Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon meg szabva (1 db)

Magyarországon meg van szabva h hány kutyát tarthat az ember? És ha igen akkor mennyit?

Legjobb válasz: Szia! Úgy tudom, a harmadik kutyus után már kell fizetni valamiféle adót.

Szia! Úgy tudom, a harmadik kutyus után már kell fizetni valamiféle adót.
Tudomásom szerint nem adót kell fizetni, hanem bejelneteni az önkorányzatnál.
Ezt az önkormányzat határozza meg, ahogy az elõzõ válaszoló is írta. Nálunk csak két kutya megengedett (Pest megyei falu), mert volt már pár botrány abból, hogy egyesek harci kutyákat tartottak otthon, és nem egyszer ramazuri lett a vége... Pár éve ezért megváltoztatták a szabályzatot.
Én úgy tudom 3at lehet. Adózásról nem hallottam, csak h elvileg nem is lehet, csak 1 telken 3.
Én sem hallodtam adózásról de egy telken 3 kutya a megengedett.
Az önkormányzatok egyénileg szabályozhatják az állatvédelmi törvény alapján, hogy milyen állatból mennyi tartható egy háztartásban. Az adó mértéke is a településtõl függ. Itt van példának Szentes város rendelete: http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2003/9/rendelet.htm
(Engedély nélkül) általánosságban három, de mindenhol változó.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fordulhatok nemzetközi bírósághoz, ha a magyar hatóságok korrupció miatt egyszerűen elássák az ügyemet? És pontosan kihez, mely szervhez?

Most csak egy példa kedvéért, de természetesen ilyen magyarországon nincs, csak úgy elméletben kérdezném:

Tehát ha korrupció miatt a magyar hatósághoz hiába megy valaki (próbálta az illető), mert ügyét semmi perc alatt eltüntetik a süllyesztőben, ill. amennyit mégis úgy látszatra foglalkoznak az üggyel, az is szándékosan vakvágányon történik, nehogy kiderüljön valami, akkor lehet nemzetközi bíróságtól kérni az ügy tárgyalását? És indoklásnak mégis mit lehet ilyenkor felhozni?

Hogy működik ez?

A másik, ill. ehhez kapcsolódó kérdés:
Ha valaki egy másik ország nyilvánossága előtt kitálal arról, mi megy magyarországon, ami a hivatalok korrupcióját illeti, abból lehet jogi gond? Szóval kb utána haza se jöjjön, mert tuti azonnal letartóztatják valamiért vagy ez belefér a véleménynyilvánítás szabadságába?

6

A neten olvastam javaslatot a tipikus cigánybűnözés ellen. A többi lent. Jó a javaslat?

1. A családi pótlék pénzben nem kifizethető. Azt a gyermek/ek étkeztetésére, tankönyvekre, üdültetésére, sportolására stb. kell felhasználni. A gyermekek számláit az önkormányzat kezeli. A gyerek az iskolában (ált.,közép) megkapja a reggelit, ebédet, uzsonnacsomagot, (ahol nincs konyha egy "food" cégtől) egységes iskolai formaruhát, tankönyvet, füzetcsomagot, tornafelszerelést, kirándulást. Óvoda és bölcsőde szintén ebbe a kategóriába esik. Iskolabusz rendszer bevezetése. 8. osztályig kötelező tanulószoba iskola után, ahol a gyermek felkészül a másnapi óráira.
2. Az iskolákban felfegyverzett biztonsági őrök, akik csírájában képesek elfojtani az iskolák, tanárok, diákok elleni atrocitást.
3. Szociális segély megszüntetése. Helyette közmunka után járó juttatás bevezetése. Ebből a büntetések, elmaradt közüzemi díjak, stb levonhatóak.
4. A lopás szabálysértési értékhatárának leszállítása 1000 forintra.
5. Pozitív megkülönböztetés azonnali megszüntetése. (Vallási, etnikai hovatartozásra hivatkozás nem mérvadó. Az egyenlőség elve.)
6. Aki a 14. életévig nem képes elvégezni az általános iskolai tanulmányokat, internátusba, illetve felzárkóztató iskolára kötelezve.
7. Büntethetőségi korhatár alatti elkövetőnél a bíróság vizsgálja a bűncselekmény belátási képességet. A szülői felelősség bevezetése.
8. Lakáshoz jutás feltételei: Rászorultak új lakáshoz jutása:
A lakáshoz jutó felelősséggel tartozik az ingatlan állagmegóvásáért! Amennyiben rászorultsági alapon, mint bérlő, jutott a lakáshoz, tulajdonosi előjogokkal nem rendelkezik. A lakást lakhatja, átalakítási jogok nélkül. Bármilyen átalakításért büntetőjogi felelősséggel tartozik. A szociális lakáshoz jutó köteles, a kiutaló által meghatározott havi megtakarítást befizetni. Amennyiben erre nem hajlandó, azonnali kilakoltatással sújtható.
9. A színesfém kereskedelem állami monopóliumba vétele.
10. A családi pótlék első két gyermeknek alanyi jogon jár. (Lásd 1. pont.), a harmadik gyermektől adóvisszatérítés igényelhető.
11. APEH ellenőrzés kiterjesztése a munkanélküli, illetve segélyből, közmunkából élőkre.
12. Életfogytiglani büntetés felemelése min. 200 évre!
13. Háromszorosan visszaeső büntetése automatikusan életfogytiglanra változik. Lásd 12. pont.
14. Büntetés végrehajtási intézményekben "konditermek" "tévészobák" azonnali megszüntetése. Helyettük tantermek, könyvtárak létesítése, és az elítéltek oktatásra kötelezése. Az elemi iskola elvégzése, és min. egy kitanult szakma nélkül egy elítélt sem szabadulhat! Amennyiben erre nem hajlandó, a büntetési tétel addig hosszabbítható, még ált. iskolai tanulmányait el nem végezte, és minimum egy szakmából nem szakmunkás vizsgázott! A levizsgázottak elhelyezkedésének elősegítése."
15. Szabálysértések esetében pontrendszer.
16. Eltörölni az alsó tagozatban érvényes buktatási tilalmat. A második bukás esetén internátusi felzárkóztatásra kötelezés.

18

Rasszisták meddig beszélhetnek még büntetlenül "fajok"-ról?

22

Milyen anyag szembe jutásával lehet harcképtelenné tenni egy támadót az utcán?

könnygázsprayt kivéve.....

12

Mi a személyes jogom egy ellenőrrel szemben?

Elkapott egy ellenőr, montdam neki hogy nincs jegyem, erre az okmányaimat kérte de eskü hogy se személyim se diákom nincs. Mondta hogy reméli a szüleimnek lesz ideje fizetni. Nekem ezt hagynom kell hogy csipkelődjön? És ha nemm a nevem mondom az nem személyhamisitás? Abbol baj lehet? Ha nem tudja a nevem nem is irhat csekket

5

A jelenlegi "rokkantsági ellátás" (régi "rokkantsági nyugdíj" ma mely szervhez tartozik?

mert fura levelet kaptam h állítólag nem a Nyufighez, ugyanakkor mégis ők küldték az éves összesítőt, azaz egyszerűen nem értem, mi van akkor most.
sőt, szinte minden ügyet is ők intéznek ami ehhez tartozik, legalábbis tudomásom szerint. Viszont az van egy határozaton, hogy "a rokkantsági ellátás nem nyugellátás", na akkor már teljes a káosz ...

vagy valaki tudja a helyes megoldást? mely szervhez tartozik jelenleg?

Ezeket az "illetőleg " és a "vagy" szócskákat ebben a mondatban valaki tudja értelmezni?

"nyugellátásban részesülő személynek, aki öregségi nyugdíjkorhatárt elérte, vagy megváltozott munkaképességű özvegy, vagy fogyatékkal élő, illetve tartósan beteg, vagy legalább 2 árva ellátásra jogosult gyermek eltartásáról gondoskodó özvegy, illetőleg árva.

na kérem, azt hittem, tudok magyarul, de szóval ezt a felsorolást nem értem. Most akkor pl ez az "illetve" itt hogyan értendő?

Valaki vállalkozna arra, hogy a, b, c, d, pontokban felsorolja, kiket is ért a jogszabály e mondat alatt?

1

Ha a TESCO elől elviszek haza egy bevásárlókocsit, mit kaphatok érte?

3

Ha Magyarországon elkövetek egy olyan dolgot, ami itt bűn, de bemenekülök egy olyan ország nagykövetségére, ahol nem az, akkor azok nem adnak ki?

Tegyük fel, rajta kap a rendőr az utcán, hogy füves cigit szívok. Megbüntetnek, behívnak tárgyalásra. Ahelyett, hogy bemennék a tárgyalásra, magamhoz venném a sátramat meg néhány konzervet és tábort vernék Pesten a holland nagykövetség kertjében.

Ilyenkor mi történne? A követségre bejöhetnének a rendőrök elvinni engem? Megszervezné a követség, hogy egy lezárt autóban szállítsanak holland földre?

17

Érdemes aláírni a megbízási szerződést?

Egy cég ajánlott munkát 1-2 hónapra megbízási szerződéssel. Ezt a szerződést azt mondták hogy esetleg utána meghosszabbítják.
De mivel a közszférában lenne, nem tudom hogy a fizetésem elérné-e a minimálbér 30%-át (a TB miatt) meg amúgy se érzem stabilnak az egészet.
Nektek mik a tapasztalataitok?

2

Lehet ebben az esetben bármit tenni? (bővebben lent)

Egy felnőtt férfi örökségéről van szó, aki nőtlen és gyermektelen volt és szellemi fogyatékos. Mit lehet tenni akkor, ha az apa a törvényes örökös, de tőle a felügyeleti jogot megvonták és soha nem törődött a gyerekével? Hogy lehetne megakadályozni, hogy ne ő kapja meg az örökséget, hanem a gyám? (aki a nagymama egyébként)Van erre bármilyen lehetőség?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!