Találatok a következő kifejezésre: Majdnem minden után (50 db)

Egy hónapos kisbabám néhány napja sokat bukik, majdnem minden evés után, van, hogy közben is. Másnál is van ilyen? Mit tegyek ellene?

Legjobb válasz: Szia! Az enyém is sokat bukot pár napig, de aztán sokat büfiztettem, akár szopizás közben is leválasztottam és büfiztettem, és most már sokkal jobb. Most már csak úgy büfiztetem, hogy ha befejezte az egyik cicibõl való szopizást, és miután ez megvolt, csak azután ehet a másik cicibõl. A büfiztetés nagyon fontos. A másik meg, hogy kajcsi után egy kicsit tartsd úgy, hogy majdnem függõlegesen legyen a mellkasodon, az mindegy, hogy hason fekszik-e vagy háton, csak a bucija jóval magasabban legyen, mint a pocija. kb tíz perc, negyed óra elég, utána leteheted. De azt is csinálhatod, hogy megemeled a matracot a fejénél valamivel (csak ne a fejét emeld meg párnával mert belefullad) és akkor is magasabban lesz a feje a pocijánál, így a gravitáció segíthet a dolgon.

Szia! Az enyém is sokat bukot pár napig, de aztán sokat büfiztettem, akár szopizás közben is leválasztottam és büfiztettem, és most már sokkal jobb. Most már csak úgy büfiztetem, hogy ha befejezte az egyik cicibõl való szopizást, és miután ez megvolt, csak azután ehet a másik cicibõl. A büfiztetés nagyon fontos. A másik meg, hogy kajcsi után egy kicsit tartsd úgy, hogy majdnem függõlegesen legyen a mellkasodon, az mindegy, hogy hason fekszik-e vagy háton, csak a bucija jóval magasabban legyen, mint a pocija. kb tíz perc, negyed óra elég, utána leteheted. De azt is csinálhatod, hogy megemeled a matracot a fejénél valamivel (csak ne a fejét emeld meg párnával mert belefullad) és akkor is magasabban lesz a feje a pocijánál, így a gravitáció segíthet a dolgon.

Majdnem szakítás után hogyan legyen minden a régi?

Barán?mmel majdnem 1 hónapja ,nem sok kelett hogy szakítsunk. Éretségi miatt ideges volt és rajtam csattant az ostor.Azóta bennem az az érzés van hogy a végét rúgjuk.Szeretem, de mostanába hogy ekveset tudunk beszélni és unja magát, neki is kezd ez az érzése lenni hogy nem olyan mint régen. Igaz az csak 6 hónap, de nagy szerelem volt/van még a részemr?l. Szeret, de valami más azóta.Hogyan tudnám megint a régivé csinálni? Távkapcsiba vagyunk, de nem szeretném elveszíteni:(

Legjobb válasz: Háát nem irigyellek. Mi is másfél hónapja majdnem szakitottunk. 2 hétig elég rosszul éreztem magam mellette, és napról napra hejre álltak a dolgok maguktól. nem erõltettük, mostanra minden ok. A gond az is lehet (ne haragudj) h rádunt, amit nem fog bevallani a szakítás napjág. Esetleg tényleg te is hibás vagy valamiben ezért nem biztos az érzelmeiben. Beszélj vele errõl.

Háát nem irigyellek. Mi is másfél hónapja majdnem szakitottunk. 2 hétig elég rosszul éreztem magam mellette, és napról napra hejre álltak a dolgok maguktól. nem erõltettük, mostanra minden ok. A gond az is lehet (ne haragudj) h rádunt, amit nem fog bevallani a szakítás napjág. Esetleg tényleg te is hibás vagy valamiben ezért nem biztos az érzelmeiben. Beszélj vele errõl.
A kérdező hozzászólása: Beszélgettem vele errõl.AZa gond hogy hísztis. És eléggé padlóra küldött a majdnem szakítás is.És a hisztije miatt néha veszekedtünk.Ill lelkileg padlón voltam , (most is) és mikor vele voltam mondtam hogy félek, nem akarom elveszíteni és sírtam(férfi vagyok, és nem azt kérem hogy ez gáz)
Ez nem gáz!! Miért lenne az gáz ha valakit nem akarsz elveszíteni és meg is mondod neki?? Ne idegesíts XD Én is elég hisztériás vagyok. Sõt ... nehéz kezelni az ilyen dolgot. Nem is tudta egyik ex barátom se, pedig volt szerelem :) Aztán jött a mostani, és ahogy rámjön a hisztéria elhallgatok és bocsánatot kérek, mert õ fontosabb nekem mindennél, és megteszem érte h "kussolok" GoNdolom õszinteséget vársz, ezért ismétlem magam hogy lehet hogy már rádunt, nem ugy szeret mint régen. (De nem legyen igazam, kívánom h holnaptól legyen minden ok) 19/L
A kérdező hozzászólása: Honnan tudnám meg hogy rámunt e?
Hmm...Hát kérdezd meg.Ha hisztizni kezd hagyd h kitombolja magát, csak halgass... És kérdezd meg miért bánt téged ha te õt nem bántod. ha nyugodt maradsz, nem látja h ideges vagy, akkor elõbb utóbb lenyugszik és talán megtudod mi lehet a baj. ez a "csak kötöszködj én hallgatok" nálam nagyon bejön, és tényleg lenyugszom.

Kisfiam bújósabb mint máskor, és tegnap ota sokszor kakil, eddig napi egyszer kakilt, most meg majdnem minden kaja után. Néha sárgás nyálkás, máskor meg zöldesebb sürübb. de nem vizes. Ez hasmenés? Lehet fogzástol? 5 honapos

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam ugyan 7 hónapos és most bujt ki az alsó kettõ fogunk,de hasonlóakat produkált. Õ már eszik minden korának megfelelõt és napi egyszer kakilt õ is. Kb.két hete elkezdett nyügösebb lenni,a nyakamba bujt többször és a vállamnak ütögette az ajkát,4-5-ször kakilt egy nap és olyat mint a spenót. Az arcocskája néha kipirosodott,nyugtalanul aludt. Vettem viburcol kúpot és esténként fürdés után adtam neki egyet. Abszolut nyugodtan elaludt és ami nagy szó,hogy magától! Ugyanis mindig kicsit ringatni kellett. 5-6 napig adtam neki esténként a kúpot mert sejtettem hogy fog lesz a dologban és ki is bujt mind kettõ. Ugyhogy lehet nálatok is ez lesz a helyzet.

Szia! Az én fiam ugyan 7 hónapos és most bujt ki az alsó kettõ fogunk, de hasonlóakat produkált. Õ már eszik minden korának megfelelõt és napi egyszer kakilt õ is. Kb.két hete elkezdett nyügösebb lenni, a nyakamba bujt többször és a vállamnak ütögette az ajkát, 4-5-ször kakilt egy nap és olyat mint a spenót. Az arcocskája néha kipirosodott, nyugtalanul aludt. Vettem viburcol kúpot és esténként fürdés után adtam neki egyet. Abszolut nyugodtan elaludt és ami nagy szó, hogy magától! Ugyanis mindig kicsit ringatni kellett. 5-6 napig adtam neki esténként a kúpot mert sejtettem hogy fog lesz a dologban és ki is bujt mind kettõ. Ugyhogy lehet nálatok is ez lesz a helyzet.
Mivel eteted ezt a szerencsétlent? xD

18 hetes kismama vagyok, mindenért sirok, nemrég házasodtunk össze, új hely+anyós, szextilalom, párom sokat dolgozik. Majdnem minden nap sirok. Ti is? Ugye nem ártok a babánknak? Egy idő után már azért sirok, mert miért sirok.

Legjobb válasz: Ez egy idoszak es igen nagyon nehez de kitartas hisz nem akar neked senki roszat.Nagyon nehez ez annak aki benne van de ezen is keresztul kell esni en a masodikat varom es nem anyira siros hanem inkab retenetessen ingerult vagyok nem viselem el ha valaki olyat mond vagy tesz ami nem jo nekem akkor inkabb jobb ha nem kerul az utamba utana,en is anyosekkal lakom es a parom meszire utazik dolgozni havonta egyszer latom. Neked azt tanacsolom hogy probalj meg anyosekkal belsosegesseb viszonyt kialakitani mivel lehet hogy ok vannak legtobbet veled es meg fogjak erteni csak el kell mondanod hogy te nem akarsz senkit bantani csak most minden uj stb amit le is irtal.Meglatod konyebb lesz es hat kitartas.Majd kesobb jobb lesz.

Ez egy idoszak es igen nagyon nehez de kitartas hisz nem akar neked senki roszat.Nagyon nehez ez annak aki benne van de ezen is keresztul kell esni en a masodikat varom es nem anyira siros hanem inkab retenetessen ingerult vagyok nem viselem el ha valaki olyat mond vagy tesz ami nem jo nekem akkor inkabb jobb ha nem kerul az utamba utana, en is anyosekkal lakom es a parom meszire utazik dolgozni havonta egyszer latom. Neked azt tanacsolom hogy probalj meg anyosekkal belsosegesseb viszonyt kialakitani mivel lehet hogy ok vannak legtobbet veled es meg fogjak erteni csak el kell mondanod hogy te nem akarsz senkit bantani csak most minden uj stb amit le is irtal.Meglatod konyebb lesz es hat kitartas.Majd kesobb jobb lesz.
Én is nagyon sírós voltam az elsõ 11 hétben, szintén a túl sok és gyors változástól. Ellmúlik!! Fel a fejjel! Gondolj a bébidre, majd a tudat, hogy van, erõt fog adni! Kitartás!
Próbálj kicsit pozítívan gondolkodni, mert az állandó sírás nem tesz jót a babádnak. Kiegyensúlyozottnak kellene lenned, mert ha túl zaklatott vagy, szerintem ez nyugtalanná teszi a gyereket is. PErsze én is érzékeny vagyok, van amikor elsírom magam valamin, de ez csak percekig tart. Légy türelmes magadhoz, a férjedhez, és próbáld kihasználni még azt a pár hónapot, amíg nem vagy 24 órás szolgálatban. Olvasgass, hallgas zenét, sétálj és ábrándozz a születendõ gyermekrõl. MEglátod, sokkal jobban telnek a napok majd. (27 hetes mami)
Miért sírsz? Mert ha bánatodban, félelmedben, akkor az nem jó a babának. Ha csak a hormonok, érzelmek miatt, az nem baj. Mi is 20 hetesen házasodtunk, de ez nem ok a sírásra. Új hely sem, ismerkedj, sétálj, keress anyukákat, járj terhestanácsadásra, barátkozz anyukákkal, élvezd ha jó idõ van. Párom nekem is sokat dolgozott, dolgozik, ma is 22-kor ér majd haza, reggel 6-kor ment el, elsõ terhességem is így csináltam végig-egyedül egy ismeretlen városban, akkor költöztünk esküvõ után, senkit nem ismertem, egyeddül voltam. Szextõl mi is el voltunk tiltva, nem minhta férjemnek ilyen munkabeosztás mellett lett volna rá ereje-ideje....Ki lehet bírni, mindent a babáért!! Nem kell sírni, élvzed a terhességed, vissza nem hozhatatlan idõszak!!! A második már közel sem olyan, én visszasírom elsõ terhességem.)) Ha gondolod, írj privit, dumcsizzunk:-)
hát azért a mindennapos sírás nem velejárója a terhességnek! Próbálj most a babádra koncentrálni! anyósoddal ha jól kijöttök próbálj beszélgetni, pároddal ha otthon van, menjetek le jó nagyot sétálni, a szextilalmat meg egy kis házi masztival stleg enyhítheted.
jaj de aranyos vagy:) ))) ezek a hormonok, és ez lesz szülésig sõt még utána is kicsit! Velejárója a babavárásnak:)
Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor nincs szextilalom, és amúgy is létezik a szexnek több formája....

Megszkítással védekeztünk, majd az aktus után 2-3 percel a párom újra belém helyezte. Van így esély a terhességre? A menzim 3 napot késik, és kétnaponta szeretkeztünk majdnem mindig visszarakta aktus után.

Ne nézzetek hülyének nem is vagyunk tinik már én 33, ? 37, és tudom hogy ez így nem védekezés, de a párom még várni akart a babával .. bár szerintem most már próbálkozik :-)))

Legjobb válasz: Múlt hét szombaton kellett volna megjönni a menzimnek, minden mezi elõtti tünet megvolt, görcsök, derék fájás, falánkság. Ez mára teljesen elmúlt, csak a cicim olyan mintha csikiznék, úgy bizsereg semmi mást nem érzek

A kérdező hozzászólása: Múlt hét szombaton kellett volna megjönni a menzimnek, minden mezi elõtti tünet megvolt, görcsök, derék fájás, falánkság. Ez mára teljesen elmúlt, csak a cicim olyan mintha csikiznék, úgy bizsereg semmi mást nem érzek
Lehetsz terhes , mi megszakítással voltunk együtt és én az elõváladéktól lettem terhes.Most vagyok a 7. hétben.
11:58-as vagyok.Holnap írd meg, hogy mit teszteltél.Remélem én is gratulálhatok.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy válaszoltál. Azért ha holnapig nem jön meg megcsinálom a tesztet.
11-31-es vagyok.Igen 5 éve úgy védekezünk mint ti, és van amikor egy éjszaka bizony kétszer is egymás után...Igen visszateszi, mi ebbõl nem csinálunk gondot.De hozzá kell tennem azt is, hogy mi nem is akarunk gyereket(nekem már van egy nagy fiam), de ha terhes lennék(ami nem valószínû, hisz eddig se lettem az) hát akkor majd gondolkodunk, hogy hogyan tovább...de ha babát akarsz akkor kívánom, hogy sikerüljön...
A kérdező hozzászólása: :-D de jó, gratula neked ... na csajok holnap tesztelek :-)bárcsak babóca lenne
Szia!Így jött a 18 hónapos lányom mellé a kistesó aki most 8 hetes.:-))
A kérdező hozzászólása: Ez az hogy már nincsenek tüneteim, csak a nemvárt menzi ideje alatt voltak és ma már csak a ciciket érzem egy picit, semmi más tünet nincs.
A spermiumok kiváló úszók. ne aggódj a "lökés" miatt. Attól nem leszel biztosabban terhes, hogy mér vársz a teszteléssel. Késik, tüneteid is vannak, mire vársz még? Én már aznap teszteltem, amikor nem jött meg, pozitív is lett a teszt. 17h
A kérdező hozzászólása: 3. Válaszoló: Megszakíttással védekeztek .. és neked is visszarakja a spermás szerszámát aktus után pár percel és öt éve még nem estél teherbe??
A kérdező hozzászólása: A párom még hezitál baba ügyben de én már nagyon szeretnék. Csak azon agyaltam hogy ha nincs meg a spermiumoknak az a lökés, csak úgy visszahelyezi a spermás szerszámát, akkor még oda jutnak a kis fickók ahova kell nekik??
Én sem vagyok már fiatal(36), és mi is így védekezünk mint ti..Lassan már 5 éve így csináljuk, és soha nem estem teherbe...Mivel én még nem tapasztaltam a terhességet így, nem zárom ki annak a lehetõségét sem, hogy esetleg valaki más evvel a "védekezési módszerrel" teherbe tud esni...
Szerintem is lehetsz terhes, végy egy tesztet, kimutatja már. Szeretnétek a babát?
A kérdező hozzászólása: Már én is alig bírom ki hogy ne teszteljek, de én annyira szeretném a babát, megpróbálok még egy két napot várni :-))) Az nem gond hogy minden tünetem elmúlt???
De még mennyire, hogy lehetsz terhes! Én már el lõnék egy tesztet!
A kérdező hozzászólása: Lányok!!! Nem teszteltem még mert totál ki vagyok. A páromnak mondtam hogy késik a menzim, azt mondta, menjek el orvoshoz, mert neki már van egy gyereke és nem akar még egyet. A menzim továbbra sem jött meg, most már félek és nem örülök. Mitévõ legyek???

Remenykedhetek? Teszteltem, a tesztem csak 1 ora utan lett pozitiv. Majdnem minden jelem (a hanyast kiveve)megvolt, de mostanra csak a mell erzekenysege es fajdalma maradt meg.

A mensimg 5-napom van meg,es feher kremes folyasom van.Neha meg mindig de mar ez ritkabban fordul elö,szurkalasokat erzek alul,es a köldököm aladt.Irjatok legyszi mert nagyon remenykedünk a ferjemmel! Varom a valaszokat!Volt mar igy valaki es terhes maradt?

Legjobb válasz: Szia! A jelek utalhatnak babára, de még nagyon korai volt a teszt, illetve elméletileg 10 perc után nem mutat valósat. De volt aki itt azt mondta, hogy a laborban is csak egy fél óra óra múlva lesz pozitív, akkor is pozitív, de minden esetre tesztelj újra a nem várt napján, ha még akkor is negatív ,vagy csak sokára mutat pozitívat, akkor ismételd pár nap múlva, ha addig nem jön meg! Ennyit tudok mondani! Remélem ,hogy baba van nálatok! Szorítok, majd jelentkezz pár nap múlva, mi újság!

Szia! A jelek utalhatnak babára, de még nagyon korai volt a teszt, illetve elméletileg 10 perc után nem mutat valósat. De volt aki itt azt mondta, hogy a laborban is csak egy fél óra óra múlva lesz pozitív, akkor is pozitív, de minden esetre tesztelj újra a nem várt napján, ha még akkor is negatív , vagy csak sokára mutat pozitívat, akkor ismételd pár nap múlva, ha addig nem jön meg! Ennyit tudok mondani! Remélem , hogy baba van nálatok! Szorítok, majd jelentkezz pár nap múlva, mi újság!
5 nappal a nem várt elõtt tesztelni elég meredek, még ha ott is van a baba, szinte képtelenség ( vagy legalábbis nagyon ritka, ) hogy kimutassa a teszt. Az pedig, hogy egy óra múlva pozitívat mutatott, nem értékelhetõ eredmény. Ha ott a HCG, akkor szinte egy perc múlva megjelenik a második vonal, és úgy igaz, ahogy az elõttem válaszoló írta, 10 perc után nem értékelhetõ. Nekem is volt már olyan tesztem, hogy fél óra múlva jelent meg a második csík, nem is voltam babás. Várd ki legalább a nem várt napját. Sok sikert.
Szia! Én is hasonló helyzetben vagyok, csak mellfájdalom nélkül. Egyébként az összes tünetem megvan, néha erõsebb, néha gyengébb. Reggel teszteltem, kb 10-15 perc után dobott ki egy szinte láthatatlan +-at, amit egyelõre szellemvonalnak titulálok. De azért holnap reggel csinálok még egyet! :-) Szerintem próbáld meg pár nap múlva újra te is! Én szorítok... :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors es ertekelhetö valaszokat.Megprobalok nem gondolnira es kivarom a mesimet.Nagyon nehez lessz de megvarom.Utanna majd tesztelek, es majd megirom hogy mi az eredmeny.Az utolso valaszolonak:NAGYON SZURKOLOK NEKED!!!A.
Szia! Utolsó vagyok. Nekem ma reggel nem sikerült, de nem keseredem el, tovább dolgozunk az "ügyön". :-) Veled mi a helyzet? Remélem, sikerült!

Miért van az, hogy majdnem minden sex után vérzek egy kicsit?

20 vok,még nem voltam n?dokinál sose,lehet,hogy túl durván,er?sen csináljuk?

Legjobb válasz: szia ismerõsöm is beszámolt egy ilyenrõl.. nekik azt mondta a doki hogy semmi baj nincs csak a szûzhártya "hosszanti" irányba szakadt szét, és nemtud begyógyulni.. ha a sexel nincs semmi baj csak a vérzés jelentkezik akkor valószínûleg neked is ez a probléma áll fent.. az orvostudomány ezt egy 5 perces mûtéttel orvosolja ami után 2 hónap eltiltás jön az ágytól:( de biztos ami biztos menj el dokihoz.. õ biztos többet tud mint én!

szia ismerõsöm is beszámolt egy ilyenrõl.. nekik azt mondta a doki hogy semmi baj nincs csak a szûzhártya "hosszanti" irányba szakadt szét, és nemtud begyógyulni.. ha a sexel nincs semmi baj csak a vérzés jelentkezik akkor valószínûleg neked is ez a probléma áll fent.. az orvostudomány ezt egy 5 perces mûtéttel orvosolja ami után 2 hónap eltiltás jön az ágytól:( de biztos ami biztos menj el dokihoz.. õ biztos többet tud mint én!
Egy ot perces nogyogyaszati vizsgalat fenyt derit a dolgokra mert ez lehet sokkal sulyosabb valami is, meg akkor is ha fiatal vagy...Ne haragudj , nem akarlak megijeszteni.
Mi is AR-es tápszert kaptunk.
Kisfiamnak a doki sûrû tápszert írt fel pont emiatt. Sosem bukta vissza. Ezt próbáltátok? http://www.naturagyogyszertar.hu/www/natura/data/userfiles/i..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor majd rákérdezek direktbe, csak azt nem értem, amikor mondtam a védõnõnek és az orvosnak, h bukós a babám miért nem említették, hogy létezik ilyen tápszer is... hihetetlen... Mi most amúgy a Nestlé Lactogén 1-est használjuk, ennek van AR változata is, azt próbálta valaki? Sokan azt írták róla, hogy ugyanúgy kihányta a babája, vagy nem volt széklete, vélemények? Mi 1 hét múlva kezdünk el almát enni
Te se ettél még almát? Hihetetlen, mik vannak!
Nem minden babanak ugyanaz jon be. En linkeltem neked, az en fiamnak tokeletes volt, nem fajt a hasa es szeklete is volt mindig, baratnom babajanak meg minden baja volt tole. Azert durva, hogy nem is emlitettek neked, hogy van ilyen tapszer is...

Mit tegyek hogy ne pusztuljak bele a fájdalomba? Majdnem 3év után kimondta ő is hogy jobb lesz nekünk egymás nélkül! Én kezdtem az egészet hogy mondogattam neki hogy lépni kell mert nekem nem elég amit nyújt (minden értelemben! )

De azt hittem hogy majd akkor jobban pedálozni fog!Hát ezt csúnyán bebuktam!Õ inkább a könnyebb utat választja!Menekül!És azt kaptam hogy ? nem lesz jobb!(Nem is akar az lenni szerintem!)És kimondta hogy akkor ennyi volt!Volt már komoly kapcsolatom!(3-1-3év és közte pár futó!)Még az els? szerelmem után sem fájt ennyire!És nem voltam ennyire padlón mint most!Pedig az igazi,kölcsönös szerelem volt nem úgy mint a mostani!...Még annyit hozzá hogy egy darabig t?rnöm kell és szenvednem mert együtt élek vele és egyik napról a másikról nem tudok lépni!(Messze vagyok a szüleimt?l és ahol most lakom állásom is van!)Vele terveztem a jöv?met de nem így!És nem érti meg!És nem is érdekli már!Inkább hagy elmenni!Ráadásul szinte minden nap csak aláz és aláz a képembe röhögve!Nagyon fáj!!!!Bele bolondulok!Nagyon gyenge vagyok érzelmileg amúgy is!Na ez kellett!...Hogyan legyek er?s így?Mikor nem fog már fájni?

Legjobb válasz: Ne sajnáltasd már magad, nagyon megalázó!! Ha õ tovább lépett, akkor ideje neked is, ne sírj olyan után ami elment, elmúlt..vége, le kell zárnod magadba, ha tetszik , ha nem! Ami elmúlt az fájhat, de attól még nem lesz.

Ne sajnáltasd már magad, nagyon megalázó!! Ha õ tovább lépett, akkor ideje neked is, ne sírj olyan után ami elment, elmúlt..vége, le kell zárnod magadba, ha tetszik , ha nem! Ami elmúlt az fájhat, de attól még nem lesz.
A kérdező hozzászólása: De gáz vagy Lady-ke...
Akkor siránkozz tovább...
Nagyon ellentmondásos dolgokat irsz."az igazi, kölcsönös szerelem volt nem úgy mint a mostani" Akkor mit vártál ettöl a kapcsolattol? Tényleg nem tudsz mást tenni, mint továbblépsz mielöbb. ( Nem bántásbol irom!!, hanem az általad leirtak alapján.)
A kérdező hozzászólása: Lady te pedig szórakozz tovább csak ne itt az én kérdésemnél! ... Azt vártam hogy jobb lesz és változni fog...Hogyan tegyem túl magam?Õ volt a mindenem!!!!!Vele akartam leélni az életem!(Terveztük is hogy gyerek meg minden de ez lett!) További gonosz, kötekedõ , nyers választ MELLÕZZÉK!NINCS SZÜKSÉGEM RÁ!
Õszintén, ha minden nap aláz, akkor miért akarsz még vele lenni? Akkor jobb is így. Ne tûrd el, hogy bántson, magadat járatod le. Lépj tovább, ennek már úgy tûnik vége, és ha nem is azonnal, de biztosan jön majd valaki, aki megbecsül. Ha teheted, szerintem keress valahol egy albérletet, a munkád ne hagyd ott. És fel a fejjel, mindig van tovább! Ez a pasi meg nem érdemel meg Téged!
kedves kérdezõ én teljesen egyet tudok érezni veled. én 2 év után jártam ugyanígy mint te most. megmondtam neki h változtassunk a dolgokon mert nekem nem jó ahogy volt és erre kidobott. õ is a könnyebb utat választotta. borzasztó volt elfogadni. ha gondolod írj privit nyugodtan :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!Hamarosan írok!

Miért van majdnem minden edzés után izomlázam?

Már 2 éve rendszeresen tornázok,legtöbbször súlyokkal. Azt olvastam,hogy az izomláz azoknál jelentkezik,akik nem mozognak rendszeresen. Nálam ez nem így van,mert majdnem minden nap végzek valamilyen testmozgást,és mégis jön az izomláz :S Nem értem...valalmit rosszul csinálok?

Legjobb válasz: A legfittebb sportolóknál is elõfordulhat az izomláz. A Columbia Egyetem tudósai szerint az intenzív edzés utáni kellemetlen, fájó érzést a sejteken belüli kalciumfeldúsulás is okozhatja. Az edzés hatására a rostok megfeszülnek, a körülöttük lévõ vékony hártya helyenként beszakad, ezeken a területeken pedig jelentõsen felszaporodnak a kálciumionok. A kálcium koncentrációjának növekedése miatt mûködésbe lép egy fehérjebontó enzim, ami gyulladást idéz elõ, így közvetve szerepet játszik az izomláz létrejöttében. Az izomláz megelõzésében a legfontosabb talán az, hogy az edzésekbe csak fokozatosan kezdjünk bele. A hirtelen és túlságosan megterhelõ edzéseknek sokkal rosszabb következményei is lehetnek, mint az izomláz. A legjobb szakember segítségét igénybe véve edzéstervet készíteni.

A legfittebb sportolóknál is elõfordulhat az izomláz. A Columbia Egyetem tudósai szerint az intenzív edzés utáni kellemetlen, fájó érzést a sejteken belüli kalciumfeldúsulás is okozhatja. Az edzés hatására a rostok megfeszülnek, a körülöttük lévõ vékony hártya helyenként beszakad, ezeken a területeken pedig jelentõsen felszaporodnak a kálciumionok. A kálcium koncentrációjának növekedése miatt mûködésbe lép egy fehérjebontó enzim, ami gyulladást idéz elõ, így közvetve szerepet játszik az izomláz létrejöttében. Az izomláz megelõzésében a legfontosabb talán az, hogy az edzésekbe csak fokozatosan kezdjünk bele. A hirtelen és túlságosan megterhelõ edzéseknek sokkal rosszabb következményei is lehetnek, mint az izomláz. A legjobb szakember segítségét igénybe véve edzéstervet készíteni.
Minden nap nem szabad. Az izmok nem fognak fejlõdni, mert nem hagyod, hogy regenerálódjanak. Ez olyan, mint egy várostrom. Vannak az emberek 2.000-en, és a várra küldesz 200-at (az emberek itt az izomrostok, izomsejtek). Elesnek, meghalnak, de elgyengül a vár (erõsödik a test), és egyre gyengébb lesz. De nem várod meg, hogy visszajöjjön az a 200 ember, nem várod meg, míg újabb emberek születnek, újabbak csatlakoznak, nem te még 200-at ráküldesz (nem várod meg, hogy regenerálódjanak az izmaid, hanem tovább folytatod). Ezek is elesnek, gyengül a vár. És ezt sokáig folytatod. Végül csak 200 embered marad, de a várat már nem tudod elfoglalni, mert nincs elég embered (elgyengül a tested, mert az izomszövetek, sejtek elhalnak a sok edzéstõl). Remélem érted a lényeget.
Lehet, hogy hirtelen csinálsz dolgokat vagy túl nagy energiával. De errõl egy edzõ vagy egy tesi tanár tudna többet mondani :S
A kérdező hozzászólása: 20 éves vagyok (lány). Úgy szoktam, hogy ha kedvem van, akkor minden nap tornázok fél órát/40 percet, de van ugy, hogy 1 napot kihagyok minden edzés után. Erre mostanában szoktam rá. Olyankor pedig szintén 40 percet, vagy 1 órát tornázok.
Ahogy írták már a (várostromló ember) ha nemhagyod pihenni az izmaid nem tudnak regenerálódni és növekedni erõsödni inkább csak fáradtabb és kevesebb energiád lesz!
Rendben, akkor köszönöm :)
Én nem sértegetni akartalak ezzel! Ki nem szarja le ki mivel játszik! :) De amúgy jól leirtad szóval a lényeg benne van az fix!
Figyelj, akármit írtam volna a katonák helyett, akkor is valaki írja hogy túl sok xy-t csinálok, mert sajnos ma mindenhez valami idióta játék fûzõdik... nemrég egy válaszomhoz azt írták, túl sokat WoW-ozok, pedig a keltákról beszéltem.
Utolsó, túl sokat Stronghold-tál :D
Hát a lényeget nem irtad le, az oké "2 éve edzek majdnem minden nap!" hetente hányszor, hány órát, munka mellet csinálod, hány éves vagy, ez a lényeg ami a kérdésbõl hiányzik! Ha leirtad ezeket akkor majd irok még.
A kérdező hozzászólása: De hozzá vagyok szokva!Mondom hogy 2 éve edzek majdnem minden nap! Akkor mihez nem vagyok hozzászokva? Nem értem...És azt is tudom, hogy mitõl alakul ki, csak nem értem...miért van, ha minden nap csinálok vmit? Erre szerettem vna választ kapni, de ahogy látom nem fogok :( Félek, hogy emiatt nem fejlõdnek az izmaim...
Ha egy edzés folytán túlságosan megerõlteted magad, az inak elszakadhatnak. A belõlük jövõ folyadék okozza az izomlázat, ami egy kis fájdalommal jár. Néhány nap múlva elmúlik. Segíthetsz magadon, ha nem megerõltetõ gyakorlatokat csinálsz addig.
Nem vagy hozzászokva! a szervezet nem szereti, ha túl gyorsan, túl sokat, hirtelen csinálsz.
A kérdező hozzászólása: Hát még jöhetnének válaszok, mert ebbõl nem sokat tudtam meg, de azért köszi :)
Az izomláz, egy folyamat, igazából a tejsavasodás okozza. Ha két éve rendszeresen eddzel, és úgyérzed, hogy hozzászoktál a súlyokhoz, akkor a táplálkozással lesz baj, igyál sok vizet, egyél citromot, (vagy a kettõt kombináld, próbálj lúgosítani pár nap, nézd meg utána milyen mértékû az izomláz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!