Találatok a következő kifejezésre: Mai világban bankhoz (7 db)

Miért van sok becsuszott nem tervezett baba, és abortusz mai világba?

Legjobb válasz: Szerintem 3 okból is. 1. A mai netes világban, sokkal gyorsabban és jobban terjednek a hírek. 2. Felgyorsult az élet, jóval hamarabb élnek nemi életet a fiatalok, mint régen. 3. Sokkal szabadabb nevelést kapnak vagy nem kapnak a fiatalok, emiatt tudatlanok, felelõtlenek.

Szerintem 3 okból is. 1. A mai netes világban, sokkal gyorsabban és jobban terjednek a hírek. 2. Felgyorsult az élet, jóval hamarabb élnek nemi életet a fiatalok, mint régen. 3. Sokkal szabadabb nevelést kapnak vagy nem kapnak a fiatalok, emiatt tudatlanok, felelõtlenek.
Kutyáska, inkább tanulni kéne és nem a terhesség témakörben irogatni!
Keress rá ezen a fórumon arra a szóra, hogy "terhes", vagy "barátom". Olvasd el néhány, magát anagyon érettnek képzelõ, tájékozatlan 13-13 éves kislány kérdését ("terhes lehetek, ha a barátommal ezt meg azt csináltuk így meg úgy?"), és máris megkapod a választ.
Mert ennyire buták a nõk! Nekem soha nem volt nem kívánt terhességem, és nem igényelt semmi extra erõfeszítést, csak egy kis elõvigyázatosságot. 35 éves vagyok. A gyerek pontosan akkor jött, amikor akartam. Ezek tervezhetõ dolgok, nem kell hozzá orvosi diploma.
kutyáska, látom nem tudsz leszakadni a témáról..
régen is volt, csak tabu volt, nem verték nagydobra
Mert nagyon sok tinit a tapasztalataim szerint fel sem világosítják a szülei. Hanem az az infó amit netrõl, tv-bõl és kortársaktól kap. Hamar érik a testük és ezzel sajnos nem ugyan úgy a szellemi képességük. Most senkit sem akarok megbántani. De a bizonyos idõszakokra meg vannak a maga sajátosságai és sajnos hiába válik elõbb éretté egy gyermek kihordására egy nõ szellemileg a valós életkora szintjén van.
Szia! Nézd pl az én esetemet. Az elsõ babám után vissza akartam menni dolgozni, ezért fogamzásgátlót szedtem, ami a doki szerint a legmegfelelõbb volt számomra. Pár hónap után teherbe estem, pedig egyetlen nap sem maradt ki. Megtartottuk a babát. Aztán váltottam fogamzásgátlót, egy erõsebbre. A doki azt mondta, ezzel tutira megyünk, de nem így lett. Hiába szedtem rendesen, mégis becsúszott a baba. De nem vagyok abortusz párti, és mivel megtehettem, megtartottam a picit. De ezúttal elköttettem magam. 2 évre rá, ismét sikerült összehozni egy babát... Mint utólag kiderült, nagyon magas egy hormonszint a szervezetemben, ami miatt az átlagosnál sokkal könnyebben teherbe esem. Nálam a biztos védekezés a teljes méheltávolítás...
ma 12:18 Szia.Ez nagyon kemény amit írsz.Nekem van idõsebb ismerõsöm, aki ugyan ilyen volt.Csak õ 2 gyereket vállalt be..a többit sajnos elvetette...Spirál, gyógyszer..stb.. szóval szinte minden fogamzásgátló módszer mellett terhes maradt.Mondjuk õ 50 évesen ki is mûtette a méhét, mert ahogy fogalmazott, a férje ha 2 méterrõl ránézett, már úgy maradt.. Egyébként hogy a kérdésre is válaszoljak, régen is simán volt ennyi becsúszott, és elvetetett baba, csak hát mióta itt a net meg egyéb hírforrások, így könnyebben eljutnak az emberekhez az ilyen dolgok. Régen egyébként sok embernek nem volt pénze elvetetni a babát, és így sokkal drasztikusabb dolgokhoz nyúltak..pl falun..nagyon szörnyû dolgokat mûveltek magukkal a nõk, hogy elvetéljenek..
8as:megtartottad azt a babát is aki elkötés mellet sikerült? végül kivetetted a méhed?

Milyen bankba érdemes betenni a megtakaritott pénzt a mai világba?

És milyen pénznembe , vagy inkább értékpapir ?

Legjobb válasz: Semilyen Bankba, 2-3 éven belül az ÖSSZES Bank befuccsol,maximum vmi Svájci bank marad épp..sajnos az izraeli-iráni vita most eléggé durva lessz..tehát bankot felejtsd el. Aranyat vegyél azt meg tedd a párnád alá ez lehet hülyén hangzik de 3év mulva meglátod igazat beszéltem.

Semilyen Bankba, 2-3 éven belül az ÖSSZES Bank befuccsol, maximum vmi Svájci bank marad épp..sajnos az izraeli-iráni vita most eléggé durva lessz..tehát bankot felejtsd el. Aranyat vegyél azt meg tedd a párnád alá ez lehet hülyén hangzik de 3év mulva meglátod igazat beszéltem.
Az aranyat sem tudnád eladni, ha a bankok befuccsolnának.Inkább nézz körül a bankok kínálatában.Csak az OTP-t és a Budapest Bankot nem ajánlom.A Raiffeisen nekem bevált, és a KSH is elég jó.
Nem a bank a lényeg, hanem a befektetési tanácsadás! Amit mindenképp dönts el mielõtt bárhova is bemész: - milyen távra szeretnéd lekötni - mekkora összeget - mekkora hozamhoz mekkora kockázatot vállalsz. - akarod-e, hogy sûrûn ellenõrizd a számlád
Az elsõ választ szerintem hagyd figyelmen kívül (ha be is fuccsol egy bank, az OBA fizet). Javaslom nézz itt szét: http://lekotes.hu/ Rövid távú akciós betétekkel még viszonylag jól jársz. Nekem 2 banknál van számlám és oda vissza utalgatom, hogy friss összegnek számítson. Ha nem értesz az értékpapírokhoz, vagy nem 3-5 éves távlatban gondolkodsz, inkább a betéteket ajánlom.
Én trezorba tenném.Igaz, hogy nem kamatozik, viszont nem is vonják le a rengeteg kezelési költséget:) Egyébként nagyon sokan valutába fektetik, és így forgatják.(Ha erõs a forint eurót vesznek, ha gyenge, eladnak.)

Mai világban melyik bankhoz érdemes berakni pénzt és mennyi a kamatszázalék amit rátesz a bank?

Olyan helyre szeretném igazan tenni a pénzt ami a leg kamatozóbb és nem vonogatnanak le mindenféle kezelésekre.Es persze amivel kevés a hercehurca.Lehet ez túl sok igeny...:)

Legjobb válasz: Az ELLA bank elég jó.

Az ELLA bank elég jó.
ingatlant még hosszútávra sem ajánlanám, csak ha nagyon szereted az ingatlanokat. pár érv: leg rugalmatlanabb befektetés! sosem tudsz belõle részeket kivonni, ha hirtelen pénzre van szükséged. Kiadni nehéz és bizonytalan lehet. Sok vele a járulékos költség, szerzés után illeték, eladáskor adók, közben adók, és karbantartás, rezsi, és bérlõfelkutatás... bérlõ a legjobb indulat mellett is lelakja, 2-5 évente felstés, és egyéb javítások. sok -sok pénzt visz, ahhoz képest, hogy mennyit hoz a befektetés végére. Ingatlan kiadás minden esetben munkajövedelem és nem paszív bevétel!! ikább értékpapírok, amik a Te felügyeleted nélkül is dolgoznak, termelnek neked "könnyen" készpénzzé tehetõ bevételt.
Értékpapírt ajánlok, vagy befektetési alapot. A mai infláció mellett nem jó, ha sokat áll a pénz. Ha meg hosszútávra tervezel, még mindíg jó az ingatlan, amit ki is tudsz adni.
Remélem az elmúlt 2 hónap alatt már találtál választ. De ha nem, keress meg mailben és megnézzük, hogy neked melyik forma felene meg legjobban, hol hozná a pénzed a legtöbbet a legbizonságosabban. Ugyanis nem mindegy, hogy mennyi idõnként akarsz hozzányúlni például illetve mik a rövid és hosszútávú céljaid. Jelenleg Magyarországon többszáz pénzintézet van jelen többnyire különbözõ ajánlatokkal. Köztük a magyar állam is. :DD Hogy mi a legjobb ajánlat a tõled függ, hogy pontosan mit szeretnél. Magas kamatot magas kockázattal lehet elérni. Biztonságot meg alacsony kamattal. Kérdés, hogy nálad mi a kockázat és mi a biztonság. A legtöbb ajánlat a kettõ között mozog valahol...:)
csatlakozom egy elõttem szólózhoz, nagyon nem mindegy, hogy mennyi idõd van, az sem, hogy mire gyûjtesz.. sokan foglakoznak ma már tanácsadással, vannak jobb és kevésbé jobb cégek is már a piacon. szerintem is, ha van idõd hagyni a pénzed doglozni, akkor értékpapírok a legjobbak. De ne felejtsd el, nincsen ingyen vacsora! mindennek ára van, a magasabb hozamoknak általában a hozzáférhetetlenség az áruk, a hozzárérhetõségnek az alacsony hozamok. Ha valki magas fix hozamot = kamatot igér, fix lejáratra, az általában szép szóval is átverésts igér. szóval csak óvatosan, (Pszáf regiszterben szereplõ tanácsadóval tárgyalj kizárólag, lehetõleg független tanácsadóval.)
Kedves Kérdezõ! Én megégettem magam a bankokkal! Ha a gyermekem ilyen kérdéssel fordulna hozzám, mindenképp lebeszélném errõl. A bank csak a saját hasznát nézi, és megpróbálja a lehetõ legjobban lenyúlni a befektetõk pénzét, gátlástalanul. A bankokat egyetlen egy dolog mozgatja, minél nagyobb profit, mindenáron!!! Válaszom bankokat elkerülni!!!

18 éves vagyok, és gondolkozom egy nem tervezett baba elvetetésén. Annyi a problémám hogy hallottam ha elvetetem utána nem biztos hogy lehet még gyerekem, és most nem tudom mit csináljak! Hány %-ban igaz ez az állítás a mai világban?

Legjobb válasz: Ha nem szültél, akkor lamináriás tágítást kapsz. Az egy fokkal humánusabb, mint a különbözõ vastagságú pálcák. Amúgy semmivel sem másabb egy abortusz, mint egy missed ab, mármint ami az eljárást illeti. Én az utóbbin estem át egy hete és ha emiatt nem lehetne gyerekem, akkor asszem mehetnék neki a Dunának is, hiszen a babám elhalt, nem én magam akartam abortálni és nyilvánvaló, hogy hónapokon belül ismét teherbe szeretnék esni. Tehát szerintem a meddõségtõl ne félj! A lelki oldala... nos, ilyen irányba nem akarlak befolyásolni, mert én cudarul élem meg az egészet. De nyilván mások vagyunk és más a helyzetünk is. Érdemes lenne errõl beszélgetned valakivel, aki átélte már.

Ha nem szültél, akkor lamináriás tágítást kapsz. Az egy fokkal humánusabb, mint a különbözõ vastagságú pálcák. Amúgy semmivel sem másabb egy abortusz, mint egy missed ab, mármint ami az eljárást illeti. Én az utóbbin estem át egy hete és ha emiatt nem lehetne gyerekem, akkor asszem mehetnék neki a Dunának is, hiszen a babám elhalt, nem én magam akartam abortálni és nyilvánvaló, hogy hónapokon belül ismét teherbe szeretnék esni. Tehát szerintem a meddõségtõl ne félj! A lelki oldala... nos, ilyen irányba nem akarlak befolyásolni, mert én cudarul élem meg az egészet. De nyilván mások vagyunk és más a helyzetünk is. Érdemes lenne errõl beszélgetned valakivel, aki átélte már.
Nem tesz jót az abortusz, de ha 18 évesen nem vagy megfelelõ helyzetben a megtartásához, akkor adott a megoldás. Az sem megoldás, hogy bevállalsz egy életképtelen helyzetben egy gyereket és az életét hazavágod. Szerintem nagyon minimális az esélye annak, hogy hiba csúszik be és nem lehet több.
Nagyon kicsi szazalekben mert ugy tudom ma mar nem kaparnak, hanem kiszivjak a magzatot. Nem serulsz olyan nagyon belul mint a muvi kaparasnal. Nekem ugyan nem volt abortuszom - remelem soha nem is kell atesnem ilyesmin, de en igy tudom.
ma már ez az esély minimális.
Nagyon kicsi az esélye hogy nem lehet több gyereked de benne van a pakliban. Pont úgy mint a legkisebb mûtétben is a kockázatok. Ha nem állsz készen egy gyerek felnevelésére akkor ne tarsd meg csak mert mások ezt várják el tõlled.
5-s: ez így elég halovány. Mi a _konkrét_ biológiai oka, hogy nem lehet gyereke? Elrontottak valamit? Vagy egész pontosan miért "nem lehet"??
1-2% az esély. Ez matematikailag nem sok, de aki beleesik, annak 100%. Ne csak a fizikai oldalától tarts, gondold át, lelkileg mit róna mindez rád. Akiknek van ebben tapasztalata, azt mondják, ez a része borzalmas.
Az én tesómnak ezért nem lehet többet gyereke.....borzalmasan érzi magát, mert most h szerettek volna a párjával nem lehet......tönkre is teszi a kapcsolatot....
Ezt nézd meg kérdezõ: http://kepfeltoltes.hu/view/131011/1391943_536934459734546_3.. Nagyon megrázó fénykép- de a felelõsséghez ez is hozzátartozik. Ez egy 12 hetes baba. Ez az utolsó határ amikor még el lehet vetetni a picit. MIndene megvan, csak még nõnie kell...Ha nem szeretnétek babát- mindegy miért - védekezzetek!!!

Mai világban is téved az ultrahang a baba nemét illetően?

Kinek volt, hogy mást mondtak és nem olyan nem? gyermeke született?

Legjobb válasz: Szió! Nem az Uh téved, hanem az orvos, aki nézi. :-) Meg nem mindig fekszik úgy a babó, hogy jól látszódjon a neme, vagy pl pont ott van a köldökzsinór, és ezért fiúnak nézik lány helyett. Ha elmegy az ember a genetikára, ott szuper orvosok vannak, nagy rutinnal,(de ha nem úgy fekszik, akkor Õk sem tudnak csodát tenni) viszont ha nem indokolt a genetikai vizsgálat, akkor "csak" ezért nem lehet menni. Nekem ismerõsömnek volt, hogy tévedtek...végig össze-vissza mondta a doki, hol ezt, hol azt...végül kislány lett.

Szió! Nem az Uh téved, hanem az orvos, aki nézi. :-) Meg nem mindig fekszik úgy a babó, hogy jól látszódjon a neme, vagy pl pont ott van a köldökzsinór, és ezért fiúnak nézik lány helyett. Ha elmegy az ember a genetikára, ott szuper orvosok vannak, nagy rutinnal, (de ha nem úgy fekszik, akkor Õk sem tudnak csodát tenni) viszont ha nem indokolt a genetikai vizsgálat, akkor "csak" ezért nem lehet menni. Nekem ismerõsömnek volt, hogy tévedtek...végig össze-vissza mondta a doki, hol ezt, hol azt...végül kislány lett.
így igaz, a doki téved! nekem végig lányt mondtak, de 4D-n egyértelmûen látszott a kukaca:) ennek ellenére a 36. heti uh-n is váltig állította a doki, hogy kislány. fiú lett! mondjuk nem tudom, ha egy kukacot nem vesznek észre, akkor a tarkóredõ vastagságát hogyan látják tizedmilliméter pontossággal???
barátnõmnek végig 100 %-ig fiút mondtak, erre a szülõszobán derült ki h lány.
A kérdező hozzászólása: Szia! A barátnõdnek látták is a kukacot? és õ is látta? és igy is kislány lett!? Hihetetlen.
Biztosan a köldökzsinórt látták kukinak! Nem egyszer hallottam, kislányt láttak és kisfiú lett..tényleg érdekes, hogy nem veszik észre, akkor a fontos méréseket, hogyan látják?

Szerintetek mennyi esély van arra a mai világban, hogy más nemű baba születik, mint amit előtte mondanak, mutatnak? Tapasztalatok?

A 18 hetes genetikai UH-n, azt mondta a doki, hogy kislányunk lesz. Még meg is mutatta nekünk. Azóta új dokim van. Sajnos azóta bármikor mentem nem látszódott a baba neme. Most már a 36. hétben vagyok. Az az utcán azt mondják az emberek, hogy fiús pocakom van.

Legjobb válasz: A pocak forma alapján "jósolni" nagy hülyeség... Azért zömmel bejön a doki által mondott, de elõfordul még ma is, hogy tévednek. Itt is lehetett olvasni eseteket, akiknek határozottan mindig ugyanazt mondták, aztán mégse olyan bújt ki...

A pocak forma alapján "jósolni" nagy hülyeség... Azért zömmel bejön a doki által mondott, de elõfordul még ma is, hogy tévednek. Itt is lehetett olvasni eseteket, akiknek határozottan mindig ugyanazt mondták, aztán mégse olyan bújt ki...
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Mivel már csak pár hét van hátra októberig, hamarosan kiderül. A 33. hétig kislányról tudtunk most meg már nem biztosak benne. A DVD-n még végig is mutatta a nunija részeit. Azért most már bizakodó vagyok.
Baratnomnek ksilanyt mondtak, ha jol emlekszem a 20-dik het korul. Jol be is vasaroltak szegenyek, rozsaszin-feher mozes, lanyos rucik stb. azota ket kulombozo doki is azt mondta, hogy fiu. Most novemberben fogsz szulni de mar ugy vannak vele, hogy 50-50%, majd kiderul.
Nekem azt mondták, kislány, de azért mérget ne vegyek rá. Egy ismerõsömnek végig lányt mondtak, februárban szült, fiú lett.
Barátnõmnek végig lányt mondtak, mégis fia lett.
18 hetes uh-on kislányt mondott a doki...rá 2 hétre( magánrendelésen ugyan az a doki közölte hogy 99% -ra kisfiú!!most 38 hetes vagyok, egész eddig azt mondták fiú(4d-n is voltunk)de biztos majd csak akkor lesz a dolog ha kibújik a pocakomból:)

A jog, törvényes eszközökkel hogyan védi a "bank világban" pórul járt, "megtévesztett" embereket a mai Magyarországon?

Konkrétan mire is gondolok. A tisztességes bankhitel és az uzsorakamattal m?köd? pénzügyi cégekr?l van szó.

Legjobb válasz: "A bankok közben elszegényedtek? Nem, sõt ellenkezõleg: több milliárdos nyereséggel zárnak minden évben." Furcsa hogy nem tudod hogy a világ minden országában a bankokat százmilliárdokkal kellett kisegíteni az elmúlt évben hisz a válság pont az hogy a bankok a kihelyezett pénzt nem kapták vissza nagymértékben ezért nem is tudtak kihelyezni, ez a jelenlegi válság egyik oka.

"A bankok közben elszegényedtek? Nem, sõt ellenkezõleg: több milliárdos nyereséggel zárnak minden évben." Furcsa hogy nem tudod hogy a világ minden országában a bankokat százmilliárdokkal kellett kisegíteni az elmúlt évben hisz a válság pont az hogy a bankok a kihelyezett pénzt nem kapták vissza nagymértékben ezért nem is tudtak kihelyezni, ez a jelenlegi válság egyik oka.
Pénzügyi világválság van nem magyarországról van itt szó.
Az nem megtévesztés, ha nem olvassák el a szerzõdést, mielõtt aláírják. Senkit nem kényszerítettek semmire, és senki nem is érdemli meg, hogy segítsenek rajta (most nem a lakásproblémákról beszélek, hanem a hitelkártyákról) A szerzõdés már csak ilyen, be kell tartani, ami le van benne írva. Nagyon fontos, és mindenkinek megfontolásra ajánlom hitelfelvétel elõtt: ha hitelt veszel fel, akkor nem több pénzed lesz, hanem kevesebb!!!
Hát ha valakihez odamegy egy százhúsz kilós, fuxokkal telerakott bódiguszti és azt mondja, hogy itt van testvér kétszázezer, költsd amire akarod, majd megadod, az a valaki meg nem kérdi hogy mikor és mennyit kell visszafizetni csak elveszi és elkölti, azt kell mondjam magára vessen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!