Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon milyen vonatkoznak (7 db)

Magyarországon milyen törvények vonatkoznak az otthoni kígyótartásra?

Legjobb válasz: Szerintem Magyarországon senji sem tart kígyót.

Szerintem Magyarországon senji sem tart kígyót.
Csak a veszélyes illetve veszélyeztetett fajok tartására vonatkozik törvény, ha jól tudom. Veszélyesnek számítanak bizonyos óriáskígyók és az összes mérgeskígyó (talán néhány hátsó-méregfogast kivéve). A veszélyeztetett fajok tartásához külön engedély kell. Az elõzõ hozzászólónak pedig szeretnék szívbõl gratulálni...
Magyarországon minden hüllõ és kétéltû védett, speckó engedély kell, de nem nehéz beszerezni, annyi, hogy ha fogsz egyet a réten, azt úgy nem tarthatod, de a bolt már sima
CITES de nemminden egzotikus állatra kell
Jó hülye itt majdnem mindenki... Akkor kell engedély ha a szép kis hazánk veszélyesnek nyilvánítja az adott faj. Óriáskígyók, mérges kígyók, és egyes gyíkfajok tartoznak a veszélyes állatok közé.

Magyarországon milyen airsoftra vonatkozó törvény van hatályban?

1 éve vettem mesterlövész fegyvert és nincs hozzá bevizsgálási kártya, az nagyon nagy baj?

Legjobb válasz: MASZ

MASZ

Magyarországon milyen szabályok vonatkoznak a nyílt terepen történő sexre?

Úgy értem,hogy szabálysértésnek számít-e mondjuk strandon,vagy napközben parkban,ahol bárki járhat.Esetleg magánterületen..És milyen büntetések kaphatóak érte?Mondjuk ha látnék fényes nappal egy párt a parkban,és rendőrt hívnék kijönne! :)) ;))Köszi a válaszokat előre is! :)

Legjobb válasz: este csináld és nem lesz semmi gond(tapasztalat)

este csináld és nem lesz semmi gond(tapasztalat)
Úgy tudom szabálysértés, ezért inkább este csináld, vagy nagyon eldugott helyen...
Közszemérem sértés
semmi különös.. közszemérem sértés miatt ha feljelentenek.. kaptok pár papírt.. be kell menni párszor esetleges pénzbírság.. de semmi komoly egyszóval nem fognak lecsukni :D bár ha egy óvoda mellet teszitek akkor ott már elképzelhetõ hogy bevágnak a sitre kicsit xD :D
Mondjuk 2013-at írunk, tehát jó eséllyel valaki levideózza és felmegy a netre, ahonnan még akkor se tudod majd leszedni, ha már benõtt a fejed lágya.


Magyarországon egy számítógépes szoftverre épülõ cég esetében, milyen dolgokra érdemes oda figyelni szoftverek terén, és milyen szabályok vonatkoznak rájuk?

A fõszoftver, és a kiegészítõ kellékeit beszerezhetem akár használtan is? Ha igen, akkor mire érdemes figyelni a vásárlásakor, hogy egy esetleges ellenõrzéskor ne érhessen meglepetés? Ugyan ez a kérdésem Operációs rendszer esetében is. Na és, hogy hogyan mûködik egy szoftver ellenõrzést?

Legjobb válasz: Ha ilyeneken izgulsz, használj opensource-ot minden téren! Operációs rendszer: Linux Office programcsomag: Libre Office De mi a fõ profilja a cégnek, programozni akartok? Miben? Linux alatt azt is lehet, legutóbb Android-ra fejlesztettem Linux alatt... :-)

Ha ilyeneken izgulsz, használj opensource-ot minden téren! Operációs rendszer: Linux Office programcsomag: Libre Office De mi a fõ profilja a cégnek, programozni akartok? Miben? Linux alatt azt is lehet, legutóbb Android-ra fejlesztettem Linux alatt... :-)
A kérdező hozzászólása: Egy hangstúdió, digitális és analóg felépítésû. Csak Windows illetve Mac kompatibilis a szoftver.

Ha megépítek vagy vásárolok egy 70 kg alatti autogiro-t milyen törvény vonatkozik a használatára itt Magyarországon? Tényleg nem kell rá jogosítvány?

Egy törvény rendelet szerint ha 70 kg alatti a gép, akkor csak be kell jelenteni mikor és merre megyek vele, de jogosítvány nem szükséges a használatához.

Legjobb válasz: És ez melyik törvényben/rendeletben szerepel? Ha megvan az adott rendelkezés, abban le lesz írva mi kell hozzá. Tényleg, milyen egy 70 kg alatti autogiro? Hátra szerelhetõ? :)

És ez melyik törvényben/rendeletben szerepel? Ha megvan az adott rendelkezés, abban le lesz írva mi kell hozzá. Tényleg, milyen egy 70 kg alatti autogiro? Hátra szerelhetõ? :)
A kérdező hozzászólása: [link] Ha van elég fantáziád és van elég eszed, akkor könnyû anyagokból is össze lehet hozni. [link] ebben a cikkben is van, illetve innen rendelném majd meg. Megköszönném, ha a kérdésemre adnál választ.
Ez tényleg csak 10 millió?? Meg van mit veszek a családnak karácsonyra!! Kár , hogy csak vízrõl lehet vele felszállni :( De sebaj, megveszem hozzá a Velencei tavat is, egyszer van egy évben karácsony, nem?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tudom milyen az autogiro - a Nimbus oldalán linkelt autogyro.at például LHFM-et szerencsélteti, én meg pont ott dolgoztam éveken át. :) Láttam házilag barkácsolt girot, amihez a hajtást meg a motort megvette a figura, de a vázat és egyebeket már õ hegesztette minta alapján - amikor volt kint a hatóság nem gyõzték elrejteni, illetve amikor az egyik szemfüles észrevette, akkor próbálták nekik beadni, hogy az nem is repképes, sõt gurulni sem gurul, csak olyan statikus szimulátor hogy szokni lehessen az üléspozíciót... Másrészt a 70 kg nem sok ám - ezért is csodálkoztam. Ha megnézed, akkor a finn csodabogár sem autogirot épített, hanem egy merevszárnyas repülõgépet 1 darab vonó légcsavarral. Gondolom a giro hajtása nem fért volna bele a súlykorlátba, hasonló okból nincs futómû-kerék páros sem a finn gépen szerintem. Azon kívül pedig itt a kérdésedre az elsõdleges válasz: [link] Ezen túl egy ilyen házi építésû valamit idehaza talán "experimental" kategóriában lehetne használni. Én csak "rendes" repülõkön dolgoztam, úgyhogy ebbe nem látok bele. Törvény/jogszabály pedig annyi van, hogy én nem fogok neked elõásni semmi konkrétat - fõleg nem az elsõ reakciód után. :) Szóval megpróbálhatod az EASA honlapján keresztül elõtúrni vagy kapcsolatba lépni a hazai NKH repülõs részlegével.
A kérdező hozzászólása: hát, így már mmás :) köszi a választ, bár egy fikarcnyit se tudok angolul :D majd ha kész lessz megnézzük hogy mûködni fog e remélem hogy igen :D amúgy az egész full kunyerált anyagokból lessz összerakva szóval szinte semmibe nem kerül majd (elméletileg) szal... szarból várat építünk :D

Felvidéki vagyok. Ha itt már elvégeztem egy egyetemet, jelentkezek Magyarországon egyetemre, a pontok szerint elérem azt, hogy államilag térített szakon tanuljak, akkor az egyetem elvégzése után milyen követelmények vonatkoznak rám?

Ha jól tudom, ott kell dolgoznom az államilag támogatott képzési évekkel arányosan X évet (amit nem is bánok, inkább ott, mint itt), ezen kívül egyéb kritériumok? Konkrétan történész képzésre mennék (pl. ELTE), de itt már elvégeztem egy történelem tanári szakot.

Legjobb válasz: Ha már jártál történelemre, minek akarsz még egyszer menni? Vagy BA-t végeztél és MA-ra mennél? Akkor szóbeli felvételi is van tudtommal.

Ha már jártál történelemre, minek akarsz még egyszer menni? Vagy BA-t végeztél és MA-ra mennél? Akkor szóbeli felvételi is van tudtommal.
A diplomát valószínûleg honosítani kell, mármint a BA-sat, ha MA-ra mégy, de ha BA-t végeztél és Magyarországon BA-ra mennél, akkor nem kell (vagy ha MA-t végeztél és MA-ra is mennél, akkor sem).
Ezt én sem értem, most akkor mesterképzésre mennél? Mert kétszer elvégezni tényleg felesleges az alapot. Amúgy az lehet hogy le kellene dolgoznod x évet, miután tanultál, de elég sokan mennek diploma után külföldre, szóval szerintem nem egy bonyolult dolog megoldani azt, hogy külföldön dolgozz miután végeztél itt (már ha szeretnél valahol máshol is szerencsét próbálni :) ) A legegyszerûbb szerintem az lenne ha felhívnád az ELTE illetékesét és érdeklõdnél errõl hogy akkor kell e honosítanod, vagy hogy menne a jelentkezés, vagy akár mailen is érdeklõdhetsz. Sok sikert!
Ja mondjuk az igaz hogy fogalmam sincs a szlovák töri képzésrõl, szóval nem tudom hogy mit oktatnak, azaz le kellene e tenned a magyar kritériumhoz plusz vizsgákat.

Milyen szabályok vonatkoznak Magyarországon a pitbull és a staffordshire tartására/beszerzésére? (További kérdések alul)

Milyen követelményeknek kell eleget tenni? Valamikor olvastam, hogy sok féle engedély kell, valamint ki is jönnek ellen?rizni, hogy hova kerülnének ez ilyen fajtájú kutyák. Igaz ez? Lehet itthon pitbullt vagy staffit venni?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, pitbullt tartani lehet,csak szaporítani nem. A staffit viszont lehet tartani,szaporítani is,mert más a temperamentuma. De nem vagyok szakértõ. :)

Szia! Én úgy tudom, pitbullt tartani lehet, csak szaporítani nem. A staffit viszont lehet tartani, szaporítani is, mert más a temperamentuma. De nem vagyok szakértõ. :)
A staffordshire-re szerintem nem vonatkozik semmi különleges szabály. A pittbullt, asszem csak ivartalanítva lehet tartani vagy nem tom.
Nekem van egy staffordom és egy rotim is, meg egy yokrim..(L) Szabály csak az amit az elõttem szólók. Én futtatni viszem el a srácokat, minden este bõ 3-3 km futás. Most akarok kerékgumit adni nekik, mert a stafford szeret rágcsálni. Volt szerencsém kitapasztalni, mikor a felújított teraszom gerendáiról hántotta le a kérget...Jah és a srácok mellé megszületett a kisfiam is, aki most már 11 hónapos, és a kutyák imádják. Mindig nagyon óvatosan közelednek felé. Kész mûsort csinálnak a kisfiamnak. Igazán barátságosak vele. A gyerekemmel nagyon óvatosak, a kicsimnek mindent elnéznek, van hogy õ még a fülüket is megcibálja. Így neveltük õket. Gyerek társaságában nevelkedtek. Arra azért figyelek, és szerintem általános kutyatartási szabály, hogy a kapu mindig csukva van, a kerítés már lassan jó 2m magas, mert a stafford helybõl ugrotta a kisebbeket...
Nekem van egy Staffordshire Terrierem és a Pitbull-t nagyon sokan keverik vele.... Elég rossz dolog...Pit-et csak ivartalanítva, engedéllyel lehet tartani / törvényesen /... Egy stafford-hoz nem kell semmi, csak pénz, h., megvedd... A Pit-hez meg ha, legálisan akarod, akkor vagy hivatalosan, bejegyezve, vagy feketén megveszed kicsi korába és az állatorvoshoz elmészés az oltási könyvébe beíratod h., Staffordshire Terrier... Lehet kapni Pitbultt neten is, de, inkább egy staffy-t válassz, szerintem... Ez is elég agresszív más kutyákra, EMBERRE EGYÁLTALÁN NEM!!!!!!
magyarorszag.hu -n ha a keresõbe beírod, hogy pitbull vagy veszélyes eb tartása, akkor kiadja a rendeletet.
Pontosan annyi, mint a többi kutyára. Az un "pitbull törvényt eltörölték már jó ideje.
keress rá a városod állattratási rendeletére, ott meg van határozva, hogy pl melyik zónában max hány kutyát mekkora területen tarthatsz. A miskolciban pl fel van sorolva egy csomó nagytestû/veszélyesnek titulált fajta, amit csak 18 éven felüli sétáltathat közterületen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!