Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon milyen vonatkoznak az otthoni (1 db)

Magyarországon milyen törvények vonatkoznak az otthoni kígyótartásra?

Legjobb válasz: Szerintem Magyarországon senji sem tart kígyót.

Szerintem Magyarországon senji sem tart kígyót.
Csak a veszélyes illetve veszélyeztetett fajok tartására vonatkozik törvény, ha jól tudom. Veszélyesnek számítanak bizonyos óriáskígyók és az összes mérgeskígyó (talán néhány hátsó-méregfogast kivéve). A veszélyeztetett fajok tartásához külön engedély kell. Az elõzõ hozzászólónak pedig szeretnék szívbõl gratulálni...
Magyarországon minden hüllõ és kétéltû védett, speckó engedély kell, de nem nehéz beszerezni, annyi, hogy ha fogsz egyet a réten, azt úgy nem tarthatod, de a bolt már sima
CITES de nemminden egzotikus állatra kell
Jó hülye itt majdnem mindenki... Akkor kell engedély ha a szép kis hazánk veszélyesnek nyilvánítja az adott faj. Óriáskígyók, mérges kígyók, és egyes gyíkfajok tartoznak a veszélyes állatok közé.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A tekinek jó a 22 fok?

Még nincs melegítőm és igy 22 fokra hül vissza a vize. Ebbe már meg tud fázni? (amugy kicsi teknősöm van)

3

Mit tudok adni a gabonasiklómnak (30-35cm) enni ha nem kapok sehol a környéken bébiegeret?

Kutasok lakom és sehol nem lehet kapni a környéken....

5

Vörösfülű ékszerteki. Lehet szaporítani az enyémet?

Van egy kb. 5-6 éves nőstény vörösfülű tekim.Nem teleltetem.Tud szaporodni?Egyáltalán Magyaro.-n lehet neki találni párt?

2

Két db sisakos kaméleonnak elég egy 80×30×80 as terrárium?

4

Imádom a Dinoszausruszokat. Mi lenne ha hirtelen megjelenne pár kert alatt egy két triceratopsz? Vagy egy Brontoszaurusz elkezdené legelni a borsót?

Aztán mondjuk jönne egy T-Rex és megtámadná őket,de így mittomén alszol és hajnali kettőkör arra ébredsz fel:DAz úgy laza lenne nem?

4

Hogy kell megölni egy egeret?

ha élve veszek egeret és el akarom rakni későbbre vagy nem akarom hogy élve egye, akkor hogy ölöm meg? agyon csapom vagy mi, és ha megöltem akkor hogy kell berakni a fagyóba, egyből vagy várni kell míg ki hűl

9

Mit vegyek? Egyelőre van szakállas agámám leopárd gekkóm madagaszkári tarka gekkóm mindből 1agáma fiú madagaszkári lány Leó lány mindegyik mellé veszek egyet melyik hez a legfontosabb vennem?

2

Most hogy is van ez a kétfejű kígyóknál?

Az két kígyó 1ben vagy cssak 2 feje van, és hogy döntik el merre akarnak menni, mi van ha az egyik balra a másik jobbra akar menni

2

Algásodás ellen mit tegyek?

Van egy 1 éves sárgafülű ékszerteknősőm aminek a páncélja kb 30% algás ,már mindent kiprobáltam kivéve a kémiai cucokat . Azok milyenek,nem tesznek kárt a teknösömben?

2

Milyen gekkót tarthatnék ilyen mértű terráriumban?

30 cm hosszú,30 cm mély és 40-50 cm magas.
Nappali életmódú állatkát keresek és ha lehet ne igényeljen iszonyú magas páratartalmat(de ez nem annyira lényeges)

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!