Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon milyen vonatkoznak az (2 db)

Magyarországon milyen törvények vonatkoznak az otthoni kígyótartásra?

Legjobb válasz: Szerintem Magyarországon senji sem tart kígyót.

Szerintem Magyarországon senji sem tart kígyót.
Csak a veszélyes illetve veszélyeztetett fajok tartására vonatkozik törvény, ha jól tudom. Veszélyesnek számítanak bizonyos óriáskígyók és az összes mérgeskígyó (talán néhány hátsó-méregfogast kivéve). A veszélyeztetett fajok tartásához külön engedély kell. Az elõzõ hozzászólónak pedig szeretnék szívbõl gratulálni...
Magyarországon minden hüllõ és kétéltû védett, speckó engedély kell, de nem nehéz beszerezni, annyi, hogy ha fogsz egyet a réten, azt úgy nem tarthatod, de a bolt már sima
CITES de nemminden egzotikus állatra kell
Jó hülye itt majdnem mindenki... Akkor kell engedély ha a szép kis hazánk veszélyesnek nyilvánítja az adott faj. Óriáskígyók, mérges kígyók, és egyes gyíkfajok tartoznak a veszélyes állatok közé.

Felvidéki vagyok. Ha itt már elvégeztem egy egyetemet, jelentkezek Magyarországon egyetemre, a pontok szerint elérem azt, hogy államilag térített szakon tanuljak, akkor az egyetem elvégzése után milyen követelmények vonatkoznak rám?

Ha jól tudom, ott kell dolgoznom az államilag támogatott képzési évekkel arányosan X évet (amit nem is bánok, inkább ott, mint itt), ezen kívül egyéb kritériumok? Konkrétan történész képzésre mennék (pl. ELTE), de itt már elvégeztem egy történelem tanári szakot.

Legjobb válasz: Ha már jártál történelemre, minek akarsz még egyszer menni? Vagy BA-t végeztél és MA-ra mennél? Akkor szóbeli felvételi is van tudtommal.

Ha már jártál történelemre, minek akarsz még egyszer menni? Vagy BA-t végeztél és MA-ra mennél? Akkor szóbeli felvételi is van tudtommal.
A diplomát valószínûleg honosítani kell, mármint a BA-sat, ha MA-ra mégy, de ha BA-t végeztél és Magyarországon BA-ra mennél, akkor nem kell (vagy ha MA-t végeztél és MA-ra is mennél, akkor sem).
Ezt én sem értem, most akkor mesterképzésre mennél? Mert kétszer elvégezni tényleg felesleges az alapot. Amúgy az lehet hogy le kellene dolgoznod x évet, miután tanultál, de elég sokan mennek diploma után külföldre, szóval szerintem nem egy bonyolult dolog megoldani azt, hogy külföldön dolgozz miután végeztél itt (már ha szeretnél valahol máshol is szerencsét próbálni :) ) A legegyszerûbb szerintem az lenne ha felhívnád az ELTE illetékesét és érdeklõdnél errõl hogy akkor kell e honosítanod, vagy hogy menne a jelentkezés, vagy akár mailen is érdeklõdhetsz. Sok sikert!
Ja mondjuk az igaz hogy fogalmam sincs a szlovák töri képzésrõl, szóval nem tudom hogy mit oktatnak, azaz le kellene e tenned a magyar kritériumhoz plusz vizsgákat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!