Találatok a következő kifejezésre: Mar nem adni az (140 db)

Benti macskának milyen oltást érdemes adni? Kis korától bent élő macskának lehet valami lappangó betegsége, amitől már nem véd az oltás?

Legjobb válasz: A benti cicáinknak mi a teljes spektrumot adattuk, mivel-nyáron Balatonon,kertben vagyunk -és mi is behordhatunk mindenféle fertõzést,bacit, vírust a lakásba-cipõtalpon is!! http://shp.hu/hpc/web.php?a=budapestiallatorvos&o=macskak_ve..

A benti cicáinknak mi a teljes spektrumot adattuk, mivel-nyáron Balatonon, kertben vagyunk -és mi is behordhatunk mindenféle fertõzést, bacit, vírust a lakásba-cipõtalpon is!! http://shp.hu/hpc/web.php?a=budapestiallatorvos&o=macskak_ve..
Lehet lappangó betegsége. Ha nagyon elõvigyázatosak akartok lenni kérhettek vértesztet (fõleg FIV-re, FeLV-re), mert sok cica fertõzött, de tünetmentes, viszont jó tudni az ilyesmit, mert megmagyarázza a cicák késõbbi megbetegedéseit és ennek megfelelõen tudjátok kiválasztani a tápot, immunerõsítõt. Oltatni is érdemes, mert különféle vírusokat, baktériumokat könnyen bevihetsz a cipõddel is a lakásba.
A kérdező hozzászólása: Elkaphatták az anyjuktól még a terhesség alatt? Olyat olvastam, hogy ezek a kismacskák nem élik meg általában a felnõttkort. Pár hónaposan még nem nagyon érintkezhettek más macskákkal, azóta csak bent laknak. Így is lehet bennük vírus? Beoltatom õket minden ellen. A tesztet legfeljebb kicsit késõbb, elõbb legyen meg az oltás.
Elkaphatták születéskor, utána-de csekély a valószínûsége. Kivéve, ha tudod, hogy az anyja beteg.De annyira nem kell félni!!
Ha az anyamacska fertõzött, akkor elkapják. Nekem volt két leukózisra pozitív cicám. Simán lehet hosszú, boldog életük így is, csak meg kell adni nekik mindent, ami erõsíi az immunrendszert (prémium táp + immunerõsítõ), illetve bármilyen másodlagos fertõzést ha elkap a cica, komolyan kell venni. Célszerûbb elõbb a tesztet megcsináltatni, mert ha pozitív, teljesen feleslegesen oltatod be ezekre a betegségekre.

Ha már nem kell az autóm és nem tudom el sem adni akkor hová lehetne beadnom?

Esetleg ahová a vasat viszik ott bevennék? Vagy fogalmam sincs....

Legjobb válasz: bontóba

bontóba
Totálkáros vagy szétment a motorja, vagy nincs rendben a papírja? Mert amúgy simán eladható ha nem adod drágán .
A kérdező hozzászólása: Nincsen semmi baja max csak annyi, hogy be van ragadva a hátsó ajtó meg nem jó az airbag. 1 hónapja próbálom eladni de semmi és most már nincsen idõm sürgõsen meg akarok szabadulni tõle.
Vidd le az árat, hirdess több helyen.1hónap az semmi.Még mindig jobban jársz mintha vasárban eladod.
A kérdező hozzászólása: Az árát már rég leraktam nullára már csak ajándékozom és még úgysem hívnak.
Ingyen se kell?Nemhiszem el.Mikor én hirdettem kocsit naponta volt hívás legalább 1 aki elvitte volna , persze félárban.De hogy ingyen se kelljen az számomra hihetetlen.Ha hitel van rajta akkor érthetõ mert akkor se kell az olyan ha fizetnek érte.
Rákerestem , ilyen paraméterû Fiatra ingyenes nincs vagyis te sem hirdeted így, de 250ezerért van legolcsóbban hirdetve, és van 600ezer felett is.Rakd ki fix 150ért és elviszik.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, az azért van mert nem vagyok Magyarországi...
Én 89e-ért láttam Magyarországon a legolcsóbbat. De tényleg érdekes, hogy ezt a típust milyen olcsón adják. A 98 körüli klímás dízeleket olcsóbban dobálják mint egy 20 éves Ladát. Bár, ahogy látom, a jó részük külföldi okmányos, ami nem éppen elõny egy itthoni eladásnál. Sokan, akik nem akarnak árat kiírni, mert csak telefonban hajlandóak elárulni, írnak ki ilyen 0 vagy 1Ft-os árakat. Szerintem is próbáld meg ilyen fix 80-100e Ft (vagy ennek megfelelõ pénznemben, ami van nálatok) környékén hirdetni. Esetleg a szövegbe is írd bele, hogy az ár nem elírás, csak nincs szükséged az autóra, vagy valami hasonló szöveg...
Ha nem itt élsz, sõt, azt se tudjuk, hogy hol, honnan a frászból tudjuk, hogy mi a teendõ a roncsoddal, ha szabadulni akarsz tõle?? Bakker, napok óta írkáljuk, mi a teendõ itthon, te meg egy szóval nem mondanád, hogy nem itt laksz.
A kérdező hozzászólása: Egy 1996- os fiat marea combi-ról lenne szó.
milyen autóról lenne szó?...alkatrészként nem lehet elpasszolni?...apám régen a trabantot úgy vitte be a bontóba hogy még 5 liter benzin volt benne....a saját lábán vitte be...majd azt gondolta hogy kap vagy 30-40 ezret...erre mondják hogy 5000 lesz...apám totál kiakadt..de kifizette...a benzint meg kiszívta
A kérdező hozzászólása: És azért valami pénzt is kapok?
egy keveset igen
Én úgy hallottam, ha bontóba leadod, még neked kell valami környezetvédelmi díjat is fizetned, hogy ártalmatlanítsák az autód alkatrészeit. Nekem valami ilyesmi rémlék, de lehet hogy tévedek és nem így van.
Ha végleg ki van vonva forgalomból, akkor viheted a vastelepre. Ha van rendszáma, akkor csak olyan bontóbe vidd, ahol adnak bontási igazolást, csak ezzel a vonathatod ki forgalomból. Ha viszont nem vonatod ki, továbbra is követelni fogják tõled a gépjármûadót.
A kérdező hozzászólása: És még egy kérdés. A rendõrségre ha megyek kijelenteni akkor vinni kell valamilyen papírokat?
Ha még lehetne használni akkor valami kereskedõ talán megveszi. Vagy alkatrésznek egyben- szétbontva eladni, bontóba bevinni ahol szétszedik és ami jó felhasználják. Vastelep végsõ esetben.
Olvasd el az elõzõ választ.
Bontóban pénzt kérnek hogy leadhasd ami röhej. Legjobb , ha kiárulod amit lehet márkatársaknak a maradékot meg leadod vasban, persze alváz motorszámot kiflexeled, aztán bejelented , hogy ellopták a kocsit.De még akkor is jobban jársz ha kiállítod nyitott ajtóval és kulccsal valami cigánytelepre, a többi melót elvégzik a sáskák és még nem is hazudsz a lopással:D
A forgalomból való kivonást az okmányirodában végzik. Ha jól tudom, le kell adni a rendszámot és a forgalmit is.
Na ja, lehet hogy más országokban más rendszer van erre, mint nálunk. Azért ezt megírhattad volna elõbb is...


Szerintetek milyen ha olyan nevet adok a lányomnak, ami már van az apa családjában? Az unokatestvérét is ugy hívják mit mi szeretnénk adni a babának. Megsértődne, vagy nagyon nem jó az ilyen? Még nem meri megkérdezni tőle.

Legjobb válasz: Mi még csak elméleti szinten beszélünk babáról a párommal, de nekem nagyon tetszik az Ádám név. Viszont a párom öccse is Ádám, ráadásul ugye a vezetéknév is ugyanaz lenne. A párom azt mondta, hogy azért nem akarja ugyanazt a nevet adni, mert mi van ha az öccsének is majd egyszer fia születik és a saját nevét akarná neki adni? Akkor 3 ugyanolyan vezetéknevû Ádám lenne a családban? Én nagyon sajnálom, mert nagyon tetszik ez a név, de igaza van. Viszont, ha nem ugyanaz lenne a vezeténév, akkor biztosan nem lenne gond belõle.:)

Mi még csak elméleti szinten beszélünk babáról a párommal, de nekem nagyon tetszik az Ádám név. Viszont a párom öccse is Ádám, ráadásul ugye a vezetéknév is ugyanaz lenne. A párom azt mondta, hogy azért nem akarja ugyanazt a nevet adni, mert mi van ha az öccsének is majd egyszer fia születik és a saját nevét akarná neki adni? Akkor 3 ugyanolyan vezetéknevû Ádám lenne a családban? Én nagyon sajnálom, mert nagyon tetszik ez a név, de igaza van. Viszont, ha nem ugyanaz lenne a vezeténév, akkor biztosan nem lenne gond belõle.:)
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a válaszokat! Akkor adhatnátok a Te vezetéknevedet is az Párod vezetékneve mellé. :) Már ha megtartottad.
Áááá az szóba sem jöhet!:D Nem láttam még olyat, aki ennyire büszke lett volna a vezetéknevére, mint a párom!:) Egyébként nem bánom, mert fiúnevek közül a Péter már eldöntött és ez mindkettõnknek elsõ helyen állt, csak nem tudom mi lesz, ha 2 fiúnk lesz.:) ) De ez még a jövõ zenéje és majd biztosan találunk másik nevet! Egyébként elárulnád, hogy milyen névrõl van szó nálatok?:)
Szia! Miért sértõdne meg...?:) Lehet h meglepõdne, hogy az õ neve tetszik nektek...de ezen nem fog megsértõdni...sõt, lehet h még büszke is lesz rá!:)
Szerintem nem számit koppintásnak . de illik megkérdezni ellenben ha elmondjátok hogy nektek ez a név tetszik sztem nem lesz kifogás sõt!
A kérdező hozzászólása: Anikó:) A Péter az jó olyan férfias.:) Igen a férfiak azok elég büszkék rá általában:) Az enyém is.Egyszer vicceltem vele hogy megtartom a nevemet és úgy kiakadt hogy csak na :)

3 hetesek múltak Kedden a kiscicáink. Ma délután nagyon nyafogtak. A mami kajás tálja felé szimatoltak. Arra gondolok, hogy a mama teje már nem elég nekik. Az orvos szerint darált húsit próbáljak meg adni a piciknek. Ti mit adnátok a piciknek?

Mondott valami tápot is, aminek a neve nem jutott eszébe. Már születésük előtt lefoglalták őket. Gyakori kérdésekre nemrég tettem is fel róluk képeket. Jelenleg is szopiznak, le sem másznak a mamiról. :) Nagyon szép, szőrgombóc kiscicák. Jól tápláltak. Eddig jó volt biztosan a mami teje. Kis tündérek.

Legjobb válasz: Nekem az állatorvos azt mondta,mikor kezdett kevés lenni nekik az anyjuk teje,hogy vegyek a gyógyszertárban babatápszert.4-5 hetesen már megpróbálhatsz valamilyen nedves eledelt(konzerv,alutasakos)adni nekik.Tápot szerintem ne adj nekik 8-10 hetes korukig.

Nekem az állatorvos azt mondta, mikor kezdett kevés lenni nekik az anyjuk teje, hogy vegyek a gyógyszertárban babatápszert.4-5 hetesen már megpróbálhatsz valamilyen nedves eledelt(konzerv, alutasakos)adni nekik.Tápot szerintem ne adj nekik 8-10 hetes korukig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszod! Megpróbálom a tápszert.
Vegyél alutasakos kaját az nagyon puha és megtudják majd enni:)
Én konzervet adtam nekik, nagyon szerették, bemajszolták az egészet. Nagyon aranyosak voltak, körbeállták a tányért és ott csámcsogtak rajta. Persze több került a szõrükre, mint a szájukba, szóval utána a maminak volt ám dolga, hogy letisztítsa õket. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Vettem alutasakos kölyök cica eledelt, de meg sem kóstolták. Hogy tudnám õket kajához szoktatni? Kis tündérek, nem nagyon törõdtek a kajával. Mentek vissza a helyükre egybõl.
Nyomkodd szét egy villával a darabokat, hátha úgy megeszik.
bõven lehet már neki adni sárgarépával és krumplival
Az en babam 7 honapos es egy hete adok neki tokot, nagyon szereti. Egy kis tokot meghamozok, kimagozom, apro kockara vagok, egy-ket szem kozepes krumplit ugyancsak aprora kockazok, oliva olajban(lehet sima napraforgo olaj is)megparolom, pici vizzel felontom, egy kis darab csirkehusit rakok bele es egy szal kaprot.Miutan puha minden osszeturmixolom es kesz.Jo etvagyat!
Oszinten en ossze szoktam fozni mindent. De ha kulon akarod fozni, csak a csirkehusit kell kulon fozni. http://bebietel.lap.hu/ Itt meg bongeszhetsz egy csomo jo fozelek recepteket.
Magában is megfõzheted kicsi kaporral. Én rántást majd tejfölös habarást is teszek minden fõzelékbe, mert úgy nagyon finom. A tököt gyalulni szokták/vagy reszelni amivel megtudod csinálni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat! Tehát lereszelem és utánna megfõzöm?Aztán azzal keverem amivel akarom....krumpli, répa..stb Mi még eddig nem ettünk tejfõlt, rántást..attól még ezt is próbálhatom?Még tököt sem ettünk csak sütõtököt.Remélem azért ízleni fog neki. Esetleg spenóttal keverni?
A kérdező hozzászólása: Utolsónak köszönöm a receptet azt ki fogom holnap próbálni...Köszike
A kérdező hozzászólása: utolsónak még annyi h csirke húst és a kaprot a tökkel fõzöm v a krumlival???

Az 5hónapos kutyám eddig ette a tápot (prémium) de csak keverve hússal most már a tápot kiköpi próbáltam nem adni neki 1 2 napig de akkor sem ette szerintetek ha fözök neki húst meg zöldséget akkor nem kell tápot adni?

Legjobb válasz: Elõször is, központozz, úgy esetleg meg is értjük, mit akarsz mondani. Vesszõ, pont. Ott rontottad el, hogy keverted neki hússal. Eleve mi a fenének prémium táp mellé még fehérje, megbolondultál? Add neki oda a tápot minden etetésnél, és ha nem eszi meg, vedd el elõle. Mozgasd le jól, fáraszd ki, a fáradt kutya éhesebb. Esetleg konzultálhatsz állatorvossal is, hátha a fogaival van tényleg valami, akkor nem ez a megfelelõ módszer, viszont ok nélkül meg ne kényeztesd el áztatott táppal meg sz*rrá fõzött húsokkal.

Elõször is, központozz, úgy esetleg meg is értjük, mit akarsz mondani. Vesszõ, pont. Ott rontottad el, hogy keverted neki hússal. Eleve mi a fenének prémium táp mellé még fehérje, megbolondultál? Add neki oda a tápot minden etetésnél, és ha nem eszi meg, vedd el elõle. Mozgasd le jól, fáraszd ki, a fáradt kutya éhesebb. Esetleg konzultálhatsz állatorvossal is, hátha a fogaival van tényleg valami, akkor nem ez a megfelelõ módszer, viszont ok nélkül meg ne kényeztesd el áztatott táppal meg sz*rrá fõzött húsokkal.
Gondolom, fogzik a kutyád. Adjad áztatva egy ideig a tápot. Bár jó étvágyú, éhes kutya nem válogat.
Válogat, mert hagyod neki. Most tedd helyre, mert ha nem, komoly gondjaid lesznek vele késõbb. Én most nem fõznék neki, hanem csupaszon adnám a tápot. Tudod, a 10 perce eléteszem módszer... Pár napig biztosan hisztizni fog, de legyél kemény. Egyetlen egészséges kutya sem halt még éhen, ha volt elõtte kaja....
Na nehogy már a nyúl vigye a puskát..... Marha nagy hiba lenne hagyni, hogy õ döntse el, mit akar enni..... Egy jól nevelt kutya azt eszi, amit a gazdája elé tesz.
Meddig van elõtte a kaja? Ha nem eszi, elveszed?
A kérdező hozzászólása: elveszem kb 3 5 percig
ne kényeztesd el, akkor csak húst fog enni. lehet hogy kibújnak a fogai. áztasd be a tápot, attól undorító, de puha lesz.

Mi az az időpont, hónap mikor a babám már nem elégszik meg az anyatejjel? Vagy is mikor, , kell, , kötelező ételt adni neki? Meddig lehet kizárólag anyatejet adni neki? Persze van bőven tejem.

Legjobb válasz: Szia! Akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor a babád igényli, majd észreveszed ha nem elég a tejcsi (nyûgös lesz, mert éhes). Persze úgy is dönthetsz, hogy hamarabb megkínálod gyümivel vagy fõzivel. Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezni vagy hozzátáplálni. A tanácsokat meghallgathatod de neked kell dönteni. DÖNTS BELÁTÁSOD SZERINT!!! Kellemes szopis perceket!

Szia! Akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor a babád igényli, majd észreveszed ha nem elég a tejcsi (nyûgös lesz, mert éhes). Persze úgy is dönthetsz, hogy hamarabb megkínálod gyümivel vagy fõzivel. Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezni vagy hozzátáplálni. A tanácsokat meghallgathatod de neked kell dönteni. DÖNTS BELÁTÁSOD SZERINT!!! Kellemes szopis perceket!
Azt mondják, hogy kb 6 hónapos koruk körül kezd megcsappanni a vitamin "raktáruk" amivel világra jönnek. Vonatkozik ez fõként a vasra.

Kislanyom 19 honapos, par napja nagyon elkezdett hisztizni. A boltban, az oviban, itthon. Sokszor nem is tudom mi baja van. Tudnatok tanacsokat adni hogy lehet ezt kezelni? Sokszor ugy erzem mar nem birok vele.

Ma 2 orat uvoltott mert nekialltam fozni.Eszrevettem h azt akarja h allandoan vele legyek,es jatszak.Dehat sajnos egyedul vagyok vele,es a teendoket is el kell latnom.Ilyenkor dobalozik,es ordit.

Legjobb válasz: Fiam is mostanában kezdte el ezt a fajta hisztit. Õ 17 hónapos lesz. Szerintem szep. szorongás. Állandóan kézben akar lenni, ha egy mp-re leteszem már ordít, de szinte fulladásig. Igaz neki most jön 2 örlõ meg 1 szemfoga is, gondolom az is közrejátszik, de ez más, nem a tipikus fogzásos-bújós hiszti. Ja, és csak együtt alszunk mostanában. Kezelni nem tudom, csak annyi, hogy félbehagyom amit csinálok, és csak õ van, vele foglalkozom. Legfeljebb nincs kiporszívózva, vagy elmosogatva, de neki most rám van szüksége, így a házimunka várhat. Ami halaszthatatlan (pl. fõzés) megcsinálom míg alszik.

Fiam is mostanában kezdte el ezt a fajta hisztit. Õ 17 hónapos lesz. Szerintem szep. szorongás. Állandóan kézben akar lenni, ha egy mp-re leteszem már ordít, de szinte fulladásig. Igaz neki most jön 2 örlõ meg 1 szemfoga is, gondolom az is közrejátszik, de ez más, nem a tipikus fogzásos-bújós hiszti. Ja, és csak együtt alszunk mostanában. Kezelni nem tudom, csak annyi, hogy félbehagyom amit csinálok, és csak õ van, vele foglalkozom. Legfeljebb nincs kiporszívózva, vagy elmosogatva, de neki most rám van szüksége, így a házimunka várhat. Ami halaszthatatlan (pl. fõzés) megcsinálom míg alszik.
Fogsz kapni sok tanácsot hiszti ügyben, hogy ne hagyd magad, ne szokja meg, hogy hisztivel bármit elér, tégy úgy, mintha észre sem vennéd stb. Egyet gondolj végig. A fejlõdésnek ebben a szakaszában a hiszti normális reakció a gyerekeknél. Valamit szeretne, de nem teljesülhet, verbálisan még nem tudja kifejezni magát, marad az érzelmi reakció, vagyis sírás, kiabálás, stb. Ha hisztizik, elõször is gondolj arra, hogy ez egy normális dolog, aztán arra, hogy neki, még nálad is rosszabb, hisz nézz rá, milyen állapotban van. Néhány trükk: Nálunk a figyelemelterelés válik be legjobban. Én nem szoktam nekiállni, hogy megvárjam míg kitombolja magát, hanem már a hiszti kifejlõdése elõtt elterelem a figyelmét. Felkapom a boltban, mikor valami megvehetetlent szeretne, és miközben arrébbviszem , már lelkes hangnemben mutatók neki valami érdekeset. Fõzéskor pakolászhatja a mûanyagtálakat, sõt van olyan tésztás zacskó is, ami az övé, rakosgatja egyik tálból a másikba a tésztákat.
Nem vagy egyedül, kislányom 18 hós, ha valamit a fejébe vesz, és nem az történik amit szeretne, akkor üvöltés van, nem is kicsi. Ez kori sajátosság, eltart egy ideig... és még ezután jön a dackorszak! :) )) Baromi sok türelem kell, de néha nagyon nehéz... Ajánlom figyelmedbe, az eheti Nõk Lapját, a 38.oldalon van egy írás a A lány címmel, nagyon jól szórakoztam mikor olvastam, kicsit jót tette a lelkemnek, hogy nemcsak nálunk van állandó hiszti.
Elsõ vagyok, most a többi választ olvasva, kicsit pontosítanék a válaszomon. Szóval van az a hiszti, mikor el akar érni valamit, és õrjöng, toporzékol, mert nem adom oda neki a telefont, vagy nem pakolhat ki a kukából, stb., igen arra mi is az elterelést használjuk, de most nálunk az megy, hogy elém áll, kapaszkodik fel a combomon, közben mondja, hogy jössz, jössz, nem akar semmit, csak azt, hogy szeretgessem. Mit csináljak, adjak neki egy fakanalat, mikor ölelésre vágyik?! Kedves Kérdezõ! Nálatok hogy van, csak akaratoskodik, vagy "szeretethiánya" van?
A kérdező hozzászólása: Eloszor is koszonom a sok valaszt.A boltban nem akart semmit csak elkezdett orditani.Az a "baj"h ha kimegyunk mindig kekszet akar, ha nem kap ordit.Sajna anyosek szoktattak ra.En meg probalok nem sokat adni neki.Es ekkor jon a hiszti.Itthon, pl ma nekialltam fozni es rakezdett.Neki is vannak muanyag talkai, sot kislabosa, meg krumplit is rak bele, de ez a figyelemeltereles csak kb.5 percig tartott.Egyedul vagyok vele szinte egesz nap, igy megesik h nem tudok mindig vele lenni.Szerintem is-is a valasz.Most kezdi talan azt h ragaszkodik hozzam jobban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!