Találatok a következő kifejezésre: Mar egy probalkozunk (128 db)

Mar egy ideje probalkozunk a parommal, de meg nem jott ossze! Lehet amiatt, mert allandoan idegeskedem azon, hogy sikerul vagy nem? Mit tegyek, hogy ne is gondoljak arra es ne idegeskedjek?

Legjobb válasz: Én is ebben a helyzetben voltam.Eddig.Kb. egy hónapja le raktam mindent.Hõmérõ,tesztek,számolgatás,stb.És hát 4 napja késik:)Mi 1,5 éve próbálkozunk már.

Én is ebben a helyzetben voltam.Eddig.Kb. egy hónapja le raktam mindent.Hõmérõ, tesztek, számolgatás, stb.És hát 4 napja késik:) Mi 1, 5 éve próbálkozunk már.
Nekem is ez a problémám! Teljesen együtt érzek Veled! Csak nálam az is nehezíti a dolgot, hogy körülöttem egy csomó mindenki terhes lett vagy most szûlt. Nagyon nehéz! Májusban pedig lett volna esélyem babára, de sajnos nem tapadt meg! Most én is ott tartok, hogy megpróbálok nem foglalkozni vele. Azonban azt javaslom, hogy szedj folsavat, ezzel is felkészítheted a szervezeted. Szorítok Neked és csak nyugi!
Próbálj meg megnyugodni, semmi okod idegeskedni, mert ezzel nem segítesz a babócádnak. Legyetek együtt ott és akkor, ahol és amikor jól esik és meglátod sikerül! Szorítunk!
Fel a fejjel mindenki!! Van, akinek egybõl sikerül, van akinek tíz év után (sem). Mostanában átment ez az egész egy olyan "verseny" jellegû dologba.Mindenki számolgat, méreget, vár, idegeskedik, csalódik... Jön az a baba, ha jönnie kell... Egyszerûen csak élvezd az életet a pároddal, használd ki minden pillanatát közös életeteknek! És hidd el, eljön a nap, mikor sok apró jelbõl rájössz, babátok lesz!! Ne legyél ideges, ne azért legyél együtt a pároddal, hogy (csúnyán hangzik) gyereket csináljatok, hanem mert szereted és neki adod magad testestõl lelkestõl. Feledkezz meg a "célról". Csak szeressétek egymást és ha így teszel, biztos lehetsz benne, hogy elmúlik minden görcsösség és egy igazi szerelembaba fog megfoganni (lehet egy év múlva, lehet öt év múlva, lehet egy hónap múlva.) Minden jót!!!
nincs valami amivel lekothetned magad?hazassag utazas szervezes vagy munka?ezek mind olyan dolgok amikre figyelhetsz amiken ragodhatsz es igy eltereled a gondolataidat, nekem bevallt:-)

Miért van ez velem? Már 3 éve csak 2 csajnál próbálkozok kikosaraz az egyik próbálkozok a másiknál. Hogyan lehetnék nyitottabb? hogy ne csak ezzel 2 lánynál próbálkozzak?

Legjobb válasz: aktuális: menj ki korizni, nézd meg ki a legaranyosabb, kedvesebb, amit akarsz és kérdezd meg, nem láttad-e már vhol. aztán utána kérdezd meg hova jár, stb... mennyi idõs vagy, hova valósi?

aktuális: menj ki korizni, nézd meg ki a legaranyosabb, kedvesebb, amit akarsz és kérdezd meg, nem láttad-e már vhol. aztán utána kérdezd meg hova jár, stb... mennyi idõs vagy, hova valósi?
Ezzel a két lánnyal egyáltalán ne próbálkozz többet. Kezdj el buliba járni, ismerkedni... akár könyvtárban... De igazából bárjol lehet, még a buszon is. Csak az a lényeg, hogy úgy kezeld a lányokat, mintha "pasik lennének". Ne törõdj azzal a ténnyel, hogy nõk. Ha haverkodni kezdesz, sokkal jobb tapasztalataid lesznek:)
En lany vagyok es ugyanebben a helyzetben vagyok.Ket tagon kivul nincs olyan aki tetszene es nekem is mar kb 3 eve h ez van.:(

Van egy nimfám. Már régóta próbálkozom vele, hogy megszelídítsem, de nem megy. Ha kiengedem, akkor néha nekirepül a falnak. Valaki le tudja írni nekem, hogy hogyan menne legkönnyebben a kézhez szoktatás?

El?re is köszi a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Rengeteg ilyen kérdés van itt GYK-n, ezeknek egy elhanyagolható részéhez, de minimum 10-12-szer én is leírtam már, hogy nekem hogy ment a legkönnyebben...:) Rajtam kívül pedig még minimum 8-10 ember írja le rendszeresen ezzel kapcsolatban a tapasztalatait. De mindegy is. Nekem fürtös kölessel ment a legkönnyebben és leghamarabb. Ha eddig adtál neki rendszeresen, innentõl ne adj, csak, ha szelidítesz, hogy ezt tekintse jutalomfalatnak. Nagyon apró lépésekben és nagy türelemmel haladj. Elõször csak azt érd el, hogy, ha közelítesz felé egy kis gubó fürttel, ne menjen el (ha közelítesz irtó lassan, és õ hátrál, hátrálj te is, így nem érzi magát fenyegetve). Utána azt, hogy elfogadja a kezedbõl a kaját, ezután azt, hogy õ maga jöjjön oda érte, utána már egy hajszál választ el attól, hogy az ujjadra álljon a kaja miatt. Ekkor, ha látja, h biztonságban van, finom falatokat kap ilyenkor, senki nem megy el vele akarata ellenére, akkor magától is oda fog jönni hozzád kíváncsiskodni. A madárkát pedig továbbra is engedd csak ki. Amíg a falnak repül, addig nincs gáz, arra számít, hogy be fog csapódni, de tenni ellene még sokat nem tud. Kis gyakorlás kell neki, aztán menni fog. Ablaknak ne hagyd repülni, ott nem számít rá, hogy ütközni fog, így a fejét sem óvja az ütközéstõl, és nagyon sérülékeny koponyájuk és szemük van, ez az esetek jó részében halálos is lehet. 10-20 repülés és becsapódás után már rájön majd, hogyan kell landolni és irányítani:)

Rengeteg ilyen kérdés van itt GYK-n, ezeknek egy elhanyagolható részéhez, de minimum 10-12-szer én is leírtam már, hogy nekem hogy ment a legkönnyebben...:) Rajtam kívül pedig még minimum 8-10 ember írja le rendszeresen ezzel kapcsolatban a tapasztalatait. De mindegy is. Nekem fürtös kölessel ment a legkönnyebben és leghamarabb. Ha eddig adtál neki rendszeresen, innentõl ne adj, csak, ha szelidítesz, hogy ezt tekintse jutalomfalatnak. Nagyon apró lépésekben és nagy türelemmel haladj. Elõször csak azt érd el, hogy, ha közelítesz felé egy kis gubó fürttel, ne menjen el (ha közelítesz irtó lassan, és õ hátrál, hátrálj te is, így nem érzi magát fenyegetve). Utána azt, hogy elfogadja a kezedbõl a kaját, ezután azt, hogy õ maga jöjjön oda érte, utána már egy hajszál választ el attól, hogy az ujjadra álljon a kaja miatt. Ekkor, ha látja, h biztonságban van, finom falatokat kap ilyenkor, senki nem megy el vele akarata ellenére, akkor magától is oda fog jönni hozzád kíváncsiskodni. A madárkát pedig továbbra is engedd csak ki. Amíg a falnak repül, addig nincs gáz, arra számít, hogy be fog csapódni, de tenni ellene még sokat nem tud. Kis gyakorlás kell neki, aztán menni fog. Ablaknak ne hagyd repülni, ott nem számít rá, hogy ütközni fog, így a fejét sem óvja az ütközéstõl, és nagyon sérülékeny koponyájuk és szemük van, ez az esetek jó részében halálos is lehet. 10-20 repülés és becsapódás után már rájön majd, hogyan kell landolni és irányítani:)
Kedves elsõ válaszoló! Örökre így marad? Ilyen hülyeséget nem hallottam fõleg nimfánál! Ha fiatal 100% hogy meg tudod szelídíteni!! Én találkoztam olyannal is aki nem kézzel nevelte, hanem kirepülés után vette meg úgy 3 hónaposan, nem csinált semmit se vele csak ott volt mindig körülötte a madár 1 hónap múlva MAGÁTÓL szelíd lett!
Sajnos ha kiskorában nem szoktatták kézre, akkor lehet hogy örökre ilyen marad, nekem volt egy kecskepapagájom, 6 évig sem sikerült megszelidíteni, védte a területét, mindenkit támadott. Egyedül akkor jött oda hozzám ha beültem a szobába görögdinnyét enni, annyira szerette a magját, hogy még a tányéromra is rászállt, de simogatni sajnos soha nem lehetett.
A kérdező hozzászólása: Ok, Köszi.:) Attól , hogy a falnak meg , nem lesz baja?
Olvasd el a Madárka címû könyvet: http://moly.hu/konyvek/william-wharton-madarka Bár nem elsõsorban a madarakról szól, de a fiú részletes visszaemlékezései nagyon érdekesek, hasznosak lehetnek. Elgondolkodtató könyv, a madárszelídítés igen részletes és jó. Õ is kölest használt :)
Nekem is van egy papagájom.Elõször is meg kell szoknia hogy ne menjen arrébb mikor enni adsz neki. Aztán beszélni kell hozzá. mikor kiabál kiabálj neki vissza mintha beszélnél vele. Mikor eszik menj oda és bámuld és közben beszélj hozzá. Amikor te eszel mindig adj egy icipici falatott neki az ennivalódból. És ülj le elé és ahogy forgatja a fejét úgy forgasd a fejed. Ja ha meg akarod akadályozni hogy hamarosan agyrázkódása legyen akkor amikor ki engeded a ketrecbõl húzd le a redõnyt vagy függönyt..mert tudod õ nem látja az ablakot.. :)

Szeretnek nagyon teherbe esni mar van 2 gyerekem de meg szeretnek egyet de nem esek teherbe mar egy eve probalkozom mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Van rendes ciklusod, peteérésed? A gyerekek elõtt volt valami betegséged? Pco, ir, netán cukorbetegség, endo? Mozogsz rendszeresen? Férjeddel is lehet gond, hiába van már neki is gyereke. 1 év után én azért dokihoz mennék inkább. Endokrinológus neked + férjednek egy sperma vizsgákattal kezdenék.

Van rendes ciklusod, peteérésed? A gyerekek elõtt volt valami betegséged? Pco, ir, netán cukorbetegség, endo? Mozogsz rendszeresen? Férjeddel is lehet gond, hiába van már neki is gyereke. 1 év után én azért dokihoz mennék inkább. Endokrinológus neked + férjednek egy sperma vizsgákattal kezdenék.
A kérdező hozzászólása: mar volt a ferjem vizsgalaton es nincsen gond vele nekem a ciklusom normalis es van pete eresem is rendszeresen nemvoltam semijen beteg a gyerekek elot nemtudom milehet a gond
Ugyanebben a cipõben járok én is, sajnos:( Nálam most volt vérvétel, csütörtökön megyek 21. napira, aztán hétfõn megyek dokihoz. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond....

32 hónapos kislányunk nagyon sokat köhög már egy hónapja. Az orvosok próbálkoznak kezelésekkel, de nem látják semmilyen jelét betegségnek. Volt már hasonló tapasztalatotok?

ha volt mit?l volt, mivel orvosoltátok? Már nem tudjuk kihez vigyük, vagy az is lehet ahogy lejár a tél helyrejön?

Legjobb válasz: Már túl vagyunk antibiotikumos kezelésen, semmit nem segített, sem a köptetõk. gondolkodom most már, hogy valóban nem allergiás-e valamire. Köszönöm válaszaitokat. amúgy már éppen azon gondolkodtam, hogy ez most vajon tavaszig végig így lesz? Mivel enyhítettétek az éjszakai köhögést, van mikor órákig eltart.

A kérdező hozzászólása: Már túl vagyunk antibiotikumos kezelésen, semmit nem segített, sem a köptetõk. gondolkodom most már, hogy valóban nem allergiás-e valamire. Köszönöm válaszaitokat. amúgy már éppen azon gondolkodtam, hogy ez most vajon tavaszig végig így lesz? Mivel enyhítettétek az éjszakai köhögést, van mikor órákig eltart.
lándzsás útifûre esküszök!
Sok friss levegõ, sóbarlang.
Allergiateszten volt már? A hosszan tartó köhögés lehet az allergia tünete is.
több minden lehet. Allergia, reflux, vagy esetleg fogzik és az ilyenkor termelõdõ több nyáltól is köhöghet. Próbáld meg megfigyelni, fõként mikor köhög.(éjszaka, evés után stb), ill. milyen köhögés (száraz-e) Aztán mondd el a gyerekorvosnak és ragaszkodj hozzá, hogy járjatok utána.
Nekünk MINDEN télen ez van, 3 éves kora (ovi) óta, most 5 éves, tehát 3. éve. Elkezdi õsz végén, befejezi tavasszal. A dokik semmit se tudnak mondani. Próbáltuk elsõ télen a teljes tej és szój és stb. mentes étkezést, semmi... Most egy hónapja köhög, elején itthon maradt 2 hetet, pont úgy köhögött, mikor visszament, mint elõtte. Ma nem engedték oviba menni, vigyem orvoshoz. A doki közölte, hogy tök egészséges, de maradjon itthon 1, 5 hetet... Tököm televan. Ennyi erõvel majd áprilisban mehet legközelebb, mert köhög??? Azt üzente az óvónõ, hogy zavarja a gyerekeket a köhögése. Engem is zavar. Tegyem ki az utcára??? Nem normálisak...
Mi szeptember óta játszuk azt, hogy 2 hetente beteg az 5 éves lányom, aki azelõtt évente egyszer volt!Jó mélyrõl köhög, az orra meg nem folyik. Vérvétel és Ct után derült ki, hogy már mellhártya gyulladása van, ! Nem kapott csak köptetõt és köhögéscsillapítót eddig, na, majd most jöhet az antibiotikum...Járj utána, mert baj lehet!
Az én kislányom 6 éves kb 1 hetet nem aludtunk az éjszakai száraz köhögéstõl.Akkor elvittem orvoshoz aki Spiropent hörgõtágitót adott.Ezt szedte naponta 3szor és két nap után elmúlt a köhögése.Most a 34 hónapos kisfiam kezdett el köhögni/neki nem száraz a köhögése/de neki is elkezdtem adni a spiropent szirupot naponta 3X5ml.
Szerintem örülj, hogy van egy gyereked, legyen elég ennyi, ha nem akarsz örökbe fogadni.
Nekem is 11 évvel késöbb érkezett a tesó.
Lombikozzatok tovább! Sikerülni fog! Nekem a 6. sikerült :)
nekem 11éves fiam van.természetesen fogant.kislányom most 7hetes.ennyit vártam rá.én elmentem nõgyógyászho kértem kivizsgálást.ráadásul betegség véget injekciót szedtem.ez a sárgatest hormont kiölte belõlem.írtak fel norculutot amit 2hónapig szedtem megvan határozva hogyan.hormon endocrinológiai vérvizsgálaton is voltam.addigra megfelelõ petéim voltak.rá egy évre teherbe estem mikor már nem gondoltam rá.kislányom is abban az idõben fogant mint fiam.december30.születet szeptember25.fiam január28 születet október27.biztos akkor vagy te is termékeny mikor a fiad készült.számold ki.az én meglátásom ez.sárgatesthormon kell a gyermekfogantatáshoz.van e, mikor vagy termékeny.
Szerintem is keress másik orvost. A 4. beültetésnél elvetéltem, a 7.!! lombik lett sikeres, és lett egy tünemény kisfiúnk. Nagyon szeretnénk tesót, de anyagilag nem bírnánk. Reménykedek, hogy összejön spontán, de erre nem sok esély van
Szerintem keress fel egy másik orvost, meddõségi klinikát. Valami nem stimmel... szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, igazad van.Ezt én is igy látom, örülök a fiamnak, hiszen õ az életem értelme.Megprobálok csak a családomra koncentrálni, de valahogy mindig ott motoszkál a fejembe a gondolat.
Én bár nem úgy fogalmaznék, hogy "legyen elég ennyi" :) ... Mert szerintem természetes hogy a másodikat, harmadikat ugyanúgy szeretné az ember. Viszont azzal én is egyetértek, hogy ne ess kétségbe, hanem örülj annak hogy van egy gyermeked!!! Sok nõ van itt, akik 8-10 éve próbálkoznak és még egy gyermekünk sincs. Nekem pedig pl. az utolsó trimeszterben halt meg a babám és azt mondták örüljek ha egy gyermekem lesz... ne is próbálkozzak másodikkal... Szóval ilyen is van és nem esünk kétségbe :) Persze megértelek, ne értsd félre, mindenkinek a saját "problémája" a legnagyobb, de nagyon vigyázz magadra és a családodra, örülj annak hogy vagytok hárman, ne hagyj emiatt árnyékot vetni a családi békére. Biztos a férjednek és a gyermekednek sincs öröme egy kétségbe esett anyára :) Szóval fel a fejjel és keresd az örömöt abban ami megadatott :)
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ugyanugy várom ezt a babát, mint más az elsõt!
A kérdező hozzászólása: nem lombikozunk egyenlõre, spontán szeretnénk, de jólenne ha valaki vagy valami kitörölné az fejemböl ezt a témát, mert igy nehéz.

Regény írással próbálkozok már egy jó ideje, de még csak most mertem napvilágra hozni. Véleményt szeretnék kérni, hogy érdemes e folytatnom, van e tehetségem az íráshoz? ( Részlet lent! )

-Hiányzik? Szereted?- faggatózott Andor. -Talán. Már nem.- sütötte le a szemét, és igyekezett eltakarni a szemét a férfi elől, hogy ne lássa őt megint sírni. - Nem hiányozhat olyas valaki, akit nem szeretsz. Ne hazudj magadnak Csillu, fél évet nem lehet csak így elfelejteni. Hiányzik és még szereted vagy ha nem akkor ne szenvedj miatta, hanem lépj tovább.- húzódott közelebb hozzá, hogy át tudja ölelni. - Te sem tetted meg. Fél éve egyedül vagy egy gyerekkel. - Emelte rá könnyesen kék szemeit, a szőke lány. - Az én helyzetem egészen más. Én imádom és elviselhetetlenül hiányzik még mindig. Ezt senki nem tudja megérteni, nem tudja miken mentünk mi együtt keresztül, de mégis kitartottunk. És tessék az élet alattomos módon elvette tőlem. Ami a legjobban fáj, hogy megérdemlem. A szerelmemmel több fájdalmat okoztam neki, mintha elhagytam volna. Talán még mindig élne ha én nem léptem volna be az életébe. - Nyelt egy nagyot, majd felállt az ágyról, hogy megnézze a kislányát. Egyedül ő tudja csillapítani a tűrhetetlen fájdalmat amit érzett egyfolytában. Ezerszer megfordult már a fejében, hogy talán sokkal többet segítene ha a Kamilla életéből is kilépne, de akármikor ránézett eltűnt a fejéből ez a gondolat, hiszen az a csöpp gyermek jelenti az életét. - Hagyd, még alszik. - fogta meg a kezét Csilla. - Ne menj el, kérlek. - Ne nézz így rám. - Fordította el a fejét. - Soha többet nem akarom, hogy így nézzen rám senki. Túl ismerős, túl fájdalmas. - Ne haragudj, nem akartam fájdalmat okozni neked. - Nem tehetsz róla. - Mosolyodott el, majd adott a feje tetejére egy puszit és újra az ajtó irányába fordult. Ott viszont megtorpant, mert a fülét egy halk szipogás ütötte meg. Tudta, hogy kitől és miért származik, de nem mert megfordulni. Lenyomta a kilincset és kilépett az ajtón. Nem volt itthon rajtuk kívül senki, a kislány pedig a nappaliban a bébihintában aludt. Az édesapja leült a hófehér szőrös szőnyegre és mosolyogva nézte élete értelmét. Annyira szép és ártatlan volt. Fel sem fogta, hogy mi történt az utóbbi egy évben vele, születésekor belekerült egy színdarabba , aminek drámája még közel sem ért véget. - Soha nem fogom megérteni, hogy miért teszem ezt, de valami legbelül késztet erre. Tudom, hogy megfogom bánni, mert ez egy marha nagy hülyeség, de .... Nem, nincs de! - pattant fel, majd egy pillanat alatt a szobájában termett. A lány még mindig a szoba közepén állt és közben keservesen zokogott. Andor a lelkiismeretével küzdött miközben egyre közelebb és közelebb lépett hozzá. Az ablakon nézett kifelé a hófehér tájra, ahol csendesen szikrázott a hó és békésen ért földet. Kicsit megnyugodott tőle. Tudta , ezzel nem árthat senkinek, hiszen tovább kell lépniük, hogy újra megtalálják a boldogságot és jelen pillanatban ez csak együtt sikerülhet. - El kell mennem, nem akarlak tovább zavarni. - Nem hagyom. - karolta át Csilla derekát és egy erőteljes, de mégis gyengéd mozdulattal magához rántotta. - Mit csinálsz? Miért akarsz az őrületbe kergetni? Azt hiszed nekem az jó, hogy hónapokig néztem, ahogy nyaljátok-faljátok egymást a legjobb barátnőmmel miközben én végig téged akartalak?- nézett a szemébe elkeseredetten. - Megkaptál, tessék itt vagyok. - Emelte fel a hangját a srác. - Nézz már magadra. Fekete pulóver, fekete nadrág, még a szemed is. Minden porcikáddal együtt gyászolsz és azt várod, hogy a karjaidba omoljak? Azzal a tudattal, hogy engem soha nem fogsz úgy szeretni, mint őt?- lökte el magától, miközben a halk suttogása átment kiabálásba. - Ne akard, hogy bekeményítsek Csilla. Nem vagyok jó passzban. - Fél éve nem vagy. - Sütötte le a szemét, majd felkapta a kabátját és elrohant. Néhány pillanat múlva Andor már csak annyit látott belőle, ahogy bevágódik a kocsiba és elszáguld. - A rohadt életbe. - Túrt bele a hajába, majd ráborult az ágyára, az arcára szorított egy párnát és beleüvöltött,olyan hangerővel, amennyire a torka engedte.

Legjobb válasz: "Emelte rá könnyesen kék szemeit, a szõke lány." Ez meg mi? Most le szeretnéd nekem írni a külsejét? Mert akkor ne ilyen hányaveti módon tedd, hanem adj bele apait-anyait, ha pedig nem áll szándékodban, ami logikusabb lenne, elvégre nyilván megtetted már korábban, akkor miért bigyesztesz ilyen felesleges jelzõket ide? "Talán még mindig élne ha én nem léptem volna be az életébe." "Soha többet nem akarom, hogy így nézzen rám senki. Túl ismerõs, túl fájdalmas." Az írásod iskolapéldája annak, mit is röhögnek ki (többek között) a romantikus blabla regényekben. A valószerûtlen párbeszédeket. Maradj a földön, írj olyan dialógusokat, amik meg is történhetnek két élõ, lélegzõ ember között. "Tudta, hogy kitõl és miért származik" Még jó, hogy tudta, még egy idióta is tudta volna. :) Ez nem hogy felesleges, de még hülyén is hangzik. "A lány még mindig a szoba közepén állt és közben keservesen zokogott" Nem közben keservesen zokogott, hanem simán "és zokogott". "egyre közelebb és közelebb lépett hozzá" ez sem jó. Azért látod magad mögött a jelenetet, ahogy a lány zokog a helyiség közepén, a pasi halad felé, közben az ablakon bambul kifelé? Mert én látom és elég idiótán fest :) Elsõ nekifutásra ezeken akadtam fenn, másodjára nem olvasom át :) összességében, szerintem nem írsz rosszul, a korodhoz képest meg pláne. a helyesírásra is koncentrálj jobban.

"Emelte rá könnyesen kék szemeit, a szõke lány." Ez meg mi? Most le szeretnéd nekem írni a külsejét? Mert akkor ne ilyen hányaveti módon tedd, hanem adj bele apait-anyait, ha pedig nem áll szándékodban, ami logikusabb lenne, elvégre nyilván megtetted már korábban, akkor miért bigyesztesz ilyen felesleges jelzõket ide? "Talán még mindig élne ha én nem léptem volna be az életébe." "Soha többet nem akarom, hogy így nézzen rám senki. Túl ismerõs, túl fájdalmas." Az írásod iskolapéldája annak, mit is röhögnek ki (többek között) a romantikus blabla regényekben. A valószerûtlen párbeszédeket. Maradj a földön, írj olyan dialógusokat, amik meg is történhetnek két élõ, lélegzõ ember között. "Tudta, hogy kitõl és miért származik" Még jó, hogy tudta, még egy idióta is tudta volna. :) Ez nem hogy felesleges, de még hülyén is hangzik. "A lány még mindig a szoba közepén állt és közben keservesen zokogott" Nem közben keservesen zokogott, hanem simán "és zokogott". "egyre közelebb és közelebb lépett hozzá" ez sem jó. Azért látod magad mögött a jelenetet, ahogy a lány zokog a helyiség közepén, a pasi halad felé, közben az ablakon bambul kifelé? Mert én látom és elég idiótán fest :) Elsõ nekifutásra ezeken akadtam fenn, másodjára nem olvasom át :) összességében, szerintem nem írsz rosszul, a korodhoz képest meg pláne. a helyesírásra is koncentrálj jobban.
Nehogy megsértõdj: a helyesírás nagyon fontos, sokat kell fejlõdnöd.
Van benne helyenként szóismétlés(pl:"sütötte le a szemét, és igyekezett eltakarni a szemét"), ezeket ki kellene javítanod, meg ez a történet is elég sablonos(szõke, kékszemû lány, szerelmi történet, stb.). Az írás maga azért szerintem nem olyan borzalmas, legalábbis a legtöbb "regényhez" viszonyítva, amit itt "publikálnak" a 12-13 éves lányok.Viszont az tetszik, hogy végre nem megint két amerikai 'tinilányról' szól a történet :)
A kérdező hozzászólása: Igen, azt miután leírtam én is észrevettem. Sõt egyéb helyen is vannak ahol szemet szúrtak, de azokat már javítottam. Amúgy köszönöm, 16 éves vagyok :) Ebbõl a részletbõl tényleg eléggé sablonosnak tûnik, de nem az. A szerelmi történet kettõjük között ki sem fog alakulni, inkább úgy fogalmaznék, hogy egymással próbálják vigasztalni magukat. A regényem egy triológiának készül és ez a részlet már a második részbõl van.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt miután leírtam én is észrevettem. Sõt egyéb helyen is vannak ahol szemet szúrtak, de azokat már javítottam. Amúgy köszönöm, 16 éves vagyok :) Ebbõl a részletbõl tényleg eléggé sablonosnak tûnik, de nem az. A szerelmi történet kettõjük között ki sem fog alakulni, inkább úgy fogalmaznék, hogy egymással próbálják vigasztalni magukat. A regényem egy triológiának készül és ez a részlet már a második részbõl van. Az elõzõben Csilla és Andor egyenesen gyûlölik egymást, de miután Andor szerelme meghal, õ próbálja újra talpraállítani a romokban heverõ fiút.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen! :) Az ilyenekre igyekszek jobban odafigyelni ezentúl.
A mondanivaló elcsépelt, érdektelen, unalmas. A helyesírásodon még van mit javítani, 5-ös skálán 2, 5, ha az 5 a legjobb. Nem tudod úgy leírni a mondandódat, hogy lekösse az olvasót. Nem tudod megragadni az olvasó figyelmét. Unalmas, érdektelen, lapos, és amikor már végre összeszedném magam, hogy juszt is végigolvasom, jön egy olyan csúnya helyesírási hiba, amely a maradék kedvemet is elveszi. Rengeteget kell még fejlõdnöd, ha valaha is olyat szeretnél írni, ami többet ér, mint a Twilight. (Az utolsó szón gondolkodnom kellett, hogy milyen kifejezést használjak, hogy ne sértselek meg... azt hiszem, sikerült finoman fogalmaznom.)
A kérdező hozzászólása: Dehogy sértõdök, tisztában vagyok vele. Köszönöm! :)

Egy hónapja próbálkozunk, kb.5 nap múlva kell megjönnie, de már egy hete furán érzem magam. Fájnak a melleim, rózsaszínű folyásom van, émelygem, szúrká alul-fáj, fel is vagyok puffadva. Lehet, h terhes vagyok? Nem koraiak még a tünetek?

Legjobb válasz: Igen,lehetséges hogy terhes vagy!Vegyél egy tesztet,valószinû hogy már kimutatja ha igen!És a tünetek nekem is ilyen hamar jelentkeztek. Ha igen akkor gratula,ha még nem akkor sok szerencsét!!

Igen, lehetséges hogy terhes vagy!Vegyél egy tesztet, valószinû hogy már kimutatja ha igen!És a tünetek nekem is ilyen hamar jelentkeztek. Ha igen akkor gratula, ha még nem akkor sok szerencsét!!

Mar regota probalkozunk a babaval es az egyik ismerosom mondta hogy szedjek fogamzas gatlot. Tobb esetett hallot mar errol hogy utana konnyebb teherbe esni. Igaz ez? Es ha egy honapig szedem az eleg vagy egy honapig nem erdemes?

Meg soha nem szedtem fogamzasgatlot! A valaszokat koszonom

Legjobb válasz: Ha nem szedtél, hát ne is szedjél.Ha babát szeretnél, akkor próbálkozz hátha minden hókusz-pokusz nélkûl is sikerûl-ez lenne a természetes nem?

Ha nem szedtél, hát ne is szedjél.Ha babát szeretnél, akkor próbálkozz hátha minden hókusz-pokusz nélkûl is sikerûl-ez lenne a természetes nem?
Én is hallottam ilyenrõl sõt néha nõdokik javasolják. De ha már régóta próbálkoztok akkor mindenképpen érdemes lenne egy nõgyógyászt felkeresned és kideríteni hogy mi a gond, ha van vmi gond. Van egyáltalán peteérésed? Rendszeresek a ciklusaid? Szerintem egy dokival elõrébb lennél!!
Bocsi a válaszodról lemaradtam de egyetértek az elõttem szólóval. Ha eddig nem szedtél ne szedjél!
A kérdező hozzászólása: talan igazad van de az orvosok mindent rendben talaltak de tobb mint ket ev sikertelen probalkozas utan csak sok
szia teljesen eggyüttérzek mert mi is lassan 2 éve küzdünk. nálam is mindent rendben talált kivéve mikor hormonvizsgálatra küldött. azt tudnod kell hogy atol még hogy megnézett nemtudja megallapitani hogy van e peteérés hacsak nem a 13 nap körül voltál. milyen vizsgálatod volt pontosan?
Én sem próbálkoznék ilyennel a helyedben. Viszont nem nõgyógyászt keresnék fel, hanem egy meddõségi központot. Persze csak ha nem akarsz még éveket várni. Én ugyan ebben a cipõben jártam. Csak mentek az évek, szedtem a gyógyszereket, hüvelyi uh-ra jártam állandóan. Gyakorlatilag ennyi. Gondold meg!
Az a fogamzásgátló nem akármilyen fogamzásgátló. Ezt kimondottan arra írja fel a nõgyógyászod. Errõl inkább vele konzultálj. 21 hetes kismama
Szia! Én is azt mondom, hogy NE kezd el fogamzásgátlót szedni, nem szabad. A legbiztosabb az, hogy ha elmész egy vérvételre, ahol megnézik a hormonszintedet. Nekem is így derült ki, hogy nincs is peteérésem. Kaptam rá gyógyszert, ami teljesen rendbe hozott és meg is fogant a babánk:-) Nõgyógyászhoz mentem el elõször és Õ utalt be endokrinológiára ahol ez a gond kiderült és ott kezeltek/kezelnek, sikeresen:-)

Mit tegyek hogy sikerüljön teherbe esnem? Már egy éve probálkozunk és még semmi.

Legjobb válasz: Ha már egy éve sikertelen minden próbálkozás, akkor szerintem mindketten menjetek el orvosi vizsgálatra, hogy megnézzék nincs-e petevezetékelzáródás, vagy sperma-alultermelõdés, szóval bármi ami csökkentheti az esélyt.Sajnos olyan kiszámíthatatlan, kinek mikor jön össze, van aki évekig vár, s mire feladja, épp teherbe esik, van aki meg nem akar egyáltalán, és egy pár perces elõvigyázatlan quicky miatt megfogan a gyermek. A görcsös akarás sem jó, mert azzal is blokkolod magad, de persze a próbálkozásokat sem szabad feladni, mert azt esélyt mindig meg kell adni magunknak. Õszintén kívánom, hogy sikerüljön neked is!!

Ha már egy éve sikertelen minden próbálkozás, akkor szerintem mindketten menjetek el orvosi vizsgálatra, hogy megnézzék nincs-e petevezetékelzáródás, vagy sperma-alultermelõdés, szóval bármi ami csökkentheti az esélyt.Sajnos olyan kiszámíthatatlan, kinek mikor jön össze, van aki évekig vár, s mire feladja, épp teherbe esik, van aki meg nem akar egyáltalán, és egy pár perces elõvigyázatlan quicky miatt megfogan a gyermek. A görcsös akarás sem jó, mert azzal is blokkolod magad, de persze a próbálkozásokat sem szabad feladni, mert azt esélyt mindig meg kell adni magunknak. Õszintén kívánom, hogy sikerüljön neked is!!
Igen, egy év után m ár érdemes kivizsgálásra menni, hogy kizárják a fizikális okokat. De amit ajánlani tudok, az az, hogy nyugodjatok meg, lazuljatok, "feledkezzetek meg a babáról" és éljetek a mindennapokban. Jobban összejön, ha nem görcsöltök rá és nem izgalom minden hónap. Drukkolunk-)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Érdemes már kivizsgálásra menni, de ne görcsöljetek a babán. Ha lazítotok és nem ez a központi "probléma", össze fog jönni... Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!