Találatok a következő kifejezésre: Mar csak nap a (1102 db)

5 napja hagytam abba a szoptatást. A szoptatás vége felé már csak napi 1-2-ször szopizott a másfél éves fiam. Amióta nem szoptatok, fejni sem fejtem, és nem is fáj a mellem. Vagy kellene fejni? Nem fog begyulladni? Vagy lehet más gond?

Mit kell tudni a szoptatás befejezésér?l és következményeir?l az anyára nézve?

Legjobb válasz: Semmit nem kell tenned, ha nincs tüneted, amit kezelni kéne. Ha nem fáj, nem keményedik, nem feszül, akkor minden rendben, lezárult a szoptatás. Az esetleges fejést inkább akkor szokták javasolni, ha gyorsan ment az elválasztás - aki már csak napi 1-2x szoptat a végén és nem bõtejû, annak általában semmi teendõje sincs, simán elapad.

Semmit nem kell tenned, ha nincs tüneted, amit kezelni kéne. Ha nem fáj, nem keményedik, nem feszül, akkor minden rendben, lezárult a szoptatás. Az esetleges fejést inkább akkor szokták javasolni, ha gyorsan ment az elválasztás - aki már csak napi 1-2x szoptat a végén és nem bõtejû, annak általában semmi teendõje sincs, simán elapad.
Örülök és gratulálok! :)
nehogy fejj, akkor nem apad el a tejed. Arra figyelj, hogy kevesebbet egyél, mert különben hízni fogsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Annak különösen örülök, h xStefix válaszolt! Mindig nagyon jókat írsz, sokat segítettél régen abban is, h az elején és az elsõ 6 hóapban kizárólagosan tudjam szoptatni a babámat. Köszi még egyszer!)))

Honnan lehet tudni, hogy már csak napok vannak a szülésig? Vannak utaló jelek? Ha igen, mik azok?

Nekem nagyon fájnak a cicijeim, a derekam majd leszakad, a hasamalját mintha felvágták volna, és a forgóim is majd szétszakadnak. Feldagadt a szám is, meg már lement a hasam is, de a menstruációs számítás alapján még csak 36 hetes vagyok. Nem sok id?nk van hátra?

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts

szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts
Nekem délelõtt még semmi jele nem volt/ NST negatív volt/ este 8-kor már a szülõszobán voltam és éjfél után megvolt a lányom.
azt kifelejtettem, hogy a kiírt napon kezdõdött és 25 percet késett csak a baba:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Van itt olyan Anyuka, aki már csak napi 2X szoptatott, mégis rendszertelen volt a menstruációja?

Ez normális, h késik vagy kezdjek aggódni? :D

Legjobb válasz: Normális. Nekem kb 1évig nem volt menzeszem, most már csak kétszer szoptatok, azt is csak alváshoz. És van hogy másfél hónap volt a két menstruációm között, de volt olyan is, hogy 2hónap. Most ár feltetettem a Mirenát így már ez sincs :)

Normális. Nekem kb 1évig nem volt menzeszem, most már csak kétszer szoptatok, azt is csak alváshoz. És van hogy másfél hónap volt a két menstruációm között, de volt olyan is, hogy 2hónap. Most ár feltetettem a Mirenát így már ez sincs :)
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugodtam , köszönöm!
14 hónapos volt a lányom, mikor elõször jött meg. Azóta 6-szor volt, most 23 hónapos. Terhesség elõtt rendszeres volt. Még mindog szopizik elalváshoz, délben és este.

Miért kell az 5-6honapos kutyát már csak napi 2x etetni? Mi az ok, h lecsokentjuk a napi gyakoriságot?

persze akkor a napi adagot márcsak 2felé osztjuk!

Legjobb válasz: Miért kéne? Ha szobatiszta akkor az úgy oké!De ha udvari kutyus akkor miért kéne? Annyiszor kap kaját ahányszor van maradék neki!

Miért kéne? Ha szobatiszta akkor az úgy oké!De ha udvari kutyus akkor miért kéne? Annyiszor kap kaját ahányszor van maradék neki!
Egy 5-6 hónapos kutyát igazából még naponta 3x kéne etetni, de ha nem akar3x enni, akkor 2x is lehet. A mennyiséget kell elosztani 2 részre. Azért hozzáteszem, nem rendszertelenül kell ennie, mindig ugyan abban az idõpontokban. Meg azért nem konyhai maradékon kéne tartani. Biztos nem azért vetted a kutyádat, hogy a konyhai maradék a kuka helyett az õ gyomrában landoljon. Egy kutya az nem szemetesláda, az a világ már rég véget ért. Úgyhogy nem a legjobb tanácsokat adta az elõzõ hozzászóló. Mindenféleképpen prémium tápot kell neki adni. Lehet összeállítani neki otthon ennivalót, de elõtte kérd ki az állatorvos tanácsát. A prémium táp anyagilag is sokkal jobban megéri, mintha minden nap fõzõcskéznél neki. De igaz te döntöd el.
mert már elég nagy a gyomra hogy kétszeri evéssel ne éhezzen meg félúton a két evés között, így ha marad a háromszori etetés, a második etetésre még nem lesz elég éhes és csak vacakol a kajával, válogat. Egészségesebb embernek, állatnak ha annyiszor eszik egy nap ahányszor megéhezik. egyébként mi nem életkorhoz kötjük az átállást, hanem észre lehet venni hogy már a második etetésnél játszik a kajával, eljárkál, ekkor váltunk 2x-i étkezésre. sok probléma megelõzhetõ vele, pl. a válogatósság kialakaulása.

8hónapos a babám, már csak napi 2x szopik. Ha teljesen leszokik róla 1éves kora előtt kötelező lesz tápszerezni?

vagy egyáltalán mit kell ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 1 éves kora elõtt szüksége van napi fél liter tejalapú étkezésre.

Igen, legalább 1 éves korig min. fél liter tejalapú étkezés kell. Bocs az OFF-ért, de ez nekem is fejfájást okoz majd a jövõben, ha valaki szoptat, és nyilván egy 10-12 hónapos gyereknél nem méricskélsz, akkor honnan tudod, hogy evett-e eleget, ha csak reggel, este szopik?
Én úgy tudom, hogy 1 éves kora elõtt szüksége van napi fél liter tejalapú étkezésre.
Természetesen semmi se kötelezõ, ha te nem akarod. A babának minimum egy éves koráig, de egyes orvosok szerint inkább 3 éves koráig javasolt a tápszer.
Szerintem kell a tápszer. Az én fiam 14 hós, és még 2X (reggel és este) tápszert iszik. Napi fél liter tejalapú étkezésnek kell lenni, a csontjai miatt. Persze a döntés joga a tied. Lehet, hogy elég lesz a tejed, és nem is lesz ilyen gondod!
Igen ennyi idõsen még kell neki a tápszer!
Nekem 11 hós a babám, szerencsére nem is tudja mi az a tápszer, volt elég anyatejem, még most is van, de már egy hónapja én fokozatosan adom neki a kecsketejet. Keverem neki anyatejjel és majd lassan áttérek a csak sima kecsketejre. Nézz utánna a neten nagyon sok jót olvastam róla. Ez hasonlít a legjobban az anyatejre. Akitõl hordom, õ 3 hós korától mivel nem volt már anyateje ezt adta a babájának nem tápszert és ma gyönyörû 10 éves lány és nincs semmi allergiája és makk egészséges.
Már én sem adnék tápszert ha eddig nem kapott, annyi minden van amivel a fehérjét lehet pótolni. És vannak tejpépek is amik nem tápszer alapúak, azok is jók. Én mondjuk ha még vagy két hónapig lenne tejem utánna fokozatosan áttérnék a bolti tejre.
igen, min. egy éves koráig kell a tápszer/anyatej! kérdezd meg az orvost, õ is ezt fogja mondani
Nem, már ilyenkor nem kell tápszer!
én ilyen nagy babának nem adnék már tápszert, ha eddig nem kapott. a tejpép is ugyanilyen tejalapú kaja, változatosabb, hasonló a tápszerhez, de mégse tápszer. én a helyedben ezzel próbálkoznék inkább. nekem még anno a kecsketejet javasolta valaki, az egyáltalán nem allergizál. az én babám 3 és fél hónapos, este már nem tudom megszoptatni, tejpépet kap, és nagyon szereti. tudod, semmi sem kötelezõ, viszont itt van egy elég vastag réteg, aki azt fogja írni, amit a tápszergyártók a fejébe véstek. igaz, nem közvetlenül. manipulatív világban élünk.
Remélem te is kecsketejet iszol.Meg is érdemled.De honnan tudod, hogy mit eszik a kecske? És ha egy forgalmas fõúton legelészik napközben és szennyezett kaját eszik?Azért szerintem a tápszer az biztonságosabb éás teli van vitaminnal.Szerintem ez a kecsketejes dolog ez egy nagy elavult dolog.Én nem adnám a babámnak.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a választ.Most ott tartok, hogy tegnap még szopott este, de ma reggel az istenért se tudom megszoptatni.remélem csak átmeneti
21:03-mas válaszoló. Lehet, hogy nem az én gondolkodásom elavult a kecsketejjel kapcsolatban nem gondolod? Ha utánnaolvastál volna akkor nem írnál ilyen hülyeségeket. De mindenki azt ad a gyerekének amit õ jónak lát!

10 hetes kismama vagyok voltam rákszűrésen amitől elkezdtem erősen vérezni két nap után már csak barnázok a doki azt mondta normális. Tényleg normális? És meddig az?

Kicsit parázok miatta.

Legjobb válasz: Szia! Én majdnem minden vizsgálat után vérzek, még akkor is ha "csak" a méhszájamat vizsgálja a doki.Elõször nagyon megijedtem, azóta minden vizsgálat után napokig pihenek a biztonság kedvéért!Szerintem a nyálkahártyánk érzékenyebb az átlagnál, nekem pl. az orrom is napi szinten vérzik! Nyugalom, bár én is idegeskednék ám! Boldog babavárást!:-) 29 hetes kismama

Szia! Én majdnem minden vizsgálat után vérzek, még akkor is ha "csak" a méhszájamat vizsgálja a doki.Elõször nagyon megijedtem, azóta minden vizsgálat után napokig pihenek a biztonság kedvéért!Szerintem a nyálkahártyánk érzékenyebb az átlagnál, nekem pl. az orrom is napi szinten vérzik! Nyugalom, bár én is idegeskednék ám! Boldog babavárást!:-) 29 hetes kismama
Hát fura, nekem ilyen sose volt, szóval szerintem nem normális. De amíg nem vérzel, nincsenek görcseid, addig ne aggódj. 23 hetes kismama
Szia Mikor nekem vették le a rákszûrést 11 hetes voltam, én is barnáztam 2 napig, nekem is azt mondta a doki h elõfordul sokmindenkinél. Ne erölködj, nyugi de fõleg ne stresszelj az a babának árt. Biztos minden rendben a babód tudja hogy kell neked!!! :) Boldog babavárárst 23 hetes kismama ui: ha nem múlik azért szólj ismét a dokinak
Biztosan igaza van a dokidnak, de jól tennéd, ha most hétvégén sokat feküdnél, kerüld a szexet, mert az egy újabb erõfeszítés...és meglátod hétfõre elmúlik. Ha nem múlna el, esetleg görcseid vannak, akkor menj be egy ambulanciára és ott megnézik uh-n.
Én is véreztem rákszûrés után 2 napig, de elõtte szólt is a doki, hogy ne ijedjek majd meg. Ne izgulj, minden jót, 30 hetes kismami
:-D ezt egészen pontosan hogy kell elképzelni?
Igen, van ilyen babona, de nekem sosem tûnt fel, hogy lejjebb ment volna a hasam. Mégis megszültem.
Persze, hogy nem igaz. Biztos van, akinek pont szülés elõtt ilyen, de ennyi.
Van akinél igen és van akinél nem. Akinek lemegy teljesen szülés elõtt a babája, lehúzódik, annak be fog férni a keze a melle és a hasa közé, arra mondják, hogy "leszáll" a has. És ott már igen, lassan szülés lesz. Bár az túlzás, hogy napok múlva. Inkább rövid idõn belül. Viszont van, akinek abszolút nem megy le a hasa és mégis ugyanúgy megszül. Nekem 2 héttel a szülés elõtt ment le a hasam és tudtam betenni a mellem és a hasam közé az egész tenyeremet, míg ugye addig nem. Szóval azért a napok múlva nálam is túlzás volt.
Nekem 32hetesen leszállt a hasam, de császározni kellett, mert sehogysem akart beindulni a szülés!

Már csak napok kérdése, hogy mikor fog kitörni a III. világháború?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel igen.

Nagy valószínûséggel igen.
Nem, csak az iskola fog elkezdõdni. Az még nem a világ vége :D
Így van. Nem is baj. Itt az ideje végre letesztelnem a fegyóimat, amit a Cod-ban, meg a BF3-ban unlockoltam. Olyat headshotokat fogok nyomni, hogy kibannolnak csít miatt. Vagy ez nem olyan játék?...
Komolyan azt gondoljátok, hogy Szíria megtámadása miatt fog kitörni a világháború? Amerika már felszántotta a fél Közel Keletet és senki a f... sem mozdította.
Komolyan az ilyen [email protected] zfej kérdezõk, miért nem tudnak már visszaolvasni??? Milyen 3. világháború, te barom? Nem lesz itt semmilyen világháború...
xD

Szülés után, akinek rendszertelenül jött meg. Mikor már csak napi 1-2x szoptattatok, hogyan alakult a menstruációtok, hány hónap alatt rendeződött?

Már 3 hónapja csak reggel és este (van hogy csak este) szopik a babám,de még nem rendez?dött. :-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!