Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon vannak és ha (139 db)

Ha Magyarországon szül, akkor a gyerek a férj nevére kerül.
Ha itthon születik és az apa tesz elismerõ nyilatkozatot, akkor a nevére kerül. A kinti törvényeket nem ismerem.
Feleség itthon. Apu kint megdöntötte az új nénit, aki élettárs, terhes. Aput érdekli, kaphatja-e kint a nevét a kölök, és kaphatja-e itthon. NAgy vonalakban. :)
Hogy ki van hol? Kinek van élettársa? a pasinak, vagy a feleségnek? Ki szül? A feleség vagy a szeretõ? Bakker, jobb lenne, ha pl. vesszõkkel tagolnád a mondatokat, és minden tagmondatba tennél egy alanyt, mert így nehéz kibogarászni, hogy mi a bánatod.
Ha nem házasok, akkor apasági nyilatkozat kell. Írjam le lassabban?
Én se értem, mi ez a fattyúzás meg kölközés, legalább a meg nem született gyereknek járna a tisztelet.
Nos a tény. Van egy férj és feleség akik házasok (papíron) Mindketten magyarok. A férj kint dolgozik Franciaországban, ahol együtt él egy nõvel. A nõ gyermeket vár. (feltételezem, hogy a nõ is magyar) Teljesen mindegy hogy a baba Franciaországban vagy Magyarországon születik. Ugyanis ha magyarok a szülõk akkor magyar állampolgár lesz a baba is, így a magyar törvények érvényesek a baba születésével kapcsolatban is. Vagyis az apukának nyilatkozatot kell írnia, hogy õ az apuka. A feleségnek (aki papíron van) semmi köze nincs az egészhez, így õ nem is folyik bele ebbe..
Kedves kerdezo a feleseg es a ferj addig ferj es feleseg amig a birosag magayr birosag ki nem mondja a valast. Addig az uj holgy hivatalos megnevezese hazassagon kivuli kapcsolat vagyis szereto ez az igazsag. Hogy erzelmileg mi van az nem erdekli a jogot. Tehat otthon szulj es az apa ismerje el a gyereket. Ha a gyerek apjanak van meg masik gyereke is a hazassagban akkor GYT fog fizetni a valas kimondasa utan.
akkor is fizetni kell ha a gyerek nem az ove de az o hazassaguk alatt szuletett igy automatikussan a ferj nevet kapjak jogilag az ove.
Igen kaphatja.az apasàg mem függ össze a házassággal az apa részérõl. Ha a feleség lenne terhes az a gyerek automatikusan kapja a férj nevét. De ha egy másik nõ is terhes lesz és a férj apasági nyilatkozatot tesz akkor ugyan ugy kerülhet a gyerek a férfi nevére.
Aki ilyen összevisszaságban él, annak tényleg számít a gyerek neve? Nem az lenne fontosabb, hogykét független emger válalljon gyereket és nevelje együtt? A neve a fontos? És ha az anyja nevét kapja??? Attól az apuka büszke lesz, jah...azt elfelejtette, hogy õ még házas, csak nem a gyerek anyjáva a feleség??? Ostobák vagytok!
Franciaorszagban elek. A kovetkezo tortenik: ha kint szuletik a gyerek, akkor acte de naissance (szuletesi anyakonyvi kivonat) lesz kiallitva Fro-ban. Mivel nem hazasok, ezert mar ez elott egy nyilatkozatot kell tennie az apanak, hogy ne père inconnu-t irjanak bele hanem ot (reconnaissance vagy hogy hivjak, nem tudom), de lenyeg hogy van hivatalos kivonat arrol hogy kik a gyerek szulei. Idaig a dolog egyszeru. Ezutan az apa beballag a kovetsegre, es keri a szuletes hazai anyakonyvezeset, amihez eloszor apasagi elismero nyilatkozatot vesznek fel, majd kb ket honap mulva meglesz a magyar szuletesi anyakonyvi kivonat. Ezen termeszetesen azon a neven fogjak a gyereket anyakonyvezni, ami a francia anyakonyvi kivonatban szerepel. Ha Magyarorszagon szul az elettars, akkor is kerdezni fogjak hogy ki az apa (mivel elettarsno nem hazas, ezert nincs alapvelelem), de gondolom itt is el az hogy elozeteesen apasagi elismero nyilatkozatot tesz a gyerek elkovetoje. Szoval minden tokugyanugy zajlik mintha a ferfi nem lenne nos. Forditott esetben vannak csak gondok (tehat ha ferjezett no szuli mas gyereket), mivel a hazassag apasagi velelmet keletkeztet, tehat ha egy ferjezett no szul, akkor a ferjet tekinti a magyar cstv apanak, ami velelem megdontesere pert kell inditani.
Szerintem ez a fogalmazás nem helyes.
Szerintem el kéne válj a feleségedtõl a lehetõ leggyorsabban. Már régen el kellett volna válni. Viszont ha Franciaországban nem tudod így a nevedre venni, akkor szerintem a legjobb, ha itt szül az élettársad. Utána kéne gy kicsit kutakodj, hogy mi a helyzet a franciáknál. Akik pedig itt fattyúztak meg hasonlók, szégyelljék magukat. Lehetne kulturáltan is válaszolni szerintem.
A kérdező hozzászólása: De fattyuztak meg lotyoztak csak bejelentettem es leszedtek a moderatorok
A kérdező hozzászólása: Ezt nem ertem h fizetni fog az ex gyerekeire?
szerintem senki nem fattyúzott, a kölökkkel meg végképp semmi baj, a babócánál klasszisokkal jobb kifejezés a gyerekre.
A kérdező hozzászólása: tanulj már meg olvasni!!!!!! A no meg a ferfi nincsenek egyutt! A nonek is van mas mar reg ota meg neki is es mi kozod van hozzza te zibbi.... zabborommek
De gond lesz franciaorszagban a csaladjog szerint nos pasi nem ismerhet el hazassagon kivuli gyereket a szeretojet. Magyarban nem lesz gond de a pasi fizetni fog az ex esetleges gyerekeire.
A kérdező hozzászólása: Es ebbol nem lesz problema a hivatalnal vagy akarhol hogy felesege van es gyereke masik notol van?
A kérdező hozzászólása: Szval valaki tudja pontosan hogyha a lany mo.on szul ott kerulhet e a gyerek az apja nevere vagy mivel van felesege igy nem, es ha kint szuli meg a gyereket akkor?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen ;) es akit erdekel egy kicsit is a kerdes az felfogja :)
A kérdező hozzászólása: A ferfinek van felesege igen, , , , , de mar negy eve nincsenek egyutt. De meg nem valtak el. Es van egy elettarsa kint fr.o.ban es annak lesz gyereke es nem kolke! (Normalisan is lehetne ha nem tudod pontosan mi van) ;) es az a kerdes ha az elettarsa kint szul vagy magyarba kerulhet e a ferfi nevere?
Hogy összefoglaljam: A francia törvények szerint - az apa személyi igazolványával és franciára hivatalosan lefordított születési anyakönyvi kivonatával felszerelve - a lakása szerinti "mairie"-n (ez olyasmi, mint régen a tanácsháza, ma az önkormányzat) bejelenti élettársa gyermekének elismerését. Ezt megtehetti a terhesség harmadik hónapjától kezdve, akár az anya jelenlétében, akár egyedül. Senkit nem érdekel, hogy az illetõ apa nõs-e vagy sem. Évekig voltam hivatalos fordító (traducteur officiel), rengeteg ilyen papír került a kezembe... Az idevonatkozó mai magyar törvényeket viszont sajnos nem ismerem, úgyhogy ebben nem tudok segíteni.

Magyarországon vannak presbiteriánusok? És ha nincsenek, melyik magyarországi felekezet hasonlít legjobban a presbiteriánus felekezetre?

Legjobb válasz: Szia! A Magyarországi Református Egyház a presbiteriánus egyház, mert hivatalosan a presbiterek vezetik a gyülekezeteket, gyakorlatilag az esetek java részében a lelkész... Üdv. Péter

Szia! A Magyarországi Református Egyház a presbiteriánus egyház, mert hivatalosan a presbiterek vezetik a gyülekezeteket, gyakorlatilag az esetek java részében a lelkész... Üdv. Péter
Az elõzõ válasz pontatlan. A református egyházból váltak ki néhányan, megmaradtak a keresztyén hitben és magukat Presbiteriánusoknak nevezik. A presbiteriánushoz így a református vallás hasonlít. Honlapjuk: http://www.reformatus.net/
1. Kettõrõl tudok, Budapesten és Pécsett. A református népegyház nem presbiteriánus a mai értelemben használt presbiteriánus vallási csoportra értve. Bár vannak presbiterek a református egyházban, de az egyház felépítése bibliaellenes. Holland szigorú református egyházak el sem ismerik a magyar ref. egyházat. 2. A Magyar Kálvinista Egyház
A presbiteriánusok is reformátusok. Ugyan úgy kálvinisták. Ha érzékeltetni akarom a dolgot akkor úgy kell elképzelni, mint a görögkatolikus-római katolikus viszonyt. a oresbiteriánusok, nem a svájci, hanem egy angol hitvallás alapján vallják ugyan azt a kálvinista hitet, mint a reformátusok. Saját liturgiájuk van a pap nem palástot hanem talárt és stólát visel.
Van presbiteriánus felekezet Mo-n.
Igen, van! Kelet- és Közép Európai Református Presbiteriánus Egyház. Központja: Miskolc, Kartács utca 1. Gyülekezetei Magyarországon: Miskolc, Budapest, Debrecen, Balatonalmádi, Kaposszerdahely. A honlapjuk a már megírt: http://www.reformatus.net (A Magyar Kálvinista Egyház nem presbiteriánus, hanem independens.)
Budapest mellett is van egy presbiteriánus gyülekezet Diósdon a http://www.reformalt.hu oldalon olvashatsz többet.
3. évad van de még nincs szinkronizálva, tehát még nem adják a nickelodeonon.
A kérdező hozzászólása: De fogják szinkronizálni ugyee? És lesz-e negyedik évad?
azt olvastam, hogy lesz 4. évad is
Még a 2.évadot sem szinkronizálták le Magyarországon, de Amerikában most ért véget a 3.évad, és friss információból tudom, hogy mostanában nézték át a szereplõk a 4.évados forgatókönyvet.AZ még kérdéses, hogy lesz-e 5.évad. Mindenesetre magyarországra kb 2014 elején kerül leadásra az elsõ rész a 3.évadból (tipp)
Már adják a 3. évadot szinkronnal, és nem biztos, hogy lesz 4. évad, mert James más sorozatot forgat. Elvileg.
már van negyedik évad amerikában


Láttam egy képen hogy már van Aeros Mcflurry a McDonald’s-ban valahol és az a kérdésem hogy Magyarországon mikor lesz és ha van akkor hol lehet kapni?

http://www.kepfeltoltes.hu/view/100805/10231_132996291766_13..

Legjobb válasz: Valószínûleg nem lesz. Az, hogy valamelyik országban van, az nem azt jelenti, hogy itt is meg fog jelenni. Bár ki tudja, ez nem zárja ki, hogy nem. De én sok olyan dolgot láttam Mekiben, amely Magyarországon nem volt, és sok olyat nem láttam, amely viszont itt van. Lokalizálják a mekiket is.

Valószínûleg nem lesz. Az, hogy valamelyik országban van, az nem azt jelenti, hogy itt is meg fog jelenni. Bár ki tudja, ez nem zárja ki, hogy nem. De én sok olyan dolgot láttam Mekiben, amely Magyarországon nem volt, és sok olyat nem láttam, amely viszont itt van. Lokalizálják a mekiket is.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ
persze hogy nem mindenüt van ugyanaz gondolj bele mikor magyaros izü kaják voltak.azt amerikába nem árulják.árulták :p

Magyarországon van-e kínai autófelszerelési cikkekkel foglalkozó kínai árus, vagy bolt? És ha igen hol?

Legjobb válasz: Konkrét boltot nem tudok, de a dx.com ról rengeteg mindent tudsz rendelni (kínai csak a neten) es ingyenesen szállítják Magyarországra.

Konkrét boltot nem tudok, de a dx.com ról rengeteg mindent tudsz rendelni (kínai csak a neten) es ingyenesen szállítják Magyarországra.

Szeretnék kutyusommal betegeket látogatni . Külföldön már létezik ez a dolog Magyarországon van ilyen és ha igen hol? Szeretnék ilyen fajta munkát.

Legjobb válasz: Ez nem munka.Ezért nem kapsz még pénzt hogy bemész a kórházba a kutyáddal.Amugy meg Magyarországon a kórházak 99%-a egyáltalán nem engedd be állatokat.Mivel vannak a korházban fertõzõ betegek is meg a kutyának az egészségi állapotának is rendben kell hogy legyen.

Ez nem munka.Ezért nem kapsz még pénzt hogy bemész a kórházba a kutyáddal.Amugy meg Magyarországon a kórházak 99%-a egyáltalán nem engedd be állatokat.Mivel vannak a korházban fertõzõ betegek is meg a kutyának az egészségi állapotának is rendben kell hogy legyen.
Én szerintem egyáltalán nincs ilyen korház..:( sajnos:(

Jelenleg van Magyarországon nyilvános inkubátor? Ha igen akkor hol? Ha valaki ott helyezi el a babát, és megtudják ki tette oda akkor megbüntetik?

Legjobb válasz: Olyanra gondolsz ami a kórházak kapujában van kihelyezve? Mert az biztos van több kórháznál is, nálunk Miskolcon a Megyei Kórház elõtt tuti van, épp 1 hete jártam ott és ott áll a kapu mellett. Ha ide teszed a babát nem büntetnek meg, pont ez a cél, hogy a nem kívánt csecsemõ ne egy szemetesben végezze, hanem az "anya" nyugodt szívvel otthagyhassa a gyermeket retorziók nélkül.

Olyanra gondolsz ami a kórházak kapujában van kihelyezve? Mert az biztos van több kórháznál is, nálunk Miskolcon a Megyei Kórház elõtt tuti van, épp 1 hete jártam ott és ott áll a kapu mellett. Ha ide teszed a babát nem büntetnek meg, pont ez a cél, hogy a nem kívánt csecsemõ ne egy szemetesben végezze, hanem az "anya" nyugodt szívvel otthagyhassa a gyermeket retorziók nélkül.
nem büntetik, anonim, nem keresik, lemond róla. Babamentõ inkubátor: Budapest, a Heim Pál Gyermekkórház Madarász kórházában Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház elõtti inkubátorban modern jászolok -még máshol is biztos vannak
Igen van. Szombathely.
Kaposváron is van ilyen.
Kistarcsán a Katolikus templomnál is van egy ilyen inkubátor. Pár perc alatt ideér egy Pestoros járõr, aki beviszi a Flór F. khba a kicsit. De ha jól emlékszem akkor a Flórnál is van egy inkubátor(nem tudom mûködik e) Ezeknek az inkubátoroknak az a lényege, hogy a megszületett egészséges baba esélyt kapjon az életre, ne mélyhûtõbe, kukába, bokor alá kerüljön, hanem családba. És mivel az anya esélyt ad, nem követ el bûncselekményt.
A Bakáts téri kórházban is van. Schöpf-Mérei a neve talán.
De siman szulhetsz korhazban is mert kell a segitseg fani fog az tuti Es ott a korhazban lemondasz rola. Vagy meg ma felhivod a bolcso alapitvanyt ok segitenek mindenben van nyilt orokbefogadas is igy tudod hova kerul a baba es akar latogathatod is. Mindenesetre aki az eletet valasztotta es nem vetette el a gyereket szamomra egy olyan no akit tisztelni lehet. Inkabb fogadjak orokbe hogy jobb elete legyen.
Budapesten a Péterffy Sándor utcai kórház bejáratánál is van a VII. kerületben, nem messze a Keleti pályaudvartól.
Zalaegerszegen is van, pont a minap csodálkoztam rá az SZTK bejáratánál, én azt hittem, hogy valahol a szülészet környékén van.
Fehérváron is van ilyen, de én azt olvastam, hogy pár perc után jelezni kezd, hogy babát raktak bele, nem kell külön csengetni. Aztán ki tudja.
Épp ez a lényege hogy az anyuka következmények nélkül lemondhat róla ilyen formában. Nem fognak keresni, van egy csengó ha jól tudom a helyiségben hogy jelezd van ott baba. Amig oda érnek van idõd elmenni. Arra figylej hogy mindenképpen jól legyen felöltöztetve és nem árt mellé irni mondjuk egy kis papirra hogy mikor született. Mindenképp jelezd a csengõvel hogy tettél be babát, nehogy az legyen hogy nem vették észre idõben. Ha nem tudod vállalni akkor ez a legjobb amit tehetsz. Szeretõ szülõkhöz fog kerülni akik régóta várnak arra hogy szülõk lehessenek.
Budapesten a Madarász utcai kórháznál van. http://www.madarasz.hu/
A kérdező hozzászólása: pl. Budapest
Nagykanizsán is van. De egyszerûbb lenne ha konkrét várost írnál, hogy hol is kéne, hogy legyen.Hátha valaki megtudja mondani.
a tatabányai kórház bejáratánál is van
#16 a Bakáts téri Schöpf-Merei Kórház már bezárt, 2009-ben! Ott nincs.

Van még értelme/lehet Magyarországon hivatásos katonának jelentkezni? És ha igen hol? Miskolci vagyok. A Hatvanötösök útja 2. toborzó hely még meg van?

Olvastam, hogy állítólag az ingatlant eladták. Igaz ez?

Legjobb válasz: Én meg azt olvastam, hogy 3000-es létszámhiánnyal küzd a magyar honvédség. Van ez a kiadvány, a hogyan lehetek szerzõdéses katona, ebben elvileg minden megvan. http://www.honvedelem.hu/files/9/8663/hogyan_lehetek_szerzod..

Én meg azt olvastam, hogy 3000-es létszámhiánnyal küzd a magyar honvédség. Van ez a kiadvány, a hogyan lehetek szerzõdéses katona, ebben elvileg minden megvan. http://www.honvedelem.hu/files/9/8663/hogyan_lehetek_szerzod..
A kérdező hozzászólása: Igen azt én is hallottam, hogy a jogosítvány elõny. Mindegy, elmegyek és majd mondanak valamit. Esetleg azt tudja valaki, ha már bekerültem a honvédségnél le lehet tenni a C jogosítványt? Nem vagyok benne biztos, de mint ha régebben hallottam volna ilyenrõl. Van olyan ismerõsöm aki pl. a B jogosítványt ott szerezte meg. De ez már régen volt. Azt mondta, hogy kiment egy elhagyatott részre ott kellett vezetnie és megvolt a jogsi. Mondjuk ezt nem nagyon akarom elhinni, de lehet.
szerintem már nagyon nincs értelme katonának elmenni... nekem több ismerõsöm is ott van és mindegyikõjük csak átmenetileg tervezi azt csinálni. nem találtak munkát, itt meg legalább megkapják azt a 70ezer forintot. igen, jól olvasod, annyit kapnak. erre még rájön egy két plusz dolog, de az nem nyom sokat a latba. esetleg, ha kijutnak külföldre békefenntartónak, akkor többet kapnak. de az is csak egy év szolgálat után lehetséges, meg akkor már a nyelvtudás sem ártana... :D ha elmész egy toborzóba, akkor oszd el kettõvel amit mondanak. ott azt fogod hallani, amit tényleg hallani akarsz, de sajnos a fele sem lesz igaz.
Jézus.. 70ezer? :(( Amúgy felsõ életkor van? Az ugye lehetséges, hogy pl. egy frissen végzett 23éves hadnagy a parancsnokod lesz, amikor te már 30év fölött vagy??
47 év a felsõ korhatár, ez is benne van a fentebb linkelt kiadványban :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket, azt már olvastam, csak azzal nem voltam, tisztában, hogy most mi a helyzet. Rákerestem és tényleg azt írják, hogy létszámhiány van. Azt esetleg nem tudod, hogy ilyenkor év végén is lehet jelentkezni vagy már csak jövõre? Vagy teljesen mindegy mikor jelentkezek? Valami olyasmit is olvastam, hogy februárig kell a jelentkezéseket leadni.
Sajnos nem tudom, de én úgy gondolom hogy lehet jelentkezni bármikor. Próbáld meg, max adnak egy idõpontot hogy mikor érdemes jelentkezni, ha most nem lehet.
a jogosítvány elõnynek számít ha jól tudom

Ha a barátom nem magyar (Németországban él) és ha eljön Magyarországra, akkor az országon belüli utazáshoz neki mire van szüksége? Illetve nekem van 90%-os kedvezményű kártyám akkor vele, mint kísérőm, érvényes a kedvezményes jegy?

Ha egyedül utazok nagy városban (pl. Budapest) akkor sem nagyon tudom, hogy ez engem is mire jogosít?! Mármint helyi járaton, metrón, stb. lehet használni? Vagy csak távolsági járatoknál?

Legjobb válasz: " az országon belüli utazáshoz neki mire van szüksége?" - bérletre vagy vonaljegyre van szüksége "Illetve nekem van 90%-os kedvezményû kártyám akkor vele, mint kísérõm, érvényes a kedvezményes jegy?" - nem,érvényes, mert õ nem családtag.

" az országon belüli utazáshoz neki mire van szüksége?" - bérletre vagy vonaljegyre van szüksége "Illetve nekem van 90%-os kedvezményû kártyám akkor vele, mint kísérõm, érvényes a kedvezményes jegy?" - nem, érvényes, mert õ nem családtag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) De akkor ha van, pl. neki is kell hozni diákot, hogy igazolja a korát, és akkor rá is ugyanazok érvényesek, mint egy magyarra?! :)
A BKV és Vasút honlapján minden kérdésedre megkapod a választ.
én már többször utaztam barátnömmel, akinek van 90 %-os kártyája, nálunk mindig elfogadták..
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) mert most meg olyat olvastam, hogy azzal ott akkor ingyen lehet utazni?! :/:)
Leginkább pénzre. Vegyen rendes jegyet, abból nem lehet baj, és valószínûleg nem fogja anyagi csõdbe taszítani a jegyár, ha Németországban él.
nem ingyenes, jelképes. A 10%-t kell kifizetnem, ha vele utazok, de ez általában alig pár forint.
Ha a barátodnak van diákigazolványa, ugyanúgy igénybe veheti az 50%-os jegyeket, mint a magyar diákok.

Van (nak) sorozatgyilkos (ok) Magyarországon? És ha igen, akkor hol? Nem kell pontosan, csak megye h hol vannak ilyen emberek

Legjobb válasz: Szerinted ha az köztudott lenne, h vannak és,h hol akkor már nem elkapták volna???^.^"

Szerinted ha az köztudott lenne, h vannak és, h hol akkor már nem elkapták volna???^.^"
Csongrád megye. Szeged. Csillagbörtön. Pl: Magda Marinkó.
Legtöbben börtönben.
A kérdező hozzászólása: 1.kommentelõ. nem biztos, h el tudnák kapni, de azt azért lehet tudni, h pl melyik megyében vannak. ha ember nevét nem is, de a területet igen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!