Találatok a következő kifejezésre: Mar egy rosszul (437 db)

Ha nagyon meglazultak a ficamkor a szalagok, akkor sajnos igen.
Igen, amikor még úgy 8-9 éve szertorna edzésen rosszul mozdultam kificamodott a térdem, váladék is begyûlt benne majdnem mûteni kellett, de szerencsére megúsztam azzal hogy leszívták, de 2 hónapig hanyagolnom kellett a tornát sõt még tesi órákra is csak úgy mehettem be hogy laza dolgokat kellett csinálnom, tehát, futás, . lábbal dolgozás tabu volt. Majdnem 3 hétig voltam sánta miatta. És utána már valóban könnyebben kificamodhat. Egyszer nyáron strandon voltunk az eset után kb 1 éve, és akkor picit léptem rosszul is megint kiugrott a helyérõl, szerencsére akkor nem lett komoly gond, meg én vissza is raktam a helyére, mivel én már akkor kemény csaj voltam, meg apám engem majdnem fiúként nevelt, tehát kemény fából vagyok faragva, de már nem volt komolyabb gond és csak pár napig fájt, utána már nem. És most augusztusba amikor a párommal voltam együtt, akkor hirtelen nagyot akartam lépni kitörés szerûen és egybõl kiugrott megint a térdem, baromira fájt akkor, de visszaraktam megint a helyére, a páromnak minden baja volt, egybõl felvett valami göncöt és már ment a kocsival kiállni és ahhoz képest hogy tudtam járni a karjaiba vitt ki és vitt be az ügyeletre, ahol megvizsgáltak, kaptam egy fáslit és ennyi. de mindenki mondja hogy egy ficam és utána könnyebben jön a többi. A bokánál is ugyanez a helyzet, a párom bokája is tavaly kificamodott mert megcsúszott a jeges úton baromi nagyon, és már 2 szer kiugrott neki sokkal lazább mozdulatok miatt, és õ neki mûteni is kellett mert valami ízületi gondok is voltak ott eki, és az egyik ficam a munkahelyén történt ahol elég komoly ügy lett belõle. Sajnos nem kívánta a háta közepére sem, nem érdekelte õt a péz, de sajnos muszáj volt a fõnöke nem akarta elsimítani nehogy kiderüljön vagy az orvos jelentse be hivatalból mert akkor még nagyobb szívás lett volna. És inkább kifizette azt a pár ezer forintot minthogy több száz ezer bírság plusz eljárás költség stb...
Igen. Barátnõm járt így, minden évben újból kificamítja azóta is :(
A kérdező hozzászólása: Hát, nem nyugtattatok meg.:( De, ha pl.szedeg izületvédõt (pl.Mega MSM) akkor az azért védi, nem?Karatézom és edzésen történt, akkor lehet, hogy már nem kéne visszamennem edzésre?
Én fociztam kb 2 éve focamodott ki elsõnek utána rá fél év se telt el utána volt egy endoszkopos mutétem 1 évig jol bírta a térdem és most hétvégén is megtörtén ! :( Nem sokat ér a mutét sem :S sajnos
Sziasztok! A ficam, ha visszatér, az nagyon súlyos károsodást képes okozni a térdben. Szerencsés esetben "csak" megnyúltak a szalagok, de a gyakori ficam azt jelentheti, hogy nem csak megnyúlt, hanem elszakadt, akár teljesen is, valamelyik oldal- vagy keresztszalag. Ha sokszor kimegy a térd, az a porcot is súlyosan károsíthajta. Szóval ha nem akartok fiatalon protézist, keressetek fel egy térdsebészetben jártam traumatológust például a Sportkórházban.
A mûtét egyébként nem endoszkópos, hanem artoszkópos (artrosz=ízület). Ha csak kitakarították, akkor tényleg nem sokat ér egy szakadt szalagnak. Pótolni szokták a szalagot, az segít megelõzni az újabb ficamokat és további térdízületi sérüléseket. Az edzést hanyagolt. A porcvédõ sem ér sokat, ha a szalag szakadt, azt pótolni kell. Ezután lehet szedni a porcvédõt, de tudni kell, hogy az nem építi fel újra a porcot, csak a további kopást lassítja. Kábi mintha az ementáli sajt lyukit töltenék fel, de ha a sajtból levágunk az vékonyabb lesz.

Ha babysitter-em van akkor már egy rossz anya vagyok, aki nem foglakozik a gyerekével?

Itt Magyarországon miért ítélnek el minket babysitteres anyukákat!? Nappal nincs velünk csak Péntek és szombat esténként! De lassan csinálni kell napközben is a vállalkozást és akkor többet lesz a gyerekkel!

Legjobb válasz: Magyar mentalitás,ha a másiknak jól megy biztos,hazudik,csal,lop, ha ki tud kapcsolódni pihenhet,akkor megy az irigykedés,a rosszindulatú megjegyzések.Mindenhol ez van.Ne a másikkal törõdj,ha tehetném nekem is lenne,de egyelõre még nem tehetem meg.

Magyar mentalitás, ha a másiknak jól megy biztos, hazudik, csal, lop, ha ki tud kapcsolódni pihenhet, akkor megy az irigykedés, a rosszindulatú megjegyzések.Mindenhol ez van.Ne a másikkal törõdj, ha tehetném nekem is lenne, de egyelõre még nem tehetem meg.
Nem elítélnek csak sokan irigyek hogy megteheted. Ezért inkább elkönyvelnek rossz anyának. Én ugyan nem. Ha nem lenne egy megbízható mindig bevethetõ nagyonk bizony én is fogadnék alkalmanként. Az más kérdés kiben bíznék meg legalább annyira mint anyukámban.
Ezt csak Te tudod megitélni:) Egyébként nem hinném, hogy a kettõ között van összefüggés és a szükség nagy úr!!! Miért lenne rosszabb a babysitter, mint egy nagymama , aki vigyáz a babára, legfeljebb drágább. Nyilván nem az érzelmi hátteret akarom összehasonlitani. Nekem ha van elintézni valóm, akkor a szomszédasszonyom jön vigyázni a lányomra, majdem minden nap 1-2 órát. Nem érzem ettõl rossz anyának magam! Neked sem kell!!!
Ne viccelj :) Mi most várjuk a másodikat, de már én is gondolkoztam ezen. Szegény nagyszülõknek is van életük, nem lehet õket sem állandóan nyüstölni. És ha netán 3, vagy 4 gyermekünk lesz, akkor még az is lehet, hogy állandóra keresek valakit, tehát minden napra bizonyos idõszakra.
Mert irigyek.Ez a magyar mentalitás.Szánalmas. Tök jó h van egy megbízható babysittered.Bocsi h offolok, de hol találtál rá?Mennyit kér óránként?
Szia! Nem vagy rossz anya ez tény. És a babysittert nem , , nagyikhoz" hanem az óvónõkhöz lehetne inkább hasonlítani. Aki egy totál idegenre rá meri bízni a gyerekét úgy, hogy az óvón még mellette figyel 10-20 másikra is... Na az nemondja már, hogy felelõtlenség úgy valakire bízd a gyerekedet, hogy tudod csak õ az akivel törõdik és házhoz megy, így a saját környezetébõl sem szakítod ki egy fél napra. Én azért nem bízom babysitterre mert nem tudna még ígysem nyugodni a gondolat, hogy más vigyáz rá. Nálunk rajtam kívül csak a párom az ügyeletes. Nagyszülõk sem pesztrálják nélkülünk egy percet sem. Sajnos folyamatosan le kell beszéljem õket a pálinkáskenyér és adjunk a gyereknek tejet (tejallergiás) ötletekrõl még úgy is, hogy heti 1x vagy havi 1x eljönnek unokázni. Külön rákészülés. Meg megmagyarázni, hogy a pihenõszék pontosan a pocakfájás miatt rezeg és tényleg csak így tud a kicsim evés után kakilni és nem káros, nem fog tõle hányni stb... És ne is kérdezzétek hogy lett tejallergiás, mert errõl a kedves anyósom tehet szóval újra felhúznám magamat. Közben persze elköpnek , , ó mikor marahat már itt az unoka egész napra" sóhalyokat. Mire már csak ezt válaszolom: majd ha már õ könyörög érte! Szóval nekem akkora negatív tapasztalatom van arról, hogy mi van ha 2 percre nem lesem a gyereket mert más vállal , , felelõsséget" abban a 2 percben és már meg is történik a baj. Ha rokon nem képes a saját hülyeségét félretenni az unoka érdekében akkor egy idegentõl én pláne nem tudom elhinni, hogy elvárható. Azt hiszem én el fogom magamat sírni ha oviba megy majd. Az viszont tuti, hogy magán óvodát választunk, hogy legalább bennem is fokozatosabban alakuljon ki amíg suliba megy, hogy rá merrejm bízni a tanítónõkre is. Sajnos ez így alakult...
Nekem is van jò egy hònapja, 14hòs a lànyom. Nem volt màs vàlasztàs mert a fèrjem smmibe nem partner, rokon nincs a közelben, ha nèha eljött anyòs csak azèrt is mindent màshogy csinàlt... Miòta megszületett nem aludt àt egy èjszakàt sem ès olyan szinten kifàradtam hogy így alakult... Most màr rà merem bízni mert muszàj nappal aludnom egy-egy òràt de az elsô hetekben velük voltam ès mindent együtt csinàlunk. Itthon mèg nem hagytam vele mert most a pihenès az elsô, bànt hogy ide jutottam de erre szüksèg volt. Nem èrzem magam rossz anyànak, beismertem hogy full egyedül kifàradtam, sok gond is èrt, soha nem terveztem hogy legyen sitter de nekem így alakult. Mivel ô fizetèst kap, neki elmondhatom mit szeretnèk ès nem pròbàl ellenkezni mint egy rokon...
ha nem a sitter neveli fel helyetted, akkor semmi gond szerintem. ahhoz, hogy a dolgaidat elintézd jól jön a segítség. nincs abban semmi rossz, néha pár órára. én mondjuk olyan dinka vagyok, hogy anyut kivéve nem merném másra bízni, de ez az én bajom.
Nekem ninc és nem is volt, mert nem engedhetem meg anyagilag. De hogy a gyereknek miért lenne rosszabb , hogy csak vele foglalkozik egy nomális, megbízható személy, minthogy a bölcsödõben 20 másik gyerekkel együtt vigyáznak rá, az számomra is rejtély. Szerintem csak irigységbõl mondják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint vagyunk egy páran akik nem mint mumus gondolnak a sitterekre! valaki írja a nagyis storit...... Mintha én írtam volna! Párom anyukája sõt még a pelenkát is fordítva adta rá egyszera gyerekre :O Egy hónapos volt mikor elmentem ügyet intézni, aztán egy fél óra múlva szinte sírva hívott hogy a gyerek aki egyébkét full nyugodt ordít meg állás nélkül....! Mikor haza jöttem és megláttam a pelust persze nevettem de megkérdeztem tõle hogy hogyha magán a bugyi fordítva lenne nem fészkelõdne folyton???? :D :D Szóval én meg a mamis anyukákra vok kicsit féltékeny :D na de én így más meg úgy!
Jaj én nagyon irigyellek, de egyáltalán nem rosszindulatúan. Tök jó hogy találtál valakit, akiben megbízol és nem non stop az jut Neked, hogy csak és kizárólag a gyerekekkel foglalkozz. Az mitõl jobb, ha oviba, vagy bölcsibe, vagy családi napköziben van a gyerek? Én is csak azt tudom írni, hogy magyar mentalitás. Nem ettõl lesz valaki jó vagy rossz anya. A gyereknek nem egy mártírra van szüksége, hanem egy kiegyensúlyozott anyukára, és ha Te attól vagy kiegyensúlyozott, hogy péntek, szombat este programot csinálsz magadnak, az csak annak böki a csõrét aki ezt nem teheti meg. Sógornõm volt, hogy egész hétre hagyta bébiszitterre a gyereket, mert elmentek az orvos férjével jótékonykodni külföldre. De ettõl még a lánya épp úgy imádja, semmi törést nem okoz a bébiszitter a kapcsolatukban. Másrészrõl a kényszer nagy úr, ha dolgozni kell, azt gyerekestõl elég nehéz még akkor is ha az embernek saját vállalkozása van. Tudom, mert a férjem is a munkája egy részét itthonról csinálja, és mondja is hogy keres egy irodát, mert itthon nem lehet az állandó gyerek zsivajban. Szóval engedd el a füled mellett a rosszalló megjegyzéseket!
Az én babysitterem az anyukam, hetente 2x esti suliba járok, Õ az akire mindig számíthatok ès persze a baràtnõimre.A dédnagymamám is jelentkezett volna a feladatrma de egy 88 éves nénivel nem hagyom egyedùl, amùgy is kinem állhatom mert undok önzò és bár egy saroknyira lakunk egymástòl hülye leveleket küldözget hogy költözzek a babàmmal hozzà.Ja ès mindenkit érzelmileg zsarol. Nem vagy rossz anya az rosszabb volna ha teljesen egyedül hagynád de ilyet csak a rossz anyàk tesznek.
A kérdező hozzászólása: Egy barátunknak az ismerõsének a kis barátnõje :) nincs fix díja :) mondjuk estére mindig 3000.- kap de semmit nem kell csinálnia csak netezni :) Napközben eddig egyszer volt akkor egy órát volt vagy másfelet már nemtom akkor egy ezrest adtam, de alig akarta elvenni :)
Nincsen semmi gond a babysitterrel! Egy arany szabálya van: legyen állandó ember!! Akár a gyerkõc több éves koráig. Az õsközösségben is többen vigyázta a gyerekekre, ez csak a mai individualista nyugati társadalmak sajátja, hogy minden egyedül az anyára marad!!! Ez a nem normális!! Ha meg tudjátok tenni és biztosítva van az állandó ember, akihez a kicsi tud kötõdni, akkor nyugodtan lehet idõszakosan! Hogy kit idegesít ez? Az irigy és emellett primitív embereket! Magasról kell rájuk t..ni!

Van egy fiú akibe már 2 éve szerelmes vagyok és fogalmam sincs hogy mit csináljak hogy észre vegyen. Egy osztályba járunk és hát ő az osztály és hát azt is mondhatnám hogy a suli egyik rossz fiúja. Mit tegyek?

Én 14 vagyok ? pedig 15.Nehéz eset a srác de élnek halnak érte a lányok és furcsa de nem él ezzel vissza és félénk a lányokkal szemben.Az a baj hogy én se vagyok valami bátor a fiúkkal szemben mindig össze vissza beszélek hogy ha hozzám szól vagy kérdez valamit.Hogy csináljam hogy legalább észre vegyen vagy valami?

Legjobb válasz: Második vagyok: Nézd, ez most lehet, hogy rosszul fog esni, hogy így leírom, de csak tapasztalatból mondom: te nem is ebbe a fiúba vagy szerelmes, csak abba, amit látsz belõle, amilyennek tûnik az osztály elõtt. Ha nem tudsz vele mirõl beszélgetni, nem tudod mivel megszólítani, akkor mit gondolsz, ha járnátok mi lenne? Kínos csönd? Ez már régen rossz. Ezeken a reménytelen szerelmeken át kell esni, fáj- persze, hogy fáj, de sokat tanulsz belõle. Nekem a mai napig osztálytársam az a fiú, akiért kb 2 évig reménytelenül rajongtam és ha ránézek el nem tudom már képzelni, hogy miért. Csak elvakít az a rajongás, amit érzel, ha ez elmúlna már látnád, hogy nem is vagytok egymáshoz valók. És gondolom ,hogy feltûnt neki, hogy bejön neked és ha nem lépett 2 év alatt annak oka van... az hogy tudja, hogy nem illetek össze, nincsenek közös dolgok bennetek. Nem lesz könnyû elfogadni, hogy nincs esély, de próbáld meg elfelejteni és más fiúkkal ismerkedni, akik tényleg megérdemlik a figyelmedet és azt hogy szeresd õket! :)

Második vagyok: Nézd, ez most lehet, hogy rosszul fog esni, hogy így leírom, de csak tapasztalatból mondom: te nem is ebbe a fiúba vagy szerelmes, csak abba, amit látsz belõle, amilyennek tûnik az osztály elõtt. Ha nem tudsz vele mirõl beszélgetni, nem tudod mivel megszólítani, akkor mit gondolsz, ha járnátok mi lenne? Kínos csönd? Ez már régen rossz. Ezeken a reménytelen szerelmeken át kell esni, fáj- persze, hogy fáj, de sokat tanulsz belõle. Nekem a mai napig osztálytársam az a fiú, akiért kb 2 évig reménytelenül rajongtam és ha ránézek el nem tudom már képzelni, hogy miért. Csak elvakít az a rajongás, amit érzel, ha ez elmúlna már látnád, hogy nem is vagytok egymáshoz valók. És gondolom , hogy feltûnt neki, hogy bejön neked és ha nem lépett 2 év alatt annak oka van... az hogy tudja, hogy nem illetek össze, nincsenek közös dolgok bennetek. Nem lesz könnyû elfogadni, hogy nincs esély, de próbáld meg elfelejteni és más fiúkkal ismerkedni, akik tényleg megérdemlik a figyelmedet és azt hogy szeresd õket! :)
A kérdező hozzászólása: És mitörténik ha rájön hogy én szeretem abból ahogy rá kérdezek hogy neki ki tetszik?Akkor nem fog megijedni tõlem vagy tartózkodni?
én három évig voltam szerelmes az osztálytársamba rengeteg dolgot csináltunk egyedül és sztem tudta h szerelmes vagyok belé habár belém is szerelmes volt egy srác és azt is csak én nem tudtam az osztályból a lényeg h vége lett a nyolcadiknak és semmi nem történt köztünk és ahogy kilencedikesek lettünk elmult az érzés beleszerettem egy másik srácba aki által megismertem a jelenlegi barátom akivel lassa egy éve együtt vagyunk és nagyon szeretem és nem sajnálom egyáltaklán h nem jöt vele össze amúgy az se jó ha nem mondod el a srácnak a dolgot célozz rá finoman kérdezd meg ki tetszik ne mintha egy mésik barátnõd lenne belé szerelmes és ha elmondja h tetszel neki akkor hajrá sok sikert !!
A kérdező hozzászólása: Jaj és nagyon szépen köszönöm a válszokat.
A kérdező hozzászólása: Kicsit nehéz lessz elfelejteni mert majd nem minden nap látom ugyan is egy osztályba járok vele:(De lehet igazad van És nem esett rosszul amit írtál.
Akkor bizony neked kell lépned elõször:) Ha egy osztályba jártok, akkor pl vmilyen kérdés az órával/tananyaggal kapcsolatban jó lehet. Az olyan kifejtõs. Majd a vélemény a tanárról. Az vicces Ugyebár, ottvan az msn, könyebb azon beszélni;)
A kérdező hozzászólása: Látnotok kéne õt hogy megértsétek.Ezért mondom hogy nehéz eset és nagyon nehéz ki ismerni.
A kérdező hozzászólása: Ezt így nehéz elmagyarázni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos MSN-e nincsen:( Õt viszont nem nagyon érdekli a tananyag meg hogy milyen a tanár.Már próbáltam vele beszélni de semmi nem jut eszembe és nem tudok mit mondani õt is és engem is más más dolog érdekel.De õ az osztály bolondja mert mindenkit meg tud nevetetni:) nagyon jó a humora:)
Nem él vissza a helyzettel, de mégis rossz fiú? A lányokkal félénk, de rossz? Miért rossz? Amúgy ha félénk szerintem szorult belé intuíció is, és már abból lehet tudni, hogy kivel hogy állsz, hogy milyen a beszélgetés, szóval ha te össze-vissza :) beszélsz vele, az eléggé feltûnõ tud lenni, lehet már észre is vett téged, csak még nem mutatta ki. Mindenesetre ha lépni akarsz, akkor ösztönbõl kéne jöjjön h lány vagy, olyan nincs h nem tudod mit kéne tenni hogy észrevegyen, lány vagy!!! elég egy pillantás
Szia! Amikor annyi idõs voltam, mint te nekem is ugyanilyen helyzetem volt. Mondanom se kell, hogy nem lett belõle semmi... De leírom, hogy ne kövesd el az én hibáimat. Én azt csináltam, hogy jóban lettem egy csajjal, akivel õ is jóban volt és elmeséltem neki, hogy szerelmes vagyok a srácba. :D És kb mindenkinek, elterjedt ez a dolog, õ is tudta, de tudomást sem vett rólam, olyan dolgokkal kezdtem el látványosan foglalkozni, amikrõl tudtam, hogy szereti, ezzel csak hülyét csináltam magamból és még volt sok minden más is... Most 18 évesen valahogy úgy csinálnám, hogy csak barátilag, osztálytársként közelednék hozzá, hogy csak beszélgetni, viccelõdni, hülyéskedni vele és ha ez már jól megy, akkor utalni arra, hogy mi lenne, ha sulin kívül is találkoznátok egyszer... Nem tudom, hogy ez bejön-e, meg azt sem, hogy jó ötlet-e osztálytárssal kavarni, de mindenesetre én sok sikert kívánok! :)
good lick..-.-


Van egy lány, akinek kb.6 éve van barátja, egy ideje már elég rossz a kapcsolatuk, de nem tudja egykönnyen lezárni (a barátja még egy esélyt akar - lassan hónapok óta, családi nyomás, első szakítása lenne. ). Mit tegyek?

Tetszünk egymásnak, és már két hónapja beszélgetünk (fbn, és 1-2 találkozás), de emiatt nem tudunk tovább lépni. Mit tegyek? Szakít vele? Érdemes lehet várni? Vagy ez egy "never ending story"?

Legjobb válasz: Ha már 6 éves a kapcsolat, akkor nagyon nehéz a szakítás, mert idõközben olyan gyökeres ragaszkodás alakul ki az emberben a másik iránt, amit nagyon nehéz - még egy rossz kapcsolatnál is - megszakítani. Fõként, hogy elsõ szakítás lenne. De ha rossz a kapcsolatuk és semmiképp nem tudják helyrehozni a helyzetet, hogy mindkettõjüknek jó legyen, akkor szerintem nem érdemes kerülgetni a forró kását. Fõleg, ha tetszetek EGYMÁSNAK. Ha kedvel téged, esetleg kicsivel többet is érez, akkor értelmetlennek tartom a 6 éve tartó kapcsolatát. Szerintem érdemes lehet várni, bár nem ismerem a lányt, sem a kapcsolatát a barátjával. Próbálkozz nála, légy türelmes, beszélgess sokat vele a kapcsolatáról és próbáld megérteni õt. Dióhéjban ennyit tudok csak mondani. :)

Ha már 6 éves a kapcsolat, akkor nagyon nehéz a szakítás, mert idõközben olyan gyökeres ragaszkodás alakul ki az emberben a másik iránt, amit nagyon nehéz - még egy rossz kapcsolatnál is - megszakítani. Fõként, hogy elsõ szakítás lenne. De ha rossz a kapcsolatuk és semmiképp nem tudják helyrehozni a helyzetet, hogy mindkettõjüknek jó legyen, akkor szerintem nem érdemes kerülgetni a forró kását. Fõleg, ha tetszetek EGYMÁSNAK. Ha kedvel téged, esetleg kicsivel többet is érez, akkor értelmetlennek tartom a 6 éve tartó kapcsolatát. Szerintem érdemes lehet várni, bár nem ismerem a lányt, sem a kapcsolatát a barátjával. Próbálkozz nála, légy türelmes, beszélgess sokat vele a kapcsolatáról és próbáld megérteni õt. Dióhéjban ennyit tudok csak mondani. :)

Lehet terhesség jele a nagyon rossz szájíz? Hiába csinálok bármit, fogmosás után 1 órával már újra rossz. És állandóan száraz a szám, mint egy sivatagi túrán.

Volt valakinek hasonló tünete?

Legjobb válasz: Mindkét terhességemnél volt ilyen rossz szájízem. Már a megtermékenyülés után pár nappal. Elõször nem figyeltem fel rá, de másodszor már sejtettem, hogy nem véletlen. Én például a csapvizet keserûnek éreztem és a páromnak bizonygattam, hogy márpedig valami baj van a vízzel. Õ meg csak nézett rám szegény értetlenül. Idõnként meg olyan volt, mintha vasat szopogatnék vagy valami fémet és igen én is szomjas voltam.

Mindkét terhességemnél volt ilyen rossz szájízem. Már a megtermékenyülés után pár nappal. Elõször nem figyeltem fel rá, de másodszor már sejtettem, hogy nem véletlen. Én például a csapvizet keserûnek éreztem és a páromnak bizonygattam, hogy márpedig valami baj van a vízzel. Õ meg csak nézett rám szegény értetlenül. Idõnként meg olyan volt, mintha vasat szopogatnék vagy valami fémet és igen én is szomjas voltam.

Miért van az hogy a legtöbb csivava tartó ha meghall egy rossz szót a kutyájáról akkor már pipul be és ilyenek?

Az a tapasztalatom hogy akiknek mondtam hogy aranyos kutyus de sokat morog vagy valami azonnal nekem esett hogy jajj az én tündérkém nem is morog hogy mondhatod ezt? És itt gyakorin is ez van ha leszólják ezt a fajtát pl. azért mert nagyon sokan elnevelik? Akkor miért kell a másikat leugatni? Nem képesek belátni hogy nem nekik van igazuk?

Legjobb válasz: Hát nem :D Amúgy ez a fajta egy ilyen 1 gazdás fajta és kicsit méregzsák típus. Én mondjuk nem szeretem de ha nekem is lenne egy kutyám amit feszt magammal hordok meg velem alszik biztos nekem is rosszul esne ha leszólnák. Egyébként pont e miatt mert ilyen kis pici eléggé könnyen félrenevelik. De ez már emberi hülyeség és amúgy is típusfüggõ.

Hát nem :D Amúgy ez a fajta egy ilyen 1 gazdás fajta és kicsit méregzsák típus. Én mondjuk nem szeretem de ha nekem is lenne egy kutyám amit feszt magammal hordok meg velem alszik biztos nekem is rosszul esne ha leszólnák. Egyébként pont e miatt mert ilyen kis pici eléggé könnyen félrenevelik. De ez már emberi hülyeség és amúgy is típusfüggõ.
Az a ciki ha ez a kis vakarcs nekimegy a kutyádnak és az meg megropogtatja. Nem történt ilyen még, mert odafigyelek, de ha a gazdáján múlna... Én elhiszem hogy nem tud kárt tenni a kutyámban, mert a kutyám feje akkora mint õ, de ez fordítva nem igaz.
Hmm.. Mit jelent az, hogy félre nevelik? :) Nem vakarcsok, hanem kistestûek!Az nem ciki mikor a nagytestû ugrik a kistestûnek vagy akár egy nagytestûnek? Azért vesszük magunkra ha szidják a kutyánkat, mert érdekes módon a spánieleket nem szólják le, pedig mindkettõ ugyan olyan kutya!Nem vakarcs, nem idegroncs, nem méregzsák stb. Ez a fajta a világ legkisebb kutya fajtája, az egyetlen amelyiknek pl.nem a farkas az elõdje vagy aki a fülén adja le a hõt! :) Kitûnõ jelzõ kutya, nagyon okos és messzirõl megérzi a "rossz"embereket! Azért morognak-rád ..
Miért a legtöbb?Mert a legtöbb aki ilyen kistermetû kutyát vesz az pláza cica, és egy pláza cicát, vagy annak bármilyen tulajdonát ne szólj le me jajj neked:) ) Vannak normális csivava gazdik is, akik össze szidják a kutyust ha morog és otthon megkapja a büntijét.Sokan azt képzelik hogy mivel ilyen pici lehet plüssállatkának nevelni, pedig õ is ugyanugy kutya, ugyanugy vonatkoznak rá is az ugynevezett "falkavezér szabályok" mint egy farkaskutyára például...De ugyebár egy pláza cica soha nem lesz falkavezér:P..Nem kell az ilyeneket figyelembe venni, ha nem ismerik be hogy ilyen a kutyusok hadd mérgelõdjenek, majd lenyugszanak mikor megharapja õket a drága kis tündérkéjük...mert az ilyen nevelésnek az lesz a következménye, csak idõ kérdése hogy mikor:)

Az már régen rossz, ha folyton egy pasinak kell ráírnia egy lányra, hogy méltóztassék visszaírni?

Már vagy 20 szor így jártam. Sem társkeresőn, sem facebookon nem hajlandóak maguktól írni nekem, mindig nekem kell írni és a válasz is sokszor elmarad. Mit tehetek? Fenyegetőzzek? Nem vagyok olyan.

Legjobb válasz: Igen, már régen rossz. Hagyd õket a francba.

Igen, már régen rossz. Hagyd õket a francba.
Most az a gondod, hogy neked kell kezdeményezni, vagy az, hogy hiába kezdeményezel, nem válaszolnak? Elsõ esetben, ez így van rendjén, mert nekünk illik kezdeményezni, második esetben meg türelmesnek és kitartónak kell lenned. Neten régen jól lehetett csajozni, de sajnos ma már nagyon gyengus... 31F
Ez a hajó már elment.
Esetleg nem társkeresõn meg facen kéne élni...talán ha tudnál beszélgetni az emberekkel "rendesen" nem csak egy társasági oldalon akkor még meg is ismerhetnének jobban...19 éves fejjel ezt nekem kell magyaráznom? Itt valami már régen rossz :D
Én is ebben a cipõben járok, hogy senki nem ír egy idõ után és nekem kell kapálóznom azért, hogy a figyelem fennmaradjon... Hidd el, hogy tényleg annál jobb tanács nincs, hogy hagyd õket... Tovább kell menni és próbálkozni, mert legalább 20-ból 1 lány olyan lesz, aki aktívan fog veled csevegni és akkor leszrhatod a többi lányt.
Ha túl rámenõs stílusban írsz, azzal lehet, hogy 'menekülést' váltasz ki. Próbálj meg nem neten ismerkedni, hanem személyesen, mert mivel a lányok sokszor kapnak ilyen jellegû leveleket facen random pasiktól, stb. legtöbbször már nem is foglalkoznak vele...
A kérdező hozzászólása: Azok nem szeretik a 9-10 évvel idõsebb pasikat, meg tanár is vagyok, nem vetne rám jó fényt, ha összejönnék 18 közüli lányokkal, elveszíteném a maradék tekintélyemet is. Ezt nem tehetem.
korosztállyal*
A kérdező hozzászólása: Hagyd a francba az nem tanács, az megfutamodás. Addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Elõbb utóbb csak formálódik az, annak vagyok a híve. De nem rontok ajtóstól a házba, mert annak sem vagyok a híve. De lehet azt díjaznák a mostani lányok.
Próbálkozz a 18-17 éves szakosztállyal.
A kérdező hozzászólása: Hagyjam? De akkor soha sem lesz párom. Magától nem hajlandó senki sem írni nekem. Nem tudom mit tehetnék? Mindig nekem kell írni, folyton, próbálom fenntartani a figyelmüket, de nem díjazzák. 20-24 közötti lányoknál próbálkozom 27 évesen, akiket már ismertem valamilyen szinten. Ilyenkor adjatok és nem olyan tanácsot, hogy hagyd békén, mert akkor egyedül halok meg.
Azzal nincs baj ha te írsz rá folyton. Ez lányfüggõ is. Annyi f szságuk van ezzel kapcsolatban. Ha netán õk írnad rád az már ri*ancos meg nyomulás stb. Nem egy lány szájából hallottam már.Iszonyatosan felfújják ezt a semmiséget. Ha a beszélgetés folyékonyan zajlik : azaz õ is érdeklõdik irántad és nem hal ki 10 perc után akkor megéri hajtani a csajra. Ellenkezõ esetben zárt kapukok döngetsz és jobb ha hagyod. Nekem is van 1-2 ilyen csaj ismerõsöm : marha jóba vagyok velük , de folyton én írok rájuk. És van egy akivel órákat beszélek és ugyanúgy rámír mint én rá , na asszem õ lesz a leendõ barátnõm. Másik meglátás : Ha élõben is beszélgettek akkor az neten is nagyon könnyen továbbvihetõ késõbb és így mélyülnek el a dolgok. Ha meg csak neten beszéltek és az áll fenn , amit leírtál : elhívod valahová , ha nemet mond hagyhatod a francba Nem olyan bonyolult ez

Attól rossz anya vagyok mert néha meglegyintem az egyé ves fiam kezét vagy fenekét, ha már nagyon rossz és nem bírok vele?

Pl a minap az üveg poharakat pakolta ki a szekrényb?l, pedig már legalább tizenötször szoltam rá, hogy nem szabad, féltem hogy eltöri a poharakat és elvágja a kezét, végül a kezére csaptam. Vagy mikor a kábeleket huzogatja, az asztal tetejére mászna fel, meg ilyeneket csinál. Rossz érzés hogy néha oda csapok neki, de félek ha nem teszem és rá hagyom még nagyobb baja esik. Most akkor én rossz anya vagyok?

Legjobb válasz: Szerintem ennyi idõsen a gyerek még nem tud rossz lenni, legfeljebb kíváncsi (ezért pakolja a poharat), és önállósodó (ezért pedig azt csinálja mait õ akar, nem amit anya mond). Nem mondom, hogy ezeket a helyzeteket rá kell hagyni, de szerintem a verés nem fogja megoldani a problémád. Próbálj meg olyan terepet kialakítani, ahol a Lehetõ legkevesebb "rosszaságra" van lehetõség. pl az üvegpohár olyan magas polcon a hol nem éri el, míg az õ magasságában kis mûanyagedények, amit pakolászhat, míg fõzöl. Állítsd fel a korlátokat, legyél következetes, amit nem lehet ne engedd, de legyen a terep gyerekbarát, mert nem állhat folyamatos tiltásból, és korlátozásból az életetek.

Szerintem ennyi idõsen a gyerek még nem tud rossz lenni, legfeljebb kíváncsi (ezért pakolja a poharat), és önállósodó (ezért pedig azt csinálja mait õ akar, nem amit anya mond). Nem mondom, hogy ezeket a helyzeteket rá kell hagyni, de szerintem a verés nem fogja megoldani a problémád. Próbálj meg olyan terepet kialakítani, ahol a Lehetõ legkevesebb "rosszaságra" van lehetõség. pl az üvegpohár olyan magas polcon a hol nem éri el, míg az õ magasságában kis mûanyagedények, amit pakolászhat, míg fõzöl. Állítsd fel a korlátokat, legyél következetes, amit nem lehet ne engedd, de legyen a terep gyerekbarát, mert nem állhat folyamatos tiltásból, és korlátozásból az életetek.
rossz nem tud lenni 3 évesen se; csak huncut már 1 évesen is, és "csakazértis" odamegy és leveszi és eléri stb. Mindent nem lehet gyerekbiztosra alakítani, mert akkor nagyjából mindennek gumiból kellene lennie. A nevelés nem ott kezdõdik hogy a dackorszakban összecsapjuk a kezünket, h az eddig tündibündi aranyos kisgyerekünkkel mit csináljunk, mert "megvadult"? Már azelõtt el kell kezdeni "nevelni". És a popsiraütés kb. egy legyintés, nem szó szerint vett ütés. Csak utalás arra, h hóhahóóó, elég, ezt nem szabad.
1 évest igy nem tudsz nevelni ugy értem nem fogja tudni abbol hogy ráüvöltesz vagy rácsapsz a fenekére mi lesz ha 2 éve slesz és hisztis arcon csapod? 1 évest kösd le a figyelmét az ö magaságába ne legyen törékeny cucc föleg nem üvegpohár kábel konnektor neked kell gondoskodnod ezeknek elzárását és balesetmegelözését
Mindenki mást mond. Én a 10 hónaposom kezére is rácsapok, ha tilosban jár. Pár alkalom után eddig mindig elértük, hogy ne piszkálja. Ha simán szólok neki, nem vett figyelembe. Persze nem ütök olyat, hogy komolyan fájjon neki, csak érezze meg, hogy mi az ok és okozat... Aztán aki rossz anyának tart, azzal találkozzunk pár év múlva, mikor jön azzal, hogy fejemre nõtt a gyerekem, mit csináljak?
Szerintem meg nem vagy rossza anya, és nem vered. Egy célzatos popsiraütés többet ér néha mint 865ször elmondani ugyanazt neki.
üvegpoharat minek hagyod az alsó szekrényben? Van gyerekem, mikor elkezdett kúszni, ugy kerültek feljebb és feljebb az üvegpoharak, diszek Kábeleknek van "csõ", amitõl nem fér hozzá a gyerek. Gyerekbiztsora kell csinálni a házat. Minek vállal gyereket aki ilyet nem tud? második voltam
Ti honnan veszitek ezeket a jó példákat, hapakoljon el mindent? 10 hónapos az enyém, és komolyan még az általam biztonságosnak hitt dolgokat is megtalálja, és akkor jövök rá, h gyakorlatilag majdnem minden potenciális veszélyforrás neki. És megy, és nézi, és feláll, el akarja venni stb. És mint mondottam, a gyereknevelés nem 2 évesen kezdõdik. DE mindegy is, nem jártatom én se itt a billentyût. Teli van a GYK ezen része olyan kérdésekkel sokszor, h hogyan kezeljem a hisztijét meg mit tegyek, mert megváltozott stb. Na, hát nem volt elég a 350. szépen elmondás se valószínû.
szerintem igen, rossz anya vagy. 1 éves. Nem veréssel neveljük. Szépen értelmesen elmondod neki, hogy nem szabad, megütöd/vágos/leesel stb, és arrébbrakod huszonhatodszor is.
http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/buntessek-vagy-ne-b.. Lehet vitatkozni (a cikk - szerintem - a dackorszak kezdetéig érvényes), de talán érdemes kipróbálni.
Hát rohadtul gratulálok annak, aki ebbõl azt szûrte le, hogy a kérdezõ rossz anya!!!!! Nem kérdezõ, nem vagy rossz anya. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak és eredményesnek látja. Nem vered, hanem jelzés értékkel rácsapsz a fenekére, kezére, ettõl még nem vagy rossz anya, sõt itt senki nem tudja, hogy milyen anya vagy, lehet, hogy sokkal különb, mint aki "lerosszanyázott". 4, 5 éves kislány anyukája.
Azt hiszem, amit a 3 gyermekes anyuka leírt a nevelésrõl, ahhoz nem kell semmi mást hozzátenni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Most megyek és elhalmozom puszival a kis drágámat.
3 gyerekes anyuka, én 2 gyerekes vagyok, és épp így nevelem õket, még kicsik, de hiszem, hogy én is örülhetek majd pár év múlva, valamint már most örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a neveléssel. Nálunk sincs elrakva minden, mert akkor sosem tanulják meg a határokat, nem értem a mai szülõket, akik szerint a gyereket szabályozni bûn, aztán kaparják a falat, hogy a gyerek késõbb leköpi, meglopta, semmibe veszi õket.
A kérdező hozzászólása: 12:22 Én nem csinálok rosszat képzeld már felnõtt vagyok. Engem nem kell nevelni, tudom mi a jó és mi a rossz. A gyerek még nem tudja, ezért kell fogni valahogy. Most nem verésre gondolok.
A kérdező hozzászólása: Elsõ gyerek és nagyon igyekszem mindent jól csinálni de néha nagyon nehéz. Minden nap legalább ezerszer megpuszilom megölelem játszok vele mesélek neki, meg dicsérem ha ügyes volt. De az is a célom hogy tudja mit szabad és mit nem, nem szeretném ha kamasz lesz nekem azon kelljen gondolkodnom mit rontottam el mert a gyerek rossz útra tért és nem ismeri az emberi normákat. Még egyszer utoljára én nem verem a gyerekemet és sose okoznék neki fájdalmat, de van mikor bizony nincs más megoldás. A kábelek meg el vannak dugva, de a kicsi megtalálta õket. Szerencsére ezzel már nincs gond, nem nyúl hozzá mostanában.
A gyereket sosem veréssel neveljük. Nem tudom mit szolnál ha pl neked vki rácsapna a kezedre vagy a seggedre ha valami „rosszat” csinálsz, hogy tanulj belõle..
A kérdező hozzászólása: Amit tudtam elpakoltam, de nincs annyi hely hogy mindent el lehessen rakni elõle. Ráadásul ha mindent eldugok akkor honnan fogja megtanulni mit szabad és mit nem?
Az nem mûködik, hogy pakolj el mindent, mikor tanulná meg a gyerek, hogy az üvegpohár nem játék, ha nem kiskorában, mikor a legfogékonyabb. Nem látom logikusnak, hogy 4-5 éves koráig gyerekbiztos a ház, aztán meg majd megérti úgyis, hogy nem szabad. Arról nem is beszélve, hogy a világ nem gyerekbiztos, meg kell tanulnia, ha túl közel megy a szekrény sarkához, lefejeli, és az fáj. Már egy 6 hónapos gyerek is érti, mi az a nem szabad, ha elmagyarázod neki. Az idõsebbek is értik, de az a fene nagy kíváncsiság erõsebb. Elmondod 100-szor, 1000-szer, elmondod hangosabban kismilliószor. Lehet elég, de lesz szituáció, mikor nem. Van mikor csak a popsira vagy kézre csapásból ért. Ez nem gyerekverés, nem arról van szó, hogy addig ütöd, amíg kék-zöld nem lesz, csak jelzésszinten, hogy tudja, ez is van, ez rossz, ha olyat tesz, amit nem szabad, akkor ez a következménye. Ettõl nem vagy rossz anya. Már kicsi korban nevelni kell, mert ha nem teszed késõbb bánhatod, és nem te iszod meg a levét, hanem a gyerek. Inkább õ sírjon 5 percig, mint te egy életen át, mert valami komoly baja lett. Inkább akkor tartanálak rossz anyának, ha egy mosolygós enyje-benyjével elintéznéd, ha a gyereked a homokozóvödrét szétveri egy másik gyerek fején a játszótéren. A példákat kérem nem véresen komolyan venni, erõsen sarkítottam, hogy kiemeljem a mondandóm lényegét.
A kérdező hozzászólása: Oké én nem verem a gyerekemet soha nem bántanám mert nagyon szeretem, itt egy egy fenékre meg kézre csapásról volt szó ha már nagyon nagyon nem bírok vele és nem verésrõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves 11:30 as van gyereked? Elhiheted hogy nem húszon hatszor hanem legalább negyven hatszor szoktam rászólni, és elmagyarázni neki mit miért nem szabad. De ha már századszorra se fogad szót nem tudok mit tenni, hogy megtanulja. Egyébként nem szoktam megverni csak meg legyinteni példa értékûen az nem mindegy. Inkább attól sírjon hogy a kezére csaptam mint hogy össze darabolja magát az üveggel, vagy leesen valahonnan és betörje a fejét.
Semmiképpen nem vagy rossz anya (akkor nem írtál volna ide, és nem furdalna a lelkiismeret) Mivel pici még inkább tereld el a figyelmét, irányítsd másfelé, mutass neki valami más játékot. A szekrénybe olyan dolgokat tegyél (fakanál, mûanag tányér és kanál) amit ha kipakol nem sérti meg vele sem magát, sem a környezetben nem tesz kárt. Az én lányom is egy energiabomba, azért tudom, nálam is elpattan a húr, de inkább akkor terelek. Illetve levezetjük az energiát, megyünk motorozni, játszóterezni.

9 éves labrador kutyám, már egy hete semmi táplálékot nem fogad el. Vizet is keveset iszik. Nagyon rossz kedvű. Állatorvos szerint kullancs csípés okozza. Mi lehet még a probléma? Van valakinek hasonló tapasztalata?

4 napja kapott rá 3 fajta injekciót, de állapota nem változott.Nincs véres vizelet, sem széklet.A szeme vörösségéből gondolta, hogy kullancs okozza

Legjobb válasz: Vidd el egy másik orvoshoz, vagy hívd a tiedet, hogy továbbra is rosszul van, még mielõtt teljesen legyengülne.

Vidd el egy másik orvoshoz, vagy hívd a tiedet, hogy továbbra is rosszul van, még mielõtt teljesen legyengülne.
Jó kis doki lehet.. Vidd el másik orvoshoz, ne késlekedj!
Ennyi idõ alatt már laborvizsgálattal pontosan meg lehetett volna állapítani, hogy valóban kullancs, vagy valami más a betegség oka. Amúgy kullancsnál nem vörös a szemfehérje. Menj másik orvoshoz.
Milyen állatorvos bír ilyeneket mondani?
Nem tudunk minden körülményt, nem tudjuk pontosan mi alapján diagnosztizált az orvos... sok gazda sokszor félreért dolgokat. Nem biztos hogy az állatorvos hibázott. Nem védeni akarom õket, de hallottam már gazdától is hülyeséget, állatorvostól is... a lényeg, hogy a kutya azonnal kerüljön szakemberhez...
A kullancsnál porcelánfehér a szeme.

Szerintetek mennyiért adjak el egy 4 éves laptopot aminek már kezd rossz lenni a videokártyája?

Legjobb válasz: Kezd rossz lenni? Ha emiatt lefagy v. hasonlók, akkor egyben nehéz lesz eladni. A helyedben szétszedném és feltenném külön a winyót, meghajtót, kijelzõt, burkolatot.

Kezd rossz lenni? Ha emiatt lefagy v. hasonlók, akkor egyben nehéz lesz eladni. A helyedben szétszedném és feltenném külön a winyót, meghajtót, kijelzõt, burkolatot.
4 éves :D:D Add oda ajándékba!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!