Találatok a következő kifejezésre: Magzatvédő vitamin a folsav (2 db)

Magzatvédő vitamin mellé a folsav az már sok, vagy érdemes szedni?

Legjobb válasz: orvost kérdezd meg, de állítólag felsleges szedni a kettõt egyszerre. Majd, ha kismami leszel szeded a folsavat is, de addig nem kell

orvost kérdezd meg, de állítólag felsleges szedni a kettõt egyszerre. Majd, ha kismami leszel szeded a folsavat is, de addig nem kell
Szerintem a magzatvédõ vitaminban minden benne van!De ha téged ez megnyugtat, akkor szedd! Egyébként a rendellenességek kialakulása tiszta genetika, a folsav segítségével csak egyet lehet kiköszöbölni!
Én is azt mondom, hogy kérd ki a nõgyógyászod véleményét! Szorítok! Sok sikert a babaváráshoz!
Nekem javasolta a nõgyógyászom a terhességem elött is a folsavat, hogy mire babás leszek, megfelelõ mennyiségben legyen a szervezetemben. Aztán a 12. hétig kellett szednem. Ártani nem árt... 32 hetes kismami
Szia! Nekem az orvosom azt mondta hogy szedjem a 12.-ik hét végéig. Te hány hetes vagy most? Egyébként nem lesz tõle semmi gond. Üdv: 24 hetes kismami

Ha csak 2 naponta szedem a Gravida magzatvédő vitamint úgy ér valamit? Kellene mellé szedni még valamilyen más vitamint (folsav, c-vitamin, clacium, magnézium)?

Legjobb válasz: Az elsõ 12.hétben a folsav lenne nagyon fontos, emiatt jó lenne minden nap szedni. Vagy a gravidamentes napokon szedj plusz folsavat.

Az elsõ 12.hétben a folsav lenne nagyon fontos, emiatt jó lenne minden nap szedni. Vagy a gravidamentes napokon szedj plusz folsavat.
igy is ér de nem annyit mintha minden napp szednéd szerintem magne b6-ot nyugodtan szedhetsz mellette
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor ezek szerint az lenne a jó, ha minden nap szedném. De ezeket egyszerre is bevehetem, vagy legyen pl. egy óra különbség a gravida és a magnézium között?!
Jobb ha mindennap szeded de ha nincs rá mód az sem tragédia. Magnéziumot bármikor szedheted neked és a babádnak is jót tesz, viszont van akinek hasmenése van tõle. De miért akarod két naponta szedni? Akkor inkább válts olcsóbbra de azt szedd mindennap.
A kérdező hozzászólása: Nem az anyagi miatt akarom szedni minden másnap, hanem, mert lehet ettõl megy a hasam. Vagy a magnézium is okozhatja a hasmenést?
Én most szültem márc 2-án és az én dokim egyáltalán nem ajánlotta ezeket a terhes vitaminokat több okból kifolyólag.Többek között azt mondta ha nem akarok óriás bébit akkor ne szedjem ill sokaknak hasmenést és egyéb mellékhatást hányingert okoz.De ezt orvosa válogatja.Ennél sokkal fontosabb a folsav!Ami az idegcsõ záródási rendellenesség ellen van és már terhesség elõtt is ajánlott de az elsõ néhány hónapban feltétlenül.Nekem 3450gr és 54cm lett a picim.Jó babavárást kívánok!
A vitaminok kellenek és nagyon hasznosak, persze aki nagyon egészségesen táplálkozik, akkor nincs rá szükség. A magnézium biztos hogy hasmenést okoz, a terhes vitaminok meg szerintem egyén függõ van akinek az egyik fajta panaszt okoz van akinek pont nem, akkor próbálj ki mást, femibion, elevit, hátha jobban bírod. Az óriási bébi legenda meg már rég megdõlt, én is egész terhességem alatt magzatvédõ vitamint szedtem és kerek 3kgval született a gyerekem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!