Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon törvényesen kapni (2 db)

Magyarországon törvényesen lehet kapni és tartani Axolot-ot?

Legjobb válasz: Ha védett halról van szó tartása hazánkban engedélyhez kötött.

Ha védett halról van szó tartása hazánkban engedélyhez kötött.
A kérdező hozzászólása: Azt nemtudom, hogy védett e.:S. Mert mostanában láttam és nagyon megtettszett, és nállunk heje is lenne. Meg gondoskodnánk róla. Csak nemtudom, hogy lehet e legálisan kapni. Mert csak ugy szeretnék.
Állatkereskedésben leggyakrabban Mexikói Axolotl-t lehet hapni. Vadas, avagy albínó színváltozatban. Ez a KÉTÉLTÛ azért különleges, mert úgy is képes szaporodni, hogy még nem alakult át. Tehét lárva állapotban már szaporodóképes. Ezeket az állatokat hazánkban is szaporítják kereskedelmi célokra. Tartásához engedély nem szükséges. Törvényesen lehet vásárolni néhány nagyobb állatkereskedésben. Viszonylag nagy hely (legalább 100 literes akvárium) kell neki. Elõnyben részesíti az élõ rovarokat és férgeket.
Lehet kapni, és elég könnyen lehet õket tartani. Nekem van 2db, bébi koruk óta nevelgetem õket. Annyiban kiegészíteném az elõttem szólót, hogy szinte CSAK az élõ eleséget fogyasztják el. A fagyasztott tubit ill nagyobb korában a csirkemáj darabokat csipeszen rázni kell az orra elõtt, hogy megegye. A legjobban a bébi guppykat szeretik (nálam)

Mely Magyarorszagon honos madarat torvenyes haznal tartani amelyet lehet allatkereskedesben kapni?

Legjobb válasz: nem hiszem hogy nálunk õshonos madarat lehet állatkereskedésben kapni...

nem hiszem hogy nálunk õshonos madarat lehet állatkereskedésben kapni...
Ez így hivatalosan nem mûködik. Ilyen fajt csak bemutatás céljából tarthatsz hivatalosan. Árulni nem lehet. Külön kitétel a solymászat, de ahhoz vizsga kell, stb. és nem állatkereskedésbe veszed meg a jószágot.
Solymászáshoz vadász vizsga kell, meg azon belüól majd solymász vizsga ha jól tudom. Valóban nem árulnak honos madarakat. Egyrészt mert nem tenyészti õket senki, másrészt meg nem szenvednek a befogásukkal. Vagyis ez így annyira nem igaz, mert pl. zöldikét találhatsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!