Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon milyen vonatkoznak az otthoni (1 db)

Magyarországon milyen törvények vonatkoznak az otthoni kígyótartásra?

Legjobb válasz: Szerintem Magyarországon senji sem tart kígyót.

Szerintem Magyarországon senji sem tart kígyót.
Csak a veszélyes illetve veszélyeztetett fajok tartására vonatkozik törvény, ha jól tudom. Veszélyesnek számítanak bizonyos óriáskígyók és az összes mérgeskígyó (talán néhány hátsó-méregfogast kivéve). A veszélyeztetett fajok tartásához külön engedély kell. Az elõzõ hozzászólónak pedig szeretnék szívbõl gratulálni...
Magyarországon minden hüllõ és kétéltû védett, speckó engedély kell, de nem nehéz beszerezni, annyi, hogy ha fogsz egyet a réten, azt úgy nem tarthatod, de a bolt már sima
CITES de nemminden egzotikus állatra kell
Jó hülye itt majdnem mindenki... Akkor kell engedély ha a szép kis hazánk veszélyesnek nyilvánítja az adott faj. Óriáskígyók, mérges kígyók, és egyes gyíkfajok tartoznak a veszélyes állatok közé.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért eszi meg az ékszerteknősöm a saját ürülékét?

Száraz marhaszív-kockákat, fagyasztott halat és néha salátát kap enni. Vitamin hiánya lenne? Vagy ez természetes?

5

Mi van akkor hogyha az ékszerteknősöm ki tudja nyitni a szemét de nem akarja és szinte minden nap be van neki csukva akkor mi lehet a baja?

7

Legyek szaporítása?

Békáknak szoktam venni lárvát ami be van dobozolva és abból kelnek ki a legyek. A terráriumba engedem be őket, onnan nem tudnak kijönni. Viszont elég drága egy doboz légy.
Jobb lenne ha magam szaporítanám, csak nem tudom hogy lehetne kivitelezni, hogy ne árasszam el az egész lakást legyekkel. Van rá ötlet? Akik szaporítják, hogy csinálják?

10

Hogyan lehet órvosolni leopárd gekkónál a parazita fertőzést?

szeretném megkérdezni hogy járt-e már valakinek a hüllője ilyen betegségben és ezt hogy és mivel lehet órvosolni ???
(jah és ez nem a külső parazita fertőzés hanem a bélrendszerben ami van )

1

Míért eszik homokot a leopárdgekkóm?

3

Mikor takaritsan a teknősömet? Többi alul!

Van egy másfél éves sárgafülű tekim, aki 15cm. Tegnap este hoztam el, evett is már tegnap szárított halat.Ma vettem több ételt neki. KÉRDÉSEM! Minden nap etessem, vagy csak 2 naponta? A vizet mikor cseréljen? Mivel tegnap lett, de most olyan zavaros! Mit tegyek?

9

A teknősök mennyire intelligensek? Mekkora lehet az agyuk, és milyen?

Miközben nézegettem a kis ékszerteknősömet elgondolkoztam azon, hogy milyen lehet az agya, mekkora lehet meg ilyenek! A válaszokat előre is köszi!

7

Heló! MIÉRT NEM ESZIK A TEKNÕSÖM?

még csak két napja hoztam haza a sárgafülű ékszertekimet tudom nem sok idő ahhoz hogy megszokja de nem eszik semmit egy falatot sem a tápokttól amiket lehet kapni szerintem hányna :) mondták a nyers húst a halat de azt sem akarja mit tegyek? +mindig menekül, elbújik és nem csinál semmit nem uszkál vagy nem is tudom segítsetek nekem pls :/

6

Leopárd Gekkónak szeretnék barlangot csinálni mivel az érak ilyesztően magasak, agyagból lehet neki barlangot csinálni? Vagy ti mit ajánlotok?

7

Segíteni kéne van egy Leopárd Gekkóm és hogy vettem neki tücsköt de mielött beadtam neki megöltem a tücsköket! Most pedig nem akarja megenni mit csináljak?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!