Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon miért az, (425 db)

Magyarországon miért az amerikai stílusú fehér ing+zakó+nyakkendő az ünneplő ruha és a hivatalos/üzleti öltözet a Díszmagyar helyett?

Nem lenne jó ötlet betiltani ezt az Nyugat-másolást és visszahozni a Díszmagyart ünneplőnek, ahogy Irán is betiltotta a nyakkendőviselést?

Legjobb válasz: Azt vesz fel mindenki amit akar, ez így rendben is van. Nem tudom miért kellene bárkire bármit ráerõltetni ilyen tekintetben. Mintha lennének ennél nagyobb problémáink is.

Azt vesz fel mindenki amit akar, ez így rendben is van. Nem tudom miért kellene bárkire bármit ráerõltetni ilyen tekintetben. Mintha lennének ennél nagyobb problémáink is.
Ezt hívják modernizációnak. Nyílván a hagyományok tisztelete is fontos, de azért túlzásba sem kell esni. Nem attól lesz valaki magyar, hogy Bocskai öltönyben van. Iránt pedig nem tekintem követendõ példának, semmilyen szempontból sem...
Azért, mert ez már a XXI. század!
Ugyanazért amiért amiért falun sem hordanak népviseletet és a honvédségnél sem oktatják a nyeregbõl visszafelé nyilazást. Fejlõdés. A mai ünneplõviselet sokkal konszolidáltabb, szolidabb, ráadásul univerzális, így az átlagembernek nem kell 50e forintért külön hivatalos/munkaügyi/üzleti és ünneplõ ruhát vásárolnia.
Továbbá egyen mindenki nyereg alatt puhított húst és igyon kancatejet:DD
Ez már TÖBB SZÁZ ÉVE a férfiak megszokott normális ünneplö öltözete, a diszmagyar csak rövid ideig volt divatban a magyarkodó emberek között. De általános viseletként akkor sem ezt viselték, hanem az öltönyt fehér inggel és nyakkendövel.
Mi van? Milyen amerikai? Már minden amerikai? Az öltöny legjobb tudomásom szerint brit, azaz angol viselet - volt. Kérdésre: nem. A legtöbb magyar már szó szerint [email protected] a keleti származásra, csak a nagyszittya turbómagyarok nagyzolnak díszmagyarral, turullal, stb...
Ez miért lenne másolás?Már 100 éve is hasonló szabású öltönyt hordtak hazánkban.És beláthatnád hogy a magyar kultúra az nyugati és nem keleti.Csak sajna a fizetések nem nyugatiak.Tudod a civilizált országokban az az ünneplõ viselet ami nálunk is.A civilizálatlanokban meg lepel meg törölközõ.
Talán mert a díszmagyar ronda?
Hagyjuk már azokat a giccses magyarkodó papagájjelmezeket. Egy öltöny nyakkendõvel sokkal elegánsabb benyomást kelt. Egyébként meg ha én lennék a hoffmánrózsi, az elsõ dolgom lenne, hogy eltörölném az ünneplõ megkövetelését érettségin, iszonyat kényelmetlen egy héten át minden nap abban ülni órákat.
"A kommented ezen része meg egyszerûen hülyeség." Nem az. Te azt írtad, hogy az ügyvédek és a szállodai dolgozók hordhatnának díszmagyart. Na és ha az ügyvéd esetleg betéved egy szállodába?
"Viszont az általam belinkelt képen lévõ öltözettel semmi baj nincs." Valóban nincs, én mondjuk amikor a díszmagyar szót hallom, akkor erre gondolok, nem a piros/zöld giccsparádére (mert az tényleg az). Nincs vele semmi gond, nekem kifejezetten tetszik, de meg kell ismételni: nincs betiltva, akinek van rá pénze, bármikor vehet egyet, és akkor viseli amikor akarja. Van is rá példa. De nem kell kötelezõvé tenni. "Miért ne lehetne például a parlamenti képviselõink, a tanárok, az ügyvédek, a szállodai alkalmazottak megszokott viselete, és általános ünneplõruha?" Parlamenti képviselõ azt hord, amit akar. A tanárok pedig vagy utcai ruhában vannak, vagy fehér köpenyben, miért kéne hirtelen ünneplõbe öltöztetni õket? Ügyvéd megint csak azt hord, amit akar. Szállodai alkalmazottnak majd a szálloda meghatározza, hogyan öltözzön. De valahogy azt érzem, hogy te azt szeretnéd, ha mindenki ugyanúgy öltözne, a londínertõl a tanáron át a boráros téri csövesig. Miért lenne jó az? Még az öltöny-nyakkendõvel sincs ennyire uniformizálva az ember.
"Egyrészt az általad belinkelt öltözet NEM diszmagyar, hanem csak valami stilizált utánzat. Ilyenben egyesek megjelennek, akik magyarkodni akarnak, de ettöl még nem igazi magyar öltözet." - De igazi, ami az évszázados hagyományokat illeszi a mai elvárásokba, így ötvözve egy régi-új viseletet, ami tovább õrzi a hagyományt, de halad is a korral. "Egyébként ilyenben nem lenne elönyös nemzetközi helyeken megjelenni, mert ennek a szabása (és nagyrészt a szine is) megegyezik a nemzetközi szállodai aklalmazottakéval, igy elég kellemetlen helyzetbe kerülhetnének, ha netán portásnak vagy londinernek nézik öket." - A kommented ezen része meg egyszerûen hülyeség.
23: Hol látsz te olyan szállodai alkalmazottat, amelyik a 19-ben levõ öltözethez hasonló gúnyát visel?
Egyrészt az általad belinkelt öltözet NEM diszmagyar, hanem csak valami stilizált utánzat. Ilyenben egyesek megjelennek, akik magyarkodni akarnak, de ettöl még nem igazi magyar öltözet. Egyébként ilyenben nem lenne elönyös nemzetközi helyeken megjelenni, mert ennek a szabása (és nagyrészt a szine is) megegyezik a nemzetközi szállodai aklalmazottakéval, igy elég kellemetlen helyzetbe kerülhetnének, ha netán portásnak vagy londinernek nézik öket.
Azért elég röhejes lenne egy nemzetközi konferencián ilyenben megjelenni:) Még azt hinnék, hogy valami karneválról (heh, felvonulásról) szabadultak a magyarok.
A díszmagyar megnevezést rosszul alkalmazza a kérdezõ, valóban. Viszont az általam belinkelt képen lévõ öltözettel semmi baj nincs. Miért ne lehetne például a parlamenti képviselõink, a tanárok, az ügyvédek, a szállodai alkalmazottak megszokott viselete, és általános ünneplõruha? Erõsítené az identitást, évszázados hagyományokon alapul, végigkísérte a történelmünket, a zsinórozás még a honfoglalás korából õrzõdött meg, és szerintem sokkal szebb, csinosabb is, mint a snassz öltöny. Azt meg külön nem értem, hogy a sok munkáspárt-aktivista miért mínuszozott le nullára, csak mert nem álltam be én is a nagy kozmopolita köpködõk közé, akik szerint ez már "idejétmúlt" és "csúnya"...
Kedves 19! A kérdezõ egészen mást kérdez. Válaszodnak semmi köze hozzá. Azzal egyetértek, hogy csacsiság a bármi kori magyar népi vagy úri viselet csúnya lett volna. Nem az. De azzal, aki azt írta, hogy a díszmagyart jórészt a nem magyar ajkú magyar polgárok viselték. A képen egyébként egy stilizált, magyaroschra alakított öltöny látható. A díszmagyar így néz ki: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Apponyi_.. Modernizált változatban pedig így: http://www.palocbabak.hu/images/palocbabak/matrafured_noiruh.. Szerinted mondjuk egy cégvezetõnek ezt kellene viselni? Vagy egy adóellenõrnek? Vagy a miniszterelnök ilyen viseletben fotózkodjon Brüsszelben? Senki nem írta egyébként, hogy tilos lenne ilyent felvenni egyes alkalmakra. Csak azt mondjuk, nem az öltöny helyett, s az öltöny nem amerikai.
Az tévedés.Az USA-ban sokkal elterjedtebb a csokornyakkendõ , meg más szabású inget hordanak.
Jé! Mészárosunk tud értelmesen is válaszolni!
Tudod egyáltalán milyen a díszmagyar ruha? Nem láttál még egyetlen Opera- vagy Anna bál megnyitóján az abban táncoló párokat? Õk viselnek díszmagyart. Elég nevetséges lenne egy üzleti tárgyaláson egy testesebb férfin a testhez szorosan simuló nadrág, zsinóros felsõ. Vagy a nõkön a hosszú ruha, fejükön pártával. Nyakkendõt ugyan Rákosi nem tiltotta be, de nem volt ajánlatos viselni, mert osztályellenségnek tarthatták a viselõjét.
A pantalló olasz eredetû. A „hülye japánok” is hordanak fehér inget és sötét öltönyt. Miért lenne ez Amerika-másolás? Nem inkább az Államok polgárai másolják Európát? Miért autóval járnak? Miért téglából, betonból építenek házakat. Csak nem Európát majmolják? Az USA-ban jobboldali közlekedés van. Nálunk is. Csak nem minket utánoznak? Errata: – fehér ing, zakó és nyakkendõ; – ünneplõruha; – hivatali, üzleti; – díszmagyar.
És bármennyire fáj, Magyarország ezerszer inkább Nyugat, mint Közép-Ázsia
Nem hinném, hogy ez "nyugatmásolás" (bár lassan már az is az lesz, hogy levegõt veszünk, egyesek szerint), egyszerûen a díszmagyar egy régies öltözék, kiment a divatból. Az angolok sem olyan ruhát viselnek, mint a 19. században, az amerikaiak sem, a franciák sem, senki sem. De egyébként lehet kapni díszmagyart (szerintem irreális árakon egyébként), senki nem tiltja a viselését, úgyhogy innentõl fogva nem értem a problémát. Irán példáját pedig végképp nem, most akkor a nyugat helyett másoljuk a perzsákat? Akikhez fikarcnyi közünk nem volt az elmúlt 1200 évben (hogy elõtte volt-e, arról ne nyissunk vitát, nem vagyok történész). Nem kell senkit majmolni, majd az emberek eldöntik, hogy mit akarnak viselni.
És tegyük hozzá, hogy azok, akik régen a díszmagyart hordtak, hírbõl sem tudtak magyarul, és nagyrészt annyit tudtak az országról, hogy a számukra érthetetlen nyelven beszélõ parasztok sok pénzt hoznak :) De nagyon jól nézett ki, hogy lázadoznak :D Ebbõl is láthatjuk, hogy a történelem semmit sem változik. Ma is azok a turbó-magyarok, akik nem tudnak semmit a történelemrõl és az országról, és jót sem akarnak neki, de jól néz ki, hogy magyarkodnak.
Betiltani? Te jó ég, az kommunista tempó, azokból meg elég volt.
A mínuszozgatóktól kérdezem: ha nekem tetszenek a magyaros atillák és bocskaik, azért miért is kell engem így lehúzni? Tán "szégyen" a magyar kultúra szeretete...?

Miért nõ az igény a KÍNAI és JAPÁN nyelvek tanulására Magyarországon? Miért választják ezeket egyre többen az ANGOL után a NÉMET vagy az OROSZ helyett?

Nem érzem, hogy akkora igény lenne ezekre a nyelvekre, mint amennyire felkapottak lettek.

Legjobb válasz: Szerintem a Japánt a 90-es évek óta a kereskedelmi csatornák által Magyarországra betörõ Japán rajzfilmek/animék hatására. A Kínait meg talán azért, mert a világ legnépesebb országa, és egyre több a kínai az utóbbi évtizedekben itthon is, valahol érthetõ az igény növekedése is. De állítólag az Indiaiak népessége lassan meghaladja a Kínaiakét is, lesz még az Indiai is népszerû nyelv az elkövetkezendõ évtizedekben szerintem.

Szerintem a Japánt a 90-es évek óta a kereskedelmi csatornák által Magyarországra betörõ Japán rajzfilmek/animék hatására. A Kínait meg talán azért, mert a világ legnépesebb országa, és egyre több a kínai az utóbbi évtizedekben itthon is, valahol érthetõ az igény növekedése is. De állítólag az Indiaiak népessége lassan meghaladja a Kínaiakét is, lesz még az Indiai is népszerû nyelv az elkövetkezendõ évtizedekben szerintem.
Én éltem Japánban 8 évet általános iskolás és középiskolás éveim alatt. Mikor hazajöttünk, suli után szinte minden nap mentem valamilyen megbeszélésre tolmácsolni 16-17 éves gyerekként. Nem éreztem úgy, hogy nincs rá szükség.
A kérdező hozzászólása: Köszi, mancsok mentek. - Az osztrák, a német, az olasz és a magyar fõbb álláskeresõ portálokon nagyon kevés (1% alatti) azon állásajánlatok száma, ahol a KÍNAI vagy JAPÁN feltételként lenne megjelölve.
Animék elég népszerûvé teszik a japán nyelvet, így sokan állnak neki e miatt tanulni. Japán nyelv iránt még mindig elég kicsi az érdeklõdés, de mivel régebben szinte nulla volt, így a kontraszt miatt sokkal feltûnõbb. Egyébként lenne igény japánul/kínaiul jól beszélõ emberekre. Múltkor hozzánk is jöttek a japán mérnökök, tudtak még mandarinul és talán hindiül/arabul(nem tudom kettõt megkülönböztetni) és elég égõ volt, hogy senki sem tudott velük beszélni. Fõnökök pánikoltak, hogy azonnal kerítsünk valakit aki megérti õket, nem muszáj tolmácsnak lennie, ha leugrunk a kínai kajáldába és elraboljuk a szakácsot nekik még az is megteszi.
Kína a legnagyobb kereskedelemmel foglalkozó ország. Ha megnézed szinte mindent ott gyártanak és ez folyamatosan növekszik. Emellett rengeteg tudományterületen (informatika, vegyészet...stb) vezetik már a fejlesztéseket. Egy nemzetközi cégnél már ugyanolyan fontos a kínai nyelv ismerete, mint az angol.
A kérdező hozzászólása: Köszi a véleményeket - mancsok mentek!
Az elsõnek: Bár india népessége növekszik, gazdasági ereje nem annyira valamiért. Ugyanúgy mint ahogy afria népessége is magas, mégsem nõ a gazdasági erejük nagyon. De a Kelet-Ázsiaiak olyanok, hogyha nem fogja vissza õket valami elnyomó rendszer (pl Észak korea) akkor tudnak fejlõdni, mindig is fejlettek voltak a történelem folyamán csak pár száz éve maradtak le, de manapság az ottani országok egymás után jönnek fel a világ élvonalába, és mintha a fehérek által lakott országok süllyednének le a mai változó világban, jó kérdés mi lesz ebbõl...
" lesz még az Indiai is népszerû nyelv az elkövetkezendõ évtizedekben szerintem." Hogy mi van? Az "Indiai"?? Az milyen? :-D Ott több száz különbözõ nyelven beszélnek.

Magyarország miért tölt be vezető szerepet az öngyilkosságok terén világviszonylatban is?

Legjobb válasz: Magyarország a tizedik volt 2008-ban a világon. Az elsõ helyeken posztkommunista országok vannak (Oroszo., Belarusz, Litvánia, Magyarország) stb. Elég csak a gyékán körülnézni, hogy lásd, milyen önmagukat és az országukat gyûlölõ, irigykedõ, panaszkodó, rosszindulatú, tehetetlen embereket nevelt ki a "szocializmus". Nem csoda, ha ezek hajlamosak az öngyilkosságra. Az elsõ helyeken emellett ott van Japán és Dél-Korea is, de ezek teljesen más okból (az öngyilkosság mint a becsület megmentésének eszköze, japán hagyomány).

Magyarország a tizedik volt 2008-ban a világon. Az elsõ helyeken posztkommunista országok vannak (Oroszo., Belarusz, Litvánia, Magyarország) stb. Elég csak a gyékán körülnézni, hogy lásd, milyen önmagukat és az országukat gyûlölõ, irigykedõ, panaszkodó, rosszindulatú, tehetetlen embereket nevelt ki a "szocializmus". Nem csoda, ha ezek hajlamosak az öngyilkosságra. Az elsõ helyeken emellett ott van Japán és Dél-Korea is, de ezek teljesen más okból (az öngyilkosság mint a becsület megmentésének eszköze, japán hagyomány).
Szia! Ebben nagyon sok tényezõ játszhat szerepet, mi úgy tanultuk. - életkörülmények - mentalitás (pesszimizmus, kilátástalanság) - politikai rendszer - sok mentális betegség (sok öngyilkos nem tudja, hogy van neki ... és ezek megint visszavezethetõek sokmindenre, pl. egészségügy, stb.) - kapcsolatháló, közösség gyengesége - stressz -stb.
10:12 "az átlag életszínvonal rossz, gyakorlatilag robotként dolgoznak a minimálbérért és hogy ne dögöljenek éhen." A Föld lakóinak többsége nagyon örülne, ha megkeresné a magyar minimálbért. Viszont milyen érdekes, hogy az elsõ 20 országból 11-ben volt szocializmus.
hogyne már .... igaz, volt pár év, amikor kb egy szinten voltunk, de elõtte is és most megint bizony mienk a vezetõ szerep és sztem mindkét leírt ok helytálló, nem kell ide különösebb indok, elég csak az életkörülményeket megnézni úgy nagy átlagban, aztán hát sokan feladják ...
Az emberek pesszimisták, az átlag életszínvonal rossz, gyakorlatilag robotként dolgoznak a minimálbérért és hogy ne dögöljenek éhen.Kilátástalanság teljes mértékben. Sokan alkoholisták lesznek, vannak akik pedig ezt az utat választják.
Igen, nyilván a gyûlölet is benne van de ahogy írtuk leginkább az életkörülmények. Ezért van ennyi szenvedélybeteg is. Az elsõ válaszoló voltam.
ma 10:21 Az OECD-ben belül van dobogós helyen Magyarország, nem a világon. A világon 200 ország van, az OECD-nek csak 34 tagja van. Ne keverd.
nem tölt be, Magyarországon az öngyilkosok aránya 100 ezer fõre viszonyítva nem nagyobb, mint Németországban, Franciaországban vagy Oroszországban.
ma 14:49 Csak hát akkor magyarázd már meg, miért a posztkommunista országokban a legmagasabbak az ögy.-arányok, és miért ugyanezekben az országokban mutatnak ki az értékrendfelmérések folyamatosan magas fokú elidegenedést, anyagiasságot, egymás iránti közömbösséget, elmagányosodást stb. Mondhatod, hogy ez teljesen véletlen egybeesés, csak hát létezik szociológia és társadalompszichológia, vannak ezeknek a tudományoknak eredményei, és azok ellentmondanak a magánvéleményednek.
hát most megint növekszik a számuk, ahogy egyre kilátástalanabb a helyzet, és egyre többen látják úgy, hogy ezt inkább ne. 65000et keresek én is, törlesztés ugyanannyi, mint amikor duplaennyit kerestem 2 éve. nem éhezek, de már minden egyébrõl le kellett mondanom, így meg nem sok értelmét látom az egésznek, szóval még én is csatlakozhatok hozzájuk.
"A Föld lakóinak többsége nagyon örülne, ha megkeresné a magyar minimálbért. " Mi meg örülnénk ha megkeresnénk a nyugati minimálbért. Vagy legalább az Osztrákot.
ma 13:37 Biztos így van, csak ennek mi köze a témához? Azerbajdzsánban alig van öngyilkosság, pedig az egy szegény ország. Japánban sok van, pedig az gazdag ország. Akkor mi értelme van arra hivatkozni, hogy Magyarországon alacsonyak a bérek?
Azt kellene megnezni a tarsadalom mely csoportjaba magas az ongyilkosok aranya! Sajnos sok az idos ember akikre soha senki nem nyitja ra az ajtot /ennek semmi koze a komcsi rendszerhez es a jolethez/ sokszor az emberek evekig a sajat szomszedjuk nevet se tudjak. Aztan sajnos sok a fiatal hulyegyerek akik brahobil beszednek gyogyszereket mert jo dolgukban azt se tudjak mit kezdjenek magukkal. Es sok az alakoholista, szerelmi csalodott egyeb szenvedelybetegek. A beteg emberek vagy csaladjuk valamely tagjat elveszto emberek is vannak jo paran. A komcsi rendszer annyiban hibas, hogy nem engedte kialakulni a pszichologiat az elet teruleteire az emberek mai napig is gyogyosnak tartjak ha valaki szakemberhez fordul segitsegert. Es ez oriasi hiba!!! Az ongyilkosagok 95% van elozmenye es kb 40 50% siman megelozheto lenne... Na persze megint eljonnek a szokasos dolgok ha valaki nem szerti a rendszert azt mondja a "rendszer hibaja" ha a nem szerti a szocika akkor a "szocik hibaja" stb stb stb sajnos ennek szamtalan oka van de az egyik legfobb ok, hogy az emberek nem mernek szakemberekhez fordulni mert hulyenek nezik oket kinevetik oket stb.
Mennyi történész, szociológus/pszichológus gyûlt itt össze.
ma 11:47 Volt statisztika, lehetett róla tudni, még néha a sajtóban is foglalkoztak vele, de mivel nem lehetett megkérdõjelezni a rendszer alapjait, ezért tartalmatlan hümmögésnél nem jutottak többre.
ma 11:44 A Kádár-korszakban sokkal több öngyilkosság volt, mint most. 1983-1987-ben volt a csúcs, ekkor a 46 öngyilkosság jutott 100 ezer emberre, ezzel Mo. világelsõ volt. 1988-tól csökkent, 1995-ben 33, 2008-ban már csak 21, 5 volt. Elég volt már abból a pofátlan Kádár-mosdatásból, ami itt a gyk-n folyik. Nem szégyellitek magatokat az állandó hazudozásotok miatt?
Utolsó: A Kádár-korszakban, mivel nem volt szabad sajtó, így ki sem derültek a halálesetek.Úgy manipulálták az elvtársak a statisztikát, híradásokat, ahogy nem szégyellték, ezért sem hiteles az általad említett tézis.
A szocializmusban sokkal kevesebb volt az öngyilkosok száma, mint a rendszerváltás óta! (Kivéve a Rákosi-korszakot). A Kádár-rendszerben az embereknek volt munkája, létbiztonsága, a rendszerváltás óta pedig a létbizonytalanság egyre többeket érint. Ez a legfõbb ok az öngyilkosság okai közül. Ezt egy fõorvostól hallottam, aki nemzetközi szinten foglalkozik a témával. Természetesen közrejátszanak egyéb okok is, de nálunk a legtöbb mögött ez áll. Követi a magánéleti problémák megoldatlansága.
*érzéketlenek. És még azt is megemlíteném, hogy túlságosan nagy szerepet kapnak az anyagiak szinte minden ember életében, minden és mindenki ekörül forog, és gyakran nem is a nincstelenek teszik meg, hanem azok, akik jó magasról buknak egyet, és nem tudják feldolgozni a történteket, a veszteséget.Hiába, ki mint vet, úgy arat.
Szerintem nem kellene Magyarországot kiemelni, mint fõ-pesszimista országot, inkább azt hangsúlyoznám, hogy az összetartás hiánya miatt több az öngyi, mert sokak eljutnak egy olyan szintre, hogy senkire nem számíthatnak, emberek egyik napról a másikra különösebb ok nélkül hátat fordítanak egymásnak, közönyösek, árzéketlenek, érdekemberek lesznek a másikkal.És ez nem a pesszimizmusból fakad, hanem az önzésbõl.
ma 10:15 Az irigykedésbõl és anyagiasságból fakadó elidegenedés és gyûlölködés nagyon erõs Magyarországon és a többi kelet-európai országban is. Ez csökkenti a társadalom kohézióját, és növeli az öngyilkosságok valószínûségét. Magyarországon 21, 5, Franciao.-ban 17, Olaszo.-ban csak 5 a 100 ezer fõre jutó ÖGY-k száma. Ennek az az oka, hogy Olaszo. egy konzervatív gondolkodású ország, ahol az emberek között szoros kötelékek vannak, nagyok a családok stb., míg a franciák és a magyarok individualisták (és a magyarok még anyagiasabbak is, mint a franciák).
A kérdező hozzászólása: http://www.168ora.hu/tudas/del-korea-es-magyarorszag-vezeti-.. http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=261132 Megnézhetsz még több adatot is, ha ráguglizol. Magyarország világszinten minden évben dobogós helyezést ér el.
A kérdező hozzászólása: És attól nem lehet, mert az emberek úgy állnak a másikhoz, hogy szinte gyûlölik azt? Ennyi gyûlöletet sokan képtelenek elviselni embertársaiktól...
Ugye? Végre témába vágó kérdés. :)

Magyarországon miért politizál mindenki és miért "őlik" egymást az emberek a politika miatt?

Éltem több országban, de ezt sehol nem tapasztaltam, hogy ennyire beleszivárgott a politika az emberek mindennapi életébe, sőt a legtöbb helyen élik az emberek az életüket és csak annyit foglalkoznak vele amennyit épp muszály. Ehhez képest Magyarországon már gyakorlatilag senkivel nem lehet semmiről beszélgetni, nem lehet olyan témát felhozni, hogy perceken belül ne a politika kerüljön szóba a másik fél részéről. Ami a mélypont, ha összetalálkozik egy jobbos meg egy balos és egymást anyázzák, gyalázzák. Ha én meg azt mondom, hogy engem nem érdekel a politika, leszarom, akkor meg nem hiszik el és folytatják a politizálásukat.

Legjobb válasz: Gondolom nyugati országban éltél. Na most olyan helyeken, ahol nincsenek jelentõs problémák a mindennapi életben, ott az emberek kevésbé foglalkoznak a politikával, és kevésbé érdekli õket hogy ki is a vezérük. Magyarország már elég sok ideje nem ilyen hely, itt a mindennapi élet nem sima, a megélhetés nehéz, a nép folyamatosan várja a megváltást.

Gondolom nyugati országban éltél. Na most olyan helyeken, ahol nincsenek jelentõs problémák a mindennapi életben, ott az emberek kevésbé foglalkoznak a politikával, és kevésbé érdekli õket hogy ki is a vezérük. Magyarország már elég sok ideje nem ilyen hely, itt a mindennapi élet nem sima, a megélhetés nehéz, a nép folyamatosan várja a megváltást.
Nagy a feszültség a magyar emberben, sajnos ez már hagyomány. Ennek nagyrészt a korábbi vezetõink és a rossz döntések az oka. Emiatt már ugrunk mindenre, ami az ország vezetõivel kapcsolatos. Amúgy milyen országokban éltél?
Úgy látszik nincs jobb dolgu(n)k. És kell valami, amihez mindenki ért...
Akkor franciaországban biztos nem éltél hiszen az elmúlt években milyen zavargások voltak?
A bevándorlók között. De nem azért ölik egymást a franciák, mert az egyik sárközista a másik meg szoci.
Magyarországon 2 dologhoz mindenki ért! 1., a foci, 2., a politika. Mindig is politizáltak az emberek. A szocializmusban mindenki partizán volt, most mindenki szenvedett a kommunistáktól :( Van olyan ismerõsöm, hogy kegyetlenül leszidta azt a kisdobost, akinek az anyukája elfelejtette, hogy április 4-én ünneplõben kell a suliba menni. Nyilván nem volt az anyukának központi probléma az április 4. Most Arasznyi keresztel járkál, és vad jobboldali. Ilyenek vagyunk. Nyilas ország vagyunk.
az emberek 40% nem is megy el szavazni ergo õk nem nagyon érdekeltek akkor...

Magyarország miért olyan mazochista, hogy olyan országokkal próbál barátkozni, amik zsigerből gyűlölik őt? Miért nem nyit egyszerűen az olyan országok felé, amik már alapból a barátainknak tartanak minket?

Nyugat-Európa és az USA gyűlöl minket, ennek ellenére Magyarország aktuális vezetősége mindig az ő tányérukat nyaldossa, hátha így megszeretnek minket. Ehhez képest Dél-Amerika nagyrésze, Mexikó, Kazahsztán, Oroszország, Mongólia, Irán, Törökország, Észak-Korea szeret minket, feléjük mégsem nyitunk, holott ezekkel össze se kéne barátkozni, mert már alapból a barátaink, csak ki kéne nyitni azt a bizonyos gazdasági és kultúrális kaput.

Legjobb válasz: Nem gyûlöl minket sem Amerika, sem Nyugat-Európa, ti gyûlölködtök folyamatosan, mert szerencsétlen vesztesek vagytok, a kudarcélményeiteket pedig az irigységben és a mások iránti gyûlölködésben reagáljátok le. Magyarország pedig Európában található, annak is a közepén, nem Közép-Amerikában vagy Mongólia szomszédságában. Ez a realitás, ehhez kell alkalmazkodni. Nem is tudjátok, hogy valójában mekkora mázlisták vagytok, hogy itt élhettek és nem Mongóliában vagy Észak-Koreában.

Nem gyûlöl minket sem Amerika, sem Nyugat-Európa, ti gyûlölködtök folyamatosan, mert szerencsétlen vesztesek vagytok, a kudarcélményeiteket pedig az irigységben és a mások iránti gyûlölködésben reagáljátok le. Magyarország pedig Európában található, annak is a közepén, nem Közép-Amerikában vagy Mongólia szomszédságában. Ez a realitás, ehhez kell alkalmazkodni. Nem is tudjátok, hogy valójában mekkora mázlisták vagytok, hogy itt élhettek és nem Mongóliában vagy Észak-Koreában.
Magyarország én így szeretlek...pfff. (N) Valahogy mindig a f*sz rossz végén voltunk, már a világháborúkban is és azóta se sikerült jó oldalra állnunk.
"Ehhez képest Dél-Amerika nagyrésze, Mexikó, Kazahsztán, Oroszország, Mongólia, Irán, Törökország, Észak-Korea szeret minket..." Szerintem meg JÉZUS SZERET TÉGED! :)
Mert a liberális szirén hangok megtévesztõek tudnak lenni. Csak nézd meg hogy nyugatról milyen hangok érkeznek! Pfuj nacionalizmus : Miközben nálluk nacionalistább nem létezik. A liberalizált piac : Csak hogy a korlátok nélküli piac az maga az imperializmus, ami magában nem lenne baj, ha nem mi lennénk 100% ban a gyarmat és a nyugat az impérium. Az Eu s szemfényvesztés : Látjátok mennyi pénzt adunk! Persze terekre meg a saját nyugati leányvállalataiknak, vagy esetleg hogy nyugati gépeket vásárólhassunk "báz erre a legkevesebb a példa" Felkellene hagyni azzal hogy földrajzilag nevezzük ki a számunkra kívánatos irányokat. Vannak akik partnerként tekintenek ránk, és akik kiakarnak a végtelenségig használni, ez lenne a megfelelõ osztályzó rendszer. És mondanom sem kell hogy kikkel kellene fentartásokkal üzletelni.
"Ehhez képest Dél-Amerika nagyrésze, Mexikó, Kazahsztán, Oroszország, Mongólia, Irán, Törökország, Észak-Korea szeret minket" Ez nekem új. Dél-Amerikában tudják egyáltalán, merre vagyunk, létezünk-e? Üdv! Leftlegged Player :)
Na, még egy ok, amiért nyithazunk egy Sopronit. Magyarisztánra, mert nálunk laknak a világ leghülyébb politikusai!
Reed, teljesen egyetértek veled. Elég jól leírtad azt a helyzetet ami jelenleg Magyarországon zajlik. Én is látom hogy mindenki csak utálni tud. Bezzeg a németek annak idején a háború sokkjából képesek voltak talpra állni és nézzétek meg hol tartanak. Nekünk is ezt kéne tennünk nem rinyálni hogy kitõl kaptunk pofont. Ebben a világban mindenki mindenkitõl kapott valami csúnyát..
Mond ha te izraeli állampolgárként ülnél a magyar parlamentben, mi lenne a fontos.a szentföldi haverok vagy egy inka

Miért van az hogy minden nemzet megadta az állampolgárságot a határon túl élőknek csak mi vártunk idáig? Román, szerb és sorolhatnám hogy hány nemzetnél ez nem is kérdés. Magyarországnak miért fontosabb az USA mint a saját nemzete?

Én a Vajdaságban élek,magyarul tanulok és az ?seim is magyarok.A szerb megadta a koszovóban él?knek,az itt él? románok,szlovákok,ukránok és horvátok mind rendelkeznek saját nemzetük állampolgárságával.

Legjobb válasz: Anno még a kettõs állampolgárságról szóló népszavazásnál a lakosságot szándékosan hülyítették azzal, hogy majd 22 millió román lepi el Magyarországot, és ez sajnos megtette a hatását.

Anno még a kettõs állampolgárságról szóló népszavazásnál a lakosságot szándékosan hülyítették azzal, hogy majd 22 millió román lepi el Magyarországot, és ez sajnos megtette a hatását.
Az USA?? Miért, a jenkiknek alanyi jogon állampolgátságot adunk?
na azért nem ugyan arról a jelenségrõl beszélünk !!!!!! az a helyzet h minket valóban ellepnének a románok, pedig már most se semmi
Mi az, hogy "minden nemzet"? Hülyeségeket hadoválsz össze-vissza... Ha utánanézel, meg fogsz lepõdni, hány "nemzet" ad csak úgy állampolgárságot egyeseknek.
Azért, mert csak most került a parlamentbe a Jobbik, most kezdtek el törõdni a határon túliakkal. Így a többi párt is kötelességének érezte megszavazni a törvényt, nehogy aztán valami hátrányuk származzon belõle.
Azért, mert a képviselõink beszari bunkó tirpákok, illetve a tõke ]{urvái.
Azért mert sokan elhitték ezt a hülyeséget a 22 millió romániai munkavállalóról....és azért mert a magyarok nem más népeket, hanem magukat utálják......

Miért az az elso kerdese egy Izraelbol erkezett, Magyarorszagon ingatlant kereso zsidonak, hogy az elado zsido-e vagy nem?

Legjobb válasz: Ismersz Izraelbõl érkezett, Magyarországon ingatlant keresõ zsidót? És valóban ezt kérdezte meg elõször?

Ismersz Izraelbõl érkezett, Magyarországon ingatlant keresõ zsidót? És valóban ezt kérdezte meg elõször?
Ha te kimennél Angliába és akarnál venni egy ingatlant, nem kérdeznéd meg hogy az eladó magyar-e?
A kérdező hozzászólása: Valoban izraelben elo zsido (Tel Aviv) es minden egyes alkalommal ezt kerdezte eloszor. Sok kulonbozo nemzetiseggel dolgoztam amikor ezzel foglalkoztam par eve (francia, belga, orosz, olasz, stb.) de meg senkinek nem volt fontos az elado vallasa. Egyaltalan fel sem merult soha. Miert lehet annyira fontos ez egy zsidonak, hogy standard elso kerdes minden alkalommal?
Arra gondolok esetleg, hogy az ingatlan kialakításánál egy elõzõ zsidó tulajdonos pl. figyelembe vehette a kóserság szabályait, így ha egy ilyen szokásokat tartó zsidó vallású ember szeretne ingatlant venni, akkor neki elõny lehet pl. az, ha a konyhában több mosogatómedence van vagy más hasonló technikai dolgok. (ha ingatlanos vagy és gyakran találkozol ilyen kérdésekkel, akkor lehet, hogy nem ártana utánanézni annak, hogy ez mit jelent a gyakorlatban- hasznodra lenne)
Szerintem inkább az üzletkötés szempontjából fontos neki.Másképp tárgyal egy zsidóval és másképp egy goj-al.
Nem kellene zsidóknak ingatlant eladni.

Magyarország miért nem az Egyesült Államokhoz közeledik?

Az USA sokkal egészségesebb értékrendû, mint Európa.

Legjobb válasz: Magyarország nemigen tud közeledni semerre, mindig az uralkodó "vezetés" határozza meg a saját maga számára kedvezõ irányt.

Magyarország nemigen tud közeledni semerre, mindig az uralkodó "vezetés" határozza meg a saját maga számára kedvezõ irányt.
Ja, csak az embereket lehalgatják, a politikai vezetésük kretén, majdnem csõdbe vitték az országot, az államadósságuk hatalmas. Az oktatás borzalmas, egészségügyük szánalmas. A világ legkövérebb országa.
A kérdező hozzászólása: De, van magas életszínvonal, olcsó benzin, olcsó dízel, alacsony élelmiszerárak. Az üzemanyagokat nem terheli mindenféle adó, illetve mesterségesen lejjebb viszik õket, mivel tudják, hogy akkor többet fogyasztanak az emberek és a bevétel több, mintha magasan hagynák.
A kérdező hozzászólása: Ja és gyakorlatilag korlátlan személyi szabadság, szólásszabadság , normális önvédelmi törvények, BTK.
Sajnos Magyarország most csak egy békés figyelõ lehet. Akármit teszünk árthatunk vele magunknak. Egyébként az USA sem annyira szép és igazságos mint ahogy azt sokan gondolják. Japán igen, talán jobb választás. A lényeg viszont egyszerû, a nagy hal megeszi a kicsit. Mi vajon most hová tartozunk.....
"Mert a magyar utálja az USA-t" Nem mindenkire jellemzõ. Nekem az amerikai néppel nincs bajom, de az ottani élet nem tetszik nekem annyira. "magas életszínvonal, olcsó benzin, olcsó dízel, alacsony élelmiszerárak." Ez valóban igaz. A nagy távolságok miatt olcsó a benzin, így nem meglepõ, hogy minden lakosnak van autója, így az öregeknek is. Nemrég olvastam a hírekben, hogy egy 14 éves srác ellopta nagyapja kocsiját, a rendõrök elõl menekülve száguldozott a parkban. A hír elolvasása után ezt kérdeztem magamtól: 14 évesen tud vezetni???? Hogy lehet ez? Nálunk ez nem megengedett.
Talán mert egy másik kontinensen van, és így elég nehéz az együttmûködés? Ja, és ott sem kolbászból van a kerítés. Demokrácia ott sem létezik, a lehetõ legrosszabb állami egészségüggyel rendelkezik, és ott már mentek csõdbe városok (pl Detroit ), és jelen pillanatban az USA gazdasága is egy látszatjólét csupán. A gazdasági válság is a háttér nélküli túlhitelezésük következménye volt, a jólétüket hitelekbõl teremtették meg, most pedig kiárusítják az országot Kínának. (General Motors, IBM egyes ágazatát). Az olaj is addig olcsó nekik, amíg háborúkat képesek fenntartani, generálni, finanszírozni érte. És persze szerintem nem is kérnének belõlünk, mi érdekük lenne velünk szóba állni? Hát ennyit a Hollywoodi szép álomról.
Magas életszínvonal? túl sok filmet néztél. elég magas a bûnözés aránya és még magasabb lenne ha nem lenne szabad fegyvertartás.Voltam Manhattan-be keresztanyáméknál 3 hetet elég is volt belõle éjszaka ha metrózol biztos hogy kirabolnak. El ne hidd már hogy az USA olyan mint ahogy a reklámokba meg a filmekben látod.
Sírok ezen a kérdésen. Kíváncsi lennék hány éves a kérdezõ. Remélem 12 alatt...

Az eredeti, más néven történelmi Magyarországot, miért nevezi mindenki "Nagy-Magyarországnak"?

Amit ma mindenki Nagy-Magyarországnak nevez, az volt az ami maga volt a Magyarország, Horvátországgal mint társországgal együtt. Amit én Nagy-Magyarországnak nevezek, az vagy Nagy Lajos király országa vagy Mátyás király országa, a sok társország miatt. (ebbe belevehetjük a Turul-házi, más néven Árpád-házi korszakot is, de ez más kérdés) A mai Magyarországot vagy szimplán mint most is Magyarországnak, vagy csonka-Magyarországnak, vagy Kis-Magyarországnak lehetne nevezni. De logikusan nézve, amit "Nagy-Magyarországnak neveznek, az maga a Magyarország, mindenféle félreérthető "Nagy" jelző nélkül. A legjobb erre a Történelmi jelző szerintem.

Legjobb válasz: Mert a mostanihoz képest nagy.

Mert a mostanihoz képest nagy.
Ha van kicsi, akkor nagy is. Azonban a jelenlegi Magyarország a kicsi, tehát az egykori számít nagynak, ennyi. Elsõ voltam.
Mert holnap lesz 93 éve, hogy létrejött a "Kis Magyarország". Ez az idõ pedig olyan sok, hogy logikus az elnevezés, hiszen nagyon kicsi arra az esély, hogy újra egyesülni fognak a darabkák.
Mivel jelenleg hivatalosan Magyarországnak hívják azt a területet ahol jelenleg lakunk, ezért az általános beszédben nincs értelme következetesen elérakni a "kis" vagy a "csonka" jelzõt. Ez csak adott szituációban indokolt, mint például az elõbb amikor történelmi aspektusból nézzük a dolgokat, vagy összehasonlítjuk a korábbi állapottal.
A kérdező hozzászólása: De azért segítek, ha esetleg nem olvastad volna az apró betûs részét s kérdésemnek: "A mai Magyarországot vagy szimplán mint most is Magyarországnak, vagy csonka-Magyarországnak, vagy Kis-Magyarországnak lehetne nevezni. "
A kérdező hozzászólása: "Ha az akkori Magyarország az igazi Magyarország, akkor mi a mai?" Megfogalmaztam, hogy mi a mai, és nem az volt a kérdés. Olvasd el részletesen a kérdésemet.
Ha az akkori Magyarország az igazi Magyarország, akkor mi a mai? Itt jön a bibi, kedves kérdezõ. De ha ez is értelmetlen, akkor fogalmazd meg érthetõbben a kérdésedet és akkor talán sikerül megértenem. :)
A kérdező hozzászólása: Látom nem érti senki a kérdést. De azért köszönöm nektek!
A kérdező hozzászólása: Itt nem "Kis-Magyarország" volt a kérdés. :D
Amúgy valóban jó a történelmi kifejezés is.

Orbán Viktor miért nem meri kijelenti, hogy Magyarország kilép az Eu-ból?

Onnantól kezdve nem kellene harcolnia, forradalmárkodnia senkivel és a nép-nemzetnek is jobb lenne. Csak a gazdaságunkkal foglalkozhatnának.

Legjobb válasz: Mert nem kellünk Kínának, Szaúd-Arábiának, Oroszországnak. Svájc és Norvégia nem tudunk lenni. EU lehet, hogy nem egy jól mûködõ szövetség de nincs jobb ma Magyarország számára, mert nem vagyunk olyan gazdasági helyzetben. Sokkal jobban hangzik, hogy a gonosz EU kizárt minket mert mertünk nemzetiek lenni. Így mindenki láthatja benne szépet az EU-t ellenzõ és pártoló fideszes is.

Mert nem kellünk Kínának, Szaúd-Arábiának, Oroszországnak. Svájc és Norvégia nem tudunk lenni. EU lehet, hogy nem egy jól mûködõ szövetség de nincs jobb ma Magyarország számára, mert nem vagyunk olyan gazdasági helyzetben. Sokkal jobban hangzik, hogy a gonosz EU kizárt minket mert mertünk nemzetiek lenni. Így mindenki láthatja benne szépet az EU-t ellenzõ és pártoló fideszes is.
Amilyen ostoba, még ezt is megteszi. Akkor aztán végképp tönkre menne az ország.
Kérdés, melyik az nép és melyik az a nemzet... Ha Magyarország, azzal a gazdasággal foglalkoznánk, amelybõl a kivonult a multi, õt ne sarcolják egy tollvonással, elvitt mindent, amit lehet, Te meg termelsz, ha van mivel és mit, és hova adod el, mert Európában nem az biztos...
Úristen, kérdezõ, annyi az eszed mint a töknek. Jó dolgodban azt sem tudod, mit akarsz...
Az EU-ból kilépni nehezebb, mint belépni! :(
Köszi, jó ötlet, küldöm is a fõnöknek!
Hidd el, hogy nem csak a magyarok feszegetik ezt a témát. Az meg felejtsd el, hogy onnantól nem kellene harcolni, mert azok akik legalább 40-50 éve húzogatnak, de az elmúlt 20 évben egyre gátlástalanabbúl, azokat nem érdekli az Eu. Amúgy, Orbánnal nem az a baj, hogy ezt az életveszélyessé vált pénzelszívást meg akarja szüntetni, hanme ahogy meg akarja. Illetve azzal a gazdaságpolitikával amivel a reálgazdaságunkat nyomja lefelé még õ is. Mintha nem lenne elég a gazdasági válság!
Mert kõostoba.
Elején õ is ezt akarta, csak ugye valamiért ez nem történt meg, és most hogy 1-2 hónapja valaki egy másik pártból szóvá tette hogy ki kéne lépnünk akkor õ teljesen ellene volt. Azért volt ellene mert ugye akkor tudná a nép hogy nem az õ ötlete volt ez és akkor mindenki azon csámcsogna hogy az Orbán Viktor másvalakire hallgat és nem az õ ötlete volt ez. Ez csupán már büszkeség, semmi más. Másrészt nem olyan egyszerû kilépni az EU-ból mint ahogyan gondolnánk.
"""Mert nem kellünk Kínának, Szaúd-Arábiának, Oroszországnak. Svájc és Norvégia nem tudunk lenni. EU lehet, hogy nem egy jól mûködõ szövetség de nincs jobb ma Magyarország számára, mert nem vagyunk olyan gazdasági helyzetben. Sokkal jobban hangzik, hogy a gonosz EU kizárt minket mert mertünk nemzetiek lenni. Így mindenki láthatja benne szépet az EU-t ellenzõ és pártoló fideszes is. Ok! De akkor válaszolj egy egyszerû kérdésre! Ez covenanthoz is címzem! Mondj, csak mondjuk 5 db olyan munkahelyteremtõ beruházást, ami magyar, az Eu pénzébõl és az Eus piacokrajutás indokán jött létre. Ha ez nem megy, akkor csak legyen olyan ami magyar, Eu s pénzbõl jött létre és munkahelyeket teremtett. Várom az Eu fanok válaszát.
Ostoba, öngyilkos lépés lenne. Ennyire szerencsére észnél van.
"Amilyen ostoba, még ezt is megteszi" Ha megtenné már nem nevezhetnéd annak. ". Akkor aztán végképp tönkre menne az ország." Ez is igen hihetõ. Sok ország ment már tönkre abba, hogy nem hordják ki a vagyonát. xD
"Úristen, kérdezõ, annyi az eszed mint a töknek. Jó dolgodban azt sem tudod, mit akarsz..." Ülj le! Egyes.
"EU lehet, hogy nem egy jól mûködõ szövetség de nincs jobb ma Magyarország számára, mert nem vagyunk olyan gazdasági helyzetben. " És ebben a mondatban a kulcsszó a vagyunk. Ha kilépnénk az Euból akkor már lennénk.
Kizárólagosan korcsok és orbánjúgendek támogassák a eut

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!