Találatok a következő kifejezésre: Majd csak hét (118 db)

Úgy hallottam, hogy májat csak heti 1x lehet adni a babának. Igaz ez? És, ha igen miért? Más ételnél is van ez így? Pl. Hús stb. (8hós baba anyukája)

Legjobb válasz: Igen,mert a máj méregtelenítõ szerv,így felhalmozódhatnak benne a káros anyagok.Húst minden nap lehet adni.

Igen, mert a máj méregtelenítõ szerv, így felhalmozódhatnak benne a káros anyagok.Húst minden nap lehet adni.
8 hónaposan még nem eheti azt amit Ti! Az elsõ válaszoló adott tökéletes választ. Annyi, hogy Én nem adok neki mindennap húst.
úgy van ahogy az elsõ válaszoló írja. még a spentót és talán a sóska ilyen, a sóskában nem vagyok biztos, a spenót tuti, hogy nem adható heti 1-nél többször, a kóstoltatása elég vicces ;)
8 hónapossan az én kislányom is azt ette amit mi sõt 11 hónapos korára már a babot is ette és semmi baja sincs most öt éves és mindent megeszik nem válogat a májat azért én is heti egyszer adtam neki
8 hónaposan már majdnem mind9ig azt ették, amit mi. Így májat is kaptak. Semmi baj nem volt belõle. Sõt a máj egészséges is. Csak ma mindenrõl kitalálják, hogy árt a kicsiknek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Azért betartom a heti 1-et. Sosem lehet tudni.

Egy évesen még mindíg be kell tartani, hogy sertés- ill. marhahúst, tojást, spenótot és májat csak heti egyszer kaphat a baba?

Legjobb válasz: végülis logikus, én sem adom egyszerre a kettõt. Vagy tojást kap, vagy húst, vagy sajtot.

bocs, hogy félreérthetõen írtam :D
A kérdező hozzászólása: végülis logikus, én sem adom egyszerre a kettõt. Vagy tojást kap, vagy húst, vagy sajtot.
Ja, en azt gondoltam, hogy felnottekre is vonatkozik eza tojas-hus dolog. A vedonom nekem is mondta, hogy a fozihez vagy hus, vagy tojas. Akkor mar ertem. Szoval en nyugodtan ehetem a kettot egyutt. :-D
én írtam a tojás-húst. hát lehet a mi védõnõnk hülye... :) nekem külön felhívta a figyelmemet, hogy egy tojás fedezi a napi hús adagot, így vagy ezt, vagy azt adjam neki, az igaz, hogy tojás sárgája már 8 hótól mehet, de egész tojás 1 éves kortól.
Hat, en is most dobbentem a tojas-hus parositas dolgon. Soha nem hallottam.
A kérdező hozzászólása: ja, és házi májast adnék neki, nem bolti [email protected]
A kérdező hozzászólása: ja, elolvastam a tojás-hús párosítást, amit az egyik kommentelõ írt. t. sárgáját 8 hónapos kortól kap
A kérdező hozzászólása: Jézusom! Senki nem mondta, hogy a tojás nem megy a hússal! Honnan vettétek ezt? Egyébként a táblázat, amibõl hozzátáplálok, 8-9 hótól írja a marhát és a sertést.
Tojas sargajat lehet mr 8 honapos kortol. Azt meg nem is tudtam, hogy tojas es hus egyutt nem mehet. Mondjuk nem adtam meg egyutt. A maj es a bolti majas majtartalma nem ugyanaz. Sajna a bolti tele van minden massal is. Szerintem vekonyan kenyerre kenve ehet 1X meg uzsonnara, ha mar 1X a heten ebedre is kapott. A kisfiam most lesz 1 eves, de en meg nem mertem neki bolti majast adni... Lehet, hogy tulreagalom, de annyi vacaksag van benne pluszban, nem?
elõzõ vagyok. már csak azért sem értem a kérdésedet mert tojást, marha és sertéshúst egy éves kortól lehet csak adni
májat és spenótot felnõtt korban is csak heti egyszer szabad(na) enni. a tojást és a husokat nem értem... tojást és húst nem lehet egyszerre adni, de nem heti 1x
A kérdező hozzászólása: jó, de akkor ugyanazon a héten nem adhatok neki májat fõétkezésre és májkrémet uzsonnára, ill. nem kaphat tojást spenóttal, ha már kapott bundáskenyeret. És fõtt sertéshusit a húslevesbõl nem adhatok neki, ha eszik darálthúst bármilyen formában.
Ezt még szerintem felnõtt korban is érdemes lenne betartani, a fenti élelmiszerek nehezen emészthetõsége, illetve gazdag ásványi anyag tartalma miatt.

8 hetes terhes vagyok, a babóca kb. 6 hetes, ugyebár. A terheskönyvekbe ha azt írják, hogy a 8. héten 10-13 mm a baba, akkor most akkora az enyém is vagy majd csak 2 hét múva lesz akkora?

Szeretném nyomonkövetni a fejl?dését,de sose tudom,hogy kell számolni!Megzavar ez a 2hét "külömbség".

Legjobb válasz: Pedig nem kéne, hogy megzavarjon. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, ezért vagy 8 hete. (az egy dolog, hogy tényleges fogantatás csak 6 hete történt) Te 8 hete vagy, a 8 hetes adatok vonatkoznak rád. A 6 hetet felejtsd el, csak meg fog zavarni. Mindg így fognak beszélni a terhességedrõl

Pedig nem kéne, hogy megzavarjon. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, ezért vagy 8 hete. (az egy dolog, hogy tényleges fogantatás csak 6 hete történt) Te 8 hete vagy, a 8 hetes adatok vonatkoznak rád. A 6 hetet felejtsd el, csak meg fog zavarni. Mindg így fognak beszélni a terhességedrõl
Nem, 8 hetes adatokat kell nézni.
8 hetes vagy. Azért számolják a menszesz elsõ napjától, mert ezt tudod biztosan megmondani, ez egy fix dátum és neked is innen kell számolnod és ehhez viszonyítanod az adatokat. Azt a két hét különbséget felejtsd el!!!

18+4 napos vagyok! Már kb 1 hete éreztem mozgásokat, de ma még szinte semmit! Ilyenkor kell még mindennap érezni? Vagy majd csak a 20. héttől lesz érezhetőbb?

Legjobb válasz: Lehet, hogy az idõjárás miatt lustább, mint mi is... Nekem is volt olyan az elsõ "érzõs hétben", hogy egy nap, csak egyszer-egyszer éreztem, azt is csak háton fekve és nagyon koncentrálva. Be is paráztam. De fölösleges volt, mert a Babóval minden rendben volt.:-) Most meg már majd szétszedi a pocimat néha... 26 hetes km

Lehet, hogy az idõjárás miatt lustább, mint mi is... Nekem is volt olyan az elsõ "érzõs hétben", hogy egy nap, csak egyszer-egyszer éreztem, azt is csak háton fekve és nagyon koncentrálva. Be is paráztam. De fölösleges volt, mert a Babóval minden rendben volt.:-) Most meg már majd szétszedi a pocimat néha... 26 hetes km
Ne aggódj! én kb. 2 hete érzem, de fõleg az elején nem is minden nap. Ma pl. egész délelõtt nyugi volt, de este 6 óta meg sem áll, egyfolytában ficánkol. 18+3 napos

Érdemes szoliznom? Szeretnék majd szoliba járni, de csak heti 1 alkalommal. Ettől is szép barna lesz a bőröm, vagy ahhoz heti több alkalommal kéne mennem?

Legjobb válasz: Heti egy alkalomtól szép, egészséges barna színed lesz. Mondjuk én úgy kezdtem, hogy elsõ pár alkalommal heti két alkalom- de csak a gyorsaság kedvéért :) Ha heti egy alkalommal jársz, akkor legalább tuti, hogy nem fogsz megégni. Szép színed lesz 3-4 alkalom után.

Heti egy alkalomtól szép, egészséges barna színed lesz. Mondjuk én úgy kezdtem, hogy elsõ pár alkalommal heti két alkalom- de csak a gyorsaság kedvéért :) Ha heti egy alkalommal jársz, akkor legalább tuti, hogy nem fogsz megégni. Szép színed lesz 3-4 alkalom után.
Elõször menj többre, hogy elérd a kívánt színt. Ha már elérted, elég heti 10-12 perc.

Ma voltam 32. heti UH-n és azt mondta az orvos, hogy nagyobb a baba így majdnem 34 hetesnek írt Jártatok így ti is? MOst akkor előbb jön majd 2 héttel vagy csak nagy baba lesz?

Legjobb válasz: Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...

Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...
mekkora adatokat mért??
nem valószínû hogy elõbb fog jönni csak nagyobb baba lesz.Nekem is nagyobbnak mérték az utolsó trimeszterben , és egy gyönyörû 4050 g-os babám született a 39.hétre.:)
Az én kislányomat is nagyobbra mondták, 2 héttel... Na, ehhez képest a 39. héten született 2950g és 50cm volt:) Úgyhogy nem biztos, hogy elõbb jön, d az sem, hogy nagyobb lesz.:)
A kisfiamnál 37.hétben mondta az orvos, szülésérett bármikor kibujhat, ennek ellenére 42.héten császároztak.
Sziasztok Nekem már 2x javította át a Dr a szülés várható idõpontját igy Szept közepéröl Szept elejére ugrottunk kb 2.5 héttel nagyobb mint ½kéne½ az elsõ számítás alapján.Úgyhogy mostmár kíváncsi vagyok , hogy milessz mert tervezett császárom lessz és így még azt is átjavította Szept elsõ hetére. Örömteli babavárást midenkinek. 31-hetes km
A kérdező hozzászólása: sziasztok én sztkba járok és a nagy Uh-ra meg a Dél-Pestibe és az sztks orvos kért flowmetriát, de Az uh s doki csak ezeket az adatokat mérte meg Ac, 287 mm Th, 69 mm, Fl, 59 mm, Jó szívmüködés, hátsó falon tapadt lepény, általános mennyiségû magzatvízt Ez nem kevés?????? Se súly se Bpd?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!! Mindenkinek problémamentes terhességet!! Könnyû szülést!!

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá 1 hetére elkezdtem vérezni, mintha menstruációs vérzés lenne, de addig még van 1-2 hetem. Akkor előre megjött a menzeszem, vagy majd csak a vérzés után fog megjönni az is?

Legjobb válasz: szerintem itt senki sem jós,mert akkor nem ülnénk itt szerintem. az esemény utani tabiban annyi hormon van,mint amennyi egy levél fogamzasgatlóban összesen. ezzel jól megterhelted a szervezeted,nem csoda ha össze vissza fog megjönni,majd beáll megint.

szerintem itt senki sem jós, mert akkor nem ülnénk itt szerintem. az esemény utani tabiban annyi hormon van, mint amennyi egy levél fogamzasgatlóban összesen. ezzel jól megterhelted a szervezeted, nem csoda ha össze vissza fog megjönni, majd beáll megint.
Ez normális és ez nem menstruáció. A rendes menzeszed a rendes idõben fog megjönni.

A melleim 1, 5 hete fájnak, és majd csak 1 hét múlva kellene, hogy megjöjjön, azt olvastam mindenhol hogy terhesség tünetei stb. -_-. Miért lehetnek még ilyen tüneteim? :S

Nagyon ideges vagyok az utóbbi napokban ez miatt, tesztet még nem veszek, mert nem merném megcsinálni úgysem. Orvoshoz majd csak 1,5 hét múlva tudok elmenni. De gyakorlatilag nem eshettem teherbe, de mint tudjuk az óvszer sem 100% os. Nem vagyok tudatlan, csak jó lenne hallani valami megnyugtatót is. :S

Legjobb válasz: Ha 1 hét múlva kellene megjöjjön, és neked másfél hete fáj a melled, akkor az ovu elõtt volt 3 nappal. kb. Úgyhogy szerintem attól fáj, hogy rettegsz a babától. Én egy hét múlva tesztelnék, mert ha neadjisten mégis baba, akkor a bizonytalanságnál jobb tudni a "rosszat" is idejében:

Ha 1 hét múlva kellene megjöjjön, és neked másfél hete fáj a melled, akkor az ovu elõtt volt 3 nappal. kb. Úgyhogy szerintem attól fáj, hogy rettegsz a babától. Én egy hét múlva tesztelnék, mert ha neadjisten mégis baba, akkor a bizonytalanságnál jobb tudni a "rosszat" is idejében:
ha még nem is késett a mensid akkor nem kell a terhességre gondolni rögtön. az emberi szervezet összetett, millió oka lehet. ha nagyon fáj akkor menj orvoshoz.
Nekem is fáj, pedig még egy hét múlva jön meg. arra gondoltam, hogy híztam...ilyenkor nekem fájni szokott, a csöcsöm is hízik sajnos :S
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :) komolyan fõsulira megyek és nagyon nem kell!! szóval ha nem lesz baj mindenképpen elkezdek gyógyszert is szedni. :S Egyébként lehet hogy tényleg csak bebeszélem magamnak mert 2 napja még fel sem tûnt h fája a mellem amióta megnéztem rosszabb :S
Én nekem minden mensi elõtt 1 héttel fájt a cicim :)

A 12. heti vizsgálaton teljesen ki tudják szűrni a fejlődési rendellenességet, vagy majd csak a 16. héten az AFP-nél derül ki?

Legjobb válasz: Az UH-on megtudják nézni, hogy mind a négy végtagja megvan-e. A gerincet végig tudják nézni, nincs-e valamilyen rendellenesség, a bordákat, a magzat nagyságát...stb. Az egyik vizsgálat nem helyettesíti a másikat, a több vizsgálat nagyobb valószínûséggel mondja majd meg, hogy nincs semmi probléma, minden rendben van.

Az UH-on megtudják nézni, hogy mind a négy végtagja megvan-e. A gerincet végig tudják nézni, nincs-e valamilyen rendellenesség, a bordákat, a magzat nagyságát...stb. Az egyik vizsgálat nem helyettesíti a másikat, a több vizsgálat nagyobb valószínûséggel mondja majd meg, hogy nincs semmi probléma, minden rendben van.

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni Öntöl, hogy az Ovestin krémet hüvelyszárazságra 3-4 hétig heti 2x majd a többi napokon Cikatrina krémet és utána már csak heti 1x Ovestin krémet használnék, ezek jok lennének a tüneteimre? Ma voltam endokrin v

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni Öntöl, hogy az Ovestin krémet hüvelyszárazságra 3-4 hétig heti 2x majd a többi napokon Cikatrina krémet és utána már csak heti 1x Ovestin krémet használnék, ezek jok lennének a tüneteimre? Ma voltam endokrin vizsgálaton és ezt tanácsolta számomra a nőgyógyász, hogy 2-3 hónapig folyamatosan használjam a Cikatrina hüvelykúpot. 51 éves vagyok, a menszeszem rendszertelenül jelentkezik már. Válaszát nagyon szépen köszönöm, üdvözlettel: Éva

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot folyamatosan javasolt alkalmazni, különben a hüvelyszárazság okozta problémák hamar kiújulnak. Amennyiben a tünetek teljesen megszűntek, akkor már heti 1-2 alkalommal való, úgynevezett fenntartó kezelés is elegendő lehet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot folyamatosan javasolt alkalmazni, különben a hüvelyszárazság okozta problémák hamar kiújulnak. Amennyiben a tünetek teljesen megszűntek, akkor már heti 1-2 alkalommal való, úgynevezett fenntartó kezelés is elegendő lehet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!