Találatok a következő kifejezésre: Mar csak nap (1377 db)

5 napja hagytam abba a szoptatást. A szoptatás vége felé már csak napi 1-2-ször szopizott a másfél éves fiam. Amióta nem szoptatok, fejni sem fejtem, és nem is fáj a mellem. Vagy kellene fejni? Nem fog begyulladni? Vagy lehet más gond?

Mit kell tudni a szoptatás befejezésér?l és következményeir?l az anyára nézve?

Legjobb válasz: Semmit nem kell tenned, ha nincs tüneted, amit kezelni kéne. Ha nem fáj, nem keményedik, nem feszül, akkor minden rendben, lezárult a szoptatás. Az esetleges fejést inkább akkor szokták javasolni, ha gyorsan ment az elválasztás - aki már csak napi 1-2x szoptat a végén és nem bõtejû, annak általában semmi teendõje sincs, simán elapad.

Semmit nem kell tenned, ha nincs tüneted, amit kezelni kéne. Ha nem fáj, nem keményedik, nem feszül, akkor minden rendben, lezárult a szoptatás. Az esetleges fejést inkább akkor szokták javasolni, ha gyorsan ment az elválasztás - aki már csak napi 1-2x szoptat a végén és nem bõtejû, annak általában semmi teendõje sincs, simán elapad.
Örülök és gratulálok! :)
nehogy fejj, akkor nem apad el a tejed. Arra figyelj, hogy kevesebbet egyél, mert különben hízni fogsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Annak különösen örülök, h xStefix válaszolt! Mindig nagyon jókat írsz, sokat segítettél régen abban is, h az elején és az elsõ 6 hóapban kizárólagosan tudjam szoptatni a babámat. Köszi még egyszer!)))

Normális, ha pár nap múlva 9 hónapos kisfiam már csak napi 2x1 órát alszik? Viszont este nagyon álmos. Most tanult meg felállni, mászni, ülni.

Legjobb válasz: Szia! Persze, normális. Sõt örülj neki, hogy még ennyit is alszik. Az én kisfiam ilyen idõs korában szokott rá arra, hogy jó esetben napi 1x kb 1 órát aludt, késõbb már nem is aludt napközben. :S Most kezd visszaszokni a napközbeni alváshoz, de még nem az igazi... Ált. délután alszik fél-egy órát a maradék idõben tesz-vesz, utánam járkál, pakolászik. Most nyugim van egy kicsit mert most aludt el :)

Szia! Persze, normális. Sõt örülj neki, hogy még ennyit is alszik. Az én kisfiam ilyen idõs korában szokott rá arra, hogy jó esetben napi 1x kb 1 órát aludt, késõbb már nem is aludt napközben. :S Most kezd visszaszokni a napközbeni alváshoz, de még nem az igazi... Ált. délután alszik fél-egy órát a maradék idõben tesz-vesz, utánam járkál, pakolászik. Most nyugim van egy kicsit mert most aludt el :)
Szia! Az én lányom már 8 hósan is csak 2x1 órát aludt egész nap(jó esetben). Este 9-tõl pedig reggel 7-ig húzza a lóbõrt. Neki ennyi elég. Tehát ha a te fiad nem nyûgös napközben, hanem szépen elvan, játszik, akkor neki is ennyi az alvásigénye, tehát semmi gond nincs azzal a napi 2x1 órával.
Enyém ma lett 9 hónapos, õ is ennyit alszik.
Az én lányom 9 hónapos korában szokott át a napi 1x alvásra Örülj neki amíg tartja a napi 2 alvást, mert hamar eljön az idõ, hogy nem igényli acsak az egy alvást:) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!az a baj, hogy úgy veszem észre, nem elég neki.napközben nyügizik, éjjelt nem alussza végig.hajnalok hajnalán már felvan.

3 hónapja szültem, 2 hete már csak napi 1x kap anyatejcsit 80-100 ml, sajnos elfogyott tejcsim. Már elkezdhetek fogyizni így hogy csak napi 1x kap anyatejcsit?

Borzasztóan zavar most már a súlyom. Szülés után 2 héttel -22 kg voltam kevesebb, azóta kb 8 vissza is jött. Nem érzem jól magam így, eddig a szopcsizás miatt nem fogyiztam de most már muszály. Ti hogyan fogyiztok szülés után, hogy megy le a legkönnyebben a terhesség alatt felszedett súly?

Legjobb válasz: Úgy fogyhatsz a legkönnyebben, ha szoptatsz. Nem vagyok biztos benne, hogy a tejed apadása nincs összefüggésbe a fogyási vágyaddal. Nagyon fontos a szoptatás és ha megtennél mindent ennek érdekében a babád kb 6 hónap szoptatás után úgy fogja leolvasztani rólad a kilókat, mint egy diéta vagy "fogyizás" se!

Úgy fogyhatsz a legkönnyebben, ha szoptatsz. Nem vagyok biztos benne, hogy a tejed apadása nincs összefüggésbe a fogyási vágyaddal. Nagyon fontos a szoptatás és ha megtennél mindent ennek érdekében a babád kb 6 hónap szoptatás után úgy fogja leolvasztani rólad a kilókat, mint egy diéta vagy "fogyizás" se!
igen, igazuk van az elõttem szólóknak! Én szerintem tartsd be azokat a szoptatás alatti étkezésre vonatkozókat, amiket oly gyakran hangoztatnak, sokszor egyél keveset és naponta legalább kétszer félórát sétálj a babáddal. Tényleg több tejed lesz és tényleg fogsz fogyni!
Az elsõ válaszoló vagyok és a legjobb tudásom szerint általában 5-6 hónap után kezdenek a szoptatástól olvadni a kilók, mivel ti még csak 3 hónapja szopiztok így nem is érezheted a szoptatásnak ezt a jótékony hatását. Ha nem fogadja el a cicit, akkor próbáld meg lefejni a tejet és ha a cumisüveget kéri akkor abban odaadni. Ha nem szoptatsz akkor csökken is a tej mennyisége, pedig ez a fajta táplálék egy kincs és nagyon sokan mindent megtennének érte! Remélem megfogadod a tanácsot és jó lesz mindkettõtöknek!
Szia, hasonló cipoben jártam, szulés után volt rajtam kb 20 kg, és a szoptatás alatt jott még vagy 5kg, csak a kulso miatt kibírtam volna, de rettenetesen fájt mindenem, úgyhogy értem a problémádat. De hát gondoltam, fo a tej a babának. CSak sajna 2 hónapostkorátol kevés volt, potolni kellett, de azért csak húztam, amíg lehetett, végul 5 hónaposan hagytuk abba. Akkor kezdtem fogyizni. Én azért azt mondom, hogyha csak napi 1x is kap tejet, akkor se fogyizz még, hisz a kiválasztódó káros anyagok átkerulnek a tejbe akkor is. Inkább próbálj egészségesebben étkezni, kevesebbet, kihagyni a kenyeret, sok gyumolcs, zoldség.
30 kilót hiztam terhesség alatt és fájnak nagyon a térdeim, nagyon megterhelõ ez a túlsúly..ki nem állhatom magam a bõrömben.. kövér malac vagyok.. és nem eszem édességet, órákat sétálok, sokszor eszem keveset mégsem olvadnak le a kilók.. nagyon szeretnék már lefogyni, de szoptatás alatt TILOS. Szóval tudom mit érzel. Mégis, most 4 hónapos a babám, kezd fogyni a tejem, és mindent megteszek annak érdekében, hogy ne apadjon el. fejem 3 óránként, stb..mert nekem a kisbabám most mindennél fontosabb.. majd lefogysz, viszont ha minimum az elsõ 6 hónapban ha nem adsz neki anyatejet, lehet, hogy késõbb bánni fogod..
19.48-as válaszolónak tökéletesen igaza van. 4 hónapos a kisfiam és már ugyanolyan cigárbelû vagyok mint azelõtt, pedig eszem rendesen. a lányomat is sokáig tudtam szoptatni, akkor is visszafogytam. mig nem apadt el a tejed teljesen van esélyed megszaporitani, én meggondolnám a helyedben. azon túl, hogy az a legjobb táplálék a gyermekednek, normális kalóriabevitel mellett fokozatosan csökkeni fog a súlyod.
A kérdező hozzászólása: Amíg szoptattam se fogytam, sajnos elsõ perctõl nincs elég tejcsim, rászokott a cumisüvegre. Ma már ott tartunk, hogy a cicit a szájába se veszi, ordít és elfordítja a fejét. Ezért nem szopizunk.
Ne hagyd elapadni a tejcsidet. A babád egészsége megér annyit , hogy fejj addig ameddig csak szeretné. Az Avent-es kézi fejõgép nagyon király erre a célra. Nekem bevált és már 5 hónapja fejek napijában legalább 2* mingkét cicit teljesen lefejem. így a cumisüvegbe is jut a tejcsibõl és a ciciben is bõven termelõdik ha szopcsizni szeretne. Néha azért próbálgasd a cicid a szájába adni hátha rákap az ízére nekem is 3 hónapos kora körül kezdett rákapni. a karcsúságod eléréséhez adj magadnak legalább még 6 hónapot.
ooooh, mintha magamat olvasnám... csak mi már 7 hónaposak leszünk és még én is szoptatok, hajnalban, reggel, délben és este. De heti 2-3szor egy 1 órás tornát én már beiktattam, nagyon nem bírtam magammal... Hála Istennek ez a tejmennyiségen nem változtatott és az ízén sem, mert a babám szívesen fogadja.

Honnan lehet tudni, hogy már csak napok vannak a szülésig? Vannak utaló jelek? Ha igen, mik azok?

Nekem nagyon fájnak a cicijeim, a derekam majd leszakad, a hasamalját mintha felvágták volna, és a forgóim is majd szétszakadnak. Feldagadt a szám is, meg már lement a hasam is, de a menstruációs számítás alapján még csak 36 hetes vagyok. Nem sok id?nk van hátra?

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts

szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts
Nekem délelõtt még semmi jele nem volt/ NST negatív volt/ este 8-kor már a szülõszobán voltam és éjfél után megvolt a lányom.
azt kifelejtettem, hogy a kiírt napon kezdõdött és 25 percet késett csak a baba:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Van itt olyan Anyuka, aki már csak napi 2X szoptatott, mégis rendszertelen volt a menstruációja?

Ez normális, h késik vagy kezdjek aggódni? :D

Legjobb válasz: Normális. Nekem kb 1évig nem volt menzeszem, most már csak kétszer szoptatok, azt is csak alváshoz. És van hogy másfél hónap volt a két menstruációm között, de volt olyan is, hogy 2hónap. Most ár feltetettem a Mirenát így már ez sincs :)

Normális. Nekem kb 1évig nem volt menzeszem, most már csak kétszer szoptatok, azt is csak alváshoz. És van hogy másfél hónap volt a két menstruációm között, de volt olyan is, hogy 2hónap. Most ár feltetettem a Mirenát így már ez sincs :)
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugodtam , köszönöm!
14 hónapos volt a lányom, mikor elõször jött meg. Azóta 6-szor volt, most 23 hónapos. Terhesség elõtt rendszeres volt. Még mindog szopizik elalváshoz, délben és este.

10 hónapja szoptatok, már csak napi 3-4 alkalommal (5-6 óránként) - teherbe eshetek-e úgy hogy még nem jött meg, de már nem védekezünk?

Legjobb válasz: Igen!a szoptatásnak nincs köze ehhez. igaz lehet számolgatni, meg azt hiszem megvan, hogy hány szoptatás kell napi szinten, akkor nem, de szerintemnem érdemes ezzel játszani, fõleg, ha nem akarsz babát.

Igen!a szoptatásnak nincs köze ehhez. igaz lehet számolgatni, meg azt hiszem megvan, hogy hány szoptatás kell napi szinten, akkor nem, de szerintemnem érdemes ezzel játszani, fõleg, ha nem akarsz babát.
igen azt mondják szoptatás alatt nem lehetsz terhes de elég sok tesó született így már. amúgy meg hogy nem jött meg még lehet éppen most érik a petéd pár nap múlva meg már várja a hímivarsjetet, ha nem jön mensi lesz belöle. szoval a mensi egy érett petesejt ami elötte akár meg is tud termékenyülni.
Akkor jelent vizsonylag nagy védettséget a szoptatás, ha 6 hónapos még nincs a baba, kizárólag szopik, nem telik el 5-6 óránál több két szopi közt. Nálatok már bármikor bármi lehet. Én is így estem teherbe, amikor 9 hónapos volt a lányom, még napi 2-3 alkalommal szopizott...
szia nekem mind a kettõ csöppöm után 11 hónap telet el amikor jött a másidik illetve a harmadik szerintem szervezet függvénye mert hiába akartam volna korábban õket nem jöttek össze
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!

Babám 11 hetes. Már csak napi 5x eszik, de képzeljétek el, este 8-tól alszik reggel 7-ig! Ez már aluszékonyság? Aggódnom kéne? Ekkor már nem többet kéne fent lenniük?

Ez 11 óra! És nappal is alszik pár órát. Általában 9-10-t?l alszik 6ig, szerintem az is elég hosszú. Gyarapszik 5kiló 70 dkg, igény szerint szopik. Keveset mozogna? Másnál is van így?

Legjobb válasz: dehogy is!enyém kb 7 hetesen végigaludta az éjszakát.evett 19:30-20:30 között,és következõre hajnali 5:30kor kért újra.Eddig napközben is szépen aludt,3óránként kelt enni,most közel 3 hósan újra 2 óránként kér enni,és van hogy csak 1 órácskát alszik.

dehogy is!enyém kb 7 hetesen végigaludta az éjszakát.evett 19:30-20:30 között, és következõre hajnali 5:30kor kért újra.Eddig napközben is szépen aludt, 3óránként kelt enni, most közel 3 hósan újra 2 óránként kér enni, és van hogy csak 1 órácskát alszik.
ne aggódj, ha rendesen hízik, hagyd aludni! örülj neki h ilyen jóalvó babád van!
A kérdező hozzászólása: Hú, akkor örülök, és élvezem, hogy nemcsak gyönyörû, hanem jó kisbaba is... :) Köszönöm!!!
Szia! Nyugi, semmi baj, inkább örülj neki, hgoy tud aludni! Azt mondják, hogy a babák akkor nõnek, fejlõdnek, amikor alszanak. Az én kisfiam is 2 hós korától átalussza az éjszakát, csak õ este fél 10tõl regggel fél 9-9 ig. Napközben pedig 2-3szor másfél órát alszik, de egészséges, jól fejlõdik. És ez a lényeg!!!
Utsó vagyok... Ja és már elmúlt 10 hõnapos:)
Szia! A kislányom 12 hetes, 4 hetes korától átalussza az éjszakát este 9-tõl reggel fél8-8-ig és ötször eszik. Nappal is alszik kajcsi után mindig. Amikor ez elkezdõdött, még orvoshoz is elvittem, mert azt hittem valami baja van. Ha éhes lenne, úgyis felébredne. Az idegrendszere is alvás közben fejlõdik. Szép nagy babád van, szerintem ne aggód, örülj neki hogy tudsz pihenni. Én mindig arra gondolok, hogy lehet amikor jön a foga, akkor visszasírom ezt az idõszakot!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok!!!! Köszönöm!!! Most is alszik... :) Biztos az idõ is, én is majdnem elalszom...
Ezt biztosan dicsekvésbõl írtad :) ) Örülj, hogy ilyen jó dolgod van, én már 8 hónapja nem alszom. Éjjel is sokszor felkel a fiam, és napközben is keveset alszik. Szép napot, jó babázást :)

Szerinted mit csináljak, ha 9 hónapos babámat már csak napi egyszer (este) szoptatom és szopi közben nagyon fáj a mellem, utána pedig (kb.1 óra hosszan) rettenetesen "ég", és szinte elviselhetetlenül mély, szúró fájdalmat érzek?

Csak egyik mellemet érinti, azt amelyikben mindig is sokkal több tej termel?dött...

Legjobb válasz: Még mindig sok tej van benne? Nálam ilyen jellegû fájdalom (csak sokkal enyhébb szinten) mostanában jelentkezett, ahogy leválasztódunk és visszaalakulnak a tejmirigyek. Nálad is elõször erre gyanakodnék, fõleg, ha viszonylag gyors tempóban maradnak el a szopások és hirtelen kell visszaállnia a mellednek. Vagy a menzeszedre. Azzal mi a helyzet?

Még mindig sok tej van benne? Nálam ilyen jellegû fájdalom (csak sokkal enyhébb szinten) mostanában jelentkezett, ahogy leválasztódunk és visszaalakulnak a tejmirigyek. Nálad is elõször erre gyanakodnék, fõleg, ha viszonylag gyors tempóban maradnak el a szopások és hirtelen kell visszaállnia a mellednek. Vagy a menzeszedre. Azzal mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!! Még termelõdik benne tej, nem mondható nagyon soknak - de érzem, hogy tele vannak a tejcsatornák és feszül is a mellem; a bal oldalinál pedig szinte semmi... Tegnap már nem mertem szoptatni, mert "féltem a fájdalomtól"!!!!! Így gondolom nagyon gyors lenne a baba leválasztása, ugye??! Az egyik napról a másikra... Vagy szerinted hogyan csináljam???? A menstruációm még nem állt be. Lassan érzek rá jeleket, így szerintem nem kell sok idõnek eltelnie és megjön majd rendesen! Várom a segítséged!!!! E
Ha feszül a tejtõl, azt muszáj vagy kihozni valahogy! Én a szoptatásra bíztatnálak, mert az jobban ki tud üríteni (és a babának is jó az anyatej, amíg csak kapja), de ha semmiképp nem akarod, akkor is fejd ki mindenképp! Tudom, hogy nem kellemes érzés, de ha bent marad a tej és mellgyuszid lesz, az sokkal rosszabb, hidd el.... És valóban, én nem vagyok a hirtelen elválasztás híve, de ezt elsõsorban neked kell eldöntened, hiszen te érzed, látod, mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: És attól nem lesz semmi "gond", hogy tegnap kihagytam egy napot??
A kérdező hozzászólása: És szerinted, ha tovább folytatom a szoptatást - mert nem vagyok ellene és tényleg a kislányom tudja legjobban kiüríteni - akkor meddig fogom érzeni a "fájdalmat"?? Vajon végig megmarad?
Nem hiszem, hogy gond lenne. Lehet, hogy a mennyiség kicsit visszaesik, de pár nap intenzív(ebb) szopi után vissza fog állni valószínûleg. Hogy meddig fog még fájni, passzolom. Igazából attól függ, mi miatt fáj. Ha a mesid kavar be, akkor remélhetõleg csitulni fog, ha a ciklusod lassan visszatér ill. visszaáll. Ha a mirigyek változása miatt, azt nem tudom. De kívánom, hogy ne tartson sokáig, vagy legalábbis ne legyen ennél rosszabb. Idõvel talán te is kicsit hozzá fogsz szokni, ha csak lassan múladozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Ha már csak napi egy Utrogestant kell szednem, akkor azt inkább reggel vagy este vegyem be, vagy teljesen mindegy?

11. hétben járok és a doki mondta, hogy már fokozatosan csökkentsem az adagot, csak elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor kell bevenni.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem este érdemesebb,mert utánna már gondolom,hogy csak fekszel és jobban felszivódik!De eldöntheted,hogy neked mikor jobb! Jó egészséget!

Szia! Szerintem este érdemesebb, mert utánna már gondolom, hogy csak fekszel és jobban felszivódik!De eldöntheted, hogy neked mikor jobb! Jó egészséget!
Szia, én majdnem egy hete szedem, és azt vettem észre, hogy nagyon álmos vagyok bevétel után. Így szerintem jobban jársz, ha este veszed be. Én is így fogom majd csökkenteni. 7. hetes km

Normális hogy 6 hetesemnek pár napja már csak napi 3 szor van széklete?

Legjobb válasz: Teljesen normális!anyatejes babáknál a heti 1 is annak számít!kislányomnak 3hetes kora óta heti 1-2 széklete van!

Teljesen normális!anyatejes babáknál a heti 1 is annak számít!kislányomnak 3hetes kora óta heti 1-2 széklete van!
Igen, sõt az is, ha csak napi 1 esetleg heti 1. Minden baba más, és folyamatosan változik :)
Normális. Az én 7 hetes kislányomnak születése óta csak 1x van egy nap. Ugyanakkor nagyon szépen gyarapszik és nem fáj a hasa sem.
A kérdező hozzászólása: 2-es! anyatejes a kicsid? mert az enyém az, és régebben szinte minden etetéskor tele volt a pelusa most meg nem pedig többször eszik - vagy csak ivásra használja a tejcsit.
Az én babám is anyatejes és nála elõfordult olyan hogy 10 naponta volz csak széklete.Az anyatejeseknél normális.
Második vagyok. Igen kizárólag anyatejes. Az elején engem is ijesztgettek a korházban, hogy nem jöhetünk haza, mert ugye nem volt meg a napi 3 kakis pelus, de az esti súlyméerésnél mindig jó volt minden. Ne aggódj, minden baba más. Ha nem bántja, és nem fáj a hasa, akkor nincs baj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!