Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon vannak működőképes (3 db)

Ma magyarországon van működőképes elmegyógyintézet?

Csak mert tudom, h a legnagyobbakat még az MSZP bezárta, és hogy azóta volt is b?ncselekmény volt páciens részvételével nem egy. De reménykedem, hogy még azért van m?köd? is. Tévedek?

Legjobb válasz: Azt hallottam, hogy újra akarják nyitni a Lipótot, csak más épületben. Adja isten, hogy így legyen, mert borzasztóan nagy szükség van rá! A Scientológia egyház bezáratta a pszichiátriák egy részét, csak éppen a betegek ellátatlanul maradtak.

Azt hallottam, hogy újra akarják nyitni a Lipótot, csak más épületben. Adja isten, hogy így legyen, mert borzasztóan nagy szükség van rá! A Scientológia egyház bezáratta a pszichiátriák egy részét, csak éppen a betegek ellátatlanul maradtak.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: én is minden nap látom õket, ha suliba megyek, kéregetve, hajléktalanként magukkal vitázva és az még csak a jobbik eset, ha vitázik magával és nem üvölt...
"16:50-es, minden nap látom õket, kivéve a szabadnapjaimat." A látástól még nem váltál tudóvá. A mentális kórképek ugyanolyan betegségek, mint a többi szomatikus kór. Pl: egy skizofréniánál az agyban szerkezeti elváltozások is vannak, ami olyan tüneteket idéz elõ, ami az egészségeseknél egyáltalán nincs. A modern gyógyszerelés nagyon sok skizofrén munkaképességét, életvitelét adja vissza, enélkül esélyük nincsen. Ha lenne a családodban ilyen súlyos beteg, akkor kétszer is meggondolnád, hogy miket írsz a gyógyszerekrõl.
Minden megyei kórháznak van az ideggyógyászati osztálynak zárt elme részlege.
Valódi beteg ellátatlanul nem maradt. Akiket a pszihiáterek megtömtek elhülyítõvel, azok elõbb-utóbb kitisztulnak. Vagy rászoktattak Xanax, vagy ehhez hasonló fejbeverésre. A legális kábítószer is kábítószer. Hangulatjavítóval kezelgettek ismerõsöket, barátokat. Jó hangulatjavító a munka!
A kérdező hozzászólása: Én azt tudom, hogy van egy pasi a faluban, aki eddig lipóton van, azóta otthon az anyja nyakán, magát ellátni nem képes, az anyja meg alig bírja ilyen idõsen. Szóval igenis van olyan beteg, akinek állandó bentlakásos ellátás kéne és nem csak pár hét egy elzárt osztályon. Nem a kedélybetegekre gondolok, hanem a tévképzetes, skrizofénekre, mint az a reformás lelkész aki a nyáron az egész családját megölte, mert nem szedte a gyógyszereit és a hangok újra beszéltek... Vagy az a volt beteg aki anyjára támadt baltával és a rendõrök állították le..stb.
71%-os! Dunsztod nincs arról, mit beszélsz és mi az a mentális BETEGSÉG!!!
16:50-es, minden nap látom õket, kivéve a szabadnapjaimat.
Kérdezõ, aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul.

Magyarországon vannak még működőképes bányák? Hol és mit bányásznak?

Legjobb válasz: Pl a Mecsekben nemrég indították újra az uránbányászatot, és minden szenes hõerõmû mellett nyilván szénbányát is találsz különben nem volna mivel fûteni a napi 5000T igényû kazánokat.

Pl a Mecsekben nemrég indították újra az uránbányászatot, és minden szenes hõerõmû mellett nyilván szénbányát is találsz különben nem volna mivel fûteni a napi 5000T igényû kazánokat.
A külszíni bányákról nem is beszélve! Orbánnak is van dolomit asszem:D
Elsõ! A Mecsekben nem indították újra az uránbányászatot! :D Bányamérnök vagyok és egyenlõre még csak kutatási projekt van, hogy megéri e folytatni a termelést! :D Mélymûvelésben csak szénbányák mennek. Farkaslyuk, Márkushegy!

Van valahol Magyarországon működőképes elmegyógyintézet? Hol?

Be lehet menni látogatónak? Nagyon érdekel, hogy milyen ott az emberek élete.

Legjobb válasz: Pózva, Zalaegerszeg mellett! :)

Pózva, Zalaegerszeg mellett! :)
Minden nagyobb városban van olyan, mint amit #1 írt, Pózva. De az sem konkrétan elmegyógyintézet, mert van rengeteg más része is. Még tüdõszûrésre is oda kell menni. Én Gyõrben fordultam meg a pszichiátrián és nem volt egy nagy élmény. Leszedált betegek slattyognak össze vissza a folyosón, maguk elé bámulva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egyébként Zalaegerszeg mellett lakom, de ott bezáratták, abban biztos vagyok.
Azt azért nem hinném. Minden városban kell lennie valamilyen szintû pszichiátriai gondozónak. Maximum áttették valahova máshova, talán a belvárosi nagy kórházhoz...
Pesten a Tündérhegyrõl tudok, viszont látogatni nem hiszem hogy be lehet csak úgy menni.
Tündérhegyen nem elmebetegek vannak! Fõleg pszichoszomatikus és lelki betegségekkel, nézz utána!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!