Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon milyen vonatkoznak az otthoni kígyótartásra (1 db)

Magyarországon milyen törvények vonatkoznak az otthoni kígyótartásra?

Legjobb válasz: Szerintem Magyarországon senji sem tart kígyót.

Szerintem Magyarországon senji sem tart kígyót.
Csak a veszélyes illetve veszélyeztetett fajok tartására vonatkozik törvény, ha jól tudom. Veszélyesnek számítanak bizonyos óriáskígyók és az összes mérgeskígyó (talán néhány hátsó-méregfogast kivéve). A veszélyeztetett fajok tartásához külön engedély kell. Az elõzõ hozzászólónak pedig szeretnék szívbõl gratulálni...
Magyarországon minden hüllõ és kétéltû védett, speckó engedély kell, de nem nehéz beszerezni, annyi, hogy ha fogsz egyet a réten, azt úgy nem tarthatod, de a bolt már sima
CITES de nemminden egzotikus állatra kell
Jó hülye itt majdnem mindenki... Akkor kell engedély ha a szép kis hazánk veszélyesnek nyilvánítja az adott faj. Óriáskígyók, mérges kígyók, és egyes gyíkfajok tartoznak a veszélyes állatok közé.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha leopárd gekkót tartanék, nappal nem csninálna semmit? Csak éjjel, miután lekapcsolom a lámpát?

Csak azért kérdezem, mert hiábí gyönyörű, gyakorlatilag sosem látnám. Bebújna résekbe és ott pihenne, aludna?

7

Mit kell tudni egy mexikói axalotlról?

Köszönöm a válaszokat!

1

Kerti tavat építek ékszerteknőseim számára. Kicsit bajban vagyok a növényekkel, nem tudom, melyik lehet mérgező számukra. Kérlek, nézd végig a növénylistát. Melyik lehet mérgező?

kolokán, mocsári nőszirom,
tavi rózsa/tündérrózsa
békabuzogány v. ágas békabuzogány
aprólevelű átokhínár
süllőhínár
keskenylevelű gyékény
víziboglárka

1

Napali és éjszakai hőmérséklet?

Sokszor olvasom hogy bizonyos állatoknál pl. nappali hőmérséklet legyen 28-30 fok, éjszaka pedig 20 fok.
Ezt hogy érjem el? Valami hüllőknek való lámpa eléggé fel tudja melegíteni a levegőt pl. 30 fokra? Vagy a fűtőkő is kell mellé? Esetleg valami fűtőtest?
Mi a helyzet éjszaka? Elég ha este simán kikapcsolok mindent ami fűt, és lemegy a hőfok szobahőmérsékletre? De nyáron van hogy nem megy pl. 25 fok alá? Ilyenkor mi a helyzet? Bocsi de nagyon amatőr vagyok a hüllőkkel kapcsolatban. Halakat tartok, de egyszer majd valamilyen hüllőt is szeretnék. Teknős vagy leopárd gekkó a legesélyesebb. Előre is köszi a válaszokat

2

Ez milyen fajta kígyó lehetett?

A dédapám a második világháború idején látott egy 3-4 méteres döglött kígyót. Lehet egy kicsit túlméretezte, de tudtommal a Magyarországon élő siklók nemigen nőnek 2 méternél nagyobbra. Esetleg hobbi tartásból származó óriáskígyó volt.(Bár nem hiszem, hogy akkoriban ez nagyon elterjedt volt.)

8

A teknősöket csak párban érdemes venni?

Sok helyröl hallottam, hogy ha egyedül veszem, akkor unatkozni fog...

6

Leopárd gekkónak lehet adni fakó csótányt?

és az miért van hogy az egyik nem szereti a lisztkukacot 3 éve van meg és nem adtam még soha neki most megpróbáltam de nem érdekli a csak a hímet,

3

Mi lehet a baja?

Van egy gyászos gekkóm és azt látom rajta, hogy furcsán remegnek az ujjai és nehezebben mozog. Most 3 éves, lehet, hogy az élete végéhez közeledik(a fiatalabb gekkók teljesen egészségesek)? Valaki tudja mi ez?

1

Nekem a Zöld (Ázsiai) Víziagámám tegnap 2 tojást rakott de nincs keltetőm. Ezért kérdezek hogy hogyan csináljak magam házi keltetőt? Vagy aki csinálta már az hogy csinálta?

Nagyon sürgős lenne .

3

Mi lehet a sisakos kaméleonommal?

2 és fél hónapja van nálam és mióta idekerült minden nap kivettem őt, jól viselte, sosem fújt rám, semmi ilyesmi.2 napja ki akartam venni és megharapott. Ez miért van? Azóta ha benyúlok hozzá fúj, fekete pöttyös lesz és meg akar harapni. Mit tegyek? Most már többet nem engedi majd hogy hozzányúljak? (3 hónapos hím)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!