Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon miért az, aki (60 db)

Magyarországon miért nincs akkora hazaszeretet az emberekben a saját országok iránt, mint Amerikában?

Becsülendő az amerikai emberek hazaszeretete, nem? Õk büszkén kiteszik/hordják a saját zászlajukat, büszkén éneklik a himnuszokat és büszkén ünneplik meg a saját nemzeti ünnepüket.

Legjobb válasz: Mert nincs értelme majmolni Amerikát! A háború elõtt sem zászlóztuk fel a házakat,még nemzeti ünnepen sem,csak a kokárdát viseltük. A Himnuszt pedig csak akkor szokás énekelni,ha valamilyen ünnepélyes alkalom van. Ma pedig a nemzeti ünnepeinket egy józan ember csak szégyenkezni tud. Ezek az ünnepek már nem a régiekrõl szólnak,hanem a mai politikai acsarkodásról. A hazaszeretet pedig nem a külsõségektõl függ.

Mert nincs értelme majmolni Amerikát! A háború elõtt sem zászlóztuk fel a házakat, még nemzeti ünnepen sem, csak a kokárdát viseltük. A Himnuszt pedig csak akkor szokás énekelni, ha valamilyen ünnepélyes alkalom van. Ma pedig a nemzeti ünnepeinket egy józan ember csak szégyenkezni tud. Ezek az ünnepek már nem a régiekrõl szólnak, hanem a mai politikai acsarkodásról. A hazaszeretet pedig nem a külsõségektõl függ.
Mert az utóbbi 22 év borzalmas politikája kiölte az emberekbõl ezt az érzést. Gyakorlatilag rabszolgák vagyunk a saját hazánkban és többségünk egyik napról a másikra él. Akinek munkája van szinte csak arra keres, hogy a rezsit meg a kaját ki tudja fizetni. Kivéve a felsõ százezer....
Mert liberálisként tizenéve azt hallgatom, hogy én nem vagyok magyar, és tízbõl kilencszer olyanok mondják ezt, akiknek a szókincse és a mûveltsége egy cerkófmajommal vívott szellemi párbajhoz sem lenne elégséges.
Már bocs de én szeretem Magyarországot mint térséget és kultúrát bármilyen kormány is legyen hatalmon, de ezt miért lenne kötelezõ kinyilvánítanom egy zászlóval meg egy búvalbélelt himnusszal. Én eléggé magyarnak érzem magam azzal hogy annak tartom magam, minden más csak formaság vagy túlzás.
Egy olyan országot, amelyben folyamatosan b*szogatnak, nehéz szeretni.
Én azt kérdezném, a magyarokban miért nincs akkora hazaszeretet, mint Európa bármelyik másik nemzetében: A spanyolok, ízig vérig spanyolok, a portugálok, olaszok, szerbek, lengyelek, románok, szlovákok, franciák és sorolhatnám végig Európa összes nemzetét, mind-mind hazaszeretettõl duzzadó polgárokkal vannak megáldva. A magyaroknak ez valami miatt nincs megengedve, az a magyar, aki szereti a hazáját az...., aki büszke Magyarországra...., mindenki ismeri a jelzõket. Miért? A szlovákokat miért nem bántja senki szlovákságukért? A magyarokat mindig mindenki már azért is, mert életben akarnak maradni, minket már azért is megbüntetnek, ha túlélünk, mert magyarok vagyunk!
Mert Magyarország nem annyira szerethetõ. (Ugyanaz, mint a 3-mas válasz, csak finomabb megfogalmazásban.) Kicsit bõvebben: Magyarországnak soha nem volt olyan kormánya, amivel legalább részben, legalább néhány fõ kérdésben maradéktalanul azonosulhatott volna az egész nép. Az elmúlt legalább 100 évünk arról szól(t), hogy hogy tudjuk kivédeni a nyakunkba katasztrófát zúdító rezsimeket. Ha nem muszáj, egy ilyen állam szimbólumát én se használom csak úgy spontán.
Mert itt már általános iskolában átmossák a gyerekek agyát, hogy így trianon meg úgy trianon, ellenünk volt/van az egész világ, az amerikaiaknak tökmindegy hogy bukarest vagy budapest, és persze a gyászindulót, amit mi himnusznak hívunk, a többség nem tudja büszkén énekelni.
Mert Magyarországon nincs mit szeretni. Amennyiben mégis szeretne valamit az ember azt jó eltitkolni mert a végén még összemossák az embert a középkori nézetû, húdemagyar nacionalista megmondóemberekkel.
"1000 év alatt sikerült elérni, hogy a magyarok nem bírnak létezni ellenségkép nélkül." És szerinted ez kinek/kiknek köszönhetõ? A magyaroknak, vagy esetleg az általad is felsorolt tatároknak, törököknek, Habsburgoknak, náciknak, szovjeteknek stb.? A mai magyar emberek nem azért olyanok amilyenek, mert mi ilyen népnek születtünk volna stb., hanem a történelem alakított minket ilyenné! Ezért nem kellene szégyellned a magyarságod! Más nép lehet, hogy nem élt volna át ennyi tragédiát, mint amit a magyarok átéltek az elmúlt több mint 1100 év során!
A "valódi" amerikaiak az indián õslakosok! A többi csak európai, ázsiai bevándorlók, és afrikai rabszolgák leszármazottja!" A japánok is kiirtották az õslakosokat mielõtt odatelepedtek.A magyarok sem voltak sokkal különbek , nem a semmiért rettegtek tõlünk sokan.
"A Magyar Királyság ha akart volna sem maradhatott volna semleges az európai háborúkban a földrajzi elhelyezkedés miatt!" Ez teljes mértékben igaz, útban voltunk a tatároknak, törököknek, a habsburgoknak, a náciknak és a szovjeteknek. Most meg azt szajkózza egy réteg, hogy a zsidók akarják elfoglalni az országot, a másik réteg az EU-IMF "gyarmatosítástól" tart. 1000 év alatt sikerült elérni, hogy a magyarok nem bírnak létezni ellenségkép nélkül. Én személy szerint emiatt nem büszkélkedek a magyarságommal.
"A tanulság ebbõl az összefogás , õk egymásra voltak utalva , összefogtak és építettek valami nagyot." Csak éppen Ausztrália egy szigetország, és ennek köszönhetõen kimaradhattak a háborúkból! A Magyar Királyság ha akart volna sem maradhatott volna semleges az európai háborúkban a földrajzi elhelyezkedés miatt!
"Becsülendõ az amerikai emberek hazaszeretete, nem?" A "valódi" amerikaiak az indián õslakosok! A többi csak európai, ázsiai bevándorlók, és afrikai rabszolgák leszármazottja!
" mai magyar emberek nem azért olyanok amilyenek, mert mi ilyen népnek születtünk volna stb., hanem a történelem alakított minket ilyenné! Ezért nem kellene szégyellned a magyarságod! Más nép lehet, hogy nem élt volna át ennyi tragédiát, mint amit a magyarok átéltek az elmúlt több mint 1100 év során!" Ezt most úgy írod, mintha hatással lenne a mai magyarok gondolkodására az, hogy valaha itt voltak a törökök.
A hazaszeretet és a hazai politika szeretete 2 teljesen más fogalom csak sokan összekeverik...
Magyarországon csak a skinhead, gárdisták szeretik a hazát...
Mert itt nincs mit szeretni, nekem nem sokat adott az ország hogy annyira szeressem (politikától függetlenül), pedig még fiatal vagyok nagyon. A felsõoktatás is jól meg lett variálva, épp ezért külföldre fogok menni továbbtanulni. De ide vissza nem jövök, az tuti.
A kérdező hozzászólása: Szerintem rengeteg szeretni való van Magyarországon. Tegnap voltam amúgy egy boltban és tele van I love New York meg brit zászlós pólóval. Ezekben úgy látszik divat flangálni, de ha én kimennék egy Magyarországos pólóban vagy nemzeti színû karkötõben akkor tuti hogy beszólogatnának lennék minden csak rendes ember nem. Ez nagyon szomorú!
Szerintem rengeteg szeretni való van Magyarországon. Tegnap voltam amúgy egy boltban és tele van I love New York meg brit zászlós pólóval. Ezekben úgy látszik divat flangálni, de ha én kimennék egy Magyarországos pólóban vagy nemzeti színû karkötõben akkor tuti hogy beszólogatnának lennék minden csak rendes ember nem. Ez nagyon szomorú! Szerintem is rengeteg szeretni való van Magyarországon. Minden országon rengeteg szeretni való van annak, aki ott él. Nekem is van Eiffel-tornyos meg veneziás pólóm, de vannak olyanok is, amelyeket hazai rendezvényeken kaptam, és ezeket is szoktam hordani. Úgy érzem, a hazaszeretet éppolyan természetes, mint az, hogy mondjuk szeretem a gyerekeimet. Fölösleges a nemzeti jelképeket a mindennapok során használni, legyen az az ünnepek dísze. Ennek ellenére ha meglátlak az utcán magyarországos (azért írom kis kezdõbetûvel, mert melléknév) pólóban és nemzetiszínû karkötõben, akkor én biztos nem fogok beszólni neked. Hogy mit fogok gondolni magamban, az kétesélyes: 1.Ha jámbor külsõd van, azt gondolom: ez egy lelkes ifjú, reméljük, jó célra fordítja majd a lelkesedését. 2.Ha kigyúrt, kopasz fickó vagy, és kihívóan viselkedsz, akkor rossz érzést keltesz bennem. Oly sokan, oly sokszor használták már a hazaszeretet eszméjét rossz célokra, és ma Magyarországon vannak, akik ezeket látszanak követni.
A kérdező hozzászólása: És ha egy lányt látnál? :)
Akkor eltátanám a számat, és kiesnék rajta :) ))
Utolsó , az USA-t nem bûnözök hozták létre.A legtöbb Európai országból mentek oda emberek még Magyarországról is sokan hisz léteztek magyar kolóniák , települések. Ellenben Ausztráliát tényleg a bûnözõk alapították.A Brit szigetekrõl oda szállították a bûnözõket , egy börtön sziget volt Ausztrália.Viszont a bûnözõk összefogtak és felépítették a világ egyik legfejlettebb országát , mindenkinek ismerõs a bûnözõ lángelme kifejezés gondolom.A mai ausztrál emberek mind bûnözõk leszármazottai.A tanulság ebbõl az összefogás , õk egymásra voltak utalva , összefogtak és építettek valami nagyot.
Amerikát az Európából(késõbb máshonnan is) ilyen-olyan okokból elmenekült emberek népesítették be, s mivel mindenféle náció került össze, fontos volt az összetartozás érzésének sulykolása. Belõlem a szocializmus évei nem ölték ki a hazaszeretetet. Soha nem akartam máshol élni, akármennyivel jobbak is ott a körülmények. Ha valamikor megrendült a hazaszeretetem, akkor az utóbbi években. Kokárdát azóta nem hordok, amióta a Fidesz kinevezte pártjelvénynek.És amióta bizonyos honfitársaim leantimagyaroznak mindenkit, aki nem hajlandó velük gyûlölködni, azóta a nemzeti zászlóra is sajgó szívvel nézek. A minap hallottam a Csillag születikben a Bánk áriát, és eszembe jutott, milyen szép is volt ezt hallgatni, amikor még nem vette szájára a Kárpátia... :(
Hidd el, hogy lényegesen nagyobb van. Csak ki kell szûrni a magyargyûlölõket.
"az amerikaiaknak tökmindegy hogy bukarest vagy budapest" mégis miért kéne nekik tudni, hogy hol van? olyan nagy jelentõséggel bír ez a két város? te megtudod pl így hirtelen fejbõl mondani pl hol van Idaho? Ja h nem? pedig jelentõsebb helyiség mint Budapest
Amerika egy külön kontinens.Miért kellene tudniuk hogy hol van Budapest vagy Bukarest?Õk Amerika kontinensen élnek mi Európa kontinensen.Mi sem fogjuk az ázsiai kontinens országait tanulni.Miért kellene megtanulnunk hogy hogyan alapult Japán vagy Korea? Mindenki a saját kontinensét tanulja.Mi sem tudjuk felsorolni az összes kanadai vagy amerikai állam fõvárosát. Egyébként az amerikaiakat kiskoruk óta hazaszeretõnek nevelik. Na meg hogyha egy atomhatalom vigyáz rád , és a haza ad is neked valamit akkor persze hogy szereted és adsz vissza neki. Magyarország mit ad?Magas üzemanyag árakat , új adókat , alacsony életszínvonalat.Szerinted miért vándorolnak ki annyian?
"Magyarország mit ad?Magas üzemanyag árakat , új adókat , alacsony életszínvonalat.Szerinted miért vándorolnak ki annyian?" Nem éppen. Az üzemanyag árakat a MOL "adja", az adókat a kormány, az alacsony életszínvonal is az eddigi kormányok elcseszett intézkedéseinek az eredménye. A politikusok pedig nem egyenlõk Magyarországgal!
Én nagyon szeretem Mo.t, imádok szívni a balfék politika miatt.
mert az amerikai egy agymosott nép. csak azt tanulták, hogy õk a legjobbak, a legerõsebbek, az összes sz#r filmjük tele van amerikai zászlóval és propaganda elemekkel. persze egyébként még saját kultúrájuk sincs, de ez már persze nem számít. remélem valami hihetetlen csoda folytán az egész kontinens elsüllyed az óceánban. mindjárt nem lenne ennyi háború és garantálom, fele ennyibe kerülne a kõolaj is.
"mert az amerikai egy agymosott nép. csak azt tanulták, hogy õk a legjobbak, a legerõsebbek, az összes sz#r filmjük tele van amerikai zászlóval és propaganda elemekkel. persze egyébként még saját kultúrájuk sincs, de ez már persze nem számít. remélem valami hihetetlen csoda folytán az egész kontinens elsüllyed az óceánban. mindjárt nem lenne ennyi háború és garantálom, fele ennyibe kerülne a kõolaj is." Miért lennének agy mosottak? Mert jól megy nekik? Irigység az nem szép dolog ugye tudod? Honnan veszed, hogy nincs kultúrájuk? több ünnepük van mint a magyaroknak amit meg is ünnepelnek és büszkék rá nem úgy mint mi h pl nem tudjuk mit ünneplünk augusztus 20.-án ááá talán a tûzijátékot? vagy ha tudják is akkor is csak egy nagy fika jön ki h ugye István egy mocsok szemét volt és ez nem csak ennél van így... ki is akkor az agymosott? rengeteg írójuk költõjük van... az egész filmvilág onnan indult és épült fel... amúgy meg miért utálod õket ennyire? ártottak neked az amerikai emberek? ártott neked Amerika? ha igen mégis mond miben h íly szörnyû halált kívánsz nekik?
irigy nem vagyok és soha nem is voltam. a magyarokról sincs sokkal jobb véleményem ;) amerikai kultúra? arról a bõ 200 évrõl beszélünk (igazából az 1800-as évek közepe-vége felé kezdõdött a nagy bevándorlás.) hogy miért utálom õket? mert ha nem is közvetlenül, de ártottak nekem (és mindannyiunknak). lásd: olaj, háborúk, , terrorizmus (ha egyáltalán nem õk rendezik meg a terrorista támadásokat is.) tudod, drágák a fegyverek el kell õket adni. nagyjából ennyi a véleményem arról a szánalmas nemzetrõl, akik egyébként mindenki mást maguk alá valónak tartanak. nagy átlagban elég buta nemzetrõl beszélünk.
"amerikai kultúra? arról a bõ 200 évrõl beszélünk " Mégis ennyi idõ alatt többet tettek le az asztalra mint a magyarok 1000 év alatt. Ennyit errõl. Sokra mentünk az 1000 évünkkel.
ez nem az amerikaiak érdeme. puszta szerencse, hogy odakerültek :) ha elolvastad az egészet, akkor azt is láthatod, hogy a magyarokról mit írtam.
Kiölte a szocializmus az emberekbõl.
"Magyarországon miért nincs akkora hazaszeretet az emberekben a saját országok iránt, mint Amerikában?" Ez elsõsorban a kádári agymosás eredménye. A fiatalok között már kevesebb magyargyûlölõ van, mint az idõsebb korosztályokban, de sokan eltanulják a komcsi szülõktõl a kádári szövegeket.
", de sokan eltanulják a komcsi szülõktõl a kádári szövegeket." És így született meg a jobbik.
Az a gond, hogy az embernek vannak bizonyos jellegû, alapvetõ szükségletei: étel az asztalon, saját ház, normális fizetés és ha ezek megvannak akkor jöhet a családalapítás is. Márpedig az ember ha ezeket nem kapja meg ott ahova született, vagy vért izzadva tudja csak elérni és fenntartani, akkor minden erejével igyekszik kitörni onnan. Természeti adottságaiból adódóan Magyarország benne van a 25 leggazdagabb országban. De ezt a gazdagságot kiszivattyúzzák innen. A politikusok külföldi érdekeket szolgálnak. Ellehetetlenítették az életet.

Help! Ha rárakok a GPS-emre egy új Magyarország térképet, akkor miért nem lehet látni Magyarországot? Csak az ország körvonala van meg, az utak stb nincs:S Ha visszarakom a régit, akkor működik.

Legjobb válasz: Gondolom te vagy az orionos. Az lehet a baj, hogy nem egyezik az igo és a térkép verziószáma.Az igo verziószámát meg tudod nézni a beállításokban. Bekapcsolod a kütyüt, elindítod az igo-t, beállítások menü és ott keresd meg a névjegy menüt. Ott ki fogja írni a verziószámot, ami 8.valami lesz. 8.1.. vagy 8.2.. vagy 8.3.. A különbözõ verziók ne4m használják egymás térképeit. Ezt nézd meg elõször, hogy neked milyen verziójú az igod.

Gondolom te vagy az orionos. Az lehet a baj, hogy nem egyezik az igo és a térkép verziószáma.Az igo verziószámát meg tudod nézni a beállításokban. Bekapcsolod a kütyüt, elindítod az igo-t, beállítások menü és ott keresd meg a névjegy menüt. Ott ki fogja írni a verziószámot, ami 8.valami lesz. 8.1.. vagy 8.2.. vagy 8.3.. A különbözõ verziók ne4m használják egymás térképeit. Ezt nézd meg elõször, hogy neked milyen verziójú az igod.
A kérdező hozzászólása: Igen, én vagyok az:) 8.3.2.89339 verziószámú az igo-m.
katta képre és nagyíts rá! nálam is ki lehet menni úgy hogy lásd a földgömböt , egyszer beparáztam mert valamit véletlen elnyomtam és a földet láttam csak :D
A kérdező hozzászólása: ráközelítettem, de úgysem volt jó.
akkor max nézd meg a gps kártyáján (dugd a számítógépre) , hogy benne van-e a magyarország térkép, nem-e törölted ki véletlen, vagy be se rakta, ha benne van másold bele még egyszer hátha az segít
Magyarországon sosem volt még szólásszabadság.
Milyen környezetben szerepelt ez a hozzászólás? Mert nem mindegy.
Mert a magámntulajdonhoz való jog is létezik, márpedig ez a honlap valakié, és joga van a törlésre.
Ha joguk van hozzá, akkor törölhetik. Ez hol sérti a szólásszabadságot? Nem büntetnek meg amiért odaírtad, csak törlik. Képzeld el, hogy valaki a te ajtódra ragaszt ki plakátokat. Jogod van levenni, hiszen a te ajtód. A honlap is valakié, joga van levenni róla, ami neki nem tetszik.
"A szólás szabadságs - mint minden szabadság - csak addig terjed, amíg nem sérti mások jogait és szabadságát."
Szólásszabadság = Fidesz istenítése. Ellenkezõ esetben törlés.
A véleménynyilvánítás szabadsága azt jelenti, hogy a kormányzat nem nyomhat el semmilyen módon a véleményed kinyilvánításáért. A GYK (felteszem, itteni hozzászólásról van szó) mögött egy magánvállalkozás áll, nem az állam. Megvan a jogod véleményt nyilvánítani, de senki nem kötelezhetõ arra, hogy publicitást biztosítson a véleményednek.
Rémuralom tökéletes választ adott. A kormány mint olyan, nem élhet vissza sem a végrehajtói (közigazgatási és erõszak szervezeti) sem az esetleges törvényhozói hatalmával a különbözõ véleménynyilvánítások ellen. Ugyanezen állam többnyire a magántulajdon felett korlátlan rendelkezést biztosít tulajdonosának, ami a sajtószabadságnál régebbi és erõsebb jog is. Meg egy csomó egyéb más alapvetõ joggal magyarázható, hogy az államon kívül senkinek nem kötelessége tûrnie a te a véleményedet.

Magyarországon miért nézik le ennyire azt, akinek kicsit egyedibb a stílusa?

Legjobb válasz: Nem tudom, miért, de ez tényleg probléma mainapság. Valóban, minden tizenéves kb ugyanúgy néz ki, ha buszon itt-ott megyek, nagyon kevés olyan, akinek egyedi stílusa van, és ami jól is néz ki. Én az ilyeneket nagyon szeretem látni, de tényleg sokan elutasítóak. Nyugaton senkit nem érdekel, ki hogy néz ki, nálunk viszont nagyon. Valaki írta, hogy fõleg vidéken. Igen. Én nagyvárosban tanulok, de párhetente lejárok a családomhoz, és ha pl. csak elindulok futni egy kicsit, mindenki megbámul, hogy hová megyek. Meg minek. Csak azért, mert sportolnék. Szóval nem tudom, miért van ez, de elég szar :S

Nem tudom, miért, de ez tényleg probléma mainapság. Valóban, minden tizenéves kb ugyanúgy néz ki, ha buszon itt-ott megyek, nagyon kevés olyan, akinek egyedi stílusa van, és ami jól is néz ki. Én az ilyeneket nagyon szeretem látni, de tényleg sokan elutasítóak. Nyugaton senkit nem érdekel, ki hogy néz ki, nálunk viszont nagyon. Valaki írta, hogy fõleg vidéken. Igen. Én nagyvárosban tanulok, de párhetente lejárok a családomhoz, és ha pl. csak elindulok futni egy kicsit, mindenki megbámul, hogy hová megyek. Meg minek. Csak azért, mert sportolnék. Szóval nem tudom, miért van ez, de elég szar :S
mert begyöpösödöttek az emberek. még pesten is. londonban felvehetsz bármit akár rózsaszín lehet a hajad senki nem fog megbámulni. itt berlinben sem nagyon. magyarországon meg ha már valaki elüt egy kicsit az átlagtól azt már bámulják mintha valami ûrlény lenne, pláne vidéken. ha hazamegyek úgy érzem mintha visszatértem volna a 90-es évek elejére.
Megártott nekünk az a sok év kommunizmus. Az emberek félnek egyediek lenni, mert éveken keresztül nem lehettek azok. Ehhez még hozzájön, hogy a magyar eleve egy bunkó népség, akik szeretnek mások problémáin, életén csámcsogni. Külföldön sokkal toleránsabbak az emberek.
Mi magyarok egyáltalán nem követjük azt a divatot, ami külföldi országokban (nem feltétlenül amerikában, simán van ilyen közelebb is) éppen népszerû, és teljesen lenézzük azt aki kicsit jobban foglalkozik vele, hogy más országokban mi a divatos.. (most például ilyen a retrós stílus) szerintem félnek az emberek változtatni, és aki mer, azt könnyebb lenézni, mint magunknak is utánanézni
kérdés hogy mit értesz az alatt hogy kicsit egyedibb a stílusa...
jah hogy itt egyesek keverik az egyediség kifejezést az ízléstelennel.
ILYEN NEM LÉTEZIK! Ezt azok találták ki, akiket tényleg lenéznek, és kiröhögnek, de miért is? Õk azt hiszik, hogy: -Tényleg nagyon jól néznek ki. -A ruháik ízlésesek össze vannak válogatva. -Azért nevetnek rajtuk, mert mások. Pedig az igazi ok: -Undorítóan összeválogattak mindenféle ruhát, csak azért, hogy egyedibbek legyenek, és megbámulják õket. Aki tényleg szép, az alakjához illõen felöltözött egyedien, azt nem nézik le. Ennyi.
szerintem azért mert általában az az egyedi stílus szarul néz ki és még ráadásul nem is szokott egyedi lenni hanem csak koppintás valahonnan.
ja és hogy lenne már egyedi a bolti ruha?mert általában a keményvonalas egyedi emberek is boltban veszik a ruhát és nem maguk tervezik.
Hát ja, amikor elkezdõdött a suli, meg kellett sülni, olyan meleg volt. Erre belépek a suliba, mindenkin hosszú csõnadrág, tornacipõ, sötét póló. Hát elég furán éreztem magam, mert volt rajtam egy rózsaszín póló, és egy világoskék szoknya. De örültem, hogy legalább én nem vagyok olyan, mint midneki más.
Mert ha pl Bécsben vagy Münchenben sétálok tök átlagos vagyok a kék vagy mostanában neonnarancs színû hajammal, itthon meg ufo:)
Azok szokták azt gondolni, hogy megbámulják õket, akik nem érzik jól magukat, ha feltûnõbben öltözködnek. Érdekes, hogy vidéken lakom, egy kisvárosban, láttam már rengeteg embert furán öltözni, mégse bámulta meg senki õket...
én a múltkor egyedi szerkoban mentem suliba, szoknyaba, cicanadragban, feliratos felsoben, mégsem néztek le, sõt! egész nap mindenki dicsért. és higyjetek el, nem páwa jelmezben voltam. valogass ízlésesen.

Magyarország miért nem kapott árvízi károk megelõzéséért az európai unió szolidaritási alapjából? Miért csak akkor lehet pénzt kapni, ha bekövetkezik a baj? A megfelelõ szintû megelõzéséért miért nem jár támogatás?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Én annak tudnék leginkább örülni, ha egyszer már mi küldenénk segélyt a bajbajutottaknak.

Én annak tudnék leginkább örülni, ha egyszer már mi küldenénk segélyt a bajbajutottaknak.
???? A pénzt a károk kijavítására lehet kapni. Ha nem történt meg a katasztrófa, nem adnak pénzt a keletkezett károk kijavítására, mivel hogy nincsenek károk (illetve, mint a cikkben is leírják, nem nagy mértékûek). Azért sem kapunk pénzt, hogy az atomerõmûvünk nem robbant fel, pedig felrobbanhatott volna. Nem igazán értem a logikádat, kérdezõ.
Te ember! Egyetlen olyan ÉRTELMES támogatást mondj már amit Magyarország az EUtól kapott! Mert az rendben van építsünk teniszpályát egy olyan faluban ahol egyetlen embernek van teniszütõje mert erre adnak, de valami hasznosat is írj már!
A kérdező hozzászólása: Most komolyan, ha fele ennyit költünk a védekezésre, akkor nálunk is több milliárdos kár keletkezik és akkor jogosultak lettünk volna a támogatásra, de ezzel rosszul jár az unió is, hiszen többszörösét kellett volna kifizetni-e, mint amire most beadtunk az igényt ... de ezt a keveset se akarják kifizetni, ez nem éppen logikus gondolkodás ... ( jelentõs károkat okozott a belvíz, a forgalom korlátozások, elvonások, mozgósítások, gépek emberek anyag szállítás ... közmûvek, szivattyúk üzemeltetése, fertõtlenítés, takarítás stb .. és erre azt mondja hogy csak nagyon korlátozott mértékû kárt szenvedtünk ... Komolyan nem a megelõzés a legfontosabb? nem a védekezés a legfontosabb? Mindenhol ezt tanítják. Nem éppen jó példa ez a felnövekvõ generációknak, ne védekezz mert rosszabbul jársz.
A kérdező hozzászólása: "Mint ahogy a támogatásra jogosult ország, ahol jelentõs katasztrófa történt, úgy a katasztrófa által érintett szomszédos tagállam vagy csatlakozó ország is részesülhet támogatásban, még akkor is, ha a kárösszeg nem éri el az alsó határértéket." [link]

Magyarországon miért náci az, aki védekezik a cigánybűnözés ellen?

Legjobb válasz: Teljesen egyet értek az elõttem szolókkal. Nevetséges ami ebben az országban folyik! Arra van esze a cigánynak, hogy hogyan keresse mega a kiskapukat de arra már nincs, hogy iskolába járassa a gyerekét és dolgozzon! Az államtól mindent megkap úgy, hogy a seggét sem emeli meg érte! Mi meg csak fizetjük az adót! A fizetésünk 50 %-át elveszik, hogy a retkes cigányoknak odaadják! Ha nem lenne ennyi cigány már lehet, hogy ez az ország nem itt járna ahol jár! Ha már úgy nézel rá, hogy az neki nem tetszik akkor rögtön üt vagy megy valamelyik szervezethez amelyek a kisebbség ügyeivel foglalkozik. Ja és az persze az az eset is szép volt amikor megölték a tanárt, mert elütött egy cigány gyereket! De kérdezem én mit keresett egyáltalán egy kisgyerek az úton vagy az út mellett? Hol volt az anyja? És miért nem a gyereket nézték meg a rokonok, hogy milyen sérülései vannak? Nem, nekik az az elsõ rekciójuk, hogy ütni kell! Utálom õket! Most jól felidegesítettem magam! Persze tényleg igaz, hogy vannak kivételek! Csak az a baj van velük, hogy nagyon kevesen vannak!

Teljesen egyet értek az elõttem szolókkal. Nevetséges ami ebben az országban folyik! Arra van esze a cigánynak, hogy hogyan keresse mega a kiskapukat de arra már nincs, hogy iskolába járassa a gyerekét és dolgozzon! Az államtól mindent megkap úgy, hogy a seggét sem emeli meg érte! Mi meg csak fizetjük az adót! A fizetésünk 50 %-át elveszik, hogy a retkes cigányoknak odaadják! Ha nem lenne ennyi cigány már lehet, hogy ez az ország nem itt járna ahol jár! Ha már úgy nézel rá, hogy az neki nem tetszik akkor rögtön üt vagy megy valamelyik szervezethez amelyek a kisebbség ügyeivel foglalkozik. Ja és az persze az az eset is szép volt amikor megölték a tanárt, mert elütött egy cigány gyereket! De kérdezem én mit keresett egyáltalán egy kisgyerek az úton vagy az út mellett? Hol volt az anyja? És miért nem a gyereket nézték meg a rokonok, hogy milyen sérülései vannak? Nem, nekik az az elsõ rekciójuk, hogy ütni kell! Utálom õket! Most jól felidegesítettem magam! Persze tényleg igaz, hogy vannak kivételek! Csak az a baj van velük, hogy nagyon kevesen vannak!
Mert a cigányok nem képesek elviselni, ha valaki vissza mer szólni Nekik. Õk azt hiszik, hogy Õk az istenek, mikor nem. Teljesen megvadítanak mindenkit. Teljesen ugyanolyanná teszik a normális embereket. Tõlem már sikeresen elvadították a legjobb barátnõmet, akivel ma már ellenségek vagyunk. Õ is ilyen parancsolgatós, beképzelt, önimádó lett. Ha valami nem úgy van, ahogy Nagysága akarja, egybõl megy a hiszti. Õ is mostmár az alapján választ barátokat, hogy ki hogy néz ki. Követi a cigányokat mint egy picsi. Visszatérve, a cigányok nem bírják elviselni, hogy valaki nem olyan mint Õk. Mi lett a sulinkból? Tele lett rosszfajta cigánnyal. Olyanakat mondanak a tanároknak, hogy pár év múlva sehol sem lesztek büdös magyarok. Na most erre mit mondjon az ember? Tegnap megkérdezte tõlem egy negyedikes fiú, hogy félek-e a cigányoktól. Mikor mondtam, hogy nem, fel volt háborodva. Elkezdett kioktatni, hogy nekem bizony jobb lenne félnem tõlük, mert magyar vagyok. Mi befogadjuk õket az országunkba, õk meg így hálálják meg? Én nem engedném, hogy ide jöjjenek és ezt csinálják. Én mindig megmondom nekik a véleményem, elvégre szabad országban élünk. Sokszor náciztak le már a cigányok, de volt aki meglepõdött a határozottságomon. Viszont találkoztam már olyan cigánnyal aki náci volt. Le lehet pontozni, de ez az igazság. Szerintem elsõsorban az fog lepontozni, aki ILYEN cigány és nem tetszik, hogy ez Róla az igazság. Ja és mégegy. TISZTELET A KIVÉTELNEK!
A 3. hozzászólóhoz azt tenném hozzá, hogy elmenni az nem lehet megoldás. Egyrészt mert nincs hova, máshol sem lesz jobb, (máshol más népességekkel van ugyanilyen gond) másrészt én azt gondolom, tartozunk annyival õseinknek, hogy a ránkhagyott kultúrát megõrizzük, és nem adjuk fel amikor nagyobb problémákkal szembesülünk. Nem adhatjuk fel Magyarországot! És nem adhatjuk át senkinek mert nekünk már nincs hova mennünk!
Azért azt jó látni, hogy sok magyar átlátja a helyzetet, ahogy ti is. A baj az, hogy nem tudunk tenni semmit, mert mi vagyunk a szemét náci rasszisták (egyiknek sem vallom magam). Úgy érzem, a magyar lakosság morálisan a béke segge alatt van. A politika és egyéb dolgok egymás ellen fordítottak minket, nincs összetartás, nincs kultúra, nincs bátorság. Mi fizetünk több adót azért, hogy eltartsuk a cigányokat, ahelyett, hogy feltételekhez kötnék a segélyeket. Az okok keresése, megszüntetése helyett a lyukak betömködése folyik a magyar adófizetõk pénzébõl. Lassan én is feladom a reményt, hogy ebben az országban becsületes, dolgozó emberként érvényesülni lehet.
Furcsa, hogy még nem jött ide egy liberalista majom sem védeni õket.
Köszönhetõ ez seggnyaló politikusainknak, akiknek erõs kényszerük van arra, hogy az Eu-nak benyaljanak, ha kell, ha nem. Költözzenek le õk a rózsadombi villájukból Alsómocsoládra vagy Nyírmihálydira, ne magániskolába járassák gyerekeiket, hanem a szegregáció ellen "küzdõ" nyóckerületi iskolákba. Nézze végig õ is, hogy a 12 éves gyerekét naponta kék-zöldre verik az uzsonnájáért, esetleg megerõszakolják, ne csak a minimálbérbõl élõ, három mûszakban dolgozó Józsi bácsi unokájának jusson már ez a kiváltság! Nem szeretem a szlovákokat, de cigányügyekben példát vehetnénk róluk. Bele se merek gondolni, mi lesz, ha egyszer öreg leszek. Még a boltba se fogok merni lemenni :-( Mi lett ebbõl a gyönyörû országból! Igaza volt az elõttem hozzászólónak: törököktõl, tatároktól, osztrákoktól megvédtük hazánkat, a büdös retkektõl meg nem tudjuk???
Mert bizonyos politikai érdekcsoportoknak az a célja, hogy a magyarságból kiöljék az önvédelmi reflexeket. Nagyjából már sikerült is nekik. Ez hosszabb távon a nemzet kihalásához vezet. Jelenleg állítólag a 8 éven aluliak fele cigány. Mi következik ebbõl? 30 év múlva a lakosság fele cigány lesz, 50 év múlva meg a 70-80%. Onnan már nincs visszaút! És õk nem fogják tisztelni a mi kisebbségi jogainkat. Eszméletlen nagy a baj, a tatárjárás vagy a 2. vh az semmi se volt ehhez képest, jó lenne észrevenni!
Én nem gondolom, hogy a megoldási javaslatok miatt lesz valaki "náci". Egyszerûen nincs más megoldás. Persze végig lehet zongorázni a békés megoldásokat, csak az a baj, hogy már megtörténtek. Nem dolgoznak, segélyeken élnek. Ezt nem lehet megszokni, ebbe max. beletörõdni lehet. De hogy mindezek a törvényes (most a jogosságán szerintem kár vitázni, mert szerintem ugyanazt gondoljuk) juttatások mellett még írtják (szó szerint), lopják, gyalázzák a magyarokat ahol tudják, abszolút felháborító. Nem gondolom hogy náci vagyok, csak mert szívem szerint elmennék a legvégsõkig, csak hogy megszabaduljon az ország ezektõl a mocskoktól. Még mielõtt jönne a hegyibeszéd, hozzátenném hogy 2 telefonom, 1 iPod és kb 30 eFt-om landolt idáig náluk. De kaptam összesen 3 monoklit, és 0 rendõri intézkedést. És még elég szerencsésnek mondhatom magam. Gondolom te is addig leszel ilyen, amíg nem találkozol velük személyesen. A kuruc.info oldalt alapvetõen nem tartom túl hiteles hírforrásnak, de nagyon is érdemes látogatni idõnként. Én kb. a 1/4-ét hiszem el neki (és tényleg hiszem, hogy csak ennyi igaz belõle), de szerintem ez is túl sok.
Mert a pusztító, erkölcstelen liberalizmus beszivárgott Nyugat-Európából, és tönkretette gyönyörû kultúránkat :-( Cigányország lettünk, magyaroknak már csak adót fizetni van joguk. Ez van. Ha normális jövõt akarunk gyerekeinknek, vagy mennünk kell innen, vagy megkeresni adolf bácsi utódját, hogy rendet tegyen.
nem a probléma felvetése teszi az embert nácivá, hanem a megfogalmazása és a megoldási javaslata. tegyél javaslatot a probléma megoldására, olyat ami nem hajaz a nácikéra és egybõl nem leszel az. Ha viszont nincs ilyen ötleted, akkor vagy fogd be a szád, vagy ne kérd ki magadnak a megbélyegzést. félreértések elkerülés érdekében sem cigány, sem zsidó nem vagyok. Részben székely vér kering az ereimben.
"Nem kiálthatsz ki "rossznak" egy népet, vagy ha mégis ezt teszed, amit már alapjában véve sem tudok elfogadni, akkor legalább ne zárd ki, hogy vannak kivételek..." nem én kiáltottam ki õket rossznak... saját maguknak sikerült ezt kiérdemelniük... errõl ennyit
"én (aki nem vagyok, akinek válaszoltál) több ellenpéldát is tudnék mondani. csak az a kérdés, hogy valóban szeretnéd-e vagy inkább a seggnyalást választod? de vigyázz, mert ha én kinyalok egy segget, azt meg is dugom utána... áldás, békesség!" remek! nem érdekelnek a homoszekszuális aberrált szokásaid mondjál ellenpéldát inkább ha olyan "okos" vagy... bár a tõled ezek után már annyira se lenne hiteles, mint ha Ferenc elvtárs mondaná perverz erkölcsi nulla vagy 1 senki... remélem a családod téged is kitagadott
"Ha azt hallom, hogy valaki általában és általánosítóan (feketén-fehéren) ítélkezik országokról és népekrõl, egyetlen pillanatig sem gondolkodok el ítéletének helytállóságán, mert az nem érdemes erre, hanem annak az értelmén és morálján tûnõdöm, aki így ítélkezik." Ivo Andric, horvát író Ellenpéldát szeretnél? Sokat tudok, nem közéleti pojácákról és politikusokról, akikkel egyébként mi, fehérek sem büszkélkedhetünk, hanem a a baráti körömrõl. Kulturált, értelmes egyetemi hallgatókról van szó, akik ugyanúgy elítélik az általad említett közszereplõket, és az erõszakot, ahogy te. Nem kiálthatsz ki "rossznak" egy népet, vagy ha mégis ezt teszed, amit már alapjában véve sem tudok elfogadni, akkor legalább ne zárd ki, hogy vannak kivételek...
én (aki nem vagyok, akinek válaszoltál) több ellenpéldát is tudnék mondani. csak az a kérdés, hogy valóban szeretnéd-e vagy inkább a seggnyalást választod? de vigyázz, mert ha én kinyalok egy segget, azt meg is dugom utána... áldás, békesség!
"Legszívesebben kiparodizálnám amit írtál, gúnyt ûznék ebbõl a szövegbõl, de egyszerûen olyan végtelenül ostoba és felháborító, hogy egyszerûen nem vagyok rá képes. Olyan mély és végtelen undort vált ki bennem, hogy egyszerûen nem tudom lekezelni, fél vállról venni. Egyszerûen hihetetlen. Tényleg." fáj az igazság? védeni akarod õket de nincs semmid amivel meg tudnád védeni... csak azzal hogy reflexbõl nácizól... tömegesen lopnak kirabolnak a zsép várósból gettót csinálnak mocskosak nem dolgoznak stb... másik véglet piszkosul gazdagok 5 tonna arany lóg a nyakába A8 as audival járnak van 1 kacsalábon forgó palotájuk ami csillog az aranytól és szervezet bûnözéssel foglalkoznak lásd Kolompár Orbánt... vagy buták és ezért még pénzt is kapnak lásd Gyõzikét... vagy azt hiszi magáról hogy tud rap-elni lásd LL Juniort és nagyon menõnek hiszi magát ezzel... látod ebbõl te se tudsz gúnyt ûzni mert EZ A BÜDÖS NAGY IGAZSÁG és ezek után nyugodtan kinyalhatod a seggüket... hozz 1 ellen példát és hiszek neked... csá
"de hogy a cigányoknak se lelkiismerete se emberi együttérzése se semmije nincsen ami az embert emberré teszi az biztos.. csak van 1 félig meddig emberre emlékeztetõ külsõje és ennyi sokakat ezzel csapnak be.. és embernek nézik õket legyen akármilyen a látszat a cigány az cigány nincs kivétel..." Hát, ez szép volt, harcos. Te most aztán nagyon megmondtad a magadét. A cigányok nálad már nem csak rosszak, vagy alávalók, te simán hozod az echte náci ideológiát, õk nálad szimplán nem is emberek, se lelkiismeret, se együttérzés, még a külsejük is csak megtévesztés, mimikri. Legszívesebben kiparodizálnám amit írtál, gúnyt ûznék ebbõl a szövegbõl, de egyszerûen olyan végtelenül ostoba és felháborító, hogy egyszerûen nem vagyok rá képes. Olyan mély és végtelen undort vált ki bennem, hogy egyszerûen nem tudom lekezelni, fél vállról venni. Egyszerûen hihetetlen. Tényleg.
mszp szdsz rémlik valami?
Miért, ki és hol mondta, hogy "aki védekezik a cigánybûnözés ellen" az náci?
akinek elege van a cigányságból és a kizsákmányolásból az 2õt tehet vagy nem lesz semmi magántulajdona így nincs mit ellopni, és lesüllyed az õ színtükre és õ is "óóó déeeevláázik" "dikk ezik" káromkodik és kivetkõzik emberi mivoltából vagy végre veszi a fáradságot elmegy a választásokra és a JOBBIKRA SZAVAZ és hogy mit tesz a jobbik majd? bõven többet mint idáig az összes "párt" vagy minek nevezzem õket de hogy a cigányoknak se lelkiismerete se emberi együttérzése se semmije nincsen ami az embert emberré teszi az biztos.. csak van 1 félig meddig emberre emlékeztetõ külsõje és ennyi sokakat ezzel csapnak be.. és embernek nézik õket legyen akármilyen a látszat a cigány az cigány nincs kivétel... meg kell õket állítani míg nem késõ! 2009. november 8-án idõközi országgyûlési választásokra kerül sor Gyõr-Moson-Sopron megyei 5-ös választókerületében. elsõ lépés hogy a jobbik bekerüljön a parlamentbe 1 azaz 1 emberrel! kis lépés ez de nagy ugrás az Országnak! de ha még is elbuknánk 2010be vagy történnének rossz dolgok és kiesik a zászló a kezünkbõl.... ne adja az isten de ha még is... nem marad más hátra mint a gerilla harc... http://www.youtube.com/watch?v=1TKBJKAQqhg&feature=player_em.. gomba mód fognak elszaporodni az ilyen szervezetek... akkor már csak így tudunk majd harcolni de még van remény :)
"mi, fehérek sem büszkélkedhetünk" és még valami itt nem a fehér fekete ellentétrõl van szó tõlem aztán a cigányok lilák is lehetnek az van b+ és ezt a saját városunkon is látom... valaha szép város volt emlékszem rá kis gyerek koromból... és most is meg lehet nézni... végül is csak az történt hogy beköltöztek ide a tetvek... tönkre vágtak mindent... ez 1 szép hosszú folyamat volt elsõnek csak a belvárost aztán egyre kijjebb és kijjebb... volt 1 szép szökõkút nyáron abba fürödtek aztán ellopták a szobrod összetaposták a virágokat vagy ellopták... lelakták a lakásokat... Magyar ember nem is költözött oda többet sõt menekültek el akinek volt pénzük még... helyükre még több cigány jött... így sikerült elérni hogy a város központ gettó lett... legszívesebben titeket is oda költöztetnélek mondjuk 1 fél évre... 5 napig nem bírnátok :) és akkor újra vissza térhetünk a témára ez csak a mi városunk valahol x100 rosszabb hála nektek ilyen is marad... hála nekünk jobbikosoknak már nem sokáig... ugyanis itt idézetekkel barátom nem érsz el semmit akármilyen szép is tudod nem lenne baj ha normális emberek módjára együtt tudnánk élni, de nem tudunk agyonvernek elszedik a dolgaidat ráadásul a mi adónkból élnek misem bizonyítja ezt jobban mint a szociális otthon itt a mi városunkban de nem értem hogy mér mér álltok ki mellettük amikor megkeserítik az életünket... tényleg könnyebb lenne ha úgy magasról leszarnánk az egészet úgy ahogy van... 50 100 év ha megérjük... nyugodtan beülhetünk 1 fõvárosi kávézóba és 1 sör mellet gyönyörködhetünk benne hogy a parlament csúcsára kitûzik a roma zászlót és kikiáltják Romaniát és koccinthatunk az egészségükre õk megcsinálták mi hagytuk :) közbe a sörünket se tudjuk majd meginni mert bejön 1 banda kiveszi a kezünkbõl lekéselnek. Ott halunk majd meg mind a ketten... de én esküszöm nevetni fogok
A kérdező hozzászólása: Nem ítélem el az összes cigányt csupán a kilencvenöt százalékukat, a maradék öt talán normális. De ez viszont olyan pici arány, hogy óhatatlanul is belekerülnek a nagy többség által kreált szarba ezért beszélnek egységesen büdös cigányokról...jahh és azt se feledjük el, hogy a cigányok viszont egységesen parasztnak tartanak minden magyart. Náluk nincs olyan, hogy normális magyar vagy nem normális, minden magyar paraszt a szemükben.
Van, csak nem olyan nagy arányban, mint a cigánybûnözés, illetve mi a saját országunkban vagyunk, de ti? Németországban is van németbûnözés és Franciaországban is van franciabûnözés.
OLYAN NINCS, HOGY CIGANY BUNOZES! BUOZES... ENNYI... MAGYAR BUNOZES NINCS?
Ja meg még annyi!! Tudjátok hogy mennek ki az országbol a Romák akik máshol kérnek menedék jogokat??? Atzt mondják itt üldözik ökett!! Meg közel áll az etnikai tisztogatás!!! Kint meg köpködnek ránk hogy mekkora raszista az ország!!! Be se kelet volna engedni ezeket az országba!! Elöször lesziovja az országot és ha nincs tõbb akkor mint egy kolás dobozt be gyürve a kukába tovább áll élösködni más országba!!!!
Igaza van a kérdezõnek!!! Menyen ki az összes jogvédõ a cigánytelepre meg Olaszliszkára!!!! Oda mehet még az angyal komandó!!! ott söprõgese fel a sok hulladékot!!!! Ne a jobbik tiszti avatoját menyenek illegális csoportulásokal meg zavarni meg direkt balhézni!!! Menyenek és beszélgesen azokkal az emberekkel akiket meg röviditettek , meg loptak , vagy azokal a családtagojkal akiktöl elveték szereteiket!! Vajon ezeket azok a jogvédõk miért nem kereseik meg??? Vagy ezekröl az emberekröl miért nincs riport??? De ha egy cigány gyereket le szurkálnak mindenki az asztalt veri!!!! HOGY MûKÖDIK EZ???? Remélem egyszer feltalál ide egy ilyen jogvédõ is és bele gondol hogy itt nem náci és faszista dumák mennek hanem egyszerüen élni és élni haygni kérdés!!!! és ha nem tudnak be ileszkedni akkor itt nincs maradásuk!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Észbe kéne kapni már végre...de amit igazán szeretnék az az, hogy a cigány védõket és egyéb emberjogi dögöket ki költöztetném a cigánysorra. Ott majd megmutathatják, hogy milyen okosak és mekkora arcuk van.
teljesen igazad van :( csak tudnám mikor vándoroltak be a romák ide... és melyik igenokos királyunk hagyta ezt akkoriban...
szevasztok!! látom ujra fel lendült ez a téma utolsó irásom óta!!!! csak anyit szeretnék mondani azoknak akik anyira védik kwedves jóravaló megélhetési roma állampolgárjainkat hogy nézünk egy statisztikát! hányan vanak börtönbe sztem 89 százalék roma barátunk lehet 1százalék valami más és kb 10 százalék magyar!DE nézük meg ki miért? a magyar talán adót csalt? vagy kirámolt egy benzinkutat? a roma talán halotra vert valkit az utcán? vagy bandába verödve kimentt huzgálni perte kicsiktöl vagy gyengébb emberektöl minden érték tárgyáét? nem tom!!!! még anyit szeretnék mondani hogy ha anyira jóra valok akkor költözz le hozájuk!!!! költözz a környékükre!!!! majd meg látjuk meddig lesznek olyan aranyos em, berek a számodra!!!!!
Kedves elottem szolo:En is szeretnem ha a kurucinfoban keves lenne a valosag, de sajnos hosszu evek tapastalatabol mondhatom, hogy ez a leghitelesebb hirforras.Miert sajnos? Mert tenyleg olyanok es azokat teszik a ciganyok, amikrol ott olvashatsz.
én csak anyit tenék hozá: ha nincs cigány bünözés akkor miért van cigányok elleni eröszak????? sztem ez is elgondolkodtató!! ha egy népcsoport rosszat tessz egy másik népcsoportnak akkor nem szabad meg külömböztetni?? de ha meg akarod védeni magad velük szembe te náci vagy és hogy merted bántani a rendes cigány fiutt aki valószinû hogy megélhetési bünözõõ!! ezért veszi elõ a bökött vagy dikicst ki hogy hivja és szó nélkül a torkodnak rakja és ki zsebel!!!! vagy jön az átlagos kérdésel: nincs egy cigid? aztán mire meg fordulsz már négyen ott vanak mögötedd azt le is vagy rántva!!! ismerösömet a sulija elött verték szét 6an!!!! egy 50 kg gyereket 6 an mert nem akarta nekik odadni a teloját!!! ez a megélhetési bünözés!!!!! én welhiszem hogy nehéz melót találni és elhelyzkedni de egy normális ember fejébe nem fordul meg az hogy bandába kimenyen és gyerekeket huzgáljon verjwen meg!!!! de ha már egy cigány gyereket le vernek ebbe az országba akkor már a hires hon atyájinkegyböl verik az asztalt hogy az egész ország raszista antiszemita meg kitudja még mi és sztem itt kezdödik a fõ gond!! a politika hagyja hogy ilyen dolgok folyanak ebbe az országba!! de sztem ez is azért van hogy ezel foglalkozunk és hogy ne lásuk a komolyabb gondokat!!!! az is biztos hogy ha nem lessz változás akkor sokk cigány fog juttni egy magyara de azt is hozá kell tenem: akkor ha töbségbern lesztek KI FOG TITEKET EL TARTANI EBBEN AZ ORSZÁGBAN???? mert már nem lessz paraszt magyar ahogy õk hivják aki gályázon a segélyetekért!!!!
mert nagyon sok a tudatlan ember és ennyi
"Azért, mert alapból az embereknek egyformán MINDEN bûnözés ellen védekezniük kellene. Aki nem ítél el egyformán MINDEN bûnözést, hanem külön kiemel egy etnikai csoportot, annak már nem a a bûnözés ellen védekezés az elsõdleges témája, hanem az etnikai csoport elítélése. " Akkor barátom nem tudod mit hívunk cigánybünözésnek. Persze, hogy nünözö minden népcsoportban van. De ebben kivételesen magas arányban. "Ha mondjuk a szlovákok beszélnének magyarbûnözésrõl, " Ja persze. Azok a szlovákok, akik még ma is hisznek a kollektiv bünösségben. Történelmi tényeket nem vesznek tudomásul. A szlovákokat hagyjuk. "A cigányoknak sokáig ugyanúgy nem voltak emberi és állampolgári jogaik, mint ahogy a színesbõrûeknek általában máshol sem" Azért engem érdekelne miért nem kaptam szegények jogokat. Talán mert a jogokat meg kell érdemelni? Az USA-ban a bünözök legnagyobb többsége pedig feket, nem ugy mint a filmekben. "Nem lehet elvárni tõlük, hogy 1-2 generáció alatt felzárkózzanak, de meg kell teremteni az esélyt. " Ja persze. "zsidók sokkal nagyobb anyagi kárt okoznak nekünk mint a cigányok csak õk nem késelnek nem lopnak csalnak stb" Ebben csak a csalós dologgal nem vagyok kibékülve. Pl. ott az egész holokauszt történet. Elég csalás szaga van. Izrael állam hogyan is jutott atomfegyverhez? Nem csalták össze.... Á dehogy.
bocs az elõzõért rosszul írtam mer össze kevertem a dolgokat szal az elsõ írónak szántam a dolgot v az elsõk között volt
bocsánat az elõbb rosszul írtam nem az elõttem kommentet írónak szólt hanem aki még a legelején irogatott csak összekevertem a dolgokat
a kérdéstõl eléggé eltávolodtak a válaszolók és egészen elmentek amerikáig és afrikáig pedig ez a probléma inkább lokális. na de mind1. az én véleményem az h azért nevezik nácinak azt aki "védekezik a cigánybûnözés ellen" mert legutoljára a nácik irtották õket és ez félelmet vált ki bennük még ha 10-en is jönnek veled szembe akkor is már ha hallottak a "holokausztról" akkor van benne félelem. Én személy szerint erõsen magyarérzelmû vagyok és talán szélsõséges és egyáltalán nem tartom szégennek amikor egy cigány azt mondja rám h rohadt náci. ha nácinak tart az azt jelenti h fél tõlem amibõl már nem jöhetsz ki rosszul. (egyéni tapasztalat lehet h ha egy vékony cingár gyerek vagy ez nem jön be.) ha le náciznak akkor én jobb kezemmel lendítek eggyet mint a nácik csinálták ha ez nem elég akkor megyek tovább míg úgy nem dönt az illetõ h inkább távoltartja magát tõlem. mert fel kell venni a harcot igen elkurták az õsök hogy ide telepítették le õket de akkoriban még dolgoztak és mióta nem azóta az emberek irtanák õket. jah ha meg az elõttem lévõ válaszoló szerint jo az ha annak a kevés adózónak a pénzét is elveszik akkor gratulálok neki mert ha csak ennyi ember adózna továbbra is de nem kellene továbbra is a cigányokat ellátni akkor fényévvel elõbbre lennénk gondoljunk csak bele nem adunk segélyt a cigányoknak több jut:pl. oktatás technikai fejlesztés (ezáltal több munkahely lenne) feltalálások mert hogy elvileg nekünk elég jo a felfogásunk. na de mind1 én harcolok míg élek az olyanok mint az eggyes válaszolók meg haljanak meg csak a saját cigányországukban bár hozzáteszem a szlovákok a zsidók sem jobbak csak jelenleg ez a leg észrevehetõbb probléma tudni kell h a zsidók sokkal nagyobb anyagi kárt okoznak nekünk mint a cigányok csak õk nem késelnek nem lopnak csalnak stb. inkább felvásárolják az országot na most sikerült nekem is elkalandoznom egy kicsit de azthiszem volt értelme
Azért, mert alapból az embereknek egyformán MINDEN bûnözés ellen védekezniük kellene. Aki nem ítél el egyformán MINDEN bûnözést, hanem külön kiemel egy etnikai csoportot, annak már nem a a bûnözés ellen védekezés az elsõdleges témája, hanem az etnikai csoport elítélése. Magyarországon - értelemszerûen - magyarbûnözés is létezik, de mégsem szokták így hívni, mert azt sértõnek éreznék a magyarok. Ha mondjuk a szlovákok beszélnének magyarbûnözésrõl, az naná rosszul esne minden magyarnak. A cigányoknak sokáig ugyanúgy nem voltak emberi és állampolgári jogaik, mint ahogy a színesbõrûeknek általában máshol sem a fehérek által uralt területeken (lásd USA a 60-as évekig, Dél-Afrika a 80-as évek végéig). Nem lehet elvárni tõlük, hogy 1-2 generáció alatt felzárkózzanak, de meg kell teremteni az esélyt. Pont azért, mert most mi szívjuk meg azt, hogy a korábbi generációk elb*szták a kisebbségi politikát és ennyire sikertelenek voltak a cigányság felzárkóztatásában. Így aki a jelen helyzethez vezetõ gyûlölködést tovább folytatja, pedig a saját gyerekeivel b*szik ki és csak ugyanazokat (vagy még súlyosabb) problémákat tol át a következõ nemzedékekre. "Az az õrült, aki ugyanazt csinálja és más eredményt vár el."
A kérdező hozzászólása: Az elõttem szólónak pedig annyit: Nem is olyan régen éjszaka hazafelé tartottam és jött velem szembe 8-10 cigány. Kérdés: Van cigid geci? Válasz: Ne haragudj, nem dohányzom. Rá egy pillanatra már a földön rugdostak. Jöhet bárki azzal, hogy nem minden cigány ilyen. Igazuk is van mert 100-ból 2 nem ilyen. Õk nézték hogy rugdos engem a többi nyolc közben üvöltötték, hogy dögölj meg magyar!
"Persze voltak más népírtók is a történelemben, de ez a dolog akkor is a nácikhoz kötõdik az emberek fejében. " Márpedig a kommunizmus miatt tõbb ember halt meg, mint a koncentrációs táborokban. A holokauszt mesét most hagyjuk. Az faszság. Másik példa a Biblia. Eszter könyve. Zsidók népet írtanak. Ahogy ma is. Nálunk is, az egész világban. Legfeltünõbben az arabokat. Drezda vs RAF - na ez is egy érdekes történet. "Azt is meg tudom mosolyogni, amikor valaki azzal jön, hogy milyen szaporák, jóval több a cigány gyerek, mint a magyar, ami egyrészt igaz, másrészt meg még így is csökken a népesség, úgyhogy a igazmagyarjókeresztény elvtársak valamit tehetnének, mert a masírozástól nem lesznek gyerekek (sem" Csak az ilyenekbõl mindig kihagyják azt, hogy félúton elkezdjük õket lelövöldözni :) Másrészt az állam nem teszi lehetõvé a gyerekvállalást. Ugye az egészséges már fiatalon lenne. De a fiataloknak munka is alig jut, aztán ház is kell, ahol felnevelhetem a gyereket. Meg nem is igy nevelik a gyerekeket. El vannak baszva.
A kérdező hozzászólása: A logikát nem értem. Minél brutálisabbak a cigány támadások, a vezetõk annál jobban ócsárolják a magyarságot: "nem megfelelõ szegergáció, kirekesztés, esélyegyenlõség, cigányozás stb stb stb" Vagyis ha belénk nyomják a kést az a baj, hogy nem üvöltünk elég hangosan. A monoki programot pedig a szociális miniszer szélsõségesnek nevezte...no comment.
Teljesen igaz, hogy MINDEN bûnözés ellen védekezni kell. De ha ennyi embert köti egy népcsoporthoz rossz emlék, az nem lehet véletlen. Elmondok egy történetet.Egy téli estén hazafelé sétáltam a párommal, és szembe jött egy cigányokból álló csoport. Ahogy elhaladtak mellettünk, nekünktámadtak és teljes erõbõl ütni és rúgni kezdték a páromat. Annyira hirtelen jött, hogy védekezni sem tudtunk.Akkor is csak rúgták, amikor már ájultan feküdt. Sírtam, üvöltöttem, megpróbáltam közbelépni, de félrelöktek. A rendõrségen nem tudták megmagyarázni, hogy miért tették. Indíték sem volt. "Csak úgy". Kérdem én: milyen emberek képesek ilyesmire "csak úgy?". Nem véletlen, hogy a legtöbbünknek összeszorul a gyomra és félelmet érez ha meglát egy ilyen csoportot. Nem kívánom senkinek azt amit azon az estén éreztem. Még annak sem aki annyira védi õket.
"De ha ennyi embert köti egy népcsoporthoz rossz emlék, az nem lehet véletlen." Persze, hogy nem véletlen, mivel a népcsoportot több száz éven át kiközösítették a társadalomból, a falun kívülre, putriba, odúkba, iskolalehetõség nélkül, alkalmi munkákra. A háború után meg felhozták õket romot takarítani a VII.-VIII. kerbe gettósodni. Az egyetlen életbenmaradási lehetõségük az volt, ha sok gyereket és erõs rokonsági hálózatot csinálnak. De mégis, mit vársz? Legyen a többségüknek érettségije és diplomája 1 generáció alatt? Kinek van több lehetõsége helyrehozni ezt: neked vagy nekik?
Még a magyarbûnözéshez: igen, létezõ fogalom. Mindazonáltal különös, hogy a rendszerváltás óta nem hoztak nyílvánosságra hivatalos börtönstatisztikákat. Lehet uszítónak nevezni, de az a helyzet, hogy a magyar börtönök "lakosságának" 98%-a cigány. Börtönriportok alkalmával, amikor mutatnak képeket tv-ben, neten, újságokban, miért van az, hogy szinte csak és kizárólag cigányokat lehet látni? És szerintem a börtönökben elég reprezentatívan kimutatható a cigány-magyarbûnözés aránya.
"A bõrünk színe lesz az egyenruha" Olvasó: "A tagok nem viselnek majd egyenruhát. "A bõrünk színe lesz az egyenruha" - jelentette ki Pádár László, a Cigányok Érdekvédelmi Szövetség vezetõje. "The color of your skin is your uniform in this battle for the survival of the White race." - jelentette ki George Lincoln Rockwell, az Amerikai Náci Párt vezetõje. Ha õk mondják - önvédelem, ha fehér ember mondja - rasszizmus?
Kedves kérdezõ! Ha már nem ismered pontosan a szegregáció szó pontos jelentését, kérlek ne használd. Te az integrálódásra gondolsz, a szegregálódás annyit jelent: társadalmi el nem fogadás hatására szándékos be nem illeszkedés.
Hogy csak egy videót linkeljek: http://uk.youtube.com/watch?v=bTlbvfBzBj8&feature=related "Nincs cigánybûnözés... Nem agresszívabbak az átlagos magyarnál. Nem..."
Gyere vissza Hitler, a cigányokat vidd el! Szolizz, legyél homo, metszesd meg a farkad, és máris elsõrendû állampolgár leszel MAGYARORSZÁGON! Ezért vagyok én náci! Amúgy addig fogják mondani a népre amíg elkiszik aztán meg lehet szokni a következményeket!
Elõszõr is szögezzük le: nácizni valakit akkor lehet, hogyha teljes egészében magáénak valja a nemzetiszocialista ideológiai elemeket. Ha én azt mondom az itt élõ "nagyobb" kissebbségre, hogy menj el az országból, mert miattad vagyok veszélyben, és ellopod vagy elveszed erõszakkal ami az enyém, szóval akkor még engem nem lehet lenácizni. Egyértelmû, hogy aki ezért lenáciz, az nem biztos, hogy elvégezte az általános iskola mind a 8 osztályát. Egyébként is, ahogy néztem, ide is beírogat 1-2 provokátor a betanult kis szövegükkel. Rájuk ne figyeljetek, mert õk csak liberális agymosottak, üresfejû emberek önálló gondolatok nélküli zombik.
A kérdező hozzászólása: Pontosan az a korosztály a legnagyobb magyargyülölõ és bûnözõ akiknek meg lett teremtve a felzárkózás lehetõsége. Középkorú cigány-értem ez alatt a 38-50 éves korosztályt-még soha nem kötött belém. Viszont 6-kb. 30ig már annál több. Akiknek meg van adva a felzárkózási lehetõség pont azok a legnagyobb bûnözõk. Kedves kommentelõ, ha már arról írsz, hogy egy generáció alatt nem tudtak szegregálódni megfelelõen, elõtte inkább nézz utánna, hogy miért a tizen és huszonéves cigányok adják a népcsoportjuk bûnözõinek a 80%-t, akiknek már adott a felzárkózás már a nyolcvanas évek óta.
"De mégis, mit vársz? Legyen a többségüknek érettségije és diplomája 1 generáció alatt? Kinek van több lehetõsége helyrehozni ezt: neked vagy nekik?" Na igen. Ha látnám, hogy annyira törekednek a felzárkózásra, akkor komolyan egyetértenék veled. De 100-ból egy törekszik. És érdekes, annak aki törekszik, sikerül is. Elvégzi az iskolát, sõt akár lediplomázik, dolgozik. De mi van a 100-ból a többi kilencvenkilenccel? Azt ne mondd, hogy kizárólag a többségi társadalom hibája, hogy nem tudnak felzárkózni. Lehet, hogy vannak elõítéletek, sõt bitos. De amíg csak az elõítéleteimet látom alátámasztva, addig nehéz kiirtani õket az agyamból, és elõítélet nélkül gondolkodni.
"Kinek van több lehetõsége helyrehozni ezt: neked vagy nekik?" Álljunk már meg egy kicsit! Most akkor én vagyok a hibás, amiért õk nem képesek rendes életet élni. A gyerekeiket iskolába járatás helyett a piacra küldik zsebelni. Amelyik iskolába jár, az is csak késelni tud. Az én hibám, ha átbasznak egy öreg nénit és lenyulják a pénzét. Ha egy cigány család öregeket kinoz. Ha rabszolgákat tartanak. Ha a gyerekeiktõl tetves lesz az én gyerekem. Ha megmérgezik a kutyámat. Ha hazafelé menet fejbebasznas karóval. Nyilván az én hibám, mert nem fogok fegyvert és csinálom azt, mint az olaszok. Szerinted miért közösítették ki õket a társadalomból?
Lehet, hogy nincs más megoldás, tegyük fel, hogy ez így van a pillanat erejéig. Ez akkor is náci megoldás. Persze voltak más népírtók is a történelemben, de ez a dolog akkor is a nácikhoz kötõdik az emberek fejében. Úgyhogy ez náci megoldás és kész. Tudod, ha pénzért kefélsz, akkor nevezheted magadat Istár papnõjének is, szíved joga, de ne csodálkozz, ha lekurváznak. Mindazonáltal faramuci egy logika, hogy dögöljenek meg, mert segélybõl élnek, ahelyett, hogy dolgoznának, miközben sok magyar is segélybõl él ahelyett, hogy dolgozna, munka meg egyébként sincsen. Az is nagyon teszik, hogy itt hõzöngenek, hogy a mi adónkból fizetik... persze ha megnézi az ember a statisztikát, akkor a hozzászólók között rajtam kívül max még egy ember van, aki adót fizet, mert kb. 10 millióból csak 1, 5millió teszi (plussz a 1milla köztisztviselõ, közalkalmazott, de õket ügyebár az a 1, 5 fizeti, úgyhogy hanyagoljuk) Azt is meg tudom mosolyogni, amikor valaki azzal jön, hogy milyen szaporák, jóval több a cigány gyerek, mint a magyar, ami egyrészt igaz, másrészt meg még így is csökken a népesség, úgyhogy a igazmagyarjókeresztény elvtársak valamit tehetnének, mert a masírozástól nem lesznek gyerekek (sem). engem egyébként eddig csak rendes, jóravaló magyar emberek akartak kirabolni, megkéselni, átejteni. Cigány egy sem. Peidg fehér a bõröm és még éltem is közöttük. Igaz, csak 8kerben, nem vidéken.

Szeretném érteni, hogy miért csak Erdélyt emlegetik azok, akik "Nagy-Magyarországot" emlegetnek? Miért nem beszélnek Kárpátaljáról, a Vajdaságról, stb?

Legjobb válasz: Mert Erdélyt is hibásan emlegetik, ugyanis Erdélyben többségében románok laknak. Helyes megfogalmazás Székelyföld lenne.

Mert Erdélyt is hibásan emlegetik, ugyanis Erdélyben többségében románok laknak. Helyes megfogalmazás Székelyföld lenne.
mert buták
Mert az a legnagyobb. Tudod, a politikában is a méret a lényeg.
Mert Burgenland visszahódítása kissé röhejesen hangzana...
Kis lépések taktikája.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én egy kicsit bonyolultabb dologra gondoltam - gazdaság, társ. hagyomány, akármi más -, de a válaszokból kitûnik, hogy semmi bonyolult nincs ebben. A "csak" meg sem fordult a fejemben. Hibáztam.
Gazdasagi szempontbol is elonyos volna, hisz a sobanyak nagy resze erdely hegyeibenn vannak, erdelyben maradtmeg a legtobb magyar, a termeszeti kincsek is kielegitoek. Erdely viszakerulesevel az orszag hihetetlen nagy fejlodesbe kezdhetne. Romania is fejlodhetneerdelyel, de igy, hogy csak kifossza, nem csak erdelynek, de meg sajat maganak is roszat tesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Ebben a válaszban látom a logikus okfejtést, ami emészthetõ számomra is.

Nekem ebből, miért az jön le, hogy Magyarországon az a tehetséges, az a menő, aki nagyon nagyon mocskosul tud káromkodni, meg tabu témákat rímbe szedni?

Plazma - Baszni Tudsz

Legjobb válasz: mert ezkell a népnek. az ilyen [email protected] nyomják el az igazi tehetséget. mondjuk a csillagszületik féle marhaságok nem is a tehetségeknek van kitalálva hanem azoknak akik kis hirnevet akarnak és botrányhõsködni... akik meg tényleg tehetségesek nincs szükségük erre.. õk szeretik amit csinálnak és élvezik és nem felvágni akarnak ilyenekkel hogy jobban tud szidkozódni mint a másik és semmi szükség ilyen szarra.. például most ittvan ez a plazma... mióta is lett ...hirhedt mer nem híres hanem hirhedt és szerintem tudod mi a külömbség a kettõ között azelött szarba se volt.. vegyük most mondjuk rockzenekar legyen a Tûzmadár http://www.youtube.com/watch?v=iXAw9le93XY .. na õk nem jártak ilyen szar tehetség kutatókon ahova eljutottak oda azért jutottak mert tudnak.. és nem azért mert a szar médiából folynak.

mert ezkell a népnek. az ilyen [email protected] nyomják el az igazi tehetséget. mondjuk a csillagszületik féle marhaságok nem is a tehetségeknek van kitalálva hanem azoknak akik kis hirnevet akarnak és botrányhõsködni... akik meg tényleg tehetségesek nincs szükségük erre.. õk szeretik amit csinálnak és élvezik és nem felvágni akarnak ilyenekkel hogy jobban tud szidkozódni mint a másik és semmi szükség ilyen szarra.. például most ittvan ez a plazma... mióta is lett ...hirhedt mer nem híres hanem hirhedt és szerintem tudod mi a külömbség a kettõ között azelött szarba se volt.. vegyük most mondjuk rockzenekar legyen a Tûzmadár http://www.youtube.com/watch?v=iXAw9le93XY .. na õk nem jártak ilyen szar tehetség kutatókon ahova eljutottak oda azért jutottak mert tudnak.. és nem azért mert a szar médiából folynak.

Ha az Eurovízió az országok közti szimpátiáról szól, akkor Magyarországgal miért nem szimpatizálnak?

Például idén : Horvátország és Szerbia gy?löli egymást, de Horvátország mégis Szerbiának adta a 12 pontot. Oké, hogy ex-jugók, na de akkor is....

Legjobb válasz: Ha lenne egy erõs gazdaságunk, egy erõs iparunk, ha lenne tekintélyünk a világban akkor hidd el, szipmatizálnának velünk. De így csak mi vagyunk Európa fejõs tehenei akikkel mindent meg lehet tenni.

Ha lenne egy erõs gazdaságunk, egy erõs iparunk, ha lenne tekintélyünk a világban akkor hidd el, szipmatizálnának velünk. De így csak mi vagyunk Európa fejõs tehenei akikkel mindent meg lehet tenni.
Magyarországgal soha senki nem szimpatizált(pláne nem a szomszédos országok), álltalában mi szimpizünk vkivel és a végén jól megszopjuk. Eurovizió ugyanez, csak ott nincskivel szimpizni. a horvátok meg kifordulos kutyák.
Idén sok pontot kaptunk a szlovákoktól és ne feledkezz el a finnekrõl sem, habár most meg voltak sértõdve, tõlük sok pontot szoktunk kapni. De gondolj csak bele, mi sem a szomszédokat pontozzuk (így kellene tennie mindenkinek, hiszen ez dalverseny, nem pedig Ki szereti a legjobban a szomszédokat verseny)
A kérdező hozzászólása: De akkor ugyanúgy közép és kelet Európa is fejõs tehenek de velük mégis jobban szimpatizálnak....:/
Politika az egész. Érdekek az országok közt, EU-s benyalás egymásnak, stb. Ha látják, hogy lázadozunk, meg valamilyen szinten több van nekünk, rossz szemmel néznek ránk és minden módját bevetik, hogy lezüllesszenek.

Ha egy ruhaneműnek jeans az igazi neve, akkor Magyarországon miért farmer? Az ugyanúgy nem magyar szó.

Legjobb válasz: Eredetileg farmernadrág a neve, ebbõl rövidült farmerrá. A jeans-t fordították farmernadrágra, mert elõször a farmerek hordták munkásruhaként a vitorlavászonból varrt nadrágot, mert srtapabíróbb volt, mint a sima szövet. A farmer szót érti mindenki, mindenki tudja, hogy mit jelent, akkor is, ha nem magyar szó. Ennél jobban már 50 éve se kellett lefordítani.

Eredetileg farmernadrág a neve, ebbõl rövidült farmerrá. A jeans-t fordították farmernadrágra, mert elõször a farmerek hordták munkásruhaként a vitorlavászonból varrt nadrágot, mert srtapabíróbb volt, mint a sima szövet. A farmer szót érti mindenki, mindenki tudja, hogy mit jelent, akkor is, ha nem magyar szó. Ennél jobban már 50 éve se kellett lefordítani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!