Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon miért a fizetések, (4 db)

Miért ennyire pofátlanul alacsonyak Magyarországon a fizetések?

És nem csak az alulképzetteknek, hanem szinte a legtöbb ember messze nem keres annyit mint máshol. Miért nem becsülik meg jobban itthon a munkát?

Legjobb válasz: Azért mert magas a munkanélküliség meg amúgy sincs az emberekben semmi összefogás. A munkáltatók részérõl meg a magas adóterhek miatt nem nagyon tudnak magasabb fizetést adni de az elsõ mondatban vázoltak miatt akik tudnának azok sem adnak.

Azért mert magas a munkanélküliség meg amúgy sincs az emberekben semmi összefogás. A munkáltatók részérõl meg a magas adóterhek miatt nem nagyon tudnak magasabb fizetést adni de az elsõ mondatban vázoltak miatt akik tudnának azok sem adnak.
3-as: ha a gyerekednek nem tudnál enni adni, Te is elvállalnád irreálisan alacsony bérért a legfosabb melót is. Tele van az ország hitelekkel elúszott emberekkel, akiknek legtöbbjüknek nem csak magáról kell gondoskodnia. Egyedülállóként sem egyszerû, de még ideig-óráig tudsz spórolni a kaján satöbbin, de a számlákat neked is fizetni kell... és még sorolhatnám az okokat.
#7 2 éve jártam indiában hát lassan nehezen tudom azt mondani hogy itt jobb lenne az élet.
Ez pusztán politika. Itt mindenki abból akar meggazdagodni hogy szétlopja az országot, kihasználja az embereket. Aztán lelép. Akik meg itt maradnak, azok a melós emberek akik napi 10-12 (vagy még több)idõben kihajtják a belüket, hogy a következõ csaló bandának is legyen mibõl mercit vennie.
Jaj már megint ez az Afrikai duma. Sajnálatra méltó, de azért álljon már meg a menet. Ha a szomszéd koldus, akkor legyünk mi is azok? Vagy ha még nem vagyunk azok, de már nagyon közel vagyunk hozzá, akkor legyünk még boldogok. Atyaúristen. Megáll az ész.
Lehet itt a korrupt politikusokra, a szemét munkaadókra vagy a tutyimutyi munkavállalókra mutogatni. A valóság az, hogy azért ennyi a bérezés MO-n, mert ennyit tud a gazdaságunk kitermelni. Ennyi az oka és semmi több. Az, hogy miért ilyen vérszegény a gazdaságunk megint más tészta. Amúgy aki már járt pl. Indiában vagy Afrikában és látta ott mi van, az összeteszi a kezét, hogy ilyen "[email protected]" él, mint mi MO-n.
Ezért tart itt a gazdaság, mert egyre többen belenyugszanak abba, hogy nem lehet jobb. 8-as voltam.
Teljesen egyszerû a válasz: Mert hagyjátok. Az országot 100 hülye vezeti, ti meg vagytok 5 millióan. Máshol elzavarnák az egész parlamentet. Rendõrök meg nem fognak megsorozni ennyi ártatlant, inkább õk is mellénk állnak. A másik meg az, hogy ha a munkavállalók összefognának, akkor annyit kellene megtenni, hogy nem kell senkinek elvállalnia éhbérért a munkát, és ha a munkáltató nem talál senkit, akkor felfogja vinni a fizetést. Tudom, ez eléggé kivitelezhetetlen, de valahol el kellene kezdeni, mert pont ezért röhögnek a markukban, mert mindig van olyan aki elvállalja 100ft-os órabérért is. Ez van.
Pontosan! Ez ki is maradt, utolsó. Ott is adózóm!
Ennek semmi köze a gazdaság teljesítõképességéhez meg egyéb parasztvakításhoz. Az angol meg a német meós sem teljesít semmivel se többet, jobban, mint a magyar, mégis 7-szer annyit keres. Ennek egyedül ahhoz van köze, hogy a magyar ember sötét, mint a föld. Magyarországon 10-bõl 9 ember azt se tudja, mi az a szakszervezet, vagy hogy egyáltalán létezik ilyen. Pedig több száz éves találmány.
Miért, a bangladesi, kínai és afrikai munkásoknál meg 10-szer jobban dolgozunk?
A különbség abban áll, hogy az egyes kormányok mennyire nyomják le az állampolgáraik önbecsülését. Olvastam valamelyik kínai étterem dolgozóiról. Tízesével alszanak egy szobában, az étterem épületében, az emeleten. Életük gyakorlatilag nincsen, 14-16 órában dolgoznak. Biorobotnak nevelték õket, nem is biztos, hogy el tudnák képzelni az életüket másképp.
És amikor a bankból felveszed a fizut, nekik is adózol, még egyszer... Ha pedig valami csoda folytán sikerülne összegyûjteni egy házikóra valót, akkor ott az illeték, ami már a 4. adófajta, ugyanabból a pénzbõl... Ki van ez találva...
A kérdésre válaszolva, újabb tapasztalataim alapján: szerintem sokan nem tudják, hogy mennyi a reális piaci értékük, nem tanultunk meg interjúzni, a bértárgyalásokról már nem is beszélve. Lehet, hogy egy-egy munkakörbõl sokkal jobb fizetést is ki lehetne hozni, ha ismernénk az ehhez szükséges stratégiát.
Ment a privi. (#13)
13-as: amellett, hogy bátor vagy, mi a végzettséged, hogy csak úgy bátran mersz otthagyni egy mhelyet, majd mindig felfelé váltani? Mert én is hagytam ott büszkeségbõl mhelyet, de azóta nem találok semmit (1 éve)...nem jobbat, semmit!
A Föld 80%-ánál jobban élünk. Csak a maradék 20% (pl Nyugat Európa) közelebb van és ahhoz tudunk viszonyítani. A intelligens ember nem viszonyít máshoz siránkozva, hanem tesz érte, hogy jobb legyen az élete (pl kimegy külföldre vagy csinál egy jól menõ vállalkozást itthon, esetleg tanul, majd hiányszakmában dolgozik amit megfizetnek).
Orbánék gazdaságpolitikája miatt nem mernek idetelepülni a nagyobb cégek akik munkát tudnának adni. A beruházások most is messze mélyponton vannak, ami majd 3-4 év múlva érezteti a hatását. Jó a rezsicsökkentés, meg az államosítás, meg a [email protected]áadóztatott vállalkozói réteg, hogy tartsuk a hiánycélt, de ez az ára. És nincs változás a közeljövõben.
# 10 Szállodában én is jártam, meg sétáltam a csinos belvárosban is. De kimentél vidékre? Láttál olyan munkásfalvakat, amikhez képest az Ózdi cigánytelep a hilton? Víz, áram még a környéken sincs? Orvosról nem is beszélve... Majd akkor vágyj erre ha eltöltesz köztük egy kis idõt.
# 8 Nyilván nem. De nem kell azt hinni, hogy az a normális világ, amit Stockholmban látsz, hogy a segédmunkás új Volvoval jár. a világ ilyen. Ahhoz, hogy egy csoport gazdag legyen egy másik (nagyobb) csoportot ki kell zsákmányolni. Jelenleg magyarország a két csoport közötti kesekny pengeélen táncol. Ergo lehetne bõven sokkal rosszabb is. De ha egy évig mindenki befizetne minden adót, áfát és járulékot már az is elég lenne, hogy lábra álljon az ország. Vajon hányan vállalnák be?
A kérdező hozzászólása: Jó néhány barátom az utóbbi pár évben kiment külföldre (Anglia, Ausztria, Németo, Svédo.) A legtöbbjük, akik Londonban, vagy Bécsben élnek, õk tényleg a legalja munkát végzik minimálbérét, minimális nyelvtudással, és az ottani minimálbérbõl is normálisan meg tudnak élni - havi 1X étterem, számlákat kitudják fizetni, bevásárlással sincsenek nagy dolgok, és bulizni is tudnak néhányszor, és ezt MINIMÁLBÉRBÕL, LEGÓTVARABB MUNKÁBÓL, és ugyanannyit dolgoznak mintha itthon lennének!! Nálunk nem hogy a minimálbér, de még a nettó 100 ezer forint sem elég ezekre. MIÉRT?! :(
A kérdező hozzászólása: A vidék még nem volt ennyire lepusztulva az utóbbi 25-30 évben. Katasztrófa, ami itt van pl. Békés megyében (és gyanítom, máshol sem jobb) Munka nincs, ha van, az is olyan, hogy messze nincs nettó 90-100 ezer forintos bérezés. :( Az árak meg az egekbe szöktek.
Egyszerû a kérdésedre a válasz.. 1989-es Módszerváltás után az optimista becslések szerint is kb. 60000 milliárd Ft tûnt el szõrén szálán az országból ( Ikarus, Csepel, Aranyfácán konzervgyár 19 cukorgyár!!!!, temérdek tégla és házgyárak, ahol a cigányok dolgoztak etc etc etc... A elvtársak büntetlenül szétlopták az országot, és most õk verik a mellüket, mint a legnagyobb demokraták (narancs, szegfû egy kutya a szememben).. Ha ez temérdek mennyiségû pénz itt maradt volna, akkor ma nem ilyen életszínvonalon élnénk..

Magyarországon miért ragadtak le a fizetések 80-100ezer forintnál?

Az a baj hogy az árak emelkednek, az adók is de valahogy a fizetések nem tudnak. Pedig ha emelkednének a fizetések az emberek jobban megélnének, n?ne a fogyasztás és több bevétele lenne az államnak is. Kérdésem hogy a fizetések növekedése miért nem történik meg?

Legjobb válasz: Azért nem mindenki annyit keres. De tény, hogy egy ideje nem nagyon nõnek a bérek. Nagy a munkanélküliség, így is sokszoros a túljelentkezés egy meghirdetett állásra. Miért emelnének a munkaadók?

Azért nem mindenki annyit keres. De tény, hogy egy ideje nem nagyon nõnek a bérek. Nagy a munkanélküliség, így is sokszoros a túljelentkezés egy meghirdetett állásra. Miért emelnének a munkaadók?
Minél több a fizetni való, minél nehezebb megélni, annál jobban lecsökken a munkavállalók igénye, ma már diplomások is kaparják a küszöböt a gyári melóért, és 80-nál többet nem fizetnek érte. De még mindig könnyebb ennyibõl kijönni, mint a nullából. De oda se veszik fel õket, mert egy álláshelyre általában 100-an jelentkeznek. Ha megtehetné egy család, hogy szûkösen, de eltengõdnek egy fizetésbõl, akkor hidd el, hogy inkább kibekkelnék, amíg mindketten találnak egy jó állást, jó fizetéssel. Amíg két fizetés se elég a tisztességes megélhetésre, sokszor így is zsíroskenyér gondjai vannak a családnak, nem tudnak a gyereknek ruhát venni télre, meg normálisan befûteni, addig KELL az a munka, nem lehet "csak azért" felmondani, mert keveset fizet. Mivel a kevés több, mint a semmi. Nincs munka, nincs pénz, és kegyetlen sokba kerül a megélhetés, a számlákat fizetni kell, a gyerek éhes: vagy elvállalnak bármi sza.r melót, csak végre fizessenek, vagy rabolni fognak. Most még nehezebb lesz, még kevesebbet ér a fizetés, még könnyebb az embereket kirúgni, lassan már tényleg nem érdemes dolgozni, ha egyszer úgyse lehet belõle megélni.
Na ez a legjobb kérdés, amit itt az elmúlt hetekben feltettek. Én se értem, hogy miért kell a magyarságnak rabszolgasorban tengõdni. Ha ugyanazoknál a multiknál ugyanazt a munkát végezzük akár pénztárosnõként, akár valamilyen szakmunkásként, akkor mi mért kapunk 5-10-szer kevesebb bért mint a nyugat-európai dolgozók? Máskor is írtam már ezt, és akkor jött a süket duma, hogy mi nem vagyunk olyan hatékonyak. De ez marhaság, mert egy magyar munkás se tud lusta lenni, a multis technológia diktálja az iramot és a szervezettséget. Vagy mondjuk egy magyar Auchan-os pénztárosnõ kevesebb vevõt szolgál ki egy mûszakban mint a francia? Nem hiszem.
Európa beárazott minket.
Döntõen (de nem csak) azért, mert a fajlagosan megtermelt érték ennyit tesz lehetõvé. A megtermelt értéknek fedeznie kell a bért, adókat (járulékokat), hasznot és újratermelést. Az elsõ probléma lehet ezeknek a hibás aránya. A hibás arány a politika és a tulajdonos közös felelõssége (az elõbbié a sokkal nagyobb). Ha a fajlagosan megtermelt érték túl kicsi, annak oka, a rossz munka, a rossz irányítás, a rossz felszerelés, a gyenge technológia, a szervezetlenség. Ebbõl nálunk szinte mindegyik megvan, eltérõ mértékben. Szalagmunkánál többnyire a felszerelés, technológia és irányítás gyenge volta a fõ ok. A közigazgatásban döntõ a gyenge irányítás, szervezetlenség és a nagyon gyenge munka. Kisvállalatoknál fõleg a felszerelés, technológia és szervezetlenség az ok. Nagy-volumenû munkáknál (útépítés, közmûvek) szinte minden ok megvan. Ebben a fõ felelõsök a politika és az irányítás, közvetve a dolgozók. A fajlagos értéket jelentõsen befolyásolja, hogy a termék mennyire felel meg a piaci igényeknek. Itt a minõség, a mennyiség és a rendelkezésre állás döntõ szempont. A magyar cégek döntõ többsége (nem mindig a saját hibájából, sõt) szinte egyik szempontot sem tudja teljesíteni, ezért a terméke eladhatatlan. A fölösleges termék árát pedig le kell vonni a megtermelt értékbõl. A fõ felelõs ebben a politika, mert nem teremti meg a szükséges szakképzés feltételeit. Az már csak hab a tortán, hogy a magyar politikai elit az elmúlt 21 évben elkótyavetyélte a vagyont, a szellemi értékeket, a bizalmat, és megteremtette az ellenségeskedés és kirekesztés magasiskoláját. Mindezt olyan közegben, ahol 60-70 éve mindenki mástól várja a problémái megoldását, legyen az megélhetés, iskola, munka, jövedelem, vagy éppen az infrastruktúra, a környezetünk állapota. Hát valami ilyesmiért nem is lesz változás a közeljövõben.
„Magyarországon miért ragadtak le a fizetések 80-100ezer forintnál?” Mert ez az a határ, amibõl éhen halni már nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Magyarországon miért ragadtak le a fizetések 80-100ezer forintnál?" Az átlagfizetés hivatalosan 140 ezer nettó (210 bruttó). És emellett sok megy még zsebbe is. Ez érdekes mert egy orvos 110ezret keres nettoba. Akkor az orvos átlag alatt keres?
"Most Orbán emeli a minimál bért. Igen nagy összeggel majdnem 20ezer forinttal. De akkor megint drágulni fog minden. Mivel ha a pl: a pék fizetése 70ezerrõl felmegy 90re akkor munka adó ráterheli a kenyér árára." Szokás itt olyanokat írogatni, hogy 200000-nek kéne lennie a minimálbérnek. Azért azok ilyenkor kapizsgálják, hogy annak mennyi értelme lenne? Kétlem...
"Ez érdekes mert egy orvos 110ezret keres nettoba. Akkor az orvos átlag alatt keres?" A bérük kb. 2, 5-szeresét kapják átlagosan zsebbe, ez összesen 350 ezer, vagyis valamivel átlag fölött keresnek. Mondjuk tény, hogy nem az átlag 4-8-szorosát keresik, mint az USA-ban.
„Azért érdemes az átlagfizetéseket kicsit árnyaltabban kezelni.” Hát igen, nem tudom a dolgozók hány százaléka keres ennyit, de van egy olyan érzésem, hogy legalább a fele nem kap 120 nettónál többet, de a többség a minimálbérhez van inkább közelebb. Az meg nem nagy pénz.
"Magyarországon miért ragadtak le a fizetések 80-100ezer forintnál?" Az átlagfizetés hivatalosan 140 ezer nettó (210 bruttó). És emellett sok megy még zsebbe is.
A kérdező hozzászólása: 18:07 voltam Az igaz hogy nem mindig az államtól kell várni a megoldást de én pont állami svérába dolgozok :) jövõre Orbán befagyasztotta a béremelést. Érettségivel és szakmával rendelkezõ ember vagyok. 90-100körül keresek nettoba de túlórától függ. Persze lehet ha elköltöznék másik városba akkor többet keresnék de családom van így nem olyan egyszerû. Minden esetre nem elégedetlenkedek csak 3éve kerestem 80ezet most 100at de 3év alatt a kenyér, a benzin és az élelmiszerek ára duplájára nõtt...
ja bocs, még csak annyi, hogy bárcsak ne mindig az államtól várnák sokan a megoldást. õszintén szólva ez, mint kulturális tényezõ szintén hátráltatja a fejlõdést: az ember ahelyett, hogy magában (saját fejlõdésében, munkájában) hinne elsõsorban, az államtól várja a beavatkozást. Sikoltónak meg gratulálok, lényegileg járult hozzá. 18:07 voltam
reálisan 2 oka van: 1, mert a birka magyar hagyja 2, a külföldi céget nme érdekli hogy te éhendöglesz
A kérdező hozzászólása: ma 18:07 jogos...
A kérdező hozzászólása: ma 17:47 Jogos de akkor is szomorú hogy 70ezer forintért dolgozik az ember pl: tescoba és csomó túlórát ki se fizetnek és ezek a multicégek ráadásul a profitot kiviszik az országból...
A kérdező hozzászólása: Most Orbán emeli a minimál bért. Igen nagy összeggel majdnem 20ezer forinttal. De akkor megint drágulni fog minden. Mivel ha a pl: a pék fizetése 70ezerrõl felmegy 90re akkor munka adó ráterheli a kenyér árára. De atól hogy orbán emeli a minimál bért lehet az ember ugyan ugy 70ezer fog keresni csak papíron keres 90ezer körül. Vagy nõni fog a fekete munka. Lényeg hogy Magyarországon nagyon nehéz megélni és ha évente van 5% fizetés emelés az 70ezer forintnál 2-3ezer forint de az árak sokkal jobban mennek fel.
ma 16:48! Teljesen egyetértek veled
Hogy szarrá rabolhassák magukat bizonyos emberek, nem csak a politikusokra kell itten gondolni.

Miért ilyen kevés a fizetés a legtöbb helyen Magyarországon? Nem a képviselőkre gondoltam.

Nem tudnak többet adni a cégek, vagy nem akarnak? Mert szerintem nem akarnak, hiszen úgyis lesz valaki, aki annyiért is elvállalja, amennyit adnak. De ez csak az én véleményem, ti hogy látjátok?

Legjobb válasz: Jól látod, így mûködik a piacgazdaság.

Jól látod, így mûködik a piacgazdaság.
Elmondom neked ha Ázsiát nézzük akkor az itthoni mûszaki diplomás értelmiségnek a tudása kis miska hozzájuk képest. Persze nincs ez így jól, de ez van..... Én pályakezdõ vagyok és én sem szeretnék külföldre menni, hisz nem ezért tanultam. Talán pár év gyakorlattal és normális angol nyelvtudással megpróbálom.
Miért mégis hogy kellene csinálni?
Így van. De attól még, hogy xar, nincs más.
A kérdező hozzászólása: 15-nek nincs olyan, hogy vége a tanulásnak. Ebben teljesen igazad van. És én is ezt csinálom évek óta. De minden tanfolyamon azt tapasztalom, hogy lenézik azt, aki saját magától ment oda, nem azért, mert azt mondták a fõnökök, hogy ha nem végzi el, akkor kirúgják. Szóval szerintem a fejekben van a hiba. Mert magától senkinek sem jut eszébe magát továbbképezni, vagy esetleg valami teljesen mást tanulni. És ez nem korfüggõ.
Szerintem egyáltalán nem adnak keveset a magyar cégek. Annyit adnak annyiért kapnak magyar munkaerõt (ha valaki elvállal egy munkát x forintért akkor miért adnának többet?Ö. Lehet, hogy ez nem tetszik, de annak is van ellenszere: alapíts céget, termelj/szolgáltass versenyképesen (légy te az a magyar cég) és ADJ TÖBBET AZ ALKALMAZOTTAIDNAK! Ha tudsz. És akarsz.
A kérdező hozzászólása: Ezt mondtam én is, hogy nem akarnak többet adni. De hogy lehetne a jobb bért kikényszeríteni? Erre tudsz választ adni?
Persze, a kormány megszabhat pl minimálbért. Csak akkor még nagyobb munkanélküliség lenne, mert a cégek nem tudnák kitermelni a bérköltséget.
De újra mondom: alapíthatsz céget, felvehetsz embereket és adhatsz nekik magas fizetést. Miért nem teszed?
A kérdező hozzászólása: Nem céget akarok alapítani, hanem olyan helyen dolgozni, ahol rendel fizetés van. Ebben mi az ami nem érthetõ?
A kérdező hozzászólása: rendes fizetés
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Szép napot!
Azokba az irodákba is biztos keresnek embert. Próbáld megcsinálni a nyelvvizsgát és ha van rá pénzed, tehetséged akkor a diplomát is javaslom.... A közigbe nem éri meg dolgozni szerintem csak ha már abszolút nincs más. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Sajnos csak olyan papírjaim vannak, amivel adminisztrációs munkát tudnék vállalni (pénzügy, számvitel, bér, tb, eleve közgázban érettségiztem), az meg ugye nem nagyon van. Közignél éppen leépítések vannak, meg eddig is csak azt vették fel, aki "protekciós". Diplomám még nincs. Most angol középfokú nyelvvizsgára tanulok, hátha az dob valamit az esélyeimen. Esetleg mérlegképessel lehetne vállalkozni, de hát ahhoz elõbb pénz kellene, az meg nem nagyon van. Meg itt a környéken amúgy is van minden utcában egy iroda, szóval nem nagyon érné meg.
Igen pl a skandináv országok e téren nagyon jók pl Finnország: NOKIA, Svéd: Volvo stb. És versenyképes mobiltelefont vagy autót gyártani nem egyszerû..... Nemrég halottam, hogy Japánban a legokosabb legtehetségesebb tanárok általános iskolában tanítanak, mert ekkor a legfejlõdõképesebb a tanuló.... és õk is keresnek a legjobban a tanárok közül egy-egy állásra 10-szeres túljelentkezés van.. De Mo-on az oktatás csak egyre rosszabb lesz szerintem... Neked egyébként milyen végzettséged van?
A kérdező hozzászólása: Kösz, ezt nem tudtam. De akkor tényleg az oktatással kellene valamit kezdeni. Bár, hogy mit azt nem tudom. Ugyanis ahogy látom az "alapanyag" nem a legjobb (Pl. a szomszédom lánya, 11 éves, és nem tud folyékonyan magyarul olvasni, akkor hogy akarjuk, hogy több nyelven is tanuljon meg jól olvasni beszélni), persze itt is vannak kivételek. Csak nagyon kevés.
A kérdező hozzászólása: "hogy nagyon sok hazai nagyvállalatuk van, ez egyébként az oktatás színvonalából következik. " Oké, de nálunk a hazai vállalat sem akar normális fizetést adni.
A kérdező hozzászólása: Egyelõre nem akarok elmenni. De azt azért nem hiszem, hogy Koreában, meg Kínában is ilyen színvonalú munkaerõt kapnak. Lehet, hogy olcsóbb, de szerintem sokkal több selejtet is csinálnak.
A kérdező hozzászólása: Mert Pl. Dániában többet adnak, azok hogy érték ezt el?
A kérdező hozzászólása: Valahogy rá lehetne õket kényszeríteni arra, hogy adjanak többet?
A kérdező hozzászólása: De akkor a piacgazdaság is [email protected], mint gazdasági mechanizmus. Legalábbis itt.
A kérdező hozzászólása: Látom, itt már értelmes válaszok nem születnek. Sajnos. De hát talán nem véletlenül tartunk itt, ahol tartunk. :(

Magyarországon miért alacsonyabbak a fizetések, mint az EU nyugatabbi országaiban?

Az árak már nálunk is nyugatiak (pl benzin, élelem, ruha, fogyasztási cikkek stb), így a bevételek is (gondolom) és pl a Cobra 11 sorozatban Semir egyszer sérelmezte a majd 2000EUR nettó bérét, hogy késik. Félmillió forint egy rend?rfizetés? Lényeg: MI AZ OKA, hogy itt, azonos árszínvonal mellet miniat?r bérek vannak?

Legjobb válasz: Na ezen én is sokat gondolkodtam. Mert ugye annakidején azzal magyarázták a szegénységet, hogy ugye a szocializmus így meg úgy. De az összes volt szocialista ország elõttünk jár már. Akkor hogy is van ez?????

Na ezen én is sokat gondolkodtam. Mert ugye annakidején azzal magyarázták a szegénységet, hogy ugye a szocializmus így meg úgy. De az összes volt szocialista ország elõttünk jár már. Akkor hogy is van ez?????
Arra is gondolj, hogy a magyar versenyszféra adójából el kell tartani 2 millió ingyenélõt, aki az állami szférában lógázza a lábát egész nap, meg a többieket, akik valamiért nem dolgoznak (nyugdíjas, fogyatékos, gyesen, táppénzen van stb). Aztán meg hasonlítsd össze egy átlagos német, meg egy átlagos magyar munkavállaló termelékenységét, munkamorálját, szakmai hozzáértését, munkaadójával szembeni tisztességét. Egyszerûen nem termeli meg azt a pénzt a magyar.
Nagy mértékben egyetértek az elöttem szólókkal, hiánypótlóként viszont felhivnám a figyelmet a SEGIILYESEKRE, akik tömegesen épitik a kacsalábon forgókat, me há nekik az jár. Az állam meg továbbra is munkakerülésre neveli õket. Ez mind kidobott pénz. Én történetesen Erdélybõl irok, de itt is ugyanaz a helyzet. A szocsiálér (Szociális segélyért) ha dolgozni kellene, még õk vannak felháborodva. Na ezektõl kellene megvágni leghamarabb az ingyenpénzt!!!Nem tud szétnézni egy cseppet a hires adóhatóság a házuk táján? Barátom, dolgozol? Örököltél? Egyik sem? Akkor honnan-mibõl van ez, ez meg ez? Csak nem loptad????....
Tipikus ördögi kör. Nyugaton nem fogsz embert találni aki havi 60e Ft-ért jár két-három mûszakban, sokszor hétvégén is dolgozni. Itt találni rá embert. Sõt olyat is aki "örömmel" teszi ezt. Amíg lesz munkaerõ-kínálat ilyen áron, azt fogják keresni nem a félmilliót elkérõ rendõrt...
Csak hogy árnyaltabb legyen a kép : Kedves 2. válaszoló! Keleten -mondjuk Kínában, viszont találsz olyat, aki 100 dollárért napi 16 órát ül mondjuk egy varrógép mellett, és megcsinál 800 nadrágot. És láss csodát, a kínai gazdaság mégis a leggyorsabban fejlõdõ a világon. Igaz, ott nem külföldre megy a haszon, hanem onnan jön . Mondjuk én még ferdeszemû zsidód sem láttam. De nem kell messzire menni: lassan mehetünk Szlovákiába, Romániába dolgozni jó pénzért, mert tök utolsõk vagyunk mindenben.
Már ne haragudj, de mit vársz egy olyan országtól, amit maffiamódszerekkel irányítanak, a vezetõik köztörvényes bûnözõk, és aki fel mer lépni ellenük az "antiszemita" , meg "nácifasiszta". A sok birkának meg még jó is így és örül, hogy 70ezerért dolgozhat a Tescóban. Még nyugaton, a nagyobb vásárlóerõ miatt nagyobb bevételnek csak kis % -át teszik zsebre a vezetõk, addig nálunk az amúgy is kissebb bevétel nagyrészét lenyelik, szétosztják egymás közt, vagy külföldre viszik, ami így nem erõsíti a magyar gazdaságot, csak a multikat. A magyar dolgozónak csak a minimumot adják, és még azt is mintha a fogukat húznák. Ez a zsidó mentalítás. A birka mentalítás meg az, hogy ezt elfogadja, és így éli le az életét.
Nahát ezért a nyíltszíni zsidózásért. Szégyelljétek magatokat!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!