Találatok a következő kifejezésre: Magzatvédő vitaminok és (15 db)

Mikor ajánlott szedni a magzatvédő vitamint, és melyik a legjobb termék a piacon?

Legjobb válasz: szia, Én ELEVITET szedtem, ebben minden vitaminból annyi van amennyire szükisége van egy kismamának és a babának. A terhesség elején és elõtte is ajánlott szedni. Mert a folsavra pl. az embrionális szakaszban van a legnagyobb szükség. És nem lesz tõle óriásbébid sem. Sok sikert kívánok.

szia, Én ELEVITET szedtem, ebben minden vitaminból annyi van amennyire szükisége van egy kismamának és a babának. A terhesség elején és elõtte is ajánlott szedni. Mert a folsavra pl. az embrionális szakaszban van a legnagyobb szükség. És nem lesz tõle óriásbébid sem. Sok sikert kívánok.
szia! én hánytam az elevitõl .hipp natal aktív gyümölcskoncentrátumot iszok, 99%-a gyümölcs és minden vitamin megvan benne. gyógyszertárba kapható. terhesség elejétõl egész szoptatás alatt lehet inni.1 dobozba két üveg van, az 20 napra elég és kb.1000 ft.
Szia! Én végigböngésztem mindenfélét a neten és csak minimális eltérés van az összetevõk között. Akármelyiket is szeded meg van benne minden amire szükséged lehet. Kivétel a hipp natal mert abban nincs kalcium!

Van aki egész terhessége alatt, szedett magzatvédő vitamint, és előtte is esetleg? Mekkora lett a baba?

Legjobb válasz: Szio!!! én elötte nemszedtem,de mikor kiderült azonnal elkezdtem az Elevitet napi 1szem,egészen a 26.hétig,mert híztam tölle,s mondták hogy az elsõ felében igenfontos a babának a sok vitamin,amiatt szedtem,majd a 26.hét után csak minden 3.nap szedtem.most vok a 38.hétben,s s igen szép méretes a babóm.már a 36.héten plussz 2hétre saccolták a méretei alapján:-))))) üdv 38 heteske 3naposka

Szio!!! én elötte nemszedtem, de mikor kiderült azonnal elkezdtem az Elevitet napi 1szem, egészen a 26.hétig, mert híztam tölle, s mondták hogy az elsõ felében igenfontos a babának a sok vitamin, amiatt szedtem, majd a 26.hét után csak minden 3.nap szedtem.most vok a 38.hétben, s s igen szép méretes a babóm.már a 36.héten plussz 2hétre saccolták a méretei alapján:-))))) üdv 38 heteske 3naposka
Én a 25.hétig minden nap szedtem, aztán csak pár naponta. Ekkor külön szedtem vasat, kalciumot, C-vitamint, magnéziumot, B6-vitamint. 3450 gr lett a kisbabám. Nem a vitamintól lesz nagy a babád, ez genetika kérdése. Ha te is, párod is nagy babák voltatok, akkor valószínû a babátok is nagy lesz. Bár nálunk én is, férjem is sokkal nagyobbak voltunk, kb 4 kilósak. Anyukáink nem szedtek semmiféle vitamint.
Fiamnál csak az elején szedtem, õ 4400 gramm lett. A lányomnál a 7. hónapig, õ 3950.
Szia! Lányommal a terhesség végéig szedtem az Elevitet, és 54 cm és 3000 g lett. (Sõt, még szoptatás alatt is szedtem napi fél szemet.) Azt azért megjegyzem, hogy terhességi tünetem volt végig a hasmenés, így nem okozott gondot az Elevit vastartalma. Sõt...segített. Üdv!
Szia, en Femibiont szedek, es a terhesseg elött is szedtem mar, jelenleg a 24. hetben jarok, mostmar az orvosom kerte a magnezium es a vas szedeset is pluszban. Vagyis : ö gyogyszer, de irjuk inkabb ugy, hogy vitamin parti, en meg teszem amit ker. Hiszen azert megnyugtato, hogy a megfelelö vitaminokat igy biztosan bejuttatom a babamnak, aki amugy pici meg, mar ami a grammokat illeti. De erre is azt mondta az orvosom, hogy " minden baba masmilyen ütemben szedi fel a szükseges sulyt." Vagyis: a vitaminok ellenere nincs (meg) nagy babam. Es az orvosom szerint sincs összefügges.
Nekem a védõnõm mondta, hoyg van saját statisztikája, és azok a babák feltûnõen nagyok, akinek az anyukájuk Elevitet vagy Gravidát szedett. A Femibiontól normális méretûek maradnak.
Én 1 hónappal a teherbeesés elõtt kezdtem el szedni, végig szedtem (néha egy-egy kimaradt a közepe felé), és 5 nap túlhordással lett a baba 52 cm és 3500 gr. Szerintem az pont jó. Van olyan ismerõsöm, aki csak az elsõ hónapokban szedett folsavat, és 4000 gr-os lett a kislánya. Plusz, amikor az "átlag" babák súlyát emlegetik, gondolj bele, hogy abba beleszámítanak pl a 37. hétre születettek is, nekik meg persze, hogy kisebb a súlyuk. Amúgy miért olyan nagy baj, ha pár dekával több? Nem attól lesz nehéz a szülés, hanem hogy mennyire tágul a méhszáj stb. Én a baba méreteit max az utolsó 2 tolófájásnál éreztem csak.
Ja, és Elevitet szedtem.
Ismerõsöm végig szedett Elevitet, 1 héttel elõbb jött a baba, 2800 gr.

Nagy baj, ha egy nap elfelejtem bevenni a magzatvédő vitamint és a folsavat?

Legjobb válasz: Semmi baj nem lesz! Ez nem fogamzásgátló hogy rögtön pótolni kell különben... :D

Semmi baj nem lesz! Ez nem fogamzásgátló hogy rögtön pótolni kell különben... :D
25. hetes vagyok és 2-3 naponta veszek be 1 szemet. Csak a 12. hétig szedtem mindennap. van aki egyáltalán nem szed semmiféle vitamint.
Szerintem nem nagy baj, ha elfelejtetted bevenni a magzatvédõ vitamint és a folsavat.Én az elsõ 3 hónapban szedtem csak és néha elfelejtettem bevenni. Nekem székrekedést okozott, amivel nagyon kinlódtam és ahogy abbahagytam megszünt. Gratula a babahoz! (19 hetes kismama)
Szia! NEM!!! Nem lesz semmi baja a kicsinek, ne aggódj. Én sem szedtem minden nap a vitamint.

Érdemes magzatvédő vitamint szedni anélkül hogy terhes lennék? Dr. Czeizel Endre nyilatkozta, hogy Õ is szedi a magzatvédő vitamint. Ha Õ beszedi akkor csak van benne valami. Azt mondta megelőzi a strokot és az érelmeszesedést.

Legjobb válasz: Úristen :D azért ez vicces, hogy szedi :D Szerintem nem kell szedni, max. ha terhességet tervezel akkor elõtte egy hónappal vagy hasonló... de amúgy szerintem meg lehet lenni nélküle én még nem is fogtam a kezemben életemben se ilyet, mégis tudok írni ide is :D Az lehet, hogy megelõz dolgokat de szerintem biztos van negatív hatása is, meg nem tudom mennyire jó dolog mindenfélét beszedni csak úgy. Ha akarod szedd, de szerintem nem kell.

Úristen :D azért ez vicces, hogy szedi :D Szerintem nem kell szedni, max. ha terhességet tervezel akkor elõtte egy hónappal vagy hasonló... de amúgy szerintem meg lehet lenni nélküle én még nem is fogtam a kezemben életemben se ilyet, mégis tudok írni ide is :D Az lehet, hogy megelõz dolgokat de szerintem biztos van negatív hatása is, meg nem tudom mennyire jó dolog mindenfélét beszedni csak úgy. Ha akarod szedd, de szerintem nem kell.
Nekem a fodrász mondta, hogy próbáljam ki, mert eléggé törik a hajam.Még nem vettem, mert multi tabs-ot szedek, de lehet megpróbálom.:-)
Vitamint orvosi vizsgálat után és ellenõrzés alatt édemes csak rendszeresen szedni. Okozhat problémákat. Czeizel Endre nyilván elvégezte ezeket a vizsgálatokat.
Te jó ég, ez vitamin! Miért rettegtek ennyire tõle??? A kismamáknak és a babájuknak ajánlják, akkor miért ne lehetne szedni.

Magzatvédő vitaminok (Elevit és társai) mitől jobbak mint az egyéb multivitaminok?

Lerágott csont tudom, de most összehasonlítottam néhányat. Elevit kevesebb folsavat tartalmaz mint az ajánlott napi bevitel. kevesebb vitamint és vasat mint más multivitamin. Miért is jó ez?

Legjobb válasz: Nem értek a vitaminokhoz, bár az Elevitet dícsérik, lehet azért, mert többet reklámozzák, és többen ismerik, nem tudom. Nekem személy szerint székrekedést okozott, nem voltam tul jól tõle. Utána én átálltam a Hipp Natalra, ez jó nekem. Amugy meg mind csak egy étrend kiegészítõ, hogy ha valamibõl ekeveset viszel be a szervezetedbe, akkor pótold a hiányt. Mikor 6 éve terhes voltam, akkor még a Materna volt a menõ, most más a trend.

Nem értek a vitaminokhoz, bár az Elevitet dícsérik, lehet azért, mert többet reklámozzák, és többen ismerik, nem tudom. Nekem személy szerint székrekedést okozott, nem voltam tul jól tõle. Utána én átálltam a Hipp Natalra, ez jó nekem. Amugy meg mind csak egy étrend kiegészítõ, hogy ha valamibõl ekeveset viszel be a szervezetedbe, akkor pótold a hiányt. Mikor 6 éve terhes voltam, akkor még a Materna volt a menõ, most más a trend.
A magzatvédõ vitaminokat elsõsorban azoknak ajánlják, akiknek nem teljes az étrendjük. Amikor állapotos vagy, akkor több vitaminra van szükséged, mivel a baba elvonja ezek egy részét a szervezetedbõl. Ezenkívül ezekben a vitaminokban megtalálható a folsav, ami - ha jól tudom - a terhesség 15 hetéig nagyon fontos, mivel a bébi idegrendszerének kialakulásában segít. Ha nem szedsz egyéb vitamint, akkor is ezt feltétlenül javasolják az orvosok, védõnõk. Nekem a Gravidát ajánlották, eddig nagyon jól bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válazokat, eddig én is elutottam, de ha a folsav fontos, akkor miért van kevesebb az elevitben mint amennyire szükség van? és miért van kevesebb az elevitben mint egy hagyományos multivitaminban? Elevit (0, 8mg) Supradin (1mg) folsav tabletta amit kifejezetten a terhesség idejére javasolnak (3mg) Nyilván nem érdemes multit szedni és mellé még + vitaminokat, de akkor összességében kevesebbet viszek be.
szia nekem egyik baba vitamin se vált be, egy sima alap multivitaminban is meg vannak azok, amik ezekben a terhes vitaminokban...és ráadásul rosszul se vagyok töle..a magzat ugyis elveszi ami neki kell, max anyuka lesz hiányos egyes vitaminokból...eddig sima 1*1 multivitamint szedtem(ez a neve) , naon alap, nekem bevált, igaz iszok mellé ca pezsgõtabit, meg ha görcsöl a lábam éjjel, másnap iszok egy magne b6 -os pezsgõtabit, de eddig elegendõnek bizonyultak..ja, meg c vitamint szedek, de ezeket elõtte is szedtem, mielõtt terhes lettem volna..
Az en orvosom a Gravida melle is javasolta a 3mg-os folsav napi bevetelet pluszba. Egyebkent az orvosom is es a vedono is inlabb a Gravidat es a Hipp Natalt ajanlottak. A Gravidabol vettem egy dobozt talan ha 10 szem hianyzik belole... Folsavat amugy is szedni kell pluszba, nekem most mar fontos a kalcium es a magnezium pluszban, na meg a vas, tehat a Gravidat mar reg nem szedem, hanrm kulon folsav-vas-kalcium-magnezium tabit es pezsitabit szedek.
Több bennük a folsav.
Ami a legfontosabb, hogy a normál vitaminokban sokkal több az A vitamin, mint a terhesvitaminokban és nagyon káros a baba agyára. Legalábbis amikor mi a páromnak vettünk vitamint a és a patikus meglátta a pocimat teljesen elfehéredve kérdezte, hogy ugye nem ezt szedi? Szerintem semmiképp ne vegyél be csak terheseknek valót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyelõre az Elevitet szedem és mellé még én is a folsavat, kálciumot.

Egyre erősebben érzem a baba mozgását. Lehet ez attól, hogy eddig külön vitaminokat szedtem és most átváltottam magzatvédő vitaminra?

24-25 hetes vagyok.. kb. amióta szedem azóta érzem jobban a picurt... vagy csak véletlen egybeesés? üdv a kismamánknak

Legjobb válasz: szia, Ez csak véletlen egybeesés lehet. Pont most vagy a terhességed azon idõszakában amikor elkezd aktívkodni a bébi. Már jó nagyot nõtt, de még mindíg van helye fickándozni. Kellemes babavárást kívánok. :))

szia, Ez csak véletlen egybeesés lehet. Pont most vagy a terhességed azon idõszakában amikor elkezd aktívkodni a bébi. Már jó nagyot nõtt, de még mindíg van helye fickándozni. Kellemes babavárást kívánok. :) )
Szia.Ez csak véletlen egybeesés.A babád egyre erösebben is fog mozogni, ez így normális.Egyre nagyobb lessz, és kisebb lessz odabennt a heje. Gratula a babához. 27hetes kismama.

Szerdán leszek 10 hetes és Duphaston magzatvédő vitamint szedek. Mikor várható h megmozduljon a baba és milyen érzés?

Legjobb válasz: A duphaston nem magzatvédõ vitamin hanem progeszteronpótló gyógyszer, a mozgását változó ki mikor érzi általában a 16-20 hét körül.

A duphaston nem magzatvédõ vitamin hanem progeszteronpótló gyógyszer, a mozgását változó ki mikor érzi általában a 16-20 hét körül.
A vitamin meg a mozgás hogy függ össze? Egyébként elsõ babánál általában a 16-20. hét körül érzem majd elõször, és olyan, mintha bugyborékolna valami a pocakodban.
Ezt jobb tisztaba tenni, nem vitamint szedsz, hanem hormonpotlo gyogyszert! Tehat, ha akarsz, szedj vitamint, mert az a duphastonnal nincs elintezve (legalabb folsavat). A duphastont meg a terhesseg megtartasara kaptad. A mozgas erzekelesehez egyiknek sincs koze, akkor fogod erezni, mint mas is, valamikor 16-20. het kozott.
A kérdező hozzászólása: Tegnap este óta fehér nyálkás ragadós darabok jönnek ki.ez normális ?mi lehet ez?a nyálkahártya válna le?baj ha vékonyodik?bocsánat a sok kérdésért de megijedtem!
Pl en sem szedek/szedtem vitamint, de a folsavat megis. Illetve eleg "tudomanyosan" taplalkozom, ha nem igy lenne, szednek vitamint.
Én teljesen fölöslegesnek tartom a terhes vitaminokat. A mensi görcsök pedig jönnek mennek. Én 16 hetes vagyok, hol erõsebb, hol gyengébben vannak. Nekem rendszeresen kell szednem 3x1 Magnerot amit ön hatalmulag le csökkentettem 2x1 re. Viszont ha beveszem 15-20 perc múlva múlnak is a görcsök. (görcsök: inkább kellemetlen abszolút kibírható mensi fájdalmak--> mensinél nekem erõsebb görcseim voltak)Ha úgy érzed túl kellemetlen éppena görcs akkor nyugodtan vehetsz be magnerotot, vagy egyéb magnéziumot (nekem ez vált be, próbálkoztam több el is, de ez volt az igazán jó)
Kedves kèrdezõ! A magzatmozgás az olyan dobbanásszerû èrzès, nekem az elsõ mozgás ugy jelentkezett hogy nagyon bocsánat....pukiznom kellett ès nem tudtam eldönteni hogy ez a baba vagy csak bèlmozgás.De attol pl.furább volt èppen ezèrt gyanakodtam hogy ez bizony a baba.Aztán 100%-ra a 20.hèttõl tudtam biztosra hogy õ az.De ez egy olyan èrzès amit nem tudsz körbeirni igazábol, de semmivel össze nem hasonlithatò. Nekem legalábbis így jelentkezett, elsõ babámat várom.Te? A mensis görcsökkel meg a helyzet az hogy jön meg megy, egyszer jo ideig semmi aztán visszajön.De mostanába inkább mondanám feszítõ èrzèsnek.26hkm. Terhesvitamin.Èn figyelmedbe ajánlanám a :-pharmaton matruellt vagy a Ladeevitet. 26hkm
Én a 15. hétben vagyok és néha még mindig van.
A kérdező hozzászólása: ez a mindjárt megjön érzés ez meddig normális?nem egész nap van sõt van h napokig nincs csak néha jön elõ.
Nem hiszem, hogy baj lenne, amíg nem barnás vagy véres. Az intenzívebb folyás meg normális terhesség alatt.
Folyasnak hivjak. Szerintem olvasgass a temaban, rengeteg anyag van a neten, de ha itt elolvasol kb 200 kerdest, abbol is sokminden kiderulne szamodra.
A kérdező hozzászólása: csak azért ijedtem meg mert nem volt folyás csak ez a darabos valami volt WC PAPÍRON:(
Ha a mehedbol lenne, veres lenne. Ez tutira a huvelybol van, max osszeallt valamiert. Terhessegben a nagyobb mennyisegu vizes vagy feher folyas normalis. A darabos nem. Igy fertozes lehet, ami orvost igenyel.
Csak akkor van baj, ha erõsen vérzel vagy ha iszonyat görcsöl a hasad. Igazából ezekben az esetekben sem biztos a nagy baj, de ebben a két esetben orvos. A fehér folyás, rosszullét, meg fog jönni érzés mind mind teljesen normális terhességi velejárók. Én a 16 hétre már megszoktam, hogy minden féle fura érzés van és sosincs baj. Nekünk van baba szívhang figyelõnk amit tudok használni ha nagyon kételkednék, de voltak már akkora görcseim 1-2 percre, hogy megmozdulni nem bírta a baba meg vígan elvolt.
A kérdező hozzászólása: ilyet hol lehet beszerezni?és hanyadik héttõl lehet használni?
Mi kaptuk testvéremtõl, 9000Ft és valami angelsound a neve. Én több baba boltban is láttam amúgy. De neten is sokan árulják, mert igazából csak addig segítség amíg a baba meg nem mozdul, mert utána ha már mozog tudod, hogy jól van. Elvileg 12. héttõl használható, én 13 hetesen találtam meg a szívhangját, tesómék 14 hetes kórtól.
A kérdező hozzászólása: 12 hetesen már meg tudja majd mondani a doki h fiú vagy lány lesz?
Ne aggódj, nekem is 3X2 volt az adagom, és nekem sem mondták, hogy fokozatosan csökkensem, de aztán ezt csináltam, és most hagyom abba (14. hét eleje) már csak napi fél szem. Hidd el, ártani nem ártasz vele, viszont a babának nagy segítség. Ettõl függetlenül Neked még nem árt a folsav se, vagy olyan terhesvitamin, amiben az van.
Pedig nem a 12-13 héten veszi át ezt több dokitól is kérdeztem, mivel 3 kezelõ orvosom is volt a terhesség elején.
Na az én dokim pont , hogy azt mondta, hogy a 12. hétig veszi át a placenta a szerepet, és utána már tök mindegy. (Ezt csak arra írom, hogy azért ahány doki annyi tanács a kismama meg lavírozzon)
érzed- érzik a kismamák*
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ:mi a véleményed errõl a gyógyszerrõl?
A kérdező hozzászólása: csak ezt a gyógyszert kell szednem a 12.hétig
Nem az elso vagyok. De ez egy eros hormonkeszitmeny, az ember nem szedi be hobbibol, mint a vitamint, de biztos indokoltnak latta az orvos, ha felirta. Fenyegeto veteles eseten szoktak adni, ilyenkor az ember inkabb beszedi, nem a mellekhatasokon agyal. Varhatoan a 12-13. het korul abbahagyatja a doki. (nem mindenkinel, de 90%-ban) En is szedtem hormont.
Minek írták fel a Duphastront? Én egy vetélés és egy komoly vérzés miatt kaptam ezt a gyógyszert. Ez nem magzatvédõ és nem is vitamin. Sárgatest pótlásra való, hogy a magzat megtudjon jobban tapadni. Mellékhatása is van pl. fiúknál hugycsõ rendellenességet okozhat. Szóval ha nincs indok arra, hogy szedjed akkor javasolnám egy másik orvosnak a véleményének a kikérést is elég sürgõsen. Semmi köze a duphastonnak a magzat mozgáshoz. Többedik babánál 16-18 héten szokták érezni a mozgást, elsõ babánál 18-20 héten. Én 16 hetes vagyok az enyém még nem mozog. Kaparászó, bugyborékoló érzés.
8 as vagyok. Még annyi, hogy a folsavat jó lenne szedni, mert az megelõzi az idegcsõ záródási rendellenességeket(pl. nyitott gerinc), szóval megint csak felelõtlenség ha ezt az orvos nem mondta el.
Ha progeszteron hiányod van segíthet a baba megtartásában, de magzatvédõ vitamitn külön kell szedni.
A Duphaston mellékhatásaival kapcsolatban én szkeptikus vagyok, szerintem ne ijeszgessük a kérdezõt. Tényleg nem vitamin, hanem hormon, viszont rendszerint adják terheseknek, ráadásul jól felül is becslik a szükséges adagot, pont azért, mert bajt azzal nem csinálhatsz, ha segítesz a petefészeknek sárgatesthormont termelni. Van, akinek a 16-20. hétig is adják, nekem 8-13-ig kellett szednem.
A kérdező hozzászólása: tavaly volt egy vetélésem és a mostaninál véreztem.ezért kaptam a gyógyszert.2 hét múlva kell mennem a 12 hetesre.a doki azt mondta addig kell szednem 3x2 szemet.
De azt remélem elmondta, hogy nem szabd hirtelen abbahagyni hanem fokozatosan kell leépíteni.
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmit.válaszolva tudom h a kettõ dolognak nincs köze egymáshoz csak érdekelt h milyen érzés ha megmozdul a baba.
Pedig ez nagyon fontos, ha hirtelen hagyod abba akár vetélés is lehet belõle.
Igen az is fontos a Duphastronnal kapcsolatban, hogy nem szabad abba hagyni hirtelen. Nekem 3x1 volt az adagom és talán 11 hét 2 naposan kezdtem csökkenteni 2x1 4 napig , utána 1x1 4 napig és utána vége talán 12 hetes és 3 naposan már nem szedtem semmit. (orvosi utasításra történt a csökkentés is) Nekem azt mondta az orvos, hogy 12 hét után már hiába is szedném ha nem tapadt meg addig akkor már nem is fog, és nincs értelme 14-26 hétig szedni. De tudom, hogy ilyen is van ahol tovább javasolt a szedése.
Azért szokták javasolni a szedését a 14. hétig mert addigra veszi át a placenta a sárgatest szerepét és ha még nem vette át teljesen és nincs elég progi akkor gond lehet.
Ha éppen úgy fordul, ha hozzá értõ ember csinálja és már látszik valami akkor 70% meg mondja, hogy fiú. De ha nem látszik még (ami azért elég gyakori) akkor nem tudja meg mondani csak 15-18 hetesen, lányokat még késõbb. Ha nincs ott semmi akkor még lehet kukija és puncija is.

Milyen terhesvitamint, magzatvédő vitamint szedtetek és mikortól?

Legjobb válasz: Én még a felkészülés idejében vagyok, de kb. fél éve elkezdtem már a szervezetem felkészítését - egyszer azt olvastam, hogy a nõi szervezetnek kb fél- egy évre van szüksége, hogy felkészüljön az áldott állapotra. Valaki hisz benne, valaki nem, valaki nem is tzd róla, hogy hirtelen teherbe esett, nem szed semmit, mégis gyönyörû babája lesz....na én nem vagyok iylen,ha lehet tenni bármit, akkor teszek....folsavat szedek - ez a legfontosabb magzatvédõ vitamin, de csak B-vitamin család jelenlétében hasznosul, ezért ezzel együtt szedem+egészséges életmód+no cigi, no alkohol...rengeteg gyümölcs, zöldség, fõzelék, kevés zsiradék, és kevés édesség...be is tartom szigorúan...még ebben az évben teherbe szeretnék esni, úgyhoyg lassan vége a felkészülésnek....ha sikerül, akkor a Gravidát fogom szedni szerintem!Sok sikert!

Én még a felkészülés idejében vagyok, de kb. fél éve elkezdtem már a szervezetem felkészítését - egyszer azt olvastam, hogy a nõi szervezetnek kb fél- egy évre van szüksége, hogy felkészüljön az áldott állapotra. Valaki hisz benne, valaki nem, valaki nem is tzd róla, hogy hirtelen teherbe esett, nem szed semmit, mégis gyönyörû babája lesz....na én nem vagyok iylen, ha lehet tenni bármit, akkor teszek....folsavat szedek - ez a legfontosabb magzatvédõ vitamin, de csak B-vitamin család jelenlétében hasznosul, ezért ezzel együtt szedem+egészséges életmód+no cigi, no alkohol...rengeteg gyümölcs, zöldség, fõzelék, kevés zsiradék, és kevés édesség...be is tartom szigorúan...még ebben az évben teherbe szeretnék esni, úgyhoyg lassan vége a felkészülésnek....ha sikerül, akkor a Gravidát fogom szedni szerintem!Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!
legelején folsav napi kettö majd rá egy hónapra Folsav +Gravida amikor terhes lettem akkor meg Gravida és magnézium
Elevitet szedtem a fogantatás elõtt 3 hónappal kezdtem és még szülés után is szedtem pár hétig...
én Elevitete szedek negyedik hónapja de még nem jön a baba :(

Ti milyen magzatvédő vitamint szedtek és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: elevitet szedtem annak 70 ft- db-ja de száz db-ost vettem hétezer alatt van asszem hatezerháromszáz volt és eü kártyára.

elevitet szedtem annak 70 ft- db-ja de száz db-ost vettem hétezer alatt van asszem hatezerháromszáz volt és eü kártyára.
Lenkei Gábor-féle vitaminok. Külön válogatom össze, melyik trimeszterben mi kell. Nem tudok átlagot írni. A C-vitamint borászoktól veszem nagy tételben, olcsón, mert azzal tartósítják a bort.Nincs egy 100-s sem.Ásványi anyag, korall Ca, Omega3, C-vit, az elején még folsav 1000mg-s.
Perfect Prenatal 25.000Ft.
Gravidát szedek, kb 5500 Ft 90 db, plusz maltofer fol 1700 Ft 30 db, plusz magnerot, 4000 Ft 100 db.
Elevit 30db 2200ft
12. héttõl Femibion 400: 5100/hó Maltofer Vol (vas): 900/hó Kalcium: 1800/hó Flavon lekvár Kids: 9000/2 hó, 1 üveg Flavon Green :9000 1x vettem Mivel a terhességem java része télen volt és diétáznom kellett epeprobléma miatt, muszáj volt a kiegészítés. Télen se normális zöldség, se gyümölcs... 36 hetes kismama
Elevitet, a 100 db-os 5890 ft!
Köszönöm szépen! :) Sajnos nincsenek közel, úgyhogy nem éri meg elmenni érte. Pestre is csak a belvárosba szoktam feljárni :) Esetleg nem Gyöngy Patikában vetted? Én ott kaptam korábban olcsóbban, mert akkor lehet, hogy keresek Pesten egyet és inkább ott veszek!
Pesterzsébeten es Szigetszentmiklóson is vettem mar :) mindket helyen 2800 valamennyi volt. Csodalkoztam is, hogy ilyen olcso. Ha ismeros vagy erre szivesen megmondom, hogy pontosan hol vettem :)
2., hol kerül 2800 ft-ba? Én is femibion 800at szedek, és mindig 3600-3800 körül veszem :S Érdekelne! :) )Köszi elõre is!
Femibion800-at szedek a 12. Hetig, utana majd meglatjuk :) ) Most azert, mert nincs etvagya, , es nem tudok enni:(( Ha a 12. Het utan megjon az etvagyam es tudok enni zoldseget-gyumolcsot, akkor nem fogom szedni :) Amugy 2800 forint egy honapra az adag:)
Én a Creation's Garden cég Prenatal vitaminját szedem 120 kapszula, és 5-6 ezer forint körül van.

Ez mi lehet, hormonzavar vagy fertőzés? Kb. 1 és fél hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, aztán egyből "belevágtunk" (babát szeretnék, magzatvédő vitamint szedek).

Most 10 nap késéssel (kb.7.nap után egy negativ teszt), de megjött, viszont 3 nap er?snek nem mondható vérzés után már csak barnázok.Ez mi lehet?

Legjobb válasz: a tabi bezavart mert sem peteérésed nemvolt és a méhnyálkahártya is vékony ha ilyen kevés menzi jött

a tabi bezavart mert sem peteérésed nemvolt és a méhnyálkahártya is vékony ha ilyen kevés menzi jött
Akármilyen kicsi hormontartalmú gyógyszert is szedtél, az elhagyása mindig ezzel jár! Nem vagy beteg, nincs hormonzavrod, csak ürülnie kell a hormonoknak. Nekem a csalántea, mint vértisztító nagyon jól bevált! Türelmet, nyugalmat és sok sikert kívánok! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!