Találatok a következő kifejezésre: Mar nem adni (403 db)

Baj, ha már nem kér tápszert a 7, 5 hós babám? Elvileg meddig kell tápszert adni neki? Lehet, hogy nem ízlik már?

Szinte már mindent megeszik korának megfelel? ételeket, viszont mostanában a reggeli és az esti tápszert már nem akarja megenni max 100ml-t eszik, ami nagyon kevés.El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia.Szerintem ha már mindent megeszik akkor nem kell erõltetni a tápszert.Én 4 hónapos koráig fogok a kislányomnak tápszert adni úgy tudom addig kell mig nem kezd el grizeket enni meg darabosat.De várd meg a többi válaszolot.jó babázást!

Szia.Szerintem ha már mindent megeszik akkor nem kell erõltetni a tápszert.Én 4 hónapos koráig fogok a kislányomnak tápszert adni úgy tudom addig kell mig nem kezd el grizeket enni meg darabosat.De várd meg a többi válaszolot.jó babázást!
Az én kislányom sem igazán fogadja el a tápszert és õ 6.5 hónapos! Így hát veled tartok a segítségekért!
Sziasztok.Az elsõ válaszolónak irnám hogy ha nincs anya tej legalább 6 hónapos koráig nem árt adni a tápszert is a vitaminok miatt.A különbözõ grízfélékben is van természetesen vitamín de nem annyi.Én azt csináltam ha nem ette meg hogy belekevertem gyümölcsöt pudingot olyan dolgokat amit önmagában már megeszik akár a fõzeléket is.De lehet víz helyett gyümölcslével is elkészíteni atápszert . Nagyobb babáknak lehet már kapni vanillia ízesítésû tápszert is hátha az jobban ízlik neki.Mindenkinek sok sikert kívánok.
Az én fiam is hét hónapos kora óta nem hajlandó meginni a tápszert önmagában. Viszont én még vacsorára meghagytam neki, de én csinálok belõle vaníliás tejet vagy kakaót. Szóval vagy vaníliás cukrot teszek bele egy kicsit, vagy kakaóport. Na úgy megissza.
Én úgy tudom, hogy egy éves koráig kell / ajánlják mert olyan anyagok vannak benne, ami kell a babának. Kérdezz rá a dokinál, vagy a védõnõnél!
Én úgy hallottam, hogy a tápszerben lévõ fehérjéken és vitaminokon túl, a folyadék szükséglet miatt is jó a tápszer. Állítólag ebben a korban a baba folyadék igénye naponta kb. fél liter. Ha ezt tudod mással pótolni, akkor szerintem nem kell erõltetni a tápszert. A tejpépekben is van vitamin és fehérje, folyadékként lehet adni gyümölcslevet, teát stb...
1 éves koráig anyatejre v. tápszerre szükségük van. Az én lányom anyatejes, most 7 hónapos, de annyira kevés a tejem / már csak reggel és este szopizik /, hogy sokszor este kevés. A tápszer viszont nem kell neki. Én találtam a Nestlének egy innivaló tejpépét, elõre be van kavarva, 92 %-a tápszer, 13 vitamin van benne stb., ezt imádja, cumisüvegbõl kell inni. Sajnos húzós az ára 2*250 ml 500 Ft, ami úgye két napra elég, de megveszem neki, mert enni kell, még kicsi ahhoz, hogy minden étkezése szilárd legyen. Sajnos már lejártam a lábam, de por alapúan nem lehet megvenni, csak az ennivaló tejpépét. Én úgy tervezem, hogy 10 hónapos korában, ha addigra végképp elapad a tejem bevezetem a sima tejet ízesítve. Szerintem ez már nem korai, régen pár hetes korától adták hígítva, ezen nõtt fel jópár generáció.
Az utolsó válaszolóval mélységesen egyet értek, egy éves kor alatt a higított tehéntej is bevezethetõ, nem lesz tõle semmi baja. Nekem 10 hós a fiam, és azt kap már este, reggel.
TÁPSZERT, úgy mintha tejet inna egészen 1 éves koráig kell illetve lehet adni. Diet.

3 hetesek múltak Kedden a kiscicáink. Ma délután nagyon nyafogtak. A mami kajás tálja felé szimatoltak. Arra gondolok, hogy a mama teje már nem elég nekik. Az orvos szerint darált húsit próbáljak meg adni a piciknek. Ti mit adnátok a piciknek?

Mondott valami tápot is, aminek a neve nem jutott eszébe. Már születésük előtt lefoglalták őket. Gyakori kérdésekre nemrég tettem is fel róluk képeket. Jelenleg is szopiznak, le sem másznak a mamiról. :) Nagyon szép, szőrgombóc kiscicák. Jól tápláltak. Eddig jó volt biztosan a mami teje. Kis tündérek.

Legjobb válasz: Nekem az állatorvos azt mondta,mikor kezdett kevés lenni nekik az anyjuk teje,hogy vegyek a gyógyszertárban babatápszert.4-5 hetesen már megpróbálhatsz valamilyen nedves eledelt(konzerv,alutasakos)adni nekik.Tápot szerintem ne adj nekik 8-10 hetes korukig.

Nekem az állatorvos azt mondta, mikor kezdett kevés lenni nekik az anyjuk teje, hogy vegyek a gyógyszertárban babatápszert.4-5 hetesen már megpróbálhatsz valamilyen nedves eledelt(konzerv, alutasakos)adni nekik.Tápot szerintem ne adj nekik 8-10 hetes korukig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszod! Megpróbálom a tápszert.
Vegyél alutasakos kaját az nagyon puha és megtudják majd enni:)
Én konzervet adtam nekik, nagyon szerették, bemajszolták az egészet. Nagyon aranyosak voltak, körbeállták a tányért és ott csámcsogtak rajta. Persze több került a szõrükre, mint a szájukba, szóval utána a maminak volt ám dolga, hogy letisztítsa õket. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Vettem alutasakos kölyök cica eledelt, de meg sem kóstolták. Hogy tudnám õket kajához szoktatni? Kis tündérek, nem nagyon törõdtek a kajával. Mentek vissza a helyükre egybõl.
Nyomkodd szét egy villával a darabokat, hátha úgy megeszik.

Mikortól nem szokás már enni adni éjszaka?

Kislányom 5 hónapos és egy hetes, és éjszaka még 2-3x felébred, ilyen cicire teszem és alszunk tovább. Sokszor olvastam itt, hogy egy id? után már csak vizet adnak neki, de kislányom még nem iszik vizet üvegb?l, csak napközben szokta kicsit nyalogatni, de csak pár kortyot. A hozzátáplálást még nem kezdtem el, gondoltam kivárom a 6 hónapot.

Legjobb válasz: Mostanában még két évesen is szokás éjjel etetni. A pszichológus szerint már 3-4 hónaposan nem lenne szabad enni adni neki,mert megkellene tanulnia a nappal és az éjjel közti különbséget. Minél késõbb szoktatod le,annál nehezebb lesz késõbb.

Mostanában még két évesen is szokás éjjel etetni. A pszichológus szerint már 3-4 hónaposan nem lenne szabad enni adni neki, mert megkellene tanulnia a nappal és az éjjel közti különbséget. Minél késõbb szoktatod le, annál nehezebb lesz késõbb.
Nem ezt olvastam, de hirtelen ezt találtam, link és idézet a fentiekhez: http://www.kismama.hu/kisgyerek/majomszeretet_kenyeztetes/52.. „Túl vagyok azon, hogy bosszankodjam Tracy Hoggon, hiszen elismerem, valós, létezõ igényeket elégít ki könyvével. Azt azonban nem szeretném, ha elterjedne a köztudatban, amit hirdet, hogy tudniillik a gyereknek észrevétlennek kell lennie.” Ranschburg Jenõ szerint A Suttogó titkai olyan szülõknek szól, akik gyerekük születése után is ugyanúgy akarják folytatni életüket, ahogyan elõtte éltek. A javasolt módszerek célja, hogy a gyerek ezt a lehetõ legkevésbé zavarja meg. Ez ellentétes a gyerek veleszületett, alapvetõ igényeivel, ugyanis az az egészséges, ha észreveteti magát, ha el tudja érni, hogy kielégítsék igényeit. A szülõ jól teszi, ha ezt NEM akarja kinevelni belõle! "
Ranschburg Jenõ írt nemrég egy cikket, hogy mennyire nem ért egyet pszichológusként azzal, hogy pl. éjszaka ha sír a gyermek, ne vegyük fel, vagy ne kapjon enni. Azért sír, mert valami problémája van, amin segíteni kell. Az a baba, amelyik "megtanulja", hogy hiába akar valamit, úgyse kapja meg, és ezért nem sír tovább, valahol sérül, az õsbizalma a világban (=anyában) mindenképp. Ezért tartja rossz könyvnek a Suttogót is. Ez nem kényeztetés, ez gondoskodás. Persze a pszichológusok se egyforma nézeteket vallanak, és egyiket se kell vakon követni.
Ott a pont az utolsó válaszolónál! Az általános orvosi felfogás szerint 8 hónapos kortól nem azért ébred éjjel, mert éhes. De én már egyszer egy ilyn kérdésnél is megkérdeztem: hogy ugye megkérdeztek ezer 8 hónapost, és abból 999 azt mondta, hogy csak megszokásból ébred, nem az éhség miatt. Bár tudjuk, hogy a madár a legmadarabb, mégse ornitológus. :-) Én csak a saját példámat tudom veled megosztani: az én fiam 13 hónaposan szokott le a hajnali evésrõl. Nos, azóta sem alussza át az éjszakát és valószínûleg ezután sem fogja még egy darabig, aminek különbözõ okai vannak, többek között a viszketéssel járó ekcéma. Ja, és nem nyavalygunk a férjemmel, hogy kelni kell éjjel, elfogadtuk ezt, pedig én nem vagyok egy mártír anyu típus! A hozzátáplálást én is 6 hónapos kora után kezdtem el, minden rendben van vele. Eszik mindent, jó étvágyú, darabosat és persze kanállal kezdettõl. Inni is azóta iszik vizet, elõtte csak anyatejet.
Nekem most 10 hónapos a picim, de csak egy dolog miatt adok még éjszaka cicit: mert már nappal kiváltottunk minden étkezést, és ha nem adnék éjszaka neki anyatejet, akkor lehet, hogy nem is termelõdne tejcsim és legalább 1 éves koráig akarom szopiztatni. Majd ha betölti az 1 évet, akkor fokozatosan próbálom az éjszakai cicit elhagyni.
Attól, hogy cicit kér nem biztos hogy éhes lehet szomjas is és vagy csak úgycsinál mintha szívná mert megnyugtatja!
Akkor kell elhagyni az éjszakai etetést, amikor már nem igényli a baba. Az enyém 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, így nem eszik este. Most 5 hónapos. Remélem így is marad. 2x fordult elõ, hogy éhes lett hajnali 3-kor azóta, és akkor kapott enni.
Melyik pszichológus szerint kell elhagyni az éjjeli etetést 3 hónaposan?
Én adtam neki mindég, sõt a mai napig is. 22 hónapos, most kezdi az éjszakákat átaludni. Ha ébred cicizik egy kicsit és alszik tovább.
Pár hete olvastam itt a neten a pszhichológiai cikket. De mindenki azt tesz, amit akar. Csak késõbb ne kérdezze ezen a fórumon, hogy mit csináljon a nem alvó gyerekkel, mert már nem bírja ébren.
Ez sem olvasta a könyvet... Az említett altatást tanító módszer neve "felvesz - letesz". Tehát pont az a lényeg, hogy ha sír felveszed, de ahogy megnyugodott visszateszed. És NEM mész ki a szobából amíg teljesen el nem aludt, mert ha ilyenkor felébred kezdheted elõlrõl az altatást. Na mindegy én befejeztem. akit tényleg érdekel az olvassa el, mert ezekbõl a cikkekbõl nem fogja megtudni mirõl szól a Suttogó.
Hát akkor szerintem nagyon félreértett valamit. A Suttogó pont arról szól, hogy ki kell elégíteni a baba minden igényét a lehetõ legrövidebb idõn belül, de állítsunk be egy rendszert így a baba is mindig tudni fogja, hogy mikor mi következik és mi is tudunk tervezni ha kb tudjuk, hogy mikor fog aludni, stb. Na mindegy, nem az én tisztem, hogy megvédjem Tracy Hoggot:) ))
http://parentia.hu/cikk/csaladikapcsolatok/363-nevelesi-diva.. egy másik szakmabeli, de most már nem akarok off lenni
13.07 Ha tényleg ezt mondta akkor õ sem olvasta a Suttogót. Ugyanis abban sehol nincs, hogy hagyjuk sírni a babát.
Engem is csesztetett a védõnõ már mikor a fiam 3 hónapos volt, hogy most már nem kéne, de nem érdekelt. 7 hónapos koráig evett 1x éjszaka, de aztán egyszerûen nem kérte többet. Igaz még most 1 évesen is elõfordul néha - fõleg ha beteg - hogy nincs meg napközben a megfelelõ kalóriabevitel és megéhezik éjszaka. Csak nem hagyom sírni hanem megetetem, hiába 1 éves.
Hát én most olvasom a Suttogó Titkait és egyáltalán nem azt írja benne, hogy hagyjuk a gyereket sírni. Pont azt akarja megértetni a szülõkkel, hogy a baba születése után lassítsunk a tempón. Vegyük fel a baba ritmusát, meg hogy a napirend mennyire fontos mind a babának, mind a szülõknek is. Nekünk nagyon bevált. Nem azt mondom hogy a könyv szerint nevelem a kislányom, de azóta mióta kialakítottam nála 4É módszert, sokkal kiegyensúlyozottabb és nagyon vidám kisbaba. 3 óránként eszik, mindig tudom hogy éppen ha sír akkor miért sír, és nem elhallgattatni akarom, hanem amiért sír megoldani azt a problémáját. Mert bizony másképp sír ha éhes, vagy fáradt vagy éppen a pelusban van valami. Mindig megértem hogy mit "mond". A sírás a babák nyelve. És hogy válaszoljak a kérdésre is, nekem kb 8 hetes kora óta végigalussza az éjszakát, mert tudja hogy éjszaka aludni kell. De azért nálunk is elõfordult hogy felébredt 1x 2x és én is adtam neki enni. Nem éheztetem. De még most kell megtanulnia hogy éjszaka az éjszaka.


bõven lehet már neki adni sárgarépával és krumplival
Az en babam 7 honapos es egy hete adok neki tokot, nagyon szereti. Egy kis tokot meghamozok, kimagozom, apro kockara vagok, egy-ket szem kozepes krumplit ugyancsak aprora kockazok, oliva olajban(lehet sima napraforgo olaj is)megparolom, pici vizzel felontom, egy kis darab csirkehusit rakok bele es egy szal kaprot.Miutan puha minden osszeturmixolom es kesz.Jo etvagyat!
Oszinten en ossze szoktam fozni mindent. De ha kulon akarod fozni, csak a csirkehusit kell kulon fozni. http://bebietel.lap.hu/ Itt meg bongeszhetsz egy csomo jo fozelek recepteket.
Magában is megfõzheted kicsi kaporral. Én rántást majd tejfölös habarást is teszek minden fõzelékbe, mert úgy nagyon finom. A tököt gyalulni szokták/vagy reszelni amivel megtudod csinálni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat! Tehát lereszelem és utánna megfõzöm?Aztán azzal keverem amivel akarom....krumpli, répa..stb Mi még eddig nem ettünk tejfõlt, rántást..attól még ezt is próbálhatom?Még tököt sem ettünk csak sütõtököt.Remélem azért ízleni fog neki. Esetleg spenóttal keverni?
A kérdező hozzászólása: Utolsónak köszönöm a receptet azt ki fogom holnap próbálni...Köszike
A kérdező hozzászólása: utolsónak még annyi h csirke húst és a kaprot a tökkel fõzöm v a krumlival???

Meddig kell tápszer adni a nagyobb babáknak? Enyém 15 hós és 500 ml eszik. Minél tovább eszi annál jobb, vagy ilyenkor már nem is kell neki tápszert kapnia?

Legjobb válasz: Szia! Van kifejezetten ilyen korú babáknak való ital, pl. Milupa Junior. Egy éves kor felett már ezt ihatja a tápszer helyett, ha nem szeretnél neki tehéntejet adni. Fontos ilyenkor is még a tejalapú táplálék!

Szia! Van kifejezetten ilyen korú babáknak való ital, pl. Milupa Junior. Egy éves kor felett már ezt ihatja a tápszer helyett, ha nem szeretnél neki tehéntejet adni. Fontos ilyenkor is még a tejalapú táplálék!
2X kell még a tejalapu táplálék, de én inkább tejet adnék neki 1 év után, mint az ilyen kevert babalöttyöket...

Hány éves koráig kell adni tápszert a babának (BEBA HA Start Aktív)? Természetesen mellette adok gyümölcsöt, főzeléket, stb. , de már nem szoptatok.

Legjobb válasz: Egy éves koráig kell a tápszer, de nem biztos, hogy Ha-s. Ezt az orvosodtól kell megkérdezni. HA-s csak azoknak kell, akiknél allergiás valamelyik szülõ és ezért veszélyeztetettek. 1 éves kor után lehet már adni tehéntejet helyette.

Egy éves koráig kell a tápszer, de nem biztos, hogy Ha-s. Ezt az orvosodtól kell megkérdezni. HA-s csak azoknak kell, akiknél allergiás valamelyik szülõ és ezért veszélyeztetettek. 1 éves kor után lehet már adni tehéntejet helyette.
Az én lányom is ezt ette, de elvileg 6 hó után ez már nem elég laktató, így mi már Beba 2 Aktív-ot használunk. Sûrûbb. 1 éves korig kell reggel és este, ha jól tudom. HA pedig 6 hó után csak akkor szükséges, ha allergiás (v ~ra hajlamos) a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Egyébként a BEBA 2-t is felírják receptre? Vagy csak a HA-st?

Az 5hónapos kutyám eddig ette a tápot (prémium) de csak keverve hússal most már a tápot kiköpi próbáltam nem adni neki 1 2 napig de akkor sem ette szerintetek ha fözök neki húst meg zöldséget akkor nem kell tápot adni?

Legjobb válasz: Elõször is, központozz, úgy esetleg meg is értjük, mit akarsz mondani. Vesszõ, pont. Ott rontottad el, hogy keverted neki hússal. Eleve mi a fenének prémium táp mellé még fehérje, megbolondultál? Add neki oda a tápot minden etetésnél, és ha nem eszi meg, vedd el elõle. Mozgasd le jól, fáraszd ki, a fáradt kutya éhesebb. Esetleg konzultálhatsz állatorvossal is, hátha a fogaival van tényleg valami, akkor nem ez a megfelelõ módszer, viszont ok nélkül meg ne kényeztesd el áztatott táppal meg sz*rrá fõzött húsokkal.

Elõször is, központozz, úgy esetleg meg is értjük, mit akarsz mondani. Vesszõ, pont. Ott rontottad el, hogy keverted neki hússal. Eleve mi a fenének prémium táp mellé még fehérje, megbolondultál? Add neki oda a tápot minden etetésnél, és ha nem eszi meg, vedd el elõle. Mozgasd le jól, fáraszd ki, a fáradt kutya éhesebb. Esetleg konzultálhatsz állatorvossal is, hátha a fogaival van tényleg valami, akkor nem ez a megfelelõ módszer, viszont ok nélkül meg ne kényeztesd el áztatott táppal meg sz*rrá fõzött húsokkal.
Gondolom, fogzik a kutyád. Adjad áztatva egy ideig a tápot. Bár jó étvágyú, éhes kutya nem válogat.
Válogat, mert hagyod neki. Most tedd helyre, mert ha nem, komoly gondjaid lesznek vele késõbb. Én most nem fõznék neki, hanem csupaszon adnám a tápot. Tudod, a 10 perce eléteszem módszer... Pár napig biztosan hisztizni fog, de legyél kemény. Egyetlen egészséges kutya sem halt még éhen, ha volt elõtte kaja....
Na nehogy már a nyúl vigye a puskát..... Marha nagy hiba lenne hagyni, hogy õ döntse el, mit akar enni..... Egy jól nevelt kutya azt eszi, amit a gazdája elé tesz.
Meddig van elõtte a kaja? Ha nem eszi, elveszed?
A kérdező hozzászólása: elveszem kb 3 5 percig
ne kényeztesd el, akkor csak húst fog enni. lehet hogy kibújnak a fogai. áztasd be a tápot, attól undorító, de puha lesz.

Tényleg nem szokás már céklát adni babáknak? Megnézitek, miket adok, és leírjátok a véleményeteket?

7 hós a kisfiam.

Legjobb válasz: ez így szuper!!!!!! Mi az hogy nem szoktak céklát adni a babáknak??? Mondjuk én azért nem adtam csak, mert fájt tõle a hasa, de adtam volna... Baromi egészséges! Én is mindíg a zöldséget+krumplit kevertem husival ahogy te!

ez így szuper!!!!!! Mi az hogy nem szoktak céklát adni a babáknak??? Mondjuk én azért nem adtam csak, mert fájt tõle a hasa, de adtam volna... Baromi egészséges! Én is mindíg a zöldséget+krumplit kevertem husival ahogy te!
én cékla-alma fõzeléket csinálok a lányomnak husival. megfõzöm õket, rántást készítek, majd turmixolok. nagyon finom az alma és a cékla együtt.
Szia! Én sütõtökkel, almával együtt teszem a sütõbe, már az illat is isteni!
Bocs, hogy belekérdezek, de engem is érdekelne, hogy mennyi ideig kell sütni a céklát, hogy biztosan átsüljön? Mi is nagyon szeretjük, nem csak a Babának szoktam turmixolni krumplival, hanem magamnak is, annyira imádom :-)
Szerintem tök jó!Add neki nyugodtan ha szereti!Mi is tegnap ezt ettük:cékla-alma-husi!Esetleg ha egy jó tanácsot elfogadsz:inkább fóliába sütõbe süsd meg úgy több vitamin marad benne!Én egyszerre megsütök vagy 2-3-at leturmixolom és kisadagokba lefagyasztom!
Õszintén? Ki nem ejti le, hogy mi a szokás? A babád szereti, neked olcsón ott a kiskertedben, akkor meg hol érdekelne a "szokás". :) Tele van a-b-c-vitaminnal, káliummal, nyomelemekkel, könnyen emészthetõ, ideális a babáknak. Én ezen nem akadnék fenn, fõzném továbbra is a megszokott módon.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! mivel tejfehérje érzékenységre csak 5 hósan tudtak rájönni, így már 4 hósan javasolta a doki, hogy kezdjük el a hozzátáplálást, mert a tápszerek egy részét meg sem ette, amit megevett vagy kibukta egy az egyben vagy olyan hasgörcsei voltak, hogy az ügyeleten rendszeres vendégek voltunk. hasonlóképp a tejpépekkel. így már egy hónapja állt a súlya, majd esni kezdett, fogyott. akkor kezdtem el etetni gyümivel. semmitõl sem fáj a hasa, tud kakilni azóta rendesen és 5 hósan tejmentes tápszerrel végre megoldódott minden gondunk. most kontrolon voltunk. így 4, 5 hós volt, mikor nekiálltunk. azért kap már ennyi fajta dolgot. mi gyakran eszünk céklát, nekünk terem a kis kertemben sok más zöldséggel gyümivel együtt. azokból adok neki.
Nekem ugy tunik nagyon is szokas adni :D Senki nem irta azt amit Neked a gyerek osztalyon mondtak.....lehet a gyerek osztalyon le vannak maradva :D Szerintem tok mazlista a gyereked, hogy otthon a kertbol adod neki a finomabbnal finomabb gyumiket zoldsegeket. Ha meg szereti is akkor plane szerencses :D
A kérdező hozzászólása: ezt az alma-cékla kombinációt még nem próbáltam! na majd holnap! :) tényleg nagyon köszönöm, hirtelen elbizonytalanodtam ma. de nem foglalkozom azzal akkor hogy ma már nem szokás céklát adni a gyereknek.
Ezekkel az ételekkel szerintem semmi baj, bár a kislányom ennyi idõsen nem evett még ennyi félét. Én szoktam neki céklát adni, krumplival, szereti. Nem tudom, hogy miért mondták neked, hogy "nem szokás"..... Furcsa.
Utolsó, neked is köszi!
Én is sûrûn adok a babámnak céklát.Pucolom, felkockázom, majd sütõzacskóba teszem.Nem kell hozzá még víz sem.Nagyon hamar kész.Sütés közben tûvel nézem meg, hogy jó-e.Ha könnyen a céklába csúszik (zacsin keresztül), akkor kész.Arról nem is szólva, hogy így benne marad minden vitamin, és isssteni az íze.
Én is köszönöm szépen!:-)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönjük!
Én is úgy csinálom, ahogy már írták elõttem: megmosom, megszurkálom, és egyenként becsomagolom alufóliába, és berakom a sütõbe. Kb. 1 óra kell neki, 180 fokos sütõben. De menet közben kiveszel egyet, és beleszúrod a villát vagy hústût, és ha belemegy könnyen, akkor kész is. Utána csak le kell húzni a héját, így tényleg minden vitamin benne marad, a fóliában szinte átpárolódik. Utána felkockázom, leturmixolom, felöntöm pici vízzel, biovegetát rakok bele, picike cukrot, és átrotyogtatom. Natúr joghurtot vagy tejfölt kikeverek liszttel, és így behabarom. Ha sûrûbbre csinálom, kevés vízzel, akkor fõzelék, ha bõ lére eresztem, akkor leves lesz belõle. A levest még kevés citromlével szoktam ízesíteni.
Nézd, ha jó neki, miért ne fõzhetnél neki, csak azért mert nem szokás? Amúgy nem is értem õket sem, nem az, hogy kutattak és kiderült, hogy nem jó, csak nem szoktak manapság. Most ilyet egyáltalán minek mond? Ha nincs vele baj, ki nem szarja le, hogy szokás-e? Manapság eleve nem is szokás céklát enni, szinte csak a menzán adnak olyat, nagyon ritkán eszik az emberek én úgy veszem észre, de attól még nem rossz, sõt!
A cékla nagyon egészséges. Ha a babád szereti akkor bátran fõzd neki.
A kérdező hozzászólása: húú, ez jó. és meddig kell sütni a sütõben? akkor én is így csinálnám. mert most csak megfõzök egyet, ha nagyobb, két adag lesz, ha kisebb, akkor egy.
En szoktam ceklat adni. Imadom amikor befogja a szajat es olyan mint ha ki lenne ruzsozva....ugy meg tudnam puszilgatni olyankor a kis csokos szajat :D En is szeretem a ceklat...ez szerintem nem divat kerdese.
a cékla nagyon egészséges, jól teszed, ha adsz neki!
gyümülcs agy tejpép
vagy, nem agy elõzõ
gyümölcs, tejtermék
8 hótol ehet mindenféle tejterméket kivéve tejet.
Szia! Én szoktam neki tejbepapit csinálni feles tejbõl(fele tej, fele víz), vagy szoktam kekszes tejet ( ez olyan lesz mint a tejpép). Ezeket általában tízóraira, du-án gyümi van vagy keksszel, vagy babapiskótával.
gyümölcsös gabonakása délelõtt, délután meg akár gyümölcs, akár megint kása, akár kiflikockák sajtkockával, vagy még nézd meg itt: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Babakon..

Mi az az időpont, hónap mikor a babám már nem elégszik meg az anyatejjel? Vagy is mikor, , kell, , kötelező ételt adni neki? Meddig lehet kizárólag anyatejet adni neki? Persze van bőven tejem.

Legjobb válasz: Szia! Akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor a babád igényli, majd észreveszed ha nem elég a tejcsi (nyûgös lesz, mert éhes). Persze úgy is dönthetsz, hogy hamarabb megkínálod gyümivel vagy fõzivel. Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezni vagy hozzátáplálni. A tanácsokat meghallgathatod de neked kell dönteni. DÖNTS BELÁTÁSOD SZERINT!!! Kellemes szopis perceket!

Szia! Akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor a babád igényli, majd észreveszed ha nem elég a tejcsi (nyûgös lesz, mert éhes). Persze úgy is dönthetsz, hogy hamarabb megkínálod gyümivel vagy fõzivel. Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezni vagy hozzátáplálni. A tanácsokat meghallgathatod de neked kell dönteni. DÖNTS BELÁTÁSOD SZERINT!!! Kellemes szopis perceket!
Azt mondják, hogy kb 6 hónapos koruk körül kezd megcsappanni a vitamin "raktáruk" amivel világra jönnek. Vonatkozik ez fõként a vasra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!