrendszerem. Köszönöm a válaszod! :)
A kérdező hozzászólása: Szívesen. :) Adnak igazolást egyébként, én egyszer már kértem. Bár az a baj, hogy úgyis vissza kellene menned, mert elõször csak vérvétel lenne, az eredményt meg csak meg kell tudnod. 2 hiányzás meg már rossz, tudom. Akkor majd vizsgaidõszakban próbálkozz.

Ha fogamzásgátlót kezdek szedni és nő a mellem azzal egyúttal hízni is fogok? És ha már nem szedem akkor megint kicsi lesz? Vékony lányok leírnátok a tapasztalatokat? Híztatok? Vagy csak csípőre és mellre ment?

Amúgy sem voltam nagy méretekkel megáldva s?t!De a fogyókúra miatt teljesen lapos lettem plusz már egy éve nem menstruálok.Az orvos azt mondta szedhetek fogamzásgátlót de akkor hízni fogok?Szeretném ha lenne végre mellem de ha emiatt vissza jönnek a kilók...Hormon kezelésre nem akarok járni mert nem akarok sz?rös lenni...

Legjobb válasz: Ha amúgy sem voltál nagy méretekkel megáldva, teljesen mindegy, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Az, hogy egy nõ hova és milyen mértékben hízik genetika kérdése. Hízás esetén a mell is nõ szinte minden nõnek, ugyanígy fogyásnál "összemegy" tehát megint kicsi lesz, sõt nem csak hogy kicsi, de ha sokszor változik fel-le a testsúlyod/mellméreted még meg is löttyed. Az, hogy a fogamzásgátlóra hogy reagál a szervezeted megint csak alkat kérdése. Van aki hízik, van aki nem hízik tõle.

Ha amúgy sem voltál nagy méretekkel megáldva, teljesen mindegy, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Az, hogy egy nõ hova és milyen mértékben hízik genetika kérdése. Hízás esetén a mell is nõ szinte minden nõnek, ugyanígy fogyásnál "összemegy" tehát megint kicsi lesz, sõt nem csak hogy kicsi, de ha sokszor változik fel-le a testsúlyod/mellméreted még meg is löttyed. Az, hogy a fogamzásgátlóra hogy reagál a szervezeted megint csak alkat kérdése. Van aki hízik, van aki nem hízik tõle.
Ha egy éve nem menstruálsz, akkor talán elõbb meg kellene gyógyulni, és utána tablettát szedni, mert így lehet a büdös életben nem lehet gyereked...
A hízás nem kívánságmûsor: mindenhová hízol, ha fogamzásgátlót szedsz (persze nem minden nõ, és nem minden gyógyszertõl). Ha egy éve nem menstruálsz, akkor ott nagyobb gond is lehet, és nem egyszerû fogyókúra volt, hanem gyanítom anorexia/bulimia is bejátszott a képbe. Tedd, amit a doki javasol, a szõrösség még elviselhetõ áldozat, ha utána lehet gyereked, nem? 24/N
A kérdező hozzászólása: se anorexia se bulémia nem játszott közre doki szerint is a fogyás miatt

Egybe szedtem most szünet nélkül 2 havi fogamzásgátlot a 2. levélből a 4. et elfelejtettem bevenni nem gáz ha azt a párat már nem szedem be? Vagy micsináljak?

Legjobb válasz: Hát szerintem ne vedd be. De nem értem miért szedtél 2 havi fogamzásgátlót egyhuzamban? Úgy meg fogod kavarni a hormonjaidat, hogy csak na. Jövõ héten meg majd kiírod a kérdést, hogy "Össze-vissza szedtem a fogamzásgátlót, akkor most lehetek terhes?"

Hát szerintem ne vedd be. De nem értem miért szedtél 2 havi fogamzásgátlót egyhuzamban? Úgy meg fogod kavarni a hormonjaidat, hogy csak na. Jövõ héten meg majd kiírod a kérdést, hogy "Össze-vissza szedtem a fogamzásgátlót, akkor most lehetek terhes?"
Vegyél be rubophent. az majd segít.

Szükséges már védekezni az utolsó fogamzásgátló tabletta bevétele és a mensturáció közötti napokban, ha utána már nem szedek be több fogamzásgátlót, mert egy fél év múlva babát szeretnénk?

Most hagyom abba a fogamzásgátló szedését, mert egy fél év múlva babát szeretnénk. Ha az utolsó tabletta bevétele utáni 5. napon szokott megjönni a menstruációm, az el?tte lév? négy napban már védekeznünk kell óvszerrel, vagy még nem szükséges ilyenkor? A menstruáció lezajlása után már nem kezdem el szedni újra a tablettát, így utána védekezni fogunk más módon.

Legjobb válasz: A menszeszed elotti napokban meg ved a tabletta, de a menszesz utan mar nem.

A menszeszed elotti napokban meg ved a tabletta, de a menszesz utan mar nem.
Szia! Én 2 honapja mostmár lassan 3 is lesz hogy abbahagytam a fogamzásgátlót de mi nem védekeztünk, mert azt mondta a nõgyógyászom hogy ezekbe a gyógyszereknek már nem olyan magas a hormontartalma! Szerintem probálkozhatok már nyugodtan védekezés nélkül de aztán én rád bizom hogy hogyan döntesz:D! Milyen fogamzásgátlót szedtél?
A kérdező hozzászólása: Diane 35-öt. Azért ennyivel hamarabb hagyom abba, mert úgy tudom, ennek a fajta fogamzásgátlónak a hormontartalma nagyon magas, ezért ajánlatos 6 hónappal elõtte abbahagyni.
Altalaban nem kell varni, kiurul 48 ora alatt. De egy honap alatt meg a Diane is. Sok sikert!
Én is úgy tudom hogy a Diane-nél többet kell várni, sztem várd ki a 6 hónapot biztos ami biztos.. meg azért is mert amúgy is így terveztétek, és csak idegeskednél ha elõbb összejönne hogy egészséges legyen a baba, az idegeskedés viszont tuti nem tesz jót neki

Cerazette fogamzásgátlót szedek. A babám 2napja nem hajlandó szopni. Van még 2havi adagom. Ha már nem szopik ugyanúgy véd ez a gyógyszer vagy már nem?

Legjobb válasz: Nõgyógyász válasza: Tisztelt Uram! A Cerazette szoptatás nélkül is véd, de hatékonysága egy nagyságrenddel romili - éves teherbeesési rátája 0,1%-ról 4%-ra molik. Ezért helyette feltétlenül kombinált fogamzásgátlót javasolnék A feleségének legmegfelelõbb tabletta kiválasztása speciális gyógyszerismeretet igénylõ szakorvosi feladat. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel (akár hétvégén is!): 06209562513 Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nõgyógyász szakorvos, humángenetikus, lézerterapeuta, nõgyógyászati epidemiológus és homeopata

Nõgyógyász válasza: Tisztelt Uram! A Cerazette szoptatás nélkül is véd, de hatékonysága egy nagyságrenddel romili - éves teherbeesési rátája 0, 1%-ról 4%-ra molik. Ezért helyette feltétlenül kombinált fogamzásgátlót javasolnék A feleségének legmegfelelõbb tabletta kiválasztása speciális gyógyszerismeretet igénylõ szakorvosi feladat. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel (akár hétvégén is!): 06209562513 Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nõgyógyász szakorvos, humángenetikus, lézerterapeuta, nõgyógyászati epidemiológus és homeopata
18.01-es vagyok.Én két baba után is ezt szedtem, semmi gondom nem volt de természetesen menj el nõgyógyászhoz és beszéld meg vele!
én terhes lettem mellette. jobb a másik, az biztosabb.
Nekem azt mondta a dokim, hogy ha már lecsökken nagyon a tej mennyisége, vagy már nem is szopik, akkor mielõbb váltsam le a Cerazette-t. Jelentõsen csökken a hatékonysága.
A Cerazette de más szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló is csak egyféle hormont tartalmaz. Hatását nem a peteérés gátlásával fejti ki, hanem megakadályozza a hímivarsejtek méhbe való bejutását. Ha nem szoptatsz akkor nagyobb valószínûséggel lehet peteérés aminek egy baba is lehet a következménye.
Ugyanúgy hat!Szedd bátran!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Milyen fogamzásgátlót irnak fel szoptatás alatt? Ha elkezdem szedni mikortol véd a terhesség ellen? Hogyan kell szedni? Ha már nem szoptatok akkor is lehet tovább szedni, vagy akkor másik kell?

nem soka tejem nem tudom meddig fogok tudni szoptatni,ezért érdekel hogy célszer? e a szoptatás alattit szednem.

Legjobb válasz: A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.

A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.
Olvastam a válaszodat és az érdekelne mennyi az a huzos összeg amibe kerül és ha már nem szoptatok hogyan lehet átálni másikra?
A nõgyógyász ír, majd fel másik fajta gyógyszert. Úgy is vissza kell menni rákszûrésre amikor már nem szoptatsz és akkor majd megbeszélitek vele. Az ára 3 havinak kb 5800-6000 ft között van. Írd be a google-ba és utána tudsz nézni.
Szokták ajánlani a Pharmatex termékeket is, idõszakos fog.gátlásra. Vény nélkül kaphatók, nem kerülnek sem a vérbe, sem a tejbe. Van kúp, krém, tabletta. Engem a tabletta csípett, de a krémmel, kúppal nem volt bajom. A krémet találtam a legjobbnak. Megpróbálhatod ezeket is, ha gondolod. Üdv: Andi
Viszont a kúpnál ha esetleg van egy gyulladásod már nem olyan hatékony! Az egyik ismerõsöm így esett teherbe, és akkor mondta a doki ezt
És a pharmatex is drága, a 6 adagos krém 3.000.- Ft. Jó, hogy az ember már azt is megfontolja, anyagi szempontból hányszor él házaséletet... Én is a tabin vacilálok, sokaknak elmegy a teje tõle, elhíznak, és teherbe esnek mellette, ezért még én sem szántam rá magam, maradt a gumi. Szoptatás után érdemes másikat iratni, mert ez nem ad tökéletes biztonságot. Az ára valóban drága ennek is. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni. Nekem 10 napot mondott a doki védettségre, de én az egy levél bevételére esküszöm...
Én is most vettem Cerazette fog. gátlót, 6990 ft. volt pontosan az ára. Hát ez van, nem olcsó.

Szerintetek milyen fogamzásgátlót válasszak? Tudnátok ebbe segíteni, hogy milyen fogamzásgátló szerek vannak és hogy van e olyan amitől már nem leszek terhesek?

Még nem szedtem semmilyen gyógyszert, óvszerrel védekeztünk, de most már nem szeretnénk több babát és arra lennék kíváncsi, hogy ti milyen fogamzásgátló módszert ajánlanátok .

Legjobb válasz: "óvszerrel védekeztünk, de most már nem szeretnénk több babát". Ennyit az óvszer helyes használatáról. Viccet félretéve: Nõgyógyász a megoldás. A bogyók máshogy hatnak az emberekre, ezért is csinálnak pl vérképet mie- lõtt felírják. Hiába ajánl neked itt bárki bármit, lehet rád teljesen máshogy hatna.

"óvszerrel védekeztünk, de most már nem szeretnénk több babát". Ennyit az óvszer helyes használatáról. Viccet félretéve: Nõgyógyász a megoldás. A bogyók máshogy hatnak az emberekre, ezért is csinálnak pl vérképet mie- lõtt felírják. Hiába ajánl neked itt bárki bármit, lehet rád teljesen máshogy hatna.
A kérdező hozzászólása: Azért használtunk óvszert, mert akartunk babát és féltem, hogy ha szedek bármilyen fogamzásgátlót nehezebben esem teherbe :) . Orvoshoz mindenképpen megyek csak úgy akarok szedni bármit is, csak kíváncsi lennék rá , hogy milyenek vannak és, hogy van e olyan ami biztonságos.
Keress rá google: fogamzásgátló gyógyszerek, majd egyesé- vel a típusra. Vannak fórumok, ahol ezeket tárgyalják ki. Nincs olyan, aminél az esetek egy részében ne jelentkezne valami mellékhatás. És ez még csak pár év után. Mivel nincs nagy múltja a gyógyszereknek, így még kérdéses, hogy pl 10-20 év szedés után mik léphetnek fel. Azért ne feledd, ez egy igen drasztikus beleavatkozás a szervezetedbe. Bár pasi vagyok, inkább úgy vagyok vele, hogy gumi, aztán nem bolondítom meg a leányzó szervezetét mindenféle bogyó- val.
A kérdező hozzászólása: Hát ez is ritka mikor egy férfi így gondolkodik és ezt jó értelembe mondom :) . A páromat nagyon szeretem és jó fej meg minden , de azt mondja neki nem jó mert babrás meg elveszi a hangulatot :) .

Fogamzásgátló elhagyása! Katya nevű fogamzásgátlót szedtem mar több mint 2 éve. Kb 1, 5 hónapja hagytam abba, mert úgy éreztem már nem vagyok önmagam! Mi lehet a baj?

Sajnos azóta 2 hetente mestruálok, pedig még a tabi el?tt is pontosan jött meg a mensim (havonta 1x). Állandóan csak olyat olvasok, hogy aki elhagyta a gyógyszert annak több hónapot is késett, de ilyet sehol nem olvastam, hogy valakinek 2x is megjött volna 1 hónapban. December hagytam abba és azóta most menstruálok már 3x. Mi lehet a baj?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!